![]() |
Cytat:
|
@rospun - jako kibic Polonii powiem Ci, że bardziej od transferów liczę na pracę nad stroną mentalną piłkarzy. Bo KSP przegrało jesień mentalnie. Skład nie był zły, umiejętności na odpowiednim poziomie, woli walki zabrakło. Bakero w ciągu dwóch-trzech miesięcy nie zrobi z nich wirtuozów, ale jeśli odzyskają wiarę we własne umiejętności, skończymy sezon w środku tabeli.
|
A ja wcale nie transfery miałem na myśli, przynajmniej nie tylko :)
Dajmy na to, mój Lech byłby o wiele lepszą drużyną bez Pogorzelczyka na pozycji stopera (doskonały w destrukcji). Życzę Ci zdrowych relacji w Twojej Polonii, i wyślijcie w końcu Wojciechowskiego na zajęcia jogi czy coś innego, co ostudzi jego porywczość ;) |
Co do przesunięcia ligi- jestem za. Po co mamy mrozic się na stadionach w Lutym?
|
Cytat:
Ja sie jakos nigdy nie mroze tylko zawsze dobrze bawie. |
Cytat:
Żebyście tylko nie pękli z tego wyczekiwania czego to Euro u nas spowoduje. Jak dla mnie nic poza tym,że będą stadiony to się nie wydarzy. Pewnie z czasem zacznie się problem z zagospodarowaniem co po niektórych stadionów,czyt. Narodowy,Gdańsk. Swego czasu snuto plany jak to nasza koszykówka po Eurobaskecie będzie przeżywać boom. Fakt,przezywa,że aż strach. Jedyny plus Eurobasketu to hala w Łodzi. Liga jak był słaba tak jest nadal,o kasie nie wspominając. Z tą różnica,że w PLK jest Asseco, klub,który wybitnie odstaje od reszty i może pociągnąć ligę,ale i ta teoria upada. Póki co Asseco jest w szóstce najlepiej wypłacalnych zespołów w Europie i jest szansa na awans do czołowej 8 Europy. Ale i taki zespól nie przyciąga ludzie przed telewizory. Liga bidna nikt nie chce jej pokazywać. W piłce nawet zbliżonego zespołu do Asseco nie ma. |
No nieźle kombinują w tej Orange Sport- http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._orange_sport/
Nareszcie może będę mógł oglądać mecze w TV. Do tej pory żadna stacja TV nie odpowiedziała mi na pytanie i prośbę, aby była możliwość i opcja oglądania ich meczów bez komentarza i wyłącznie z głosem stadionowym. Nie mogę już słuchać zamiast komentowania meczów, wymądrzania się zapraszanych dziennikarzy czy innych działaczy sportowych na tematy wszystkie, tylko nie związane z oglądanymi meczami. Przecież to nie tylko przeszkadza w oglądaniu ale wręcz zabija przyjemność ogladania meczów. Jak jestem na stadionie, to oglądam bez komentatorów i w TV też chciałbym takiej opcji, za którą płaciłbym nawet więcej, żeby tylko nie słuchać potoku słów nie na temat nawiedzonych mądrali. Dotyczy to meczów lig europejskich przede wszystkim. Mam nadzieję, że kibicowscy komentatorzy nie będą nadawać non stop jak katarynki o wszystkim, tylko nie o meczu. |
to teraz Ekstraklasa bedize transmitowana przez Orange Sport? a nie na C+??
|
Przecież cały czas jest w OS tak samo.
|
Cytat:
|
Cytat:
Niemcy jakis czas temu wprowadzili taki sytstem ze komentuja co 2 minuty po pare zdan. I to jest dobre ,bez pitolenia i mydlenia oczu,same fakty a nie jakies monologi jak to Szpakowski lubi wyglaszac. U nas jak sam piszesz same madrale ktorzy probuja sztucznie kreowac atmosfere na boisku. Roslon z C+ i Szczesny ze skokow z TVP ...to typowi komentatorzy pod publiczke. Komentator musi umiec polaczyc opis tego co sie dzieje na boisku i ew swoje jakies refleksje a nie potilic 3 po 3 jak najety . |
Cytat:
|
Domyślam się, jak na załączonym obrazku newsa, że zawsze będzie dwóch komentatorów tzn. z drużyn, które ze sobą grają. Iście diabelski pomysł Pana Janusza Basałaja, którego coraz bardziej podziwiam za innowacje. Przecież to chyba on stworzył "Jacka i Agatkę" w Canal+ a teraz realizuje kolejny swój pomysł w kolejnej TV, kto wie czy nie na miarę szerszej i równie istotnej przyszłości dla naszej piłki ?. Ja tam życzę mu powodzenia, gdyż co by nie mówić, Wisła raczej nie jest mu obojętna.
|
Gratuluje wiary w człowieka ale niestety nie jest to pomysł pana Basałaja tylko telewizji Sky Sports, a projekt nazywał się tam "FanZone" http://www.youtube.com/watch?v=UimThheJBEQ
|
Cytat:
Pod koniec lutego nie będzie tak zimno jak to miało miejsce w styczniu, więc spokojnie. |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=0GUIgYZXS1U :D Aleks - a Ty jasnowidz że wiesz, że mrozu nie będzie ?:shock: Żeby nie było, za przenoszeniem kolejki nie jestem! |
na 3 dni przed startem ligi (24 luty) ma byc -14 w nocy a w dzień ok -7 stopni wiec nie sadze że liga ruszy no chyba że sie nagle ociepli
http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm |
Elektroniczny system analizy meczów we wszystkich klubach Ekstraklasy
http://www.90minut.pl/news/115/news1...straklasy.html |
Ale ja przepraszam, może nie kumam, ale co komu przeszkadza mróz ?!
Jakby jeszcze miał spaść metr śniegu w jeden dzień albo być minus ale - 25 ... a -7. Bez przesady. |
Ruskie graja na wiekszych mrozach i wszyscy zyja ...
A po drugie nie ma czegos takiego ja przewidywanie pogody na 3 tygodnie do przodu, to tylko warotsci orientacyjne i nic wiecej. Ogladnij z ciekawosci pogody prognozowane na 2 tygodnie do przodu a pozniej je porownaj z pogoda z kazdego dnia i nagle sie okazuje ze powstaje co innego. |
|
i jak nigdy tak teraz mają moje duchowe wsparcie, chociaż moim zdaniem nie mają większych szans na odszkodowania
|
To niby I liga ale jednak 2krotny Mistrz Polski i drużyna jednak na stałe wpisana w pejzaż polskiego futbolu:
http://www.sport.pl/pilka/1,65063,75...rozgrywek.html Derby Łodzi szybko się nie odbęda. |
|
Polonia Warszawa gra spary z Zenitem , Valencią i sobie radzi. Ciekawe co pokarzą w lidze, bo wygląda na to że zaczęli grać w miarę swoich możliwości.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...l?ticaid=199ec Szkoda, że my nie gramy takich sparingów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Przede wszystkim to polscy pilkarze powinni nauczyc sie samego biegania a dopiero potem gry w pilke.
|
Cytat:
co racja to racja kiedys byl wywiad z pilkarzem z Turcjii czy z tamtych stron ktory pojechal na terningi do Ajaxu zdajsie i tam na paru pierwych zajciach uczono go biegac.... |
Cytat:
Mama PZPN, tatus Lech i urodzi im sie sliczna corka Amika. |
Cytat:
Czy w przypadku starej Amiki prowadzone jest jakieś śledztwo w tej sprawie i co się stanie, jeżeli uznano by tamtą oryginalną Amikę winną kupowania/sprzedawania meczy? |
Cytat:
Co do Amiki. Powinni definitywnie zmienić nazwę pod jaką występują naprawdę. Inaczej w dalszym ciągu będą klubem pokroju Tygodnika Miliarder Pniewy. A co do samej Amiki,to dziwię się bardzo,bo jak to jest,że klub z którego pochodzi Fruzjer jest bez zarzutów. Stary Lech to wiadomo,ale Amika. Na zdrowy rozum. |
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4 |
wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd...
|
Tak sobie porównuję, i nic nie rozumiem
Cytat:
Co prawda oglądając same skróty ze sparingów trudno jest wyrobić sobie rzetelną opinię na temat formy poszczególnych graczy. Jednak na zdrowy rozum - w innych klubach się da, u nas nie bardzo. Ktoś powie, że Wisła walczy o mistrza, więc sztab nie chciał ryzykować. Zgoda, tylko że Jaga walczyła o odrobienie -10 pkt. kary, a spadek byłby dla nich jeszcze większa katastrofą niż dla Wisły brak MP. Biorąc pod uwagę sparingi i dokonania Juszczyka i Kurty - Marcin w jednym meczu z Zaporożem wpuścił więcej bramek (3), niż Filip w dwóch: (68' przeciw Tawrii S. - czyste konto; 66' przeciwko Karpatom - dwie bramki wpuszczone). Oczywiście to tylko statystyka, niemniej osobiście jestem wdzięczny Smudzie, że zabrał z Krakowa supertreneira bramkarzy - pana Jacka. Może pod okiem p. Łaciaka Filip Kurto czegoś się nauczy. Tylko, żeby miał szanse grać i - przynajmniej - walczyć o nr 2. W końcu, niewiele starsi od niego są podstawowymi bramkarzami drużyny, a na potęgi klasy Levadii nie musimy sprowadzać Casillasa. :rotfl: |
Cytat:
Jak by zawalil bramke lub dwie w meczu z Legia czy Amika Poznan to pewnie pierwszy mialbys wiele do powiedzenia ze Skorza jest zlym trenerem. Tak bo na Jagielonie sie Legia czy Cracovia spinaja i za wszelka cene chcia wygrac z Jaga bo to zajebisty prestiz wygrac z nimi w lidze. |
w sumie chodzi o piłkę ręczną ale... pewnie parę klubów z ekstraklasy zainteresuje finał tej sprawy...
http://sport.onet.pl/pilka-reczna/li...wiadomosc.html |
Cytat:
Powiedzcie mi, bo ja się nie znam. Podobno prawo nie działa wstecz. To dlaczego zabrania się realizacji umów podpisanych przed wejściem tej całej ustawy i trzeba je zrywać? Skoro w terminie gdy je podpisywano było wszystko zgodne z prawem. Przecież ten problem problem dotyczy Nas, Lecha, Legii i pewnie jeszcze paru klubów. |
Dokładnie. Powinno to działać ewentualnie na przyszłość, że umów nie można przedłużyć.
Nie powinno być tak, że po prostu zabraniają z dnia na dzień pomimo, iż umowy podpisane na długo przed wprowadzeniem ustawy... "a to Polska właśnie" |
W jaki sposób, Twoim zdaniem łamie prawo unijne ? No i w jaki sposób ustawa ta dotyka Legię ?
Żeby było jasne ja jestem przeciwnikiem tej ustawy ale na prawdę nie wiem którą zasadę UE chcecie nią złamać |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl