Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

zbymak 08.01.2010 21:25

Trochę o przygotowaniach i stadionie http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...adan,id,t.html

szprotson 09.01.2010 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 839056)
Tak, słyszałem takie tłumaczenia. Pozbycie się płynu w kolanie można wykonać sobie u pierwszego lepszego wiejskiego znachora bez konieczności przechodzenia później wielomiesięcznej rehabilitacji. No i skoro wyszło na Fassa (bo chyba tak należy finał tej sprawy rozumieć- igła niczemu nie przeszkadza, więzadła całe), to dlaczego Garguła rzekomo podaje go do sądu i oskarża o zjebanie tej operacji? Jak dla mnie cała ta sprawa śmierdzi.

bo ta operacja polega na wyczyszczeniu stawu kolanowego, a nastepnie rekonstrukcji wiezadla krzyzowego.
A nie "pozostawienia igły w kolanie"
ja rozumiem, ze mogl sie bać ze kiedyś Garguła trafi do Namibii do wiezienia, i tylko dzieki tej super ukrytej igle będzie mógł się wydostać, jednakże igła opoznia rehabilitacje i pelny powrot do zdrowia.
A kazdy dzien, to pieniadze.
Na miejscu Garguły zachowałbym sie tak samo jak on.Nikt kto nie mial tej operacji nie zrozumie jak moze czlowieka w****iac mozolna rehabilitacja, a do tego jak ja trzeba powtórzyć, to juz sie czlowiekowi zyc odechciewa.
A płyn z kolana to na izbie przyjec kazdy lekarz ściąga.

qchar90 11.01.2010 20:09

Z kolegami nie biegał także Paweł Brożek, który ciągle zmaga się z bólem pachwiny. "Brozio" wciąż ćwiczy tylko indywidualnie.
Paweł Brożek to z pachwina ma już problemy jakiś czas, to się chyba ciągnie od listopada albo wczesniej ;/
Lekarze z naszego klubu zadecydowali ze dla niego będzie najlepsze leczenie zachowawcze. Żeby znowu nie wyszlo ze do rundy wiosennej nie bedzie optymalnie przygotowany ;/

Wojtas 11.01.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 840218)
Z kolegami nie biegał także Paweł Brożek, który ciągle zmaga się z bólem pachwiny. "Brozio" wciąż ćwiczy tylko indywidualnie.
Paweł Brożek to z pachwina ma już problemy jakiś czas, to się chyba ciągnie od listopada albo wczesniej ;/
Lekarze z naszego klubu zadecydowali ze dla niego będzie najlepsze leczenie zachowawcze. Żeby znowu nie wyszlo ze do rundy wiosennej nie bedzie optymalnie przygotowany ;/

Lekarzy u nas to powinni zaczac rozliczac i niech sie wezma do pracy ,bo od roku co czytam to Brozek ma ciagle cos z tymi pachwinami.

MCX 12.01.2010 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 840297)
Lekarzy u nas to powinni zaczac rozliczac i niech sie wezma do pracy ,bo od roku co czytam to Brozek ma ciagle cos z tymi pachwinami.

Praktycznie od kontuzji z meczu z Bełchatowem (marzec 2009) Brożek nie odzyskał pełnej sprawności. Pamiętam, że na początku obawiano się nawet jego półrocznej pauzy w grze, ale w końcu stwierdzono, że operacja nie jest konieczna i wrócił do gry stosunkowo szybko. Nie wiem, czy to jeszcze pokłosie tamtego urazu, czy innego, ale w grze Brozia nie ma już tego charakterystycznego "zrywu" i dynamiki. Przed przerwą zimową mówiło się, że Paweł ma się odbudować i powinno wyglądać to wszystko lepiej. Przed przerwą między rozgrywkami w zeszłym roku również się tak mówiło, a efektów nie było. Teraz ta informacja o problemach z pachwiną. Nie wygląda to dobrze. Normalnie zaproponowałbym wysłanie Brożka na jakieś zagraniczne konsultacje do lekarza z europejską renomą, ale jak pokazuje przykład Garguły nawet to nie daje pewności, że diagnoza i leczenie będą lepszej jakości.

Eustachy 12.01.2010 14:17

Moze zaczynam panikowac, ale obawiam sie, ze absencja w przygotowaniach moze znowu zaskutkowac permanentnym brakiem formy Brozka do tego stopnia, ze proste przyjecie czy kopniecie pilki bedzie dla niego stanowilo taka trudnosc jak dla normalnego czlowieka przejscie po cienkiej linie zawieszonej miedzy dachami wiezowcow.
On po prostu wyglada mi na typ zawodnika, ktory musi caly czas grac/trenowac aby myslec o dobrej formie. W przeszlosci jeszcze za czasow Petrescu, dluzsza przerwa w grze spowodowana kontuzja, rowniez doprowadzila do tego, ze po powrocie, Pawel juz do samego konca sezonu nie bardzo wygladal na kogos kto umie grac w pilke. Pozyskanie napastnika to w tej chwili priorytet najwyzszej rangi. Na pewno pomogloby to rowniez samemu Brozkowi, z ktorego w koncu zeszloby czesc presji jaka na nim spoczywa.
Nie mozna w kolo liczyc na to, ze Brozek w pojedynke upora sie z problemem skutecznosci, tak samo jak nie ma gwarancji, ze w razie gdyby jego niedyspozycja mocno sie przeciagala, obowiazki strzeleckie kolejny raz przejmie po nim Marcelo, chociaz zycze mu aby zostal pierwszym w historii ligi krolem strzelcow grajacym na pozycj stopera :-)

pan Dudi 12.01.2010 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 839078)
To że tak twierdzi ten lekarz którego reputacja bardzo sie zachwiała nie znaczy że igła w kolanie a naprawde kawałek tej igły w niczym nie przeszkadza. Igła to igła ciało obce i napewno zagraża ,moze okazało sie po przeswietleniach że nie dotyka mięsni i scięgien w trakcie ruchu ale jak on sobie to wyobrażal że zostanie tam na zawsze? A może wyciagnie ją jak mówił za dwa lata? Za dwa lata igła będzie musiała byc wyciągnieta operacyjnie bo napewno zarosnie tkanką ,jesli oczywiście wczesniej nie stanie sie coś gorszego bo organizm nie trawi ciał obcych.Pewnie nie obejdzie sie bez artroskopii.

Przecież tą igłę zostawiono, więc po co tyle pisania z Twojej strony? I stwierdzono to po DRUGIEJ operacji, przeprowadzonej przez innego człowieka.

Cytat:

Bo chyba nie uważasz, że igła w kolanie to normalny "efekt" operacji ?! Obojętne czy w efekcie pozostawienia tej igły ona czemuś przeszkadza czy nie ... Nie miała prawa tam zostać.
Nie, igła w kolanie to nie jest normalny efekt operacji i jeśli tylko o to mają się sądzić, to ok- Garguła wygra sprawę, bo igła w tej kości jest. Pytanie tylko dlaczego Garguła musiał przejść i przeszedł kolejną operację, po której nie wiadomo kiedy wróci do treningów i gry w piłkę, skoro, staram się Wam to wytłumaczyć, bo widać, że do niektórych nie dociera, wg tego, co powiedziano o tej operacji NIC ONA NIE ZMIENIŁA, tak?! No, chyba, że rozcięcie skóry, zobaczenie igły, stwierdzenie, że w niczym ona nie przeszkadza wymaga kilku miesięcy na powrót do sprawności- wtedy nie mam pytań. Nazwijcie mnie paranoikiem, skoro dla Was to takie oczywiste, ale mi się nie chce w to wierzyć.

piotrek chicago 12.01.2010 17:03

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html wywiad z Małeckim niby artykuł świeży ale nie wiem czy gdzies wczesniej go nie bylo

Żmijka 12.01.2010 17:34

To jest przedruk z Futbolu. I na dodatek wywiad w troche innych słowach był też w Futbol news.

piotrek chicago 12.01.2010 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 840549)
To jest przedruk z Futbolu. I na dodatek wywiad w troche innych słowach był też w Futbol news.

wlasnie tak mi sie wydawalo ze bardzo podobny wywiad czytalem jakis czas temu

Zwierze 12.01.2010 18:06

Raczej to za świeże nie jest bo mówią coś o zbliżającej się zimie a tej już bliżej do końca... Po drugie nie ma nic o meczu z Ruchem a takiego pytania by nie przepuścili... Dzisiaj na Orange Info był wywiad z Mały to może pomyśleli że będą na czasie;)

massoud 12.01.2010 19:03

http://www.poloniabytom.com.pl/galeria/6095/029_d.jpg

wypożyczają? to ok

sprzedają? to błąd

matti220 12.01.2010 19:29

przychodzi do Polonii jako 'wolny zawodnik'

Żmijka 12.01.2010 20:26

A o którego pytasz? :D

michu-k 14.01.2010 14:35

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

To mi się podoba!

Baala 14.01.2010 15:02

No i super już dawno uważałem że tak należy robić by zawodnicy po skończeniu kariery piłkarskiej szli na skautów. Cos takiego powinni zrobić z Penksa który by wyszukiwał ciekawych zawodników dla nas na Słowacji.

el Nuero 14.01.2010 15:40

Gdyby tak jeszcze oprócz Penksy zagadnąć Cantoro, czy po występach w Polsce zechciałby być naszym, wiślackim skautem na Argentynę... Rozmarzyłem się, chociaż w moim odczuciu tacy ex-piłkarze danego klubu mogą być bardzo wartościowymi "wyszukiwaczami" talentów.

No a jak zareagowałby młody Brazylijczyk na dorobku, gdyby usłyszał od Clebera: "Wisła to niezły klub. Kiedyś graliśmy z Barceloną w kwalifikacjach do LM, a ja strzeliłem katalończykom gola. Ze mną grał taki młody Marcelo, o którego pytały się zachodnie kluby". Myślę, że podobne słowa brzmiałyby bardziej przekonująco, niż "siano" niejednego menago. Oczywiście, o ile Wisełka będzie potrafiła z innymi obecnymi (i byłymi) piłkarzami takie umowy zawierać.

vaazon 14.01.2010 17:15

co się dzieje z Singlarem?

rafalek 14.01.2010 17:19

Nic...leczy kontuzję, w zasadzie już ją wyleczył

Żmijka 14.01.2010 18:16

http://www.efakt.pl/Auc-jak-boli-,artykuly,61814,1.html

Moja ulubiona scena z badań :)

Wojtas 14.01.2010 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-kozlowek (Post 841205)

Brawa!!Nareszcie jakis plus jesli chodzi o jakikolwiek pomysl na rozwoj tego klubu.

Cleber napewno wszelakie kontakty ma ,i napewno podsunie nam wartosciowych zawodnikow.

polska.mysl.szkoleniowa 14.01.2010 23:29

W szczególności podoba mi się to, że bardziej łapie w czym rzecz od Edzia Kleidinsta, który wynajdywał piłkarzy z Bałkanów po dwa miliony euro :)

Colin 15.01.2010 01:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 840467)
Przecież tą igłę zostawiono, więc po co tyle pisania z Twojej strony? I stwierdzono to po DRUGIEJ operacji, przeprowadzonej przez innego człowieka.

Nie, igła w kolanie to nie jest normalny efekt operacji i jeśli tylko o to mają się sądzić, to ok- Garguła wygra sprawę, bo igła w tej kości jest. Pytanie tylko dlaczego Garguła musiał przejść i przeszedł kolejną operację, po której nie wiadomo kiedy wróci do treningów i gry w piłkę, skoro, staram się Wam to wytłumaczyć, bo widać, że do niektórych nie dociera, wg tego, co powiedziano o tej operacji NIC ONA NIE ZMIENIŁA, tak?! No, chyba, że rozcięcie skóry, zobaczenie igły, stwierdzenie, że w niczym ona nie przeszkadza wymaga kilku miesięcy na powrót do sprawności- wtedy nie mam pytań. Nazwijcie mnie paranoikiem, skoro dla Was to takie oczywiste, ale mi się nie chce w to wierzyć.

Gdzieś czytałem artykuł gdzie było mówione, że drugi zabieg był po to by pozbyć się jakiś ran czy czegoś (ból na który w późną jesienią zaczął się uskarżać) co było następstwem rehabilitacji po poważnej kontuzji Guły. Podobno ten zabieg był niezbędny, żeby na następnym etapie rehabilitacji Guła mógł już odzyskać pełną sprawność i pozbyć się bólów.

Od początku celem drugiej operacji nie było pozbycie się igły bo chyba musieliby rozcinać kość a to już byłby bardzo poważny zabieg i ponownie bardzo długi powrót do pełnej sprawności. Celem drugiej operacji było oczyszczenie kolana po letnio-jesiennej rehabilitacji i ranach, które się pojawiły. Tyle pamiętam.

tomasz_19 17.01.2010 10:27

Pawełek fantastyczna interwencja i 1 0 dla Danii :) widać, że chłopak jest w swojej optymalnej dyspozycji... i niech ktoś mi powie, że Juszczyk nas zbawi ;/

Luk4s 17.01.2010 10:41

dokłądnie może dotarło do niego info że Juhu przychodzi to teraz się jeszcze pewniej poczuje i zacznie coraz częściej boble puszczać bo i tak bedzie 1 bramkarzem w klubie...

qchar90 17.01.2010 10:51

Pawełek musi mieć co najmniej równorzędnego lub lepszego rywala żeby wymógł na nim konkurencje bądź go zmienił, bo dziś Pawełek pokazał to co najbardziej potrafi.

tomasz_19 17.01.2010 11:18

Pawełek to nie bamkarz to statysta... jak on sie zachowuje w polu bramkowym i na przedpolu... haos kompletny... nie wiem czy to wina psychiki czy braku umiejętności....

laxa 17.01.2010 11:30

Tak mi się wydaje, że to był ostatni mecz naszego bramkarza w kadrze.

tofik 17.01.2010 12:51

I tak nie byłby 1 bramkarzem. Lepiej żeby więcej nie jeździł do Kazimierskiego :D

AYALA 17.01.2010 14:18

co sie łamiecie błędem Pawełka ? Współpraca z Kazimierskim widac nie służy Mariuszowi.Jak przepracuje dpobrze zime pod okiem nowego szkoleniowca to wierze że będzie lepiej i limit błędów dziś na 2010 rok wyczerpał

serek.c2 17.01.2010 14:20

oj nie wyczerpał, nie wyczerpał... jestem pewien, że Mariusz dostarczy nam sporo "radości" w 2010 roku, jego "limit błędów" jest nieodgadniony ;)

Robek 17.01.2010 14:27

znowu tak nie nadajcie na Mario bo pod koniec sezony dobrze bronił
nie pamietam juz jaki to był mecz ale tam był najlepszym zawodnikiem

_ukoL 17.01.2010 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 842498)
Pawełek to nie bamkarz to statysta... jak on sie zachowuje w polu bramkowym i na przedpolu... haos kompletny... nie wiem czy to wina psychiki czy braku umiejętności....

Chaos to w ogóle chyba Ty prezentujesz w swoich wypowiedziach. Co się po Pawełku spodziewasz? Umiejętności jak Casillas? Jest jaki jest i na Wisłę w zupełności wystarcza. I tak lepszego nie będzie w najbliższym czasie więc ta nagonka na Mariusza jest całkowicie niepotrzebna.

Po drugie ten turniej w Tajlandii to jakieś nieporozumienie. Piłkarze pokroju Mierzejewskiego w kadrze nawet na takim towarzyskim graniu woła o pomstę do nieba.

ociec Ciemka 17.01.2010 14:36

"W przekroju całego meczu Duńczycy byli drużyną lepszą. Udowodnili to w drugiej połowie, mieli jeszcze dwie dobre okazje do zdobycia gola, ale świetnie spisał się Pawełek."
To z Onetu

AYALA 17.01.2010 14:40

no bo poza tym jednym błędem przy bramce Pawełek nie bronił źle,często bardzo ofiarnie wychodził.Jakby Mariusza podszkolił jakiś fachowiec to myśle że możnaby te głupie błędy wyeliminowac.

sevenheaven 17.01.2010 14:41

bo to prawda, zawalił 1-2 bramki, a przy wszystkich miał udział, ale mieli szanse na więcej bramek, obronił w zasadzie sam na sam, co potem leżał chwile na murawie
widzę, że nie umiesz Ciemka czytac ze zrozumieniem

serek.c2 17.01.2010 14:43

To może niech ten fachowiec podszkoli Mariusza w innym klubie? Nam babol raz na dwa, trzy mecze może poważnie skomplikować sprawę... Już w zeszłym sezonie na Lechii mało brakło, a pewnie stracilibyśmy przez jego komiczny błąd mistrzostwo...

element 17.01.2010 14:44

Przy bramce Peszki też zawalił czy nie?

Robek 17.01.2010 14:49

najpierw trzeba tego fachowca zatrudnić a dopiero potem sie martwić czy da rade z Niego coś wydusić?

kosaTS 17.01.2010 19:26

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...wice,id,t.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl