![]() |
Jop juz średnia 2.29 pkt/mecz
W tej kolejce odrobilismy po 2 pkt do zespolow z miejsc 1,2,3,4,6,7 |
Magia pierwszej ligi - jeśli wygramy w sobotę to awansujemy do top6
Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazd |
Popatrzyłem sobie na tabelę po dzisiejszym meczu i taka mnie myśl naszła. Gdyby to był normalny klub i wygralibyśmy tak z 5 meczów z rzędu - co nie jest przecież niespotykanym osiągnięciem w futbolu - to realnie walczylibyśmy o awans bezpośredni.
Niestety to nie jest normalny klub. |
As,
Kod:
awans vice 63Statystycznie brakujące 41 punktów możemy zdobyć: Kod:
Z R P Jak szczęśliwa biała gwiazda Pana Trenera Jopa będzie świecić to: Cytat:
|
Pepe72, patrzac jak punktuje top2 to te 63 to mega hurraoptymistyczne zalozenie
Ten sezon to bedzie 65 pkt+ na awans vice, na to sie zapowiada. |
W sezonie 2020/21:
Kod:
1. Radomiak 68Kod:
1. BBT 42Kod:
1. Stal M 67Kod:
1. Warta 34 |
Cytat:
|
Dodatkowo zarówno w czołówce jak i na dole jest deczko ciasno. A my mamy jeszcze dwa zalegle mecze.
Zespoły od 1-8 zawierają się w 11 punktach. A liczymy, że w sobotę to będą zespoły od 1-9 ;) Wydaje mi się, że w sezonach gdzie trzeba było dużo punktów do awansu to był jakiś mocno dominujący. Niby w tym roku Termalika nieźle gra (11-3-2) ale ostatnie 5 kolejek to: R-Z-Z-P-P (-Z-R) co może świadczyć, że liga się już trochę na BBT poznała. |
Byl jeszze chocby sezon 18/19
1.Rakow 70 pkt 2. ŁKS 69 okt Generalnie tak, faworyci zaczna tracic punkty, dojdzie presja, dół juz zaczyna walczyc. Mimo to mysle ze poziom czolowki jest najwyzszy od 2 lat gdy ją bacznie obserwujemy i sa pewne symptomy ligi "dwoch prędkości". Cos podobnego obserwujemy obecnie w ekstraklasie. Co pozytywne my tez delikatnie poszlismy do przodu: Po 14 kolejkach Obecnie 22 pkt 6-4-4 bramki 26-14 23/24 - 21 pkt 5-6-3 bramki 28-17 22/23 - 19 pkt 5-4-5 bramki 17-15 |
Cytat:
|
Punktowo na pewno. Zobaczymy jak skonczymy jesien, bądź co badz to duzo powie o co bedziemy realnie walczyć i jakie dzialania zrobi JK.
Niech wyznacznikiem bedza poprzednie rundy jesienne po 19 kolejkach: 23/24 - 31pkt 8-7-4 22/23 - 27pkt 7-6-6 Pozostalo 5 spotkan Chrobry (w) Stal Rz (d) ŁKS (d) Polonia W (w) Miedź (d) ? - do potwierdzenia Mysle ze jak zakrecimy sie na 33 pkt to powinnismy byc w miare zadowoleni (biorac pod uwage co zawalono na starcie). |
"Jesień" kończy się w przyszłej kolejce. ŁKS to już jest "wiosna" grana awansem.
Z tym, że będziemy mieć zaległą Miedź. |
Po 17 kolejkach mielismy odpowiednio 25 pkt (23/24) i 23 pkt (22/23).
Tu w zasadzie przebicie tego wyniku to "formalnosc". Mamy na to 3 spotkania, w tym dwa u siebie + wyjazd do Głogowa. Jednak koniec roku to koniec roku, najwieksze przetasowania, zmiany kadrowe, wahania formy. Jak i rowniez w kontekscie Jopa decyzja o daszej pracy. Dobrze by bylo miec przed wiosna mieksce w top 6 i stratę do top 2 nie wiekszą niz 4-5 pkt. Mozna wtedy o czyms marzyc. |
Cytat:
|
Futbol totalny Moskala to w rzeczywistosci nie była ani ofensywa, ani defensywa.
Bilans bramek: 7 meczow Moskala 8-10 7 meczow Jopa 18-4 Patrzac na to, to slowa o zmianie celow ma ten sezon w trakcie jego trwania sa nawet zrozumiale. |
Cytat:
Mówił też o tym Królewski. Jop wrócił do patentu Rude z niesymetryczną obroną, dodatkowo cofnął Carbo i nagle rywale przestali tworzyć masowo sytuacje. Zmuszamy przeciwników do ataku pozycyjnego na którym tamci zwykle więcej tracą niż zyskują - patrz ilość goli po przechwycie na połowie rywala. No i punkty zaczynają się zgadzać. Zwolnienie Moskala to była jedna z najlepszych decyzji Królewskiego, szkoda że tak późno. |
To tylko dowodzi, że Jop dużo nauczył się od Rude.
|
|
Widzą,że kolejni przejrzeli na oczy.
|
Póki co wyznaczono dokładne terminy wszystkich spotkań przed przerwą zimową, a ciągle nie ma ustalonego terminu meczu z Miedzią. Możliwe, że to zaległe spotkanie zagramy dopiero na wiosnę.
|
Patrzac jak nietypowo ulozono termin "ostatniej" kolejki na jesien naszego spotkania oraz Miedzi (6 grudnia w piatek), jak nic sugeruje to że zalegle spotkanie zagramy w przeciągu nastepnego tygodnia np w środę 11 grudnia.
15 grudnia ktory rzucil Karcz troche mi sie nie sklada w calość. Zbyt dluga przerwa. |
Być może czekają na prognozę pogody.
Już teraz wieczorem jest poniżej 0, a nie ma gwarancji, że za miesiąc nie będzie -20. |
A Superpuchar z Jagą to kiedy?
|
Z Miedzią zagramy w czwartek, 12 grudnia o 21.
|
Szkoda że nie o 23 :)
|
Mamy 6 miejsce, a jeszcze mecz zaległy!
Kod:
Średnia Jopa w lidze w sezonie 2024/2025
2.38 Średnia ogolem jako trenera Wisly: 2.58 pkt/mecz Respekt |
Co prawda dwa punkty w plecy ale jeszcze paniki nie ma.
Kod:
Ponieważ minęła jesień (no, bez naszego meczu z Miedzią) próbowałem znaleźć podobną sytuację w poprzednich (12) latach.
Najbardziej pasuje mi jesień z sezonu 12/13 Kod:
1. Flota 40Na koniec sezonu: Kod:
1. Zawisza 66 |
Średnia Jopa w lidze w sezonie 24/25: 2.3 pkt/mecz
Średnia Jopa ogółem: 2.5 pkt/mecz Inne zespoły: 1. TBB: 2.29 pkt/mecz 2-3. Arka/Miedź 2.0 pkt/mecz 4. Ruch: 1.72 pkt/mecz (Szulczek 2.18 pkt/mecz). 5. Płock 1.67 pkt/mecz Po 17 kolejkach. 1. Miejsce 10 pkt straty 2-3 miejsce: 5 pkt straty TOP 6 z przewaga 3 pkt nad 7 miejscem. Myślę że jeszcze w momencie gdy zwalniano Moskala nie wierzono że możemy tak mocno wmieszać się w czołówkę jeszcze jesienią |
Ci którzy wieszczyli spadek bankowo nie wierzyli, oni przed każdym meczem prorokują stratę punktów, tacy to fatalistyczni kibice :).
|
Procenty po meczu (jeszcze mnie głowa boli :>)
Kod:
Cytat:
Jest trener który ogarnął grę obronną, jest w miarę kompletny szeroki skład (a nie że junior MUSI grać na lewej obronie) a co przez to idzie rywalizacja - to są i punkty. Rodado ma dołek - to strzela Zwoliński. Histeria o pojedyncze remisy czy przegraną pokazuje jak bardzo ludzie tutaj nie ogarniają. Przecież Jop aktualnie punktuje na bezpośredni awans. Z drugiej strony - jakby miał średnią 3.0 to i tak by narzekali że za mało Sukiennicki gra albo że za mało strzelają... |
Do utrzymania trzeba jakieś 36 punktów.
Jak dobrze pójdzie to się już w tym roku utrzymamy. :) |
Nie wiem czy właściwy temat na podsumowanie rundy
Tym niemniej 30 pkt w 19 meczach (srednia 1.58 pkt/mecz) 4 zwycięstwa w 10 meczach u siebie Liczby jak na poziom rozgrywkowy i nakłady na pierwszą drużynę żenujące |
Jeśli chodzi o punkty to należy wziąć pod uwagę mizerny dorobek za Moskala,natomiast liczba zwycięstw u siebie jest faktycznie żenująca
|
Sprawdziło się niestety powiedzenie Probierza "Puchary to pocałunek śmierci".
Zespoły tak biedne jak obecna Wisła, które mają może z 13-15 jakościowych piłkarzy w kadrze, nie są po prostu w stanie grać na dwóch frontach. My za to zapłaciliśmy bardzo wysoką cenę, kto wie, czy nie cenę awansu z miejsc 1-2. Rozwalone przygotowania letnie, później gra co 3 dni (przez co nie było nawet czasu normalnie potrenować), rozgrywanie zaległych meczów w przerwach reprezentacyjnych, gdzie inni odpoczywają, 10 spotkań więcej w nogach od w zasadzie całej ligi... można by tak wymieniać bez końca. |
Któż mógł się spodziewać!
|
Podsumowanie kalendarzowej jesieni pod hasłem "ch...wo ale stabilnie".
Niby statystycznie jeszcze niczego nie zaprzepaszczono ale ... Kod:
Wisła Kraków razem dom wyjazdhttps://x.com/zagrosik/status/1867641433584545888 |
Zagrano już dwa mecze z "wiosny" więc mamy już dwie drużyny, z którymi rozegraliśmy komplet spotkań:
Wisła-ŁKS 1:3 (w) 2:1 (d) Wisła-Polonia 0:0 (d) 0:2 (w) Czyli z obiema mamy gorszy stosunek. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl