Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Zabawy statystyką, czyli czy możliwe jest ... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9596)

szym_ek 29.05.2023 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TommyTSW (Post 1602276)
Tak nie chcę że zdążyli załatwić najem Naszego stadionu (w wypadku awansu)

Bo musieli.
każdy klub mający szanse na awans musi złożyć wniosek licencyjny w przypadku gdyby awansowali.
A że stadion w Niepołomicach nie spełnia warunków licencji to musieli się dogadać na inny stadion.

Też nie wierze w odpuszczenie Puszczy czy jakiegokolwiek klubu w sprawie awansu. Nawet jeśli Puszcza się dobrze czuje w 1 Lidze to różnica w kasie w 1 lidze i Ekstraklasie jest tak duża, że nawet jak po roku spadną to będą mieli zapewniony budżet na 2 sezony.

Tylko dla kasy - opłaca się awansować i nawet zrobić z siebie pośmiewisko i być czerwoną latarnią ligi.

masada 29.05.2023 17:40

https://footystats.org/poland/1-liga/xg

Zobaczcie pozycję naszą i naszego prawdopodobnego przeciwnika w pierwszym barażu ;)

I tylko teraz pytanie: śmiać się czy płakać..

Harcownik 29.05.2023 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1602280)

Kto mówi tym piłkarzom, panowie byliście zajebiści, ale na tym starczy dzisiaj przegrywamy, nie będziemy grać w Ekstraklasie bo fajnie się nam kopie 1 lidze, po co nam to, dzisiaj przegrajcie.

Haha, pasowałoby to jak ulał do przemowy motywacyjnej Sobola przed meczem z Sosnowcem.

sandomingo 29.05.2023 19:32

@MaLk nadal uwazasz, ze Puszcza nie chce awansować?

Piknik1906 29.05.2023 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1602275)
Bo nie chce ;)

A ustalili to w tych Niepołomicach z drużyną? Bo jakby łatwiej przegrać na wyjeździe ze Skrą niż u siebie z (prawie) najgorszym na wiosnę Chrobrym…

Tak dopytuje żeby się uspokoić ;)

MaLk 29.05.2023 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1602295)
@MaLk nadal uwazasz, ze Puszcza nie chce awansować?

Tak.

Nie wiem co by w tym kontekście miał zmienić dzisiejszy wynik, który nie ma żadnego wpływu na to, że będą grali w barażach, oprócz tego, że mają większą szansę zagrać na własnym stadionie, ku uciesze włodarzy i kibiców.

Nigdy nie twierdziłem, że nie chcą grać w barażach jako takich, a nawet wprost przeciwnie ;)

Piknik1906 29.05.2023 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1602297)
Tak.

Nie wiem co by w tym kontekście miał zmienić dzisiejszy wynik, który nie ma żadnego wpływu na to, że będą grali w barażach, oprócz tego, że mają większą szansę zagrać na własnym stadionie, ku uciesze włodarzy i kibiców.

Nigdy nie twierdziłem, że nie chcą grać w barażach jako takich, a nawet wprost przeciwnie ;)

A to luz. Uspokoiłeś mnie.

Tylko dobrze by było jakby im jeden mecz w tych barażach wystarczył. Bo jak zechcą zagrać dwa, a tabela się po ostatniej kolejce nie zmieni, to może być słabo. ;)

sandomingo 29.05.2023 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1602297)
Tak.

Czyli uważasz, że chcą wejść do baraży, zagrać w nich u siebie - ku uciesze włodarzy i kibiców. A następnie w tym barażu przegrać? Hmmm.....

Drozd 29.05.2023 21:00

Kolejność przed Barażami będzie taka:
Ruch
Puszcza
Wisła
Nieciecza
Arka.

Gramy dwa mecze u siebie. Najpierw z Niecieczą potem z Arką i awansujemy.

Tak mi to wygląda :)

leszekpw 29.05.2023 21:27

Ruch, Puszcza, Stal powinny wygrać.
Zakładając nasze zwycięstwo (jakim cudem nie wiem) w Łęcznej, decydujący o miejscu będzie mecz Nieciecza- Arka. Tu wszystko się może zdarzyć. Obstawiam jednak zwycięstwo gospodarzy, tabela zostanie tak jak jest teraz.

Jaroo1 29.05.2023 21:32

Cytat:

A ustalili to w tych Niepołomicach z drużyną? Bo jakby łatwiej przegrać na wyjeździe ze Skrą niż u siebie z (prawie) najgorszym na wiosnę Chrobrym…
Ale lepiej u buków siądzie niespodzianka, że u siebie przegrają z Chrobrym.
Jeśli Puszcza u siebie przegra lub nie wygra z Chrobrym, mając też na uwadze jaja w naszym meczu wczoraj, jaja w meczu ruchu z GKSem itd to zacznę się zastanawiać czy to wszystko na serio nie jest ustawione...

Jeszcze ten ŁKS i Ruch, gdzie szczególnie ŁKS już mógł mieć co chwila awans pewny ale do końca się ważyło bo a to porażka, a to remis. Ruch teraz też, porażka z GKSem ale u siebie wygra z Tychami więc tak czy siak awansują. Wszystko tak wycyrklowane, że do końca pół ligi zamieszane w walkę o miejsca 2-6 hehe

Może to presja pęta im nogi, może taki jest poziom naszej piłki ale bez kitu wygląda to dziwnie i to praktycznie co sezon.

TommyTSW 29.05.2023 21:42

Arka jest najlepszą wyjazdową drużyną w tej lidze 10-2-4, o urwanie punktów byłbym spokojny no tylko właśnie jest Stal, jak wbiją z 2-0 do przerwy to pewnie odpuszczą i tak to się skończy.

alexx6 29.05.2023 22:02

ARka nie wejdzie do żadnych baraży Rzeszów ma u siebie Skre i już mozna dopisywać jej 3 pkt a masz lepszy bilans meczy z Arką

nero 29.05.2023 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alexx6 (Post 1602317)
ARka nie wejdzie do żadnych baraży Rzeszów ma u siebie Skre i już mozna dopisywać jej 3 pkt a masz lepszy bilans meczy z Arką

Czy mamy im dopisać te punkty w taki sam pewny sposób jak nam za mecz z Zagłębiem?

Delgado 29.05.2023 22:27

W Niepołomicach jest TOTALNE ciśnienie na awans, oczywiście nie w takim sensie jak u nas, tylko takim, że wiedzą, że to być może jedyna taka szansa w całym istnieniu klubu. I wiem co mówię, mam info z pierwszej ręki.

Ogólnie to wszyscy, którzy piszą, że jakieś kluby "nie chcą awansować" bo są małe czy tam wiejskie, po prostu .......ą od rzeczy co im się wydaje na podstawie z dupy wyjętych własnych wizji i iluminacji. Tak było może jakies 20 lat temu, dziś znacznie gorzej jest grać w tzw I czy II lidze niż w eksie.

Karherop 29.05.2023 23:12

To ciśnienie to nie musi ich do niczego dobrego doprowadzić.

Jedyne co nas może pocieszać w barażach to fakt że presja będzie po obu stronach.

Swoją drogą jakby tak jednak Puszcza awansowała bezpośrednio kosztem Ruchu to w Chorzowie będą bardzo minorowe nastroje. Cały kapitał jaki sobie tam zbudowali upadłby podobnie jak u nas.

Elendil 29.05.2023 23:12

Dokładnie, Puszcza chce wejść, zarobić w e-klasie, wypromować do sprzedaży jednego czy drugiego i nawet jak zaraz spadną, to i tak będą na duży plus. Gadanie, że sobie odpuszczą baraże, to takie samo gadanie, że Sosnowiec miał odpuścić w niedzielę.

buczo85 29.05.2023 23:26

No dobra, przekonaliście i mnie. W sumie nie widzę powodu by któraś z drużyn nie chciała awansu. Faktycznie to zawsze jest świetna szansa na zarobek i zwyczajnie przygoda, która zapisze się w historii klubu. A że pewnie po roku spadną? Co z tego, lepsze to niż coroczne kopanie w tej samej niższej lidze..

Oj będzie ciekawie w tych barażach...

MaLk 29.05.2023 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1602302)
Czyli uważasz, że chcą wejść do baraży, zagrać w nich u siebie - ku uciesze włodarzy i kibiców. A następnie w tym barażu przegrać? Hmmm.....

Mogą przegrać w drugim meczu. Wilk syty i owca cała.

Delgado 29.05.2023 23:52

Żeby nie było wątpliwości. Ja nie rozważam nigdzie kogo, jak i czy w ogóle zje jakaś presja czy coś. I czy jak ktośtam z kimś przegra to w barażach będzie w związku z tym posrany, zmotywowany czy wyluzowany.

Jedyne co chcę podkreślić to, że żaden klub nie ma w planach żadnego odpuszczania awansu, obawy przed ekstraklasą itd. Że jakiekolwiek wizje, że prezes Puszczy wejdzie do szatni i powie "ej chłopaki odpuszczamy, bo lepiej nam się gra w tej lidze, strzelcie samobója" albo, że, nie wiem, piłkarze stwierdzą "odpuszczamy wielkiej Wiśle, bo w eksie to nas sprzedadzą do Garbarni, a my se tu pykamy za gigantyczny hajs" to wysnute z brudnego palucha wsadzonego w odbyt bzdety.

Tyle.

Grisza1 30.05.2023 00:09

Generalnie to wczoraj mieliśmy do wyboru: albo wygrać z Sosnowcem i Łęczną, albo dwa baraże. Dziś wybór jest tylko jeden. Nie ważne gdzie, nie ważne z kim. Zostały trzy mecze do końca. Dwa z nich trzeba wygrać. Byleby we właściwej kolejności. Czyli drugi i trzeci. Ten najbliższy nawet i przegrać możemy. PS. Bylibyśmy w czarnej d..., gdybyśmy przed ostatnią kolejką byli na miejscu Arki i drżeli o baraże, licząc na Skrę.

kowalkowskij 30.05.2023 06:32

Analiza od Mogiela: http://www.90minut.pl/news/326/news3...3-kolejce.html

Patryko 30.05.2023 07:46

Szanse na udział w barażach o awans do PKO Ekstraklasy:

Wisła 98,2%

Dobra analiza.

Nieważne, bierze tutaj pod uwagę szanse na awans bezpośredni ;D

nero 30.05.2023 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kowalkowskij (Post 1602340)

Szanse na udział w barażach o awans do PKO Ekstraklasy:
Wisła 98,2%

Czy, aby na pewno? Czy on wziął w tych wyliczeniach prawdopodobieństwo, że nasi kibice wpadną do Łęcznej podpalą całe miasto, a my za karę dostaniemy -20 punktów?

Karherop 30.05.2023 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 1602339)
Generalnie to wczoraj mieliśmy do wyboru: albo wygrać z Sosnowcem i Łęczną, albo dwa baraże. Dziś wybór jest tylko jeden. Nie ważne gdzie, nie ważne z kim. Zostały trzy mecze do końca. Dwa z nich trzeba wygrać. Byleby we właściwej kolejności. Czyli drugi i trzeci. Ten najbliższy nawet i przegrać możemy. PS. Bylibyśmy w czarnej d..., gdybyśmy przed ostatnią kolejką byli na miejscu Arki i drżeli o baraże, licząc na Skrę.

Awans trzeba zdobyć, choćby przepychając go kolanem. Równie dobrze mogą się nastawić w każdym meczu na dogrywkę i karne.

I dobrze żeby się nastawili, zamiast myśleć tylko o ofensywie.

tommiyacht 30.05.2023 08:33

Karne i Bieganski ? .... to juz wole tą "radosną" ofensywe (chyba że Broda)

Karherop 30.05.2023 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1602345)
Karne i Bieganski ? .... to juz wole tą "radosną" ofensywe (chyba że Broda)

W meczach w których są dogrywki może być 5 zmian + 1 w dogrywce. Pewnie to marzenia ściętej głowy ale życzyłbym sobie aby Broda wszedł na karne. Tym bardziej że już raz Puszczę w nich zatrzymał.

sandomingo 30.05.2023 08:57

Żeby wszedł Broda to na boisku musiałby być inny młodzieżowiec.
W chwili obecnej realny jest tylko Duda.
Ale ponieważ Duda raczej nie wytrzyma 120 minut, więc w takim założeniu musiałby wejść z ławki.

dynek.pl 30.05.2023 09:09

W każdych rozgrywkach są zawsze jakieś niespodzianki wiec jestem pewien, że z trójki życzeniowych kandydatów do awansu czyli: ŁKS, Ruch, Wisła ktoś zwolni miejsce dla Niecieczy albo Puszczy i chyba wiadomo kto ma na to największe szanse.

Karherop 30.05.2023 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1602347)
Żeby wszedł Broda to na boisku musiałby być inny młodzieżowiec.
W chwili obecnej realny jest tylko Duda.
Ale ponieważ Duda raczej nie wytrzyma 120 minut, więc w takim założeniu musiałby wejść z ławki.

Zawsze Biegański może zrobic czerwona kartkę w 119 minucie i jego już nas ten przepis nie obowiązuje :>

Ale fakt, słuszna uwaga.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl