Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

MCX 16.10.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 994599)
haha, ładnie teeraz na Koronie sędzia odgwizadł koniec meczu w 80minucie:D

Mógłbyś rozwinąć?

Nie oglądam i nie wiem o co chodzi ;>

Marszałek 16.10.2010 19:59

Amika słaba, ale dla kogo jest to zaskoczenie?Po odejściu Lewandowksiego nie ma kto grać,było to do przewidzenia! Gancarczyk coś mówi,że w Poznaniu są przyzwyczajeni do zwycięstw ale, jakie zwycięstwa,jakie serie?Chłopiec coś gada od rzeczy. Jak to w przypadku Amiki PR przede wszystkim, niemniej zakłamywanie rzeczywistości w takiej dyscyplinie jak piłka nożna nic nie da. Mowa trawa,a tu cieniutko. Wuefista nie ogarnia. Zagłębie ich wbilo w ziemię,robili co chcieli. Panowie sytuacji. I jeszcze słówko o ich stadionie, molochu. Czy jest szansa,że coś zrobią z tym betonem za jedną z bramek?No i kiedy ustawią równo murawę,bo odległości za bramkami są różne. Mamy zabawę z Amiki w kraju ale żeby przez ich dziadostwo, które odwalili przy stadionie nie wyszedl obciach na pół Europy.

Czy Janasowi już będą odbierni ze składu zawodnicy czy jeszcze nie czas?

fst 16.10.2010 19:59

Niezłe jaja w Kielcach z końcem meczu w 80 minucie :rotfl:.

Cinek1906 16.10.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 994600)
Mógłbyś rozwinąć?

Nie oglądam i nie wiem o co chodzi ;>

wtooopił pan sędzia, pewnie sobie nie zastopował czasu, teraz mecz idzie dalej..

Marszałek 16.10.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fst (Post 994602)
Niezłe jaja w Kielcach z końcem meczu w 80 minucie :rotfl:.

O co chodzi?Do szatni goście zeszli czy jak?

jaro1985r 16.10.2010 20:05

A ja chciałem tylko spytać czy dzisiejszy doping LechoAmici wywołał trzęsienie ziemi czy inne niesamowite zjawiska w okolicy stadionu? Pilnie czekam na informacje redaktorów radia merkury

Maciuś 16.10.2010 20:06

Janas leci, Zielinski leci, kto trzeci do brydża?

kreseq 16.10.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 994607)

Oby Twoj imiennik :D

fst 16.10.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 994604)
O co chodzi?Do szatni goście zeszli czy jak?

80 meczu, kopacze graja, a sędzia z dupy gwiżdże koniec meczu. Ogólnie wielkie zamieszanie, treneiro GKSu zaczął wariować totalnie. Po chwili akurat grę wznowiono. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem

wisl@k_TS 16.10.2010 20:23

Jaga i Korona na dzień dzisiejszy odjeżdżają reszcie. Do końca rundy jesiennej pewnie tak zostanie. W Koronie Sasal zrobił naprawdę niezły kolektyw i co najważniejsze zdecydowana większość to Polacy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 994620)
Jeśli Lechia jutro wygra to do Korony trzy, a do Jagiellonii 5 pkt

I oby tak było.

Buziek_LG 16.10.2010 20:30

Cytat:

Może Pasieka?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 994618)
Jaga i Korona na dzień dzisiejszy odjeżdżają reszcie. Do końca rundy jesiennej pewnie tak zostanie. W Koronie Sasal zrobił naprawdę niezły kolektyw i co najważniejsze zdecydowana większość to Polacy.

Jeśli Lechia jutro wygra to do Korony trzy, a do Jagiellonii 5 pkt

PoloniaDumaStolicy 16.10.2010 20:34

Cytat:

Janas nigdzie nie leci, ponieważ na razie Wojciechowski jest w niego za bardzo wpatrzony. Fakt faktem, że po raz kolejny straciliśmy punkty przez własną głupotę. Sam nie wiem, co ten Janas odpier..., skoro nie wystawia najlepszych zawodników, w tym Andreu Mayorala. Bez Hiszpana cała defensywa się sypie i tracimy gole. Poza tym trochę sobie w kulki leci, że na Śląsk wychodzi z założeniem gry defensywnej. Właśnie przez to przegraliśmy ze Śląskiem :/

fialo 16.10.2010 20:35

Cytat:

W brydża się gra w czterech ;)

Marszałek 16.10.2010 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fst (Post 994610)
80 meczu, kopacze graja, a sędzia z dupy gwiżdże koniec meczu. Ogólnie wielkie zamieszanie, treneiro GKSu zaczął wariować totalnie. Po chwili akurat grę wznowiono. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem

Takie rzeczy tylko w Polsce:)

Co do Korony i tym podobnych. Zauważcie,że takie drużyny grają poukładaną piłę. Takie Zagłębie na przykład, gra szybko, wiedzą co mają kopać w kontrataku, nawet pozycyjny im wychodzi. To wszystko w tempie i płynnie. Głupio to pisać ale my na tle tych zespołów wyglądamy przeciętnie,Legia to samo. Prezentują zwyczajnie lepszą jakość gry,przyjemnie się ich ogląda i co ciekawe jak zauważył kolega powyżej,w większości grają Polacy. Największą biedę prezentuje Polonia Warszawa i Sląsk, no i Parchy. Zęby bolą od patrzenia na ich wyczyny.

wwf 16.10.2010 20:50

Zieliński, Janas , Skorża, Maaskant

Podobno Sven Goran Ericksson rozmawia z Legią. Widać że zmieniają słabszego na lepszego Urban ---> Skorża ---> Ericksson.

Filippo123321 16.10.2010 21:02

Dzisiejsza gra Franka to coś pięknego.

Profesor.

Uran235 16.10.2010 21:14

Kilka niespodzianek póki co. Że Legia wygra to się spodziewałem, bo Widzew gra nawet nieźle, ale nie potrafi wygrywać a jakoś z Legią w tym sezonie jest, że gra słabo, ale jak trafi większego od siebie frajera, to go powiezie. Widzew, Lech, Śląsk i Cracovia- wszystko ekipy które nie potrafią wygrywać.

We Wrocławiu natomiast niespodzianka i to spora, bo myślałem, że jednak Śląsk skromnie bo skromnie, ale wygra. Tymczasem oni po strzeleniu bramki nie potrafili się skutecznie zamurować i mogli nawet przegrać. A co do Polonii, to 3 kolejki- na tyle im starczyło pary.

Jaga zgodnie z przewidywaniami, jedynie zaskoczył mnie rozmiar wygranej. Oni dotychczas raczej nie wygrywali tak wysoko.

Amica wtopiła i też mnie zaskoczyła. Nie jakoś strasznie, ale mimo wszystko myślałem, że uda im się ugrać remis, a tu się okazuje, że nawet na Zagłębie bez napastnika są za słabi.

W Kielcach zgodnie z przewidywaniami. Bełchatów na wyjeździe ograł tylko Legię, a resztę wyjazdów wtapia.

Lech jutro może być miejsce nad strefą spadkową, a w przeciągu najbliższego miesiąca grają jeszcze 8 spotkań. Majster w strefie spadkowej na koniec jesieni :> brzmi obiecująco, bo Śląsk się podniesie.

szczepanwislak 16.10.2010 21:27

Bardzo się ciesze , że Lech przegrał , bardzo pomoże im to w walce o mistrza :D
Świetne uderzenie Bartczaka i pozamiatane :)
Ale z kolei jakby Lech wykorzystał sytuacje szczególnie z pierwszej połowy to być może nie cieszylibyśmy się tutaj.
Lecz stało jak się stało , szczęście sprzyja lepszym.
W końcu czołówka gubi punkty , ale nie do końca rzecz jasna , lecz powinno nam to pomóc w zbliżeniu się do pudła po wygranej w Zabrzu

Eternit 16.10.2010 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 994624)
Janas nigdzie nie leci, ponieważ na razie Wojciechowski jest w niego za bardzo wpatrzony. Fakt faktem, że po raz kolejny straciliśmy punkty przez własną głupotę. Sam nie wiem, co ten Janas odpier..., skoro nie wystawia najlepszych zawodników, w tym Andreu Mayorala. Bez Hiszpana cała defensywa się sypie i tracimy gole. Poza tym trochę sobie w kulki leci, że na Śląsk wychodzi z założeniem gry defensywnej. Właśnie przez to przegraliśmy ze Śląskiem :/

Dobrze wiedzieć:>

Wojtas 16.10.2010 21:32

No musze przyznac ze podobalo mi sie dzis Zaglebie na Amice.Akcje widac wypracowane,duza szybkosc ,Kuchenni momentami zwlaszcza w drugiej polowie nie wiedzieli co sie dzieje.Wogole tyle setek ktore Lubin zmarnowal,to 1;0 to najnizszy z mozliwych wynikow.:)

Franek w Jadze wymiata,granie z pierwszej ,podania,i instynkt --tylko on to ma :)

Ciekawie zapowiadaja sie tez wszytskie jutrzejsze mecze ,na deser derby Trójmiasta :)

Titto 16.10.2010 21:33

Cytat:

Podobno Sven Goran Ericksson rozmawia z Legią
Naprawdę myślisz, że ktoś taki jak Ericksson zgodzi się na prace w Legii?
Jakie ma do tego podstawy?
Cytat:

. Widać że zmieniają słabszego na lepszego Urban ---> Skorża ---> Ericksson.
Co prawda ogółem to Skorża osiągnął więcej niż Urban jako trener, jednak Legia osiągała wysokie lokaty za Urbana właśnie.

PoloniaDumaStolicy 16.10.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 994646)
Dobrze wiedzieć:>

Dla Polonii remis jest porażką.

Titto 16.10.2010 21:47

Cytat:

Fakt faktem, że po raz kolejny straciliśmy punkty przez własną głupotę.
E... wymyślasz. W takim razie ja mogę powiedzieć to sam odnośnie śląska, że przegrali przez błędy w kryciu.
Cytat:

Sam nie wiem, co ten Janas odpier..., skoro nie wystawia najlepszych zawodników, w tym Andreu Mayorala. Bez Hiszpana cała defensywa się sypie i tracimy gole. Poza tym trochę sobie w kulki leci, że na Śląsk wychodzi z założeniem gry defensywnej. Właśnie przez to przegraliśmy ze Śląskiem :/
Wiesz, ta cała sytuacja z twoim klubem jest po prostu żenująca.
Co to ma kur*a być, że Prezes w przerwie meczu wchodzi do szatni i ustala skład.
Bo mu się nie podoba, że Andreu gra za bardzo defensywnie.
Janas to taki typowy pupilek Wojciechowskiego.
Od początku było widać, że Janas z J.W coś knują.
Paweł już praktycznie od początku sezonu był szykowany na trenera Polonii o czym wszyscy doskonale wiemy.

Żmijka 16.10.2010 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 994651)
Dla Polonii remis jest porażką.

A wygrana remisem, zaś remis wygraną? :foch:
:D

pan_premier 16.10.2010 21:50

Witek nie uwzględniasz tego że za nami niewiele ponad 1/4 sezonu.

porównujesz dokonania Jagiellonii ze średnimi z całego sezonu innych klubów co jest wybitnie bez sensu i wiele innych kwiatków

Rok temu Lech przez 17 kolejek miał średnią ok 1,88, a przez ostatnie 13 2,53- to tak w kwestiimożliwości (bo chyba piszesz tu o matematyce a nie wrażeniach?)

Tak wieć jak dla mnie Twój post jest na zasadzie kreatywnej statystyki- zawsze da sie dane przedstawić tak by wskazywały na to co chcemy

1q2 16.10.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 994649)
Naprawdę myślisz, że ktoś taki jak Ericksson zgodzi się na prace w Legii?
Jakie ma do tego podstawy?

$

ps.
Niestety Jaga i Korona coraz bardziej odjeżdżają.

KOMINEK 16.10.2010 22:17

jeśli ktoś jeszcze raz napisze Buraczana Liga albo Liga III Świata to ma bana. Jaka to słaba liga gdy drużyny z końca tabeli ogrywają pogromcę Red Bull Salzburg i Juventus Turyn. Toć my potęgą europejską jesteśmy i basta.

Potrafi ktoś to wytłumaczyć ??

masterlag 16.10.2010 22:29

RedBull ma problemy, Juventus też. Lech się na nich spina, oni Lecha olewają (w mediach zwie się to "niedocenieniem"). Naszą ligę oglądają Polacy ew. obcokrajowcy od dawna mieszkający w Polsce (może), a LE cała Europa. Więc się chłopcy chcą pokazać i mobilizują swoje pupencjały ;) To jest zupełnie inna sprawa.

A to, że u nas każdy może wygrać z każdym to jak widać w cale nie oznacza podniesienia poziomu. Ba! to ci najwięksi (Wisła, Legia) się stoczyli, a nie inni podskoczyli. Tzn. może inaczej: dzięki temu, że Wisła czy tam Legia jest słabsza niż ostatnimi laty to też inne drużyny mogą teraz rywalizować jak równy z równym.

Ale co tam. To jest nasze i my to kochamy. A w szczególności kochamy Wisłę, co liczy się najbardziej.

Mam nadzieję, że jutro wygramy, bo ciężko się żyje z tymi remisami/porażkami.

Niewątpliwie w piątkowym meczu myślałam, że będzie remis, a tu Legia wygrała! Dziś Zagłębie zaskoczyło i tylko ta Jaga i Korona... Cóż, Białostoczanom życzę jak najlepiej (tzn. wiadomo zaraz po Wiśle, Lechii i Śląsku), ale Korona... Mam nadzieje, że w końcu się im skończy to wygrywanie. ;)
Szkoda dziś Śląska- Vuk nieco pomarnował.

DJ Hazel 16.10.2010 22:32

Nie rozumiem tego co obecnie dzieje się w naszej lidze.Lech remisuje na wyjeździe z Juventusem po dobrym meczu tu dostaje baty...od Zagłębia i u siebie.Właśnie...Dlaczego to samo Zagłębie w maju nie potrafiło wygrać a dostało 2-0?Co to by znaczyło każdy wie.Sądzę że Ci najlepsi się w końcu obudzą z tego letargu a przede wszystkim my.Tylko oby już nie było za późno bo Jaga ucieka aż miło.Z całym szacunkiem ale znów nie będziemy mieli zespołu w LM jak tak dalej pójdzie.

szczebrzeszcz 16.10.2010 22:35

ty nie rozumiesz, a co ma powiedzieć p. Wojciechowski :)

blanco 16.10.2010 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DJ Hazel (Post 994680)
Z całym szacunkiem ale znów nie będziemy mieli zespołu w LM jak tak dalej pójdzie.

LM i tak nie będziemy mieli, nieważne czy mistrzem zostanie Wisła,Jaga czy Polonia Bytom. Szanse są takie same dla wszystkich polskich drużyn, 50:1

DJ Hazel 16.10.2010 22:40

Chyba nikt tego nie rozumie...Nasza liga robi się coraz silniejsza ; p albo słabsza...ale raczej to drugie

wojtek90059 16.10.2010 22:44

Nic to by nie znaczyło, bo my dostalismy od Odry Wodzisław...

DJ Hazel 16.10.2010 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtek90059 (Post 994687)
Nic to by nie znaczyło, bo my dostalismy od Odry Wodzisław...

Tak tylko piłkarze znali wynik z Poznania i kompletnie odpuścili ten mecz i dostaliśmy w końcówce bramkę.

Sartre 16.10.2010 23:10

Cytat:

Szkoda dziś Śląska- Vuk nieco pomarnował.
Nadałby się idealnie do Legii. My lubimy takich napastników :D

Uran235 17.10.2010 01:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 994673)
jeśli ktoś jeszcze raz napisze Buraczana Liga albo Liga III Świata to ma bana. Jaka to słaba liga gdy drużyny z końca tabeli ogrywają pogromcę Red Bull Salzburg i Juventus Turyn. Toć my potęgą europejską jesteśmy i basta.

Potrafi ktoś to wytłumaczyć ??

Na pewno częściowo chodzi o specyfikę naszej ligi, która każde widowisko potrafi przemienić w mękę. W naszej lidze piłka strasznie długo przebywa w powietrzu, jest wybijana po autach, jest dużo symulek i gwizdania na słuch. Przez to gra jest szarpana, a drużynę prowadzącą atak pozycyjny bardzo łatwo wybić z uderzenia.

Na pewno chodzi też o sposób gry rywala. Kiedy nasi grają z mocnym rywalem, nie muszą bawić się w to czego nigdy nie umieli czyli atak pozycyjny, tylko jadą z kontry. Dzięki temu zawsze mają więcej miejsca, mogą sobie pozwolić na większe niedokładności kopnięcia "na dobieg" itp. podczas gdy w ataku pozycyjnym piłką trzeba operować szybko, precyzyjnie i na małej przestrzeni, co jst tym trudniejsze kiedy przeciwnik przez większość czasu muruje się w 11. Tak jak Lech męzy się z Zagłębiem, tak Juventus męczy się z Lechem. Chodzi mniej więcej o to samo. Zauważ też, że jak przychodzi zagrać z kimś w zasięgu, kto nie jest faworytem, to jest o wiele ciężej- Sparta, Dnipro, czy nawet przybysze zza Kałkazu.

Jednak zdaję sobie sprawę, e ten przeskok jest też widoczny w jakości operowania piłką itp. także nie można go tłumaczyć wyłącznie tym, co przedstawiłem powyżej. Jeśli miałbym obstawiać, to ja uważam, że to kwestia psychiki. Od czasu do czasu w polskiej piłce zdarza się drużyna, która na mocnego rywala nie trzęsie portkami, tylko się dodatkowo spina. Moim zdaniem Amica jest taką ekipą.

Oglądam sobie skrót ich meczu na Ekstraklasa.tv
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html

Powiedzcie mi, z kim jest rozmowa na początku, bo mi się nieodparcie kojarzy z tym gościem z neonówki? Nawet ten tekst "deprymuje nas do tego, żeby ta gra..." jakby z kabaretu wyjęty :lol:

Mario Nh 17.10.2010 08:15

To już nie ta sama Wisła która gromiła w lidze każdego kto stanął jej na drodze. To już nie ta sama liga która odstawała poziomem od naszej drużyny która potrafiła przyzwoicie reprezentować nas w europejskich pucharach.

Co ciekawe jeśli dziś przegramy to mamy 10 punktów straty do lidera u ujemny stosunek bramek po 9 kolejkach.

kreseq 17.10.2010 08:20

Uran235- Faktycznie, zawodnik glos jak Romek Zurek z NeoNowki :D Masakra :)

dj_ibutti 17.10.2010 08:49

"Trawa nie pozwala żeby podać" - dobre!

Ogryzek 17.10.2010 09:20

Lech w pucharach jest o klasę lepszy od pozostałych polskich drużyn. Możemy sobie szydzić, co poniektórzy (z Krakowa i Warszawy) mogą leczyć kompleksy ale taka jest prawda. To już ich 3 kolejny sezon w pucharach, gdzie nie kompromitują się i jeśli odpadają to po wyjściu z grupy (Udinese) albo po karnych z Brugią. Oby tak Wisła miała takie 3 sezony w pucharach jak Lech.

A co do wczorajszego meczu - wg mnie (poza tym co napisał Uran235 o ulubionej taktyce piłkarskiej Polaków tj kontrze + psychice) trzeba dodać przygotowanie fizyczne na puchary. Wygląda to tak jakby mini szczyt miał być w meczach pucharowych a liga? Jakoś to będzie. Ale że inni połapali się że nawet najmocniejsze zespoły bez dobrego gazu tracą dużo to bez skrupułów to wykorzystują. Do tego jednak krótka ławka Lecha też ma znaczenie.

Ale dla nas niestety (w kontekście walki o MP), Lech odpadnie z pucharów i wtedy znowu mogą ze swoim potencjałem mieć rundę bez porażki i prawie z samymi zwycięstwami. (Znowu może mu się udać pościg) Jednak Lech ma problem głównie braku sił na krajowych rywali, Wisła ma problem z jakąkolwiek sensowną grą. To jest ta różnica na korzyść Lecha.

Bez względu jakim trenerem jest Zieliński - ale jak oleją (odpadną) z pucharów - to od razu doganiają czołówkę. Mają po prostu skąpą kadrę na obie rozgrywki równocześnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl