Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

zbymak 09.08.2010 17:55

Ja sie obawiam całej tej rundy .Brak zgrania ,dopiero w zimie przepracujemy okres przygotowawczy jak nalezy nowy trener .Jednak moze lepiej teraz pocierpiec by potem zbierac owoce tej przebudowy

element 09.08.2010 17:56

Ja już drżę, nie lubię określenia "budowa drużyny nawet kosztem MP".
Ta budowa może trwać kilka lat i kiedy będzie się wydawało że jest blisko sukcesu wszystko znów **** strzeli, dlatego wolę mieć to co mamy niż ryzykować, stracić wszystko i zaczynać od nowa. Co najwyżej stopniowo to zmieniać. Wolałbym się trzymać z dala od tego cierpienia. To nie zabawka na baterię, która gdy się wyczerpie to po zmianie paluszków będzie znów działać. wystarczy kupić nowe paluszki. Legia ma na dziś dzień wszystko, nie wiem czy w przyszłym sezonie już się zmienią reguły na poprzednie w pucharach (czyli zamiast Spartaków i Baków Barcelony i Manchestery) bo jak nie to mogą przebić magiczne dwie litery LM i wtedy znów gonitwa za uciekającym królikiem który potrwać może, a nawet nie chce myśleć. Od przyjścia TF to w tym roku najbardziej jestem pospinany o nasz los. Nie miałem takiej nerwówki nawet za Petrescu i 8 miejsca. Wszystkie te zmiany, nowi piłkarze, brak właśnie zgrania, męczarnia na tych jebanych Suchych Stawach, problem ze stadionem, wszystko to takie na szybko, nagonka na Wisłę, wyzywane grajków na forum czyli paskudna atmosfera, która zaraz przełoży się nie tylko na wyniki.
Reymanie - dodaj nam sił!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek0911 (Post 957092)
Oglądałem mecz Lechii. Według mnie najlepszym zawodnikiem był Deleu, chętnie widział bym go na lewej obronie mimo że w BKS-ie gra na prawej, ale naprawdę będzie gwiazdą ligi!!! świetny drybling cięgnie grę do przodu, a co najważniejsze jest skuteczny w defensywie!!! Naprawdę oglądnijcie sobie jak gra... Po drugie myślę, że jakby Wisła zrobiła wymianę z Lechią Boguski za Wiśniewskiego i dopłaciła by na pewno na tym nie stracimy!!! Ale to tylko marzenia...

No, szkoda że my nie mamy takiego zawodnika. A widziałeś jak w 10 minucie kopnął piłkę? Ale tak fajnie kopnął. Kto u nas tak kopie?
Zresztą Lechia pokazała jak się gra z ambicją. Szkoda że Wisła tak nie gra. Można by wymienić Pawła Brożka na Deleu.

Sylwek0911 09.08.2010 18:00

tak chłopak naprawdę ma technikę na miarę gwiazdy ligi..:D
A ja wolał bym się pozbyć Boguskiego, Pawłowi czasem uda się w bramkę trafić co Bogusiowi nie wychodzi...

Orrin 09.08.2010 18:10

Patrzac na nasze ostatnie wyczyny(puchary i mecz z Arka) dochodze do wniosku ze jezeli nie nastapi zmiana mentalnosci niektorych naszych zawodnikow i podejscia do obowiazkow to nie mamy czego szukac w Europie. Wpowiedz P.Brozka po meczu z Arka ze zabraklo im sil poniewaz wrocili w czwartek nad ranem do Krakowa to jaskraw przyklad tego. W kazdym normalnym zespole europejskim a przeciez ze taki chcemy uwazac Wisle, pilkarze po blamazu w pucharach na nastepny mecz grany przed wlasna publika powinni wyjsc na takiej sportowej zlosci ze przez pelne 90 minut powinni biegac z jezorem na brodzie i jezdzic na d... . A my co gra w chodzonego, zero pressingu tak jakby nic sie stalo. Oj daleko nam do Europy daleko..

jason wiślak 09.08.2010 18:13

Jak dla mnie przebudowa totalna w trakcie sezonu nie ma sensu. Albo sobie dokupimy teraz 2-3 graczy na europejskim poziomie albo lepiej zostawić te transfery jeśli mają być tylko uzupełnieniem. A zostawić graczy którzy coś dają zespołowi. Nie wyobrażam sobie tej rundy....zbieramy owoce nieudolności byłych trenerów...Skorzy i Kasperczaka...a także złego zarządzania..cóż...

fanfan 09.08.2010 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sylwek0911 (Post 957092)
Oglądałem mecz Lechii. Według mnie najlepszym zawodnikiem był Deleu, chętnie widział bym go na lewej obronie mimo że w BKS-ie gra na prawej, ale naprawdę będzie gwiazdą ligi!!! świetny drybling cięgnie grę do przodu, a co najważniejsze jest skuteczny w defensywie!!! Naprawdę oglądnijcie sobie jak gra... Po drugie myślę, że jakby Wisła zrobiła wymianę z Lechią Boguski za Wiśniewskiego i dopłaciła by na pewno na tym nie stracimy!!! Ale to tylko marzenia...

Też oglądałem ten mecz i również zwróciłem uwagę na grę Deleu , tylko że trzeba się jeszcze wstrzymać z oceną przynajmniej do końca rundy ale z pewnością jest to piłkarz wart obserwacji i jeśli całą rundę zagra na podobnym poziomie co ten mecz to nie ma się co zastanawiać tylko działać szybko i sprawnie bo Wojciechowski nie śpi ( jego Mynar też już długo nie pogra) a Lechia nie powinna stawiać zaporowych cen no chyba że kilka zespołów będzie go chciało . Warto też przyglądać się Ugo Ukah bo z Amicą zagrał jak profesor i nie chodzi mi o to że znokautował Bosackiego ale naprawdę zagrał perfect , silny , zdecydowany - drugi Głowa , Dudu też ładnie wyłączył Peszkę w pierwsze połowie, ten Litwin Sernas też bardzo dobrze się pokazał , ruchliwy ,nie boi się pojedynków 1 na 1, nasi ofensywni powinni zobaczyć jak powinno się grać.

wiśnia 09.08.2010 18:55

czy przebudowa drużyny ma polegać na sprzedaniu każdego kto potrafi kopnąć piłke prosto?, a sprzedanych zastapić darmowym szrotem z Bałkanów? jeśli tak to ja dziekuję za taką przebudowę.....

polska.mysl.szkoleniowa 09.08.2010 19:03

Raindog, może są racjonalistami?

Ale co to w ogóle jest za gadanie, mydlenie oczu. Miały być transfery, budowa nowej Wisły głodnej sukcesów? No i były, a wyszło tak, że na stoperze zagrało dwóch profesorów w wieku prawie juniorów, można powiedzieć, piłkarskich Lao Tsych.

Miały być wzmocnienia na czas? Miały! I były, tylko, że nie na ten czas, co było trzeba. Na obozie kondycyjnym było dwunastu zawodników.

Miał być scauting, obserwowanie graczy, kupowanie młodych? Miał! Przyszedł Paljić, czarny koń rezerw Bundesligi.

Miała być budowa od podstaw - struktur i drużyny -, ano miała. A po pierwszej pucharowej porażce wyleciał inżynier tej budowy, trener.

Jak dla mnie, to jest taki sam bałagan jak zawsze, tyle, że więcej sprzedajemy, już nie czekamy na lepsze oferty, a tych, których nie da się sprzedać zastępujemy tańszymi.

W ogóle, to słyszałem, że był pomysł, żeby po każdym meczu w Lidze Europejskiej kupować nowego gracza. Im wyższa stawka, tym droższy/lepszy piłkarz. Podobno Cupiał obiecał, że dorzuci do budżetu i po zwycięstwie w LE kupi nam do pierwszego składu Beckhama i zakontraktuje go jako grającego trenera. Jaka szkoda, że już w LE nie gramy...

Ale nie ma tego złego! Poczekajcie jeszcze trochę, Basałaj szykuje mega transfery, tylko trochę poczekajcie!

koyoot 09.08.2010 19:05

Raindog, bo zeby spelnil warunki antyszrotu musi miec znane nazwisko, 500 meczow w Primiera Division i przynajmniej 200 w reprezentacji Argentyny lub Brazylii, Chciec grac za darmo dla Wisly w imie jej wielkiej marki, oraz kosztowac milion euro. Do tego powinien miec okolo 20 lat. Tylko ze wtedy bylyby narzekania ze ma krzywa morde.

NIGDY nie zrobisz tak, by wszyscy byli zadowoleni.

Polska.mysl. Moze nacjonalistami?:)

Czytajac reszte twojego posta ogarnia mnie zalosc na ... juz nie bede lepiej konczyl...

W 2 miesiace wymagaja by zbudowano tutaj wszystko...

Edit.2. Co rozumiesz pod pojeciem Wzmocnienie skladu? Bo mam wrazenie ze ty, i nie tylko ty mylicie pojecia.

63.5 Kg 09.08.2010 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 957117)
czy przebudowa drużyny ma polegać na sprzedaniu każdego kto potrafi kopnąć piłke prosto?, a sprzedanych zastapić darmowym szrotem z Bałkanów? jeśli tak to ja dziekuję za taką przebudowę.....

No to podziekowales i po sprawie...

arti 09.08.2010 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 957082)
Czyżby bracia Brożkowie? :rotfl: Najwyższy czas. Nawet Paweł nie daje z siebie 100%

jesli stanie sie tak jak pisze zbymak to zapewne za wtope z karabachem odejdą gracze typu Pietia i Diaz-calkiem przypadkiem tak sie sklada,ze po sprzedazy stoperow to byli kolejni o ktorych sie ktokolwiek pytał (wg tegoz zbymaka).tymczasem sensowna bylaby sprzedaz np.Kowalskiego-bo cienki,a 4stoperem moze byc np.Czekaj,Łobo-za całokształt,Singlara-gosc po 30,ostatni rok kontraktu,ciągle się sypie itp. rokujący gracze.jesli Diaz,Pietia-out,a Pajlic bis itp.-in-to dziekuję za taką wymianę.

polska.mysl.szkoleniowa 09.08.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 957124)
W 2 miesiace wymagaja by zbudowano tutaj wszystko...

Nic z tych rzeczy.

Po prostu chciałbym, żeby nikomu nie mydlono oczu i jeśli mówią, że zrobią A, to niech zrobią A, a nie B. Jeśli chcą robić B, to spoko, przecież Cupiał jest właścicielem i nie raz już szalał-działał na szkodę klubu, nikt im tego nie zabroni. Tylko niech nie robią z gówna czekolady, jak to raczą powtarzać weszłaki : )

A jeśli oni naprawdę chcą dobrze, to im nie wychodzi. Nie potrafią. Bo jak na razie nic nie robią, żeby szumne zapowiedzi zrealizować. O to właśnie się rozchodzi, że Wisła marnotrawi swój potencjał, budżet etc. i przy tych samych środkach mogłaby o wiele więcej - wystarczyłoby trochę więcej profesjonalizmu, staranności, zdrowego rozsądku.

koyoot 09.08.2010 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 957142)
Nic z tych rzeczy.

Po prostu chciałbym, żeby nikomu nie mydlono oczu i jeśli mówią, że zrobią A, to niech zrobią A, a nie B. Jeśli chcą robić B, to spoko, przecież Cupiał jest właścicielem i nie raz już szalał-działał na szkodę klubu, nikt im tego nie zabroni. Tylko niech nie robią z gówna czekolady, jak to raczą powtarzać weszłaki : )

A jeśli oni naprawdę chcą dobrze, to im nie wychodzi. Nie potrafią. Bo jak na razie nic nie robią, żeby szumne zapowiedzi zrealizować. O to właśnie się rozchodzi, że Wisła marnotrawi swój potencjał, budżet etc. i przy tych samych środkach mogłaby o wiele więcej - wystarczyłoby trochę więcej profesjonalizmu, staranności, zdrowego rozsądku.

****a na litosc boska zdecydujcie sie. Najpierw piszesz ze nie zbudowano bazy treningowej, skautingu marketingu. Ja ci wytknalem blad, teraz sie zapierasz ze cos innego miales na mysli.

Ludzie...

Zamiast *******ic i narzekac uzbrojcie sie po prostu w cierpliwosc.

polska.mysl.szkoleniowa 09.08.2010 19:38

Heh, trudno powiedzieć, żeby poczyniono pierwsze starania o profesjonalny scouting, skoro np. takiego Bunozę wystarczyło obejrzeć na żywo i przyjrzeć się jego interwencjom, pewności w grze, koordynacji ruchowej.

Trudno powiedzieć, żeby zapewniono warunki cieplarniane tej zbieraninie-drużynie do rozwoju, jeżeli przy pierwszej, podobno wliczanej w rachunek, porażce zmienia się trenera. Trenera, któremu nie zapewniono komfortu przygotowania zespołu kondycyjnie, a potem go z tego nieprzygotowania rozliczono.

Trudno powiedzieć, żeby poczyniono pierwsze kroki do budowy drużyny młodej, skoro sprowadzono Paljica.

Trudno powiedzieć, żeby poczyniono pierwsze kroki do budowy sensownego zespołu - skoro jedenastkę buduje się od tyłu - a my rozbiliśmy obronę i nie zapewniliśmy sobie godnych następców.

Pablo84 09.08.2010 19:38

Miałem odpisać tutaj swoim długim wywodem na post kota, jednak zwyczajnie mi się odechciało.Po co mam tracić swój czas, skoro i tak tu wszyscy wiedzą lepiej widząć świat w czarnych kolorach.Poświęcę 30 min na wypisanie swoich przemyślen, by zaraz zniknął on w postach typu "Basałaj to ignorant".
Nie chcę mi sie już rzucać grochem o ścianę.
Płaczcie tu dalej, wylewajcie swoje żale, ale mam jedną prośbę.Pamietajcie o swoich przemyśleniach pod koniec maja.

wiślak1906forever 09.08.2010 19:41

Bonuza jeszcze będzie większą gwiazdą od Marcelo wspomnicie moje słowa :)

Pablo84 09.08.2010 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 957158)

Baszczyński napewno zapisał się w historii Wisły jak nie złotymi, to srebnymi literami, a początki jego pracy w Wiśle wyglądały tak, że np w meczu z Saragossą strzelił samobója a w karnych nie strzelił karnego.
Dobrze, że w tamtych czasach nie było takiego dostępu do internetu.

bonawentura 09.08.2010 19:57

Ale co wy do tego Bunozy macie? Chłopak jest młody, zagrał ze 2 razy w naszej drużynie, a wy go spisujecie na straty. Tak naprawdę to o nim nic nie wiecie. Jak Głowacki przychodził do Wisły to z początku też sadził gafy w grze, że raziło po oczach. Więc odczepcie się od Bunozy, na krytykę jeszcze przyjdzie czas - o ile będzie potrzebna.

iq1000 09.08.2010 20:00

Jeszcze odnoście Chaveza, pod koniec filmiku:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zenia_chaveza/

"Jestem tutaj na wypożyczeniu rok, z opcją wykupienia. (...) Wierzę, że to nie będzie tylko rok. Mam takie przeczucie, że będę tu grał kilka lat."

m_staszek 09.08.2010 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 957172)
Ale co wy do tego Bunozy macie? Chłopak jest młody, zagrał ze 2 razy w naszej drużynie, a wy go spisujecie na straty. Tak naprawdę to o nim nic nie wiecie. Jak Głowacki przychodził do Wisły to z początku też sadził gafy w grze, że raziło po oczach. Więc odczepcie się od Bunozy, na krytykę jeszcze przyjdzie czas - o ile będzie potrzebna.

Ale co się czepiasz, skoro pełno tu takich co jednym okiem spojrzą, a drugie wie już jaki ma potencjał dany zawodnik. Siatka skautingu ma powstawać, więc nic, tylko się cieszyć, tylu znakomitych przyszłych pracowników Wisły czeka na sygnał.

picasso 09.08.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez m_staszek (Post 957180)
Ale co się czepiasz, skoro pełno tu takich co jednym okiem spojrzą, a drugie wie już jaki ma potencjał dany zawodnik. Siatka skautingu ma powstawać, więc nic, tylko się cieszyć, tylu znakomitych przyszłych pracowników Wisły czeka na sygnał.

mylisz się kolego i to bardzo.tu jest wielu takich,którzy nie muszą gościa widzieć w ani jednym meczu,a juz wiedzą że to jest "ogór".

marcin19876 09.08.2010 20:43

czy wiadomo cos juz kto ma obiad stanowska dyrektora sportowego?podobno Mielcarski mial sie zastanowic do wczoraj.a jak tam sprawy zwiazane ze skautingiem - pojawilo sie juz jakies nazwisko? bo wszytsko mialo byc jasne do polowy sierpnia...

m_staszek 09.08.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 957184)
mylisz się kolego i to bardzo.tu jest wielu takich,którzy nie muszą gościa widzieć w ani jednym meczu,a juz wiedzą że to jest "ogór".

Nie oszukujmy się, na takich Wisły nie stać...

Wisielak 09.08.2010 21:06

Jeden kolega przypomniał mi temat Milinkovicia . Podobno (wg zbymaka ) negocjowaliśmy z skrzydłowym i on prawdopodobnie nie przejdzie do nas czyli wychodzi na to że dalej szukamy skrzydłowego i może Marko nas wzmocnić a on z nikim kontraktu nie podpisał (jeszcze)

murray 09.08.2010 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 957218)
Jeden kolega przypomniał mi temat Milinkovicia . Podobno (wg zbymaka ) negocjowaliśmy z skrzydłowym i on prawdopodobnie nie przejdzie do nas czyli wychodzi na to że dalej szukamy skrzydłowego i może Marko nas wzmocnić a on z nikim kontraktu nie podpisał (jeszcze)

Ba, chyba Koszyce się na niego wypięły, bo jest wpisany jako zawodnik drugiej drużyny. No ale on ciągle pewnie myśli, że zgłosi się po niego Arsenal. No chyba, że czeka na sygnał z Birmingham, bo Aston Villa sprzedaje Milnera do City.

prober 09.08.2010 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak1906forever (Post 957158)

Zmieniłeś liczbę w nicku czy co?

Dziś możemy wspomnieć słowa z 7 marca 2009:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak1994
Wspomnicie jeszcze moje słowa ,że z Beto będziemy mieli duży pożytek..... Jeżeli chłopakowi będzie się chciało ciężko pracować to w przyszłym sezonie może być najlepszym napastnikiem naszej ligi. A może rozbłyśnie już w tym sezonie ? Efekty pracy z zespołem było widać już w meczu z Lechem.... Potencjał ma bardzo duży !

forthree 09.08.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 957218)

Hmm nie wydaje mi się. Zapomniałeś, że Paljić przyszedł ?

Wisielak 09.08.2010 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthree (Post 957225)
Hmm nie wydaje mi się. Zapomniałeś, że Paljić przyszedł ?

no wiem , ale przecież podobno piłkarza jacyś odejdą i pewnie Łobo jest na wylocie więc szukają na jego miejsce tak mi się wydaje

cfa 09.08.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisielak (Post 957227)
no wiem , ale przecież podobno piłkarza jacyś odejdą i pewnie Łobo jest na wylocie więc szukają na jego miejsce tak mi się wydaje

Podobają mi się te dwa wyrazy. A może odejdzie Mały i Brożek ?

pablo92TSW 09.08.2010 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 957224)
Zmieniłeś liczbę w nicku czy co?

Dziś możemy wspomnieć słowa z 7 marca 2009:

Gdzieś ty to wynalazł??:)

Szacunek! ;D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl