Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Smoleńsk 2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7806)

Pablo84 16.10.2013 17:12

Oczekujesz czegoś więcej od tego typu ludzi ? Ważne że leci you can dance, gwiazdy tańczą na lodzie, na koniec wieczorne wydanie wiadomości faktów i można iść spać w poczuciu wyższości.

Ja wiem, przykro się robi od tego typu utumanień, no ale cóż możemy zrobić? Ta wstawka z tym skypem wygląda mi się z sytuacją, kiedy korepetytor stara się uczniowi coś wytłumaczyć, dziecko puszcza bąka i zaczyna się z tego śmiać.
Co tam materiały cienkościenne - kto by się tam przejmował badaniami naukowymi. Putin zadzwonił.
Ciekawy jestem czy profesor żałuję tego,że włączył się w te badania- mam nadzieję, że nie.Jjak płytkim jesteśmy narodem i ile w nas nienawiści. Mógł odmówić, ale coś chciał dla kraju zrobić, to teraz dzwonią do niego jakieś półgłowki lub wysyłają mu listy z pogróżkami- zapewne od miłośników partii miłości.

http://www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0

AS82 16.10.2013 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1335747)
Oczekujesz czegoś więcej od tego typu ludzi ? Ważne że leci you can dance, gwiazdy tańczą na lodzie, na koniec wieczorne wydanie wiadomości faktów i można iść spać w poczuciu wyższości.

Musze cie rozczarować ale nie ogladam ww. programów .
A czego można się spodziewać po widzach Telewizji Trwam ,którzy są najbardziej naświetlani tymi wariactwami Macierewicza ,którzy się kładą w poczuciu ,że żyją w państwie totalitarnym i że Tusk z Putinem im zabił prezydenta ?

Drozd 16.10.2013 17:25

Ty pewnie nie potrzebujesz tefałenu. Wszystko masz w domciu, z pierwszej ręki inaczej ciężko wytłumaczyć skalę POmylenia, którą prezentujesz.

A to tylko dlatego, że sprzedajne ku...wy nie są publicznie nazywane ku...ami. Więc pojawia się wrażenie równoważności argumentów. I taki Grzegorz wypisuje debililizmy które sprawiają że ręce opadają, a jest pewnie święcie do swojej racji przekonany. Klasyczny Kobierzyn...

Pablo84 16.10.2013 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1335749)
A czego można się spodziewać po widzach Telewizji Trwam ,którzy są najbardziej naświetlani tymi wariactwami Macierewicza ,którzy się kładą w poczuciu ,że żyją w państwie totalitarnym i że Tusk z Putinem im zabił prezydenta ?

Nie pisałem o Tobie- ja tutaj nikogo nie chce obrażać. Pisałem ogólnie.

A tutaj wykład dla zainteresowanych.
http://youtu.be/sr0_ICluGSE

serek.c2 16.10.2013 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1335749)

Ciekawe kiedy zamiast paplać tu o TV Trwam czy o Macierewiczu (a jednocześnie naśmiewać się z wszystkiego i wszystkich) zapoznasz się wreszcie z dostępnymi materiałami i sam zaczniesz używać mózgu? Chyba się nie doczekam... Lepiej przecież wyśmiać profesora fizyki, który przeprowadził jako jedyny sensowne badania poddając w wątpliwość główną przyczynę tej katastrofy (wg Millera i strony rządowej). A to, że jego jedynym adwersarzem jest astrofizyk? A kogo to obchodzi prawda AS-ie? Szczerzyłeś tu ząbki po artykule w Wyborczej na temat "niefachowości" ekspertów ZP. Jakoś nie widziałem, żebyś równie ochoczo pękał ze śmiechu po publikacji przedstawiającej "dokonania" ekspertów od Laska.

Taka jest właśnie z Tobą dyskusja - zero wiedzy, zero chęci zgłębienia tematu z Twojej strony. Samodzielnego myślenia brak. Lol-i za to pełno - no i frazesów o sztucznej mgle i helu.

AS82 16.10.2013 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1335723)
Nie skype tylko banda lemingów, które żeby nie dowiedzieć się jakimi są kretynami zatykają uszy i zamykają oczy. Himalaje naiwności.

http://img.sadistic.pl/pics/7e70fa68177f.jpg

Chyba nie tylko lemingi dzwoniły... :lol:

martin_6 16.10.2013 17:52

Co by nie mówić - sfrajerzyli... Mogli tego uniknąć, gdyby tylko pomyśleli, a że ktoś może chcieć potrolować, to akurat do przewidzenia było.

GrzegorzTS 16.10.2013 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1335745)
Raczej tylko idiota mógłby takie coś wymyślić. Gratuluję wyobraźni, a podobno to zespół parlamentarny buja w obłokach spiskowych teorii. Paszkwile w tvn i gw też zamawiał Macierewicz? :rotfl:

Raczej tylko idiota mógł pracować na zmanipulowanym zdjęciu.Widzę dalej tkwisz w przekonaniu jaki to tvn zły a już zapomniałeś jak wypunktowałem Cię w temacie Radwańskiej i tvnu? krótką masz pamięć...

JEDREK76 16.10.2013 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1335747)

Ja wiem, przykro się robi od tego typu utumanień, no ale cóż możemy zrobić? Ta wstawka z tym skypem wygląda mi się z sytuacją, kiedy korepetytor stara się uczniowi coś wytłumaczyć, dziecko puszcza bąka i zaczyna się z tego śmiać.
Co tam materiały cienkościenne - kto by się tam przejmował badaniami naukowymi. Putin zadzwonił.
Ciekawy jestem czy profesor żałuję tego,że włączył się w te badania- mam nadzieję, że nie.Jjak płytkim jesteśmy narodem i ile w nas nienawiści. Mógł odmówić, ale coś chciał dla kraju zrobić, to teraz dzwonią do niego jakieś półgłowki lub wysyłają mu listy z pogróżkami- zapewne od miłośników partii miłości.

wis.la/n2nz8

Paweł to o czym piszesz "jak płytkim jesteśmy narodem i ile w nas nienawiści" to częściowo fakt. Niestety 50 lat komuny i prylu (a i późniejsze "miękkie" przejście do III RP bez rozliczenia z przeszłością) zrobiło jednak swoje. Karierę robią ludzie płytcy i mali dla których własny interes i swojej koterii jest najważniejszy, słowa Ojczyzna, Patriotyzm etc. stają się passe i mówią tak Ludzie co do których w wielu przypadkach naprawdę miałem szacunek. A skoro tak się dzieje to nie można się dziwić, że pojawia się chamstwo i wszechogarniająca Nasz Kraj destrukcja.
Dzisiaj przez przypadek wszedłem na Interii w artykuł o jaki zamieścił jakiś idiota z redakcji o chorobie posła Górskiego z PiSu i Jego apelu do Przyjaciół zamieszczonym na szajsbooku o oddawanie krwi. Komentarze jakie się pod tym pojawiły to właściwie jeden ściek. Tak wiem to tylko forum interii, wypisz wymaluj forum onetu, pewnie dzieci z gimnazjum... ale ktoś te dzieci "wychował", ktoś nauczył takiego zachowania i takich reakcji. Zresztą czy na tym forum jest inaczej? że przypomnę tylko o wielokrotnych wpisach AS-a, Szpenia, pysia i innych pokemonów w tym temacie. Niestety tutaj wracamy do początku - II wojna światowa=wyniszczenie elity, 50 lat komuny. Niestety ale z szamba nie da się zrobić perfumerii, choć możemy się pocieszać, że kiedyś też nie było idealnie wspominając słowa wycofywanego teraz cichaczem z lektur szkolnych - wieszcza:
"[...] Nasz Naród jest jak lawa,
z wierzchu zimna i twarda
sucha i plugawa
lecz wewnętrznego ognia
sto lat nie wyziębi
Plwajmy na tę skorupę
i zstąpmy do głębi [...]"

AS82 16.10.2013 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1335760)
Paweł to o czym piszesz "jak płytkim jesteśmy narodem i ile w nas nienawiści" to częściowo fakt. Niestety 50 lat komuny i prylu (a i późniejsze "miękkie" przejście do III RP bez rozliczenia z przeszłością) zrobiło jednak swoje. Karierę robią ludzie płytcy i mali dla których własny interes i swojej koterii jest najważniejszy, słowa Ojczyzna, Patriotyzm etc. stają się passe i mówią tak Ludzie co do których w wielu przypadkach naprawdę miałem szacunek. A skoro tak się dzieje to nie można się dziwić, że pojawia się chamstwo i wszechogarniająca Nasz Kraj destrukcja.
Dzisiaj przez przypadek wszedłem na Interii w artykuł o jaki zamieścił jakiś idiota z redakcji o chorobie posła Górskiego z PiSu i Jego apelu do Przyjaciół zamieszczonym na szajsbooku o oddawanie krwi. Komentarze jakie się pod tym pojawiły to właściwie jeden ściek. Tak wiem to tylko forum interii, wypisz wymaluj forum onetu, pewnie dzieci z gimnazjum... ale ktoś te dzieci "wychował", ktoś nauczył takiego zachowania i takich reakcji. Zresztą czy na tym forum jest inaczej? że przypomnę tylko o wielokrotnych wpisach AS-a, Szpenia, pysia i innych pokemonów w tym temacie. Niestety tutaj wracamy do początku - II wojna światowa=wyniszczenie elity, 50 lat komuny. Niestety ale z szamba nie da się zrobić perfumerii, choć możemy się pocieszać, że kiedyś też nie było idealnie wspominając słowa wycofywanego teraz cichaczem z lektur szkolnych - wieszcza:
sucha i plugawa
lecz wewnętrznego ognia
sto lat nie wyziębi
Plwajmy na tę skorupę
i zstąpmy do głębi [...]"

Ty niestety takimi wpisami ,powodujesz także pogłębianie się podziałów i wzrost nienawiści ,uznając tylko siebie i tobie podobnie myślących za jedynych prawilnych i uczciwych patriotów,natomiast każdy kto inaczej myśli czy głosuje jest tym gorszym ,tym po drugiej stronie barykady . Nie zwalaj winy na komunę ,bo ostatnio były publikowane badania kiedy Polacy byli najbardziej podzieleni i wrogo nastawieni do siebie i z badań wynika ,że to okres ostatnich lat czyli tak zwanego POPISu , gdzie pierwsze skrzypce w dzieleniu Polaków wiedzie twój żoliborski idol. Nawet z katastrofy swojego braciszka ,zrobił oręż do walki politycznej , i teraz się trzeba opowiedzieć czy wierzysz w zamach Macierewicza i glosujesz na PIS czy nei wierzysz i glosujesz na PO ,co jest już objawem całkowitego popi**dolenia.
I muszę cie zasmucić ,że to co robi Kaczyński i Macierewicz nie jest popierane przez jakieś elity o których dumnie piszesz , bo na ich teorie i przekaz nabierają się w większosci stare rozmodlone baby i niewykształceni ludzie. Dla Kaczyńskiego ludzie z wyższym wykształceniem to "wykształciuchy",którymi jak mniemam gardzi.

PS Aha jeszcze o leżącym na łożu śmierci pośle Górskim ,podobno oprócz prośby o krew ,prosił także ,żeby mu przynieść urnę do sali w której leży ,tak żeby mógł głoować za odwołaniem HGW ,czyli chyba jeszcze umierający nie jest...

Drozd 16.10.2013 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzegorzTS (Post 1335757)
Raczej tylko idiota mógł pracować na zmanipulowanym zdjęciu.Widzę dalej tkwisz w przekonaniu jaki to tvn zły a już zapomniałeś jak wypunktowałem Cię w temacie Radwańskiej i tvnu? krótką masz pamięć...

To "zmanipulowane" zdjęcie jest raporcie anodiny. Do niej pretensje. Zresztą jest zmanipulowane bo "rosyjski bloger przyznał się że zmanipulował." :rotfl: Jaki uczciwy i na pewno wiarygodny :).

A co do Radwańskiej to lepiej się nie ośmieszaj tylko oglądnij zdjęcie z angielskiej gazety. Skoro nie dostrzegasz manipulacji to szkoda czasu na dyskusję.

AS82 16.10.2013 19:23

http://www.youtube.com/watch?v=1gTJDr8RIXg

Bezcenna mina Kaczyńskiego gdy "Władimir Putin dzwoni"

JEDREK76 16.10.2013 19:25

Z ciekawości co tam bazgrzesz (czy coś może się nauczyłeś, pojąłeś - polemizując tutaj z nami) rozwinąłem twój wpis i... szkoda gadać

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1335761)
Ty niestety takimi wpisami ,powodujesz także pogłębianie się podziałów i wzrost nienawiści ,uznając tylko siebie i tobie podobnie myślących za jedynych prawilnych i uczciwych patriotów,natomiast każdy kto inaczej myśli czy głosuje jest tym gorszym ,tym po drugiej stronie barykady .[...]

Czy ja gdzieś coś takiego napisałem?? Odnoszę wrażenie, że nadal masz problemy z pojęciem tekstu, który czytasz:mysli: Poniżej zamieszczam Ci dla ułatwienia jeszcze raz mój wpis w całości. Wskaż mi gdzie napisałem coś co próbujesz sugerować w wytłuszczonym fragmencie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76
sucha i plugawa
lecz wewnętrznego ognia
sto lat nie wyziębi
Plwajmy na tę skorupę
i zstąpmy do głębi [...]" [...]

Idąc dalej

Cytat:

[...] Nie zwalaj winy na komunę ,bo ostatnio były publikowane badania kiedy Polacy byli najbardziej podzieleni i wrogo nastawieni do siebie i z badań wynika ,że to okres ostatnich lat czyli tak zwanego POPISu , gdzie pierwsze skrzypce w dzieleniu Polaków wiedzie twój żoliborski idol. Nawet z katastrofy swojego braciszka ,zrobił oręż do walki politycznej , i teraz się trzeba opowiedzieć czy wierzysz w zamach Macierewicza i glosujesz na PIS czy nei wierzysz i glosujesz na PO ,co jest już objawem całkowitego popi**dolenia. [...]

To nie jest "katastrofa jego braciszka", a katastrofa w której zginął Prezydent Polski i wiele istotnych dla Naszego Kraju Osób. Chciałbym Ci jedynie zwrócić uwagę (bo polemizować nie zamierzam, wielokrotnie pokazałeś, że nie ma to najmniejszego sensu - Jesteś nieprzemakalny na merytoryczne argumenty, cytując klasyka "ja do Ciebie święte słowa, a Ty do mnie moja krowa"...), że niestety rządzący zrobili wszystko, aby tej sprawy nie wyjaśnić. Mało tego wielokrotnie dopuszczali do hańbiących Nasz Kraj posunięć strony rosyjskiej -> pozostawiając je praktycznie bez reakcji, czy też nawet po prostu mówiąc pospolicie - łżąc w żywe oczy (jak choćby wspomnieć o przekopywaniu ziemi, czy oskarżeniu Rodziny Anny Walentynowicz o błędną identyfikację etc. etc -> naprawdę tych sytuacji było bez liku). A jak wyjaśniają szczegóły zawarte nie tylko w raporcie zespołu parlamentarnego, ale (nawet) w raporcie Millera (w dokumentach, z którymi polecam abyś wreszcie się zapoznał, chcąc z kimkolwiek polemizować w tym temacie) mieli w tym własny interes.
Widzisz ja nie wiem czy był zamach, ale także nie wiem czy to była zwykła katastrofa. I wielokrotnie to powtarzałem zarówno ja, jak i wielu userów tutaj się udzielających, ale Ty Jesteś na to po prostu głuchy i tak powtarzasz swoją mantrę próbując mnie zaszufladkować.

Cytat:

[...]I muszę cie zasmucić ,że to co robi Kaczyński i Macierewicz nie jest popierane przez jakieś elity o których dumnie piszesz , bo na ich teorie i przekaz nabierają się w większosci stare rozmodlone baby i niewykształceni ludzie. Dla Kaczyńskiego ludzie z wyższym wykształceniem to "wykształciuchy",którymi jak mniemam gardzi.

Badania jakieś robiłeś??
Rzecz jasna dla Ciebie naukowcy z zespołu Macierewicza swoje dyplomy na bazarze zakupili. Pochwal się może własnym wykształceniem, skoro tak chętnie nim żonglujesz??

Idąc dalej, wciąż nie rozumiesz prostego tekstu. Pisałem przecież, że polskie elity zostały w znacznym stopniu wymordowane, a za tworzenie nowych wzięli się "eksperci" z bolszewickim rodowodem mając na to pół wieku czasu.

Arapaho 16.10.2013 20:25

Cytat:

Ty niestety takimi wpisami ,powodujesz także pogłębianie się podziałów i wzrost nienawiści ,uznając tylko siebie i tobie podobnie myślących za jedynych prawilnych i uczciwych patriotów,natomiast każdy kto inaczej myśli czy głosuje jest tym gorszym ,tym po drugiej stronie barykady . Nie zwalaj winy na komunę ,bo ostatnio były publikowane badania kiedy Polacy byli najbardziej podzieleni i wrogo nastawieni do siebie i z badań wynika ,że to okres ostatnich lat czyli tak zwanego POPISu , gdzie pierwsze skrzypce w dzieleniu Polaków wiedzie twój żoliborski idol. Nawet z katastrofy swojego braciszka ,zrobił oręż do walki politycznej , i teraz się trzeba opowiedzieć czy wierzysz w zamach Macierewicza i glosujesz na PIS czy nei wierzysz i glosujesz na PO ,co jest już objawem całkowitego popi**dolenia.
I muszę cie zasmucić ,że to co robi Kaczyński i Macierewicz nie jest popierane przez jakieś elity o których dumnie piszesz , bo na ich teorie i przekaz nabierają się w większosci stare rozmodlone baby i niewykształceni ludzie. Dla Kaczyńskiego ludzie z wyższym wykształceniem to "wykształciuchy",którymi jak mniemam gardzi.

PS Aha jeszcze o leżącym na łożu śmierci pośle Górskim ,podobno oprócz prośby o krew ,prosił także ,żeby mu przynieść urnę do sali w której leży ,tak żeby mógł głoować za odwołaniem HGW ,czyli chyba jeszcze umierający nie jest...

Ty naprawde ograniczony jesteś.....akurat teorie "Macierewicza" sa poparte przez blisko setkę osób z tytułami profesorów a teorie wprost przeciwną przez rządową zbieranine pilotów, zwolenników szczawiu (S.N.) i marychy (Ruch Poparcia samego siebie). Z zaciekawieniem czytam bzdury który wypisujesz od miesiecy. Zero merytoryki tylko jakieś wrzuty na poziomie piwożłopa spod budki z piwem

emj10 16.10.2013 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1335776)
Ty naprawde ograniczony jesteś.....akurat teorie "Macierewicza" sa poparte przez blisko setkę osób z tytułami profesorów a teorie wprost przeciwną przez rządową zbieranine pilotów, zwolenników szczawiu (S.N.) i marychy (Ruch Poparcia samego siebie). Z zaciekawieniem czytam bzdury który wypisujesz od miesiecy. Zero merytoryki tylko jakieś wrzuty na poziomie piwożłopa spod budki z piwem

Również mocno naginasz fakty. Dzisiaj specjalnie spojrzałem na skład komisji Millera oraz tych z poprzednich katastrof m.in. CASY i trochę nazwisk się pokrywa. Także zamiast tych półprawd lepiej używać prawdy, a będzie to z korzyścią dla wszystkich dyskutantów.

Dla ciekawych składu tych komisjii.
wis.la/hi3y4
wis.la/xewoz

Szpen 16.10.2013 21:32

kolejny raz te same gadki... można mieć ch.uj wie jakie duplomy i ordery, a być cieciem i głąbem. albo chociaż oszukanym lub chcącym oszukać ...

serek.c2 16.10.2013 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1335787)
kolejny raz te same gadki... można mieć ch.uj wie jakie duplomy i ordery, a być cieciem i głąbem. albo chociaż oszukanym lub chcącym oszukać ...

Czyżby autorefleksja?

saklak1906 16.10.2013 22:16

Szopki noworoczne w latach 90 tych przy Macierewiczu to jest pikus.
Nie ma nic lepszego na poprawe samopoczucia po pracy jak ta nieszczesna komisja

Szpen 17.10.2013 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1335789)
Czyżby autorefleksja?

bynajmniej ...

choćby to pokazuje o czym napisałem:

Cytat:

- Oni [piloci Tu-154M - red.] niestety zeszli poniżej 100 metrów. Ja w wywiadzie z panem [Piotrem - red.] Kraśko trochę zagrałem - przyznał wyraźnie z siebie zadowolony ekspert z zespołu Antoniego Macierewicza, prof. Jacek Rońda, odnosząc się do wywiadu, jakiego udzielił w TVP 1 po emisji filmów o katastrofie smoleńskiej. Co więcej, profesor pochwalił się, że dokument z Rosji, na który powoływał się w programie, był bezwartościowy.
Prof. Rońda wyjaśnił ponadto motywy swojego zachowania. - Ponieważ wtedy sprawa dotyczyła tego, że za wszelką cenę zespół pana Laska czy pana Millera chciał udowodnić, że przyczyną katastrofy było zejście poniżej wysokości decyzyjnej, a ona była na wysokości poniżej 100 metrów, wiec ja zaatakowałem tę koncepcję zupełnie - że tak powiem - w sposób niespodziewany - chwalił się zadowolony ekspert.

Drozd 17.10.2013 09:34

Szpeniu co to za tekst? Tłumaczący lemingom "co ktoś powiedział"? Wybacz ale takie manipulacje już nie przejdą :) tylko cie kompromitują. Gdzie źródło?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1335796)
Szopki noworoczne w latach 90 tych przy Macierewiczu to jest pikus.
Nie ma nic lepszego na poprawe samopoczucia po pracy jak ta nieszczesna komisja

Jeżeli tak cie to bawi to pooglądaj komisję Laska, gwarantuję że mina zrzednie. Chyba że tak jak Lasek uważasz sprawę za wyjaśnioną, wtedy Twoje reakcje są bardzo typowe o jest niestety bardzo smutne...

emj10 17.10.2013 10:04

Drozd to jest z TV Trwam. Możesz obejrzeć sobie powtórkę. Sztywno dalej będziesz twierdził, że piloci nie zeszli poniżej 100 metrów skoro inaczej twierdzi ekspert z komisji Macierewicza? ;)

http://www.wykop.pl/link/1694612/tv-...sk-wywiad-hit/

AS82 17.10.2013 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1335766)

Czy ja gdzieś coś takiego napisałem?? Odnoszę wrażenie, że nadal masz problemy z pojęciem tekstu, który czytasz:mysli: Poniżej zamieszczam Ci dla ułatwienia jeszcze raz mój wpis w całości. Wskaż mi gdzie napisałem coś co próbujesz sugerować w wytłuszczonym fragmencie

Idąc dalej

To nie jest "katastrofa jego braciszka", a katastrofa w której zginął Prezydent Polski i wiele istotnych dla Naszego Kraju Osób. Chciałbym Ci jedynie zwrócić uwagę (bo polemizować nie zamierzam, wielokrotnie pokazałeś, że nie ma to najmniejszego sensu - Jesteś nieprzemakalny na merytoryczne argumenty, cytując klasyka "ja do Ciebie święte słowa, a Ty do mnie moja krowa"...), że niestety rządzący zrobili wszystko, aby tej sprawy nie wyjaśnić. Mało tego wielokrotnie dopuszczali do hańbiących Nasz Kraj posunięć strony rosyjskiej -> pozostawiając je praktycznie bez reakcji, czy też nawet po prostu mówiąc pospolicie - łżąc w żywe oczy (jak choćby wspomnieć o przekopywaniu ziemi, czy oskarżeniu Rodziny Anny Walentynowicz o błędną identyfikację etc. etc -> naprawdę tych sytuacji było bez liku). A jak wyjaśniają szczegóły zawarte nie tylko w raporcie zespołu parlamentarnego, ale (nawet) w raporcie Millera (w dokumentach, z którymi polecam abyś wreszcie się zapoznał, chcąc z kimkolwiek polemizować w tym temacie) mieli w tym własny interes.

Przecież napisałeś o tych co mają inne zdanie od ciebie ,że są pokemonami ,to chyba nie jest dowód uznania i szacunku.
A ty mi napisz dlaczego katastrofa prezydenta ma być przedmiotem sporu politycznego między PO i PIS ? Dlaczego eksperci obu stron nie zasiądą wspólnie i nie wyjaśnią spokojnie rozbieżności jeśli takie są ? Dlatego ,że nie ma ani chęci ani woli ,by w atmosferze spokoju i szacunku dla ofiar wyjaśnić tą katastrofę,widzę ,że ta walka tych dwóch komisji to zwykła ściema i hucpa polityczna i służy do tego co obowiązuje w tym kraju od 2005 czyli PO vs. PIS. Muszą być dwie wersje katastrofy jedna dla elektoratu Pisowskiego druga dla PO . To jest żałosne..

GrzegorzTS 17.10.2013 11:11

Może teraz po wypowiedzi Rońdy dotrze do wyznawców Macierewicza i spółki jak są manipulowani przez tych których mają za swoje autorytety.Teraz już nie da rady napisać "tvn zmanipulował wypowiedz eksperta! Pan Rońda na pewno tego nie powiedział" ale znając ten temat to zaraz przyleci Drozd i napisze ,że Rońda to koń trojański podstawiony przez Tuska.

JEDREK76 17.10.2013 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1335834)
Przecież napisałeś o tych co mają inne zdanie od ciebie ,że są pokemonami ,to chyba nie jest dowód uznania i szacunku [...]

Chłopcze nie pochlebiaj sobie i nie przypisuj mi słów, których nie napisałem. Mam szacunek do interlokutorów, którzy potrafią polemizować na argumenty, a nie na inwektywy tak jak Ty i Twoi koledzy, których wymieniłem. Nim użyłem tego słowa dokładnie opisałem czego dotyczy (w tym przypadku akurat chamskie wpisy pod adresem chorego posła na forum jednego z portali), a Waszej trójki użyłem, jako przykładów identycznego chamstwa na tym forum.

Cytat:

[...]A ty mi napisz dlaczego katastrofa prezydenta ma być przedmiotem sporu politycznego między PO i PIS ? Dlaczego eksperci obu stron nie zasiądą wspólnie i nie wyjaśnią spokojnie rozbieżności jeśli takie są ?[...]

Oczywiście, że dążenie do pełnego wyjaśnienia przyczyn tej katastrofy nie powinno być przedmiotem sporu. Tyle że niestety jedna ze stron, która posiada wszelkie instrumenty, aby przynajmniej próbować tę kwestię wyjaśnić traktuje tą katastrofę jako (że użyję sformułowania jednego z polityków) "włamanie do garażu na Pradze".
Natomiast w drugiej kwestii musisz zasięgnąć opinii dr Laska, bowiem to on i jego zespół wielokrotnie odmówili wspólnej debaty/konferencji naukowej. Też żałuję z pewnością byłoby to korzystne dla pełnego wyjaśnienia przyczyn tej katastrofy. Nie możesz zarzucić ani Macierewiczowi, ani jego współpracownikom, że nie chcą takiego spotkania bo wielokrotnie zapraszali drugą stronę do rozmów i wspólnej debaty.

Cytat:

[...] Dlatego ,że nie ma ani chęci ani woli ,by w atmosferze spokoju i szacunku dla ofiar wyjaśnić tą katastrofę,widzę ,że ta walka tych dwóch komisji to zwykła ściema i hucpa polityczna i służy do tego co obowiązuje w tym kraju od 2005 czyli PO vs. PIS. Muszą być dwie wersje katastrofy jedna dla elektoratu Pisowskiego druga dla PO . To jest żałosne..

Ja widzę jedynie brak dobrej woli z jednej strony. Ta, jak ją określasz "PiS-owska" wielokrotnie zapraszała do debaty.

Ponawiam pytanie, skoro tak szermujesz wykształceniem i próbujesz drugą stronę segregować, jako "niewykształconych ludzi i rozmodlone baby", jakie masz wykształcenie??

Jeszcze jedno. Co do prof. Rońdy to w moim odczuciu bardzo głupie i niepoważne zachowanie z jego strony z wymyślaniem sobie jakichś dokumentów. Chciałbym jednak przypomnieć drugiej stronie sytuację z tzw. "aferą trotylową", gdzie przedstawiciel prokuratury raz zaprzeczał, że aparatura stwierdziła trotyl na fragmentach wraku, by kilka słów później już nie stwierdzał tego tak jednoznacznie. A po kilku dniach, kiedy już przeprowadzono "nocną zmianę" (po nocnych negocjacjach pod śmietnikiem Grasia z Hajdarowiczem) w "Rzepie" i "URze" okazało się, że jednak aparatura wówczas wskazała TNT czyli trotyl (prok. Artymiak). Nie przypominam sobie wówczas z waszej strony prób podważenia wszelkich twierdzeń prokuratury po tym ewidentnym mataczeniu.

Wizard 17.10.2013 13:24

Rońda się skompromitował - nie ma co bronić przegranej sprawy. W obecnej chwili obie strony zaliczyły mniejsze lub większe kompromitacje, moje zaufanie do strony rządowej komisji jest zerowe, do komisji parlamentarnej - mieszane. Rońda mówi, że "grał" z red. Kraśko, w moim odczuciu grał z obywatelami - świadomie blefował (vel kłamał). Absolutnie niepoważne zagranie, stawiającej w fatalnym świetle jego osobę jak i resztę zespołu.

DonaltTSSk 17.10.2013 15:18

Cezary Gmyz komentuje wypowiedź prof. Jacka Rońdy w TV Trwam.
http://www.youtube.com/watch?v=GedC9...ature=youtu.be

AS82 17.10.2013 15:52

Antoni Macierewicz złożył do prokuratora generalnego zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez osoby, które zakłóciły prace jego zespołu. Poseł PiS argumentuje, że nieznane osoby "systematycznie blokowały łączność między Sejmem a ekspertami". Chodzi o wczorajsze wydarzenia, kiedy użytkownicy komunikatora Skype próbowali blokować prezentację ekspertów zespołu.

- Mam nadzieję, że działanie pana prokuratora Andrzeja Seremeta doprowadzi do tego, iż nie tylko odpowiedzialni za to zostaną zidentyfikowani i ukarani, ale przede wszystkim, że zostaną wprowadzone takie zabezpieczenia, które pozwolą instytucjom Sejmu pracować w pełni swobodnie - powiedział Macierewicz na konferencji prasowej w Sejmie.

:lol:

- Działanie to nosiło znamiona przygotowanego i profesjonalnego ataku na działalność instytucji Sejmu i wskazuje, że istnieje możliwość sparaliżowania prac Sejmu - napisał Macierewicz.

Co za buc...

63.5 Kg 17.10.2013 16:26

Naprawde przykre jest to ze ludzie wierza w teorie zamachu...
Przerazajaco przykre,to pokazuje na jakim poziomie jest nasz kraj i jego mieszkancy...

JEDREK76 17.10.2013 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1335890)
Naprawde przykre jest to ze ludzie wierza w teorie zamachu...
Przerazajaco przykre,to pokazuje na jakim poziomie jest nasz kraj i jego mieszkancy...

Przykre to jest to, że tak naprawdę dla wielu osób, także piszących na tym forum, nie ma kompletnie znaczenia co stało się w Smoleńsku. Już od pierwszego SMS-a ministra Sikorskiego wiedzą (a właściwie wierzą -> bo to chyba jedyna wiara jaką wyznają), że to wina pilotów i Prezydenta Kaczyńskiego. Zapewne dlatego nieistotne było przez z górą pół roku odpowiednie zabezpieczenie wraku samolotu, a następnie przez kilka lat (do dzisiaj włącznie) jego sprowadzenie do Kraju. Nieistotne było przeprowadzenie na miejscu badań i identyfikacji zwłok. Nieistotne było powołanie międzynarodowej komisji do przeprowadzenia śledztwa w sprawie wyjaśnienia przyczyn katastrofy, lepiej było oddać śledztwo w ręce MAK-u, instytucji która przybijała pieczątkę na każdym remoncie tego samolotu.

Rzeczywiście przerażająca naiwność, a także obojętność na sprawy wydaje się wagi najwyższej.

Drozd 17.10.2013 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GrzegorzTS (Post 1335843)
Może teraz po wypowiedzi Rońdy dotrze do wyznawców Macierewicza i spółki jak są manipulowani przez tych których mają za swoje autorytety.Teraz już nie da rady napisać "tvn zmanipulował wypowiedz eksperta! Pan Rońda na pewno tego nie powiedział" ale znając ten temat to zaraz przyleci Drozd i napisze ,że Rońda to koń trojański podstawiony przez Tuska.

Czego nie powiedział? To że niestety zeszli poniżej 100 m jest oczywiste i nie ma tu nic sensacyjnego. Pytanie dlaczego, dlaczego nie zadziałał przycisk odejścia? Na 100 metrach padła komenda odchodzimy. Co sie stało, że nie odeszli?

Dlaczego szpen nie wrzucił oryginału tylko sili się na relację? Bo reszta nie pasuje do propagandy? Wyrywanie słówek z kontekstu też już nie przejdzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1335863)
Rońda się skompromitował - nie ma co bronić przegranej sprawy. W obecnej chwili obie strony zaliczyły mniejsze lub większe kompromitacje, moje zaufanie do strony rządowej komisji jest zerowe, do komisji parlamentarnej - mieszane. Rońda mówi, że "grał" z red. Kraśko, w moim odczuciu grał z obywatelami - świadomie blefował (vel kłamał). Absolutnie niepoważne zagranie, stawiającej w fatalnym świetle jego osobę jak i resztę zespołu.

A to jak komisja Millera od trzech lat "gra z obywatelami" jakoś kompromitacją nie jest nazywane? To dlatego że robi to bez przerwy, a Rońda tylko raz? Co to ma wspólnego z resztą zespołu? Komputery Biniendy przez to gorzej liczą? Rońda myśla że zrobi wrażenie naiwny i tyle.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1335885)
Antoni Macierewicz złożył do prokuratora generalnego zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez osoby, które zakłóciły prace jego zespołu. Poseł PiS argumentuje, że nieznane osoby "systematycznie blokowały łączność między Sejmem a ekspertami". Chodzi o wczorajsze wydarzenia, kiedy użytkownicy komunikatora Skype próbowali blokować prezentację ekspertów zespołu.

- Mam nadzieję, że działanie pana prokuratora Andrzeja Seremeta doprowadzi do tego, iż nie tylko odpowiedzialni za to zostaną zidentyfikowani i ukarani, ale przede wszystkim, że zostaną wprowadzone takie zabezpieczenia, które pozwolą instytucjom Sejmu pracować w pełni swobodnie - powiedział Macierewicz na konferencji prasowej w Sejmie.

- Działanie to nosiło znamiona przygotowanego i profesjonalnego ataku na działalność instytucji Sejmu i wskazuje, że istnieje możliwość sparaliżowania prac Sejmu - napisał Macierewicz.

Co za buc...

Bardzo dobrze, dowcipnisie zasrani ...

Wizard 17.10.2013 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1335894)

A to jak komisja Millera od trzech lat "gra z obywatelami" jakoś kompromitacją nie jest nazywane? To dlatego że robi to bez przerwy, a Rońda tylko raz? Co to ma wspólnego z resztą zespołu? Komputery Biniendy przez to gorzej liczą? Rońda myśla że zrobi wrażenie naiwny i tyle.

Tak jak napisałem - moje zaufanie do Laska i jego zespołu jest zerowe, z uwagi na kompromitującą ilość własnych kompromitacji :P Zresztą czy to ma wielkie znaczenie, kto i ile razy skłamał? Orwellowsko można powiedzieć: "Raz się s....isz – ku*** zostaniesz." Rońda posunął się za daleko - kłamstwem nic się nie zyska. Z resztą zespołu ma to tyle wspólnego, że przekreśla w znaczący sposób wiarygodność całego zespołu - skoro Rońda posunął się do kłamstwa, jaką mam pewność, że inny członek zespołu też tego nie zrobił wcześniej? Może ta gra toczy się dalej? Wizerunkowo to straszny samobój, kolejne wystawienie się na odstrzał mediów.

Szpen 17.10.2013 17:41

ja wrzuciłem lead artykułu. nic od siebie nie dodałem.

Drozd, Jedrek już sie wykręca od zamachu, szuka odpowiedzi na pytanie dlaczego doszło do katastrofy. Tobie też to radze, bo same ręce z politowania sie składają, jak pomyślę, że ty wierazysz w te brednie ...

AS82 17.10.2013 17:55

Macierewicz ostatnimi czasy składa codziennie ze 2 pozwy do prokuratury :lol:

I jeszcze to:
http://ocdn.eu/images/pulscms/YzA7MD...1cbca2202d.jpg

Nie chce sie licytować na to ,którzy naukowcy są "lepsi" ,ale porównanie dość wymowne...

JEDREK76 17.10.2013 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1335902)

Drozd, Jedrek już sie wykręca od zamachu, szuka odpowiedzi na pytanie dlaczego doszło do katastrofy. Tobie też to radze, bo same ręce z politowania sie składają, jak pomyślę, że ty wierazysz w te brednie ...

Co za debil. Szpeniu naprawdę nic nie poradzę na to, że ty i twój kolega AS macie problemy z czytaniem prostego tekstu ze zrozumieniem. Odszukaj mój wpis, w którym rzekomo piszę o zamachu i zacytuj go tutaj. Dla twojej wiadomości żałosny palancie, ja nie muszę z niczego cokolwiek napisałem się wycofywać w przeciwieństwie do ciebie (że przypomnę tylko naszą polemikę odnośnie przygotowań do wizyty, kto za nią odpowiadał etc.). Poza tym najważniejsze. Wam chyba naprawdę resztki mózgu na trociny przerobiono, jeśli myślicie, że niefortunne wypowiedzi TV prof. Rońdy zmieniają cokolwiek w postrzeganiu pracy blisko setki naukowców. Jak pisałem wcześniej w tej sprawie dotąd łgała jak bura suka zarówno prokuratura, jak i komisja Laska, a wam to kompletnie nie przeszkadzało.

Szpen 17.10.2013 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1335910)
blisko setki naukowców

masz na myśli tego od platynowej karty KLM, czy tego, co symulacje wykonuje na chybił trafił?

JEDREK76 17.10.2013 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1335923)
masz na myśli tego od platynowej karty KLM, czy tego, co symulacje wykonuje na chybił trafił?

Przez godzinę nic nie znalazłeś??:lol:
Biedny Szpeniu, aż mi żal ciebie, że tak cię zawiodłem. Może szukaj dalej...

AYALA 17.10.2013 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1335902)

Skoro to był wypadek jak twierdzisz to dlaczego chorąży Remigiusz Muś który mówił o dwóch wybuchach rzucił sie na linę a operator tvn Krzysztof Knyż który nagrywał ostatnią faze lotu Tutki umarł na Sepse a jego materiał zniknął.Do tego w wypadku samochodwym zginął Polski duchowny luterański bp. Mieczysław Cieślar który tuż po rozbiciu samolotu odebrał wiadomość tekstową od ks. Adama Pilcha (zginął w Smoleńsku), że przeżyli katastrofę.Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego "chorego psychicznie" syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą.

Czy to są dla Ciebie przypadkowe zgony ?

Szpen 17.10.2013 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1335926)
Przez godzinę nic nie znalazłeś??:lol:
Biedny Szpeniu, aż mi żal ciebie, że tak cię zawiodłem. Może szukaj dalej...

stary, ja nie jestem tobą i nie miewam paranoi i potrzeb do inwigilacji. mam przyjemniejsze zajęcia ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1335931)
Skoro to był wypadek jak twierdzisz to dlaczego chorąży Remigiusz Muś który mówił o dwóch wybuchach rzucił sie na linę a operator tvn Krzysztof Knyż który nagrywał ostatnią faze lotu Tutki umarł na Sepse a jego materiał zniknął.Do tego w wypadku samochodwym zginął Polski duchowny luterański bp. Mieczysław Cieślar który tuż po rozbiciu samolotu odebrał wiadomość tekstową od ks. Adama Pilcha (zginął w Smoleńsku), że przeżyli katastrofę.Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego "chorego psychicznie" syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą.

Czy to są dla Ciebie przypadkowe zgony ?

Maciarenko tak Cię zaczarował z telewizora niczym Kaszpiprowski czy dotknął Cię na jednym ze spotkań PiSu?

zrozum - to są jakieś bajkowe domysły i sklejanie na siłe zdarzeń ...

JEDREK76 17.10.2013 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1335937)
stary, ja nie jestem tobą i nie miewam paranoi i potrzeb do inwigilacji. mam przyjemniejsze zajęcia [...]

:haha:
Jasne. Po blisko trzech godzinach doszedłeś do takiego wniosku.
Niestety, ale paranoja to twa nieodłączna towarzyszka życia, skoro masz jakieś rojenia -> wydaje ci się, że ktoś coś napisał/powiedział/stwierdził, a następnie okazuje się to tylko twoim wymysłem.

yarow 18.10.2013 01:10

Zbliża się II Konferencja Smoleńska. Podczas I Konferencji "władza" i media głównego nurtu siedziały cicho. W innym wypadku musiałyby uznać ponad 200 naukowców za "pisiorów" i "oszołomów".

http://konferencjasmolenska.pl/

----

... a tu mat. do pobrania ale z prac Zespołu Parlamentarnego:
http://niezalezna.pl/47281-wszystkie...go-do-pobrania

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl