![]() |
Cytat:
Z całym szacunkiem dla Cikosa, ale jest to chyba za słaby zawodnik na Wisłę... Przyjdzie jakiś mecz w europejskich pucharów i będą robić go jak dziecko. |
Jak dla mnie to priorytetem jest dwóch nowych napastników, prawdy obrońca i stoper.
|
Jak powiedział trener za trzy miesiące 8 zawodnikom kończą się kontrakty/wypożyczenia plus Łobo, więc zmiany będą wymuszone. Zespół potrzebuje też ducha rywalizacji. Widzę potrzebę zatrudnienia prawego i lewego obrońcy, a może nawet i środkowego. W środku pola może zajść potrzeba kupienia nawet 2-3 grajków, a zakontraktowanie napastnika wydaje sie koniecznością. W sumie 5-7 piłkarzy, sporo...
|
Zarówno prawy jak i lewy obrońca są nam do godnej postawy w europejskich pucharach koniecznie potrzebni.
|
Potrzebujemy lewego i prawego obrońcy. Przy zakupie lewego, który wejdzie od razu do pierwszej jedenastki mamy automatycznie zmiennika na dwie pozycje - mowa tu o Paljiciu. Ponadto odejdzie pewnie Siwakow, bo jakiejś wielkiej gry nie pokazuje, więc powinniśmy albo zakupić 2 napastników - jeden podstawowy, drugi rezerwowy ( gramy znowu coś w rodzaju 442), albo pomocnika takiego jak Siwakow i napastnika, który będzie rywalizował o miejsce z Genkowem. Wychodzi, że potrzeba nam na pewno 4 nowych piłkarzy, a pomyśleć można też o stoperze, bo chociaż i Jaliens i Chavez to solidni zawodnicy to nic ponadto.. w dodatku nie wiemy ja będzie wyglądał Bunonza po kontuzji.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wychodzi nam na to ze potrzebujemy wzmocnien na kazdą pozycje. Kazdą prócz bramkarza.Pareiko to byl swietny wybór ,a naszym najlepszym transfrem od niepamietnych czasów jest Stan Valckx. |
Zobaczymy jak pójdzie im kolejne okienko transferowe.
Na razie kadrę mamy porównywalną z Lechem, Legią czy Polonią. |
Cytat:
Defensywa, taktyka, technika, klepa, wrzuta, strzał - wszystko to słabo albo bardzo słabo Chyba ma dobrą wydolność... Nie za mało na grę w Wiśle? Nie za mało na wydawanie takiej kwoty? Uważam, że bez większego kłopotu za te pieniądze znajdzie się grajka o kilka klas lepszego. |
Cytat:
Słowaka bym mimo wszytsko wykupił. Dwóch bramkostrzelnych napastników powinno sie najpierw sprowadzic !!! |
dajcie spokój, dojdzie pewnie 3-4 piłkarzy, a nie 15 jak nie którzy chcą, na pewno dojdą boczni obrońcy, jeśli wykupimy Chaveza na środek nikt nie dojdzie, GK jest ok, środek pomocy też obsadzony, możemy sie spodziewać się jeszcze jakiegos napastnika
i te 3 transfery sa raczej pewne, reszta to pewnie bedzie cos ekstra, jak bedzie okazja |
Cytat:
Co innego pewnie cena za napastnika, który strzela. |
Cytat:
Jednak chciałbym przypomnieć ,że do okienka został jeszcze sporo czasu a my nie jesteśmy jeszcze Mistrzem a od tego będą raczej uzależnione transfery ,więc na razie nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy ponieważ może się jeszcze dużo wydarzyć. Jestem pewny że jeszcze nie zapadły żadne wiążące decyzje w klubie co do letniego okienka , ani co do konkretnych piłkarzy ani do pozycji które muszą być wzmocnione choć wśród pozycji z pewnością są priorytety . Skaucie i Stan teraz mają czas na wnikliwą obserwację i zapytanie czy ktoś chciałby przejść do nas i ile chciałby zarabiać ,itp. i z pewnością to robią ale na decyzje kogo pozyskujemy a kogo odpuszczamy jest jeszcze za wcześnie . |
Cytat:
Pewnie nawet na samej tylko Slowacji znajdzie sie kilku lepszych od niego. W koncu Duszan Radolski mowil, ze wg niego w hierarchi prawych obroncow ligi slowackiej, Cikos plasuje sie na piatym miejscu, wiec co najmniej czterech lepszych moze tam ciagle biegac. Ale ja podejrzewam, ze Radolski nie chcial rodakowi robic zlej prasy i podciagnal go nieco w tej hierarchi, co tym bardziej ulatwialoby znalezienie kogos lepszego. |
Cytat:
A oczywiście prawdą jest to co piszesz.. od takich decyzjisą RM i SV & co, a my... cóż - nudzimy się nieco i sobie dyskutujemy. |
Cytat:
|
W koncu w odpowiednim momencie zaczeto robic transfery - głownie chodzi mi o zime. Stan nie powinien zasnac tez po sezonie przed eliminacjami do LM bo dokładnie wie, ze taki skład na europejskie puchary zdecydowanie nie starczy. Trzeba było dopiero zagranicznego dyrektora sportowego by pokazac jak sie powinno prowadzic profesjonalny klub - jezeli bedzie to kontynuowane bez pozbywania sie obecnych pilkarzy to LM w koncu bedzie mozliwa.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Ja to tak rozumiem że latem trzeba liczyć się z odejściem Maleckiego lub/też Kirma a w ich miejsce kupujemy nowych. Oczywiście że lepiej sprzedać zimą (zagrają w pucharach = wartość wzrośnie), tyle że za coś trzeba zakupy zrobić. Całkiem realny jest scenariusz: będzie dobra oferta na naszych grajków to zagramy bez Małego i bez Kirma i wymienimy pól składu. |
Cytat:
|
Cytat:
Jak dla mnie, dwóch bocznych obrońców jest teraz absolutnym priorytetem, do tego jeden skrzydłowy i jeden napastnik. To powinno być celem transferowym na najbliższe okienko. Wiadomo, że dziur jest więcej, ale mam świadomość sytuacji finansowej i twardo stąpam po ziemi. Więcej niż 2-4 zawodników gotówkowo nie pozyskamy, o ile w ogóle tylu damy radę zakontraktować. |
Cytat:
|
Wczoraj bardzo dobrze zagrał Abwo z Zagłębia. Można się przyjrzeć temu zawodnikowi.
Dać im Łobodzińskiego, coś dodać i pewnie byliby zadowoleni i Łobo też - wróciłbym do siebie |
Cytat:
|
zaraz zaraz, sam Maaskant powtarza, że Łobo siedzi na ławce nie dlatego, że jest za słaby, żeby grać w pierwszym składzie, ale na dzień dzisiejszy trudno wygrać mu rywalizację z Kirmem, bądź Małeckim... wyobraźcie sobie taką sytuację, że trener posadzi na ławce kogoś z wymienionej dwójki i da szansę Łobodzińskiemu... nierealne.... jestem przekonany, że w średniaku polskiej ligi byłby wyróżniającą się postacią...
|
brak lewego obronicy,stopera,napastnik
|
Cytat:
|
Cytat:
IMO przydałby sie. |
Jestem pewien, że gdyby Stan miał np do dyspozycji np 2 mln euro na jednego zawodnika to ściągnąłby do Wisły kogoś pokroju Farfana lub Dzsudzsaka, który jest na dzień dzisiejszy największą po odejściu Luisa Suareza gwiazdą Eredivisie... a przypomnę, że PSV sprowadziło tego zawodnika właśnie za taką sumę z węgierskiego Debrecena. Nie wiem w ilu procentach to zasługa Stana, ale możliwe że przy tym transferze też miał swój udział bo przecież to było w czasach jego urzędowania w PSV. Obawiam się jednak, że na dzień dzisiejszy nie stać nas by było na taki wydatek na jednego piłkarza, może za parę lat będziemy w stanie tyle wydać na jednego dobrego piłkarza, ale chyba na dzień dzisiejszy nasza polityka transferowa będzie opierać się na graczach z kartą w ręku, bądź takich za których nie będzie trzeba dużo bulić, to chyba najlepsze rozwiązanie na dziś.
Jestem cholernie ciekaw jak wzmocnimy się przed europejskimi pucharami, bo chyba nikt sobie nie wyobraża, żebyśmy znów powielili ten sam błąd co w ostatnich latach... czyli rozprzedawanie najlepszych i zastępowanie ich zawodnikami o niższych umiejętnościach i do tego za pięć dwunasta... ale chyba nie z Holendrem, który pokazał wraz ze swoimi ludźmi próbkę swoich możliwości w zimie... |
Cytat:
|
Cytat:
Kirm tez potrzebował czasu, by odpalić. |
Cytat:
|
Cytat:
Pamiętaj iż w tym interesie nie ma gwarancji zarobku. Trzeba kupić kilku piłkarzy po 2 mln euro i MOŻE któryś zostanie gwiazdą. |
Cytat:
|
Cytat:
Koleś ma szybkość i mógłby być ciekawą alternatywą dla Małeckiego. |
Cytat:
Wszystkim to na lepsze wyjdzie. |
Patrząc na niektórych graczy z obecnej kadry, to Stana i Roberta czeka w lecie ciąg dalszy wietrzenia kadry ... i to to takie konkretne.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A jak to u nas wygląda w tym kontekście? Wilk i na jesieni oby Boguski wrócił do jakiejś formy. Wchodzi Łobo, Garguła, Branco, Kowalski, Burliga tudzież Rios, Żuraw czy Sivakov (których i tak już jesienią nie będzie) i d.pa. My nawet 11 niestety nie mamy, a co tu mówić o kolejnych 5 czy 7 pełnowartościowych... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl