Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

sportnh 05.08.2011 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 1141156)
//Ajax - Cupiał od początku swoich rządów czekał na Ligę Mistrzów, więc nie sądzę, żeby po pierwszym sezonie z LM zaczął sprzedawać filary zespołu. Pan B.C. to nie tylko właściciel, chcący wypromować swoją firmę (czyt. pan R. i klub z Wronek/POZnan*ia), ale przede wszystkim kibic. Myślę, że byłby w stanie przenieść Wisłę na poziom klubów LM, jeżeli miałby pewność zarabiania kasy na meczach w fazie grupowej tych rozgrywek. Wisła odleciała by finansowo klubą z Ekstraklasy na inną planetę....

Nawet, jeżeli nie awansujemy do LM za 3 tygodnie, to jestem za przedłużeniem kontraktów z najlepszymi zawodnikami, Valxem i trenerem. Widać, że mamy w drużynie profesjonalistów i szkoda byłoby ich stracić.

//Przemo - najlepszy scenariusz LM. 2 zespoły z ligi galaktycznej (czyt. Barca, Real, Valencia, Man U, itp.) i jeden średniak, z którym walczymy o Ligę Europa. 3 miejsce w grupie i przynajmniej jeden dwumecz w fazie pucharowej Ligi Europa... to była by bajka.

Trzymajcie mnie...

dobra_bestia 05.08.2011 17:10

Mnie też.... prze wąski :D

Samuelson 05.08.2011 17:16

A wy co ? Grammar Nazi? Jeszcze wytknijcie mu, że brakuje w kilku miejscach przecinka albo napisał o jedną kropkę za dużo. Powaliło was do reszty...

Hanys 05.08.2011 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dobra_bestia (Post 1141164)
Mnie też.... prze wąski :D

A jakby faktycznie Wisła awansowała do LM to jak będzie wygladala sprawa biletów? Te 3 mecze u siebie byłyby najważniejszym wydarzeniem sportowym w Polsce od 15 lat.. jak wielkiej nawałnicy kibiców z całej Polski się spodziewacie? Nawet jak otworzą tą trybunę to będzie tylko 30 000 wolnych miejsc... a teraz wyobraźcie sobie taką grupę - Real Madryt, Milan, Ajax - przecież te bilety rozejdą się w ciągu jednego dnia...

???

Kociewiak 05.08.2011 17:33

Napewno pierwszeństwo mieli by karnetowicze

dobra_bestia 05.08.2011 17:33

Ciekawa sprawa jakie ceny by się przewijały, kilka lat temu na Real to po 300zł na niektóre sektory chodziły

Hanys 05.08.2011 17:38

Tylko ze to nie była LM a tylko eliminacje LM... natomiast LM to już sam prestiż być na takim meczu a jak jeszcze z takim przeciwnikiem jak Real, Barca czy ManU to myślę że niektórzy będą musieli przeznaczyć wszystkie oszczęczędności jak będą chcieli wszystkie mecze obejrzeć...

djjamajczyk 05.08.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1141152)
Nie zyskaja. Na 99% nie bedzie nowego stadionu.

Wybaczcie offtop ale gó... się znasz chłopie , ja właśnie jestem z tamtych okolic i stadion bedzie tam chodzi jedynie o partykularne interesy prezydenta i uwierz mi ,że jeszcze w tym roku ruszą prace pomimo cofnięcia przez sąd administracyjny pozwolenia .
koniec ot

Usulovski 05.08.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dobra_bestia (Post 1141182)
Ciekawa sprawa jakie ceny by się przewijały, kilka lat temu na Real to po 300zł na niektóre sektory chodziły

Bilety na Wisła-Real na "C", czyli chyba te najtańsze, kosztowały 250 zł ;/ Zniżek dla karnetowiczów nie było, bo po prostu nie funkcjonowała wtedy wolna sprzedaż biletów.

Kibic1928 05.08.2011 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez djjamajczyk (Post 1141191)
Wybaczcie offtop ale gó... się znasz chłopie , ja właśnie jestem z tamtych okolic i stadion bedzie tam chodzi jedynie o partykularne interesy prezydenta i uwierz mi ,że jeszcze w tym roku ruszą prace pomimo cofnięcia przez sąd administracyjny pozwolenia .
koniec ot

Wybaczam, przytoczyłem tylko to co mówili na TVP Info - a czy bedzie tam stadion? zwisa mi to i powiewa:lol:

Paweł 05.08.2011 17:46

Na Barcelonę na młyn "normalne" kosztowały 200zł, ze zniżką dla posiadaczy karnetów 100zł.

Gucio25 05.08.2011 17:47

UWAGA, UWAGA..

tak na zachęte..

JEŚLI uda się nam wejść do fazy grupowej LM, pierwszy mecz w tej wymarzonej LM zagramy u siebie z zespołem z I koszyka.
nie muszę mówić co to oznacza. :)

Eternit 05.08.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1141198)
UWAGA, UWAGA..

tak na zachęte..

JEŚLI uda się nam wejść do fazy grupowej LM, pierwszy mecz w tej wymarzonej LM zagramy u siebie z zespołem z I koszyka.
nie muszę mówić co to oznacza. :)

Że będziemy grali przy 3 trybunach ?:-/

JrQ- 05.08.2011 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1141041)
Ja powtórzę słowa Kowalczyka że jak z Apoelem nie awansujemy to niech Wisła da sobie już spokój z tą ligą mistrzów!

No lepszej drogi do LM wymarzyć sobie nie moglismy

Kowal to niech odstawi flaszkę już, bo to już nie jest śmieszne.
Najpierw pisze, że Wisła to musi wygrać, a potem dodaje, że wcale łatwo nie będzie

a co do losowania
generalnie patrząc na to co mogliśmy wylosować jest średnio, bo drużyna w zasięgu, ale warunki będą dość ciężkie (PAO mi się przypomina)

oglądałem mecze ze Slovanem i szczerze mówiąc, to różnica na korzyść APOELu była masakryczna... Słowacy zostali zmiażdżeni, za wiele do powiedzenia to nie mieli

kluczem będzie nie stracić bramki u siebie, nie koniecznie musimy strzelić, 0 - 0 u siebie nie jest złe, lepsze niż jakikolwiek remis bramkowy, czy nawet 2 - 1 - o ile dziwnie to zabrzmi

nie chcę prorokować, ale jak tam będzie taki upał, to nasi mogą dostać solidnie w czapę w drugim meczu, trzeba będzie się nie nastawiać tylko na kontry, ważny pierwszy mecz...

na pocieszenie to powiem, że mamy Meliksona i mam nadzieję, że on nam te mecze wygra :D (żeby w obu zagrał...)

WislaFan123 05.08.2011 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Usulovski (Post 1141192)
Bilety na Wisła-Real na "C", czyli chyba te najtańsze, kosztowały 250 zł ;/

Najdrozsze bilety na A kosztowaly 300zl... z Karnetem chyba 200. C bylo chyba 200 bez karnetu...

Ale ludzie, ale czego wy oczekujecie, ze na mecz w LM zaplacicie 100zl? Uwazam ze najdrozsze bilety za ok 300 bez karnetu na najlepsze sektory to max, a pewnie taniej bedzie... Chcesz taniej kup karnet, wtedy mysle ze ok 200 mogly by byc... Ale to gdybanie tylko poczekajmy i zobaczmy gdzie wyladujemy. Najdrozsze bilety na Apoel pewnie beda ok 100-120zl..

tedyy 05.08.2011 17:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1141175)
A jakby faktycznie Wisła awansowała do LM to jak będzie wygladala sprawa biletów? Te 3 mecze u siebie byłyby najważniejszym wydarzeniem sportowym w Polsce od 15 lat.. jak wielkiej nawałnicy kibiców z całej Polski się spodziewacie? Nawet jak otworzą tą trybunę to będzie tylko 30 000 wolnych miejsc... a teraz wyobraźcie sobie taką grupę - Real Madryt, Milan, Ajax - przecież te bilety rozejdą się w ciągu jednego dnia...

???

odejmij karnety bo mają zagwarantowane miejsca:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Hanys 05.08.2011 17:50

Jakby Wisła naprawdę się zakwalifikowała to zaraz po przejściu Cypryjczyków zawodnicy powinni dzień w dzień przez 2 tygodnie zasuwać jak dzikie świnie... bo na meczach w LM będzie można jedynie przeszkadzać a żeby uwieźć korzystny wynik do końca potrzeba niezmiernie dobrej kondycji i dużo sił.

djjamajczyk 05.08.2011 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1141194)
Wybaczam, przytoczyłem tylko to co mówili na TVP Info - a czy bedzie tam stadion? zwisa mi to i powiewa:lol:

Bogate miasto jak B-B juz dawno powinno miec stadion jak juz nawet Kielce mają , mi chodziło jedynie o to ,że nie mów głosem specjalistów na temat które znasz ze słyszenia z tv bo jak w życiu to zawsze bardziej złożone.
koniec ot

tu sie zgadzam z kowalem jak mamy grac w lm to już Apoel z całym szacunkiem musimy przejść to lm a nie s.p intertoto . wydaje mi sie ze nasi staną na wysokości zadania i już w Krakowie będziemy jedną nogą w LM.

fond 05.08.2011 17:58

Najpierw to my może awansujmy do tej LM a potem dywagujmy o biletach na fazę grupową :>

Usulovski 05.08.2011 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 1141202)
Najdrozsze bilety na A kosztowaly 300zl... z Karnetem chyba 200. C bylo chyba 200 bez karnetu...
.

Miałem karnet na "C" i jak by to było wczoraj pamiętam, że za bilet zapłaciłem 250 zł (tak wielki to był wówczas dla mnie wydatek;) I nie było wówczas czegoś takiego "bilet bez karnetu" bo karneciarze wykupili wszystkie przynależne im bilety na ten Real (dodam, że na tamtą rundę wszystkie miejsca na stadionie rozeszły się w karnetach).

Edycja:

Tutaj dowód http://www.rmf24.pl/sport/news-bilet...azy,nId,182118

baro1995 05.08.2011 18:08

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lety_na_apoel/
Tutaj macie odpowiedź na wasze pytania dotyczące biletów :)

stalsanok1946 05.08.2011 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1141204)
Jakby Wisła naprawdę się zakwalifikowała to zaraz po przejściu Cypryjczyków zawodnicy powinni dzień w dzień przez 2 tygodnie zasuwać jak dzikie świnie... bo na meczach w LM będzie można jedynie przeszkadzać a żeby uwieźć korzystny wynik do końca potrzeba niezmiernie dobrej kondycji i dużo sił.

Odejdź od komputera i sam sobie idź pobiegać. Zżera Cię mądrość czy sceniczna głupota? Od tego są obozy przygotowawcze, a nie zajeżdżanie piłkarza w środku rozgrywek. Polecam wypad na siłownię i trenuj 2 tygodnie na pełnych obrotach, powtarzam na pełnych obrotach...wytrzymaj choć 2 dni to już sukces.

Widzę, że podniecenie wzrasta, adrenalinka zwyżkuje, wewnętrzna siła coraz większa, a gdzie rozum? Czyżby zmalał? Bilety wam w głowie, a kto przejdzie APOEL, sam się przejdzie? Ahaaa losowanie potencjalnych grup wam w głowie, brawo, też bym tak zrobił, ale jakieś 15 lat temu kiedy ganiałem z patykiem i udawałem rycerza. Hmmm 2-0, 2-1, 3-0, 2-1 typerzy wyników się tu ujawnili, a powiedzcie mi jeszcze kto wygra i strzeli bramkę, bo chętnie bym takiego pewniaka obstawił w STS.

Dziwie się, że moderator jeszcze nie działa i nie kasuje takich bezsensownych, nieadekwatnych do rozmowy postów.

Tak btw. APOEL to wg. ekspertów najsłabsza rozstawiona drużyna i tak po cichu liczyłem na wylosowanie tej drużyny co pisałem w tym dziale po wyeliminowaniu Litex'u. Życzę chłopakom siły i wiary w awans, bo naprawdę jest możliwy. Mam jednak nadzieje, że nie powtórzymy greckiego snu sprzed paru lat.

CMSNero 05.08.2011 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1141218)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lety_na_apoel/
Tutaj macie odpowiedź na wasze pytania dotyczące biletów :)

tanie te bilety jak barszcz ( cos mnie sie zdaje ze nasze najdroższe beda tansze jak na Legia - Spartak na zylete.... a na Real to nie jestem pewny ale chyba placilem 100zl , ale nie jestem do konca pewny

sportnh 05.08.2011 19:06

Do kiedy bedzie trzeba zglosic liste zawodnikow na mecz 4tej rundy? I ewentualnie czy przysluguje jakas zmiana jak to bylo w poprzednich rundach CHYBA, w sensie na 24h przed meczem czy cos takiego?

Kryniu 05.08.2011 19:17

Zarówno Sosin jak i Żewłakow powtarzają że na wyjeździe czeka nas piekło. Klimat jest zabójczy i wyjątkowo ciężko się tam gra. Jeśli nie osiągniemy korzystnego wyniku u siebie to możemy zapomnieć o LM. Wolałbym Bate( blisko, graliśmy z nimi, ta sama strefa klimatyczna) ale i tak mamy największą okazję od lat i aż żal ją zmarnować. Liczę przynajmniej na 2-0 u siebie.

biziu25 05.08.2011 19:24

czy to że gramy pierwszy mecz u siebie to też sprawka losowania czy może jakichś hierarchii klubowej?

Zienczuk8 05.08.2011 19:31

losowania.

Kryniu 05.08.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biziu25 (Post 1141285)
czy to że gramy pierwszy mecz u siebie to też sprawka losowania czy może jakichś hierarchii klubowej?

losowania. Pierwszy klub który zostanie wybrany z koszyka jest gospodarzem a drugi dobrany do niego jest ekipą gości. Po swojemu najpierw powiedział Wisła a potem Apoel i mamy pierwszy mecz u siebie:rotfl:

Aleks 05.08.2011 20:13

Trafialiście albo Barcelone, Real, Anderlecht, Panathinaikos itd. Teraz jest nieco łatwiej, bo Apoel.

Powodzenia Wiślacy.

Lysy 05.08.2011 20:23

Dobrze, że tam już nie gra Kosowski :) Bo nie chciałbym uświadczyć czegoś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=7KXyv-e0Kz0

PeterSett 05.08.2011 21:07

http://www.youtube.com/watch?v=dz_QQEA3olA

2003:
5-2 z Omonią - mistrzem Cypru
10-1 Z Apollonem
2011:
boimy się rewanżu (chociaż wtedy rewanż był nerwowy - tylko 2-2)

Kto by się spodziewał, że zrobią taki postęp, zresztą nie dziwota, Cypr to przecież kolonia wielkich firm i raj podatkowy :D

Reserve 05.08.2011 21:22

PeterSett przecież Wisła teraz a Wisła którą zostawiał Skorża i osłabił Kasperczak to też niebo a ziemia :D

Zienczuk8 05.08.2011 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1141278)
Zarówno Sosin jak i Żewłakow powtarzają że na wyjeździe czeka nas piekło. Klimat jest zabójczy i wyjątkowo ciężko się tam gra. Jeśli nie osiągniemy korzystnego wyniku u siebie to możemy zapomnieć o LM. Wolałbym Bate( blisko, graliśmy z nimi, ta sama strefa klimatyczna) ale i tak mamy największą okazję od lat i aż żal ją zmarnować. Liczę przynajmniej na 2-0 u siebie.

niby wielki piekło, a cieniutki Slovan ugrał tam 0 0.. nie siejcie paniki, pierwszy mecz będzie nie do końca udany ( nie mówie o przypadku, gdy będzie fatalny) to wszystko można nadrobić w rewanżu. Teren nie taki trudny.

PeterSett 05.08.2011 21:58

Teren jest trudniejszy niż Łowecz i niż BATE, tak jak kolega wspomniał. Zresztą Białorusini budują sobie za zarobione w pucharach pieniądze stadionik, co by nie musieli grać w Mińsku ciągle.

W Nikozji jest fajna frekwencja 10 tys. Myślę, że z nami będzie sporo więcej. Klucz to nie stracić gola w Krakowie. Zdecydowanie wolałbym 0-0 od np. 3-3, 1-1. Trzeba też zrobić dobrą obserwację.

Uważam, że pytanie Żurawia to za mało. Krzoska, czy ktoś z Wisły powinien podzwonić trochę do Engela i kilku innych ludzi. Trzeba obejrzeć (Maaskant ze sztabem) ich mecze ostatnie - koniecznie te ze Slovanem i ligowe. Rzucą się na nas dopiero u siebie a zatem to my musimy się w Krakowie odsłonić. Bardzo ważne, by w lidze też wygrać i podnieść morale. Może być w lidze 1-0, byleby nie mieć strat - LM to priorytet nie oszukujmy się.

Kirmowi podziękować i Ilieva dać też koniecznie. Trzeba też APOELki postraszyć ogłuszającym dopingiem i jakąś oprawą fajną co by wiedzieli, że są w czerwonej twierdzy :) pzdr

pikey 05.08.2011 22:02

Przykład pierwszy z brzegu - niedawny mecz Legii w Turcji - też miało być ,,piekło", a udało się im wywieźć zwycięstwo.

Oczywiście to nie znaczy, że będzie łatwo, ale w tej fazie z nikim by nie było łatwo - tutaj każdy walczy o pełną pulę.

ziz99 05.08.2011 22:09

Nie jestem przekonany czy APOEL był najłatwiejszy.

Na Słowacji mieli dużą przewagę, tyle że od 60 min gospodarze grali w 10-u...

http://www.flashscore.com/detail/IggWAcGB/?tab=1

Statystyki z meczu wskazują, że klepali sobie sporo piłką.

Rywal absolutnie do ogrania, ale zadanie niełatwe. Wreszcie w el. do LM nie gramy z topowymi drużynami tylko z w miarę równorzędnym przeciwnikiem:-)

Simao1 05.08.2011 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krishek3 (Post 1139879)
Z komentarza Borka i Iwana dałoby się wyciągnąć wiele ciekawych zwrotów... ;) coś jak "nawet sędzia nie był w stanie dogonić Meliksona" "ojojojoj... Melikson" (przy kiwce Meliksona), albo "akcja Wilka piłkarza Korony..." - Borek bez komentarza ;)

Ja wyłapałem:
"Piłka wciąż całowała się z linią końcową" :rotfl:

delukas96 05.08.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PeterSett (Post 1141448)
Trzeba też APOELki postraszyć ogłuszającym dopingiem i jakąś oprawą fajną co by wiedzieli, że są w czerwonej twierdzy :) pzdr

Jak już wspominałem - warto by było zrobić im piekło :D Żeby doping został im w uszach na najbliższe lata i żeby wyjeżdżali od nas z rysą w psychice :D

Wojtas 05.08.2011 22:36

Mi ten rewanz na Cyprze ,juz przypomina rewanz z PAO,goraco,itd.

Licze ze przedewszytskim u nas nie stracimy gola a cokolwiek strzelimy,i co jest kluczowe zeby Melikoson nie dostal u nas kartki,bo nie zagra na Cyprze,To byla by katastrofa ,bo to on moglby tam nas pociagnac do walki.

fcb4 05.08.2011 22:39

Ktoś wie może jaki budżet ma Apoel ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl