Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

TOMEK 11 02.05.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1084758)
Ale skąd Ci wiadomo, że jest to 90% ?? Chavez w takiej formie spokojnie mógłby grać w dużo lepszym klubie niż Wisła za dużo lepsze pieniądze. Cikos to kwota 500 tys. euro jeśli się nie myle, może być taka sytuacja, że zamiast Cikosa Stan będzie chciał sprowadzić kogoś innego i co wtedy ? Pozyska 2 nowych PO, z których żaden nie będzie zgrany z resztą ? Zgadzam sie, że ci gracze, którzy odejdą będą oczyszczeniem ale no cóż pewności nie ma, że za nich przyjdą lepsi ? Jeśli Stan ma sprowadzać takich zawodników jak Jaliens to ja niestety dziękuje ;]
Stary to raz, za drogi to dwa, za słaby to trzy.

I tak w ogóle to według twoich wyliczeń zostaje 13 zawodników z pola ? Jak mamy się przygotowywać przy takiej ilości zawodników ? Będziemy grać 5x5 gdy z 3 dozna kontuzji ?

1.z jego wyprowadzaniem piłki na 100%, a i do Chaveza mamy prawo pierwokupu za +/- 500tys euro
2.Cikos to wydatek +/- 330 tys euro, cena raczej spadnie bo Petrzalka siedzi w II lidze więc tu wykup może być za śmieszną kasę lub też się wycwanią i zostaną z Erikiem

to wg ciebie zostawiamy wysoko opłacany szrot po to żeby nasz szkielet mógł trenować? browar dla ciebie

Stan ściągnął nam: Pareikę, Jaliensa, Meliksona, Genkova i wypożyczył Sivakova - wszyscy widzimy jak kto gra i jaki procent jego transferów wypaliła więc od Stana to się na razie odpier*** bo zrobił więcej dobrego niż złego

63.5 Kg 02.05.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1084796)
Q Jaliens ciągle nie wszedł dobrze w tą naszą ligę, a Bunoza nie zagra do końca sezonu. Więc tak sobie myślę po wczorajszej Lidze+Ekstra, że można byłoby do końca sezonu ściągnąć Żewłakowa z ewentualną opcją pierwokupu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1084796)
Podobno na razie zgłosiła się do niego tylko Legia.

Na pewno w tych ostatnich kolejkach nie zagrałby gorzej niż Q, jest polakiem których tak mało u nas ostatnio no i można byłoby go sprawdzić czy by go nie zatrzymać na dłużej.

Zwłaszcza, że niestety najprawdopodobniej nie będzie nas stać na wykupienie Chaveza, a nawet nie wiemy czy jego klub w ogóle chce go sprzedać. On nie jest u nas przecież na wypożyczeniu i nie ma żadnej opcji pierwokupu. Nasza obrona kompletnie przestałaby istnieć.

A po co ten smrod nam??
Gosc kochajacy Legie...
Wykupienie Chaveza??
To sprawy naprawde groszowe...

Tenzen 02.05.2011 15:13

Miałem na myśli ściągnięcie zawodnika z kartą na ręku na teraz, ale się trochę pośpieszyłem z tym.

Co do Chaveza to mam nadzieję, że to faktycznie są groszowe sprawy. Jesli nie to musimy budować linię obrony od nowa. Paljić musi wrócić na swoją pozycję na boisku, a na bok obrony potrzebnych jest tam dwóch nowych zawodników (bo Branko oczywiście znika).
I na drugą stronę obrony też dwóch nowych jeśli jednak nie wykupimy Cikosza.

marcin19876 02.05.2011 18:45

Dobrze wiemy ze w obecnej sytuacji nie mamy nawet dobrej 11 - bo tak naprawdę to brakuje w niej kolejnych 4 zawodników. jak By nie patrzeć aby coś osiągnąć :
1) nie mozemy nikogo sprzedać z podstawowej 11
2) pozbyć się najsłabszych, nic nie dających klubowi- 6-7 zawodników
3) trzeba kupić min 5 zawodników którzy od razu będą stanowić o sile zespołu.

Mam nadzieje ze wypowiedzi dyrektora sportowego ze chce 2 nie więcej niż 3 zawodników są zasłoną dymną...

szprotson 02.05.2011 19:20

potrzeba 2 bocznych i srodkowego do tego 1 pomocnik i 2 napastnikow.

z Polski takich by wybrał, ale to towar deficytowy i z pewnością nie zdecydujemy sie na ten manewr,no chyba ze kupując piłkarzy pokroju Patryka Rachwała czy Michała Zielińskiego.

tofik 03.05.2011 15:33

Boki obrony, napastnik, środkowy pomocnik z prawdziwego zdarzenia. Jak nie mamy pieniędzy to sprzedać Kirma, któremu żarło pod bramką w tym sezonie i jest "na górce" a żadnego szału w jego grze nie mawiec wątpię, żeby był na to lepszy moment.

Wojtas 03.05.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1085210)
Boki obrony, napastnik, środkowy pomocnik z prawdziwego zdarzenia. Jak nie mamy pieniędzy to sprzedać Kirma, któremu żarło pod bramką w tym sezonie i jest "na górce" a żadnego szału w jego grze nie mawiec wątpię, żeby był na to lepszy moment.

Ja odnosnie Kirma mam to samo zdanie.

Jak dla mnie to on jest cienki-moze ma cos tams szybkosci ale brakuje mu tego zrywu i w sytuacjach kluczowych zawsze cos spartoli.Nie jest to pomocnik na Puchary ,do dzis glowie sie jak on moze grac w reprezntacjii Slowenii,albo oni poprostu nikogo lepszego nie maja i z braku laku....mam tez idiotyczne wrazenie ze kazdy uwaza ze on jest dobry bo gra w reprezentacjii swojego kraju ,tak jakby malutka i slaba Slowenia to byla Argentyna .

CO do napastnika to pozbyc sie Zurawia i Riosa i sprowadzic kgogos do Genkova ,to jest klucz do dobrego napadu ,co do tylów to obydwa boki obrony ,srodek obrony jak wroci Bunoza na razie wystarczy.Stan działaj!!:)

flamengista 03.05.2011 16:25

Przypominam, że w tym temacie dyskutujemy na temat:
- samej polityki transferowej klubu;
- konkretnych nazwisk, zawodników których podobno (wg. doniesień medialnych) klub chce kupić lub sprzedać.

Natomiast propozycje transferowe dajemy do wątku "gdybym był bogaty". Proszę się trzymać tych zasad, na razie tylko kasowałem posty, ale...

Tenzen 04.05.2011 07:02

Stan Valckx odejdzie do Grecji?
Cytat:

Według strony internetowej www.contra.gr dyrektor sportowy Wisły Kraków spotkał się w niedzielę po finale Pucharu Grecji (AEK Ateny - Atromitos) z Dimitrisem Gontigasem, wiceprezydentem Panathinaikosu, obecnie rządzącym w klubie. Do spotkania miało dojść w jednym z hoteli na północy miasta. Informację potwierdza grecka prasa. Podaje nawet, że to Panathinaikos opłacił Holendrowi pobyt w hotelu.
A może jedna chodzi o to że po tych zamieszkach Stan chce wykorzystać fatalną atmosferę w Grecji i ściągnąć jakichś dobrych grajków do nas? ;)

Pan Jotka 04.05.2011 07:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1085605)
Stan Valckx odejdzie do Grecji?

A może jedna chodzi o to że po tych zamieszkach Stan chce wykorzystać fatalną atmosferę w Grecji i ściągnąć jakichś dobrych grajków do nas? ;)

O kuźwa!!! To byłby cios poniżej pasa :O

arti 04.05.2011 07:17

@88seba88 i Tomek11
Tylko że Baszczu gra w tej Grecji na stoperze nie na prawej.
34 lata... dosyć sporo na ganianie przez 90 minut po prawej stronie - tego bym się obawiał.
Pewnie pójdzie do Ruchu albo Górnika o ile GZ się nie rozłoży.

flamengista 04.05.2011 07:21

Prawda czy nieprawda z tym kaperowaniem przez PAO, ale sprawę trzeba natychmiast wyjaśnić. Praktycznie za miesiąc zaczyna się ostateczna faza przygotowań do okienka transferowego. Jeśli zmienić dyrektora sportowego, to teraz. Stan musi się zadeklarować, musimy wiedzieć na czym stoimy. Inaczej będziemy mieć spory problem w lecie.

westersyl 04.05.2011 07:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1085613)
Prawda czy nieprawda z tym kaperowaniem przez PAO, ale sprawę trzeba natychmiast wyjaśnić. Praktycznie za miesiąc zaczyna się ostateczna faza przygotowań do okienka transferowego. Jeśli zmienić dyrektora sportowego, to teraz. Stan musi się zadeklarować, musimy wiedzieć na czym stoimy. Inaczej będziemy mieć spory problem w lecie.

Dokładnie sprawę należy wyjaśnić natychmiastowo. Gdyby Stan tak zrobił byłoby to nie fair w stosunku do naszego klubu, podjął się jakiegoś wyzwania i nawet nie spróbował jemu sprostać.

Ciekawe czy wtedy nasze ewentualne cele transferowe nie stałby się celami PAO choć wiemy, że tam szuka się półkę wyżej.
Tak naprawdę nie wiemy po co on dokładnie w tej Grecji był (jeśli był) może kogoś obserwował ? Kużba też był tam na jakimś meczu/ach.

AYALA 04.05.2011 07:37

Drużyna zaczeła przegrywac to sie Stan rozgląda pewnie za nową pracą. Ehhh..... mam nadzieje że to jednak nieprawda bo transfery jakie przeprowadził w zimie były ciekawe

iiYama 04.05.2011 07:54

Ayala bez przesady, jeżeli facet o takim doświadczeniu i nazwisku się zniechęci to nie z powodu porażki w lidze tylko perspektyw współpracy z zarządem i budowy drużyny.

laxa 04.05.2011 07:57

Ekstraklasa: Wisła Kraków szykuje hity transferowe
32 minuty temu
KS / Super Express

fot. Newspix/Michał Nowak
Stan Valckx holenderski dyrektor sportowy Wisły Kraków zapowiada, że w letnim okienku transferowym, drużynę Białej Gwiazdy zasilą piłkarze o głośnych nazwiskach, znanych w piłkarskim świecie. Wszystko jednak uzależnione jest od miejsca, które Wisła zajmie na koniec sezonu, informuje "Super Express".

Jak przyznaje Valckx w klubie przygotowany jest plan awaryjny na wypadek nie zdobycia tytułu mistrzowskiego, jednak działania rozpoczną się dopiero po zakończeniu sezonu. - Przed nami jeszcze sześć meczów, po których lepiej będziemy mogli ocenić przydatność zawodników. W lecie chcemy mieć jednego dwóch zawodników na każdą pozycję. - przyznał Holender.

Poszukiwania trwają między innymi na rynku bułgarskim, który jest dobrze znany holendrowi. Valckx zapytany o kandydatów przymierzanych do gry w Wiśle, takich jak np. bułgarski obrońca Weselin Minew z Lewskiego i belgijski obrońca o kongijskich korzeniach Pieter Mbemba z Akademika Sofia odpowiada z uśmiechem - To taka tajemnica, że nawet ja o niej nie wiem. A poważnie mówiąc, znam tylko jedno z tych nazwisk...

W grę wchodzi jednak także rynek polski, ponieważ Wisła potrzebować będzie zawodników z czołówki, choć będzie to bardzo trudne przyznaje Holender. - Myśląc o grze w europejskich pucharach będziemy potrzebowali zawodników gotowych do gry - podkreślił dyrektor sportowy Wisły Kraków, jednocześnie odpowiadając na pytanie, czy dojdzie do jakiegoś głośnego transferu. - Sprawdzamy jednego-dwóch takich piłkarzy - dodał tajmeniczo.

Stan Valckx do Wisły sprowadził już takich zawodników jak Kew Jaliens, Siergiej Pareiko, Maor Melikson i wyporzyczony z włoskiego Cagliari Calcio Michaił Siwakow.

Jedni to, inni tamto

Ogryzek 04.05.2011 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1085619)
Ayala bez przesady, jeżeli facet o takim doświadczeniu i nazwisku się zniechęci to nie z powodu porażki w lidze tylko perspektyw współpracy z zarządem i budowy drużyny.

Oby się nie zniechęcił.

Ale może być inny aspekt (jeśli to tfu tfu prawda) - kasa. W Grecji piłkarze zarabiają dużo lepiej to i dyrektorzy sportowi też. Może jest łasy na kasę? Przecież nie oszukujmy się że akurat trafił do Wisły bo "kocha" Kraków. Po kompromitacji (afera z prowizjami od managerów) w PSV i ucieczce do Chin postanowił wrócić do Europy żeby prędzej czy później wrócić do wielkiej piłki. A Panathinaikos przy nas to jednak inna półka.

Ja mam nadzieję że to zwykła kaczka dziennikarska. Bo Stan w zimie nie zawiódł i szkoda by było żeby już teraz odchodził.

arti 04.05.2011 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 1085620)
Ekstraklasa: Wisła Kraków szykuje hity transferowe
32 minuty temu
KS / Super Express

fot. Newspix/Michał Nowak
Stan Valckx holenderski dyrektor sportowy Wisły Kraków zapowiada, że w letnim okienku transferowym, drużynę Białej Gwiazdy zasilą piłkarze o głośnych nazwiskach, znanych w piłkarskim świecie. Wszystko jednak uzależnione jest od miejsca, które Wisła zajmie na koniec sezonu, informuje "Super Express".

Który to już raz... pożyjemy-zobaczymy.

Tenzen 04.05.2011 10:29

Pierwsza taka deklaracja od czasu Bednarza czyli w sumie od dość dawna.
Podoba mi się jak on walczył o Meliksona i Sivakova więc i teraz jeden dwóch dobrych zawodników ma szansę sprowadzić. Zwłaszcza, że po tej rundzie zniknie na pewno sześciu zawodników, a kolejnych sześciu jest do odstrzału.

Czekam na komentarz na oficjalnego od samego Stana lub rzecznika w sprawie tego wypadu do Grecji.

TOMEK 11 04.05.2011 12:06

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Boże ratuj!

tofik 04.05.2011 12:20

No co, chcieliście Polaków:)

tomasz_19 04.05.2011 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1085703)

to tylko spekulacje prasowe, mówią o tym od paru miechów :P wyluzuj :)

Tenzen 04.05.2011 13:23

@tofik - haha dobre :D

Te pismaki są w stanie do jednej gdzieś usłyszanej nuty dopisać całą piosenkę. Najpierw, że Stan odchodzi, teraz Guerreiro, a jutro może będą pewni, że chodziło o Saganowskiego ;) A mogło chodzi o 20 innych piłkarzy lub kogoś z ławki.
Nic nie ustalimy na podstawie newsa z onetu ;)

mitmichael 04.05.2011 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1085703)

Skoro wzywasz Pana Boga to chyba nie wiesz jak sie prezentuje Roger a prezentuje sie bardzo dobrze, jest jednym z lepszych pilkarzy swojego zespołu. Poza tym w Polsce juz grał wiec nie bbyłoby problemu z aklimatyzacją.

Teqcontroller 04.05.2011 16:26

Kierunek Grecki jest ciekawy , a skoro Baszczu gra w podstawowym składzie to o czyms świadczy , na razie to tylko plotki zobaczymy za kilka miechów kto przyjdzie kto odejdzie.

Jedno jest pewne potrzeba nam 6 wzmocnień.

Billy 04.05.2011 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1085834)
Kierunek Grecki jest ciekawy , a skoro Baszczu gra w podstawowym składzie to o czyms świadczy , na razie to tylko plotki zobaczymy za kilka miechów kto przyjdzie kto odejdzie.

Jedno jest pewne potrzeba nam 6 wzmocnień.

Z tymi sześcioma wzmocnieniami to trochę przesadziłeś. Choćby nie wiem jakie byłyby to transfery to nie można od nowa zgrywać drużyny, tylko kontynuować to co już Maaskant zrobił z Wisłą. Jeżeli wymienimy znów połowę składu to marzenia o pucharach znów pójdą się pieprzyć . Uważam, że potrzebujemy DOBREGO, drugiego środkowego obrońcę ( Chavez z meczu na meczu co raz bardziej mnie przekonuje ), przynajmniej jednego DOBREGO bocznego obrońcę no i koniecznie napastnik, bo nie ma Genkova i widzimy co się dzieje. Te 3 pozycje to wg. mnie priorytety. Jeśli chodzi o "boczniaka" to marzy mi się Kuba Rzeźniczak, ale raczej to tak w ramach s-f. Liczę, że dokładnie Stan i spółka przeszukają polski rynek, bo pasuje żeby chociaż tych 3 Polaków grało w 1 składzie. No nic czekamy na konkrety.

TOMEK 11 04.05.2011 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 1085851)
Z tymi sześcioma wzmocnieniami to trochę przesadziłeś. Choćby nie wiem jakie byłyby to transfery to nie można od nowa zgrywać drużyny, tylko kontynuować to co już Maaskant zrobił z Wisłą. Jeżeli wymienimy znów połowę składu to marzenia o pucharach znów pójdą się pieprzyć . Uważam, że potrzebujemy DOBREGO, drugiego środkowego obrońcę ( Chavez z meczu na meczu co raz bardziej mnie przekonuje ), przynajmniej jednego DOBREGO bocznego obrońcę no i koniecznie napastnik, bo nie ma Genkova i widzimy co się dzieje. Te 3 pozycje to wg. mnie priorytety. Jeśli chodzi o "boczniaka" to marzy mi się Kuba Rzeźniczak, ale raczej to tak w ramach s-f. Liczę, że dokładnie Stan i spółka przeszukają polski rynek, bo pasuje żeby chociaż tych 3 Polaków grało w 1 składzie. No nic czekamy na konkrety.

tu się nam pali:

PO, ŚO, LO, ŚP, N

i trzeba ten pożar ugasić, a nie smucić o 3 wzmocnieniach, jak ktoś jest gość to i bez wielkiego zgrywania da radę(czyt.Melikson, Genkov)

Teqcontroller 04.05.2011 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 1085851)

2 Bocznych , Napastnik , Za Jirsaka kogoś. To są już 4 transfery.Wilk powinien zastąpić Sobola bo jak nie on to kto ?.

Cikos jest dla mnie za słaby , Chavez coraz lepiej zaczyna grać , ale zobaczymy czy do końca sezonu będzie grał coraz lepiej czy nie.

KMZ 04.05.2011 17:10

;]

a ja wam powiem ze Roger i Baszczu nie są złymi pomysłami

Baszczu za Cikosa (Oczywiście kapitan) i dla nas byłby jak serce i dawniej mózg drużyny Arek ;-)

a Roger ? mógłbym się ciekawie prezentować w choince Maskaanta ;-)

Sobol
Roger - Melikson
Kirm - Mały

Teqcontroller 04.05.2011 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KMZ (Post 1085862)
a ja wam powiem ze Roger i Baszczu nie są złymi pomysłami

Baszczu za Cikosa (Oczywiście kapitan) i dla nas byłby jak serce i dawniej mózg drużyny Arek ;-)

a Roger ? mógłbym się ciekawie prezentować w choince Maskaanta ;-)

Sobol
Roger - Melikson
Kirm - Mały

Ja nie myślę że Roger to zły gracz , w Polsce to on zbytnio nie miał z kim pograć.

Kirm - od kilku meczy gra lipę , albo zacznie grać albo też trzeba będzie myśleć nad konkurencją dla niego.

Co do Sobola , to wiem że to ważne ogniwo w naszym zespole , no ale każdy widzi jak gra ;/

AYALA 04.05.2011 17:32

Roger to pewnie jest szykowany za Jirsaka,chociaż pamiętam że w Legii był też wystawiany na lewej pomocy ale na skrzydłowego to On chyba jest za wolny.
Skoro jednak jak piszą niektórzy gra on w AEK-u b.dobrze to pewnie będzie trzeba koło miliona € wykartkowac tym bardziej że ma ważny kontrakt do 30.06.2013

mateusz212 04.05.2011 17:34

jak dobrze pamiętam to Roger powiedział ze Wisle nigdy nie zagra. Wogole to mizerne wzmocnienie w chwili obecnej byłoby dla nas...Nie wiem czym wszyscy sie tak podniecają. Roger sprzed 4 lat tak, obecnie zdecydowanie nie.

lorddavy 04.05.2011 20:11

Jak na razie każde okno skutkuje wyprzedażą najlepszych zawodników za grube pieniądze i sprowadzaniem emerytów za free lub zawodników znacznie tańszych i słabszych ew. niedoświadczonych. Za wyjątki uważam jedynie Pareike i Meliksona. Więc proponuje zejść na ziemię z wzmocnieniami za kilka mln euro. Jak na razie dysponujemy słabym składem kompletnie bez bocznych obrońców i bez 2 napastnika. Będę zachwycony jeśli zdobędziemy mistrzostwo i uzupełnimy te 3 pozycje oraz pozbędziemy się dużej ilości emerytów i szrotu. Bez tych zmian niestety nic w Europie nie ugramy.

Mistel 04.05.2011 20:37

Ja się nie przejmuję tymi doniesieniami o Rogerze, Saganowskim czy Baszczyńskim. Mamy Stana Valckxa i on nam byle kogo nie ściągnie.

xdarek 04.05.2011 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 1085980)
Ja się nie przejmuję tymi doniesieniami o Rogerze, Saganowskim czy Baszczyńskim. Mamy Stana Valckxa i on nam byle kogo nie ściągnie.

Sorki kolego ale jak Baszczu to dla Ciebie byle kto to jakiemu klubowi Ty kibicujesz?

Jonasz 04.05.2011 21:55

może się narażę tutaj kilku osobom, ale jestem przeciwny powrotom byłych naszych i zasłużonych piłkarzy. Mieli tutaj swój czas i ten czas minął. Nie chcę z zażenowaniem oglądać kolejnych "Żurawskich" . Maćka mi szkoda - może się stara, próbuje, ale to już nie ten czas. Powinniśmy ściągać młodszych zawodników budując zupełnie nową sportowo i mentalnie Wisłę. Podzielam zdanie wyrażone przez Stana Valcxa dotyczące ściągania zawodników z nazwiskiem. Szkoda na to pieniędzy. Dlatego Baszczu, Głowa - szacunek za to, co było i dziękuję!

Mistel 04.05.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xdarek (Post 1086007)
Sorki kolego ale jak Baszczu to dla Ciebie byle kto to jakiemu klubowi Ty kibicujesz?

Fakt, szacunek do Baszcza za to co zrobił dla Wisły. Pisząc "byle kogo" miałem na myśli graczy w wieku bliskim zakończenia kariery, w słabej formie czy po ciężkich kontuzjach.

Kandzior 04.05.2011 22:19

Szacunek dla prawdziwych Wiślaków będzie zawsze, tylko pamiętajmy by Wisła szukała prawdziwych wzmocnień a nie zapełniała luki i ubytki w składzie. I tu się pojawia problem Maćka Żurawskiego bo jest naprawdę WIELKIM piłkarzem dla Nas ale niestety teraz jest już coraz mniej pożytku z niego a szkoda.

szczepek19 04.05.2011 22:24

Baszczu był podstawowym obrońcą swojego klubu... więc nie jest po ciężkiej kontuzji chociaż bodajże takową miał na starcie kariery w Grecji, ja bym go wziął z pocałowaniem ręki, tak samo jak Głowę, a co do Stana... on coś napewno ma jakieś ciekawe nazwiska na swojej liście

Brzytwa128 04.05.2011 22:34

Frankowski pokazuje, że nie wszystkie powroty wyglądają jak Żurawskiego. Natomiast owszem trzeba brać taką ewentualność i się nie napalać. Może być to poszerzenie składu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl