![]() |
Kowalski o.O , będzie się działo :D
Cytat:
PS: UWAGA, UWAGA, Junior Diaz wykazał nadprzyrodzone siły i zagra od pierwszej minuty! Wskakuje do podstawowego składu w miejsce Mateusza Kowalskiego. Na prawej obronie zagra Łukasz Burliga |
"UWAGA, UWAGA, Junior Diaz wykazał nadprzyrodzone siły i zagra od pierwszej minuty! Wskakuje do podstawowego składu w miejsce Mateusza Kowalskiego. Na prawej obronie zagra Łukasz Burliga" cytat z relacji :D
|
Nie ma transmisji z tego spotkania na żadnym kanale dostępnym w necie. Hehe nawet Diaz z podróży jest lepszy od Kowalskiego - nie rozumiem czego on jeszcze szuka w Wiśle. Mateusz powinien już dawno zmienić otoczenie. W takim spotkaniu prosiłoby się o grę w systemie z 2 napastnikami.
|
Jednak Diaz, cale szczescie nie zaszczyci nas Kowal swą grą ;)
|
Kowalskiego nie mogę się pozbyć, bo brak wychowanków, którzy muszą być.
A co do składu z Florą, to ciekawy dość, dysponujemy drugą w miarę silną jedenastką. |
Skrót wideo Wisła - Rapid
http://www.youtube.com/watch?v=7BiQe...layer_embedded live Wisła - Flora http://www.live.wisla.krakow.pl/?subiektywne=on |
"A kapitanem Wisły jest dziś... Łukasz Garguła"
Szczerze? Wolałbym w tej roli Jirsaka... :P |
Maaskant mówił, że na kapitana będzie wyznaczał Polaka i się tego trzyma. 1:0 Flora. Ole!
w jakimś wywiadzie nasz trener mówił, że w meczach sparingowych (Rapid, Flora) drużyna nie będzie grała schematami które są ćwiczone na treningach pod kątem pucharów/ligii. Ciekawe ile w tym prawdy. Z Rapidem odniosłem wrażenie, że to realizują w stu procentach :P Transfery w tym okienku były/będą, drużyna wydaje się być mocniejsza personalnie i profesjonalnie kierowana. Więc nie pozostaje nic innego niż trochę pokory i czekanie na pierwszy mecz o stawkę, na który drużyna wyjdzie głodna sukcesu! |
"Flora gra ostrym pressingiem." - cytat z oficjalnej. Jakieś pytania? :D
|
Za bardzo to sie sparingami nie martwie ale niech sie dzisiaj przynajmniej przyłozą
|
Wisła jak Gołota.Flora zastosowała pressing...Trzeci kolejny mecz i szybko stracona bramka.Chyba już w Rydze dobrze wiedzą,że na Wiśle trzeba ostro siąść...tak jak na Gołocie w pierwszej rundzie.
|
Nam poprostu nie służy powietrze w Estonii ;) a tak na poważnie jeżeli Wisła dziś przegra mecz to przestanie byc wesoło. Boje się o morale zespołu :/
|
Cytat:
Do tego pewnie krycie na radar (Jaliens?) przy rzucie roznym, zamieszanie w polu karnym i gol. |
Cytat:
|
Wisła szybciej rozgrywa piłkę, ale Iliev niedokładnie dogrywa w środek pola
Dwójkowa akcja Ilieva i Boguskiego, w finale której zabrakło trochę dokładności. O mało co, a Biton przez przypadek miałby dobrą okazję, ale koniec końców bramkarz Flory połapał się, o co chodzi Biton głową zgrywa piłkę do Ilieva, ale nie dość dokładnie, by Ivica to przejął. Futbolówka trafia do bramkarza Flory, ale on, naciskany przez Wiślaków, wybija piłkę w aut Przechwyt Bunozy i Gordan rusza z piłką. Zagrywa do Garguły, ale niedokładnie Brak zgrania widoczny , w tym meczu tak jak z Rapidem. 1:1. |
W latach 2000-2005 ta Flora dostała by od Wisły 7-8 do zera, w tym 5-0 do przerwy.
|
Podziwiam Pana Cupiała,że płaci takie pieniądze takim amatorom, gość ma niesamowite luźne podejście do życia, On naprawdę musi kochać Wisłę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Iliev znów nawala 200% sytuację jak z Rapidem. Dobrze, że to tylko sparing
|
Skoro "moczy" się w sparingu, to tym bardziej będzie się "moczył" w meczach o stawkę.
|
W tej florze grają sami estończycy a jak wiadomo to wybitnie piłkarski naród.
|
Cytat:
Iliev-Flora 2:2 |
Rezerwami gramy nie jest źle ;D uważam że będzie dobrze ;) Mam dobre przeczucia co do tego sezonu naszej walki w Pucharach ;P
|
Cytat:
|
Cytat:
Kij tam ze strzelaniem bramek, ale jak byle jaka drużyna potrafi nam strzelać na zawołanie to co my chcemy od Jagiellonii. Swoją drogą to Wisła po obozie w Holandi do Wisły z przed obozu się nie umywa, ciekawe czy "świeżość" przyjdzie na Rygę czy jednak dopiero po odpadnięciu z pucharów. Ale to koniec zaniepokojenia - teraz wszystko w nogach piłkarzy - ze Skonto ma być ogień w oczach i pod nogami. PS. Ciekawy jestem czy takiego rezultatu spodziewał się Maskant jak desygnował ten "rezerwowy" skład. |
Cytat:
Więc jaki związek ten sparing może mieć z meczem ze Skonto? ŻADEN. Tak dla niektórych - przypomnijcie sobie wyniki sparingów z zimy. PS. Swoją drogą taki wynik z Levadią dałby nam awans ;) |
To, że ze sparingów nie ma co wyciągać zbyt daleko idących wniosków nie znaczy, że powinno się ciągle usprawiedliwiać słabość piłkarzy grających w polskich zespołach różnymi czynnikami zewnętrznymi (podróże, okres przygotowawczy itp.). Główną przyczyną ich słabej gry jest po prostu brak umiejętności.
|
Cytat:
Widac progres :rotfl: było 2-1 jest 2-2 :rotfl: |
Cytat:
W zimie też sparingi nie zachwycały. Jeśli ktoś myśli, ze polski klub stać w tym momencie na pojechanie Łotyszy, Estończyków czy Azerów 8::0 to ma zaburzony obraz rzeczywistości. Rożnicę się zatarły. |
Cytat:
Ale generalnie to zwykłe p...e o Szopenie, sparing to przede wszystkim jednostka treningowa. Kropka. |
Polski klub ale tylko z nazwy. :D\
W każdym razie zapowiada się walka na całego ze Skonto. Oby się nasi dopasowali i też walczyli. Wtedy jakaś szansa jest. No i ciekawy jestem jak po tych przygotowaniach będą fizycznie wyglądać. To zawsze była bolączka, startowanie zupełnie bez formy z ciężkimi nogami. |
|
Przypominam tylko że Skorża remisował, czy nawet wygrywał na sparingach z drużynami pokroju Kopenhagi, Szachtara Doniec, Dyanama Kijvów czy klubami rosyjskimi.
Skończyło się Levadią i tym że może poza jego debiutanckim sezonem, druzyna miała zazwyczaj niezbyt udany start w lidze. |
Wynik wynikiem, ale popatrzcie:
Pareiko, Chavez, Jaliens, Paljic, Lamey (w miejsce Cikosa), Melikson, Sobolewski, Wilk, Małecki, Kirm, Genkov. I się okazuje, że cała zeszłoroczna pierwsza jedenastka (poza Małym) była na piwie. Nie pamiętam sytuacji w której moglibyśmy sobie pozwolić aż na takie roszady nadal posiadając w miarę silną drużynę na boisku. Jak nie zdobędziemy mistrzostwa w październiku :) to ja nie wiem co tu jest grane. |
Cytat:
|
Cytat:
[QUOTE]http://www.90minut.pl/liga/0/liga4389.html 9 pierwszych meczów- 8 wygranych, 1 remis i dopiero porażka z Lechem w 10 kolejce. http://www.90minut.pl/liga/0/liga3782.html W tym sezonie już gorzej. Po 10 kolejkach 2 porażki w tym 2 prestiżowe, co z resztą jest specjalnością Skorży. Remis w derbach też nie jest świetnym wynikiem. |
Na szczęście takich pokemonów i napinaczy jak angmir mam jako Ignorowany , jeśli nie którzy nie chcą sie w....iać radze zrobić to co ja :D .Ciekawe jak się Nunez zaprezentował...
Jeśli Kirm będzie grał taką lipę to Iliev spokojnie go zastąpi. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl