![]() |
Cytat:
Nie ma co już płakać, należy pamiętać: bezwzględny bojkot w niedziele! Dwa jak za rok załapiemy się do pucharów i znowu będzie 14 chłopów na zgrupowaniu plus transfery LAST MINUTE to będzie TO SAMO, więc przestancie się łudzić. Pisałem sto razy (jak nei wierzycie to sobie zobaczcie) że Levadia TO NIE BYŁ PRZYPADEK. Wszyscy ponoszą winę za obecny stan. Zarząd za sprzedanie dwójki najlepszych stoperów w lidze, nie potrafił zastąpić wspomnianej dwójki wartościowymi graczami na czas, brak jakichkolwiek struktur i baz treningowych (ale to już problem od 15 lat). Jeśli wierzyć Basałajowi to ma się to zmienić, na przyszły rok (jak Cupiał nie zmieni planów) być może będziemy mieć piłkarzy którzy BYLI obserwowani itd... Jak tego nie będzie to tak jak pisałem na początku KAPLICA. (to są problemy z którymi borykamy się od lat, ale kiedyś mieliśmy piłkarzy z UMIEJĘTNOŚCIAMI więc jakoś to uchodziło na sucho pomimo kilku wpadek i paru wystrzałów) |
Zaraz Ci napiszą "Wisła to my!" i tyle będzie bojkotu.
|
Cytat:
|
A ja sie cieszee porazki bo teraz Cupiał bedzie musiał coś w konicu zrobic
a)Sprzedać Wisłe-wole nie b)ZATRUDNIĆ zagarnicznego trenera i zacząć w konicu brac graczy za kase a nie za darmo |
Cytat:
Boguskiego wyp... na Śląsk, Sybir, Turcje itp...! |
Nie ma żadnego usprawiedliwienia porażki, ale jedno trzeba zauważyć. Sprzedano obrońcę nr 1 w ekstraklasie - Marcelo, sprzedano obrońcę nr 2 Głowackiego, oddano prawego obrońcę nr 2 Alvareza. W zamian zagrał stoper nr 30 w ekstraklasie Kowalski + Junior Diaz, który nie grał 2 lata na tej pozycji. A przepraszam zagrał w meczu PP z Arką i efektu tej gry nie trzeba przypominać. Do tego trener rozregulował Piotrka Brożka, gdyż cały okres przygotowawczy wystawiał go na lewej pomocy. Taka obrona nie miała prawa dobrze funkcjonować, zważywszy że jeszcze Sobol jest w dramatycznej formie ,a Jirsak zagrał swoje czyli nic.
Serdeczne gratulacje dla Pana Prezesa Bogdana Basałaja za wprowadzanie ,,nowej jakości" do Wisły. |
co z Chavezem w końcu? uciekł jak zobaczył mecze z Karabachem?
|
Cytat:
|
Na dzień dzisiejszy mamy jedną z najsłabszych linii defensywnych w polskiej lidze - co nieuchronnie będzie miało przełożenie na wyniki uzyskiwane przez zespół - moim zdaniem ten sezon już na jego początku został całkowicie przegrany przez głupotę kilku ludzi i brak wizji u właściciela... Gdyby nie fakt że Wisła wisi Cupiałowi pieniądze, ten by już dawno zaprzestał jej finansowania przez to że tak postąpić nie może mamy prowizorkę na jaką nas obecnie stać...
Basałaj już był, Kapka już był, Kasperczak już był.... coś nowego wymyślili lub są bliscy tego? P.S. Dziś późnym popołudniem ma dojść do spotkania zarządu, trenera z właścicielem w Myślenicach... |
Jaki polski trener u nas są tylko pseudo trenerzy i pseudo piłkarze... Jedyni Polacy którzy robią jakąkolwiek karierę to Bramkarze i wychowani zagranicą. A bramkarze bo nie potrzebują tyle biegać ot cała prawda. ŻADNYCH POLSKICH TRENERÓW!! Najlepszym argumentem na ten temat jest czy jakikolwiek polski trener trenował jakikolwiek klub przeciętny europejski klub piłkarski ?? Ależ zapomniałem trzeba pielęgnować naszą dorodną rodzimą myśl szkoleniową bo przecież w 74 byliśmy na podium PATOLOGIA!!
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Najlepsze wyjście? Limit obcokrajowców. Teraz może ich być chyba 18 OSIEMNASTU w kadrze na sezon (na chyba 27 zgłoszonych)- tańszych "lepszych"od naszych, zmniejszyć do 6 w kadrze. Co to spowoduje? 3 rozwiązania:
1. Będzie lepsza ich selekcja (nie wierze w to, ale tak powinno się zdarzyć w normalnym świecie). 2. Polacy będą tanieć, bo będzie na nich zapotrzebowanie (albo ceny wywindują tak w górę, że będzie trzeba szukać w niskich ligach lub grać wychowankami...źle? Szkolenie będzie musiało iść w górę) 3. Brak profesjonalizmu klubów-6 przypadkowych stranieri + rotacja w lidze zawodnikami typu Kuranty, Szary, Stasiak ( nie żebym coś do nich miał , po prostu ligowi średniacy), czyli dalej w dóół > pesymiście uznają to za najbardziej prawdopodobny skutek zmian... dobrym pomysłem byłoby ustalić limit płacowy w lidze, no i 10 zespołów w ekstraklasie, paru zagranicznych trenerów... Chyba wystartuję na prezesa PZPN xD sry za offtop ale siedziało to we mnie i musiałem to przekazać światu ;D Co do tematu: ZA PÓŹNO, nie za dużo, raczej nie na te pozycje co trzeba i ZA PÓŹNO Dziękuję |
|
Sprowadzić zagranicznego trenera, dać mu 3 lata do zimy niech ma ten skład, a później pożegnać leni. Lepiej 2 czy 3 razy mistrza nie mieć niż grać w LE taką padline i co roku kompromitacja. Niech trenują nawet 3 razy dziennie i niech żygają z wysiłku ja to mówił Iwan, ale efekty za 2 lata będą. Ci słabsi odpadną to z pożytkiem dla Wisły. Zatrudnić kilku zagranicznych skautów[nie mają powiązania z naszymi menago] i niech obserwują 1,2 i 3 naszą ligę. Podobno mądry polak po szkodzie. Widocznie włodarze Wisły to z innej planety są. Skoro systematycznie od 5 lat powtarzają ten sam błąd.
|
Cytat:
Pomysł jest dobry... limit dajmy na to na początek 9 obcokrajowców w kadrze zespołu i 6 na boisku z roku na rok zmniejszany... |
Najlepszym transferem Wisły byłby Dan Petrescu. Myślę, że nie ma w historii Wisły trenera, który mistrzostwo przegrał, a tak się go dobrze pamięta.
Według mnie Dan chciałby przyjść do polskiej ligi. Ma tu niezałatwione sprawy. Widzi, że stadiony się budują, rozwijają. Tak przy okazji, to jak oglądam zdjęcia różnych stadionów to ten przy Reyomnta mi się dużo bardziej podoba od popularnych opon. Dać Danowi 2 lata na zbudowanie drużyny, niech się stawiają Brożki i Boguskie, to ich wyrzucić z klubu. A płacić duże pieniądze tym , którzy dają z siebie wszystko. |
Chyba was pogięło nie tędy droga !! Żadne limity nic tu nie zmienią a nawet zwiększą szmaciarstwo Polaków bo dodacie im ekstra powód " ja i tak będę grał bo więcej zagranicznych nie może". Dopóki klubu nie zrozumieją że wychowankowie są tańszym i pewniejszym sposobem na przyszłość dopóty nie będzie żadnej zmiany na plus. I to musi zajść płynnie a nie po przez głupi przymus.
|
Sam w jednym z wywiadów zasugerował, że móglby wrócić. Jak ktoś chce niech przegrzebie temat: "bbyli piłkarze, trenerzy i pracownicy Wisły" ...
|
Cytat:
Już widzę jak Mu tyle płacimy + płacimy Rosjanom za wykupienie Go. Jakież to niezałatwione sprawy ma tu Dan? Piszcie książki s/f zamiast pisać takie głupoty na forum. |
ohoo Karabach gra z B. Dortmund ;D
ciekawie... |
Czy orientuje siĘ ktoŚ jak wyglĄda sprawa z chavezem?
|
Cytat:
|
Cytat:
Ukraińcy wybiją im to z glowy. I to bardzo szybko |
no to mamy teraz...
nie można było poczekać do zimy, teraz mam nadzieję, że chociaż trenera wybiorą z rozmysłem a nie na szybcika |
Cytat:
A tak teraz, nowy trener, niech zakontraktuja sparing z kimś z Hiszpanii, to będzie można 1 kolejkę ligową przełożyć sobie, 2 mecze oddamy walkowerem a 3 tygodniowy mikrocykl treningowy doprowadzi naszych pupili do tego, ze znowu będa naszymi pupilami! |
Pilne Kasperczak nie jest juz terenerem http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...renerem_wisly/
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl