Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

firstborn 28.10.2008 08:20

Cytat:

Wisła szykuje transferowy hit - snajper z Bundesligi w Krakowie?!
Przegląd Sportowy/mh /05:42
AFP

Być może wkrótce dojdzie do sensacyjnego transferu w wykonaniu Wisły Kraków. Pod Wawel włodarze mistrza Polski chcą ściągnąć serbskiego napastnika Danijela Ljuboję z VfB Stuttgart.
Działacze mistrzów Polski coraz odważniej poczynają sobie na rynku piłkarskim. Kilka miesięcy temu prowadzili zaawansowane negocjacje w sprawie zatrudnienia Diego Tristana, jednak ostatecznie nie doszli do porozumienia. Były gwiazdor Deportivo La Coruna wylądował więc w West Ham United. W Krakowie rozważano także zatrudnienie Patricka Kluiverta, jednak z pomysłu tego ostatecznie zrezygnowano.

- Teraz sondujemy możliwość sprowadzenia pod Wawel Danijela Ljuboji. Serb ma 30 lat, więc jak na piłkarza jest w sile wieku - informuje jeden z przedstawicieli Wisły, bliski współpracownik Bogusława Cupiała.

źródło: http://sport.onet.pl/

pikey 28.10.2008 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 620464)
Pewnie wogóle Wisła się nim nie interesuje tylko prasa musiała coś wymyślić

Też tak myślę. Nauczony doświadczeniami z ostatniego okna transferowego nie uwierzę póki nie zobaczę.

Maciejo 28.10.2008 11:39

Nantes chce kupić Brożka!

Francuski klub Nantes jest zainteresowany pozyskaniem Pawła Brożka, napastnika Wisły Kraków. Jak podaje portal wislasoccer.pl, Francuzi są w stanie zapłacić za Polaka nawet 4 mln euro.
Rewelacyjne doniesienia potwierdza Tadeusz Fogiel, bliski współpracownik Waldemara Kity, właściciela Nantes. - Klub byłby za niego skłonny zapłacić 3-4 mln euro - powiedział Fogiel.

Przedstawiciele "Kanarków", obecnie pierwszoligowego zespołu, oglądali niedzielne spotkanie Legii Warszawa z "Białą Gwiazdą". Na trybunach przy Łazienkowskiej poza Waldemarem Kitą i trenerem francuskiego zespołu Elim Baupemem, zasiadło także kilkunastu menedżerów oraz skautów z całej Europy.

Fogiel po spotkaniu przyznał, że mecz mu się podobał. Jednakże, jak dodał, duże wrażenie zrobił na nim występ Pawła Brożka. Menedżerowi Nantes gra Polaka na tyle przypadła do gustu, że jest bardzo zainteresowany jego pozyskaniem.

Z grona klubów najbardziej zdeterminowanych, aby tego zawodnika mieć u siebie, na czele na razie jest Bologna. Włosi obserwowali Pawła Brożka w pucharowych meczach z Tottenhamem, a dyrektor sportowy tego klubu Fabrizio Salvatori osobiście oglądał spotkania Wisły z Piastem Gliwice i właśnie z Legią.

4fan_player 28.10.2008 11:44

Mam nadzieję że Paweł odejdzie dopiero latem. Pozdro z Chojnic :)

SpoXsteR 28.10.2008 12:10

30 lat.. no no nic tylko brać.

Brożek za 4 mln euro? 5-6 !

flamengista 28.10.2008 12:42

Podobnie jak w przypadku Tristana, Agaliego i innych - Ljuboja jest zawodnikiem w zasięgu Wisły. Nie jest to żaden gwiazdor, tylko solidny grajek mający najlepsze lata (PSG) za sobą.

Jest to też jak zwykle kit, który się wciska kibicom. Nie po raz ostatni. Takich rewelacji w zimie będzie więcej.

zloto 28.10.2008 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 620521)
Mam nadzieję że Paweł odejdzie dopiero latem. Pozdro z Chojnic :)

Wypluj te slowa:-p Brozek ma chyba do 2012 kontrakt i niech w Krakowie zestaje jak najdluzej.

eye63 28.10.2008 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 620470)
Przeciez to jest zwykle odwrocenie uwagi kibicow od porazki z Legia :)
Takie numery to nic nowego w pilkarskim (i nie tylko) swiatku.

Ja się boję, że to jest raczej przygotowywanie gruntu pod sprzedaż Brożka, że niby kupimy w zamian klasowego napastnika - oczywiście nikogo w zamian nie kupimy, ale nazwiska następców będą lecieć szumnie...

bódyń 28.10.2008 13:48

Co do trasferu Ljuboja
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...rakowskie.html
Zamist wymyslac Neiow, Ljubojow czy innych trzeba bylo kupic lewandowskiego. mam nadzieje, zeto jakis farmazon dziennikarski

Marszałek 28.10.2008 14:14

Tak swoją drogą, miejmy nadziej,ze jest to farmazon. Bo jeśli chcą sprzedać Brożka, nie wiem w jakim celu? Nie może grać u nas choćby i do końca kariery?Przecież lepszego grajka w życiu nie kupimy,bo nas nie stać. A tak,jeśli potwierdzi się to co prasa podaje, sprzedamy Brożka, kupimy jakiegoś grajka, którego utrzymanie kosztować będzie z 2 mln euro. Gdzie sens,gdzie logika. Sprowadzenie Luboji czy kogoś o podobnych parametrach ma sensy tylko wtedy, kiedy będzie grać z Brożkiem w ataku. budujemy silny zespól czy w dalszym ciągu się cofamy?.

Poza tym, co za debil rozpowiada ,że Brożek musi odejść?

LAB 28.10.2008 14:16

czy zarzad ma nas za skonczonych kretynow?:D co pol roku te same zagranie. Wpierw Kluivert,potem Tristan,Kallon,teraz Ljuboja. Widze ze znalezli sobie juz sposob na zamykanie ust kibicom podczas okienka transferowego

nowy_piotrek 28.10.2008 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 620581)
czy zarzad ma nas za skonczonych kretynow?:D co pol roku te same zagranie. Wpierw Kluivert,potem Tristan,Kallon,teraz Ljuboja. Widze ze znalezli sobie juz sposob na zamykanie ust kibicom podczas okienka transferowego

Zarzad? Chyba Przeglad Sportowy i pismaki z innych brukowcow, bo przeciez musza cos napisac. Mniejsza z tym ze prawdy w tym za grosz nie ma.

@Marszalek
nie pomyslales czasem, ze sam Brozek bedzie chcial w koncu sprobowac swoich sil za granica?

kristos 28.10.2008 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 620581)

Jaki zarząd ?
A nie czasami dziennikarze ?

tofik 28.10.2008 14:48

Pewnie przeciek z tej rzekomej listy transferowej. A od zainteresowania do transferu droga bardzo daleka.

pan Dudi 28.10.2008 15:07

Też mi się wydaje, że to dziennikarze odpowiedzialni są za te "transfery", a ich źródła, to "osoby z bliskiego otoczenia Cupiała" lub "anonimowi pracownicy klubu", czyli ich własna wyobraźnia podsycana zawiścią.

unpredictable_wislaczka 28.10.2008 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloto (Post 620536)
Wypluj te slowa:-p Brozek ma chyba do 2012 kontrakt i niech w Krakowie zestaje jak najdluzej.

2013 ;)
problem w tym,że sam Paweł,nawet jeśli mu naprawdę dobrze w Krakowie,będzie chciał sprawdzić się zagranicą. A my moim zdaniem nie możemy mu tego zabronić

westersyl 28.10.2008 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 620470)
Przeciez to jest zwykle odwrocenie uwagi kibicow od porazki z Legia :)
Takie numery to nic nowego w pilkarskim (i nie tylko) swiatku.

Myślę, że zaczął się proces odwracania uwagi kibiców od transferu Brożka, nie zdziwię się jeśli nazwisk będzie przybywać. Paweł zadeklarował, że odejdzie w czerwcu, myślę że wszystko może się zdarzyć, a nawet jeśli zostanie do czerwca to zimą będziemy już znali jego przyszły klub tak jak w przypadku Kuby.

Druga sprawa, że są spore zastrzeżenia co do formy Ljuboji.

Griszka30KR 28.10.2008 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 620567)
Co do trasferu Ljuboja

Ja chce tylko powiedziec ,ze tymi ironicznymi newsami ,to juz sie z nas nabijają....

nesta 28.10.2008 16:26

Oczywiscie, ze zarzad, a nie dziennikarze. Przeciek kontrolowany to mechanizm znany od wiekow. Ktos z klubu podrzuca takiego newsa dziennikarzowi aby wywolac temat i odwrocic uwage od przegranego meczu z Legia. Tak aby mowilo sie o Wisle dobrze, patrzcie jakiego zawodnika chca sprowadzic, zamiast zle, przegrali prestizowy mecz. Marketing i tyle.

jachting 28.10.2008 16:42

Widzę że po porażce z Legią ,dla niektórych świat zmienił całkowicie barwy .
Nie rozumiem także powagi z jaką przyjmujecie te wszystkie rewelacje,doniesienia prasowe ,nie mówiąc już o podciąganiu tego pod spisek .Choć fakt faktem te brukowce nie były i nie są przychylne Wiśle a to zapewne jakaś kaczka .
Denerwuje mnie to marnotrawienie potencjału jaki ma Wisła,tak wiele przecież nie trzeba ....
Spodziewam się dobrego okienka ,a jeśli się nie doczekam nie omieszkam im tego zakomunikować .

bulbasek 28.10.2008 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 620567)

He he, dobre. Satyra prawde mowi, trzeba przyznac. Ja tez licze ze to wymysl prasy. Zdjecia nie dodali ... tu jest ...

wolfy 28.10.2008 18:24

Żal mi was. Naprawdę.

zloto 28.10.2008 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez unpredictable_wislaczka (Post 620611)
2013 ;)
problem w tym,że sam Paweł,nawet jeśli mu naprawdę dobrze w Krakowie,będzie chciał sprawdzić się zagranicą. A my moim zdaniem nie możemy mu tego zabronić

To fakt, ale nawet jesli Pawel chce byc w Krakowie do tego 2013 to pewnie i tak ktos wpadnie na genialny plan ''oddania'' go za 3-4 miliony E :evil:

Wazne zeby go ''przetrzymac'' do nastepnych kwalifikacji LM, kto bedzie mistrzem to wszyscy wiemy, Wisla, mam nadzieje ze w tych ulatwionych bojach o LM Wisla awansuje, a to moze Brozka i wielu nowych graczy przekonac na transfer do Krakowa:-)

bearex 29.10.2008 19:00

http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...ebcf111&tr=yes

a to odnośnie tego piłkarza nie z Legii i Lecha xD

lord damien 30.10.2008 20:20

było by fajnie. Ivanovski jak ma sytuację to strzeli, a w Wiśle o sytuacje będzie łatwiej niż w Polonii

flamengista 30.10.2008 20:26

Ivanowski aklimatyzował się w Grodzisku 2 lata, kosztował 800 tys. €.

dynek.pl 30.10.2008 20:27

mnie nie przekonuje - wolny i mimo wszystko nieskuteczny - jakis taki pokraczny jak Rasiak

flamengista 30.10.2008 20:31

Nie musi ciebie przekonywać. Te 800 tys. € już Cupiała przekonało. Chyba że Drzymała robi jakąś promocję, o której nie wiemy.

Ogryzek 30.10.2008 20:46

Widziałem Ivanovskiego w kilku meczach w tym sezonie, bardzo się zmienił ale Brożek to nie jest, Żurawski też nie za to najbliżej mu do Frankowskiego i Rasiaka (takie połączenie). To co ma to zazwyczaj strzela, piłka go szuka w polu karnym. Ponadto ma dobre warunki fizyczne, mocno walczy z przodu z obrońcami.

+
duża skuteczność
zaangażowanie i waleczność
umiejętność gry kombinacyjnej

-
mała szybkość
drybler z niego średni

Ale dla mnie to dobry pomysł, w Wiśle nie strzelałby mniej goli niż w Polonii:)

PS
To tylko taka ściema z tym Ivanovskim, jak z Jodłowcem czy Neiem żeby odwrócić naszą uwage od planowanej sprzedaży Pawła! Myślą że to kupimy? :D

Kordel_Walker 30.10.2008 20:49

Czyli skończy się tak: sprzedajemy Brożka za 4 mlne, kupujemy Ivanovskiego za 1mln i reszta na spłate długu dla TF. Apropo ile tam jeszcze zostało tego długu?

manson777 30.10.2008 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 621699)
Nie musi ciebie przekonywać. Te 800 tys. € już Cupiała przekonało. Chyba że Drzymała robi jakąś promocję, o której nie wiemy.

Drzymała do nie go już nic nie ma
bo lejce trzyma Wojciechowski:-)

FraMat 30.10.2008 20:55

nie martw się, z każdym rokiem mimo sprzedaży zawodników, rosnie
I tak trzymać

Proud 30.10.2008 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 621713)
Czyli skończy się tak: sprzedajemy Brożka za 4 mlne, kupujemy Ivanovskiego za 1mln i reszta na spłate długu dla TF. Apropo ile tam jeszcze zostało tego długu?

:lol:

chyba 1mln koron czeskich...

a co do długo to chyba za 50lat będziemy pisać że trzeba spłacać dług wobec Tele-foniki.

jestem za sprowadzeniem Ivanovskiego...choć szanse (biorąc pod uwage jego cene jak szedł do Grodziska) oceniam na 5%.

Krissu 30.10.2008 21:19

http://www.szlachta.wroclaw.pl/news.php?id=2593

4fan_player 30.10.2008 21:24

Mam nadzieję że to my jesteśmy nim zainteresowani.

firstborn 30.10.2008 22:18

sciagniecie gancarczyka uwazam, za bardzo dobry pomysl,

natomiast ivanovski??glupota. pamietam, jak komentowano mecze groclinu niedawno i jak zawsze powatrzano, ze filip nigdy nie splacil tych 800 kola ktore drzymala za niego wylozyl i ze boss coraz bardziej tracil do niego cierpliwosc. w tym sezonie co prawda strzela, ale juz byla jedna kielbasa co bramek w sezonie nastrzelala a potem zmienila sie w cieniutka parowe:)

Eustachy 30.10.2008 23:40

Jestem podobnego zdania jak kolega powyzej.
Pomysl sciagniecia Gancarczyka rozpatruje na TAK.
Ale Ivanowski ? Dla mnie chlopak od zawsze wygladal na drewnowatego i takim pozostaje, mimo ze ostatnimi czasy mocno sie rozstrzelal. Staram sie sobie przypomniec jak wygladaly te jego wszystkie bramki z obecnej rundy i przed oczyma wylania sie obraz goscia, ktory najczesciej w wyniku ogromnego zamieszania i sporego przypadku, dobija pilke z kilku metrow do pustej bramki. Nie jest to moze najgorszy napastnik w lidze, jednak technike i szybkosc, to w porownaniu z nim nawet rzeczony Kielbacha mial znacznie lepsza.

pawelos84 31.10.2008 09:48

Zarówno Gancarczyk jak i Ivanovski to są dobre pomysły. Jak już dostaniemy te 4 mln euro za Brożka, to można np. za 1,5 kupic ten duet. W ataku by się fantastycznie uzupełniali. Janusz jest jeszcze szybszy niż Brożek, pozatym bardzo przebojowy, znowu Filip silny i skuteczeczny. Atak na wzór Heskey - Owen.

Gancarczyk, to dla mnie piłkarz który na przekroju ostatnich 5 lat, zrobił na mnie największe wrażenie, jesli chodzi o potencjalnych skrzydłowych do Wisły.

dynek.pl 31.10.2008 09:54

Gancarczyk to typowa plotka. On nastepca Brozka ? Przeciez to inna pozycja w ogole jest. Skorza tak powiedzial i teraz kazdy bedzie wymyslal o kogo chodzilo. Niedlugo na stronie Korony Kielce pojawi sie
artykul czy mial na przyklad na mysli Hernaniego.

kacu 31.10.2008 10:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 621713)
Apropo ile tam jeszcze zostało tego długu?

Ten dług sie nigdy nieskończy :-/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl