![]() |
uwaga! może będę szalony ..ale co z Szymonem Pawłowskim?
Łobodziński to był niewypał - to fakt xD ale nie każdy z Lubina od razu musi być spalony. Spróbowałbym powalczyć o Pawłowskiego, tymbardziej, że ma znaleźć się kasa po sprzedaży kogoś z trójki: Diaz, Brożek, Marcelo. Moretto podpisał kontrakt ..uwaga - druga liga brazylijska! Nikt mi nie powie, że tam płacą więcej niż w Wiśle Kraków! No chyba, że cena kawy poszła w górę. Marko Drevensek - podoba mi się jego gra. Myślę, że w towarzystwie Kirma mógłby trochę namieszać wśród rywali. |
Mnie osobiście najbardziej by pasowała wymiana Ćwielonga na Sobiecha + dopłata.:) Dla mnie byłoby to idealne uzupełnienie dziur z przodu.
|
Cytat:
Ćwielong to może być atrakcyjną kartą przetargową w negocjacjach z średnią ekipą pierwszej ligi, nic więcej. Przecież on nawet w skali ligowej jest piłkarzem strasznie słabym... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Laszlo Lencse - reprezentant Węgier u-21
Ma 20 lat, gra obecnie w MTK Budapeszt. W tym sezonie zagrał chyba w 13 meczach, strzelił w nich 9 bramek. Biorąc pod uwagę, że MTK jest gdzieś w połowie tabeli ..to niezły wynik! W młodzieżówce zadebiutował w meczu z Włochami u-21. Co więcej Wegrzy ten mecz wygrali 2:0 a sam Lencse spędził na boisku 70 minut i był wyróżniającym się zawodnikiem. Zaliczył asystę przy drugiej bramce. Zwrócił na siebie uwagę m.in Ujpestu i Debreczyna. Nie są to porażające marki, ale ..no właśnie ale Debreczyn grał w LM.. więc maja jakiś nos to ludzi, którym płacą za kopanie piłki. Być może warto było by sprawdzić człowieka. A wracając do Pawłowskiego ..to prawda, obniżył loty, ale całe Zagłebie prezentuje bardzo niski poziom. Może w Wiśle chłopak by się odbudował. Ćwielong ..no cóż, skuteczności brak, a Sobiech - za drogi dla Wisły Kraków. |
Pawłowski jest po cieżkiej kontuzji i wg mnie jeśli miałby przyjść to tylko latem. Kiedy po kontuzji nie będzie już śladu. Po co w Wiśle kolejny zawodnik leczący się ?
|
Ja bym bardzo chciał mimo tych wszystkich kontuzji Dawida Nowaka. Mysle, że w Wisle stałby sie najlepszym napastnikiem w polskiej lidze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
tak mi się wydaja że zobaczymy niebawem jakiegoś brazylijczyka, jeśli się nie mylę, to im tam z końcem roku wygasają kontrakty.
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ungsdaten.html
piłkarz z jednej z najsłabszych druzyn ligi belgijskiej, z nami moglby walczyc o LM. lewa pomoc, na prawej Kirm. nie powinien byc za drogi a statsy jak na taka druzyne ma ok. youtube http://www.youtube.com/watch?v=rV61cRqRjFA http://www.youtube.com/watch?v=4ZbwlV_8Avc&NR=1 |
Jeśli mnie pamięć nie myli grał z nami w barwach Hajduka (PUEFA). Świetny zawodnik...
|
skoro szukamy zawodników wolnych bez klubów to zwolniono tego napastnika z Belgijskiego Roselare
,rozegrał dwa mecze w Repr. Holandii.W Belgii przestał bramki strzelac to nie z niego zrezygnowano ale w Polsce mógłby na nowo zaskoczyc bo i poziom nie za wysoki... http://transfermarkt.de/de/spieler/4...hn/profil.html bramkarz bez klubu, bronił w Lokomotivie Moskwa niedawno http://transfermarkt.de/de/spieler/2...ts/profil.html |
http://www.transfermarkt.de/de/verei...tartseite.html
Cała drużyna do wzięcia za darmo, z powodów braków w kasie piłkarze odmówili gry w 3 spotkaniach. Klub został zdegradowany do 3 ligi holenderskiej, a jego włądze dały wolną ręke w szukaniu pracodawcy swoim zawodnikom W tym środkowy obrońca reprezentant Belgii u-21 oraz reprezentant Bahrajnu który w 15 meczach strzelił 8 bramek(caly klub 21) grając w najsłabszym klubie ligi |
Cytat:
|
Jakub Tosik
nieźle sobie radzi w GKSie na lewej obronie. Wzmocniłby konkurencję na lewej obronie. Chyba można z Nim podpisać w zimie kontrakt. |
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ki/profil.html - kontrakt kończy mu się 30 czerwca 2010 : )
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ek/profil.html - również kontrakt mu się kończy wraz z końcem sezonu,reprezentant Czech http://transfermarkt.de/de/spieler/8...du/profil.html - może dałoby się wypożyczyć go z Benfici, kiedyś było o nim bardzo głośno, ale w Benfice nie gra za wiele... |
Gdym miał głos w sprawach transferów to ściągnałbym z wypożyczenia Dawida Kubowicza (perspektywiczny lewy obrońca, może brać także grać jako defensywny pomocnik; aktualnie występuje we Flocie Świnoujście). Przedłużyłbym umowy z Pawełkiem, Cebanu, Burligą. Wystawił na listę transferową Jarośińskiego, Jopa, Zalewskiego, Rosłonia, Gołosia.
|
Wielkich pieniędzy na transfery nie ma wiec, postanowiłem na wersje oszczędnościową aczkolwiek realną:
ciekawym stoperem jest Kamiński z GKS-u Katowice, 22 lata możnaby go przetestowac.Chyba cena nie jest tak wyśrubowana jak za Pazdana 1 milion zł ? Cetnarski tez by sie przydał, jego trzeba BYŁO KUPIC z Bełchatowa a nie Gułe. Dwa lata temu dobrze w Górniku zapowiadał sie Zahorski, zawsze Skorża szukał wysokiego napastnika ale teraz już chyba jest po sprawie bo on jest bez formy. |
Cytat:
|
Cytat:
Blazek i Golanski moga byc. bo z prawa obrona moze byc problem a lepszego za free chyba nie znajdziemy Adu - rowniez bym go chcial w Wisle. na pewno ponizej 1 mln by chcieli,a moze nawet daloby sie wypozyczyc. tylko pytanie, czy jest sens, skoro mamy dwoch podobnych zawodnikow? Boguski, Malecki. |
Ja widzialbym Adu i Golanskiego. Golanski wiadomo - Solidny obronca a Adu to jakby nie patrzec jeden z najwiekszych talentow na swiecie. Gdyby udalo sie go sprowadzic do Wisly wierzcie mi Wisla zyskalaby na tym nie tylko sportowo ale rowniez medialnie. Adu to nie byle jakie nazwisko w swiecie pilki noznej(i szczerze mowiac bardzo tanio transfermarket wycenia jego umiejetnosci). Szczerze mowiac to bardzo, ale to bardzo ciekawy pomysl.
|
Adu byłby wielkim wzmocnieniem ale ta opcja jest "very science-fiction" jak dla mnie. Golański oczywiście Blażek za darmo może być.
|
Gdybym był... to bym zastanowił się na braćmi Żewłakow w czerwcu kończy im się kontrakt Michał bardzo dobre wzmocnienie na lewą obronę Marcin hymm nie wiem, jak teraz gra ale na pewno obaj na Polską ligę byli by idealnym wzmocnieniem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Podobno Rengifo idzie do Omonii ,wiec Żuraw pewnie straci miejsce w podstawie.Może zespół z Nikozjii puści go za niewielkie pieniądze ? Warto by było zapytać.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Osobiście wolę Żurawia nawet bez formy niż Ćwielonga w formie. Poziom gry podobny ,a Maciek to przynajmniej profesjonalista na którym nie trzeba wymuszać ciężkej pracy....... |
Zuraw cienizna, jesli taki Sosin zdobywa 4 razy króla strzelców, nawet Kosa strzela kilka goli a jest pomocnikiem (w swojej karierze to chyba na sezon po max 1 gola strzelał) a Zuraw jak narazie 1 gol z gry, no to sorry, ale nie tego oczekujemy, Franek akurat był kontuzjowany przez czas kiedy grał w Wolves czy Tenerife. A Zuraw cienizna od mundialu.
|
Maciej Żurawski byłby dobrym uzupełnieniem składu.
Nie ma jednak sensu budowanie drużyny, która byłaby oparta na Żurawskim. Wisła potrzebuje dziś zawodników młodych, głodnych sukcesów, pragnących się rozwijać. Jeśli miałbym wybierać ..wolałbym przeznaczych pensję, która byłaby ewentualnie wypłacana Żurawskiemu czy teraz Łobodzińskiemu na wykupienie młodego utalentowanego chłopaka. Jedyne argumenty przemawiające za Żurawskim to doświadczenie i marketing, ale czy tego dziś potrzebuje Wisła? Potrzebujemy dziś bramkostrzelnego napastnika. Gdybym miał wybierać ..niestety, ale w zimowym oknie transferowym pożegnałbym się z Brożkiem, który mam wrażenie po prostu się wypalił i brakuje mu trochę ambicji po nieudanym transferze do Fulham. Kontuzje swoją drogą, lecz zmęczenie polskimi boiskami widoczne. Na jego miejsce sprowadzić młodego chłopaka, reprezentanta którejś z młodzieżówek (serbia, chorwacja). Jeśli ktoś będzie miał czas ..warto zerknąć na Chorwację u-21. |
A to może skoro Żuraw to jeszcze Tomasz Dziubiński? Też nie wiadomo w jakiej formie ale w końcu kiedyś był dobry ;]
|
Oto kilka nazwisk, którym ja osobiście przyjrzałbym się nieco bliżej:
Mateas Delić - Chorwacja u-21 Ivan Milicević - Chorwacja Ermin Zec - rewelacyjny zawodnik, zadebiutował w reprezentacji Bośni, w młodzieżówce 12 meczów 8 bramek! Andrej Kramarić - nazwisko godne zapamiętania! Chorwacja u-21 Rasmus Johnsson - Szwecja u-21, zawodnik Helsinborga, który gra w napadzie z Henką Larssonem, w tym sezonie 8 bramek w 26 meczach, młodzieżówka - 12/6 Hermanni Vuorinen - 24 lata, zawodnik FC Honka, wysoki napastnik, taki jakiego szuka Skorża - 192 cm; w 26 meczach 16 bramek + 6 asyst ..a teraz coś z innej bajki. Bardzo dobry przykład jak szuka się świetnych zawodników! Wanderson - 23 lata, klub? GAIF GOETEBORG moi drodzy! w 29 meczach 19 bramek oraz 7 asyst! Zaineresowane są nim już Chelsea czy Ajax! http://www.youtube.com/watch?v=oZTO2HYMPPI Można? Oczywiście, tylko trzeba chcieć! Zerknijce na te nazwiska, myślę, że warto! |
Cytat:
|
ale jemu nie chodziło o to by go sprowadzic, tylko jak taki GAIF potrafi dobrego gracza wyciągnąć z nikąd.
|
chyba nie GAIF tylko GAIS jak już, pozatym uwazam że wyciągniecie utalentowanego Szweda jest wyjątkowo mało realne
|
Ej chłopaki nie podawać tu nazwisk bo Lech zaraz tam pojedzie. Nie widzicie że oni jadą wszędzie gdzie tylko można? Po co im podpowiadać. Nasi i tak nie skorzystają, lol.
|
Cytat:
Jest mało realne, ale zastanówmy się dlaczego. Trudno ściągnąć jakiegoś zawodnika wogóle nie probując tego zrobić. Uważam, że w przypadku awansu Wisły do europejskich pucharów byłoby to możliwe. Helsinborg zajął w lidze odległe miejsce, jedyna szansa na pokazanie się, to właśnie puchary. Pozyskanie takiego zawodnika jak Stilić do Lecha również wydawało się mało realne, interesowały się nim "duże" kluby, a jednak zawitał na Bułgarską. Zawodnik wypromował się w Poznaniu, w UEFA i niedługo zapewne opuści polską ligę. Szansa jednak zawsze jest, dlaczego by z niej nie skorzystać choć raz? Gdyby tylko ktoś chciał się nim zainteresować, zanim będzie za późno. Co do Wandersona, tak to jeden z przykładów. Wydawałoby się, że zawodnik o takich umiejętnościach nie ma prawa znaleźć się w takim klubie ..a jednak. Zależało im, i zrobili to w odpowiednim czasie! Uważam, że Wisłę rownież stać na pozyskanie takich zawodników przy odrobinie profesjonalizmu ze strony władz oraz sztabu szkoleniowego. |
Ja jestem ciekawy, co przy takiej polityce kadrowej będzie za 2,3 sezony. Stara gwardia już nie będzie ciągnąć zespołu. Grajków typu Marcelo, Alvarez, Kirm może za rok nie być, bo pójdą na zachód.
Szkolenie młodych adeptów futbolui leży - to zresztą w całym kraju. Polityka transferowa na chybił trafił. Dzieki Bogu, że Wisła sama potrafi zbilansować budżet bez zapomogi od Cupiała. Ale to wystarczy jedynie na przetrwanie. Niestety jak tak dalej będzie wyglądać sytuacja, to nie mamy co liczyć na sukcesy. Gdyby udało się wychodzić na zero dzięki biletom i kasie z telewizji, a środki z transferów reinwestować w poszerzenie, polepszenie kadry...Chociaż to raczej nie możliwe, patrząc na grosze, które dostajemy od C+ i frekwencję na polskich stadionach. Taka Borussia to z jednego meczu ma więcej hajsu niż my przez całą rundę pewnie. A przecież oni na arenie europejskiej nic nie znaczą. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl