Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Blacha92 20.05.2011 23:15

prawa obrona

ziz99 20.05.2011 23:19

Stosować konsekwentnie zasadę jakość/cena, to będziemy w kolejnym sezonie ligowym poza zasięgiem, a za rok może uda się sporo namieszać w Europie.

W pierwszej sesji Stana zakupy generalnie pozytywne i oby tak dalej.

Bekas 20.05.2011 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1096710)
Wawrzyniak? Kopacz z niego niezły.
W gruncie rzeczy to będzie kwestia smaku. Tak, smaku.

E tam, Marek Tulliusz się w grobie nie będzie z tego powodu obracał.

Daj spokój ma przyjść dobrze grać i nie udawać, że jest Wiślakiem. W czasach kiedy o dobrego Polaka trudno Wawrzyniak by mnie ucieszył.

murray 20.05.2011 23:26

Koks koksem, zgadzam się z Tobą, lecz gówno się ciągnie jak lasagne.

Jeżeli przyjdzie, bo informacje mogą znaleźć wspólny mianownik z prawdą, to mam nadzieję, że nie będzie Jovanicował. Powściągliwość i rezerwa.
Przejście z Legii do Wisły to duża rzecz. Nieczęsto to się zdarza, więc trudno mi podejść do tego, jak do normalnego transferu. Choć to może być wzmocnienie na lewą obronę. Trudno, żeby tak nie było, skoro tam zawodnika nie ma.

http://www.weszlo.com/news/6919

Stanowski coś skrobnął na ten temat.

KOALIK 20.05.2011 23:36

Wawrzyniak w Wiśle? Mam nadzieję, że jest to tylko niesmaczny żart mający rozbawić kibiców Legii, a jeśli nie... Wawrzyniak to syndrom upadku polskiej piłki, czyli ważne, aby pieniądze na koncie się zgadzały - treningi i mecze można olać. Po odejściu Iwańskiego ten marny piłkarzyna idealnie pasuje do określenia: ,,przereklamowany zawodnik nr jeden w Ekstraklasie o strasznym mniemaniu o sobie". Czyżby po planowanym odejściu Łobodzińskiego Wisła koniecznie musi mieć jednego polskiego darmozjada? Nawet, gdyby Wawrzyniak dopłacał do gry w Wiśle, nie można podpisać z nim kontraktu. Dla kupczyków, dopingowiczów i darmozjadów (do tych dwóch ostatnich kategorii idealnie pasuje): STANOWCZE NIE!

jova 21.05.2011 00:42

Temat Wawrzyniaka to raczej ściema. Obstawiam, że menadżer zawodnika wykreował tę plotkę, by wywrzeć presję na Legii i wynegocjować lepsze warunki. Ile my byśmy musieli mu dać, by przelicytować warszawiaków? Z 250 tys. euro za rok gry? Przecież u nas każdą złotówkę ogląda się pięć razy. Nie wierzę, że klub tak szastałby pieniędzmi i wydał taką sumę na przyzwoitego, ale nie wybitnego grajka.

WislaOnly 21.05.2011 02:12

heheh, czy Wy wierzycie w transfer Wawrzyniaka do nas, czy Legia go puści? wątpię, bo:
1. Sam nie będzie chciał narażać się kibicom Legii, było by podobnie jak z Dolhą.
2. Jest za cennym piłkarzem, to jest typowa kaczka dziennikarska, żeby podbić wysokość kontraktu.
3. On jest legionistą...

tomasz_19 21.05.2011 04:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1096726)
Wawrzyniak w Wiśle? Mam nadzieję, że jest to tylko niesmaczny żart mający rozbawić kibiców Legii, a jeśli nie... Wawrzyniak to syndrom upadku polskiej piłki, czyli ważne, aby pieniądze na koncie się zgadzały - treningi i mecze można olać. Po odejściu Iwańskiego ten marny piłkarzyna idealnie pasuje do określenia: ,,przereklamowany zawodnik nr jeden w Ekstraklasie o strasznym mniemaniu o sobie". Czyżby po planowanym odejściu Łobodzińskiego Wisła koniecznie musi mieć jednego polskiego darmozjada? Nawet, gdyby Wawrzyniak dopłacał do gry w Wiśle, nie można podpisać z nim kontraktu. Dla kupczyków, dopingowiczów i darmozjadów (do tych dwóch ostatnich kategorii idealnie pasuje): STANOWCZE NIE!

popieram w 100 % żenujący piłkarz z żenującego klubu? nie dziękuję.

pawelo84 21.05.2011 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1096700)
Moim zdaniem trochę nie na miejscu jest porównywanie Chaveza do Głowackiego, a co dopiero mówienie że jest lepszy. Można przyjąć że w odbiorze tacy sami, Chavez nie umie wyprowadzić piłki, ma wejscia na pograniczu kartki, nie dyryguje obroną i wiele innych cech przemawia za Głową. Ja wiem, że piątek i wszyscy imprezują, ale piszcie na trzeźwo.

Ale Chavez gra bardzo pewnie, trudno go przejść rywalom i w tym elemencie jest lepszy niż Głowa. Pozatym duzo lepiej gra wślizgiem. Dla mnie to piłkarz porównywalnej klasy.

fan01 21.05.2011 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1096724)
http://www.weszlo.com/news/6919

Stanowski coś skrobnął na ten temat.

Ale zaraz zaraz.

1) Wisła kupuje Estończyka, Białorusina, Serba, Bośniaka, itd itd - skandal, że w Wiśle nie będą grać Polacy, że Wisła zabija polską piłkę, że jak to tak można?!

2) Wisła 'chce' Wawrzyniaka - skandal, że co to za wzmocnienie, że jak Wisła chce grać w LM z takimi transferami

No to ....a, o co im chodzi?! To jakiego Polaka Wisła ma kupić, żeby pismaki były szczęsliwe?! Kogoś pokroju Błaszczykowskiego czy Piszczka mamy namówić do powrotu, czy może kupować jakiegoś Sobiecha za milion euro?!

To juz nie te czasy, ze za grosze mozna sciagnac kilku Polaków, jak 10 lat temu zrobiono w Wiśle i miec pół reprezentacji w klubie.

KOALIK 21.05.2011 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1096754)
Ale zaraz zaraz.

1) Wisła kupuje Estończyka, Białorusina, Serba, Bośniaka, itd itd - skandal, że w Wiśle nie będą grać Polacy, że Wisła zabija polską piłkę, że jak to tak można?!

2) Wisła 'chce' Wawrzyniaka - skandal, że co to za wzmocnienie, że jak Wisła chce grać w LM z takimi transferami

No to ....a, o co im chodzi?! To jakiego Polaka Wisła ma kupić, żeby pismaki były szczęsliwe?! Kogoś pokroju Błaszczykowskiego czy Piszczka mamy namówić do powrotu, czy może kupować jakiegoś Sobiecha za milion euro?!

To juz nie te czasy, ze za grosze mozna sciagnac kilku Polaków, jak 10 lat temu zrobiono w Wiśle i miec pół reprezentacji w klubie.

Szukać utalentowanych piłkarzy po niższych ligach albo zawodników pokroju Wilka, a nie rozkapryszonych gwiazdeczek, którym wydaje się, że są gwiazdami, a w rzeczywistości są darmozjadami.

Ogryzek 21.05.2011 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1096757)
Szukać utalentowanych piłkarzy po niższych ligach albo zawodników pokroju Wilka, a nie rozkapryszonych gwiazdeczek, którym wydaje się, że są gwiazdami, a w rzeczywistości są darmozjadami.

Kogo masz na myśli Serba, Bośniaka, Białorusina czy Estończyka? Który to ten darmozjad?

Proud 21.05.2011 08:37

Słyszałem, że właśnie w tym okienku Wisła ma postawić na polaków z niższych lig. Jest to konsekwencja mocnej działalności sieci wyszukiwaczy talentów.

Nie wiem czy to prawda, usłyszałem to na meczu od gościa co siedzi obok. Wydawał się o tym przekonany. Pożyjemy zobaczymy. Ja tam osobiście w to nie wierzę. Wydaje mi się, że przyjdzie z 3 gotówkowych zawodników i 2-3 z kartą w ręku. Wszyscy zapewne z zagranicy.

KOALIK 21.05.2011 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1096759)
Kogo masz na myśli Serba, Bośniaka, Białorusina czy Estończyka? Który to ten darmozjad?

Wawrzyniaka i do niego podobnych.

Św. Mikołaj 21.05.2011 08:40

Co myślicie na temat ściagnięcia przez Wisłe Pawłowskiego z Lubina? Ja myśle że byłoby to bardzo dobre posunięcie

TOMEK 11 21.05.2011 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1096763)
Co myślicie na temat ściagnięcia przez Wisłe Pawłowskiego z Lubina? Ja myśle że byłoby to bardzo dobre posunięcie

Łobo v.2

ja dziękuję

rendkamp 21.05.2011 08:49

Szymon Pawłowski 17 meczy 5 bramek.Za darmo jakby miał przyjść to nich przychodzi ale nie za 1 mln euro.

fanfan 21.05.2011 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1096757)

Młodzi utalentowani piłkarze z niższych lig to mogą wzmocnić Młodą Wisłę a nie pierwszą drużynę która ma powalczyć o LM a piłkarzy pokroju Wilka można ściągnąć tylko wtedy gdy jest okazja a takowych zbyt wielu nie ma . Przeważnie w takich przypadkach takiego zawodnika chce Lech , Legia i Polonia w której Wojciechowski z zasady przebija oferty Wisły i wtedy cena za takiego piłkarza i jego wymagania finansowe przerastają poziom tego zawodnika a przepłacanie za zawodników którzy co najwyżej wzmocnią rywalizację w drużynie jest głupie . Z Wilkiem była tak ,że nie było w mediach wielkiego szumu na jego temat i nikt za bardzo się nim nie interesował a miał pewną klauzulę i z niej skorzystaliśmy - to była okazja która zdarza się bardzo rzadko , czasami też komuś ciekawemu kończy się kontrakt ale w tym przypadku najczęściej Wojciechowski ostro przepłaca . Z Polskiej ligi (oczywiście z Polaków) to do nas nadają się wg mnie tylko Pawłowski i Cetnarski tylko że za nich trzeba zapłacić za dużo , gdyby była jakaś okazja to wtedy trzeba z niej skorzystać ale z pewnością nie płacić kwot w granicach 1 mln euro!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1096764)
Łobo v.2

ja dziękuję

Z całym szacunkiem ale On Łobo w żadnym stopniu nie przypomina a w porównaniu do takich skrzydłowych jak Kupisz czy Sobota ma zdecydowanie najwyższe umiejętności .

westersyl 21.05.2011 09:01

Wawrzyniak... no cóż mamy taką ligę, że Warzynniak mimo tego wszystkiego co o nim piszczcie to jeden z najlepszych obrońców w tej lidze. Facet potrafi zagrać klępę, wrzucić piłkę i wie jak ją odebrać, potrafi przerzucić piłkę po szerokości boiska. Do tego stosunkowo szybko wrócił do w miarę solidnego poziomu po rocznej dyskwalifikacji. To jest przykre ale niestety prawdziwe bo Wawrzyniak motorycznie nie jest nawet jakimś asem, prostu coś tam potrafi i to wystarcza by być wyróżniającym się obrońcą w tej lidze.

Czytam regularnie o problemach klubów Holenderskich, mam nadzieję że uda się pociągnąć właśnie stamtąd kilku grajków i obejdzie się bez Wawrzyniaka.

Co do niższych lig ? Obserwujemy na pewno pierwszą jak chyba wiekszozsc klubów w ekstraklasie.

Jeszcze niżej ? Niestety największym problemem, polskiej piłki nie jest brak boisk, lecz alkoholizm konkretnie, nasza mentalność, mianowicie jak każdy wie młodzi podpatrują starszych: młodzi juniorzy przed treningiem po treningu słuchają tylko jednego od drużny seniorskiej: "ale się najebaliśmy ostatnio, ale było zajebiście" i słuchając tego wszystkiego co oni potem zrobią ? Pójdą się napić, a jak wiadomo Polska mentalność jest taka że ilość wypitego alkoholu świadczy o twojej reputacji w grupie więc wszyscy piją do oporu.
Tak to niestety się kręci. Nie każdy ma nad sobą Jurka Brzęczka.

Karherop 21.05.2011 09:06

trzeba kupować piłkarzy nieopierzonych , ale z przebłyskami

jak swego czasu Gorawski jako przeciętny napastnik ligi przychodził do Wisły wielu pytało po co ?

po 2 latach sprzedano go bodajże za 1,5 bańki Euro do Moskwy

nie jest powiedziane że z Pawłowskim bedzie to samo co z Łobo . Kto nie ryzkuje ten nie wygrywa .

Mam nadzieję że plotki związane z Kupiszem są prawdziwe bo widziałbym dla niego miejsce w zespole . Paru zawodników o sporym potencjale jeszcze by się znalazło .
Nikt nam gwiazdy nie spprzeda , ale dobrze rokującego piłkarza juz czemu nie .

KOALIK 21.05.2011 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1096767)
Młodzi utalentowani piłkarze z niższych lig to mogą wzmocnić Młodą Wisłę a nie pierwszą drużynę która ma powalczyć o LM a piłkarzy pokroju Wilka można ściągnąć tylko wtedy gdy jest okazja a takowych zbyt wielu nie ma . Przeważnie w takich przypadkach takiego zawodnika chce Lech , Legia i Polonia w której Wojciechowski z zasady przebija oferty Wisły i wtedy cena za takiego piłkarza i jego wymagania finansowe przerastają poziom tego zawodnika a przepłacanie za zawodników którzy co najwyżej wzmocnią rywalizację w drużynie jest głupie . Z Wilkiem była tak ,że nie było w mediach wielkiego szumu na jego temat i nikt za bardzo się nim nie interesował a miał pewną klauzulę i z niej skorzystaliśmy - to była okazja która zdarza się bardzo rzadko , czasami też komuś ciekawemu kończy się kontrakt ale w tym przypadku najczęściej Wojciechowski ostro przepłaca . Z Polskiej ligi (oczywiście z Polaków) to do nas nadają się wg mnie tylko Pawłowski i Cetnarski tylko że za nich trzeba zapłacić za dużo , gdyby była jakaś okazja to wtedy trzeba z niej skorzystać ale z pewnością nie płacić kwot w granicach 1 mln euro!

Z całym szacunkiem ale On Łobo w żadnym stopniu nie przypomina a w porównaniu do takich skrzydłowych jak Kupisz czy Sobota ma zdecydowanie najwyższe umiejętności .

Zawsze można znaleźć piłkarzy pokroju Kuby, czy Lewandowskiego, którzy po niedługim czasie stają się wyróżniającymi piłkarzami w lidze. Tylko trzeba szukać.

mitmichael 21.05.2011 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1096767)

Kolega moze mial na mysli korupcje pilkarzy Zagłebie. Pawlowski tez w tym sezonie byl ich graczem

Syn Kangura z 1984 21.05.2011 09:35

Bardzo ciekawe okienko nam się szykuje. Tak naprawdę ono pokaże nam w jakim kierunku zmierzamy, sam jestem tego cholernie ciekaw. Co do Wawrzyniaka - z jednej strony jeden z najlepszych LO w naszej lidze, z drugiej strony Legionista i to z nieciekawą przeszłością. Co ciekawe skoro np. na weszło piszą że Wawrzyniak jest za słaby to pozostaje nam ściąganie TYLKO obcokrajowców :/

KoJaK 21.05.2011 09:40

My potrzebujemy pilkarzy którzy z marszu znajdą sie w pierwszym skladzie Wisełki. LM za niedlugo więc trzeba nam graczy na poziomie cos jak Melikson. Sami wiemy, ze trudno nam będzie taką "perełke" znaleźć jak Melikson ale wierze w Stana. Badzmy dobrej mysli.

JrQ- 21.05.2011 10:09

z tym Wawrzyniakiem to lipa będzie, nie ma sie co podniecac
wybierze cieply kontrakcik w Warszawce, bez zbednego stresu

po co mialby sie tutaj pakować, skoro tam zarobi 1 mln zł rocznie?
duzo wiecej na pewno mu nie dajemy ;]

criskrakow 21.05.2011 10:10

skład ostatniego 10-lecia

Tak sobie wspominałem i zacząłem się zastanawiać nad najlepszymi zawodnikami grającymi w Wiśle w XXI wieku.
Osobiście uważam że nie da się wybrać 11 zawodników na swoich pozycjach więc wybrałem 2 jedenastki :

DOLHA
PAREIKO

BASZCZYŃSKI GŁOWACKI MARCELO MIHAJLOVIĆ (poprawka Mijailović)
DUDKA CLEBER ZAJĄC STOLARCZYK

BŁASZCZYKOWSKI SOBOLEWSKI SZYMKOWIAK KOSOWSKI
UCHE KAŁUŻNY MELIKSON ZIEŃCZUK

ŻURAWSKI FRANKOWSKI
KUŹBA PA.BROŻEK

Sam nie wiem która by wygrała, oczywiście gdyby grali ze sobą w swych najlepszych czasach.A może ktoś ma inny punkt widzenia na ten temat,zapraszam do dyskusji :)

Kurz 21.05.2011 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1096775)
Zawsze można znaleźć piłkarzy pokroju Kuby, czy Lewandowskiego, którzy po niedługim czasie stają się wyróżniającymi piłkarzami w lidze. Tylko trzeba szukać.

I Kuba i Lewandowski mieli to szczęście, że musieli grać, bo nie miał kto inny. Dzięki temu mogli się rozwijać. Jeśli Wisła rzeczywiście w ciągu najbliższych 2 lat stanie się klubem, w którym będzie spora konkurencja z 2 równorzędnymi piłkarzami na każdą pozycję i jeszcze większymi aspiracjami, młodzi zawodnicy z niższych lig nie będą mieli tu czego szukać (już nie mają), więc należy skończyć z tymi marzeniami.

Niestety, sprowadzanie najlepszych ligowców jest nierealne, bo z powodu większego popytu niż podaży ich ceny są chore.

Tak więc wracamy do polityki zatrudnienia tańszych obcokrajowców, bo właściwie innej drogi nie ma. Byc może na stare lata doczekamy się utalentowanych wychowanków, ale tu i teraz ich nie ma i nie będzie.

Na tym tle sprowadzenie reprezentanta Polski za darmo wydaje się być bardzo dobrym posunięciem, tym bardziej, że nasz budżet na transfery nie jest z gumy (mówi się o sumach pomiędzy 1 a 2 milionami Euro), a potrzeba wzmocnień ogromna. I pewnie jeszcze w dodatku część tych pieniędzy ma iść na wykupienie Chaveza i Cikosa.

Orson 21.05.2011 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez criskrakow (Post 1096793)
Tak sobie wspominałem i zacząłem się zastanawiać nad najlepszymi zawodnikami grającymi w Wiśle w XXI wieku.
Osobiście uważam że nie da się wybrać 11 zawodników na swoich pozycjach więc wybrałem 2 jedenastki :

DOLHA
PAREIKO

BASZCZYŃSKI GŁOWACKI MARCELO MIHAJLOVIĆ
DUDKA CLEBER ZAJĄC STOLARCZYK

BŁASZCZYKOWSKI SOBOLEWSKI SZYMKOWIAK KOSOWSKI
UCHE KAŁUŻNY MELIKSON ZIEŃCZUK

ŻURAWSKI FRANKOWSKI
KUŹBA PA.BROŻEK

Sam nie wiem która by wygrała, oczywiście gdyby grali ze sobą w swych najlepszych czasach.A może ktoś ma inny punkt widzenia na ten temat,zapraszam do dyskusji :)

MIHAJLOVIC to chyba w Lazio grał....

criskrakow 21.05.2011 10:28

Co fakt to fakt :D , oczywiście miał być Nikola Mijailović

IncognitoTSW 21.05.2011 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1096792)
z tym Wawrzyniakiem to lipa będzie, nie ma sie co podniecac
wybierze cieply kontrakcik w Warszawce, bez zbednego stresu

po co mialby sie tutaj pakować, skoro tam zarobi 1 mln zł rocznie?
duzo wiecej na pewno mu nie dajemy ;]

Ja mam nadzieję, że to jest kiepski żart z Wawrzyniakiem bo jak dla mnie to on jest tragiczny. Już wolę Paljicia dalej na boku obrony

mr_kwolf 21.05.2011 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1096754)
Ale zaraz zaraz.

Ale w którym momencie Stanowski twierdził, że to skandal budować zespół na obcokrajowcach? Bo ja czytam tę stronę regularnie i nie przypominam sobie takiego.

Baala 21.05.2011 10:49

Ratunku... w sprawie Chaveza nie mogą się dogadać, bądź co bądź za w sumie normalne pieniądze biorąc pod uwagę suma/jakość, a będą się z Legią licytować o Wawrzyniaka który pewnie z jednym z wyższych kontraktów by miał w zespole (na poziomie Łobo). Wawrzyniak to właśnie dosadny przykład jak słaba jest to liga. Tu nawet nie chodzi o umiejętności czysto piłkarskie ale o mentalność, piłkarz maksymalnie zblazowany.
Lepiej na Dudu zapolować, za rok kontrakt mu się kończy z Widzewem, więc to ostatnia chwila by coś za niego dostać, a pewność że kontraktu tak wysokiego by nie chciał i by nie wybierał meczy w jakich będzie grał dobrze, a w jakich sobie pochodzi bo nie warto się przemęczać (vide Koks).

WhiteStarDvisionTheBest 21.05.2011 11:01

Nie którym to,że Wawrzyniak gra w Legii przesłania wszystko i już jest słabiutki,słabszy od Palicia itd..

Wawrzyniak to jeden z lepszych LO w Ekstraklasie ,to fakt,a ,że prezentuje taki poziom a nie inny..reszta jest jeszcze gorsza!

Dla porównania oglądnijcie sobie mecz Lech - Wisła i zobaczcie co wyprawiał Peszko z Palicem..co bardziej kumaty skrzydłowy i będzie kręcił Draganem jak juniorem a przecież w LE czy w LM są lepsi skrzydłowi niż Peszko np :)

Sam bym wolał,żeby do Wisły przyszedł jakiś super lewy obrońca ale jeśli miałbym wybierać między Wawrzyniakiem a nikim to wolałbym,żeby podpisali z nim kontrakt ;)

Ogryzek 21.05.2011 11:10

Weźcie Panowie na wstrzymanie - może za Chaveza będzie lepszy środkowy obrońca? A że Wawrzyniak za darmo, to wiadomo. Może woli Valxcs kasę której jak zwykle mamy za mało wydac na ofensywnych piłkarzy, a do obrony wziać z karta na ręku. Stąd zamiast Chavez za 0,5 mln euro będzie jakiś Macedończyk z kartą na ręku ale za to nowy napastnik czy pomocnik klasy Genkova czy Meliksona:)

Baala 21.05.2011 11:12

0.5 mln dolarów...

wojteqs80 21.05.2011 11:16

Panowie wyluzujcie , jak uczą nas ostatnie okna to co pisze się w prasie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Więc zarówno w sprawie Wawrzyniaka jak i Chaveza dałbym sobie na wstrzymanie. Wcale bym się nie zdziwił jakby plotki o Wawrzyniaku rozsiewał jego menager by wymusić na Legii podpisanie korzystnej umowy.

tommiyacht 21.05.2011 11:16

Wawrzyniak - ciekawa opcja ale tak realna jak Małecki w Legii.

Ogryzek 21.05.2011 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1096829)
Wawrzyniak - ciekawa opcja ale tak realna jak Małecki w Legii.

Dużo bardziej realna - Małecki ma ważny kontrakt, Wawrzyniak za 3 mecze będzie wolnym zawodnikiem.
Nie znaczy ze go chcemy, a tym bardziej łykniemy:)

Awe 21.05.2011 11:21

Zawsze warto mieć w defensywie kogoś takiego jak Dudka, Junior Diaz czy Wawrzyniak. Prochu nie wymyśli ale może grać całkiem dobrze na paru pozycjach. Jak by przyszedł Wawrzyniak to bym nie skakał za szczęścia ale na uważam, że byłby to dobry ruch,

Carrot 21.05.2011 11:22

http://www.sport.pl/pilka/1,73556,65...a_dopingu.html

Dla mnie to jest jedyny i wystarczający powód żeby nie grać w Wiśle. Takiemu człowiekowi nie można ufać. To, że gra w Legii nie robi mi różnicy. Nawet jednego pana z Cracovii z chęcią widziałbym w naszym składzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl