Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

neq. 15.10.2010 19:32

no już nie przesadzajcie bo widziałem i on mimo wszystko to kolano wystawił i szukał tej piłki

Oldpara 15.10.2010 19:40

Zresztą mieli już 3-4 dobre sytuacje. Na bramkę Legia zasłużyła. Gra nieźle

szczepanwislak 15.10.2010 19:56

Tak gra Legii na razie wygląda dość przyzwoicie. Tak włąsnie typowałem w naszym konkursie na tym forum , że Legia wygra jedną bramką i powoli legioniści dążą do tego , choć oczywiście jeszcze jest 2 połowa i wszystko może się zdarzyć. Ale sądzę jednak , że taki wynik się utrzyma.
Zaś na drugą odsłonę Widzew powinien wyjść bardziej zdeterminowany i lepiej zagrać

lorddavy 15.10.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 994243)

Ogladał ktoś wczoraj mecz Legia Widzew z 97 roku na canal +? Nie wiem jak Wy ale jestem w szoku jaki wtedy był doprawdy marny poziom. Gonitwa od pola karnego do pola karnego,zero jakiejś taktyki i to wszystko w wolnym tempie. I niech nikt nie pisze, że kiedyś to była dobra liga, że lepsza od obecnej. Nie nie była i nie ma co tworzyć legend. Wystarczy obejrzeć mecz, choćby taki jak ten wczoraj gdzie widać gołym okiem gdzie wtedy była nasza ligowa piłka. Tego się oglądać nie dało. Dla oka to gra dzisiejszjej Korony, Lechii, Jagielloni są jakby kosmosem wobec tego co widziałem wczoraj. I pomyśleć,że wtedy Widzew grał w LM:)

Ogladałem i pamiętam tamte mecze,zresztą kiedyś pisałem już kilka razy, że poziom ligi znacznie sie podniósł ale oczywiscie eksperci co piłke ogladają od 2-3 lat wiedzą lepiej więc nie ma co im tego wyjaśniac :D
Fakt, że do czołowych lig Europy mamy jeszcze ogromny dystans jednak patrzmy trzeźwo coś się w pilce polskiej rusza.

IncognitoTSW 15.10.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez neq. (Post 994312)
no już nie przesadzajcie bo widziałem i on mimo wszystko to kolano wystawił i szukał tej piłki

sam się zdziwił, że to na niego wpadło

Snoop1906 15.10.2010 20:06

Bramka Kuby: http://egoals.pl/videos/bramka-jakuba-blaszczykowskiego

tofik 15.10.2010 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 994322)
Ogladałem i pamiętam tamte mecze,zresztą kiedyś pisałem już kilka razy, że poziom ligi znacznie sie podniósł ale oczywiscie eksperci co piłke ogladają od 2-3 lat wiedzą lepiej więc nie ma co im tego wyjaśniac :D
Fakt, że do czołowych lig Europy mamy jeszcze ogromny dystans jednak patrzmy trzeźwo coś się w pilce polskiej rusza.

Natomiast wyszkolenie indywidualne piłkarzy stało na wyższym poziomie. Okiełznać ich taktycznie i byłoby ok. Teraz nie dość, że taktycznie szału nie ma, to technicznie prezentują poziom dna.

stawski 15.10.2010 20:21

Dlaczego do k. nędzy nie mogę nigdzie znaleźć meczu na sopcascie??

For_FuN_ 15.10.2010 20:27

Nie ma meczu na sopcascie.

Ale teraz Malek przekrecil Legie ;)...a Mielcarz gra na przedpolu, jak Kotorowski, czyli tragedia.

neq. 15.10.2010 20:29

ale "mgła" w tej łodzi dzisiaj :P

stawski 15.10.2010 20:35

to że meczu na sopcascie nie ma, to sięzdążyłem zorientować. Ale czy ktoświe dlaczego? Zawsze były. Też nie rozumiem czemu bramki dla Legii nie uznali.

stawski 15.10.2010 21:04

shit. miałem nadzieję żw Widzew choć zremisuje...

Fuks 15.10.2010 21:08

Niech mi ktos wytlumaczy, dlaczego jak Vukovic strzela wolnego z Wisłą, to nasz mur stoi co najmniej 2 metry dalej niz powinien, a jak Widzew strzela wolnego z Legią na minute przed koncem meczu, to mur stoi 2 metry za blisko? I nie przesadzam, wyraznie widac bylo linie Canal+. To są 4 metry roznicy w wolnych, parodia ... Śmiem twierdzic, ze tutaj byloby spore zagrozenie, bo ta pilka bardzo dobrze leciała, i trafila w glowe ktoregos z Legii. Gdyby stal 2 metry dalej, przeszłaby nad nim. Ale Laskowski oczywiscie cicho siedzi.

IncognitoTSW 15.10.2010 21:12

kibice ze stolycy kolejny raz się popisują i tym razem zachowali się jak bydlęta na Widzewie.

ToTylkoJa 15.10.2010 21:12

Fuks Ty oglądałeś mecz? To Legia w tym spotkaniu została oszukana, nie Widzew:) Nieuznany prawidłowy gol dla Wojskowych, niepodyktowany karny (lub w najlepszym przypadku wolny na Rzeźniczaku).

Poza tym Laskowski to kibic Widzewa jakbyś nie wiedział. Dobrze wiedział, czemu cicho siedzi :)

1 połowa bardzo dobra, 2 to już taka skorżowa.

Luu... 15.10.2010 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 994196)
Co wy mowicie? Legia dzisiaj nie wywiezie zadnego pkt z Lodzi. Widzew jest zdecydowanym faworytem(stawiam na wysokie zwyciestwo) i wydaje sie, ze bedzie to ostatni mecz pod wodza Skorzy. Trudno przypuszczac zeby Legia zdobyla tez jakies punkty za tydzien w Keilcach. Jestem tego tak samo pewny, jak to, ze my co najwyzej zremisujemy w Zabrzu(i to tez bedzie sukces).

mam nadzieje że tak samo się pomylisz co do Naszego meczu w niedziele

Emenems81 15.10.2010 21:14

Mimo, ze za Legia nie przepadam i bylem za Widzewem, to doszukiwanie sie tutaj nieprawidlowosci w ustawieniu muru jest nielada idiotyzmem.
Po 1 primo, Laskowski cicho siedzial, a jest wielkim kibicem Widzewa, wiec Twoja sugestia, ze siedzial cicho specjalnie jest nietrafiona.
Po 2 primo, gdyby wczesniej Malek nie zwalkowal Legii i uznal prawidlowa bramke na 2-0 to o tej sytuacji z wolnymi nawet bys nie wspomnial.
Panowie, kibicujemy Wiselce, ale zachowajmy obiektywizm, Legia byla lepsza i wygrala.

W niedziele czekamy na nowa skuteczna Wisle i zwyciestwo w Zabrzu :]

Buziek_LG 15.10.2010 21:17

A jednak wygrałem ;]

Fuks 15.10.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Emenems81 (Post 994357)
Mimo, ze za Legia nie przepadam i bylem za Widzewem, to doszukiwanie sie tutaj nieprawidlowosci w ustawieniu muru jest nielada idiotyzmem.
Po 1 primo, Laskowski cicho siedzial, a jest wielkim kibicem Widzewa, wiec Twoja sugestia, ze siedzial cicho specjalnie jest nietrafiona.
Po 2 primo, gdyby wczesniej Malek nie zwalkowal Legii i uznal prawidlowa bramke na 2-0 to o tej sytuacji z wolnymi nawet bys nie wspomnial.
Panowie, kibicujemy Wiselce, ale zachowajmy obiektywizm, Legia byla lepsza i wygrala.

W niedziele czekamy na nowa skuteczna Wisle i zwyciestwo w Zabrzu :]

nielada idiotyzmem to jest uzywanie primo nieznając jego znaczenia ;)

Naprawianie błędów błędami jest raczej srednio stosowne, i nikt mi nie wmowi ze ten mur dobrze stał. A o tym pisalem, i w dupie mam wczesniejszy przebieg meczu, o ktorym nie napisalem ani słowa. Jakie to ma znaczenie? Mur mógł stac niezgodnie z przepisami, 2 metry blizej, bo nieuznali wczesniej prawidlowej bramki ? No pogratulowac logiki. Powala.

A że Legia wygrala zasluzenie sie zgadzam, co ma to wspolnego z moim pytaniem nadal jednak nie wiem.

Co do Laskowskiego - bardziej niz sugerowanie jego sympatii z Legią mialem na mysli to, ze jak komentuje Wisłe, to jest bardzo stronniczy, i praktycznie kazdą sytuacje rozstrzyga na niekorzysc Wisły. A tutaj bardzo widoczny błąd i nic, moze nie spojrzal w ekran tylko patrzyl na boisko, o brak linijki w oczach nie mam pretensji.

0 22 15.10.2010 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 994227)
Widzieliście tytuł o Wiśle na głównej stronie WP? To już jest przesada , niektóre media robią wszystko by psuć wizerunek Wisełki .
Ekstraklasa: szokujące słowa ws. mistrzostwa Polski Wisły
I skoro wtedy wszyscy kupowali to dlaczego w tytule na głównej stronie jest użyta tylko nazwa Wisły?!

A czytałeś ten wywiad? Ja czytałem - akurat tak się złożyło, że teza jest, że wszyscy kupowali, a jedyny opis z nazwami jest w kontekście Lenczyka, który 'był bardzo uczciwy i pewnie nawet nie wiedział, że mu mistrza w Wiśle kupili' czy jakoś tak. A do tego dodać należy, że portale lubią mieć nośny tytuł i masz.

studio2 15.10.2010 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 994374)
nielada idiotyzmem to jest uzywanie primo nieznając jego znaczenia ;)

Bardziej to Ty sie 'zidiotyzowales' bo chyba kazdy wie o jakie 'primo' chodzi :)

Widzew skopal mi kupon, jakos liczylem ze po 10 latach poradza sobie ale niestety, Legia lubi przelamywac sie z druzynami ktore nienawidzi.

gigant 15.10.2010 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio2 (Post 994395)
Legia lubi przelamywac sie z druzynami ktore nienawidzi.

Nie schlebiaj sobie, bo od nienawiści (Widzew) do zwykłego olewania (dawny Lech, obecna Amica), to jednak daleka droga. Zrozum, że nie wszyscy "bo w nienawiści....." i "a Legia kurczak" tak prostacko wychowują swoje dzieci.

Uran235 16.10.2010 00:37

http://i53.tinypic.com/2edbk9k.png

:D

Trochę mnie zawiedli, bo chodziła fama po mieście, że mają spalić :( .

Ogryzek 16.10.2010 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 994398)
Nie schlebiaj sobie, bo od nienawiści (Widzew) do zwykłego olewania (dawny Lech, obecna Amica), to jednak daleka droga. Zrozum, że nie wszyscy "bo w nienawiści....." i "a Legia kurczak" tak prostacko wychowują swoje dzieci.

gigant ty jesteś kibicem Legii?

Myślałem że to legioniści powinni odpowiedzieć jaka jest ich kolejność nienawiści i dlaczego (jeśli) Widzew na 1 miejscu a Lech (Amica) tylko olewanie? Ja mam wrażenie że daleko do olewania Lecha przez Legie, widząc jak kibice "żądali" pokonania Lecha w Warszawie od piłkarzy.

Zmylił mnie ten Kraków u Ciebie w podpisie (że też są w Krakowie Legioniści....?) :)

kreseq 16.10.2010 10:08

Kolejnosc kos bo nienawisc to zbyt duze slowo i tutaj gigant ma racje jest rozna ale mysle ze 1 to Widzew a druga bedzie Polonia :) Z Leszkiem to raczej odpowiedz na ich "w nienawisci" bardziej smiech niz cos konkretnego. Wisla to Wisla... nie lubimy i nie polubimy ;)

PS: W Warszawie sa Widzewiacy i w Krakowie Legionisci... Taka karma :D

studio2 16.10.2010 11:48

Tak, wiem, jestesmy dla nich 'Belchatowem' czy innym 'Lubinem' :lol: Szkoda tylko ze podczas meczy, przed i po zupelnie co innego wychodzi:) Nie mowilem nic o kolejnosci tylko samego faktu:)

MCX 16.10.2010 14:33

Śląsk prowadzi 1-0 z Polonią i sprawia o wiele lepsze wrażenie. Poloniści tak naprawdę nie zagrozili jeszcze bramce Kaczmarka. Może być "wesoło "na Konwiktorskiej po tej porażce :)

Titto 16.10.2010 14:35

Brawo Śląsk !
Lenczyk to inteligentny trener bardzo fajnie poukładał ten zespół taktycznie.
Być może remis u siebie z tym zespołem nie jest bardzo złym wynikiem.

Cała polska śmieje się z Polonii to co wyprawiają tam Wojciechowski i Janas jest po prostu śmieszne.

To jest chyba tak, Śląsk ma bardzo dobry kadrowo zespół na czołówkę ligi moim zdaniem.
Tylko wcześniej Tarasiewicz nie mógł ich jakoś poukładać.

For_FuN_ 16.10.2010 14:37

Janas poleci? 2 remisy i 1 porazka(jesli ten wynik sie utrzyma) nie wrozy niczego dobrego. Tak, jak mowilem...Polonia ma w wiekszosci przecietnych grajkow ligowych i Bakero chyba wyciagnal z nich maksimum.

Orson 16.10.2010 14:40

Jeszcze 45 minut, ale jedno jest pewne, ta liga jest nieprzewidywalna jak żadna inna w Europie.

Tak wogóle to pamiętam jak po 2 kolejkach niektóre pismaki już tytułowały Polonie na Mistrza (majstra?)

0 22 16.10.2010 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 994484)
To jest chyba tak, Śląsk ma bardzo dobry kadrowo zespół na czołówkę ligi moim zdaniem.
Tylko wcześniej Tarasiewicz nie mógł ich jakoś poukładać.

I kto jeszcze w tej czołówce? Legia z Cracovią? :)

Semper Fidelis 1985 16.10.2010 14:49

Bracia z Wrocławia muszą dziś wygrać! craxa jutro remis lub porażka w Ruchem i zostanie sama tam gdzie jej miejsce - dno

krasny 16.10.2010 15:00

Wyłączam komentarz z meczu Śląsk - Polonia.
Motyka z tym drugim ziomem to zbyt inteligentnymi słowami nie przebierają....

Titto 16.10.2010 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 994490)
I kto jeszcze w tej czołówce? Legia z Cracovią? :)

Cracovia jest mocna kadrowo ? :shock:

Ku*wa, co zrobił Sotirović?

Orson 16.10.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 994493)
Cracovia jest mocna kadrowo ? :shock:

Mają przecież Saidi'ego i Radomskiego... Matusiaka, Polczaka, Tupalskiego. :rotfl:

tofik 16.10.2010 15:25

Z prowadzenia już nic nie zostało. Teraz trzeba walczyć o remis. Szkoda, ale przecież cudów nie ma.

Titto 16.10.2010 15:28

Obrona niestety przy obu bramkach zapierdo*iła.

Oldpara 16.10.2010 15:41

Dali radę :)!

MCX 16.10.2010 15:42

Dobry mecz we Wrocławiu, chociaż szkoda Śląska, mogli to wygrać.

Ciekawostka z niższej ligi:

GKS Tychy 8-0 Polonia Nowy Tomyśl

http://www.gkstychy.info/belive/

Sartre 16.10.2010 15:52

Brawo Śląsk! :D 2 mecze 4 punkty w typerze :D (chociaż typer typerem, ale szkoda że nie wygrali, bo jednak porażki Dysco cieszą bardziej ;))

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl