Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Karherop 13.05.2011 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nicolas (Post 1092607)
Sikorski do Wisły w lecie, musowo, jak nie przejdzie to będzie kompromitacja. Szukamy Polaków "umówmy się, tak?". Nie może być tak, że szukamy Polaków, jest dobry Polak, młody, na pożądaną pozycję i my go nie bierzemy. "Szanujmy się, tak". Dziękuję, dobranoc.

kolego , Sikorski nie ma nawet polskiego obywatelstwa , grał w trzech reprezentacjach młodziezowych Austrii , nie mówi o nim Polak . Jest takim samym Polakiem jak Podolski ( który notabene ma obywatelstwo polskie ) , tyle że tamten zabłysnął w Niemczech i reprezentacji tamtego kraju , zaś Sikorski będąc momentami w pierwszej drużynie Bayernu Monachium zachłysnął się sukcesem i stanął w miejscu .

inna sprawa że jest naprawde dobry , ale Górnik za niego krzyknie min 800 tys euro .

twoje oceny grogoriogreg całkiem rozsądne , poza tym że Żuraw zasłużył na większą ocenę niż Rios , bo chociaz strzelił 2 bramki , Rios pokazał jeszcze mniej .
techniką jaką ma może sobie błyszczeć w ligach południowo amerykańskich , a i tam był za słaby .

Jak dla mnie Żuraw 2,5 , Rios 2

Chavez ratował nam dupę począwszy od meczu z Lechem w Poznaniu , od tego spotaknia prezentuje się znakomicie , zasłużył na 7 jako że sam trzymał naszą obronę w większości spotkań

Paljic zasłużył na minimum 6,5 przychodząc z 2 ligi niemieckiej stając się podstawowym zawodnkiem . Oczekiwano tego od niego przed sezonem ? nie sądzę .

Sivakow tylko 2,5 ? pomijam już bramkę , ale przegląd pola i technikę użytkową ma jedną z lepszych w drużynie . Zasłużył na lepszą ocenę . Gdzieś 4 to jego poziom .

z resztą ocen się zgadzam , poza faktem że do końca jeszcze 4 spotkania czyli 26% tej rundy , o nie jednym piłkarzy możemy zmienić stanie , np 3 szmaty Pareiki z Cracovią (czystko teoretycznie ), 2 bramki Riosa po wejściu na plac gry z Cracovią , czy dajmy na to super 4 występy np własnie Sivakowa .

gianbuffon 13.05.2011 22:35

Ocena 2 dla Buki też trochę krzywdząca. Za samego gola w derbach ma 9... Nie no żartuje. Ale za tego gola i za robienie dobrej atmosfery w drużynie - co jest naprawdę bardzo ważne - dałbym mu nawet 3,5.
Melikson 8,5. Na pewno nie jest lepszy od Pareiko.
Wilk 8.

Wasiu 13.05.2011 22:51

I tylko żeby być pierwszym nie można było tych 4 kolejek poczekać?

grogoriogreg 13.05.2011 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1092658)
I tylko żeby być pierwszym nie można było tych 4 kolejek poczekać?

Nie jestem pierwszy, bo przecież niektórzy oceniali zawodników już we wrześniu...

nesta 14.05.2011 08:47

Kirm jest dla mnie bardzo dobrym zawodnikiem. Caly czas pod gra, wywiera presje na przeciwniku, aktywny, waleczny, ma ciag na bramke i w kazdej chwili moze stworzyc zagrozenie, a do tego pracuje w defensywie. Chyba, ze ktos oczekuje od niego blyskotliwych dryblingow to zawsze bedzie niezadowolony, bo to po prostu inny typ gracza. Wydaje mi sie, ze ludzie maja w pamieci skrzydlowych takich jak Uche czy Blaszczykowski, a wato pamietac, ze mozna tez grac inaczej co nie znaczy z mniejszym pozytkiem dla druzyny.

Oldpara 14.05.2011 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1092763)
Kirm jest dla mnie bardzo dobrym zawodnikiem. Caly czas pod gra, wywiera presje na przeciwniku, aktywny, waleczny, ma ciag na bramke i w kazdej chwili moze stworzyc zagrozenie, a do tego pracuje w defensywie. Chyba, ze ktos oczekuje od niego blyskotliwych dryblingow to zawsze bedzie niezadowolony, bo to po prostu inny typ gracza. Wydaje mi sie, ze ludzie maja w pamieci skrzydlowych takich jak Uche czy Blaszczykowski, a wato pamietac, ze mozna tez grac inaczej co nie znaczy z mniejszym pozytkiem dla druzyny.

Zgadzam się. Nie jest turbo-gwiazdą, jednak jest mocnym punktem drużyny, i uważam, że drużyna złożona w całości z tej klasy zawodników jak Kirm miałaby szanse na LM, a mistrza zdobyła by w cuglach.
Zdecydowanie lepszy od niego jest chyba tylko Melikson, i może Małecki. Genkov, Pareiko, Sobol, Wilk to podobny poziom, a reszta jest słabsza.

Karherop 14.05.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1092839)
Zgadzam się. Nie jest turbo-gwiazdą, jednak jest mocnym punktem drużyny, i uważam, że drużyna złożona w całości z tej klasy zawodników jak Kirm miałaby szanse na LM, a mistrza zdobyła by w cuglach.
Zdecydowanie lepszy od niego jest chyba tylko Melikson, i może Małecki. Genkov, Pareiko, Sobol, Wilk to podobny poziom, a reszta jest słabsza.

nie ma co porównywać np Pareiki do Kirma , inna pozycja inne obowiązki

do zawodników których wymieniłes dodałbym Chaveza , obecnie najlepszego środkowego w Polsce

do tego (solidni) Jaliens , Cikos , Bunoza , Jirsak , Paljic , Sivakow i mamy 14 zawodników którzy mogą stanowić o sile naszej kadry . Boguski i Garguła w formie mogli by równiez coś wnosić , ale trudno na nich teraz liczyc .

Brakuje przynajmniej 4 klasowych zawodników pokroju Kirma , Małeckiego , Meliksona abyśmy mieli mocną kadrę (18 piłkarzy ) , reszta powinna być uzułeniona o młodych zdolnych takich jak Brud , Kurto i paru innych , może też powracający Mączynski .

stalsanok1946 14.05.2011 11:25

Solidny zawodnik to ktoś taki jak Chavez, a nie Cikos, Bunoza, Paljic czy Jirsak. Żaden z tej czwórki nie prezentuje dobrego poziomu. Solidny zawodnik to utrzymujący stabilną wysoką formę.

Dla mnie skład obecnie jaki mamy potrzebuje 4-5 nowych, zdecydowanie lepszych ogniw niż ich poprzednicy. Lewa obrona, środek obrony, prawa obrona, uniwersalny pomocnik (coś pokroju Meliksona, grający na lewej i na prawej flance, czy tez jako ofensywny pomocnik), napastnik. Zapytacie dlaczego pomocnik i napastnik - a co będzie w przypadku kontuzji Meliksona lub Genkowa? Kim zastąpicie Meliksona? Siwakowem, Jirsakiem, czy nieogranym młodzieniaszkiem z ME? Sprawa z Genkowem jest jasna, bo każdy widział jak Wisła czuje się bez dobrego napastnika w meczach. Większa konkurencja w składzie pozwoli na odpoczynek, większa rotację w składzie, dawanie szansy innym, a przede wszystkim wyzwoli dodatkowe emocje, adrenalinę i chęć większej przykładniejszej pracy na treningach. Spójrzcie też z innej perspektywy. W obecnym sezonie omijały nas poważniejsze kontuzje (nie liczę tutaj Boguskiego i Burligii, bo Ci zawodnicy są dla mnie już spaleni i nie mam najmniejszych nadziei na ich lepsze jutro), gdyby tak kontuzji doznał teraz np. Jaliens lub Chavez? Kowalski na środek, czyli lipa, kontuzja Meliksona, Jirsak lub Siwakow nie pociągną gry Wisły, kontuzja Genkowa, nie ma zastępcy, kontuzja Pereiki, Jovanic i jego babole, kontuzja Kirma lub Małeckiego, Łobo zawieszony, Łobo cienki. Brak dobrej szerokiej kadry może nas zniszczyć wewnętrznie. Tak jak np. Lecha 2 lata temu w pucharach.

fanfan 14.05.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1092848)

Brakuje przynajmniej 4 klasowych zawodników pokroju Kirma , Małeckiego , Meliksona abyśmy mieli mocną kadrę (18 piłkarzy ) , reszta powinna być uzułeniona o młodych zdolnych takich jak Brud , Kurto i paru innych , może też powracający Mączynski .

Z jednym to się nie zgodzę , Mączyński nie powinien być uzupełnieniem kadry czy też wchodzącym do drużyny "młodym" zawodnikiem. Albo damy mu szansę i postawimy na niego by rywalizował o jedno z 3 miejsc w środku pomocy albo pożegnamy by mógł grać w innym klubie . Niech trener podczas okresu przygotowawczego zdecyduje czy potrzebuje jego a jak tak to niech zrobi dla niego miejsce w kadrze pozbywając się ,np. Garguły czy Jirsaka i niech Mąka walczy o 11 a jak uzna że ten piłkarz jest za słaby by powalczyć o miejsce nawet na ławce to nie ma sensu go trzymać żeby mecze oglądał na trybunach ponieważ w innych klubach będzie mógł regularnie grać.Myślę że w pierwszej drużynie powinno być 6 mocnych środkowych pomocników plus jeden młody (grając systemem 4-3-3) i Mąka albo będzie jednym z tej 6 która powalczy o miejsce w pierwszym składzie albo powinien odejść ponieważ na rolę zawodnika młodego cierpliwie wyczekującego swojej szansy w pierwszym zespole jest już za stary i za dobry. Z tym młodym zdolnym Brudem też bym nie przesadzał, on ma już 22 lata - on nie ma czasu na to by tylko być w kadrze pierwszej drużyny podobnie jak Burliga , wypożyczyć tak jak Mączyńskiego i niech regularnie się ogrywa nawet w pierwszej lidze a po wypożyczeniu zdecydować czy odpowiednio się rozwinął i czy jest to piłkarz na pierwsza drużynę Wisły. Natomiast do pierwszej drużyny można włączyć 2, 3 zawodników w wieku 18 , 19 lat którzy mają jeszcze czas i nie mają takiego ciśnienia by regularnie grać w E-klasie czy 1 lidze , którzy dzięki treningom w pierwszym zespole będą się rozwijać a i zagrać jakąś końcówkę będą mieli szansę , mam tu na myśli przede wszystkim takich piłkarzy jak Chrapek , Czekaj czy Szewczyk.

TOMEK 11 14.05.2011 11:38

z 4 klasowymi zawodnikami do pierwszego składui się w pełni zgadzam, mamy już porządny szkielet drużyny, trzeba go tylko rozsądnie i w miarę tanio uzupełnić, choć obronę moim zdaniem trzeba budować praktycznie od nowa, zobaczymy jak z Jaliensem się potoczy, jeśli będzie w stanie sprzedać swoje umiejętności które niewątpliwie ma to martwią mnie tylko boki choć w miarę porządny stoper musi też zostać zakupiony

http://www.footballuser.com/Formatio...sla_Krakow.jpg

serek.c2 14.05.2011 11:49

Kirm... W systemie, którym gramy zawodnik na jego pozycji powinien posiadać umiejętność wygrywania pojedynków 1 na 1. Czy Kirm to potrafi odpowiedzcie sobie sami. Zwróćcie też uwagę na strasznie słabą lewą nogę Andraza - a przecież to zawodnik grający najczęściej po lewej stronie boiska.

Słoweniec to solidny zawodnik, ale akurat w systemie którym gramy na skrzydłach powinniśmy mieć perełki (oczywiście jak na naszą ligę). Kirm natomiast nie robi różnicy nawet w naszej lidze. Jak dla mnie to mocny rezerwowy - zdaję sobie jednak sprawę, że mamy ważniejsze luki w kadrze i nikt mocny na lewe skrzydło w tym okienku do nas nie zawita.

Dlatego właśnie uważam, że jak nadarzy się okazja (a jak już wspominałem dzięki świetnym statystykom może się taka okazja pojawić) nie zastanawiałbym się i Słoweńca sprzedał. Pod warunkiem zainwestowania środków z transferu na wzmocnienia.

Karherop 14.05.2011 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1092876)
Solidny zawodnik to ktoś taki jak Chavez, a nie Cikos, Bunoza, Paljic czy Jirsak. Żaden z tej czwórki nie prezentuje dobrego poziomu. Solidny zawodnik to utrzymujący stabilną wysoką formę..

weź pod uwagę , że nie można mieć w kadrze 18 czy 24 zawodników z kontarktami na poziomie Meliksona , Genkova czy Kirma . Takich klasowych zawodników może być 12-14 , nie więcej , bo nikt klasowy nie będzie chciał u nas siedzieć na ławce czy trybunach . Właśnie dlatego są nam potrzebni tacy zawodnicy jak Paljic , Bunoza czy Cikos aby mieć kim zapchać ławkę i ew mieć w rezerwie . Poza tym budżet na kontrakty dla gwiazd też mamy ograniczony .

Może kiedys gdy awansujemy do upragnionej LM będzie nas stać na szeroką i bardzo wyrównaną kadrę klasowych graczy . Na dzień dzisiejszy musimy mierzyć siły na zamiary . Wywalając pół składu jak rok temu , będziemy znowu pół rundy się zgrywać i za przeproszeniem "ch** " wyjdzie z pucharów .

W lecie wylatują na pewno Łobo , Branco , Boukhari , Żurawski i Rios .

Przychodzi przynajmniej jeden boczny obrońca , skrzydłowy , napastnik . To mamy zagwarantowane . Jeśli odejdzie Garguła lub Sivakow przyjdzie kolejny środkowy pomocnik . Jeśli wywalą Kowalskiego ( oby ) to przyjdzie nowy środkowy . Jeśli nie dogadają się z Cikosem przyjdzie nowy boczny . Ect ect . Dużo rzeczy może się dziać w lecie .

bonawentura 14.05.2011 15:45

Lewego obrońcę trzeba koniecznie sprowadzić! I to musi być klasowy zawodnik. Podobnie potrzeba konkurenta do ataku Genkovowi plus jakiegoś skrzydłowego do ataku i w tym pojęciu mieści się bardzo duża liczba zawodników, nie tylko skrzydłowych pomocników, ale też napastników nie tak wysokich jak Gienek.

suikoden 15.05.2011 10:47

Mam dobrą wiadomość nasz najlepszy obrońc zostanie wykupiony :)

Osman Chavez zostanie wykupiony przez Wisłę
http://.................../viewtopic.php?p=4264#4264

Kryniu 15.05.2011 11:57

O transfery do klubu jestem w miarę spokojny. Boję się że ktoś wartościowy opuści klub i przez to się osłabimy.

WISŁAZWE 15.05.2011 12:00

Pozwolę sobie zacytować kolegę

Cytat:

Polityka transferowa Wisły – tutaj dyskutujemy o transferach zapowiadanych przez media. Jeśli temat pojawia się po raz pierwszy podajemy źródło. Możemy też ogólnie tu wypowiadać się o polityce transferowej naszego klubu.
Natomiast wszelkie posty o tym kogo to ja bym kupił tudzież co szofer Cupiała powiedział mi wczoraj w pubie na rogu będą owocowały banami.

Więc prośba o trzymanie się tematu, a nie posty typu '' bo ja by chciał Ronaldo, a ja Lisowskiego z Korony''

luczyk 15.05.2011 12:44

KIRM

ja również jak kilku kolegów nie jestem zwolennikiem Kirma, prawda, że ratował Nas w kilku meczach jednak wg mnie to nie jest skrzydłowy, brak przyśpieszenia w pierwszych 1-3 krokach, nieumiejętność wygrywania pojedynków 1 na 1 , słaba lewa noga ale staty ma super więc może faktycznie ktoś by od Nas go kupił ?? ale boje się , że faktycznie cena 1 - 1,5 mln E jaka tu pada jest nierealna. Potrzeby nasze to zdecydowanie boki obrony, jeden skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia, środkowy pomocnik i napastnik , a czy się uda na wszystkie pozycje wzmocnić, pożyjemy zobaczymy

riv 15.05.2011 16:32

Ze względu na to, że już jesteśmy mistrzem mamy doskonałą sytuacje, żeby przetestować chłopaków z MESY w meczach o stawkę. Osobiście chciałbym zobaczyć jak sobie w 1 drużynie radzi Czekaj.

El'kabat 15.05.2011 16:39

Dokładnie jeden,że możemy testować chłopaków z MESY od czasu do czasu to przede wszystkim wiemy odpowiednio wcześniej na czym stoimy.Mamy 2 tygodnie więcej czasu na przygotowanie transferów i jak tylko Boguś zdecyduję,że walczymy na całego o LM to jestem o niowych zawodników spokojny. Stan + Maaskant wiedzą co robią i liczę że powalczymy w eliminacjach.

Boukhari,Żurawski,Branco,Rios,Siva-out

Cikos,Chavez-do wykupienia

MMMMM 15.05.2011 17:47

Zurawski, Rios, Boukhari, Branco, Kowalski, Sivakov, Lobodzinski, Gargula-chyba out
Transfery, Cikos, Chavez, Lewy Obronca do 1 skladu, Dodatkowy srodkowy obronca, ze 2 srodkowych pomocników, środkowy napastnik

PanPlamka 15.05.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMMMM (Post 1093737)
Zurawski, Rios, Boukhari, Branco, Kowalski, Sivakov, Lobodzinski, Gargula-chyba out
Transfery, Cikos, Chavez, Lewy Obronca do 1 skladu, Dodatkowy srodkowy obronca, ze 2 srodkowych pomocników, środkowy napastnik

Ta lista ladnie obrazuje to, ze Wisla przeprowadzila madre transfery. Zaden z pilkarzy sprowadzonych w tym sezonie, a ktory znajduje sie na Twojej liscie "do wyrzucenia" nie jest zwiazany z nami dlugoterminowym kontraktem.

anthony09 15.05.2011 18:10

Ja bym zostawił Boukhariego jako taką maskotkę, np. awansowałbym go na smoka wawelskiego :D!
Wzmocnienia są potrzebne i to bardzo duże, wygraliśmy tą ligę troszkę dzięki szczęsciu, złej formie reszty.
Nie mamy niestety zespołu na LM trzeba to trzeźwo przyznać.
Nie zdobędziemy LM z Kirmem i niepewnym Genkovem, chociaż ostatnio pokazuje dobrą formę ale tak szczerze to do formy Pawła Brożka mu dużo brakuje, trzeba to jasno powiedzieć, Genkov jest solidny ale to nie jest napastnik na 20 bramek na sezon, no chyba ze nie pokazał jeszcze wszystkich swoich atutów.
Kirm pokazuje, że gdy drużyna dobrze gra to jego braki w grze 1 na 1 są zmarginalizowane, ale trzeba też przyznać że gdy on będzie grał na lewej stronie to LM nie będzie, potrzebni zawodnicy tacy jak Traore z Lechii zamiast niego.
Paljic też nic konkretnego nie pokazuje, tutaj musowo wzmocnienie.
Nie wiem jak z kasą ale musimy przyznać, że w lecie musimy wydać z 2-3 mln euro na transfery.
Chavez 600 tys. euro, Cikos 500 tys. euro = 1 mln euro na zawodników obecnych
i kolejne ok. 2 mln euro na nowych.

Acapelo 15.05.2011 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1093755)
Ja bym zostawił Boukhariego jako taką maskotkę, np. awansowałbym go na smoka wawelskiego :D!
Wzmocnienia są potrzebne i to bardzo duże, wygraliśmy tą ligę troszkę dzięki szczęsciu, złej formie reszty.
Nie zdobędziemy LM z Kirmem i niepewnym Genkovem, chociaż ostatnio pokazuje dobrą formę ale tak szczerze to do formy Pawła Brożka mu dużo brakuje, trzeba to jasno powiedzieć, Genkov jest solidny ale to nie jest napastnik na 20 bramek na sezon, no chyba ze nie pokazał jeszcze wszystkich swoich atutów.
Kirm pokazuje, że gdy drużyna dobrze gra to jego braki w grze 1 na 1 są zmarginalizowane, ale trzeba też przyznać że gdy on będzie grał na lewej stronie to LM nie będzie, potrzebni zawodnicy tacy jak Traore z Lechii zamiast niego.
Nie wiem jak z kasą ale musimy przyznać, że w lecie musimy wydać z 2-3 mln euro na transfery.

Moim zdaniem Chavez i Cikos max 600 tys Euro ale razem nas będą kosztować.

pawelwislak 15.05.2011 18:35

Genkov grając od początku sezonu na pewno by miał na koncie powyżej 12bramek czyli byłby obecnie najlepszym strzelcem on się dopiero zaczyna zgrywać tak naprawdę dwa mecze przerwy to dużo. Dla mnie jako wysoki napastnik jest naprawdę świetny. I gdybyśmy mieli więcej konkretnych wrzutek na niego to by strzelał dużo więcej...

luczyk 15.05.2011 18:48

skoro odejdzie tylu zawodników to ładne środki z pensji zostaną zaoszczędzone, to też pozwala nam patrzeć z optymizmem na możliwość zakontraktowania free agents z wyższej półki za większą stawkę

stalsanok1946 15.05.2011 18:52

Cytat:

Otóż to panie. Kirm prezentuje się przeciętnie jako piłkarz, lecz zawsze wychodzi, że jest dobry jako kolektyw w drużynie. Owszem strzelił te 8 bramek w tym sezonie, ale w jakich sytuacjach? Czasami aż wręcz dostawia nogę. Wyobraźcie sobie takiego Małeckiego w pozycji Kirma i w tych sytuacjach strzeleckich co miał Kirm. Z pewnością byłoby to 15bramek, a nie 8. W reprezentacji Słowenii jak i w klubie gra na takim samym poziomie. U niego nie ma żadnej pewności, nie wiesz czy jak holuję tą piłkę to w zajebisty sposób objedzie zawodnika czy w beznadziejny ją straci. Nie zdziwiłbym się reakcja pomarańczowych gdyby sprowadzili klasowego lewego pomocnika w tym okienku transferowym, a Kirma usadzili na ławce.

Gordian 15.05.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1093804)
Otóż to panie. Kirm prezentuje się przeciętnie jako piłkarz, lecz zawsze wychodzi, że jest dobry jako kolektyw w drużynie. Owszem strzelił te 8 bramek w tym sezonie, ale w jakich sytuacjach? Czasami aż wręcz dostawia nogę. Wyobraźcie sobie takiego Małeckiego w pozycji Kirma i w tych sytuacjach strzeleckich co miał Kirm. Z pewnością byłoby to 15bramek, a nie 8. W reprezentacji Słowenii jak i w klubie gra na takim samym poziomie. U niego nie ma żadnej pewności, nie wiesz czy jak holuję tą piłkę to w zajebisty sposób objedzie zawodnika czy w beznadziejny ją straci. Nie zdziwiłbym się reakcja pomarańczowych gdyby sprowadzili klasowego lewego pomocnika w tym okienku transferowym, a Kirma usadzili na ławce.

Hmm. Uważasz ludzi pracujących w tym klubie za idiotów? Po co mieliby sprowadzać lewego pomocnika w przypadku gdy większe problemy mamy na innych pozycjach? Spodziewałbym się 4 transferów, w tym 3 do obrony.

Bartosz 15.05.2011 19:11

Cytat:

Cikos 500 tys. euro

Cikos jest wart 500 tys € w momencie gdy 400 tys € będzie trzymał w ręce.

88seba88 15.05.2011 22:25

DO 10 czerwca mamy poznać nowych zawodników Wisły !!!!!!!!!! tak w programie szybka piłka na tvp2 powiedział bogdan basałaj !!!!!

atomek21 15.05.2011 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1094074)
DO 10 czerwca mamy poznać nowych zawodników Wisły !!!!!!!!!! tak w programie szybka piłka na tvp2 powiedział bogdan basałaj !!!!!

ale co, obiecał to czy powiedział, że "ma nadzieję"?

prezes85 15.05.2011 22:47

Cytat:

okno transferowe jest czynne od 01.07.2011 to jakim cudem?

wikink1 15.05.2011 22:59

Z tej wypowiedzi wynikało ze .1 TO włascicjel zdecyduje ile pieniędzy zostanie wydane i ta decyzja dopiero zapadnie 2 Basałaj asekurował sie mówiądz ze stadion nie został w pełni odany i klub nie moze w pełni czerpac z kozysci finansowych z tego tytułu .Natomiast obiecał ze WISŁA zostanie wzmocniona i stanie sie to do 10 czerwca.

mr_kwolf 15.05.2011 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1094089)

A co ma jedno do drugiego? Można już teraz podpisywać nowych gości (vide Nuri Sahin do Realu) ale pierwszy oficjalny mecz mogą grać dopiero po 1 lipca.

PhantomRanger 15.05.2011 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1094089)

Od tego dnia mogą być umowy podpisywane. Wcześniej widocznie także można podpisać jeśli kluby się dogadają, ale ekspertem w tej materii na pewno nie jestem.

Cytat:

Imię i nazwisko piszemy z dużej litery to raz. Dwa to, aby nie było płaczu 11 czy 12 czerwca jeśli zawodników nie będzie i najeżdżania na Basałaja, że przecież obiecał. Dlatego apeluje o powściągliwość w kwestii terminu 10 czerwca, bo lepiej być miło zaskoczonym niż brutalnie sprowadzonym na ziemie.

Bialix 15.05.2011 23:07

Mam nadzieję, że w prezencie na urodziny dostanę prezentację dobrych grajków ;)

Lysy 15.05.2011 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1093819)
Hmm. Uważasz ludzi pracujących w tym klubie za idiotów? Po co mieliby sprowadzać lewego pomocnika w przypadku gdy większe problemy mamy na innych pozycjach? Spodziewałbym się 4 transferów, w tym 3 do obrony.

Czy możesz Mocium panie nie wyzywać ludzi myślących inaczej od Ciebie od idiotów? Bo z tego co piszesz tak wynika. Problemy kadrowe mamy praktycznie na każdej pozycji, może poza bramkarzem, defensywnym pomocnikiem i rozgrywającym. Zdaje sobie sprawę, że obrona wymaga wzmocnienia, choć przeczą temu trzy ostatnie mecze w których przeciwnicy praktycznie nie oddali groźniejszego strzału na nasza bramkę!! Aczkolwiek nie uważam, by zakup uniwersalnego skrzydłowego potrafiącego wygrać pojedynek biegowy po czym CELNIE dośrodkować był mniej ważny. Z całym szacunkiem do Kirma który strzela sporo bramek, to wolałbym takiego Kosowskiego na skrzydle , co ciągnie grę i celniej dośrodkowuje. Kirm miewa przestoje , a nie ma go kompletnie kim zastąpić. Drugi napastnik jest równie ważny, niekoniecznie wysoki i potrafiący grać głową :) Jakiś szybki lis pola karnego byłby idealny.

prezes85 15.05.2011 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1094125)
Czy możesz Mocium panie nie wyzywać ludzi myślących inaczej od Ciebie od idiotów? Bo z tego co piszesz tak wynika. Problemy kadrowe mamy praktycznie na każdej pozycji, może poza bramkarzem, defensywnym pomocnikiem i rozgrywającym. Zdaje sobie sprawę, że obrona wymaga wzmocnienia, choć przeczą temu trzy ostatnie mecze w których przeciwnicy praktycznie nie oddali groźniejszego strzału na nasza bramkę!! Aczkolwiek nie uważam, by zakup uniwersalnego skrzydłowego potrafiącego wygrać pojedynek biegowy po czym CELNIE dośrodkować był mniej ważny. Z całym szacunkiem do Kirma który strzela sporo bramek, to wolałbym takiego Kosowskiego na skrzydle , co ciągnie grę i celniej dośrodkowuje. Kirm miewa przestoje , a nie ma go kompletnie kim zastąpić. Drugi napastnik jest równie ważny, niekoniecznie wysoki i potrafiący grać głową :) Jakiś szybki lis pola karnego byłby idealny.

Rozgrywającego przecież nie mamy... Melikson to typowy skrzydłowy.
Moim zdaniem trzeba kupić środkowego obrońcę, prawdziwego rozgrywającego i prawego skrzydłowego/napastnika (kogoś w stylu Grosickiego).

s1mone 16.05.2011 01:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1094110)
Od tego dnia mogą być umowy podpisywane.

Umowy podpisywać można zawsze; nie istnieje przepis zabraniający między klubami podpisywać umów. Jedyne co robi zamknięta bramka transferowa to wstrzymuje moment wejścia w życie umowy (czytaj transferu) do momentu jej otwarcia.

Cytat:

(...)niepewnym Genkovem, chociaż ostatnio pokazuje dobrą formę ale tak szczerze to do formy Pawła Brożka mu dużo brakuje, trzeba to jasno powiedzieć, Genkov jest solidny ale to nie jest napastnik na 20 bramek na sezon

Bardzo zdziwiła mnie ta wypowiedź, zważywszy na to, że Paweł Brożek w poprzedniej połówce sezonu w 15 meczach strzelił 6 goli w tym jeśli mnie pamięć nie myli 2 z rzutów karnych. Genkov również strzelił 6 bramek, tylko, że w 9 meczach (jeśli dobrze policzyłem ;>). Wszystkie z gry. Jakby zagrał w 30 to ile to bramek na sezon? Czasem nie 20?

I jeśli chcesz pisać, że Paweł nie był w formie - okej ja to rozumiem, ale Genkov na początku tej rundy też nie był, o czym otwarcie mówił Maskaant (w przypadku Brożka takiej gadki nie było, ale każdy widział jak grał). Na początku potrzebował czasu, żeby się zaaklimatyzować, a od tego czasu strzela średnio gola na mecz. Poza tym cała robota jaką wykonuje w ataku, przepycha się tam za czterech, walczy o każdą piłkę i wygrywa trudne główki. Wg mnie Genkov jest świetnym piłkarzem i to jak ważny jest dla nas potwierdziły wyniki, które osiągaliśmy gdy się kurował. A myślę, że nie pokazał jeszcze na co go stać i będziemy mieli z niego kupę pożytku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1094139)
Rozgrywającego przecież nie mamy... Melikson to typowy skrzydłowy.

Jakby był typowym skrzydłowym to by nie grał na pozycji rozgrywającego - w dodatku z takim powodzeniem. Myślę, że jest dość uniwersalny i sprawdza się zarówno na skrzydle jak i w środku pola.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1092876)
Solidny zawodnik to ktoś taki jak Chavez, a nie Cikos(...)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1093830)
Cikos jest wart 500 tys € w momencie gdy 400 tys € będzie trzymał w ręce.

A tu widzę znowu jazda z Cikoszem:D no i co z tego, że w najtrudniejszych meczach grał świetnie, z Lechem był jednym z najbardziej widocznych piłkarzy (i trafił do jedenastki kolejki), a z Cracovią wyłączył z gry jednego z najlepszych skrzydłowych ekstraklasy i do tego dorzucił porządną grę w ofensywie. 100 000 Euro wart, ni grosza więcej :D Jassssne. Podejrzewam, że dla niektórych Eryk już zawsze, niezależnie od tego jak zagra postrzegany przez pryzmat pierwszych meczów w Wiśle (jak swojego czasu Zieńczuk). I nie wyskakujcie mi z tekstami, że Cikosz zawalił bramkę niedawno z Górnikiem, bo np. gracz kolejki wszędzie wychwalany pod niebiosa Osman Chavez dziś znowu zagrał babola pod nogi przeciwnika (a w pamiętnym meczu z Górnikiem podobnie jak Eryk wywinął wiatraka). Na szczęście dla nas Cracovia nie skorzystała z prezentu (sorry, że się tak dopieprzyłem do Chaveza i ciągle go przyrównuje do Cikosza pod względem 'zawaleń', ale jemu po prostu takie klopsy dość często się zdarzają i jak macie wytykać Erykowi na siłę każdy najmniejszy błąd to dziwię się czemu nie robicie tego podczas oceny Chaveza - którego również, mimo tego co piszę, bardzo cenię).

Ja liczę w tym okienku na kolejne udane transfery, ale mimo wszystko uważam, że Stanowi ciężko będzie przebić zimowe okienko. Jednakże pokładam w nim całe zaufanie i mam nadzieję, że się nie zawiodę!

Pozdrawiam Wiślaków, ide spać, dzisiejszy dzień był cudowny:D szkoda, że mistrzostwo można zdobywać tylko raz w roku :D

Oldpara 16.05.2011 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1094149)
I nie wyskakujcie mi z tekstami, że Cikosz zawalił bramkę niedawno z Górnikiem, bo np. gracz kolejki wszędzie wychwalany pod niebiosa Osman Chavez dziś znowu zagrał babola pod nogi przeciwnika (a w pamiętnym meczu z Górnikiem podobnie jak Eryk wywinął wiatraka).

W kwestii Cikosza zgadzam sie z oceną S1mone - to bardzo solidny gracz, który cały czas sie rozwija.

A w kwestii kiksa z Górnikiem, to krytycy zapomnieli, że to było po odniesionej kontuzji po której nie był w stanie kontynuować gry - został zmieniony chyba 2 minuty później. Wypadało by wykazać sie minimum obiektywizmu, i nie powoływać się na nieudane zagranie z czasu kiedy miał tak zbity mięsień, że nie dał rady biegać.

AYALA 16.05.2011 08:32

w dzisiejszym PS piszą że za wykupienie Cikosa trzeba zapłacic 350 tyś € a za Chaveza 600 tyś €.

Jeśli chodzi o Siwakowa to jest kwota 0,5 mln €.Ja bym sie jednak zdecydował na wykupienie go z Cagliari,jest stosunkowo młody i potrzeba mu regularnego grania.

Jest także podane że Valkx szuka wzmocnień na Cyprze,Grecji, Bułgari i Serbii

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl