![]() |
Trochę o przygotowaniach i stadionie http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...adan,id,t.html
|
Cytat:
A nie "pozostawienia igły w kolanie" ja rozumiem, ze mogl sie bać ze kiedyś Garguła trafi do Namibii do wiezienia, i tylko dzieki tej super ukrytej igle będzie mógł się wydostać, jednakże igła opoznia rehabilitacje i pelny powrot do zdrowia. A kazdy dzien, to pieniadze. Na miejscu Garguły zachowałbym sie tak samo jak on.Nikt kto nie mial tej operacji nie zrozumie jak moze czlowieka w****iac mozolna rehabilitacja, a do tego jak ja trzeba powtórzyć, to juz sie czlowiekowi zyc odechciewa. A płyn z kolana to na izbie przyjec kazdy lekarz ściąga. |
Z kolegami nie biegał także Paweł Brożek, który ciągle zmaga się z bólem pachwiny. "Brozio" wciąż ćwiczy tylko indywidualnie.
Paweł Brożek to z pachwina ma już problemy jakiś czas, to się chyba ciągnie od listopada albo wczesniej ;/ Lekarze z naszego klubu zadecydowali ze dla niego będzie najlepsze leczenie zachowawcze. Żeby znowu nie wyszlo ze do rundy wiosennej nie bedzie optymalnie przygotowany ;/ |
Cytat:
Lekarzy u nas to powinni zaczac rozliczac i niech sie wezma do pracy ,bo od roku co czytam to Brozek ma ciagle cos z tymi pachwinami. |
Cytat:
|
Moze zaczynam panikowac, ale obawiam sie, ze absencja w przygotowaniach moze znowu zaskutkowac permanentnym brakiem formy Brozka do tego stopnia, ze proste przyjecie czy kopniecie pilki bedzie dla niego stanowilo taka trudnosc jak dla normalnego czlowieka przejscie po cienkiej linie zawieszonej miedzy dachami wiezowcow.
On po prostu wyglada mi na typ zawodnika, ktory musi caly czas grac/trenowac aby myslec o dobrej formie. W przeszlosci jeszcze za czasow Petrescu, dluzsza przerwa w grze spowodowana kontuzja, rowniez doprowadzila do tego, ze po powrocie, Pawel juz do samego konca sezonu nie bardzo wygladal na kogos kto umie grac w pilke. Pozyskanie napastnika to w tej chwili priorytet najwyzszej rangi. Na pewno pomogloby to rowniez samemu Brozkowi, z ktorego w koncu zeszloby czesc presji jaka na nim spoczywa. Nie mozna w kolo liczyc na to, ze Brozek w pojedynke upora sie z problemem skutecznosci, tak samo jak nie ma gwarancji, ze w razie gdyby jego niedyspozycja mocno sie przeciagala, obowiazki strzeleckie kolejny raz przejmie po nim Marcelo, chociaz zycze mu aby zostal pierwszym w historii ligi krolem strzelcow grajacym na pozycj stopera :-) |
Cytat:
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html wywiad z Małeckim niby artykuł świeży ale nie wiem czy gdzies wczesniej go nie bylo
|
To jest przedruk z Futbolu. I na dodatek wywiad w troche innych słowach był też w Futbol news.
|
Cytat:
|
Raczej to za świeże nie jest bo mówią coś o zbliżającej się zimie a tej już bliżej do końca... Po drugie nie ma nic o meczu z Ruchem a takiego pytania by nie przepuścili... Dzisiaj na Orange Info był wywiad z Mały to może pomyśleli że będą na czasie;)
|
|
przychodzi do Polonii jako 'wolny zawodnik'
|
A o którego pytasz? :D
|
|
No i super już dawno uważałem że tak należy robić by zawodnicy po skończeniu kariery piłkarskiej szli na skautów. Cos takiego powinni zrobić z Penksa który by wyszukiwał ciekawych zawodników dla nas na Słowacji.
|
Gdyby tak jeszcze oprócz Penksy zagadnąć Cantoro, czy po występach w Polsce zechciałby być naszym, wiślackim skautem na Argentynę... Rozmarzyłem się, chociaż w moim odczuciu tacy ex-piłkarze danego klubu mogą być bardzo wartościowymi "wyszukiwaczami" talentów.
No a jak zareagowałby młody Brazylijczyk na dorobku, gdyby usłyszał od Clebera: "Wisła to niezły klub. Kiedyś graliśmy z Barceloną w kwalifikacjach do LM, a ja strzeliłem katalończykom gola. Ze mną grał taki młody Marcelo, o którego pytały się zachodnie kluby". Myślę, że podobne słowa brzmiałyby bardziej przekonująco, niż "siano" niejednego menago. Oczywiście, o ile Wisełka będzie potrafiła z innymi obecnymi (i byłymi) piłkarzami takie umowy zawierać. |
co się dzieje z Singlarem?
|
Nic...leczy kontuzję, w zasadzie już ją wyleczył
|
|
Cytat:
Brawa!!Nareszcie jakis plus jesli chodzi o jakikolwiek pomysl na rozwoj tego klubu. Cleber napewno wszelakie kontakty ma ,i napewno podsunie nam wartosciowych zawodnikow. |
W szczególności podoba mi się to, że bardziej łapie w czym rzecz od Edzia Kleidinsta, który wynajdywał piłkarzy z Bałkanów po dwa miliony euro :)
|
Cytat:
Od początku celem drugiej operacji nie było pozbycie się igły bo chyba musieliby rozcinać kość a to już byłby bardzo poważny zabieg i ponownie bardzo długi powrót do pełnej sprawności. Celem drugiej operacji było oczyszczenie kolana po letnio-jesiennej rehabilitacji i ranach, które się pojawiły. Tyle pamiętam. |
Pawełek fantastyczna interwencja i 1 0 dla Danii :) widać, że chłopak jest w swojej optymalnej dyspozycji... i niech ktoś mi powie, że Juszczyk nas zbawi ;/
|
dokłądnie może dotarło do niego info że Juhu przychodzi to teraz się jeszcze pewniej poczuje i zacznie coraz częściej boble puszczać bo i tak bedzie 1 bramkarzem w klubie...
|
Pawełek musi mieć co najmniej równorzędnego lub lepszego rywala żeby wymógł na nim konkurencje bądź go zmienił, bo dziś Pawełek pokazał to co najbardziej potrafi.
|
Pawełek to nie bamkarz to statysta... jak on sie zachowuje w polu bramkowym i na przedpolu... haos kompletny... nie wiem czy to wina psychiki czy braku umiejętności....
|
Tak mi się wydaje, że to był ostatni mecz naszego bramkarza w kadrze.
|
I tak nie byłby 1 bramkarzem. Lepiej żeby więcej nie jeździł do Kazimierskiego :D
|
co sie łamiecie błędem Pawełka ? Współpraca z Kazimierskim widac nie służy Mariuszowi.Jak przepracuje dpobrze zime pod okiem nowego szkoleniowca to wierze że będzie lepiej i limit błędów dziś na 2010 rok wyczerpał
|
oj nie wyczerpał, nie wyczerpał... jestem pewien, że Mariusz dostarczy nam sporo "radości" w 2010 roku, jego "limit błędów" jest nieodgadniony ;)
|
znowu tak nie nadajcie na Mario bo pod koniec sezony dobrze bronił
nie pamietam juz jaki to był mecz ale tam był najlepszym zawodnikiem |
Cytat:
Po drugie ten turniej w Tajlandii to jakieś nieporozumienie. Piłkarze pokroju Mierzejewskiego w kadrze nawet na takim towarzyskim graniu woła o pomstę do nieba. |
"W przekroju całego meczu Duńczycy byli drużyną lepszą. Udowodnili to w drugiej połowie, mieli jeszcze dwie dobre okazje do zdobycia gola, ale świetnie spisał się Pawełek."
To z Onetu |
no bo poza tym jednym błędem przy bramce Pawełek nie bronił źle,często bardzo ofiarnie wychodził.Jakby Mariusza podszkolił jakiś fachowiec to myśle że możnaby te głupie błędy wyeliminowac.
|
bo to prawda, zawalił 1-2 bramki, a przy wszystkich miał udział, ale mieli szanse na więcej bramek, obronił w zasadzie sam na sam, co potem leżał chwile na murawie
widzę, że nie umiesz Ciemka czytac ze zrozumieniem |
To może niech ten fachowiec podszkoli Mariusza w innym klubie? Nam babol raz na dwa, trzy mecze może poważnie skomplikować sprawę... Już w zeszłym sezonie na Lechii mało brakło, a pewnie stracilibyśmy przez jego komiczny błąd mistrzostwo...
|
Przy bramce Peszki też zawalił czy nie?
|
najpierw trzeba tego fachowca zatrudnić a dopiero potem sie martwić czy da rade z Niego coś wydusić?
|
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl