![]() |
O czym Wy kochani piszecie. Klubik jak najbardziej do wysadzenia w powietrze z hukiem. APOEL ?? I macie już sraczkę. No ciekawym co byście pisali jakbyśmy tak trafili kogoś z grupy nie-mistrzowskiej. Wisła jest zdecydowanie faworytem dwumeczu z drużyną z Cypru. Ognia , ku r wa , na nich!!!
Palec Boży musiał dotknąć czupryny Michała Platiniego. Gdyby nie ta reforma to nie które kapele by nawet i za sto lat do LM nie weszły. Ten model przeprowadzania eliminacji jest cholernie !!! uczciwy. Mistrzowie vs mistrzowie . |
Cytat:
Z odczuwalności to przesadziłem bo wilgotość jest duża ale średnie temperatury po 20 to około 30 stopni w sierpniu. |
a ja myślałem że Nieciecze wylosujemy haha . Tak na poważnie to wylosowaliśmy najlepiej :) według współczynnika :p
|
Cytat:
|
Cytat:
Generalnie jak ich przejdziemy to będzie można powiedzieć że jesteśmy 'prze...';) Wkleję ich mecze pucharowe z ostatnich 2 sezonów+ obecny. Ogólnie ogórków zjadają na śniadanie, średniaków eliminują , przegrywają jedynie z zespołami z górnej półki oraz potentatami. jakichkolwiek wpadek pucharowych BRAK. W grupie LM z Chelsea,Porto i Atletico - 3 minimalne porażki i 3 remisy. Faktycznie jak ich nie przejdziemy to Maaskant won a skład pogonić Pelister 0 - 0 APOEL APOEL 1 - 0 Pelister APOEL 2 - 2 Crvena Zvezda Crvena Zvezda 3 - 3 APOEL APOEL 1 - 4 Schalke Schalke 1 - 1 APOEL EB / Streymur 0 - 2 APOEL APOEL 3 - 0 EB / Streymur APOEL 2 - 0 Partizan Partizan 1 - 0 APOEL FC København 1 - 0 APOEL APOEL 3 - 1 FC København Atlético Madryt 0 - 0 APOEL APOEL 0 - 1 Chelsea Londyn Porto 2 - 1 APOEL APOEL 0 - 1 Porto APOEL 1 - 1 Atlético Madryt Chelsea Londyn 2 - 2 APOEL Tauras 0 - 3 APOEL APOEL 3 - 1 Tauras APOEL 1 - 0 FK Jablonec FK Jablonec 1 - 3 APOEL Getafe 1 - 0 APOEL APOEL 1 - 1 Getafe Skënderbeu Korçë 0 - 2 APOEL APOEL 4 - 0 Skënderbeu Korçë APOEL 0 - 0 Slovan Bratislava Slovan Bratislava 0 - 2 APOEL |
Jeśli ktoś mowi ze APOEL jest słaba druzyna
ewidetnie zasnął jakieś 10 lat temu |
Cytat:
|
Hehe pierwsze, co w tych wynikach rzuca mi się w oczy to Schalke i wynik 1:4 :p
|
Wypowiem się może trochę na temat pogody panującej na Cyprze, ponieważ pracowałem tam przez 3 miesiące. Temperatura w nocy o tej porze roku nie spada znacznie i waha się w okolicach 30 stopni jeśli są upały (zdarzają się też minimalnie chłodniejsze dni - w nocy 25) ale największą udręką jest niesamowicie wysoka wilgotność powietrza. Powiem szczerze, że ciężko się oddycha przy tej wilgotności, a co dopiero gra w piłkę nożną ale... APOEL to nie Barcelona, czy Real, a warunki są takie same dla obu ekip i bardzo mocno wierzę w to, że Wisła wreszcie awansuje do LM :) Tego Wam i sobie życzę!
|
Cytat:
PS. I taki Slovan zrobił "na Saharze" 0-0. PS2 . Przecież ja nie piszę ,ze oni są słabi.Tylko ,że my jesteśmy dobrzy. PS3. Musimy ich "zmiażdżyć" ;-) PS4 . MY TO JUŻ GRALIŚMY MECZ Z LEGIĄ O SUPERKUPĘ CZY JESZCZE NIE ? COŚ MI UMKNĘŁO? |
Ja powtórzę słowa Kowalczyka że jak z Apoelem nie awansujemy to niech Wisła da sobie już spokój z tą ligą mistrzów!
No lepszej drogi do LM wymarzyć sobie nie moglismy |
Na tym etapie nie uświadczymy kelnerów i bezsprzecznie oprócz wzniesienia się na szczyt formy, wypadałoby dodać szczyptę szczęścia, co w rewanżu może okazać się kluczowe.
Oczywiście powinniśmy znać swoją wartość - w meczu u siebie. Podstawą jest jednak skuteczna i odpowiedzialna gra w obronie, margines błędu jest doprawdy malutki. W ataku trio Iliev-Melikson-Małecki może przynieść sporo korzyści. Piszecie, że mają nieruchawą obronę - miejmy nadzieję, że zostanie to wykorzystane. Maaskant to dobry taktyk i uczy się zarówno na błędach, jak i powodzeniach. Drużyna pod APOEL zostanie dobrze przygotowana, o tym jestem przekonany. Mamy na tyle duże pole manewru, że można ustawić drużynę tak, by z tyłu było zero, a w sieci po drugiej stronie jak najwięcej. Jestem dobrej myśli, ale odczucia w stosunku do tego dwumeczu podlane są sporą dawką nerwów. To dobrze, gdy jestem spokojny, mecz nie układa się dobrze. |
Getafe jest słabym zespołem , a nie jakimś zespołem z górnej półki a odpadli z nimi :)
Musimy dać radę. Najlatwiejszy rywal z możliwych |
Jak ktoś chce przeskakiwać APOEL i typować grupy, to niech zajrzy do rozstawień
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedcl2011.html a tak to, powinniśmy, ale nie musimy. Oby mieć jakieś 2:0 z R22 i pojechać tam na spokojne kontry. |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Ten swoje...Jakby nie dorzucił jak wielki zespół spotkał na swej drodze i że nie ma co porównać tego, że Wisła przejdzie do jego porażki 4:1 z PAO to nie byłby sobą. :)
|
Link do strony stadionu APOELu:
http://www.gsp.org.cy/stadium/index....id=119&lang=en Jak dla mnie wygląda jak patelnia :/ |
A tak z innej beczki ciekawe ilu kibiców APOEL-u przyjedzie do nas, w Bratysławie było ich podobno około 400 :-D
|
Wreszcie szczęście w losowaniu!!! z drugiej strony nie można ich zlekceważyć. Mają ciekawy, międzynarodowy skład. Wiadomo. 17 sierpnia na Reymonta doping na miazgę i jedziemy z nimi!!! To niepowtarzalna szansa na Ligę Mistrzów
|
Mam nadzieję, że komplet będzie na R22!
|
Cytat:
Na przyszłość sprawdź informacje zanim spróbujesz nią błysnąć na forum. |
Cytat:
Zgotujmy im piekło na ziemi! |
To ja jeszcze poproszę sędziego z Turcji albo innego kraju, który ma z Grecją mocno na pieńku
:) |
chyba z Cyprem... to prosimy o jakiegoś Greka
|
Cytat:
|
patrząc na koszyki, to możliwa jest prawdziwa grupa śmierci:
Barcelona lub Real AC Milan Manchester City Wisła z trzeciego koszyka najlepiej trafić na FC Kopenhage (jeśli awansują), z drugiego może być Olympique Marseille, a z pierwszego koniecznie ktoś z top 3, trzeba się przedstawić Europie, nie?;) Ale najpierw Apoel! |
Na pewno Apoel to nie są "ogórki". Liga cypryjska się mocno zmieniła na przestrzeni ostatnich lat. Można powiedzieć, że nie tylko nas Cypryjczycy dogonili ale też przegonili (co widać po ostatnich wynikach ich drużyn w pucharach). Tak więc do dwumeczu z nimi trzeba podejść maksymalnie skoncentrowanym i z dużym szacunkiem dla klasy rywala (czyli jak na Litex a nawet dużo bardziej, eliminując po drodze błędy które się przydarzały w meczach z Bułgarami). Z drugiej strony trzeba sobie zdać sprawę, że łatwiej już nie będzie w decydujących bojach o Ligę Mistrzów dlatego biorąc pod uwagę planowaną kolejną rewolucję Platiniego w LM to być może jest to ostatnia? przedostatnia? szansa by dostać się do piłkarskiego raju eliminując po drodze Takich rywali (porównując ich do FC Barcelony, Realu Madryt, Panatinaikosu Ateny). Wykorzystanie tej szansy może "dać Wiśle dodatkowego kopa finansowego i sportowego" na długie lata, pozwolić zdominować ligę, a przy okazji stać się zaczynkiem, motorem napędowym dla podniesienia poziomu polskiej piłki klubowej już na lata. Liczę, że inne polskie zespoły też będą dokładały swoje cegiełki do tego by ten poziom na arenie europejskiej się regularnie podnosił.
Wierzę, że obecna Wisła ma atuty, wiele jakości by udowodnić swoją przewagę, wyższość nad mistrzem Cypru i w końcu spełnić marzenia nas wszystkich. |
Cytat:
|
Trzeba zagrać jak z każdym i wygrać bez straty gola u siebie. Mamy równiejszy skład, a oni pewnie też się cieszą ;).
|
Cytat:
|
Jak Platini wprowadzał reformy to w sezon 2011/2012 miał byc ostatnim w którym będzie funkcjonowała ułatwiona EL.LM dla takich klubów jak nasz a po tym sezonie wszystko miało wrócic po staremu.Jak Platini albo jakiś nowy prezydent przywróci stary system to powiem jedno .......E TĄ LIGĘ MISTRZÓW !!!!!!!!!!! A wszystko na to wskazuje że Platini będzie starwoał w wyborach na stanowisko prezesa FIFA a jednym z kandydatów ma być prezes Bayernu Monachium który opowiada się za stworzeniem eliternej LM tylko z najbogatrzymi klubami.Teraz już powiem że LE jest dla mnie ciekawszym produktem bo nie graja w niej w ciąż te same kluby piłkarskie jak w LM.
|
Cytat:
EDIT: Cytat:
|
Artmedia finansowo i organizacyjnie była co najwyżej polskim odpowiednikiem Podbeskidzia, z tym, że Bielszczanie w ciągu najlbiższych lat zyskają całkiem ładny stadion. Nie przesadzajmy, gdzie Krym, a gdzie Rzym...Wisła i Petrzałka to dwa różne światy.
|
IMHO jeśli awansujemy do LM nic cudownego ani strasznego się nie stanie, klub będzie dalej działał tak jak teraz kasę weźmie Cupiał i trudno się temu dziwić o wiele więcej w Wisłę wpompował, sprzedamy Maora i Małego a Valx będzie szukał następców.
|
Krótko: jak nie teraz to kiedy?
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie zyskaja. Na 99% nie bedzie nowego stadionu. |
dzisiaj dwie świetne informacje: Apoel i 1. września mecz w Częstochowie:D. Liczę na to, że grając w moje urodziny dostanę prezent w postaci wyniku 3-0 ( oczywiście z cypryjczykami ;)).
Szczerze mówiąc grając z debiutantami w europejskich pucharach z Albanii strzelali bramki z dobitek i błędów obrońców. Skrzydeł za dobrych nie widziałem. To samo ze Slovanem, który mając Cikosa i Milinkovica w sumie nie pograł sobie w tym dwumeczu ale stracił bramki ewidentnie ze swoich błędów. Jeśli awansujemy w LM będzie śmiesznie, z każdym baty, może wylosujemy jakieś Lille w beznadziejnej formie i będzie szczęśliwe 3. miejsce. No cóż o to walczymy, tego chcemy. Ważne, żeby potencjalny sukces wykorzystać na przyszłość! |
//Ajax - Cupiał od początku swoich rządów czekał na Ligę Mistrzów, więc nie sądzę, żeby po pierwszym sezonie z LM zaczął sprzedawać filary zespołu. Pan B.C. to nie tylko właściciel, chcący wypromować swoją firmę (czyt. pan R. i klub z Wronek/POZnan*ia), ale przede wszystkim kibic. Myślę, że byłby w stanie przenieść Wisłę na poziom klubów LM, jeżeli miałby pewność zarabiania kasy na meczach w fazie grupowej tych rozgrywek. Wisła odleciała by finansowo klubą z Ekstraklasy na inną planetę....
Nawet, jeżeli nie awansujemy do LM za 3 tygodnie, to jestem za przedłużeniem kontraktów z najlepszymi zawodnikami, Valxem i trenerem. Widać, że mamy w drużynie profesjonalistów i szkoda byłoby ich stracić. //Przemo - najlepszy scenariusz LM. 2 zespoły z ligi galaktycznej (czyt. Barca, Real, Valencia, Man U, itp.) i jeden średniak, z którym walczymy o Ligę Europa. 3 miejsce w grupie i przynajmniej jeden dwumecz w fazie pucharowej Ligi Europa... to była by bajka. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl