![]() |
Nie będzie kasy od kibiców to sie może kluby opamiętają
|
Cytat:
|
Taaa. Podziwiam waszą naiwność. Kluby palcem nie kiwnęły jak im ten sam debilny rząd zabierał znaaaaacznie większe pieniądze z tytułu umów z bukmacherami. Już to widzę, jak teraz idą na wojnę w imię tysiąca (?), dwóch (?) karnetów..
Chciałbym to zobaczyć. Może by się tak stało, gdyby klubami rządzili ludzie z jajami, w stylu Jesusa Gila, którzy nie dają się robić w chuja. A w Polsce mamy niestety same ci....epłe kluchy. Może poza szefami Lechii, Widzewa i tej jeszcze jednej tajemniczej drużyny. |
Cytat:
Jedyna słuszna decyzja, mówimy jednym głosem. |
Idea może i fajna ale raczej ciężko będzie o jedność wśród kibiców. Pamiętajcie, że "pikniki" kupia karnety bo ich oprawy nie interesują. pamiętacie co sie działo jak nie było dopingu? Połowa stadionu nie wiedziała o co chodzi - wbrew pozorom nie wszyscy zaglądają na to forum a brakuje jakiegos medium na którym ktos by to ogłosił.
Mimo, że inicjatywa naprawde godna sprawy, to mysle, że nic z tego nie wyjdzie. A dałoby to cos tylko w przypadku jakby był naprawde duży odzew. Obym sie mylił... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie we wszystkich klubach jest masa kibiców sukcesu, pikników itp itd. Już tłumacze o co mi chodzi :) Walczymy nie tylko o kibiców Ekstraklasy ale o przetrwanie ruchu kibicowskiego w Polsce. Kluby z niższych lig ( a są tez tam zasłużone marki), które wpływy mają głównie od "ogarnietych" (to niech każdy sobie tłumaczy jak chce) kibiców jak tych pieniędzy nie będą miały zaczną sie buntować i tak od niższych lig do samej góry
PS. Ja także dostałem informacje, że Lechia była przeciwna temu durnemu zakazowi |
Już się nawet do flag na kiju przyczepili. Co dalej ? :)
|
Cytat:
Jak ktoś chce zjeść kiełbaskę, obejrzeć Mielksona...Fajnie, kup sobie ten karnet. Twoja sprawa. Z 4 tysiące takich zapaleńców się znajdzie. Dla mnie to żadna przyjemność, już. |
Cytat:
Jakby był bojkot u nas , to ile osób by zrezygnowała z chodzenia na mecze, w imię walki z rządem ? Stary ! Kolega napisałem wyżej 2 tysiące - u nas by było tyle samo ! Max 3 !! Przypomnij sobie akcję " WALKA O STADION WISŁY " - ile osób przyszło ? ......no właśnie... |
Cytat:
Musimy sie jakos dogadac nawte tutaj w internecie, no chyba, ze nam na tym nie zalezy i chcemy sie ponapinac. Piszesz, ze stadiony sa zamykane slusznie, na jakiej podstawie? Stadion we Wrocławiu niebezpieczny bo ktos odpalil race poza stadionem czy zatrzymal tramwaj? Stadion w Warszawie i Poznaniu niebezpieczny bo w Bydgoszczy kibice dymili? Troche dobrej woli i pomyslunku a nie byloby takich glupich tekstow. Przeciez to sie kupy nie trzyma, te decyzje wojewodow. No bo co jednego tygodnia stadion w Warszawie byl niebezpieczny a co sie zmienilo po tygodniu, ze byl dopuszczony do rozgrywek? Chyba, ze to jest pokuta, ktora trwa 1 kolejke. Odpaliles race na osiedlu, zatrzymales tramwaj to masz pokute Slazaku, jeden mecz z zamknietym stadionem - czy to jest sensowne. rozumiem, ze niekotrzy sa za PiSem, niektorzy za PO ale nie mozna za wszelka cene bronic tych partii. One popelniaja mase bledow i smieszne jest to jak sie broni np tej decyzji o zamykaniu stadionow, przeciez ta cala sytuacja to jest nonsens no ale widac niektorzy zamiast umierac za kraj to woleliby umrzec za PO i PiS. troche w to wplotlem polityki ale teraz akurat ta polityka wpieprzyla sie butami w nasze srodowisko wiec ciezko mowiac o kibicach nie wspomniec o polityce. A wydaje mi sie ze Ci co bronia decyzji rzadu sa po prostu elektoratem PO i jedynie to karze im za wszelka cene usprawiedliwiac kazde (nawet najbardziej niedorzeczne i najglupsze) decyzje rzadzacych Cytat:
Mamy zostac lamistrajkami w imie czego? W imie bojazni o to ze nie uda nam sie zawalczyc? Czasami warto nawet byc w tej mniejszosci, ktora sie zbuntuje, zeby za kilka lat powiedziec swojemu synowi lub spojrzec w lustro z duma pamietajac ze w 2011 roku nie bylem popychadlem, ze chociazby probowalem walczyc. Czasami sie wojne przegrywa, gorzej jak sie wcale do niej nie przystapi bo wtedy na starcie jest sie przegranym |
Cytat:
Niech Basałaj pakuje manatki jeżeli go nie było w tej trójce! Jak ktoś nie widział że ten koleś przed oczami ma tylko kase a nie kibiców to może teraz przejrzy na oczy. (ja obstawiam niestety że 3 klubem jest albo Śląsk albo Amika obym się pomylił) |
Nad klubem jest rząd (Tusk), jeśli klub nie będzie się stosował do zaleceń rządu to zamkną stadion to oczywistość. Sens protesty nadal jest bezsensowny.
Basałaj zrobi to co zrobi Cupiał a on nie dopuści do tego żeby jego klub mieszał się w sprawy polityczne. Tak czy siak sytuacja jest problematyczna. Czy postawienia pod ściana właściciela klubu coś da ? Człowiek który jest właścicielem klubu gdzie poleciał nóż z trybun, jestem przekonany, że nie będzie tolerował wykorzystywania klubu do manifestacji antyrządowej, tym bardziej nie za boli go to, że w budżecie zabraknie parę złotych. Dla mnie sytuacja jest również nie do zrozumienia, kwestia tego czy protest w takiej formie ma sens. |
Tylko żeby akcja się powiodła u nas to przy takiej ilości niekumatych kibiców, potrzebne są liczne transparenty w okolicach stadionu i parę osób z ulotkami czy czymś podobnym pod strefą kibica, gdy zacznie się sprzedaż karnetów.
|
Cytat:
|
PZPN przeciwny zakazowi wyjazdowemu dla kibiców gości
a to ci -> http://www.90minut.pl/news/161/news1...cow-gosci.html |
hmm to teraz ciekawe co postanowi Ekstraklasa bo generalnie konkuruja z PZPNem o miano zakały polskiej piłki
|
No to Grześ L. zachował się jak Piłat - umył rączki. Ciekawe co bedzie dalej... może jest jeszcze nadzieja?
|
PZPN, PZPN...? :D Trzymamy kciuki za decyzję ekstraklasy. Swoją drogą jestem bardzo ciekawy jak głosowali prezesi poszczególnych klubów.
|
Cytat:
Będzie sprzeciw? Cytat:
|
Cytat:
|
To że Basałaj był za zakazem to mnie jakoś nadzwyczajnie nie dziwi, ale żeby włodarze Lecha gdzie mają(mieli) zajebiste kontakty z kibicami;>
|
Cytat:
|
A może naucz się pisać po polsku co? co to za wyraz szczelasz?
a jak to cię ciekawi skąd ma te informacje to przeczytaj ten temat z poprzedniej strony. |
Czyli od II ligi w dół wszyscy mogą jeździć normalnie. Co do I ligi i Ekstraklasy wszystko zależy teraz od działaczy. zobaczymy co wymyślą. Byłoby to śmieszne gdyby w niższych ligach gdzie stadiony są o wiele gorsze jeździli a w dwóch najwyższych klasach rozgrywkowych nie.
|
Wydaje się, że tam gdzie prezesi są z przeszłością kibicowską, było przeciw, a tam gdzie są zwykłymi urzędnikami często przypadkowymi ludźmi było, za.
|
Tak troche po tej euforii, ktora zapanowala po decyzji PZPNu
Cytat:
po drugie co to ma znaczyc? Cos sie stanie (a teraz to wiadomo jak ktos piardnie na sektorze to juz jest incydent i mozna dostac zakaz stadionowy!) to od razu zamykamy sektor dla kibicow gosci - tez sie nie wysilili. Poszli po najmniejszej linii oporu. Tam gdzie najwieksza odpowiedzialnosc to zrzucili ja na inne organy a w 2 lidze jesli tylko cos sie stanie to dla spokoju zamykamy sektor gosci |
No i dodatkowo jeszcze kara za "przewinienie" wpadnie
|
Lepsze to niż nic, poczekajmy może zapaliła się jakaś minimalna iskierka nadziei, przecież dziś miał zapaść wyrok, a jednak nie zapadł.
Co do protestu w formie nieprzychodzenia na mecze - gratuluje szczerze logiki. Co chce Donald Tusk? Chce pozbyć się z polskich stadionów kibiców niewygodnych. Kibiców, którzy przeklinają, którzy śpiewają na pełnej piździe, nie zawsze traktują mecz tylko jako rozrywkę czystko piłkarską - każdy wie o kogo chodzi, o kiboli ....a :D A my sprzeciwmy się Donaldowi i .... przenieśmy się z trybun do barów, albo przed TV lub sopcasta. Genialny pomysł, Donaldowi aż w piety pójdzie. Trochę myślenia naprawdę. Bo zastanawiam się tak zastanawiam przeciwko komu walczymy, kto jest wrogiem? Czy wrogiem jest Donald Tusk i jego po.......one przepisy i prawa, czy wrogiem jest Bogdan Cupiał, czy Bogdan Basałaj, czy Wisła Kraków. Bo w moim odczuciu wrogiem jest ta pierwsza opcja. Ja nie zamierzam walczyć z Basałajem, jest on prezesem jakim jest, nienajlepszym, nienajgorszym (szczególnie w kwestii sportowej), ogrom kwestii możnaby było rozwiązać inaczej (Kielce, zniżki dla przedłużających karnety, BG na koszulkach, żałosna feta na stadionie i można jeszcze wyyymieniać). Ale głównym wrogiem jest rząd i Tusk. A nie Wisła Kraków. Bo to w nią uderzy, albo raczej dotknie, a nie uderzy - bo nie oszukujmy się. Do tak postawionej sprawy zastosują się najwierniejsi, przeważnie wyjazdowicze i wiedzący o co chodzi. A reszta? Reszta będzie wolała oglądać Meliksona i pustki w postaci - liczmy optymistycznie - dwóch tysięcy osób, nie zauważy nikt. A jakie konsekwencje takiego ruchu będą ? Dramatyczne. Kiboli zastąpią różowe dzieci, które w takiej sytuacji poczują się bogami trybun. Taka akcja może by wypaliła w, dajmy na to, ŁKSie czy Ruchu, gdzie odsetek ludzi kumatych na trybunach jest kilkakrotnie wyższy niż u nas. No i zapominacie o jednej rzeczy. cracovia za chuja się nie podłączy do protestu. Oni mają taką napinkę na karnety, bilety, że to jest nie do wyobrażenia, tam jedna osoba na mecz ciągnie cztery - wszystko przez kompleksy frekwencji do Wisły, ale taka polityka przynosi efekt w postaci nie tylko ilości żydków na mieście, ale też na trybunach. I w takiej sytuacji będą kusić 'wspaniałą' atmosferą na kałuży, której nikt tam nigdy nie widział BTW, i to może być prawdziwy zmierzch ABG, o który tak dzielnie walczyli nasi poprzednicy. Mam nadzieję, że ludzie 'u góry' myślą i nigdy coś takiego nie zostanie powzięte. Ten protest jest o tyle cieżki, że naprawdę trudno wymyślić idealne rozwiązanie. Zostawie to mądrzejszym od siebie, nie będę mędrkował. Mówię tylko, że taka forma nie ma sensu i nie uderzy w tego w kogo powinna. To prosta ścieżka do autodestrukcji, nasramy we własne gniazdo. Jednak oczywiście jeżeli SKWK (SKWK, nie OZSK, jakoś nie mam zaufania do organizacji, w której pierwsze skrzypce gra niejaki Radomir Szaraniec, bliżej znany jako rmszar) podejmie taką decyzję - z bólem serca, ale oczywiście się dostosuje i karnet nie zostanie prze ze mnie zakupiony. Tylko niech nikt później już nie płacze, że w młynie mamy osoby, które boją się śpiewać JŻS,ok? Jednak mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, a PZPN z Ekstraklasa pójdą po rozum do głowy i absurdalny zakaz w życie nie wejdzie. |
Cytat:
Zgubiłem temat: Jeśli kluby i sposnorzy się za nami wstawią to myslę, że PZPN, Ekstraklasa nie będą miały wyboru i będą musiały coś zmienić. Wróci ta atmosfera która jeszcze niedawno była (2-3 lata temu, bo do tej z przed 10 lat nie ma szans wrócić). Pokaże to, że Tusk nie wygrał wojny z kibicami, jedyne czym się będzie mógł chwalić to Euro jeśli przejdzie bez zakłóceń (zobaczymy jak bedzie). Bo przed jesiennymi wyborami myśle, ze bardzo ciężko będzie uderzyć w Tuska tak, żeby to mocno odczuł własnie na tych wyborach. Przynamniej ja tak to widze, i tak sobie to tłumacze. Ile to ma wspólnego z decyzjami kibiców Jagiellonii nie wiem. |
Ekstraklasa od poczatku byla przeciwna zamykaniu stadionow wiec raczej teraz tez tak bedzie
|
Cytat:
A stadion to jak najbardziej miejsce na patriotyczne uniesienia. Trzeba młodym ludziom na stadionach pokazywać że byli kiedyś ludzie którzy gineli za to żeby tacy jak my mówili po Polsku, w swoim wolnym kraju.I trzeba to pokazywac tym którzy teraz twierdzą że maja to w dupie- bo zarabiaja parę groszy ,stać ich na używanego grata sprowadzanego od niemiaszków, maja komórę a w weekend zapodaja grilla i parę browarów, śmiejąc się z jakigos tam Kaczora który spadł 10.04 zeszłego roku Cytat:
A na Wiśle to w ostatnich 10-15 latach miałes całą KUPE opraw patriotycznych czy rocznicowych. Po prostu jedna za drugą Cytat:
I owszem że żeby się to zmienilo to musza się zmienić rządy ale chyba nikt nie wierzy w to że SLD czy PSL coś by zmieniło. A Kaczor to przecież "samo zlo" dla wielu młodych. Nie do końca wiedzą czemu ale tak jest. A tu potrzeba jedności kibiców a nie gadania że najważniejsza jest Wisła a resztę mamy w dupie. Dla widzewiaka najwazniejszy jest Widzew, dla pyrusa Lech,dla wroclawianina Śląsk a dla warszawiaka Legia czy Polonia a jednak robili protesty których na R22 zabrakło a przynajmniej zabrakolo zgody na trybunach co do niej. A też tam mogli powiedziec że pier...lą protest bo graja ich kopacze. Na Lechu mogli mówić też że pier...lą powstańców wielkopolskich a na Śląsku że mają w dupie zamordowanych dowódców Akowskich, w innych akcjach Legia czy Lechia. Jednak tego nie zrobili i chwała im za to bo okazali się kimś wiecej niz tylko kibicami lokalnymi - okazali się polskimi patriotami z których należy być dumnym |
zdziwię się, jeśli po dzisiejszym głosowaniu Basałaja, szef SKWK poda mu rękę na kolejnej konferencji prasowej......
|
Widzę, że niektórym brakuje już politycznego :D
Na szczęście sezon ogórkowy długo nie potrwa i będziecie mieli o czym pisać od następnego tygodnia. |
Ależ polityczny jest :) Tylko tam wszystko jest jasne ;-)
|
Jeśli ktos chce kupić Gazetę Polską z załączonym filmem "Kibol" a nie udało mu się to do tej pory, to są jeszcze w centrum miasta w Salonie Prasowym na ul. Brackiej 7. Kupowałem wczoraj i zostało jeszcze chyba z 8 szt.
|
politycznym Drozd opanował sytuację i bierze przeciwników na wykończenie :)
|
Tylko, że Ekstraklasa jest złożona z przedstawicieli klubów, a większość klubów zadecydowała jednoznacznie, więc nie byłbym takim optymistą.
|
do usunięcia.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl