![]() |
"Redaktor" jedyną informację jaką posiada to to że Właściciel zaprosił do siebie Trenera i na podstawie tylko tego powstaje news na onet.pl "Wisła Kraków szykuje poważne wzmocnienia".
Co do prawdziwych transferów to jestem spokojny o ile nie okaże się że pieniądze za Marcelo, Głowackiego i Brożków już się skończyły. Jak to dokładnie wygląda z tym kto może odejść? Żurawski, Rios, Łobodziński, Boukhari, Sivakov, Branco - Oni raczej na pewno odejdą? Boguskiemu nie kończy się teraz kontrakt? Miał być nadzieją na Euro, grał wspaniale, ale kontuzje które miał raczej mu już nie pozwolą niestety powrócić na dawny poziom. Dokładnie to samo z Gargułą, który mówi chyba coraz głośniej, że chce odejść? Do tego Cikos i Chavez. Chaveza chyba już wykupili, albo wykupią. A co z Cikoszem chyba jeszcze nic nie jest z nim pewne? W sumie jest to 10 piłkarzy z czego cześć na pewno odejdzie. Dodatkowo pewnie zaczną wpływać do klubu zainteresowania innymi zawodnikami jak Małeckim, Kirmem, może już będą chętni na Meliksona. |
Panowie wszystko idzie w dobrym kierunku zmienianie tych opinii co do ludzi którzy budują "coś dobrego" jest błędem dajcie im jeszcze troche czasu i oceniajcie Obiektywnie . Fakt jestesmy Polakami chcielibysmy mieć w zarządzie Polaków , duzo piłkarzy polskiego pochodzenia itp ale to nie tędy droga , nasi sporo sie cenią i są drodzy Tak jak wygląda to i tak byc powinnno 6-7 obcokrajowców w skłądzie plus 4 polaków ( dobrych , trzymających odpowiedni poziom) jesli ma być liga msitrzów to tak musi być w piątek w grze Wisły było widać pomysł czego nie było widać w innych meczach , Maaskant zgrywa ten zespół z meczu na mecz jeszcze z 6-7 kolejek i będzie to sprawnie funkcjonowało i cieszmy się z tego bo rzadko mozna oglądac drużynę w naszej lidzie która gra tak ładnie skłądnie itp W opraciu o wiarę , 2-3 wzmocnienia i smiało możemy walczyć o awans do CL tak wyczekiwany przez nas jak i przez wielu Polaków ! Pozdrawiam
|
w dzisiejszym PS padają nazwiska zawodniików których obserwuje Valckx : Weselin Minew z Lewskiego (lewy obrońca ma 31 lat),Aleksander Tonew (CSKA Sofia,rozgrywający,21 lat) oraz Serb Mrdakovic (napastnik,29 lat,187 cm)
|
Widzę dużą potrzebę sprowadzenia:
-Lewego obrońcy -Prawego obrońcy -Napastnika |
Boguski ma kontrakt do 2015r
Co do nazwisk - śmiechu warte. W chwili obecnej to równie dobrze mogę rzucić sobie jakieś nazwisko z kosmosu. Podobna sytuacja była przed okienkiem zimowym. |
Cytat:
|
ja się cieszę, że spełniło się jedno z moich marzeń wyrażonych w kiedyś napisanym poście. Powstały struktury klubu takie prawdziwe - jest dobry prezes, powstał normalny dział marketingu i jest pion sportowy z dyrektorem sportowym na czele. Nareszcie mamy politykę transferową klubu ! Niestety będziemy zmuszeni sprzedawać zawodników - z tej racji, że nie jesteśmy bogatym klubem, ale przynajmniej teraz myśli się o tym jak ich zastąpić. Robione jest to z głową. Jeszcze czekamy na akademię piłkarską, bo ona w przyszłości może sprawić, że niekoniecznie będziemy musieli sprowadzać piłkarzy z zewnątrz. No i przydałby się jakiś solidny i konkretny sponsor...
|
z chęcią bym przygarnął Kupisza z Jagi
|
Wydaje się, że bardzo sensownym posunięciem byłoby sprowadzenie tego Toneva z Bułgarii. Jest młody, ma 21 lat i mógłby się ogrywać. A przy okazji dać szansę Jirsakowi by grał w pierwszym składzie dalej, by on jeszcze w tej Wiśle na plus zaistniał.
Obecnie za priorytety w obronie uważam sprowadzenie całej lewej części obrony - lewy środek i lewe skrzydło. Dodatkowo potrzebni bylibv dwaj zawodnicy do ataku - jeden napastnik, a drugi fałśzywy skrzydłowy. Razem pięć - Cóż - coś za dużo jak na jedną rundę. Poczekamy co będzie dalej. |
Z tych co sie przewineli w gazecie to:
Minew - lewy obrońca, akurat na tą pozycje szukamy. Już doświadczony, sporo meczy w europejskich pucharach. Mimo wszystko licze na kogoś lepszego bo tak naprawdę późno zaczął grać na wysokim poziomie jeszcze 2-3 sezony temu był rezerwowym w swoim klubie Tonev - w CSKA dopiero od tego sezonu. I jak narazie statystyki ma słabe. W dodatku jakoś tak gra w kratke. Wcześniej występował w słabszym mocno zespole i chyba skok jakościowy (walka o wyższe cele, wymagania wobec jego osoby) narazie mu nie służy Mrdakovic - ten to mi sie kojarzy z Radovanoviciem (dobrze napisałem?) co sezon to inny klub, grał już wszędzie nawet o Chiny zachaczył. Ja takich piłkarzy nie traktuje poważnie jak ktoś zmienia tyle razy klub to znaczy że jest zwyczajnie słaby i te gole nawet z tego sezonu mnie nie przekonają. Jak narazie to nawet nie wiadomo czy to są nasze cele. Raczej przyłapano jednego z naszych skautów na meczach tych drużyn, a reszta to domysły kogo mogliśmy obserwować. |
Na ta chwile obrona piorytet z przodu jest ok genkow sie rozgrywa jako zmienika wpuszczac kogos z młodej ekstraklasy.
A mozemy tez zagrac z małym na szpicu a skrzydła melicson i kirm |
Wiadomo, ze w lecie czeka nas kolejna przebudowa zespolu, bo odejdzie: Zurawski, Boukhari, Rios, Branco, Lobodzinski, Sivakov. Mowi sie tez o tym, ze Gargula szuka juz dla siebie nowego klubu, czyli lekka reka trzeba sprowadzic 6-7 pilkarzy...w tym napewno 2 bocznych obroncow i 2 napastnikow.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
Cytat:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...459,1,727.html Cytat:
Bramka dobrze obsadzona Środek obrony po powrocie Bunozy ( cały czas w niego wierzę i chyba nie tylko ja bo Maskant wypowiada sie nawet teraz w kontekście pierwszej 11 ) ok. Prawa i lewa obrona transfery. Cikos na ławkę, Palijic konkurencja na LO LP Pomoc po odstrzeleniu Łobodzińskiego, Garguły, Bukhariego Potrzebne jedno wzmocnienie do walki z Jirsakiem i Sivakovem ( zakładam że zostanie bo ta gadka że przyszedł tu na chwile odbudować się chyba wynikała z niezrozumienia do jakiego klubu przyszedł :) ). Jeśli Gargula nie odejdzie a będzie chciał walczyc na środek niepotrzebne wzmocnienia. Skrzydła ok przy takim środku w razie W Melikson za Małego Dragan za Kirma. To takie rozwiązania na 1-3 mecze ( kartki, drobne urazy ) Dojdzie też Boguski ( trzeba mieć nadzieję że wróci do formy. Atak po odejściu Riosa i Maćka trzeba kogoś kupić i liczyć na Boguskiego. Ogólnie nie wygląda to na zespół mega kompletny ale po pierwsze na pewno będą chcieli zmniejszyć rotację żeby ustabilizować skład ( nawet kosztem niepodniesienia poziomu na którejś pozycji ), po drugie powinno się dać szansę tym którzy wywalczyli coś w tym sezonie pograć w pucharach ( ostatnia ekipa dostała kilka szans) |
Garguła odejdzie do Śląska ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1c279 oby nie było tak z Gargułą jak z Niedzielanem że po odejściu zaczał seryjnie strzelac bramki. Ciekawe jaka będzie cena za wykupienie Siwakowa ? Jak nie za wysoka to ja bym go wykupił bo po 4 latach Jirsak mnie nie przekonuje. |
Cytat:
|
Guła i Łobo dwa najwyższe kontrakty w Wiśle..
|
Cytat:
|
Sivakov to mial byc drugi Tymoszczuk a narazie jest Strąk.
|
Przecież Sivakova raczej na pewno pożegnamy po sezonie, chłop zwykły przeciętniak, nic więcej
|
Sivakov gra swietnie bez pilki, jest niezly w defensywie potrafi tez grac kombinacyjnie. Potencjal ma duzy. Napewno wiekszy niz Jirsak. Jirsak mial pare lat na udowdnienie swojej przydatnosci. Choc i tak rewelacji nie gra. Sivakov ma narazie 23 lata, wszystko zalezy od ceny/.
|
Cytat:
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...459,1,727.html
za milion euro na 2-3 zawodników to za mało , potrzebujemy conajmniej jeszcze jednego porządnego środkowego obrońcy bo jak jaliens albo chavez dostanie kontuzje to zostaje nam kowalski bo bunoza niewiadomo jak długo będzie dochodził do pełnej dyuspozycji, po drugie na lewą obrone i prawą potrzebujemy wzmocnień, i kolejnego dobrego napastnika,. Jedno jest pewne odejdzie wielu zawodników latem a przyjdzie pewnie mniej i wyjdzie na to że grając na dwa fronty będziemy mieć węższą kadre niż na wiosne jak gramy tylko w lidze a żeby grać i w europejskich pucharach i w lidze to trzeba mieć z 23-24 zawodników na równym poziomie |
Mnie kompletnie Sivakov nie przekonuje. Na ligę jako uzupełnienie składu wystarczy ale nic poza tym. Nie widzę u Niego w grze ambicji. Odbębni pańszczyznę i pojedzie z nadziejami gry we Włoszech. Bez żalu.
|
Cytat:
|
Moim zdaniem bedzie to tak wyglądać:
Branco -out Boukhari - out Żurawski - out Riso - out Łobodziński - dyscyplinarnie out Ci gracze na 99% odejda bo nie ma żadnych argumentów aby ich trzymać. Zostają: Sivakov - ? Sobolewski - ? Chavez - ? Cikos - ? Wydaje mi sie z Cikosem, Chavezem i Sobolem przedłużą/wykupią. Sivakova zakwalifikowałbym jednak do graczy na odstrzał. Tracimy 6 zawodnikow na wstępie, wydajemy jakieś 700tys euro na Cikosa i Chaveza. Wzmocnien potrzeba na bokach obrony, i pozycji napastnika. |
Miało być Rios:-)
3 pozycje musza być wzmocnione. 4 zawodnik ew na pomoc + np Brud. |
Dorzuciłbym jeszcze Gargułę. Zejściie z jego pensji to spore wzmocnienie dla budżetu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na pewno pożegnamy też Żurawskiego, Boukhariego i Riosa. Dziś pojawiły się informacje, że prawdopodobnie rozwiązany zostanie kontrakt z Łobodzińskim. Pewnie sporą sumę z ich kontraktów zaoszczędzimy. Chciałbym aby wykupiono Cikosa i Chaveza. Niezbędne są wzmocnienia w obronie i ataku. Genkov dozna kontuzji i jest po temacie. Przydałby się też jakiś perspektywiczny skrzydłowy na zmiany dla Kirma i Małeckiego. Trzeba pamiętać, że w przyszłym sezonie meczów będzie sporo (o ile mamy zamiar grać w pucharach) i 2 zawodników na każdą pozycję na w miarę zbliżonym poziomie to podstawa. |
Mysle ze Cikos i Chavez zostana wykupieni, poniewaz przed el LM nie ma czasu na zgrywanie drużyny i eksperymenty. Ci zawodnicy graja juz chwile u Nas i znaja reszte druzyny a przede wszystkim wizje gry Roberta.
|
Cytat:
|
Wg mnie przed pucharami kluczowa sprawa to wzmocnić obronę.
Potrzebujemy solidności, lepszego krycia i więcej agresywności w tej formacji. Poza tym dobrze byłoby nie stracić nikogo w ofensywie. Priorytet to lewy obrońca bo nie mamy nominalnie żadnego, w nastepnej kolejności prawy obrońca. Jeśli Maaskant uzna, że za cenę Chaveza nikogo lepszego nie znajdziemy to ok, trzeba wykupić Chaveza. Jeśli zostaną pieniądze dokupić napastnika lub przygarnąć Brożka Pawła z Trabzonu na roczne wypożyczenie :) |
Cytat:
To ze tracimy tak malo bramek to tylko obrazuje jak fatalna jest liga, my naprawde gramy bardzo slabo w obronie, mimo ze jest co raz lepiej, ale dopoki nie dokupimy 2 bocznych obroncow z prawdziwego zdarzenia, i nie minie pare mscy zanim sie zgraja ze srodkowymi, to naprawde nie mamy co marzyc o swietnej grze w pucharach. Przypomnijcie sobie sezon jak gralismy w grupie w PU, Baszczu, Glowa, Cleber i Pietia to byla nie porownywalnie lepsza obrona, a mimo wszystko z nami jechali, i tylko dolha nam dupe ratowal caly czas, a w lidze juz zupelnie inaczej to wygladalo.. |
Mam nadzieje że Maor zostanie :)
|
Cytat:
Na początku sezonu grali Bunoza i Cleber. Potem szansę zaczął dostawać Chavez, na poważnie po kontuzji Clebera i grał w parze z Bunozą, który wypadł nam nie tak dawno temu. Efekt = Jaliens i Chavez. Wiadomo, że gra formacji obronnej wymaga jeszcze sporo pracy ale naprawdę jak na takie roszady spisuje się bez większych zarzutów. Cytat:
|
Cytat:
Wydaje się, że kupimy tylko jednego bocznego obrońcę i to z lewej strony, bo wydaje mi się, że Paljic jest zawodnikiem, który nie nadaje się moim zdaniem na lewego obrońcę i popełnia w obronie wiele błędów. Cikosowi wszystkie błędy wybaczam, a to z tego względu, że jest tanim i młodym piłkarzem, a dodatkowo przebojowym i jak Maaskant będzie konsekwentnie na niego stawiał, to wierzę, że będzie coraz lepszy. Potrzebny jest nam środkowy obrońca, bo w środku brakuje na chwilę obecną lewego środkowego obrońcy - będzie to zawodnik, który będzie na pozycji rywalizował z Bunozą, a na drugiej pozycji w środku powinni rywalizować ze sobą Jaliens i Chavez, zaś Cikos po prawej stronie będzie się wymieniał na pozycji z Jaliensem właśnie. Dla mnie głównym argumentem niedokonywania wielu zakupów w obronie(optymalnie 2) jest to, że jak kupimy zbyt wielu piłkarzy do defensywy, to będziemy mieli problem ze zgraniem tej ekipy. Wymiana jednej strony obrony już jest przedsięwzięciem bardzo ryzykownym, aczkolwiek jak dla naszej obrony koniecznym. Co do sytuacji w drugiej linii - wydaje mi się, że do solidnych zawodników w środku pola(3 graczy) zaliczyć można Meliksona, Jirsaka, Wilka i Sobolewskiego. Pojawia się problem odnośnie defensywnego pomocnika. Sobolewski na swojej pozycji zaczyna zbierać coraz więcej głupich kartek - zastanawiałbym się, z ogromnym szacunkiem dla tego, co zrobił Sobol dla Wisły, nad nieprzedłużaniem z nim kontraktu i zakontraktowaniem nieco młodszego piłkarza, który mógłby rywalizować z Wilkiem. Z przodu przed Wilkiem widzę Meliksona i właśnie Jirsaka, natomiast tutaj do środka pola możnaby sprowadzić jeszcze jednego środkowego pomocnika, młodego, zdolnego i ambitnego piłkarza, który mając 20-21 lat wchodziłby w pierwszym sezonie na ostatnie 20 minut i dawał z siebie wszystko. Być może ten Tonev, być może ktoś inny, nie wiem. Na ataku(liczę tutaj 3 zawodników, włącznie z "podwieszanymi" napastnikami) jest największa dziura. Niestety mamy tylko "szlagierową" trójkę: Kirm - Genkov - Małecki, którzy mogą ewentualnie być zastąpieni(jeden z nich) przez Meliksona. Dlatego dokupiłbym im jednego "podwieszanego" napastnika dla zwiększenia rywalizacji i drugiego piłkarza o podobnych parametrach co Genkov. Podsumowując - minimum, ale zarazem optimum w tym oknie transferowym to zakontraktowanie 5 zawodników. Ta liczba jest jednak zdeterminowana przez odejście z zespołu Garguły, Łobodzińskiego, czy Kowalskiego - piłkarzy, którzy albo nie pasują do koncepcji Maaskanta, albo są za słabi, albo są zamieszani w korupcję, albo jeszcze nie mają możliwości odbudowania swojej formy. |
Cytat:
Zawodnik ktory od wielu lat nie lapie sie nawet w 18 Wisły?? A co on takiego zrobil zeby mial grac w Wisle?? Co on soba reprezentuje?? Moze skonczymy ciagla gadke o mlodym talencie Maczynskiego bo chlopak zaraz bedzie mial blizej do 30 niz do 20... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl