![]() |
Chłop cały czas grał. Nie strzelał mniej niż Orlando Sa w okresie przed Limassol.
|
Yhy
Sa 38goli wostanich 5 sezonow Slowak 10goli wciagu 5sezonow |
Chyba pisałem o czym innym, czyli o okresie przed Limassol.
Wg. słowackiej prasy miał oferty z Niemiec oraz Chin, ale wybrał Polskę. |
A ja napisalem wczesniej o okresie 5 lat. 5 lat temu to kupe czasu nie takie gwiazdy tu juz byly
|
Dlatego napisałem, że wszystko zweryfikuje ekstraklasa. Nie ma co ukrywać, że CV ma jedno z lepszych w lidze i jeszcze wiek odpowiedni.
Podobno to nie koniec istotnych wzmocnień w Cracovii, więc budżet transferowy mają tej zimy konkretny. |
Przykładów daleko szukać nie trzeba:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=3917 Bardzo podobna kariera do tego nowego judasza. Można o nim powiedzieć tyle co o każdym innym kopaczu - życie zweryfikuje jego umiejętności. |
Jak pamiętam w Disco dawał jeszcze Ebi radę i byli nawet chętni na niego. Poza tym lubił wystawiać się Emanueli ;)
|
Chodziło mi raczej o ilość bramek bo raczej z tego są rozliczani napastnicy. A 7 goli w 23 meczach raczej szału nie robi. Jak się ściąga gościa, który ma być jak na naszą ekstraklasę gwiazdą, gość z dobrym CV, występami i golami w Bundeslidze to uważam, że powinien nie tylko się dobrze prezentować na tle zespołu ale strzelać dużo goli. Można powiedzieć, że Ebi zawiódł pod tym względem. Zobaczymy co ten żyd pokaże, bo to, że ładnie pogra w piłkę to jeszcze Judovii nie zbawi.
|
Pytanie jest o to czemu napastnicy w naszej lidze nie strzelają dużej ilości bramek. W tej chwili tylko dwóch zawodników w sezonie przekroczyło 10 bramek, a Brożek ma tych bramek równo 10 ciągnąc całą Wisłę za uszy.
W poprzednich sezonach też nie było jakiegoś szaleństwa ze strzelcami bramek. Jak ktoś przekroczył 10-12 w sezonie to już był w czołowej "5" strzelców ligi. |
Odpowiedź równie prosta. Napastnicy to najdroższy produkt piłkarski, a w naszej lidze z pieniędzmi krucho. Eksperymentuje się, trafi się student, drewno, szrot, trochę mniejszy szrot itd. Wyciągać z juniorów czy niższych lig nie chcą, jak już chcą to już menadżery nie wiadomo jakie kontrakty chcą.
Poza tym ile drużyn ma playmakerów z prawdziwego zdarzenia? I jak stabilna jest ich forma? Dodać skrzydłowych, a raczej gości tam występujących określanych bezpodstawnie ich mianem i obraz jest jaki jest. |
Bielik w Arsenalu
Furman na pół roku wypożyczenie do Legii Malarz blisko? podpisania z Legią W Zawiszy czystki Kosiorowski i Kuzera na liście transferowej Korony |
Cytat:
Trzecia drużyna ligi węgierskiej, najwyżej wyceniany tamtejszy zawodnik, kapitan drużyny, 20A, zapowiada się solidnie, jak ten Wasz Guzmics. |
Wydaje mi się, że trochę solidniej, gdyż jednak ograny w kilku ligach. Zobaczymy, ale wygląda na ciekawe wzmocnienie.
|
Djibril Cisse ostatnio mówił, że pytały o niego 2-3 polskie kluby. Pewnie nigdy do naszej ligi nie trafi, ale gdyby tak się stało, to byłby zdecydowanie najlepszym graczem jaki tu kiedykolwiek grał :D 41-krotny reprezentant Francji w T-ME, można pomarzyć ;)
|
|
Górnik Zabrze znalazł wreszcie środkowego napastnika. Jose Kante grał do tej pory w niższych ligach Hiszpanii oraz na Cyprze.
https://www.youtube.com/watch?v=IVw_8sGuFzk 44 sekunda, takie bramki rzadko się ogląda. Ciekawe, czy gość wypali w polskiej lidze? |
czy tak rzadko to nie wiem, ostatnio Burliga strzelił Podbeskidziu przewrotką :)
|
Ta przewrotka Burligi to taka trochę niezgrabna była. Widzę różnicę.
|
Ustawieniami taktycznymi zabija w nim ten radosny futbol.
|
przeciez te mecze wygladaja gorzej niż nasza 3 liga...
|
Nie ze sie podniecam legijna ciotka ale chyba jednak skrzydla rozwija http://www.flashscore.pl/mecz/fwn9NHSe/#szczegoly-meczu
|
Też tak uważam, że progres zrobił.
|
co wy cpacie przeciez to sprzed roku mecz, leczy kontuzje ciagle.
|
Kiedys Miroslav Klose był bliski podpisania kontraktu z Legia i nawet bardzo chciał sie przeprowadzic do Polski z zona i z dziecmi. Dodatkowo chciał sie zrzec kontraktu w MLS. Czemu nie doszło do transferu? bo Pan Mioduski był w USA a Pan Lesnodorski w Warszawie i nie mogli sie dogadac przez telefon :lol: Jak im sie udalo i zadzwonili do Klose to ten sie na nich obraził :D Od tego zaczeły sie konflikty miedzy Mioduskim a Lesnodorskim nimi. Gdyby Klose na prawde przyszedł do Legii byłby to na pewno spektakularny transfer
|
No ja pier.....
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,23...sla-plock.html |
Zauważyłem,że Wisła zapoczątkowała trend na sprowadzanie Hiszpanów do PL ligi.Doni do Lecha,Carlitos do Płocka liczba Carlitosów musi się zgadzać, a teraz Pogoń ściąga Guarrotxena
|
fakty na teamt Wisły!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl