![]() |
całe szczęscie że mamy zarząd miasta jak i klubu taki że liczy się ze zdaniem kibiców. Dlatego nie mam wątpliwości że to Kibice Wisły razem z miastem i klubem dokonają wybory krzesełek. A jak SKWK będzie pilnowało tej sprawy to ja jestem spokojny o "WIŚLACKI" wygląd naszego nowego Domu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Absolutnie też nie powinno to wyglądać tak że wzór z krzesełek jest wybierany tylko i wyłącznie w porozumieniu z SKWK (czyli w praktyce z kilkoma, może co najwyżej kilkunastoma osobami kierującymi Stowarzyszeniem - bo tak by to pewnie wyglądało). Osoby kierujące SKWK nie mają jakiegoś "monopolu" na Wisłę i z tego względu nie powinni oni o tym zadecydować, a już na pewno nie jako jedyni z pośród kibiców. Stadion ma być dla wszystkich kibiców Wisły i o tym jak będzie wyglądał powinna zadecydować jak największa ich grupa. Dobrym rozwiązaniem byłaby dyskusja z udziałem przedstawicieli różnych grup kibiców, na którą poza tym mógłby przybyć każdy chętny, mając realną możliwość zabrania głosu. Ja osobiście nie widziałem jak do tej pory żadnego na prawdę dobrego projektu ułożenia wzoru z krzesełek na nowej trybunie wschodniej. Projekt który zwyciężył w zorganizowanym jakiś czas temu konkursie na oficjalnym portalu klubu był jak dla mnie kiepski. Już znacznie lepszy był ten który zajął miejsce drugie. Gdyby to ode mnie zależało to zostawiłbym tą trybunę bez żadnego wzoru i napisu - po prostu same niebieskie krzesełka. Nasz stadion jest dość niewielki i każdy "przesadzony" wzór pomniejszałby jeszcze jego wnętrze optycznie. Moim zdaniem najlepszym wyborem byłoby po prostu ułożenie tylko i wyłącznie niebieskich krzesełek. Biała Gwiazda na czerwonym tle na trybunie północnej wystarcza - podkreśla że to miejsce przeznaczone jest na młyn, że z tego miejsca prowadzony jest doping. Na pozostałych sektorach nie dawałbym żadnego wzoru. Taka jest moja opinia na ten temat. |
Zamiast skupiać się na krzesełkach, lepiej porozmawiać, jak kibice mogliby lobbować na rzecz przyspieszenia czasu budowy stadionu i usprawnienia harmonogramu przez wykonawcę - to byłoby korzystniejsze dla klubu. Wierżę, że gdyby naprawdę była wola i gotowość po wszystkich stronach, stadion można byłoby "uruchomić" nieco wcześniej niż 10 czerwca.
|
Cytat:
Szybsze budowanie można uzyskać dzięki większej ilości maszyn i ludzi. To oznacza większe koszty. Chcesz jeszcze do tego dokładać, a jeżeli tak, to skąd wziąć pieniądze? |
Cytat:
Jak niby można lobbować za przyspieszeniem budowy? Firma wygrala przetarg , harmonogram jest ustalony i nie jest możliwe jego zmienienie na wcześniejszy bo tak chce większośc kibiców. Lepiej módlmy się żeby nie było obsuw bo zazwyczaj firmy się nie wyrabiają z terminami (w Polsce) z różnych zreszta powodów, a u nas robią obecnie dość szybko ale są na styk i wystarczy na przykład problem z którymś z podwykonawców, z dostawą materiałów albo z pogodą i mamy opóźnienie gotowe. Więc jestem jak najbardziej za naciskami na UM w sprawie układu krzesełek. Podobnie jak było z Gwiazdą. JAk się obudzimy z tą sprawą w przyszlym roku to dostaniemy niebieskie krzesełka z żółtymi wyjściami ewakuacyjnymi i po zawodach będzie |
Jakby C bylo jedno piętrowe to problem sam by sie rozwiazal.
Walneło by sie napis WISŁA i po krzyku. Natomiast majac do dyspozycjii dwa pietra napis WISLA na gorze KRAKOW na dole wygladl by niesymetrycznie i chyba wrecz dziwnie. Ale co chcecie mamy na D Gwiazde i to jest najwaznjsza symbolika i "serce " tego stadonu czyli młyn. Na reszcie zostawil bym niebieskie krzeselka,ale takie spotkanie gdzie bylo by to przegadane jak piszecie przy kawie to tez swietny pomysl.Zadnych aniket internetowych bo bedzie siara jak na Legii :D |
Cytat:
|
Ja bym był za tym, zeby na A, B, C, E byly wszystkie krzesła czerwone ze wzgledu na to, ze jak są akcje 'wszyscy na czerwono' to zeby nie bylo tych niebieskich plam patrzac na trybuny, alko II opcja, A, B, C w stylu sektora E i tylko D się wyróznia - w konci młyn :)
I na C walnac prosty napis 'WISŁA' |
A ja jestem za tym, aby wszystkie sektory miały same niebieskie krzesełka. Tylko na D, na młynie akcent rzucający tam wszystkie oczy- Biała Gwiazda na czerwonym tle.
|
Cytat:
Tu jest reszta mojej wypowiedzi z tego samego postu: "Konkurs na projekty juz był i nie były one wiążące wiec po co to robić jeszcze raz? Niech SKWK, Wisła SA i miasto usiądą razem i zdecydują a nie na forum 20 stron który projekt ładny a który jest bee." |
A po co wogóle przyspieszać? Liga się skończy w maju, a takie przyspieszenie w poslkich warunkach nie jest możliwe szczególnie biorąc pod uwagę że stadion ostatecznie będzie skończony dopiero w GRUDNIU:!: Nie ma się co spieszyć, bo nie ma na co się spieszyć. Ważne że rozpoczniemy eliminację pucharów europejskich na nowym stadionie :D A czy skończą w czerwcu czy w lipcu to chyba nie jest aż tak ważne.
A jeśli chodzi o te krzesełka to w sumie oprócz tego konkursu przeprowadzonego przez UM (w których zwycięska propozycja była zbyt... pasiasta:-P ) to nie będzie innych propozycji, więc nalepszą opcją byłoby rzeczywiście ułożyć napis WISŁA z czanym cieniem:p na trybunie głównej a reszta na niebiesko. Chyba wizja niebieskich krzesełek jak na Stamford Bridge nie jest taka zła: http://stadiony.net/pictures/eng/sta...d_bridge16.jpg Swoją drogą to dziwne że Wiślacy mają czerwone stroje a trybuny są niebieskie :shock: |
Na nowych trybunach chyba nie będzie tych płotków z pleksy, prawda?
Fajnie byłoby, gdyby na D i E też je usunęli. Ładniej by wyglądało i przy okazji jakieś ze 300 miejsc byśmy otrzymali... Co do napisu- Białe WISŁA z czarnym cieniem na czerwonym tle na górnej, a na dolnej jednolity niebieski byłby najlepszy. Przydałoby się jeszcze zlikwidować te żółte odblaskowe schody... Bo z perspektywy kamery TV nasze trybuny są niebieskie z żółtymi akcentami... A tego nie chcemy ^^ |
Swietny sposob na popularyzacje stadionu - nie zdziwie sie jesli beda mieli komplet po oddaniu i po mistrzostwach. Moze warto skorzystac z dobrego przykladu?
http://www.sport.pl/pilka/1,80056,69...rystyczna.html |
Cytat:
|
Cytat:
Na stadion przychodzimy by oglądać mecz, a nie krzesełka więc wyróżnienie serca naszych trybun Białą Gwiazdą powinno wystarczyć. |
Cytat:
|
Fakt faktem, mogliby ten żółty zamienić na biały.
|
Cytat:
|
Tak patrze na to co wyłania się z ziemi i co raz bardziej przypomina mi to bunkier.
Oby żadna drużyna tego bunkra zdobyć nie mogła :) |
Cytat:
A czerwony powinien być pierwszy ;) I taki też kolor krzesełek na całośći. |
mnie troche martwi odleglosc trybun od boiska ( przwija sie odleglosc 17-21m)
popatrzcie jak konkurencja bedzie miala bliziutko do murawy |
Ja uważam że kolor krzesełek na całym stadionie powinien być czerwony. Tak jak na czerwono przychodza ubrani kibice, jeżeli będą puste miejsca to one będą mniej zauważalne:). Jak dla mnie innej możliwości nie ma. Puste niebieskie miejsca bardziej będą rzucać się w oczy niż czerwone.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wg. dokumentacji projektowej na Legii ma być 8-10m, a u nas dokładnie 17,41 m. Patrząc na zdjęcia i znając realia kibicowania można się spodziewać, że na Legii funkcje ochronną będzie pełnić wysoki płot a u nas płotek + fosa, co moze sie okazać dużo lepszym i wygodniejszym rozwiązaniem. Mysle, że nie bedzie źle... |
Z forum scyscrapercity wklejone przez Coolumboo. W takiej rozdzielczości jeszcze tego nie widziałem, naprawde fajnie to wygląda. Aż sie prosi o to żeby za 2-3 lata zburzyć okrąglaka i wybudować tam narożnik.
http://img215.imageshack.us/img215/8387/2a1e10d541q.jpg |
Cytat:
Inna sprawa to to ze : "Mecze mogą być rozgrywane tylko przed widownią siedzącą, sektory z miejscami stojącymi muszą być zamknięte." a Legia takowe miejsca stojące będzie mieć więc nie wiem jak oni zrobią z tego stadionu klasę Elite |
Cytat:
|
O pasach można porozmawiać bo za rok się może okazać że podczas gdy ich obiekt będzie jeszcze w remoncie oni będą grać u nas:-P
|
Rany boskie ludzie czy wy na stadion idziecie dach oglądać czy mecz? Najlepiej gdyby w ogóle dachu nie robili, bo większość nie musiałaby słuchać któryś raz z kolei o tym samym.
1. Dach niesymetryczny 2. murawa za daleko Dajcie sobie na wstrzymanie i poczekajcie na koniec budowy. |
to ja również z wątku o naszym stadionie ze scyscrapercity, pozwole sobie przedstawić wizję przedstawioną przez użytkownika cmO "wkomponowania" okrąglaka w główną trybunę:)
http://img210.imageshack.us/img210/8387/2a1e10d541q.jpg |
Cytat:
|
Zauwarzyłem że te panele skośne co są na dachu na trybunie C to nie są na całej trybunie wylko na wysokości murawy.Po mojemu lepiej by wyglądało gdyby były na całej długości a najlepiej gdyby połączyli spójnie dachy trybun.Tak samo ładniej by wyglądało gdyby na trybunie A i B te niebieskie elementy przeciągneli na całą trybune a nie że zostawili 3 okna/szyby(?) białe chodzi mi to od strony fasady stadion przy parkingach. Ale to są takie pierdoły a stadion moim zdaniem będzie super i już nie mogę się doczekać pierwszeog meczu :D
|
Dlaczego u nas nie będą łączyć tych dachów ze sobą? Tak jest i na Stanford Bridge, Newcastle też ma łączone dachy ze sobą. A u nas widać na razie jeszcze nie są przekonani co chcą zrobić chyba, bo teraz ta wizualizcja z tym że tylko na długości murawy, wcześniejsze że nad E i D wchodziło.
|
Cytat:
Ten projekt niczego nie daje, poza tym, że okrąglak zostaje bezsensownie zabudowany od tyłu przedłużoną frontową fasadą. |
ale wizualnie byloby to lepsze rozwiazanie przy zostawieniu okraglaka.
|
Cytat:
Sporo już się mówiło na temat pawilonu medialnego, większość głosów na jego temat była krytyczna. To oczywiście kwestia gustu, ale mi osobiście on się podoba. Absolutnie nie powinno go się zabudowywać, czy w jakikolwiek inny sposób sztucznie "chować", bo to tylko popsułoby sylwetkę tego stadionu. Ciężko jest zrobić dobrą "przybudówkę" i całe szczęście coś takiego w okolicy okrąglaka nie powstanie. Pojawiły się jakiś czas temu plotki, że ma on zostać zabudowany ale nie jest to prawdą. Nic takiego nie było planowane. |
Cytat:
PS. Aczkolwiek powyższa zabudowa faktycznie jest fatalna. |
Cytat:
Takie obcesowe zastawianie okrąglaka trąci zamiataniem śmieci pod dywan na kilometr - "Okrąglak jest brzydki, to go zabudujmy murem na około". Bez sensu. Niestety, ale musimy zaakceptować Okrąglaka, przynajmniej do czasu jego wyburzenia, co też zapewne nie nastąpi szybko. Dla mnie osobiście Okrąglak byłby nawet OK, gdyby nie jego beznadziejny wygląd od środka stadionu. Z zewnątrz stadionu - nawet OK, ale od wewnątrz z perspektywy trybun i murawy to jakiś ponury żart architekta http://www.wislakrakow.com/www/pictu...6/norek/03.jpg Mam oczywiście na myśli tę dolną prostokątną część, która jest wręcz encyklopedycznym przykładem "jak zaprojektować totalne gówno niczym nie pasujące i gryzące się z całą resztą" http://img3.imageshack.us/img3/5844/okrglak1.jpg Panie Obtułowicz, WTF is this???? |
Może mi ktoś napisać, jakim cudem ten okrąglak kosztował ponad 10 mln złotych?
Chciał bym oglądnąć kosztorys, wkoncu ten stadion budowany jest za nasze/naszych rodziców pieniądze. Przecież w środku to praktycznie jest tylko powietrze.. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl