![]() |
Dobra już kuźwa emocje opadły, niech sobie parch mówi co chce, patyk mu w oczodoły bo co innego nie zechcę. Zapamięta to sobie do końca swojego parchatego życia... życzę ci panie M. powodzenia i nie pojawiaj się na R22. To dla twojego dobra.
|
Ja powiem może trochę przewrotnie. Majchrowski swoją wypowiedzią dokonał rzeczy niemożliwej a mianowicie dzięki tej wypowiedzi powtórzy motyw który wykonał Tusk w 2007 roku czyli sprowokował do pójścia na wybory ludzi "spod budki z piwem".Do dziś pamiętam jak szły głosować osoby,które normalnie maja wyrąbane na wybory byle tylko do władzy nie doszedł PiS, drugi raz Tusk tego nie powtórzy, bo ludzie wiedza już jednak o co chodzi. Jednak byłem pewny że to się już nigdy nie uda, a tu masz Ci los! O ile tam Tusk grał na siebie tak ten zagrał przeciwko sobie.
I druga sprawa to teraz w wyborach będzie obowiązywało pytanie za kim jesteś!? Majchrowski tą wypowiedzią sprowadził politykę krakowską na nieco inne tory... |
Cytat:
Ja mam na temat tego pana wyrobione zdanie i nie przeszkadza mi, że takie hasła wypowiada. Podobnie jak nie przeszkadza mi, jak menel spod najbliższego monopolowego śpiewa WTSK. Po prostu wypowiedzi pewnej grupy osób są dla mnie zupełnie nieistotne. Jako, że nie mam żadnych oczekiwań wobec Majchrowskiego, trudno żebym się oburzał o kolejne idiotyczne wypowiedzi tego człowieka. Przypomnę, że ten facet potrafił przed przyjazdem GW Busha napisać obraźliwy tekst o prezydencie USA, przez co nie został dopuszczony na spotkanie z amerykańskim przywódcą. Nieprzemyślane wypowiedzi to znak firmowy naszego "prezydenta". Moim zdaniem szkoda komentować takie wypowiedzi a tym bardziej poświęcać im tyle miejsca na poważnym portalu informacyjnym. Raczej wypada się zastanowić co zrobić, by ten człowiek już Krakowem nie rządził. |
Cytat:
|
Cytat:
W dzisiejszych czasach, kompletenie nie liczy się kto co robił/robi/czy zamierza zrobić, liczą się emocje i to one decydują o wyniku wszelkich wyborów. Może nam się to nie podobać, może nie być nam to w smak, możemy się z tym nie zgadzać ale nie pozostaje nic jak krzyczeć, krzyczeć i jeszcze raz krzyczeć ... |
Cytat:
Nie mozemy nie reagowac. Przez lata nie reagowalismy na zaczepki o ub i zomo i dzisiaj takie teksty weszly juz na "salony". Dostalismy nauczke ze nie wolno milczec. |
|
Po to się parchu rejestrujesz, żeby przekazać bełkot kolesia, którgo ojciec był sekretarzem partii? Zapytaj craca, o tatusia moze ci odpowie.
|
Nie no ja się uśmiałem jak przeczytałem ten tekst. Przez takie portale jak ten w linku, takich "redaktorów" i takie teksty, Cracovia kojarzona jest z warcholstwem i chamstwem w całej Polsce. Strzelają samobója co jakiś czas.
Autor tekstu za dużo czasu spędził na ichniejszej "encyklopedii" zdaje się. Nie mogę pojąc jak można wypisywać takie rzeczy jak np: "Tyle lat Cracovia była kopana po dupie z każdej strony..." To akurat komentarz z pod tekstu. Jak można robić z własnego klubu największego pokrzywdzonego przez komunę w Sporcie polskim? Jednocześnie zarzucając Wiśle wielkie korzyści z tegoż systemu. Tak Cracovia była dyskryminowana, że komuchy wyremontowały im stadion. O hali Sokoła nawet szkoda wspominać. Tak Cracovia była dyskryminowana. Jak kibice pasów się nie wstydzą takie rzeczy mówić? Masę innych klubów dużo więcej ucierpiało. Jagiellonie komuchy rozwiązały, bo nazwa im się nie podobała, Garbarni lekką ręką zabrali stadion, by wybudować hotel, Dąbski KS wywalczył awans do barażu, bodaj o wejście do I ligi. Kumuchy na ten baraż wysłały Włókniarza, a Dąbski tylko list dostał, że nie grają o I ligę. Była to jedyna szansa dla tego klubu, żeby wejść do ligi. Druga strona medalu było wiele klubów które zbudował lub wylansował komunizm np Legia czy Górnik. Do tych klubów redaktorzy i kibice Pasów nie uderzają, nie piszą takich bzdurnych artykułów, nie wyzywają. Co to oznacza? Że Gwardia to tylko pretekst, punkt zaczepienia żeby dojebać Wiśle. Każdy większy klub ma wiele grzechów na sumieniu. Każdy ma swoją historię, która składa się z pięknych chwil i upadków. Taką ma Wisła, taką ma Legia i taką też ma Cracovią. Niestety w ich "encyklopedii" próżno szukać tych złych momentów w dziejach Cracovii. |
Cytat:
Dokładnie, wy się na dodatek tak lansujecie że Wisła to klub milicyjny który czerpał korzyści z panującego ustroju, a pomyśl baranie jeden z drugim kto na ulicy walczył z milicją? Cracovia? weź pisz na tym swoim forum które pisze nowe rozdziały w starej historii, przekłamując ja w nie wygodnych dla was kwestiach.. |
Posłuchałem tych pseudoprzeprosin i jedno zwróciło moją uwagę. Jacek M. mówi , że nie "najszczęśliwiej użył wiadomego zwrotu i że powodem tego było to że chwilę wcześniej usłyszał te słowa w pioseneczce"................Czy on powtarza wszystko co usłyszy ? Nie myśląc na konsekwencjami ? Czy gdyby ta pioseneczka miała słowa jeszcze bardziej dosadne też by to zacytował. I jeszcze: "jeśli ktoś się poczuł urażony............" że niby nie wiedział co te słowa znaczą ? Że można tym urazić właśnie kibiców Wisły ? PRZECIEŻ ON GRA IDIOTĘ i tym obraża mnie ponownie.
|
Dobra. Bo niektórzy tu z nas piszą, że klub powinien w jakiś sposób odnieść się do słów pana M. Ze względu, że nie jestem prawnikiem czy nie orientuje się czasami ktoś z was jak ma się sytuacja od tej strony? Chodzi mi o to, czy klub w ogóle może mu coś zarzucić? Bo to, żeby tamci nie zeszli, czy nie zejdą na psy to to jest powiedzenie ich (dla nas kibiców zrozumiałe), ale też równie dobrze jest to popularne określenie, że ktoś zszedł na psy i teraz czy może zajść taka sytuacja, że po określeniu ewentualnego stanowiska przez nasz klub nie będziemy mogli wydusić od niego nawet tych oficjalnych przeprosin lub tam czegokolwiek, ponieważ on wytłumaczy się, że tylko życzył piłkarzom i kibicom Cracovii, ażeby ci właśnie 'nie zeszli na psy'...
|
Żydzi cała Polska się Was wstydzi. Drugie tyle nienawidzi. Jak się czyta takie brednie pejsiastych redaktorków to normalnie mam ochotę cofnąć się o te 60 lat. Taki był ustrój wtedy i większość klubów jaki i ludzi była pod kontrolą komuchów. Nie będę się rozpisywał o tym jak kibice Wisły z komuną walczyli i robią to do dzisiaj bo ten icek jest ograniczony.
Wisła to POLSKI klub a Cracovia żydowski. Sami Żydzi kibicują Cracovii wystarczy zobaczyć kto ze znanych osób przychodzi na jej mecze. Same żydostwo i czerwone pająki. Trochę się zdenerwowałem tym artykułem żydowskim powyżej. |
No raczej ze względów prawnych Majchrowskiemu nie ma nic do zarzucenia. Więc tym bardziej trzeba o tym przypominać ludziom, żeby pamiętali w dniu wyborów.
|
Cytat:
|
Majchrowski kampanię wyborczą już zaczął.
http://blackblogsheep.salon24.pl/147...-do-nienawisci http://blackblogsheep.salon24.pl/147...lpracowal-z-sb Panowie kampanię czas zacząć. |
fajnie byłoby gdyby PO wystawiło w wyborach na prezydenta Krakowa w Krakowie Jana Mariana Rokitę. Człowiek z Krakowa, któremu leży na sercu dobro tego miasta...
|
Już jednego sepleniącego mamy, drugi nam nie potrzebny.
Poza tym go nie wystawią, bo ma wyrok ;) |
Majchrowski też ma wyrok za nieregulowanie rachunku w hotelu na blisko 60 tyś zł oddał zaledwie 10tyś nie wiem jak się sprawa dalej potoczyła.
|
A ja pierd*** już ten temat i się nie wypowiadam. Potem mi kopiują posty i wklejają na jakichś chu** stronach w komentarzach...
|
Cytat:
|
Majchrowskim nie ma się już co zajmować, bo sam się w piątek określił. Poprostu olać chama i tyle nie głosować na niego. Mnie bardziej interesuje kogo poprzeć w zamian. O Kraciku słyszałem, że tez pasiasty, ale może to tylko plotki. Może poprosić go w czasie kampanii o spotkanie z kibicami. Niech określi czy w czasie sprawowania władzy będzie przychylny inwestycjom na Wiśle. Chodzi głownie o halę.
|
Na pewno ten artykuł jest autentyczny!? Znów gwałcą historie! Fakt Wisła 40 lat GTS ale Polska tyle samo lat PRL em. Z remisu na Wembley Paski się nie cieszą. Z medali na mistrzostwach też nie! Można by tak bez końca...
|
Cytat:
|
Ja głosuję na Unię Polityki Realnej. W wyborach samorządowych również tak postapię, jest to partia prawicowa, konserwatywno-liberalna.Na profesora Majchrowskiego nigdy nie oddałem głusu. Mam czyste sumienie.Kiedyś głosowałęm na PiS ale w sprawach szczegulnie gospodarczych jednak mnie nie reprezentują.
|
Cytat:
|
Cytat:
Siedzi taki jeden z drugim, mysli. "Cholera faktycznie wtopa, chyba nie mamy argumentu" "Jak to nie? Mamy argument swiety, przenajswietszy. UB!" Żałosne... |
A pamiętacie jak chcieli wystąpić do IPN-u o status pokrzywdzonego przez komunę? Te typy chyba mają w genach nieudacznictwo i nieudolność. W III lidze na mecz z koroną przychodzi 10 000 ludzi, by w parę lat później na I ligową już niepokalaną waliło 2 000 osób. No ****a ! III liga - 10 000 : I liga - 2 000. Fenomen Cracovii :-)
|
Może ktoś zdolny informatycznie zrobi zgodnie z ostatnią modą stronę "koniecjm" z wymieniem jego wybotnych dokonań?:D
|
Cytat:
Majchrowskiego szkoda komentować jego nieudolność widać chociązby po ponad 250 mln długu miasta , na razie mamy do wyboru Majchrowski albo Kracik , ani jeden ani drugi nie nadają się , mamy czekać na kandydata Pisu?? nieważne kto nie był już jego kontakty z tą partią wystarczą mi za wystarczający powód żeby na niego nie głosować , Kraków jest w tragicznej sytuacji.. |
Cytat:
|
jakby ktoś się zastanawiał jakie to sukcesy ma Jacek Majchrowski to niech już się nie głowi:
Cytat:
Ktoś wie być może: * gdzie się podziały zwiększone dochody miasta, skoro ciąć trzeba na wszystkim z wyjątkiem pełnomocników prezydenta? * gdzie na Prądniku znajdę w/w boiska wielofunkcyjne, kryte basen albo wielkie kompleksy rekreacyjno-sportowe? Czy to wszystko podchodzi po prostu pod Com-Com Zone? * gdzie można znaleźć opis w/w projektu rozbudowy i modernizacji trasportu publicznego? bo chyba nie mówimy tu o tramwaju na Ruczaj, Górkę Narodową czy jakimś innym mirażu typu kolejowy transport publiczny? |
Cytat:
Dziwi jednak fakt że znany konfident i piewca wielkości naszej sąsiadki za Błoń Romanowski nie przyjął prezydenckiego zaproszenia do znajomych na facebooku http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...Facebooku.html |
Ten to jest tez nieuleczalny przypadek. Niby chcial zartem napisac ale z tekstu wali po oczach egocentryzmem i zapatzeniem w siebie samego. Ciekawe czy w zaporszeniu napisal mu "Rafałku, chodz do mnie. Nie zejdzmy razem na psy".
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ent_hymnu.html
Cytat:
|
chyba kazdy zdaje sobie sprawe, ze bylo to zamierzone.
no moze oprocz Majchowskiego, ktory chcial zaplusowac u zydkow i pewnie nie spodziewal sie takiej afery. teraz niby przeprasza, ale niestety juz sie utopil. co do glosowania w wyborach prezydenckich to tak naprawde nie wiadomo na kogo glosowac. Majchrowski juz skreslony, Kracik - cholera go wie, ale jak slysze o trolejbusach itp, to chyba z nim cos jednek nie tak, ktos z PiS - PiS praktycznie oddal prezydenture w Krakowie w tych wyborach i pewnie wystawi kogos tylko po to zeby byl. |
Nie osmieszał by sie juz Majchrowski z tymi "przeprosinami"
gosc publicznie nas obraza a potem niby okazuje skruche?? troche to żałosne ale tu wychodzi jaki kto jest naprawde. |
Jest rzeczą zabawną, że o kwestii nieodpowiedniego zachowania Majchrowskiego " na mieście" dyskutują ludzie, którzy nie mają bladego pojęcia ani o Wiśle ani o Cracovii - mało tego, dykutują i wyrażają swoje oburzenie ci, którzy od wszelakich grup kibicowskich, czy klubów się odcinają.
Jest to przecudny efekt rozpoczęcia kampanii wyborczej w Krakowie przez TVN. Gra elegancko obliczona na Kracika a do tego swoje pierwsze wyborcze kroki w propagandzie powsko - kracikowej podparte są cytatami z naszego forum. Oczywiście, że Majchrowski przegiął - nie piewrszy raz z resztą. Kto pamięta - kto nie skacze ten za Wisłą i skaczącego Jacka? Problem w tym, że wtedy nie było wyborów i nie kandydował silny kandydat PO. Ja proponuję zachowanie zdrowego rozsądku, bo mnie Majchrowski nie zaskoczył niczym - uważałem i uważam, że to najgorszy prezydent w Krakowie po 89r. - nie dlatego, że skakał razem z pasami i nie schodzi na psy tylko dlatego, że z***ł EURO 2012, że zamiast zachęcać inewstorów do budowania przemysłu, fabryk - to już istniejący zwijają interes a na ich miejsce nie przychodzą nowi - nawet za cenę swojej szkółki - gdzie z zabłocia wynosi się resztka przemysłu tylko dlatego, że szkoła Jacka musi się komponować z otoczeniem w planie zagospodarowania przestrzennego. Ten człowiek nie zrobił NIC dla młodego pokolenia Krakowian - gdyby nie Campgemini czy Elektrolux - w tym mieście nie byłoby co robić. Nie dajcie się jednak zwieść taniej propagandzie ITI - stajecie się bowiem pionkami w ich grze i do tak poważnej rzeczy jak wybory samorządowe skalkulujcie chłodno co dla Was jako ludzi którzy za 6 lat będą mieli 30 czy 25 lat będzie dobre. Groźna mina dziennikarzyny w telewizorze nie zapewni Wam szczęścia |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl