Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

lucekj 06.08.2010 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 953945)
asysta i gol to co? nieudane zagrania?

Mi osobiście Rafał działa na nerwy swoją miękkością w grze. Przydałaby się Mu siłownia.

i TECHNIKA.

Nie ma co już płakać, należy pamiętać:

bezwzględny bojkot w niedziele!

Dwa jak za rok załapiemy się do pucharów i znowu będzie 14 chłopów na zgrupowaniu plus transfery LAST MINUTE to będzie TO SAMO, więc przestancie się łudzić.

Pisałem sto razy (jak nei wierzycie to sobie zobaczcie) że Levadia TO NIE BYŁ PRZYPADEK.

Wszyscy ponoszą winę za obecny stan. Zarząd za sprzedanie dwójki najlepszych stoperów w lidze, nie potrafił zastąpić wspomnianej dwójki wartościowymi graczami na czas, brak jakichkolwiek struktur i baz treningowych (ale to już problem od 15 lat).

Jeśli wierzyć Basałajowi to ma się to zmienić, na przyszły rok (jak Cupiał nie zmieni planów) być może będziemy mieć piłkarzy którzy BYLI obserwowani itd...

Jak tego nie będzie to tak jak pisałem na początku KAPLICA.

(to są problemy z którymi borykamy się od lat, ale kiedyś mieliśmy piłkarzy z UMIEJĘTNOŚCIAMI więc jakoś to uchodziło na sucho pomimo kilku wpadek i paru wystrzałów)

pirat.z.karaibow 06.08.2010 09:40

Zaraz Ci napiszą "Wisła to my!" i tyle będzie bojkotu.

Savik 06.08.2010 09:46

Cytat:

Asysta to tak, ale przy golu to jestem pewny, że on "podawał" do Żurawia...

pcpcpc 06.08.2010 09:49

A ja sie cieszee porazki bo teraz Cupiał bedzie musiał coś w konicu zrobic
a)Sprzedać Wisłe-wole nie
b)ZATRUDNIĆ zagarnicznego trenera i zacząć w konicu brac graczy za kase a nie za darmo

anthony09 06.08.2010 10:01

Cytat:

Mi osobiście Rafał działa na nerwy swoją miękkością w grze. Przydałaby się Mu siłownia.

Ja nie rozumiem czy w tym klubie nie ma jakiegoś trenera fitness ?? Czy to kuźwa duże koszty ? Przypatrzcie się na Drogbe ! On jest zbudowany z mięśni a przypatrzcie się na Boguskiego, on jest zbudowany z pustych tkanek - efekt ... problemy z poruszaniem się, co dopiero z podaniem, strzałem, on ma problemy z poruszaniem się i nikt tego nie potrafi skorygować !!
Boguskiego wyp... na Śląsk, Sybir, Turcje itp...!

tormenthor 06.08.2010 10:09

Nie ma żadnego usprawiedliwienia porażki, ale jedno trzeba zauważyć. Sprzedano obrońcę nr 1 w ekstraklasie - Marcelo, sprzedano obrońcę nr 2 Głowackiego, oddano prawego obrońcę nr 2 Alvareza. W zamian zagrał stoper nr 30 w ekstraklasie Kowalski + Junior Diaz, który nie grał 2 lata na tej pozycji. A przepraszam zagrał w meczu PP z Arką i efektu tej gry nie trzeba przypominać. Do tego trener rozregulował Piotrka Brożka, gdyż cały okres przygotowawczy wystawiał go na lewej pomocy. Taka obrona nie miała prawa dobrze funkcjonować, zważywszy że jeszcze Sobol jest w dramatycznej formie ,a Jirsak zagrał swoje czyli nic.

Serdeczne gratulacje dla Pana Prezesa Bogdana Basałaja za wprowadzanie ,,nowej jakości" do Wisły.

gromaders 06.08.2010 10:29

co z Chavezem w końcu? uciekł jak zobaczył mecze z Karabachem?

cinekw 06.08.2010 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pcpcpc (Post 953978)
A ja sie cieszee porazki bo teraz Cupiał bedzie musiał coś w konicu zrobic
a)Sprzedać Wisłe-wole nie
b)ZATRUDNIĆ zagarnicznego trenera i zacząć w konicu brac graczy za kase a nie za darmo

Zagraniczny trener to moim zdaniem zła decyzja, chociaż kto wie, ale ja bym wolał Polaka.. Zresztą.. Bez obrony nawet Mourinho by nic nie zdziałał

kibicwisły1906 06.08.2010 10:37

Na dzień dzisiejszy mamy jedną z najsłabszych linii defensywnych w polskiej lidze - co nieuchronnie będzie miało przełożenie na wyniki uzyskiwane przez zespół - moim zdaniem ten sezon już na jego początku został całkowicie przegrany przez głupotę kilku ludzi i brak wizji u właściciela... Gdyby nie fakt że Wisła wisi Cupiałowi pieniądze, ten by już dawno zaprzestał jej finansowania przez to że tak postąpić nie może mamy prowizorkę na jaką nas obecnie stać...

Basałaj już był, Kapka już był, Kasperczak już był.... coś nowego wymyślili lub są bliscy tego?

P.S. Dziś późnym popołudniem ma dojść do spotkania zarządu, trenera z właścicielem w Myślenicach...

pawelwislak 06.08.2010 10:45

Jaki polski trener u nas są tylko pseudo trenerzy i pseudo piłkarze... Jedyni Polacy którzy robią jakąkolwiek karierę to Bramkarze i wychowani zagranicą. A bramkarze bo nie potrzebują tyle biegać ot cała prawda. ŻADNYCH POLSKICH TRENERÓW!! Najlepszym argumentem na ten temat jest czy jakikolwiek polski trener trenował jakikolwiek klub przeciętny europejski klub piłkarski ?? Ależ zapomniałem trzeba pielęgnować naszą dorodną rodzimą myśl szkoleniową bo przecież w 74 byliśmy na podium PATOLOGIA!!

Dekiel 06.08.2010 10:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 953948)
Jagiellonia ma w miarę stabilny skład, tak jak Azerowie, z którymi graliśmy.

Nikt nie kazał władzom Wisły rozmontowywać całego środka obrony. Nikt też nie kazał władzom Wisły czekać do połowy lipca z nowymi piłkarzami. To kolejny sezon gdy władze klubu, na czele z właścicielem, nie wyciągnęły żadnych wniosków z poprzednich porażek. Oczekiwanie, że nowi piłkarze od razu wskoczą do składu i będą grać dobrze jest ciężką naiwnością i brakiem profesjonalizmu.

Cytat:

Pierwsze pytanie, na które należy sobie odpowiedzieć brzmi: Czy w naszych starych zawodnikach drzemie potencjał, którego ani Skorża ani Kasperczak nie potrafili wydobyć, czy go tam nie ma?

Wiara w drzemiący potencjał w polskich piłkarzach, szczególnie po ostatnich meczach, jest naiwnością. A poza tym skoro ani Skorży, ani Kasperczakowi, ani żadnemu trenerowi który był w ostatnio w Wiśle to się nie udało to należy przyjąć, że potencjału nie ma.

Cytat:

Kolejne: Czy kryzys wielu piłkarzy, trwiający przecież przez całą wiosnę, a w niektórych przypadkach dłużej, to efekt złego treningu, czy minimalizmu, wypalenia, miernoty.

W ciągu ostatnich pięciu lat Wisłę trenowało tylu trenerów, o tak różnych warsztatach, że któryś powinien trafić do piłkarzy i treningi któregoś z nich powinny pasować piłkarzom. Obawiam się, że rację miał Dan mówiąc o polskich piłkarzach per lenie. A że Sobolewski i paru innych piłkarzy, którzy ciągnęli ten interes przez ostatnie lata jest starsza i bez formy to jest jak jest.

Cytat:

Łaskawcy nie graliby w Wiśle za takie pieniądze jakie płaci Jagiellonia. Sytuacja płacowa nie zależy od jednego klubu. Na naszym rynku przepłacają wszyscy...

I może Wisła grałaby dalej - naprawdę Łaskawców nam nie potrzeba. Wiem, że sytuacja płacowa nie zależy od jednego klubu, ale powoli chyba do naszych prezesów dociera, że nie warto przepłacać za polskich piłkarzy (i trzeciorzędnych piłkarzy zagranicznych). Skoro Jagiellonia mająca pewnie połowę budżetu Wisły może postraszyć Greków (przegrali bo kontrowersyjnym karnym), wygrać puchar krajowy i superpuchar, a także zająć niezłe miejsce w lidze (startując z -10 pkt.!) to po co przepłacać?

wiertar 06.08.2010 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gromaders (Post 954016)
co z Chavezem w końcu? uciekł jak zobaczył mecze z Karabachem?

albo tak jest albo pewnie tak bedzie.. bo nie wierze że na wyniki badań czeka sie ponad tydzień

cuul 06.08.2010 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 953929)
Szukanie winnych jest po każdym przegranym meczu. Różnie to bywa - raz słusznie - raz nie.Wczoraj jednak wyczyny Piotra Brożka to było coś za co nie powinien już wrócić do do klubu. Zachowal sie identycznie jak Uche z Panathinaikosem. Z premedytacją oddalał sie od piłki ani razu nie wszedł w pole karne Azerów, każdą piłkę momentalnie oddawał najbliższemu zawodnikowi (nie zawsze Wiślakowi). To co pisali przedmówcy - mozna to nazwać z jego strony sabotażem.Obraził się gwiazdorek że na obronie gra a nie w pomocy czy ataku.Tacy ludzi nie powinni mieć prawa ubierać koszulki z Biała Gwiazdą.
Już nawet Boguśka (upsss Boguski) który stracił chyba wszystkie piłki jakie otrzymał i nie miał ani jednego udanego zagrania w meczu nie wyprowadził mnie tak z równowagi.
Swoją drogą Kasperczak który wymienia Maleckiego który coś tam szarpał zamiast Boguśki pokazał że ma katastroficzne problemy ze wzrokiem i fachem trenerskim

Tam chyba wszyscy obrażeni na wszystkich są. Bo Kasperczak jakoś Kirma też w składzie nie widzi...

Adasss 06.08.2010 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 953993)
Nie ma żadnego usprawiedliwienia porażki, ale jedno trzeba zauważyć. Sprzedano obrońcę nr 1 w ekstraklasie - Marcelo, sprzedano obrońcę nr 2 Głowackiego, oddano prawego obrońcę nr 2 Alvareza. W zamian zagrał stoper nr 30 w ekstraklasie Kowalski + Junior Diaz, który nie grał 2 lata na tej pozycji. A przepraszam zagrał w meczu PP z Arką i efektu tej gry nie trzeba przypominać. Do tego trener rozregulował Piotrka Brożka, gdyż cały okres przygotowawczy wystawiał go na lewej pomocy. Taka obrona nie miała prawa dobrze funkcjonować, zważywszy że jeszcze Sobol jest w dramatycznej formie ,a Jirsak zagrał swoje czyli nic.

Serdeczne gratulacje dla Pana Prezesa Bogdana Basałaja za wprowadzanie ,,nowej jakości" do Wisły.

Tylko, że Basałaj nie miał nic do gadania przy sprzedaży Głowackiego. A na trzymaniu na siłę Marcelo na dłuższą metę pewnie tylko byśmy stracili.

Arapaho 06.08.2010 11:55

Cytat:

Dobra mial jedno udane - asystę.Przepraszam . To się chłop naje...ł w tym meczu .Gola trudno uznać za jakiś jego wyczyn kiedy ewidentnie nie trafił w piłkę :) a do tego Azerowie już sobie pykali jak na treningu

piotrekwrd 06.08.2010 12:08

Najlepsze wyjście? Limit obcokrajowców. Teraz może ich być chyba 18 OSIEMNASTU w kadrze na sezon (na chyba 27 zgłoszonych)- tańszych "lepszych"od naszych, zmniejszyć do 6 w kadrze. Co to spowoduje? 3 rozwiązania:
1. Będzie lepsza ich selekcja (nie wierze w to, ale tak powinno się zdarzyć w normalnym świecie).
2. Polacy będą tanieć, bo będzie na nich zapotrzebowanie (albo ceny wywindują tak w górę, że będzie trzeba szukać w niskich ligach lub grać wychowankami...źle? Szkolenie będzie musiało iść w górę)
3. Brak profesjonalizmu klubów-6 przypadkowych stranieri + rotacja w lidze zawodnikami typu Kuranty, Szary, Stasiak ( nie żebym coś do nich miał , po prostu ligowi średniacy), czyli dalej w dóół > pesymiście uznają to za najbardziej prawdopodobny skutek zmian...

dobrym pomysłem byłoby ustalić limit płacowy w lidze, no i 10 zespołów w ekstraklasie, paru zagranicznych trenerów...
Chyba wystartuję na prezesa PZPN xD
sry za offtop ale siedziało to we mnie i musiałem to przekazać światu ;D

Co do tematu: ZA PÓŹNO, nie za dużo, raczej nie na te pozycje co trzeba i ZA PÓŹNO
Dziękuję

Ravers 06.08.2010 12:12

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

PhantomRanger 06.08.2010 12:12

Sprowadzić zagranicznego trenera, dać mu 3 lata do zimy niech ma ten skład, a później pożegnać leni. Lepiej 2 czy 3 razy mistrza nie mieć niż grać w LE taką padline i co roku kompromitacja. Niech trenują nawet 3 razy dziennie i niech żygają z wysiłku ja to mówił Iwan, ale efekty za 2 lata będą. Ci słabsi odpadną to z pożytkiem dla Wisły. Zatrudnić kilku zagranicznych skautów[nie mają powiązania z naszymi menago] i niech obserwują 1,2 i 3 naszą ligę. Podobno mądry polak po szkodzie. Widocznie włodarze Wisły to z innej planety są. Skoro systematycznie od 5 lat powtarzają ten sam błąd.

Tasio1906 06.08.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrekwrd (Post 954109)
Najlepsze wyjście? Limit obcokrajowców. Teraz może ich być chyba 18 OSIEMNASTU w kadrze na sezon (na chyba 27 zgłoszonych)- tańszych "lepszych"od naszych, zmniejszyć do 6 w kadrze. Co to spowoduje? 3 rozwiązania:
1. Będzie lepsza ich selekcja (nie wierze w to, ale tak powinno się zdarzyć w normalnym świecie).
2. Polacy będą tanieć, bo będzie na nich zapotrzebowanie (albo ceny wywindują tak w górę, że będzie trzeba szukać w niskich ligach lub grać wychowankami...źle? Szkolenie będzie musiało iść w górę)
3. Brak profesjonalizmu klubów-6 przypadkowych stranieri + rotacja w lidze zawodnikami typu Kuranty, Szary, Stasiak ( nie żebym coś do nich miał , po prostu ligowi średniacy), czyli dalej w dóół > pesymiście uznają to za najbardziej prawdopodobny skutek zmian...

dobrym pomysłem byłoby ustalić limit płacowy w lidze, no i 10 zespołów w ekstraklasie, paru zagranicznych trenerów...
Chyba wystartuję na prezesa PZPN xD
sry za offtop ale siedziało to we mnie i musiałem to przekazać światu ;D

Co do tematu: ZA PÓŹNO, nie za dużo, raczej nie na te pozycje co trzeba i ZA PÓŹNO
Dziękuję

Też jestem za limitem obcokrajowców, ale coś mi się kojarzy że to nie zgodne z jakąś dyrektywą unijną...

Pomysł jest dobry... limit dajmy na to na początek 9 obcokrajowców w kadrze zespołu i 6 na boisku z roku na rok zmniejszany...

krakfilm 06.08.2010 12:34

Najlepszym transferem Wisły byłby Dan Petrescu. Myślę, że nie ma w historii Wisły trenera, który mistrzostwo przegrał, a tak się go dobrze pamięta.

Według mnie Dan chciałby przyjść do polskiej ligi. Ma tu niezałatwione sprawy. Widzi, że stadiony się budują, rozwijają. Tak przy okazji, to jak oglądam zdjęcia różnych stadionów to ten przy Reyomnta mi się dużo bardziej podoba od popularnych opon.

Dać Danowi 2 lata na zbudowanie drużyny, niech się stawiają Brożki i Boguskie, to ich wyrzucić z klubu. A płacić duże pieniądze tym , którzy dają z siebie wszystko.

pawelwislak 06.08.2010 12:36

Chyba was pogięło nie tędy droga !! Żadne limity nic tu nie zmienią a nawet zwiększą szmaciarstwo Polaków bo dodacie im ekstra powód " ja i tak będę grał bo więcej zagranicznych nie może". Dopóki klubu nie zrozumieją że wychowankowie są tańszym i pewniejszym sposobem na przyszłość dopóty nie będzie żadnej zmiany na plus. I to musi zajść płynnie a nie po przez głupi przymus.

WiślakMyślenice 06.08.2010 12:36

Sam w jednym z wywiadów zasugerował, że móglby wrócić. Jak ktoś chce niech przegrzebie temat: "bbyli piłkarze, trenerzy i pracownicy Wisły" ...

arti 06.08.2010 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakfilm (Post 954128)
Najlepszym transferem Wisły byłby Dan Petrescu. Myślę, że nie ma w historii Wisły trenera, który mistrzostwo przegrał, a tak się go dobrze pamięta.
Według mnie Dan chciałby przyjść do polskiej ligi. Ma tu niezałatwione sprawy. Widzi, że stadiony się budują, rozwijają. Tak przy okazji, to jak oglądam zdjęcia różnych stadionów to ten przy Reyomnta mi się dużo bardziej podoba od popularnych opon.
Dać Danowi 2 lata na zbudowanie drużyny, niech się stawiają Brożki i Boguskie, to ich wyrzucić z klubu. A płacić duże pieniądze tym , którzy dają z siebie wszystko.

Ma kontrakt w Rosji na 2 czy 3 lata, dostaje 1 mln euro/rok czy nawet więcej - ma drużynę ze sporym budżetem=sukces=wejście do najwyższej ligi w kieszeni=kasa na sensowne transfery.
Już widzę jak Mu tyle płacimy + płacimy Rosjanom za wykupienie Go.
Jakież to niezałatwione sprawy ma tu Dan?
Piszcie książki s/f zamiast pisać takie głupoty na forum.

piotrekwrd 06.08.2010 12:51

ohoo Karabach gra z B. Dortmund ;D
ciekawie...

wojteqs80 06.08.2010 12:53

Czy orientuje siĘ ktoŚ jak wyglĄda sprawa z chavezem?

jason wiślak 06.08.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrekwrd (Post 954142)
ohoo Karabach gra z B. Dortmund ;D
ciekawie...

Kuba pomści Wisłę...:lol:....a Amica gra z Dnipro.....Super po prostu...A wszyscy mówili ze Wisła i tak byy nie przeszła 4 rundy...A tak te kuchenki awansuja, dostaną zastrzyk kasy i znowu cala Polska będzie piała z zachwytu nad wroniecką ekipą....Nie przeżyję tego...Trzeba im w lidze natłuc!!!!

emjot 06.08.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jason wiślak (Post 954177)
Kuba pomści Wisłę...:lol:....a Amica gra z Dnipro.....Super po prostu...A wszyscy mówili ze Wisła i tak byy nie przeszła 4 rundy...A tak te kuchenki awansuja, dostaną zastrzyk kasy i znowu cala Polska będzie piała z zachwytu nad wroniecką ekipą....Nie przeżyję tego...Trzeba im w lidze natłuc!!!!

kuchenki nie awansują
Ukraińcy wybiją im to z glowy. I to bardzo szybko

piotrekwrd 06.08.2010 13:35

no to mamy teraz...
nie można było poczekać do zimy, teraz mam nadzieję, że chociaż trenera wybiorą z rozmysłem a nie na szybcika

szprotson 06.08.2010 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrekwrd (Post 954213)
no to mamy teraz...
nie można było poczekać do zimy, teraz mam nadzieję, że chociaż trenera wybiorą z rozmysłem a nie na szybcika

Nie, w zimie było by 9 miejsce, i 19 zawodników do odstrzału.
A tak teraz, nowy trener, niech zakontraktuja sparing z kimś z Hiszpanii, to będzie można 1 kolejkę ligową przełożyć sobie, 2 mecze oddamy walkowerem a 3 tygodniowy mikrocykl treningowy doprowadzi naszych pupili do tego, ze znowu będa naszymi pupilami!

fcb4 06.08.2010 13:49

Pilne Kasperczak nie jest juz terenerem http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...renerem_wisly/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl