Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Kurz 12.04.2011 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1076540)
Aby gra w pucharach nie skończyła się plajtą w lidze to potrzeba 16-18 konkretnych grajków w kadrze, gdzie powinno być tak, że wchodzący w zasadzie nie osłabia drużyny.
A jak to u nas wygląda w tym kontekście? Wilk i na jesieni oby Boguski wrócił do jakiejś formy.
Wchodzi Łobo, Garguła, Branco, Kowalski, Burliga tudzież Rios, Żuraw czy Sivakov (których i tak już jesienią nie będzie) i d.pa.
My nawet 11 niestety nie mamy, a co tu mówić o kolejnych 5 czy 7 pełnowartościowych...

Podejrzewam, że latem przyjdzie do nas w najlepszym wypadku 4-5 piłkarzy, chyba że odejdą i Łobo i Garguła. Na pierwszy rzut pójdzie pewnie gaszenie pożaru w obronie. I tu pewnie będą dwa transfery na boki, środek zostanie wzmocniony pewnie tylko kosztem Chaveza, ale chyba raczej nie należy oczekiwać, że pojawi się ktoś nowy i jednocześnie Osman zostanie.

Kolejny transfer, to napastnik. Domyślam się, że przyjdzie w miejsce Zurawia i Riosa, być może będzie to zawodnik, który ewentualnie będzie mógł zastąpić nie tylko Genkova, ale i Małego oraz Kirma.

Pozostałe transfery to pewnie tylko opcje. Na pierwszy rzut pójdzie ewentualnie środkowy pomocnik, który wejdzie w niszę Sivakowa i Jiraska i to wszystko, więcej ruchów będzie dla mnie sporym zaskoczeniem (oczywiście, jeśli zostanie i Łobo i Garguła).

Ewentualnie ktoś jeszcze może przyjść za Małego, jeśli go sprzedamy.

Przy założeniu, że nie wszystkie transfery muszą wypalić, a nawet jeśli, to nie od razu, czeka nas pewnie dalsza budowa drużyny i słabsze momenty. Maaskant ma niestety pecha, zamiast poprawiać to co było, musi budować wszystko od nowa...

To oczywiście nie jest lista transferów marzeń, a jedynie realne spojrzenie na nasze możliwości zakupowe. Chyba że zarząd nas zaskoczy... Tak więc pewnie po następnym okienku ciągle pewnie będziemy borykali się z pewnymi problemami, ale powinno być lepiej. Pytanie czy to "lepiej" wystarczy, żeby zakwalifikować się przynajmniej do fazy grupowej LE.

tofik 12.04.2011 13:58

Myślę, że jakby kupić 2 ogarniętych bocznych obrońców to gra całej formacji wyglądałaby lepiej. A kto wie, czy w ofensywie nie utrzymywalibyśmy się lepiej przy piłce. W końcu szeroko grający obrońcy to podstawa w ataku pozycyjnym.

czesiu 15.04.2011 22:28

A co to za grajek ten Mrdakovic? Podobno się nim interesujemy, 15 bramek w 25 spotkaniach...

skeba 16.04.2011 09:20

Cytat:

Myślę, że jakby kupić 2 ogarniętych bocznych obrońców to gra całej formacji wyglądałaby lepiej. A kto wie, czy w ofensywie nie utrzymywalibyśmy się lepiej przy piłce. W końcu szeroko grający obrońcy to podstawa w ataku pozycyjnym.
Michał Zewlakow byłby dobra alternatywą dla Palijca albo nawet go wygryźć, wtedy mielibyśmy konkurenta dla Kirma na lewą pomoc.

Jagul 16.04.2011 09:26

Żewłakow prawdopodobnie przejdzie do Legii. Poza tym to już nie te lata, żeby on na lewej obronie ganiał.

Joaquin 16.04.2011 09:31

Też jestem zdania, że Żewłakowa nie potrzebuje Wisła. Jedyną pozycją dla niego jest stoper, a u nas rolę doświadczenia pełni Jaliens.
A co do powrotu Kosy. Sportowo i mentalnie byłoby to na pewno spore wzmocnienie dla drużyny, a w pucharach jego rajdy byłyby bezcenne. Tylko pytanie czy p. Cupiał chce tego piłkarza jeszcze na oczy widzieć.

Joaquin 16.04.2011 09:33

Też jestem zdania, że Żewłakowa nie potrzebuje Wisła. Jedyną pozycją dla niego jest stoper, a u nas rolę doświadczenia pełni Jaliens.
A co do powrotu Kosy. Sportowo i mentalnie byłoby to na pewno spore wzmocnienie dla drużyny, a w pucharach jego rajdy byłyby bezcenne. Tylko pytanie czy p. Cupiał chce tego piłkarza jeszcze na oczy widzieć.

AYALA 16.04.2011 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1078285)
Michał Zewlakow byłby dobra alternatywą dla Palijca albo nawet go wygryźć, wtedy mielibyśmy konkurenta dla Kirma na lewą pomoc.

na boku obrony trzeba sporo biegac a On już ma 35 latek.
Jestem zdania że priorytetem powinien byc napastnik plus lewy pomocnik, taki młodszy o 10 lat Kosa.
Wierze jednak w Valckxa że sprowadzi równie ciekawych zawodników co w zimie.

Hanys 16.04.2011 09:55

Przestańcie z tym Żewłakowem...

po co kupować stare próchno?

Piłkarz stary, taki jak Żuraw, Żewłakow, Sobolewski, Murawski nie daje nic drużynie (z nielicznymi wyjątkami zawodowców - del Piero, Raul)- tylko ją osłabia... taki gra by dorobić do emerytury, a nie żeby dać z siebie wszystko by pokazać się lepszym klubom. Uważam ze powinno się inwestować w młodych zawodników, szkolić ich i sprzedawać za grubą kasę i tak koło się toczy... ma się kasę i ma się ciągle jakichś dobrych młodych perspektywicznych piłkarzy. Wyłapuje się diamenciki w zagranicznych i ewentualnie polskiej lidze, szlifuje się je i sprzedaje jako brylanty. Na tym powinna polegać polityka transferowa.

Baala 16.04.2011 10:22

Żewłakow sam mówił, że jest zmęczony piłką nożną. On chce spokojnej emerytury. Wątpie by dawał z siebie wszystko. Mamy już doświadczonego Jaliensa.

Co do Kosy to także jestem na nie. Co prawda dzieciak pewnie mu wyrósł i juz nie robi w pieluchy. Jednak szczerze to go nie widze w obecnym ustawieniu Wisły. Teraz właściwie gramy 433, a Kosa się nadaje do 442. Nasi skrzydłowi grają bardzo wysoko i jakoś nie widze tam Kosowskiego. To będzie raczej też takie odcinanie kuponów. Niby mógłby robic dobrą atmosfere, ale teraz nie ma prawie Polaków także wątpie by tą atmosfere robił. Zbyt zresztą podpadł dla Cupiała by miał tu wrócić.

IncognitoTSW 16.04.2011 11:49

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=1c234

Znów pojawia się ten sam temat.

rafi2323 16.04.2011 11:53

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/inn...wiadomosc.html

nie chodzi mi o sprowadzenie Michała Żewłakowa, ale Michaela Klukowskiego-Kanadyjczyka z polskim obywatelstwem:)

W linku więcej informacji, bo on także rozwiązał kontrakt z Ankaragucu

Jagul 16.04.2011 12:40

Ja myślę, że nasi ludzie pojawili się na meczu aby oglądać Mrdakovica, a media po prostu puściły plotkę, że niby powrót Kosy do Wisły staje się realny.

gizmowisla 16.04.2011 12:45

Chcialbym ci przypomniec kolego ze Kamil byl zawsze pupilkiem Cupiała, nawet odchodzac 2gi raz z Wisly tez nie robil z tego szopki ..... osobisscie jestem jak najbardziej za Kosowskim w Wiśle ....

Arek10 16.04.2011 13:20

No nie mogę, ktoś na forum w dziale "byli piłkarze..." dodał link ze skrótem meczu z udziałem Kosowskiego, coś tam napisał, że fajnie by było zobaczyć starego, dobrego Kosę i już piszą na wp, że Kosowski do Wisły...pismaki

leszekm_ 16.04.2011 14:12

najlepszy transfer sezonu 2010/2011 w polskiej lidze: Stan Valckx?

duce! 16.04.2011 14:17

Odnośnie Kosy w Wiśle - przypadkiem będąc kiedyś w sądzie, widziałem wokandę: Kamil Kosowski przeciwko Wiśle Kraków S.A. O co się sądzili, nie wiem.

Brozinho_23 16.04.2011 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1078363)

Dziwny artykuł. Zapomnieli, że Kamil grał u nas jeszcze jesienią 2007.

bonawentura 17.04.2011 17:00

Jeśli chodzi o Kosowskiego, to myślę, że o ile jest w formie, to Wiśle jeszcze mógłby się przydać. Byłby świetną alternatywą dla Kirma czy Małeckiego, którzy grają "fałszywych" skrzydłowych. Scenariusz jest bardzo prawdopodobny taki, że - odchodzi Żurawski, przychodzi Kosowski, który obecnie jest w formie. Na taką zmianę bym się zgodził, jeśli Kosa jest w stanie coś wnieść pożytecznego do drużyny, to można go spróbować na sezon. Pamiętajmy, że w Man Utd gra Giggs, który ma 37 lat i całkiem nieźle sobie radzi - Kosowski a Giggs to zupełnie inne bajki(nie ma porównania), ale Kosowski jako zawodnik, który wchodzi na końcówki i wygrywa mecze, bardzo by się przydał.

MCX 17.04.2011 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1078928)
Jeśli chodzi o Kosowskiego, to myślę, że o ile jest w formie, to Wiśle jeszcze mógłby się przydać. Byłby świetną alternatywą dla Kirma czy Małeckiego, którzy grają "fałszywych" skrzydłowych. Scenariusz jest bardzo prawdopodobny taki, że - odchodzi Żurawski, przychodzi Kosowski, który obecnie jest w formie. Na taką zmianę bym się zgodził, jeśli Kosa jest w stanie coś wnieść pożytecznego do drużyny, to można go spróbować na sezon. Pamiętajmy, że w Man Utd gra Giggs, który ma 37 lat i całkiem nieźle sobie radzi - Kosowski a Giggs to zupełnie inne bajki(nie ma porównania), ale Kosowski jako zawodnik, który wchodzi na końcówki i wygrywa mecze, bardzo by się przydał.

Żurawski też miał wchodzić na końcówki i wygrywać mecze, a jaki jest efekt to widzi każdy. Ja jestem na nie. I myślę, że Kosowski w Wiśle to tylko i jedynie fakt prasowy.

bonawentura 17.04.2011 19:28

A ja będę się upierał przy swoim zdaniu, że dobry Kosowski o właściwościach motorycznych podobnych do Sobola mógłby się nam przydać na sezon góra dwa. Oczywiście z Żurawskim nie przedłużałbym kontraktu po sezonie, bo niestety widać że Maciek się wypalił i nie jest tym starym, dobrym Maćkiem sprzed lat. Poczekajmy na rozwój sytuacji, ja jednak wierzę, że to nie tylko fakt prasowy.

westersyl 17.04.2011 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1078421)
najlepszy transfer sezonu 2010/2011 w polskiej lidze: Stan Valckx?

To wszystko działa na zasadzie piramidy na szczycie, której stoi Bogusław Cupiał. Szereg dobrych decyzji, zatrudnienie Basałaja, który poukładał ten klub, ściągnął Stana Valckxa który zrobił kawał dobrej roboty przede wszystkim ściągając jednego z najbardziej utalentowanych trenerów w Holandii. Dodajmy do tego transfery z prawdziwego zdarzenia pokazują że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Ruchy transferowe są trafione pod każdym względem, nie dość że poziom sportowy jest odpowiedni to dodatkowo widać, że są to pozytywne charaktery.
Trochę mało mówi się o tym co w ostatnich meczach gra Kew Jaliens bo w kwestii wprowadzania piłki to jest poezja, absolutny top level jak to powiedizał Maaskant. Pod tym względem można go porównywać do najlepszych defensorów świata.
Spójrzcie jeszcze na jedną rzecz, Jaliens od tyłu ustawia całą drużynę, jak się dobrze przyjrzeć to widać że Jaliens co chwile coś pokazuję, instruje Cikosa i innych zawodników. Jeśli chodzi o defensywę ostatnio również jest super i ma się do czego przyczepić. Od samego początku drażniła mnie grupka pokemonów która porównała go nawet do Kowalskeigo bo się gdzieś tam poślizgnął.

Trafionym transferem jest nawet Sivakov bo wstawiają go ma się pewność że będzie biegał 90 minut a w piłkę też grać potrafi.

O Meliksonie rozpisywałem się już przed transferem co nie którzy temperowali mój optymizm jak widać nie słusznie. Nie wiem jakie ten chłopak ma IQ, badania naukowe pokazują że Żydzi z tych którzy mieszkali zagranicą mają IQ ponad przeciętne, to widać po Maorze. Do tego dzięki niemu Tomas Jirsak gra zdecydowanie lepiej. Obaj zawodnicy stwierdzili że lubią grać ze sobą. Uważam, że w dużej mierze dzięki temu że obaj bardzo dużo myślą na boisku i doskonale się rozumieją. Przy obu golach Maora asystował właśnie Tomas.

Docenimy to co gra Jaliens bo jak przyjdzie zagrać z kimś większego kalibru to człowiek który nie będzie walił piłki w trybuny jest na wagę złota.

Pawlolek 17.04.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1079002)
...

Co prawda, to prawda. Te jego długie piłki zawsze dochodzą do Genkova. Są mocne i celne (zresztą prawie zaliczył asystę po takim dograniu). To takiego piłkarza brakowało w taktyce Skorży <napinacz>...

Acima 17.04.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1079002)
To wszystko działa na zasadzie piramidy na szczycie, której stoi Bogusław Cupiał. Szereg dobrych decyzji, zatrudnienie Basałaja, który poukładał ten klub, ściągnął Stana Valckxa który zrobił kawał dobrej roboty przede wszystkim ściągając jednego z najbardziej utalentowanych trenerów w Holandii. Dodajmy do tego transfery z prawdziwego zdarzenia pokazują że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Zaraz, zaraz czy to nie ty tak zaciekle krytykowałeś politykę transferową Wisły jakieś 3-4 miesiące temu?

Tutaj cytuje twoje komentarze:

Cytat:

Popieram w 100%.
Sprzedaż Pawła będzie porażką Wisły na wielu płaszczyznach. Jeszcze nie tak dawno Basałaj zapytany w cafe futbol o rozwalenie obrony mówił " Został popełniony pewien i jestem pewien że w przyszłości już go nie popełnimy"
Jego słowa nie mają nic wspólnego z prawdą. Bo jak dotąd wydaję się, że na "dzień dobry" okienka tracimy Mariusza Pawełka, Piotrka Brożka, I najlepszego zawodnika Wisły nie tylko w minionej rundzie ale na przestrzeni ostaniach lat PAWŁA BROŻKA. Odejście Mariusza i Piotrka jeszcze jakoś bym przełknął natomiast cieżko sobie wyobrazić ten klub bez Pawła.
Cytat:

Powiedzmy sobie szczerze to co wydarzyło się w lecie rzutuje teraz na to co teraz ma miejsce na tym forum. Mianowicie odeszło 4 zawodników wysokiej klasy, bo doliczam do tego jeszcze Alvarez który wprowadzał piłkę po profesorku. Zastąpiono tych zawodników miernotami i ja osobiście nie wierze że my nagle zaczniemy kupować zawodników dorównywając tym, których sprzedaliśmy.
Cytat:

Bogdan go zatrudniał także wszystko możliwe. W całym zamieszaniu jak zwykle szkoda trenera. Ciężko się czyta tą paplaninę Valckxa na oficjalnej.
Ciekawe na którym on wózku tak naprawę jedzie bo mam wrażenie, że raczej bliżej mu do tego z Basałajem i Cupiałem niż z Maaskantem.
Cytat:

Pewnie wyszło taniej niż kupienie nowego napastnika, a Holendrzy dali spokój na jakiś czas. Co niektórzy nawet do tej pory wierzą w te magiczne transfery które zapowiadał Basałaj.
Tak na szybko wkleiłem kilka twoich histerycznych komentarzy, w których jechałeś po wychwalanych obecnie Valckxsie, Basałaju i Cupiale.

westersyl 17.04.2011 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1079021)
Zaraz, zaraz czy to nie ty tak zaciekle krytykowałeś politykę transferową Wisły jakieś 3-4 miesiące temu?

Tutaj cytuje twoje komentarze:

Tak na szybko wkleiłem kilka twoich histerycznych komentarzy, w których jechałeś po wychwalanych obecnie Valckxsie, Basałaju i Cupiale.

WOW, gratuluje, poszukaj jeszcze trochę może uda cie się zanieść więcej. (Podpowiem ci najwięcej jest właśnie w momencie odejścia Pawła) Wydrukuj sobie i opraw w ramkę. Zapomniałeś nazwać mnie kibicem sukcesu i zaapelować o bana. Powodzenia.

Witoldon 17.04.2011 20:31

Miałem dokładnie zrobić to samo co pan powyżej, niektórzy tu zmieniają poglądy jak chorągiewki na wietrze.

Ciastek1 17.04.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1079023)
WOW, gratuluje, poszukaj jeszcze trochę może uda cie się zanieść więcej. (Podpowiem ci najwięcej jest właśnie w momencie odejścia Pawła) Wydrukuj sobie i opraw w ramkę. Powodzenia.

Cóż , trafiony zatopiony .

westersyl 17.04.2011 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 1079024)
Miałem dokładnie zrobić to samo co pan powyżej, niektórzy tu zmieniają poglądy jak chorągiewki na wietrze.

To rób, na co jeszcze czekasz ?, masz jeszcze szanse wyłapać coś ciekawego. Good luck. Miłej zabawy.
PS. Załóż osobny temat żeby wszyscy widzieli.

Cytat:

Cóż , trafiony zatopiony .
Ale mi dowalił, podetnę sobie żyły.

Witoldon 17.04.2011 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1079028)
To rób, na co jeszcze czekasz ?, masz jeszcze szanse wyłapać coś ciekawego. Good luck.

Tylko o tym marzę, niedzielny wieczór, filiżanka kawy i grzebanie w Twoich postach, mniam...

Bambo1906 17.04.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1079028)
To rób, na co jeszcze czekasz ?, masz jeszcze szanse wyłapać coś ciekawego. Good luck. Miłej zabawy.
PS. Załóż osobny temat żeby wszyscy widzieli.

Ale mi dowalił, podetnę sobie żyły.

Co się tak napinasz? najpierw napier*alasz na transfery, na Stana, na Basałaja a teraz ich wychwalasz, weź się może trzymaj jednej wersji, albo po prostu ich nie wygłaszaj i będziesz mógł sobie je w spokoju zmieniać. Ktoś Ci coś wytknął i się rzucasz. Urazili Ci dumę, olaboga. Idz się do GW popłacz.

westersyl 17.04.2011 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1079036)
Co się tak napinasz? najpierw napier*alasz na transfery, na Stana, na Basałaja a teraz ich wychwalasz, weź się może trzymaj jednej wersji, albo po prostu ich nie wygłaszaj i będziesz mógł sobie je w spokoju zmieniać. Ktoś Ci coś wytknął i się rzucasz. Urazili Ci dumę, olaboga. Idz się do GW popłacz.

Ohh ależ mnie uraził, cofnij się do momentu, kiedy odchodził Paweł i zrób to samo z połową tego forum. Szczerze mam to gdzieś, jak komuś sprawia to przyjemność to niech się w to bawi. Na pewno się dowartościował. Ze swojej strony wiem że pisałem wiele bzdur w momencie kiedy odchodził Paweł, to wszystko.

mic 17.04.2011 21:06

Czy Wy tez przez cale zycie trzymacie sie tylko i wylacznie jednej opinii, jednej tezy itd ? Nigdy nie zdarzylo sie Wam zmienic zdania ? Nigdy nie stwierdziliscie, ze myliliscie sie, mieliscie bledne odczucia na jakis temat ?

Chlopak nie byl przekonany, po uplywie czasu zobaczyl ze to wszystko wyglada w miare sprawnie i fajnie, a co najwazniejsze, sa efekty - to zmienil zdanie. Wyluzujcie. Brak kibicow gosci szkodzi niektorym, bo musza juz jechac po swoich braciach/pilkarzach

--
A tak na marginesie, to przypomne jak 99% forum krzyczalo "Brozek do ME", a pozniej po nim plakalo. Ba, jak Lobo przychodzil, to wiekszosc widziala juz LM, a teraz to kazdy po nim jedzie. Dalo sie zmienic zdanie ? Dalo

serek.c2 17.04.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1079045)
...

A to zdanie "swoje" można zmienić? Myślałem, że "swoje" zdanie jest zawsze najtrafniejsze i niepodlegające dyskusji ;)

Bambo1906 17.04.2011 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1079041)
Ohh ależ mnie uraził, cofnij się do momentu, kiedy odchodził Paweł i zrób to samo z połową tego forum. Szczerze mam to gdzieś, jak komuś sprawia to przyjemność to niech się w to bawi. Na pewno się dowartościował.

Ale ta połowa forum, oprócz Ciebie, nie pisze teraz jaki to Melex czy inny Vaclx są super, hiper zaj*biści. Równie dobrze można to porównać do przerzutów, Craxa/Meli (przed sezonem) będą słabi jak kupa gówna, (po sezonie, Craxa ma majstra, a Meli najlepszy piłkarz Sezonu) ahhh, jaka ta Krakowia jest boska, kupuje karnet.

Mic

Ale trzeba się umieć przyznać do błedu, i przyjąć krytykę, która jest normalna kiedy się buja jak chorągiewka po opiniach.

westersyl 17.04.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1079053)
Mic

Ale trzeba się umieć przyznać do błedu, i przyjąć krytykę, która jest normalna kiedy się buja jak chorągiewka po opiniach.

O mój boże, daj sobie spokój, doskonale zdaje sobie sprawę że pisałem wiele bzdur kiedy odchodził Paweł, usuwalem je nawet na drugi dzień, jak widać nie wszystko. Powiem nawet więcej co 5 lub więcej z moich postów można rozbić o kant dupy, i twierdze że nie tylko ja tak mam.

Dzięki na pewno jak craxa będzie grac super przerzucę się na nią. Pozdro.

koniak 17.04.2011 22:49

Czyli co, jak Wisła odpadnie w II rundzie kwalifikacji do lm, to znowu będzie można napisać, że transfery nietrafione a trener słaby... ? W końcu zdanie można zmieniać, prawda ?
Ja nigdy nie uważałem, że zatrudnienie przeciętnego trenera z Holandii to dobry pomysł. Wytłumaczeniem jest to, że zatrudniony został również dyrektor sportowy z tego samego kraju a w kadrze praktycznie nie ma Polaków. Co do mistrzostwa, to przy tak słabo grających konkurentach przypomina mi się tekst, który przed poroma laty, co tydzień wypowiadał Tomaszewski na łamach chyba programu ligowego w tvp, mianowicie " Wisła jest skazana na mistrzostwo Polski". Niech Maaskant mówi co chce na temat tego czy ma skład na ligę mistrzów czy nie, ale w tym klubie i tak jest się rozliczanym głownie za puchary, bo mistrzostwo zdobywamy z częstotliwością raz na dwa lata.

Pan Jotka 18.04.2011 06:23

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Jak napisać, żeby nic nie napisać...Co dopiero wg dziennikarzyn sprzedawał Wisłę, a teraz ją wzmacnia(choć nie widzę żeby cokolwiek powiedział na ten temat :P)

Matejas_ 18.04.2011 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1079054)
O mój boże, daj sobie spokój, doskonale zdaje sobie sprawę że pisałem wiele bzdur kiedy odchodził Paweł...

Wybaczam. Jedyne co Cię usprawiedliwia to to, że wpadłeś w sidła bezkrytycznego i pełnego ślepego uwielbienia kultu braci Brożków. Ja na szczęście nigdy ich nie lubiłem i nie uważałem za ikony tego klubu, gdyż dla mnie ikona to nieco inne pojęcie! Nie wystarczy, że ktoś gra w tym klubie od kilku lat, nie wystarczy całowanie herbu i prowadzenie dopingu.

Pablo84 18.04.2011 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bambo1906 (Post 1079053)
Ale ta połowa forum, oprócz Ciebie, nie pisze teraz jaki to Melex czy inny Vaclx są super, hiper zaj*biści. Równie dobrze można to porównać do przerzutów, Craxa/Meli (przed sezonem) będą słabi jak kupa gówna, (po sezonie, Craxa ma majstra, a Meli najlepszy piłkarz Sezonu) ahhh, jaka ta Krakowia jest boska, kupuje karnet.

Mic

Przypomnijmy dyskusję
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...4405&page=1364
Tamta i następna strona jest rewelacyjna.:rotfl:

I jeszcze siebie zacytuję:
Cytat:

Widzisz, problem polega na tym, żeby dać komuś szansę się wykazać, a tu już ludzie w tym Ty, lamentują o tragicznej polityce transferowej, argumentują, że będzie tak jak wczesniej, nie biorąc pod uwagę tego np, rok wczesniej nie mielismy stadionu.Nie po to przychodzi dyr sportowy i trener, by z kibicami bawić się w kotka i myszkę.Myslisz, że Basałaj nie zdaje sobie sprawy, że jeśli nie będzie wyników sportowych, to stadion nie zostanie wypełniony?Ludzie pomyślcie chociaż trochę.
Wiesz o co apeluję? O uczciowosć.By dać uczciwie popracować administracji klubu by pózniej sprawiedliwie ich ocenić, a nie teraz na nich klnąć, by zaraz przepraszać

Tarann 18.04.2011 08:38

Nie wiem o co wojna. Ogrom tego forum jechał po Basałaju, mniej ale też dużo po holendrach. Źle ocenili ich pomysł na Wisłę nie dostrzegli sytuacji w której zaczęli prace i wyolbrzymiali każdy najmniejszy błąd. Zdarza się.
Brak zaufania do ludzi w klubie nie mógł dziwić po kilku latach chaosu, chociaż dostrzec zależność rezygnacji Basałaja i początku końca starej Wisły z perspektywy czasu mogło więcej osób. Gorzej jak z końcem sezonu zacznie się to samo bo..... Patryk odejdzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl