Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

junior1906tsw 07.08.2010 10:52

Zgadzam się. Nie za bardzo jest na czym opierać stwierdzenie, że jest wzmocnieniem. Nie wiem, po meczu z Przebojem Wolbrom?

westersyl 07.08.2010 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 955047)
Widziołeś go chocioż ? Nie widziałeś pewnie "live", skoro uważasz Riosa za talent to ciekawe jak określisz Cabrala, który rozegrał więcej meczy w młodzieżówce Argentyny, to Cabral będzie pewnie lepszym transferem od Riosa. Zobaczymy co z tego Riosa będzie ;)

Z całego tego zaciągu Legii podobno to właśnie Cabral robi najlepsze wrażenie.

ostach1906aka 07.08.2010 10:59

taka ciekawostka :D
przebój wolbrom zaczynał w klasie 'a' lub 'b' olkusz a jest juz II lidze :D

mitmichael 07.08.2010 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 955047)
Widziołeś go chocioż ? Nie widziałeś pewnie "live", skoro uważasz Riosa za talent to ciekawe jak określisz Cabrala, który rozegrał więcej meczy w młodzieżówce Argentyny, to Cabral będzie pewnie lepszym transferem od Riosa. Zobaczymy co z tego Riosa będzie ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 955056)
Zgadzam się. Nie za bardzo jest na czym opierać stwierdzenie, że jest wzmocnieniem. Nie wiem, po meczu z Przebojem Wolbrom?

Tak sie akurat składa, ze ogladam mecze ligi argentynskiej na zywo i widzialem poczynania Riosa jak grał w River Plate. Moze nie strzela duzo bramek ale ten zawodnik po prostu lubi wspomagac innych, chetnie sie cofa do tylu i wypracowywuje akcje. W River Plate jak gral mial kto strzelac gole, byla duza konkurencja dlatego nie miał zbyt duzo bramek na koncie.

junior1906tsw 07.08.2010 11:08

Cieszę się, jednakże bardzo chciałbym go zobaczyć z dobrej strony jutro : )

szczepanwislak 07.08.2010 11:15

A właśnie pany - co z Chavezem ??
wydaje się na bardzo obiecującego zawodnika , z jakimś doświadczeniem z mundialu. Jedna gazeta już dawno pisała o jego transferze do nas , mówiąc tylko o formalności testów medycznych. I z tego co wiem to miał już je Honduranin odbyć dawno. Co się z nim dzieję tak naprawdę ?? Wie ktoś ?? , bo myślę , że tako piłkarz byłyby realnym wzmocnieniem naszej słabej ostatnio defensywy

zbymak 07.08.2010 11:46

W klubie maja nadzieje ,że w Poniedzialek Chavez zostanie zaprezentowany jako nowy gracz Wisly

jason wiślak 07.08.2010 12:07

W ogóle Andres ma już te wszystkie papiery i pozowlenia na grę....?

Markus 07.08.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 954915)
Ile można ****a powtarzać, że jest Chavez w Wiśle

Pablo, za przeproszeniem, nie pieprz. Dopóki piłkarz nie podpisze kontraktu NIE JEST W Wiśle. Samo trenowanie z drużyną jeszcze go nie czyni Wiślakiem. Dopiero gdy podpisze, od tego momentu można powtarzać, że jest naszym zawodnikiem.

Póki co Chavez kontraktu nie podpisał, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeszcze się różne rzeczy moga zdarzyć.

junior1906tsw 07.08.2010 13:51

Lepiej nie wychodzić przed orkiestrę. Dziwnie mi to wygląda, że tak długo jeszcze nie został zaprezentowany jako nasz piłkarz :)

wolfy 07.08.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 955182)
Pablo, za przeproszeniem, nie pieprz. Dopóki piłkarz nie podpisze kontraktu NIE JEST W Wiśle. Samo trenowanie z drużyną jeszcze go nie czyni Wiślakiem. Dopiero gdy podpisze, od tego momentu można powtarzać, że jest naszym zawodnikiem.

Póki co Chavez kontraktu nie podpisał, więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Jeszcze się różne rzeczy moga zdarzyć.

Pomijam już oczywisty ( dla każdego poza Pablo ) fakt, że dopóki nie podpisze - nie zagra i na Arkę wyjdziemy przez to z niesamowitą linią obrony Bunoza/Diaz - Kowalski.

I niech mi żaden mitoman nie śmie nawet napisać, że Arkę powinniśmy pojechać 10-0 bez wzmocnień.

polska.mysl.szkoleniowa 08.08.2010 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 955496)
Pomijam już oczywisty ( dla każdego poza Pablo ) fakt, że dopóki nie podpisze - nie zagra i na Arkę wyjdziemy przez to z niesamowitą linią obrony Bunoza/Diaz - Kowalski.

I niech mi żaden mitoman nie śmie nawet napisać, że Arkę powinniśmy pojechać 10-0 bez wzmocnień.

Jeszcze z moją babcią/teściową/starą jako trenerem - to też często powtarzany argument : ) Chociaż z drugiej strony, jak możesz oceniać Bunozę po jednym meczu?! To klasowy stoper, z wielkim potencjałem. Inaczej prezes Basałaj nie zaangażowałby go do naszego zespołu!

A tak na poważnie - jeśli na lewej wystąpi dodatkowo Piotrek Pan Brożek, to wystarczy, że Arka będzie grać lewą stroną i wrzucać na długi słupek w pole karne. To będzie holocaust.

Tenzen 08.08.2010 17:21

Z Ruchu odszedł Sobiech więc może udałoby się za jakieś rozsądne pieniądze spróbować wyciągnąć Sadloka? Przydałby się...

Św. Mikołaj 08.08.2010 19:07

Według mnie Bunoza solidnie zagrał w tej 1 połowie

prober 08.08.2010 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 956135)

Tej? Czyli której, z Karabachem?

endriu133 08.08.2010 19:16

Ogólnie nawet nie jest źle ale do ideału daleko. Obrona zdecydowanie najsłabsza. Mam nadzieje że rios wejdzie chce zobaczyć jak gra:)

willow 08.08.2010 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 956135)

Przez niego o mały włos nie byłoby 1:1, jak minął się z piłką jak uczniak.

rafguz 08.08.2010 21:14

Tak jak powiedział zbymak, już jutro może dojść do prezentacji Chaveza. Na OrangeSport po meczu był z nim wywiad w którym powiedział, że chciałby walczyć z Wisłą o punkty od następnego meczu :)

lucekj 08.08.2010 22:00

Czy mi się wydaje,ze Kowalski przy Bunozie to profesor czy nie?

Po tych 5ciu meczach mozna powiedziec, ze z transferami jestesmy grubo w tyle.

Nie pojmuje tego, jak można kupić zawodnika, który jest gorszy od tych ktorych wywalilismy czyt. JOP :]

Na czym opierała się Wisła sprowadzając grajkow typu: Bunoza Paljic czy Cikos ( w sumie on najlepiej prezentuje sie z obcokrajowcow, ale i tak duzo slabiej w obronie od Alvareza).

Głowacki--> Bunoza
Marcelo--> Chavez (OBY)
Alvarez--> Cikos
Jop--> Kowalski
Ba--> Wilk
Christov--> Żurawski
Juszczyk--> Jovanic

+Rios

Mógłby ktoś przypomnieć jak wygląda sprawa z transferami definitywnymi/wypożyczeniami powyzszych grajkow i ile kasy wyłozyliśmy???

Wiem że Żuraw jest na rok + ewentualne przedłużenie, Wilk definitywny, Rios wypożyczenie...

jak z reszta i jaka kasa? (przyznam się, że nie chce mi się grzebać w tysiącach stron tego tematu, z góry dziękuję)

tofik 08.08.2010 22:11

Z tym Bunozą to gruby wał musiał pójść. Albo Edek, albo Zdzisiek przytulili sumkę od menedżera. A my frajerzy bez dyr sportowego i scutingu to łyknęliśmy.

speedfashion 08.08.2010 22:19

Darujcie sobie juz tego Bunoze. Kolejny koziol ofiarny sie znalazl. Chlopak zagral dopiero dwa mecze (przy czym dzisiejszy byl znacznie lepszy niz poprzedni - katastrofalny), w druzynie, ktora jest fatalnie przygotowana, a kazdy pilkarz sprawia wrazenie kaleki. Poczekajcie az zawodnicy sie rozkreca (jesli to sie kiedykolwiek stanie).

Mam nadzieje, ze jutro zaprezentuja Chaveza i rozjasni sie cos w sprawie trenera. Burdel trzeba sukcesywnie sprzatac, a wszystko wroci na wlasciwe tory.

bonawentura 08.08.2010 22:19

Ale co wy macie do tego Bunozy - przecież dzisiaj zagrał całkiem przyzwoicie. Zresztą grał u boku tragicznego Kowalskiego. Dajmy mu jeszcze trochę czasu - myślę, że warto.

dynek.pl 08.08.2010 22:22

Rafał Boguski to mily i sympatyczny chlopiec ale pilkarzem jest marnym. Sprzedac w zimie !!
Mial juz swoje 5 minut w Wisle ale z taką techniką to on powinien co najwyzej grac w druzynach walczacych o utrzymanie, a nie o tytul. A pamietacie co wyprawial na Legii w maju ?? Toz juz Lobodzinskiemu pilka mniej przeszkadza w grze.

AYALA 08.08.2010 22:25

jakby za Bunoze zagrał chłopak z MEsy to nie wypadłby gorzej, szkoda tych 400 tyś € .Ja różnicy między Kowalskim a Bunozą wielkiej nie widze

konrad123 08.08.2010 22:29

Według mnie Chavez będzie podporą naszej defensywny, widać po zdjęciach że jest on dobrze zbudowany (coś jak Arboleda :D ) i godnie może zastąpić Marcelo. Ja widzę taki skład gdy będzie nowy trener, bo z Kulawikiem to nie wypali, tak sądzę po dzisiejszym meczu.

----------------------------Jovanić------------------------------
-------------------------------------------------------------------
Cikos------------Chavez---------------Cleber------------Diaz
Małecki-------Sobolewski-------Wilk--------Paljić/Brożek Pi.
-------------Żurawski/Brożek Pa.------------------------------
------------------------------------------Rios--------------------

Gdy jest dwóch na 1 pozycji to znaczy, że gra ten który jest w lepszej formie :)
Bunoza narazie na ławkę, niech trenuje a jak za pół roku odejdzie Cleber to on w jego miejsce wejdzie.
Najlepiej żeby wszystkie piłki szły na Riosa, bo niewątpliwie jest dobry :)
Takie ustawienie byłoby chyba najlepsze, ew. Rios jako drugi napastnik a Brożek lub Żuraw na pierwszego.

To tylko moje zdanie :)

Wojtas 08.08.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 956514)
Z tym Bunozą to gruby wał musiał pójść. Albo Edek, albo Zdzisiek przytulili sumkę od menedżera. A my frajerzy bez dyr sportowego i scutingu to łyknęliśmy.

Bunoza ponoc byl obserwowany przez pol roku.....

moze ten co go obserwowowal byl niewidomy

tak sie zastanawiam jaki by to bedzie smiech jak gosc utrzyma obecna dyspozcje ...w A klasie ponoc poszukuja i skupuja drewianych stoperow.

Eustachy 08.08.2010 22:34

Z Bunoza to jest tak, ze ja i pewnie wiele innych osob wybaczylo mu bledy jakie popelnia w ramach polrocznego okresu ochronnego jaki powinien otrzymac kazdy nowy zawodnik przychodzacy do Polski z innej ligi.
Problem w tym ze bledy to jedno, a koordynacja ruchowa niczym u slonia w skladzie porcelany to drugie. Koles ma 195 cm wzrostu, ale do glowki nie potrafi wyskoczyc wyzej niz dziesiec centymetrow powyzej ziemi, a do tego ma problem zeby dobrze obliczyc moment wyskoku i wlasciwie trafic. Mowiac w skrocie, tzw.fitness w jego przypadku lezy i kwiczy.

Kowalski jest nieco sprawniejszy, za to w swoich interwencjach zazwyczaj idzie na dzika, czesto faulujac i wskakujac rywalowi na plecy. Chlop w jego wieku juz od dawna powinien wiedziec jak sie ustawiac, kiedy wychodzic do pilki a kiedy nie, itd.

Reasumujac : Mario Jop wracaj na ratunek!!

snyrting 08.08.2010 22:39

konrad wszystko fajnie, ale ty tego Riosa chociaż raz widziałeś na żywo w meczu?

KuLwIk 08.08.2010 22:40

Chavez na rok w Wiśle

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_rok_w_wisle/

Dean 08.08.2010 22:41

Czyli z tego co rozumiem to został wykupiony na rok, a nie wypożyczony tak?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl