Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

StelmiOriginal 24.01.2010 11:47

sport-video.pl

wieczorem albo po poludniu bedzie do sciagnięcia - tak myśle :)

Pan Jotka 24.01.2010 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 846095)
Mozna gdzies w necie ogladac program Cafe Futbol ktory leci na polsacie sport? Na ipla.pl mozna ale trzeba wykupic konto vip :/

Nie trzeba. Ja nie mam wykupionego i ogladałem.

kot 24.01.2010 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 845333)
To rewelacja z gatunku tych, że ŁKS kupił kiedyś MP albo że nasz Prezydent ma brata-bliźniaka.

O kryształowo uczciwej, w duchu fair play postawie grupy 100 mówiło się w Krakowie od ładnych paru lat. Zupełnie nie rozumiem, czemu teraz ten temat wraca. Widać brak materiału do PS.

Trochę mnie dziwi, że tak dobrodusznie podchodzisz do tej sprawy ?. Ja nie mam litości dla koruptorów a zwłaszcza dla Cracovii, tak jak Ty to czynisz. Ja dla przykładu nie mam nic przeciwko tym mediom, które sprawy korupcji nie przemilczają i nie pozwalają na jej przetrwanie i być może odrodzenie. Temat ten powinien nie tylko wracać ale być pilnowany pieczołowicie przez kibiców i media. Ja nie mogę się nadziwić, że rozliczenie za tą korupcję trwa tak długo i uległo jakby zamrożeniu, lekceważąc sobie regulacje prawne, nadal obowiązujące. To są istotne sprawy dla funkcjonowania Ekstraklasy, bo chyba nit nie chce aby sprawy degradacji czy innych kar związanych np. z punktami ujemnymi w układzie tabeli Ekstraklasy, skutkowały ponownie zamieszaniem z planowym oraz jasnym dla wszystkich klubów, zakończeniem obecnego czy rozpoczęciem nowego sezonu ligowego ? A z tego co już wiadomo, Cracovia powinna już dawno być wzięta pod obrady komisji dyscyplinarnej przy PZPN, podobnie jak Amico-Lech. Kluby te nie dość, że doczekały się tzw. abolicji degradacyjnej, to jeszcze rozpatrzenie ich spraw zaległo w komisji bezterminowo. Dla przykładu Amico-Lech wystąpił do PZPN o potwierdzenie swej tożsamości 1,5 roku temu i komisja do dziś ma problemy, jak należy stosować istniejące prawo w tej sprawie, jakby szukając rozwiązania nad znalezieniem trzeciej tożsamości dla tego klubu, umożliwiającego im uniknięcie kary. Bo przecież jeśli dwa podmioty brały jednakowo udział w korupcji, to twór powstały z ich połączenia powinien być ukarany podwójnie czyli za czyny obydwu połączonych klubów. To samo z Cracovią, która w oczekiwaniu na karę za korupcję, uniknęła nawet naturalnej degradacji za spadek z ligii w wyniku swoich wyników sportowych. Czy nie wydaje Ci się, że i tutaj ten sam klub i właściciel mogą być posądzani o posunięcie się do tych samych metod korupcyjnych w celu utrzymania ligowego co i wtedy gdy kupowali awanse a nie zostali za to do dziś ukarani ? W przeciwieństwie do Ciebie, ja czekam z niecierpliwością na nieuchronność kary oraz zadziałanie tego samego prawa, obowiazującego wciąż jednakowo wobec wszystkich i dlatego powracanie oraz przypominanie tych spraw przez media oraz kibiców, uważam za bardzo potrzebne i wręcz niezbędne, zwłaszcza w obliczu kar już zastosowanych tym samym prawem, wobec klubów innych.

flamengista 24.01.2010 21:42

Kocie, niepotrzebnie skacze ci ciśnienie.

Przytaczanie korupcji Pasów nic nie zmieni, bo teraz kara za tamte wydarzenia to tylko minusowe punkty, a nie degradacja. Szansa na sprawiedliwe ukaranie C., jak również Amiki Poznań minęła bezpowrotnie.

A parę punktów w plecy nic nie zmieni, bo Pasy spokojnie zakończą sezon w połowie tabeli.

Szkoda się więc denerwować. Winowajcom wszystko uszło na sucho i żadne żale wylewane na forum tego nie zmienią.

gigant 24.01.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 846324)
Kocie, niepotrzebnie skacze ci ciśnienie.

Przytaczanie korupcji Pasów nic nie zmieni, bo teraz kara za tamte wydarzenia to tylko minusowe punkty, a nie degradacja. Szansa na sprawiedliwe ukaranie C., jak również Amiki Poznań minęła bezpowrotnie.

A parę punktów w plecy nic nie zmieni, bo Pasy spokojnie zakończą sezon w połowie tabeli.

Szkoda się więc denerwować. Winowajcom wszystko uszło na sucho i żadne żale wylewane na forum tego nie zmienią.

Bredzisz i tyle.
Odjąc tyle punktów ile się da, przywalić parę milionów zł kary i już. Najłatwiej odpuścic. Po co karać złodzieja, jak zawsze można sobie wytłumaczyć że przecież już ukradł i nic to nie zmieni.
Powinni ścigać Amicę i pupilków Cyrankiewicza do końca, nie patrząc na upływające lata.

Wojtas 24.01.2010 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 846335)
Bredzisz i tyle.
Odjąc tyle punktów ile się da, przywalić parę milionów zł kary i już. Najłatwiej odpuścic. Po co karać złodzieja, jak zawsze można sobie wytłumaczyć że przecież już ukradł i nic to nie zmieni.
Powinni ścigać Amicę i pupilków Cyrankiewicza do końca, nie patrząc na upływające lata.

ale jemu chodzilo o to ze teraz karą jest odejmowanie punktow a nie degradacja ,a to w sumie jest roznica

no chyba ze walną komus -20 ,(ale wtedy wlasciwie jak degradacja :))

7 kotów 24.01.2010 23:46

Inna sprawa, ze te swiniojeby po odjeciu kilku punktow oglosza wszem i wobec, ze oto wlasnie odpokutowali stare winy. I sa CZYSCI i nieskazitelni.
Te wygolone kutasy powinny w zeszlym sezonie spasc sportowo, i dodatkowo zostac relegowane o klase nizej.

kosaTS 25.01.2010 13:08

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

HaHa brawo Legia.:)

63.5 Kg 25.01.2010 13:36

Haaaa zaraz sie poloze ...cyrk roku!!

http://www.90minut.pl/news/113/news1...h-w-Legii.html

Pan Jotka 25.01.2010 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 846460)
Haaaa zaraz sie poloze ...cyrk roku!!

http://www.90minut.pl/news/113/news1...h-w-Legii.html

W świetle tego co było mówione to stwierdzam, że menago A.Nurkovica jest z deka .......nięty. Chyba , ze rzeczywiście chodziło o to że Wisła proponowała mu kasę o połowę niższą niż pól roku temu i nie wiedzieli jak wybranąc wieć puścili kita o angażu do innego klubu.
PS. Założę sie , że jezeli Dowhan go oglądnie i podpisza znim kontrakt to znowu Legia będzie miała porządnego bramkarza.

kosaTS 25.01.2010 17:51

http://www.futbol.pl/artykul/74762.html

AS82 30.01.2010 20:16

Lech zremisował w sparingu z Valarengą 1-1,gola strzelil Krivets

AYALA 31.01.2010 13:36

ciekawe czy będzie przekładanie ligi ze względu na mrozy i śnieg ? Na mokrych i zaśnieżonych boiskach napewno będzie dużo przypadkowości i jest sie znacznie łatwiej bronic niż atakowac

jaszczur90 31.01.2010 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 849101)
ciekawe czy będzie przekładanie ligi ze względu na mrozy i śnieg ? Na mokrych i zaśnieżonych boiskach napewno będzie dużo przypadkowości i jest sie znacznie łatwiej bronic niż atakowac

Jeszcze daleko go początku ligi... 27 dni.. jeszcze różnie będzie z pogodą.

Wojtas 31.01.2010 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 849102)
Jeszcze daleko go początku ligi... 27 dni.. jeszcze różnie będzie z pogodą.

no niby tak ale mroz moze trzymac nawet i do marca..

ale to tylko pogoda a ta jak wiadomo ostatnimi czasy lubi sie zmieniac i niewiadomo jak to bedzie

teraz sa niby murawy dobre itd ale jakby przyszlo grac w takiej scenerii to chyba lepiej te mecze poprzekaldac

jaszczur90 01.02.2010 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 849402)
no niby tak ale mroz moze trzymac nawet i do marca..

ale to tylko pogoda a ta jak wiadomo ostatnimi czasy lubi sie zmieniac i niewiadomo jak to bedzie

teraz sa niby murawy dobre itd ale jakby przyszlo grac w takiej scenerii to chyba lepiej te mecze poprzekaldac

To po co wymóg podgrzewanej murawy ? Zagranicą grają w takich warunkach ( choć może mają zadaszone trybuny i dlatego grają).

AYALA 01.02.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 849437)
To po co wymóg podgrzewanej murawy ? Zagranicą grają w takich warunkach ( choć może mają zadaszone trybuny i dlatego grają).

podgrzewanie murawy przez dobe to jest cena kilku tysięcy złotych więc to są spore koszta.W Polsce włączają ogrzewanie na 2-3 dni przed meczem dopiero,pozatym z dużymi opadami śniegu jak tej zimy sobie nie da rady.

Wojtas 01.02.2010 22:58

Odra mi sie podoba

Klub Ekstraklasy zapowiada kolejne transfery

http://sport.onet.pl/74318,1248685,2...wiadomosc.html

niby mały klubik itd a potrafi jakos sobie radzić ,ze wzmocnieniami szanse na utrzymanie mają

felipe 01.02.2010 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 849439)
podgrzewanie murawy przez dobe to jest cena kilku tysięcy złotych więc to są spore koszta.W Polsce włączają ogrzewanie na 2-3 dni przed meczem dopiero,pozatym z dużymi opadami śniegu jak tej zimy sobie nie da rady.

To jest chyba główny problem, większy niż "klimat"
.
Śmiech na sali, że rzut beretem za Odrą (np Berlin) w połowie stycznia piłkarze kopią gałę w meczach o stawkę, a nasi truchtają w tym czasie po Cyprze czy innej Turcji :shock: Przecież oni w styczniu zagrali więcej meczów ligowych niż my sparingowych...

Inny klimat w Berlinie niz np w Poznaniu?

el Nuero 03.02.2010 20:21

Czego się nie robi dla klubu...

Cytat:

14 lutego w centrum Warszawy zawiśnie billboard sławiący Jagiellonię Białystok. Zapłaci za to producent czekolady Milka - hasło zwyciężyło w zorganizowanym przez firmę głosowaniu internautów. Wygrało, bo kibice Jagi skrzyknęli się, by utrzeć nosa kibicom warszawskich klubów.

Nie od dziś wiadomo, że pospolite ruszenie polskich kibiców jest w stanie wstrząsnąć plebiscytami na najbardziej prestiżowych europejskich portalach sportowych. (…) Tym razem skrzyknęli się fani białostockiej Jagiellonii i postanowili wykorzystać konkurs zorganizowany przez producenta czekolady Milka. (…) Warszawiacy obudzili się za późno.
Jak widać, nasi (dawni, niestety) przyjaciele nie próżnują. Klub przeprowadził parę transferów (oby niezłych), a teraz fani załatwili klubowi bezpłatna reklamę w stolicy :D Tak przy okazji zastanawiam się, który bilboard utrzymałby się dłużej w jednym kawałku: jagielloński w Warszawie czy wiślacki w Poznaniu? Jak obstawiacie? :shock:

pirat.z.karaibow 03.02.2010 20:25

Spoko, jeden dzień. Przyjdzie hołota i go zniszczy. Taka kultura panuje u nas w kraju, niestety, zero szacunku.

element 03.02.2010 20:30

Nie, pozwolą jeszcze na grafa nieopodal nowego stadionu Legii.

Domniemam że za klikanie w stronkę jakiś hajs dostali bo nie wierzę że ot tak z własnej kieszeni zamierzali wy.......ić grosza na taką głupotę.

South 03.02.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 850510)
Spoko, jeden dzień. Przyjdzie hołota i go zniszczy. Taka kultura panuje u nas w kraju, niestety, zero szacunku.

straszne :lol:

wolfy 03.02.2010 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 850512)
Nie, pozwolą jeszcze na grafa nieopodal nowego stadionu Legii.

No, wiesz - pozwolili na grafa na stadionie, to obok - czemu nie:>
:rotfl:

Pan Jotka 04.02.2010 07:07

Akurat oddałm głos na Jagę. I cieszę sie bardzo , że takie cos zawiśnie w Warszawie. 15 lutego jestem w stolycy, wiec moze mi sie uda sfotografować bilboard jak dożyje .Bilboard rzecz jasna)

63624 04.02.2010 20:06

Urban pokazuje swój profesjonalizm:
Cytat:

Technicznie jest lepszy od legionistów?

- Nie chcę porównywać, bo musiałbym powiedzieć, że ktoś jest lepszy, a ktoś gorszy. Powiedzmy, że Dong jest dobrze wyszkolony technicznie. Problemem było przygotowanie fizyczne, dlatego na początku prezentował się słabo. To też jego wina, bo jak się przyjeżdża na testy, trzeba zadbać o kondycję. On nie ma klubu, przygotowywał się indywidualnie. To nie to samo co praca w grupie. Dong od razu wszedł w pełne treningi, bo nie było czasu na przygotowania. W gierkach na mniejszym boisku wypadał świetnie, ale już gdy ćwiczyliśmy na dużym terenie, niczym się nie wyróżnił.

Cytat:

Ostatni mecz zadecydował, że warto mu jeszcze dać szansę?

- Miał nie grać z Hajdukiem, ale rozchorował się Grzelak i zabrakło nam piłkarza.
Chińczyk wystąpił tylko w pierwszej połowie, bo dzień wcześniej wystąpił w sparingu z Zestafoni. Stwarzał zagrożenie, potrafił znaleźć się w podbramkowej sytuacji. Spodobał się. Zmieniliśmy decyzję i chcemy go zabrać na zgrupowanie na Cyprze. Poza tym był piłkarzem Manchesteru United, nawet jeśli zagrał tam jeden czy dwa mecze. Oni mają skautów wszędzie, czymś musiał im zaimponować.
:lol:

Najpierw twierdzą, że jest za słaby teraz nagle im się odmienia.
Więcej:

http://www.sport.pl/pilka/1,96012,75...decydowal.html

Kris54 04.02.2010 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63624 (Post 850822)
czymś musiał im zaimponować.

...ale jeszcze nie wiem czym...

pan Dudi 04.02.2010 21:16

Przecież zmienił zdanie jak mu Walter delikatnie zasugerował, że ten Chinol ma grać w Legii i koniec. :lol: Teraz próbuje jakoś z tego wybrnąć, ale przecież każdy kto ma oczy widzi jak wygląda sytuacja i Jasio się po prostu ośmieszył.

A szkoda, bo ten Chinol może naprawdę coś potrafić. :/

_ukoL 04.02.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris54 (Post 850846)
...ale jeszcze nie wiem czym...

Może sir Alex lubi Azjatów...:D

mr_kwolf 05.02.2010 08:59

To że on grał w Manchesterze United to nic nie znaczy. Po prostu chwyt marketingowy, Chiny to miejsce gdzie można sprzedać trochę koszulek z nazwiskiem ich rodaka więc go postanowiono zakontraktować. A że kto miał kupić koszulkę to już kupił więc się go pozbyto. Chyba nie sądzicie że sir Alex widział w nim potencjalnego następce Cristiano Ronaldo.

Marszałek 05.02.2010 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 850949)
To że on grał w Manchesterze United to nic nie znaczy. Po prostu chwyt marketingowy, Chiny to miejsce gdzie można sprzedać trochę koszulek z nazwiskiem ich rodaka więc go postanowiono zakontraktować. A że kto miał kupić koszulkę to już kupił więc się go pozbyto. Chyba nie sądzicie że sir Alex widział w nim potencjalnego następce Cristiano Ronaldo.

Umówmy się. Mu ma inne wymagania co do piłkarza niż Legia. Jeśli facet jest szybki,nawet techniki nie posiada, i umie mocno przyłożyć,to już w naszej lidze może być niezwykle groźny.

Zdanie polskich trenerów o piłkarzach nie jest żadnym wyznacznikiem. Równie dobrze ja mogę się wypowiadać o asteroidach.

AYALA 05.02.2010 12:52

zaczyna sie przekładanie ligi.

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75...nie_widzi.html

Szyman423 05.02.2010 13:23

Wie ktoś moze cos o graniu na stadionie Hutnika ??
Czy bedziemy grac czy nie bo ostatnio cos czytalem ale to chyba byylo w fuckcie ze dalej nie jest pewne to ; /

krystiano 05.02.2010 13:30

Czytaliście jak wybiórcza wychwala aMice?
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75...ko_Kriwca.html

jaszczur90 05.02.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krystiano (Post 851027)

A co mieli napisać ?Że Wisła najlepiej działa na rynku bo testuje od roku 20 bramkarzy itd ?

Niektórzy na siłę próbują szukać dziury w całym.. jakby Wisła zrobiła taki transfer, to by o Wiśle pisali..

A co do przesuwania terminu rozgrywek... nie rozumiem, nie mają kasy na używanie podgrzania murawy to po co ją instalowali ? Dla ozdoby ?

Pan Jotka 05.02.2010 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krystiano (Post 851027)

A gdzie dokładnie słodzą, bo nie zauważyłem ?
Jaka liga takie okienko transferowe. A co do argumentu, że polska liga nie jest taka słabiutka polecam przejrzec liste najwiekszych transferów w tym okienku w Europie. Najdrozszy był Chorwat z Dinama. Kosztował ponad 8mln euro( a ma zaledwie 20 lat!!!), ponad 6 mln kosztował zaś Serb z Partizana Belgrad(19 lat!!). U nas za cale 3 sezony nie sprzedali nikogo za takie pieniądze.... Po prostu taki poziom sportowy jest u nas jaki jest.

rw88 05.02.2010 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 851060)
A gdzie dokładnie słodzą, bo nie zauważyłem ?
Jaka liga takie okienko transferowe. A co do argumentu, że polska liga nie jest taka słabiutka polecam przejrzec liste najwiekszych transferów w tym okienku w Europie. Najdrozszy był Chorwat z Dinama. Kosztował ponad 8mln euro( a ma zaledwie 20 lat!!!), ponad 6 mln kosztował zaś Serb z Partizana Belgrad(19 lat!!). U nas za cale 3 sezony nie sprzedali nikogo za takie pieniądze.... Po prostu taki poziom sportowy jest u nas jaki jest.

Tyle, że świadczy to o tych ligach tyle, co odejście Janczyka do CSKA o naszej...Fakt faktem na Bałkanach stawia się w kwestii szkolenia na technikę i na tym dobrze wychodzą, bo ten rynek już od dawna jest atrakcyjny, takiemu piłkarzowi o dobrej technice łatwiej nadrobić wszystkie inne cechy po pójściu do zachodniej ligi niż odwrotnie. Z drugiej strony i Chorwaci i Serbowie w pucharach grają bardzo porównywalnie do naszych orłów, tyle też że potrafią swoich lepiej wypromować i sprzedać. A że nasze szkolenie nie jest na tym poziomie co być powinno to wiadomo nie od dziś, choć i tu może i jestem niepoprawnym optymistą, to uważam że w najbliższych latach coś ruszy, jeśli uda się chociaż jednej drużynie poprzez dobrze ułożony system szkolenia zyskać kilku dobrze wykształconych wychowanków - najbliżej tego jest Legia (Borysiuk, Rybus, Żyro...) i Lech (Możdżeń, Kamiński...) to jestem pewien że będzie podobnie jak ze stadionami (gdzie Korona i Euro rozbudziły u nas największy na świecie boom na nowe areny piłkarskie) i za pomysłem rozwijania akademii pójdą kolejne kluby (z resztą Lechia czy Śląsk już mają podobne poważne plany), bo nie jest to znowu taka droga impreza, a zyski po latach są znaczące - w mojej opinii jest to kwestia maksymalnie dwóch, trzech lat kiedy kilka takich szkółek powstanie, choć oczywiście o jakieś 15 lat za późno...Co nie oznacza że Europa tak nam uciekła, że nie ma szans jej dogonić, tyle że w końcu trzeba zacząć ten pościg, a stadiony to dobry początek - druga kwestia do ośrodki treningowe, czy nawet tylko nowe pełnowymiarowe boiska, a i na to przyjdzie czas i powoli też ta kwestia zaczyna się rozwijać. Byleby te najbliższe 3 lata jak najlepiej wykorzystać, bo sezon dwa po E2012 będzie o takie incjatywy coraz ciężej, jeśli kilka klubów tego teraz nie pociągnie - tak to inne będą zmuszone dościgać inne nasze kluby takie standardy posiadające.

Pan Jotka 05.02.2010 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 851073)
Tyle, że świadczy to o tych ligach tyle, co odejście Janczyka do CSKA o naszej...Fakt faktem na Bałkanach stawia się w kwestii szkolenia na technikę i na tym dobrze wychodzą, bo ten rynek już od dawna jest atrakcyjny, takiemu piłkarzowi o dobrej technice łatwiej nadrobić wszystkie inne cechy po pójściu do zachodniej ligi niż odwrotnie. Z drugiej strony i Chorwaci i Serbowie w pucharach grają bardzo porównywalnie do naszych orłów, tyle też że potrafią swoich lepiej wypromować i sprzedać. A że nasze szkolenie nie jest na tym poziomie co być powinno to wiadomo nie od dziś, choć i tu może i jestem niepoprawnym optymistą, to uważam że w najbliższych latach coś ruszy, jeśli uda się chociaż jednej drużynie poprzez dobrze ułożony system szkolenia zyskać kilku dobrze wykształconych wychowanków - najbliżej tego jest Legia (Borysiuk, Rybus, Żyro...) i Lech (Możdżeń, Kamiński...) to jestem pewien że będzie podobnie jak ze stadionami (gdzie Korona i Euro rozbudziły u nas największy na świecie boom na nowe areny piłkarskie) i za pomysłem rozwijania akademii pójdą kolejne kluby (z resztą Lechia czy Śląsk już mają podobne poważne plany), bo nie jest to znowu taka droga impreza, a zyski po latach są znaczące - w mojej opinii jest to kwestia maksymalnie dwóch, trzech lat kiedy kilka takich szkółek powstanie, choć oczywiście o jakieś 15 lat za późno...Co nie oznacza że Europa tak nam uciekła, że nie ma szans jej dogonić, tyle że w końcu trzeba zacząć ten pościg, a stadiony to dobry początek - druga kwestia do ośrodki treningowe, czy nawet tylko nowe pełnowymiarowe boiska, a i na to przyjdzie czas i powoli też ta kwestia zaczyna się rozwijać. Byleby te najbliższe 3 lata jak najlepiej wykorzystać, bo sezon dwa po E2012 będzie o takie incjatywy coraz ciężej, jeśli kilka klubów tego teraz nie pociągnie - tak to inne będą zmuszone dościgać inne nasze kluby takie standardy posiadające.

Festiwal pobożnych życzeń.Ja o chlebie a ty o niebie(czytaj:planach na stworzenie czegoś). Janczyk to transfer sprzed 4erech lat chyba. A oni transferuja co roku kogoś.Vidić do MU, Zigić do Fiorentiny, Modrić do Tottenham..I tych ostatnich dwóch do OL czy Fiorentiny. D

flamengista 05.02.2010 22:56

Jedyny sensowny transfer w naszej lidze to ten Kriwec. Więc nie ma co się dziwić. Amika ma kasę i inwestuje. W solidnych zawodników. Kriwec ma papiery na granie, Radionow też - jeśli go wyciągną z BATE.

A o czym ma Wyborcza pisać? Przecież to co się dzieje w Wiśle i Legii woła o pomstę do nieba. Wygląda, jakby oba kluby nie były do końca zainteresowane walką o MP. Do tego kupione przez milionerów Lechia i Śląsk zamiast się wzmacniać, osłabiają się (szczególnie Wrocławianie).

Oczywiście można też piać z zachwytu nad transferami Odry i Jagiellonii, ale to trochę inna półka i inne cele.

Jedyne emocje w tej rundzie to będzie próba pościgu Amiki za Wisłą. Poznaniacy się dozbroili ale będą pod dużą presją. My na szczęście na razie się nie osłabiliśmy, więc może uda się dowieźć przewagę do końca rozgrywek.

Plus heroiczny bój Wodzisławian o utrzymanie, zakończony "cudownym" ocaleniem.

Pan Jotka 07.02.2010 18:47

Wg powszechnej bzdury rozpowszechnianej w polskich mediach to w Anglii jest spokojnie na trybunach, a nas sajgon....

http://www.sport.pl/sport/1,65025,75...Blackburn.html

Tymczasem nie kojarzę przypadku, żeby na meczu w Polsce zginął ktokolwiek za mojego życia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl