![]() |
Ja rozumiem, że nie mamy w Polsce systemu szkolenia i ciężko jest nam ukształtować dobrego ofensywnego zawodnika, ale żeby nie znaleźć 4 silnych, dobrze zbudowanych, szybkich i zwrotnych chłopów do obrony, to jest skandal.
|
Z takim składem to nawet 50 000 wuwuzeli by nie pomogło...
|
Del Bosque chce wystawić taki skład, jaki w pierwszym meczu MŚ ze Szwajcarami. Ponadto uważa Polskę za zespół grający w podobnym stylu do Helwetów. Ustawienie La Furia Roja ma podobno wyglądać tak:
Casillas - Arbeloa, Puyol, Pique, Capdevila - Xabi Alonso, Busquets, Xavi - Silva, Iniesta - Villa |
Jedyna nasza nadzieja chyba w tym że Hiszpanie nie będą chcieli dołączyc swoich zawodników do zbioru ,,wielkich kontuzjowanych'' przed MŚ i nie zagrają na 100 procent swoich możliwości. Ale pewnie na pożegnanie z własnymi widzami i tak wygrają sobie 1 czy 2 do zera...
|
Fojut
Cywka Król Marciniak Danch - obrońcy z kadry z 2007 z Mistrzostw Świata do lat 20. Golański, Kokoszka, Dudka, Bronowicki, Bąk, Żewłakow, Wasilewski, Jop, Kiełbowicz, G. Bartczak, Radomski, Wawrzyniak - obrońcy z kadry Leo Beenhakkera w eliminacjach do Mistrzostw Europy Kuś, Lisowski, Pawelec - "testowani" przez Beenhakkera na miejsce Bąka, Żewłakowa i Wasyla a dziś ani jedni ani drudzy ( nie wszyscy) nie grają w kadrze. Jedni już z zbyt wielu lat na karku O "młodszych" testowanych wcześniej po prostu zapomniano. Faktycznie ciężko jest znaleść kogoś dobrego na pozycję obrońcy tak by był ograny, w formie, z doświadczeniem, młody, i grał w dobrym klubie najlepiej zagranicznym. Taka jest niestety smutna prawda. Więc trzeba szukać wśród tych młodych którzy grają w Polsce i pracować nad nimi bo w Polsce są piłkarze którzy mogą stanowić siłę w reprezentacji na lata. Trzeba tylko ich wyłuskać co nie będzie łatwe a na dodatek mamy jeszcze tylko albo aż(jak to woli) 2lata. |
Cytat:
jeśli zagrają takim składem do napewno nie na 100% -jest to chyba jeden z silniejszych składów Hiszpanów więc napewno będą się oszczędzać. Zresztą polacy napewno nie zagrają tak by "połamać" przeciwnika bo gdyby tak było to nikt by się nie godził na takie sparingi na tydzień przed mundialem. |
Już widzę posiadanie piłki 20% do 80%. Obstawiam że przekroczymy połowę trzy-cztery razy.
|
Po tym, jak Hiszpanie stwierdzili, że tym meczem będą chcieli sobie poprawić humory przed Mistrzostwami mam naprawdę spore obawy o to co zobaczymy na boisku :p. Kuszczak będzie z pewnością mógł zaprezentować swoje umiejętności i miejmy nadzieję, że po końcowym gwizdku będzie można stwierdzić, że był bohaterem meczu ...
|
Cytat:
Marszałek Po sprzedaniu Alvareza nie obraziłbym się na Wojtkowiaka na prawej obronie w Wiśle. A Mierzejewskiego z miejsca wymieniam za Kirma albo Łobo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wasilewski - jak gra po kontuzji? Zostaje Kowalczyk albo Wojtkowiak Glik gra w kadrze, nie Kowalski. Nie para stoperów ale jeden - Glik. Piast ogólnie grał bardzo słabo, ale my mamy (Polska) tak mało środkowych przyzwoitych obrońców że stawianie na Glika nie jest złym pomysłem. Mimo że pewnego poziomu nie przekroczy, niech się ogrywa. (Chyba nie chciałbyś na Euro 2012 oglądać wiecznie młodego Żewłakowa z Głowackim na środku?) |
Powiedziałbym, że o dziwo nie mamy w ogóle klasowych obrońców oprócz starego Żewłakowa.
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba ogrywać cały zespół od tyłu do przodu. |
Cytat:
P.S - To weteran Baszczynski mial pewne miejsce w skladzie w klubie greckim, o ktorym to moglby pomarzyc np. taki Wojtkowiak :D. |
Nadzieją na dobry rezultat jest świetna forma Kuszczaka, dobra gra Kuby, oraz przebudzenie Lewandowskiego. Nie wiem czemu Smuda nie wystawia Małeckiego, jak on musi wyglądać na treningach, że do zmiany wchodzi po Rybusie czy Nowaku. Co do obrony: wystawienie Dudki na lewej obronie jest samobójstwem. Piłkarz mało zwrotny, wolny, w ofensywie zero pożytku, a w defensywie dużo strachu. Glik w reprezentacji jeszcze nie grał słabo, ale jeszcze nie grał z takimi rywalami. W pomocy będzie najtrudniej, ciężko będzie dziś grać po ziemi, jeśli piłkarze będą próbować, nawet z negatywnym skutkiem, zamiast walenie na pałę do przodu, będę zadowolony.
Obecnie mamy 1 piłkarza światowego formatu: Błaszczykowskiego. Kilku za niedługo może ten format osiągnąć (Jeleń, Kuszczak, Murawski, Obraniak, Piszczek, Majewski). Trzymajmy kciuki za Smudę i za naszą kadrę |
Smuda Małeckimu po prostu zepsuł wakacje nie było sensu go powoływać i dawać tylko minutową szansę w spotkaniu z Finlandią.Moim zdaniem jest lepszy od kilku innych po prostu podpadł trenerowi a szkoda bo ma potencjał i nam z większą przyjemnością oglądało by się spotkanie z Hiszpanami.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie wiem co znow robi w pierwszej jedenastce Dawid Nowak, z Serbami byl nie widoczny ;/
|
No to otwieramy budweisera i jedziemy.
|
Cytat:
|
No i sie zaczelo... na hymn znowu nie zdarzyli... eh
|
Jarosław Krzoska :)
No to jedziemy, walczyć Polacy!! |
Poleciął nieformalny hymn kibica polskiego:
Jebać PZPN:D |
Dudka swojaka walą haha :D
|
Darusiowi pewnie znowu focha walnal i 0:1 :lol:
0:2 i dla mnie bramka Darusia |
2-0..szybko idzie..
|
2-0 dziękuje oj będzie lanie
|
no Andreas Iniesta wraca do formy:)
|
Już widze te nagłowki w Marce: 7-0 GRAAAAANDE ESPANA :P
|
15 minuta meczu i Hiszpanie jadą już "ole" na trybunach. Dramat.
|
łolaboga, nie zdążyłem przejść z jednej strony forum na drugąi już2:0. Obstawiamy, ile będzie. Jestem optymistą. Po 5:0 Hiszpanie sobie odpuszczą :D
|
Jedynie to mi szkoda Kuby bo walczy a reszta? śpi. Dobrze, że Torres i Fabregas siedzą na ławie :lol:
|
oj teraz po tych meczach Lech pluje sobie w brode;p bo Lewandowski gra padakę wiec chyba tych 5 mln nie dostana :P
masakra znowu w głowach przegrany mecz... no szkoda bardzo Kuby.. |
Ale to co zrobił teraz Peszko piękne to było mimo wszystko
|
kto gra na prawej obronie?bo Iniesta tam pieknie kreci i wchodzi . sieje poploch
|
Podnieca Was to, ze dostajemy manto?
|
Wiadomo, że grając takim składem rzuciliśmy się z motyką na księżyc :)
Dotychczas Kuba i Mierzejewski kreują grę, reszta dramat. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl