![]() |
Cytat:
Też czytają forum i wiedzą jakie nastroje panują. Ale chętnie się mile rozczaruje. A i taka ciekawostka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Chyba Cupiał.
|
skyboxy chca sprzedac o ....
ciekawe ile lat beda probowali je sprzedac i kiedy przerobia go na stoisko z kiełbaskami czy japoński butik ze wszystkim po 3 zł. |
Przecież ten artykuł stoi w sprzeczności z tym co ktoś wrzucał w innym temacie:
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...w-sa,id,t.html Dopóki Łysa Pała będzie we władzach tego klubu to nic nie powstanie ani nic nie zbudują. |
Cytat:
Przypominam link do artykułu: http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html |
Cytat:
W sumie na razie potwierdzają się słowa Krakowskiej z przed paru dni, o wejściu do zarządu Czerwińskiego. Widać, że mają swoje dobre żródło. |
Na "akcje karnetowa" to nie wyglada bo tam wprost pisza, ze do konca rundy nie ma co spodziewac sie cudow.
Moze Bednarz przyszedl tu zrownac wszystko z ziemia pod nowe fundamenty w tym jest zajebisty a pozniej go wypier... jak zaczna budowac... |
Jaja pańskie ten artykuł. Zamiast lania wody jakieś punkty, jakiś plan. Co to się podziało. Kaczka dziennikarska nie żyje czy ściągi dano?
Edit: Ajć, przegapiłem pointę: "Jedno jest w tym momencie pewne ... plotki o jego zniechęceniu ... mogą okazać się .... przedwczesne". No i czar prysł. |
Żeby nie skończyło się na armii bezproduktywnych prezesów, którym trzeba płacić niemałe pieniądze. Mam nadzieje, że Cupiał nie zapomniał o tym, że klub piłkarski potrzebuje przede wszystkim dobrych piłkarzy, których mamy jak na lekarstwo. Armia urzędników tu niewiele pomoże. Kibice nie będą przychodzić na mecze, żeby podziwiać Radę Nadzorczą na pękającej w szwach loży VIP.
|
Zagrywka żeby sprzedać trochę wiecej biletów, na to mi wygląda.
Cytat:
|
Jedyna nadzieja w pani Genowefie...
Zastanawia mnie jedno, mianowicie kto jest pomysłodawcą tego projektu i na kim będziemy sie wzorować. Bo nie wyobrażam( a jednak) sobie sytuacji. gdzie każda z mianowanych osób, wpada z własnym pomysłem na lepsza Wisłę. |
"krakowska" już nie raz obiecywała wielka inwestycje
a co do czepiania sie holendrów naprawdę byliśmy blisko a gdzie dziś jesteśmy ? |
Cytat:
Tak mnie zaciekawilo: Rafał Smalcerz - wiceprezes do spraw infrastruktury Stanowisko brzmi dumnie, mysmy juz coś takiego mieli? |
Cytat:
Bingooooo Wygrałeś darmową miejscówkę na pierwszy domowy mecz Wisły w LM w sezonie 2014/2015. No bo jak od lipca zaczniemy budować tą nową Wisłe...:lol: Cytat:
Część z tych osób, wcale nie mała, nie jest związana ani z Wisłą ani nawet z Krakowem. |
Oby to wszystko co jest tam napisane stało się faktem.
Tyle ode mnie na ten temat. |
Cytat:
|
pozostało trzymać kciuki, że rewelacje krakowskiej okażą się prawdziwe
|
Cytat:
|
|
jestem ciekawy czy obecny skład (z prezentowanym obecnie poziomem) potrafiłby awansować z pierwszej ligi do Ekstraklasy... mam dziwne wrażenie, że łatwiej bedzie utrzymać się w (E)klasie niż potem do niej awansować... zakładając, że za transfery będzie dalej odpowiadał spec nad spece Bednarz.. gwarant "rozwoju"...
|
http://eurosport.onet.pl/blogi/osmy-...wiadomosc.html
coś mi mówi, że to może być ktoś z Wisły, wywalili sami trenera no cóż... |
Ty tak na serio?
|
Cytat:
|
Kamil Kurowski: Wisła nie interesowała się mną w taki sposób, jak Legia
http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...na_w_taki.html Tamże: Wisła nie interesowała się mną w taki sposób, jak Legia. W Warszawie zaoferowano mi dużo, a w Krakowie nic. (....) Ponadto rodzice obawiali się, że mógłbym pod Wawelem zejść na złą drogę - tłumaczy. |
Chyba już w Izraelu, po sprzedaniu Meliksona, nie będą pokazywać meczów Wisły. Ktoś wie ile przez to straciła Wisła?
|
Cytat:
- Grałem w reprezentacji Małopolski w meczu z Lubelskim ZPN-em. Po tym spotkaniu zadzwonili do mojego taty przedstawiciele Legii z propozycją przyjazdu na testy do Warszawy. (...) Łoooo matko! Toż to SZOK! |
Jeszcze przykład jak popłaca utrzymanie dobrej akademii (Dinamo Zagrzeb).
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Di...wiadomosc.html "Klub z Zagrzebia uchodzi wręcz za "fabrykę" piłkarskich talentów. Przez ostatnich kilkanaście lat tylko na sprzedaży 15 graczy zainkasował łącznie 137,4 mln euro. " |
Ok. Tylko nie zapominajmy że są nacje które mają to coś w krwi i taką właśnie była - Jugosławia a obecnie jest nią Chorwacja, Serbia czy po części Czarnogóra .
Natomiast Polska wydała na świat tylko 1 generację bardzo dobrych piłkarzy, ich poczynania można było oglądać w latach 70 poprzedniego stulecia. Niestety ale nasze kluby aby osiągnąć taką zawrotną kwotę, prawdopodobnie będą musiały sprzedać od 40-stu do 50-ciu swoich najlepszych piłkarzy. Po części spowodowane jest to tym, że w parze z talentami opychamy bardzo dużą ilość bubli czym nie zyskujemy sobie dobrej sławy. Problem nie leży po stronie klubu, który to oczywiste, sprzedaje wszystko na czym się da zarobić. Problemem jest mentalność naszych piłkarzy, szybko się załamują i nie potrafią poradzić sobie z większą walką i konkurencją o podstawowe miejsca w kadrach zachodnich klubów. No ale czego tak naprawdę można oczekiwać, jeśli grzanie ławy przez większość kariery, no ale bądź co bądź w Liverpoolu czy Realu jest ukazywane jako niewyobrażalny sukces sportowy (lol). Iskierka nadziei w trójce z Dortmundu, która chyba rysuje nowe ramy sukcesu. |
Piszczek, Lewandowski, Błaszczykowski, Kubica, Małysz, Michalczewski, Radwańska, Podolski, Kowalczyk, Adamek - ludzi fenomenalnych mamy. Problemem jest to że każdy z nich (może poza Małyszem) aby sięgnąć po coś więcej potrzebował warunków do rozwoju których w Polsce nie miał. Więc problemem drugorzędnym jest mentalność samych zawodników - ważniejsza jest mentalność rodziców, trenerów oraz właścicieli klubów (!) takich jak np. Cupiał który woli zaprzepaścić talent wyrastający ponad przeciętność niż oddać go komuś.
Problem leży po stronie klubu z racji na to że piłkarzy kształci się od dziecka a za wykształcenie dzieci opowiadają właśnie rodzice a nie same dzieci. Rodzic wypełniając dziecku czas wolny powinien mieć alternatywę czy wysłać go na zajęcia tańca czy też na zajęcia gry w piłkę. Takie szkółki pod patronatem klubu powinny być kopalnia złota, zwłaszcza w tak dużym mieście jak Kraków. |
Tylko że ja pisałem o piłce a nie skokach narciarskich.
|
...Zmanierowani słabeusze
Przedstawiciele klubów w nieoficjalnych rozmowach przyznają, że w naszej piłce najbardziej zdeprawowani, zmanierowani są doświadczeni polscy zawodnicy oraz ich menedżerowie. Przez wiele lat funkcjonowania w naszym futbolu przyzwyczaili się do dobrych kontraktów, które wcale nie muszą być uzależnione od ich umiejętności czy wyników osiąganych na boisku. Zazwyczaj przyjmują roszczeniową postawę - liczy się tylko kasa. Nie dociera do nich, że jest kryzys, że w polskiej piłce będzie coraz mniej pieniędzy. Nie rozumieją też, że do niedawna wielu z nich było przepłacanych, że ich słabe umiejętności absolutnie nie są adekwatne do astronomicznych kontraktów. Przed Euro 2012 w Polsce do niebotycznych rozmiarów nadmuchano balon koniunktury na futbol. To się nie sprawdziło, balon z hukiem pękł. Polskie kluby mają mniej pieniędzy i nie ma żadnych przesłanek, że koniunktura może się zmienić.... Fragment z artykułu: http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...zy__Slask.html Mam nadzieję że zaczniemy w polskiej lidze płacić odpowiednie apanaże do prezentowanych przez kopaczy umiejętności i kluby przestaną dokładać do interesu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Poniekąd to też Wisła jest temu winna. Jak wchodził Cupiał do Wisły to pościągał najlepszych zawodników z Polski oferując im niebotyczne kontrakty. Inni właściciele(Wojciechowski, Rutkowski, ITI) widząc to, też zaczęli płacić chore jak na nasze warunki pieniądze praktycznie każdemu kto w miarę prosto w piłkę kopnie. Tak to się nakręciło, piłkarzyki uwierzyli że są nie wiadomo jakimi gwiazdami, którym trzeba płacić za ich partactwo.Teraz ciężko będzie zakontraktować jakiegoś w miarę porządnego zawodnika nie oferując olbrzymich pieniędzy. Wiem że to jest niemożliwe ale jakby wszyscy właściciele doszli do porozumienia w sprawie maksymalnej wysokości kontraktu, to mogłoby to być tylko z pożytkiem do polskiej piłki.
|
Saga z Milanem trwa, tym razem przepychamy się przez media.
"Okazuje się, że menedżer zawodnika przystał na wypłatę 250 tys. euro. Rada Nadzorcza podjęła decyzję, by wypłacić Serbowi 100 tys. mniej w miesięcznych ratach. Piłkarz mógłby zmienić klub już zimą, a do tego dostawałby pieniądze od Wisły. Jovanić nie przystał na takie warunki. " http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...a_ogromne.html |
Zaczynam zazdrościć Legii prezesa ;/ Brzyski, Dwaszwili, Jodłowiec, pogodził się z kibicami, gościu nawet jeszcze sie nie rozgościł a tak działa.
|
Oby tylko nie przeinwestował.
Chociaż, te nie może jest niepotrzebne :mysli: |
Wzieli goscia spoza betonu i ukladow to maja efekty.
On nie jest jakis niesamowity, mysle ze jest po prostu normalny. I takich ludzi jest wielu, ktorych moznaby "wykorzystac" w pilce. No ale o czym my mowimy jak w Wisle najwiecej do powiedzenia maja Rogala, Kapka czy Bednarz.. Efekty rowniez widac. |
Cytat:
Aczkolwiek trzeba oczywiście patrzeć co się tam będzie działo w lecie, za rok, dwa... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl