Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

tomasz_19 19.12.2009 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 831925)
Może i robi wrażenie, ale już był taki piłkarz co miał 7 goli i 17 asyst na koncie przed transferem do naszej ligi i jakoś gwiazdą u nas nie został. Zresztą jeszcze nie kupili nikogo. To, że chcą ściągnąć tego pomocnika może być sygnałem, że ktoś u nich odejdzie...

no kur... Kirmo nie zdąrzył jeszcze zagrać choćby sezonu u nas, a już się czepiasz! co za hipokryta z Ciebie! poczekaj ze swoimi wywodami do końca sezonu...

pawelwislak 19.12.2009 13:48

A i tak jest wyróżniającą się postacią na tle reszty naszych grajków

HEDu 19.12.2009 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eMTe (Post 831925)
Może i robi wrażenie, ale już był taki piłkarz co miał 7 goli i 17 asyst na koncie przed transferem do naszej ligi i jakoś gwiazdą u nas nie został. Zresztą jeszcze nie kupili nikogo. To, że chcą ściągnąć tego pomocnika może być sygnałem, że ktoś u nich odejdzie...

słabsza liga, 36 kolejek, większosc asyst miał po rzutach wolnych i rożnych których u nas za często nie wykonuje. no i te asysty po tym jak go faulowano w polu karnym też są liczone, tyle.

K4millo 20.12.2009 03:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 832004)
słabsza liga, 36 kolejek, większosc asyst miał po rzutach wolnych i rożnych których u nas za często nie wykonuje. no i te asysty po tym jak go faulowano w polu karnym też są liczone, tyle.

Nie wiem jak ty liczyłeś te jego asysty, ale Kirm w poprzednim sezonie na 16 asysyt które dałem radę zweryfikować to 3 miał po rożnych, 4 po wolnych, a 9 po podaniach z gry. Więc wcale nie miał większości asyst po stałych fragmentach gry.

Ogryzek 20.12.2009 10:47

Pewnie to nazwisko już się pojawiło

Jakub Tosik z Bełchatowa. Kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010, już teraz można z nim podpisać kontrakt:)

Uniwersalny piłkarz który w Bełchatowie grywał ostatnio na lewej obronie, (konkurencja dla Piotrka Brożka), prawej obronie, środek pomocy.

Został wybrany do 11 rundy C+, dostał powołanie od Smudy i przede wszystkim (rok wcześniej) świetne rekomendacje od Mirka Szymkowiaka. Ponadto jest młody. Myślę że pasowałby do Wisły:D

Wiem że dla niektórych to ligowy poziom wszak to zwykły Polak a nie jakiś (ostatnio modne) Białorusin, Brazylijczyk, Słoweniec... a wiadomo Polacy to lenie i obiboki nie to co cudzoziemscy profesjonalni kopacze. I chciałby pewnie dużo zarabiać:D

PS
Właśnie dlatego że kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010 może Bełchatów nie zażąda za niego 1 mln PLN?

Acapelo 20.12.2009 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 832288)
Pewnie to nazwisko już się pojawiło

Jakub Tosik z Bełchatowa. Kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010, już teraz można z nim podpisać kontrakt:)

Uniwersalny piłkarz który w Bełchatowie grywał ostatnio na lewej obronie, (konkurencja dla Piotrka Brożka), prawej obronie, środek pomocy.

Został wybrany do 11 rundy C+, dostał powołanie od Smudy i przede wszystkim (rok wcześniej) świetne rekomendacje od Mirka Szymkowiaka. Ponadto jest młody. Myślę że pasowałby do Wisły:D

Wiem że dla niektórych to ligowy poziom wszak to zwykły Polak a nie jakiś (ostatnio modne) Białorusin, Brazylijczyk, Słoweniec... a wiadomo Polacy to lenie i obiboki nie to co cudzoziemscy profesjonalni kopacze. I chciałby pewnie dużo zarabiać:D

PS
Właśnie dlatego że kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010 może Bełchatów nie zażąda za niego 1 mln PLN?

Przyznam, że ciekawa propozycja.

Ejdzbiol 20.12.2009 12:48

Zgadzam się z Acapelo

anthony09 20.12.2009 13:49

Według mnie lista transferowa klubu to :
"I formacja".bramkarz Białkowski -konkurent Pawełka (mamy wtedy Pawełka, Białkowskiego, Cebanu + młody Kurto i jest Ok)
"II formacja" Prawy obrońca bo Singlara ja już nie widzie w tym klubie, ze względu na kontucje i predyspozycje
Środkowy Obrońca w przypadku sprzedaży Marcelo lub lewy w przypadku Diaza (jak wiemy odejdzie ktoś z trójki Marcelo, Brożek, Diaz , chciałbym zeby był to ten ostatni) Wiąłbym z chęcią Zewłakowa, któremu od czerwca 2010 kończy się kontrakt i teraz pewnie za niewielką sumę mógłby do nas dołączyć albo ew. w czerwcu przed LM ;)
"III formacja" lewy pomocnik- z chęcią wziąłbym Grzelaka, który obecnie siedzi na ławce nie ze względów na formę tylko fochów prezesa Becaliego (Przypominam! Nie mamy żadnego prawdziwego lewoskrzydłowego, "z lewą nogą") + środkowy pomocnik za Cantoro (nie oszukujmy się Mączyński nie jest na tyle dobry, żeby ogrywać Panathinaikos czy chociażby Levadie.
"IV" To w przypadku odejśćia Borżka tylko Sobiech ( na razie dobra jedna runda ale ma chłopak potencjał według mnie) albo jakiś brazylijczyk lub argentyńczyk który miał jakieś występy w u21 (Beto był tylko wyjątkiem negatywnym, który nie grał w I lidze brazylijskiej )
Mam nadzieję, że zostanie Marcelo, a odejdzie Diaz albo w najgorszym przypadku Brożek, któremu wyjazd należy się, bo w tej lidze obecnie stacza się na dół ;/

AYALA 20.12.2009 14:00

a ja bym sprzedał Jirsaka a Diaza zostawił.Na miejsce chimerycznego Tomasa ściągnąłbym kogoś z Lewskiego,Sheriffa Tiraspol czy z Ventspilsu co graja w lidze Europejskiej.Myśle że gracze tych klubów są w zasięgu finansowym.
Tego to pamiętam że chciał kiedyś Petrescu do Wisły ale monety nie było.Może cena teraz spadła jak nie grywa regularnie w barwach Dinama.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...inenblick.html

A ten to już wsiadał do samolotu do Krakowa ale coś go zawróciło.Miał byc następcą Szymka.Jeszcze stary nie jest, wiec może warto go zakupic.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...an/profil.html

cfa 20.12.2009 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 832387)
a ja bym sprzedał Jirsaka a Diaza zostawił.Na miejsce chimerycznego Tomasa ściągnąłbym kogoś z Lewskiego,Sheriffa Tiraspol czy z Ventspilsu co graja w lidze Europejskiej.Myśle że gracze tych klubów są w zasięgu finansowym.
Tego to pamiętam że chciał kiedyś Petrescu do Wisły ale monety nie było.Może cena teraz spadła jak nie grywa regularnie w barwach Dinama.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...inenblick.html

A ten to już wsiadał do samolotu do Krakowa ale coś go zawróciło.Miał byc następcą Szymka.Jeszcze stary nie jest, wiec może warto go zakupic.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...an/profil.html

A ja wręcz przeciwnie. Diaz by poszdeł teraz, a na środek pomocy w jego miejsce można by spróbować ściągnąć kogoś z trójki Gol, Cetnarski, Kazimierczak ewentualnie jakiegoś zagranicznego zawodnika. Swojego czasu głośno było o defensywnym pomocniki bodajże z Fluminese miał przyjść chyba razem z Marcelo. Jirsak mógłby dograć do końca rundy i być może cena jego by podskoczyła.

Waldus88 20.12.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 832533)
A ja wręcz przeciwnie. Diaz by poszdeł teraz, a na środek pomocy w jego miejsce można by spróbować ściągnąć kogoś z trójki Gol, Cetnarski, Kazimierczak ewentualnie jakiegoś zagranicznego zawodnika. Swojego czasu głośno było o defensywnym pomocniki bodajże z Fluminese miał przyjść chyba razem z Marcelo. Jirsak mógłby dograć do końca rundy i być może cena jego by podskoczyła.

Romeu, on bodaj w Larissie gra teraz, więc raczej nie do wyciągnięcia. Ale np. Gol to świetna alternatywa dla Sobolewskiego, oczywiście gdy Wisła wytransferuje Juniora Diaza.

Z Jirsakiem też się zgodzę, że pół roku powinien jeszcze "dostać". Guła za szybko nie wróci, Czech musi to wykorzystać! Sam Skorża mówił, że chce grać 4-4-2 z rozgrywającym.

Tyle.

TSW06 20.12.2009 23:06

wszystko ładnie pięknie ale jeśli chcecie z piątej drużyny ekstraklasy wyciągnąć dwóch młodych grajków i to jeszcze na dziś to życzę powodzenia. mamy złe kontakty z Bełchatowem po akcji z Gułą a w dodatku Gol i Tosik to podstawowi zawodnicy Ulatowskiego. w naszej lidze piłkarze są drodzy więc myślę że bez dużej bańki w europejskiej walucie się nie obędzie... chyba że z wymianą
jeśli chodzi o wysokiego napastnika to Ruch podobno wystawia wszystkich na listę transferową więc Sobiech jest myślę do wzięcia za jakieś 200 do 300 tysięcy euro.

HEDu 21.12.2009 07:40

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-darmo,1414125

hehehh. brak ofert ? no to niech sie w Wisle odbuduje :rotfl:

brylant17 21.12.2009 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 832708)
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-darmo,1414125

hehehh. brak ofert ? no to niech sie w Wisle odbuduje :rotfl:

noto pojechałeś....

skeba 21.12.2009 10:48

Cytat:

noto pojechałeś....
Koleś sobie zażartował, nie brał tego na serio.
Luca Toni he. 200tys euro plus kontrakt motywacyjny haha, już to widzę :P

kask88 21.12.2009 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 832748)
Luca Toni he. 200tys euro plus kontrakt motywacyjny haha, już to widzę :P

Toni 200 tys euro to ma pewnie na tydzień :D

Nehiar 21.12.2009 12:38

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
No cóż

daniello1987 21.12.2009 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 832781)

no wlasnie. tutaj nie trzeba byc bogatym zeby zdobyc takiego zawodnika! nie wiem czemu Wisla nie zabiega o Kaza? to idealny zawodnik na zastapienie Cantoro! a w razie kontuzjii czy kartek Sobola bylby idealnydo gry w srodku pola.

ps. a moze to cisza przed burza? i Wisla potajemnie jak zwykle dopina transfery? oby...

emjot 21.12.2009 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 832782)
no wlasnie. tutaj nie trzeba byc bogatym zeby zdobyc takiego zawodnika! nie wiem czemu Wisla nie zabiega o Kaza? to idealny zawodnik na zastapienie Cantoro! a w razie kontuzjii czy kartek Sobola bylby idealnydo gry w srodku pola.

ps. a moze to cisza przed burza? i Wisla potajemnie jak zwykle dopina transfery? oby...

dlatego że dzięki naszym wspaniałym kopaczom
i jakże doskonałemu trenerowi nie mamy kasy
a czemu nie mamy?
zapytaj Cupiego i naszych kopaczy

qchar90 21.12.2009 13:59

może warto się zaintersować Golańskim,Grzelakiem,Kazem.

Tasio1906 21.12.2009 19:03

Gdybym miał wpływ na politykę transferową Wisły to:
- nie ściągałbym z wypożyczenia Kowalskiego (no chyba że Wisła chce się już zimą rozstać z Jopem).
- przedłużyłbym kontrakt z Ilie Cebanu (Mołdawianin udowodnił w kilku meczach rundy jesiennej, że jest solidnym bramkarzem, ponadto jest to piłkarz który może wydatnie pomóc w budowaniu dobrej atmosfery w zespole).
- wystawiłbym na listę transferową z kwotą odstępnego 1 złoty następujących zawodników: Łukasz Jarosiński, Bartłomiej Łapuszek, Bartosz Rosłoń, Paweł Zalewski, Konrad Gołoś
-sporządziłbym liste zawodników "do wypożyczenia" do klubów z 1. ligi bądź Ekstraklasy, znaleźli by się na niej: Dariusz Trela, Wojciech Cygal, Daniel Brud, Sebastian Janik, Bartosz Kozieł, Sebastian Chrzanowski i Maciej Batko.
-ściągnałbym z wypożyczeń takich piłkarzy jak Patryk Jałocha i Mateusz Kubicki (niech grają w Młodej Ekstraklasie a nie ganiają po "pastwiskach"), a także Dawida Kubowicza jako konkurencje dla Piotra Brożka.

To tyle jeśli chodzi o tych zawodników, których "karty" są w posiadaniu Wisły.

Jeśli chodzi o wzmocnienia to podpisać kontrakty z zawodnikami, którym kontrakty z aktualnymi klubami wygasają 30 czerwca 2010 roku a mianowicie:
Paweł Golański-prawy obrońca czołowej drużyny rumuńskiej ekstraklasy- Steauy Bukareszt.
Przemysław Kaźmierczak- defensywny pomocnik drużyny występującej w portugalskiej SuperLidze- Vitorii Steubal.
Marek Gancarczyk- prawy pomocnik Śląska Wrocław.
Janusz Gancarczyk- lewy pomocnik Śląska Wrocław.
Carlo Costly-napastnik PGE GKS Bełchatów; reprezentant Hondurasu;

skeba 21.12.2009 20:25

Cytat:

- nie ściągałbym z wypożyczenia Kowalskiego (no chyba że Wisła chce się już zimą rozstać z Jopem).
Powiedziałbym, że Cupiałowi się jajka zaświeciły i opchnie Marcelo sprowadzając dobrego Clebera, ale kolesia, który pogra rok-dwa

BiałaGwiazda 22.12.2009 12:42

Cytat:

Sześciu zawodników Polonii Warszawa zimą będzie musiało sobie szukać nowego klubu. Taką decyzję o ich przyszłości podjął trener Czarnych Koszul - Jose Maria Bakero - informuje "Przegląd Sportowy".

Uznania w oczach hiszpańskiego szkoleniowca nie znaleźli: Daniel Kokosiński, Błażej Telichowski, Jacek Kosmalski, Michał Chałbiński, Szymon Kaźmierowski oraz sprowadzony w lecie za prawie 800 tys. złotych - Węgier Tamas Kulcsar.
Piłkarze najprawdopodobniej już w zimowym okienku transferowym pożegnają się z zespołem Czarnych Koszul.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Jeżeli szukamy lewego obrońcy to Telichowskiego można wziąść,Polonia zadowoli się raczej symboliczną kwotą za niego.

amauri1990 22.12.2009 13:01

Spady po DyskoPool'u Warszawa zbierać? Proszę Cię...

Skorża powinien udać sie na zakupy do Portugalii albo Serie B. Cleber, Paulista, Cantoro, Alvarez chyba czegoś powinni nas nauczyć.

massoud 22.12.2009 13:35

ja bym się przypatrzył staremu znajomemu z Levadii - Vitali Gussev (26 lat)
22 gole w 2009

Oleg Andronic, Mołdawia, 20 lat, Zimbru Chişinău - król strzelców 16 bramek

Kristaps Grebis, 29 lat, król strzelców na Łotwie z 30 bramkami, Metalurgs

Maycon Rogerio Silva Calijuri, 23 lata, Brazylijczyk, FK Homel, król strzelców na Białorusi z 15 golami

Nickolas Gelashvili, 24 lata, FC Zestaponi - król strzelców w Gruzji - 19 goli

Edgar Benítez Santander, 22 lata, Paragwaj, w 2008 22 gole w 37 meczach, w 2009 w Meksyku w klubie Pachuca dopiero 6 bramek

HEDu 22.12.2009 16:44

http://sport.interia.pl/raport/trans...zystke,1415234

Everthona chcą wywalić więc powinien byc spokojnie do wyciągnięcia, jak grał jeszcze w 2 lidze to trzeba było sie nim interesować, wiecej niz Łobo by nie zarabiał. Podobnie jak Onwuachi, który teraz gra ze Smolarkiem w Grecji. Przynajmniej wypożyczenie. Jesli kluby Cypryjskie mogą kupowac, wypozyczac itp piłkarzy z dolnej strefy PD albo z Segundy, to czemu nie my ?

anthony09 22.12.2009 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 832940)
Gdybym miał wpływ na politykę transferową Wisły to:
-
-ściągnałbym z wypożyczeń takich piłkarzy jak Patryk Jałocha i Mateusz Kubicki (niech grają w Młodej Ekstraklasie a nie ganiają po "pastwiskach"), a także Dawida Kubowicza jako konkurencje dla Piotra Brożka.
...
Jeśli chodzi o wzmocnienia to podpisać kontrakty z zawodnikami, którym kontrakty z aktualnymi klubami wygasają 30 czerwca 2010 roku a mianowicie:
Paweł Golański-prawy obrońca czołowej drużyny rumuńskiej ekstraklasy- Steauy Bukareszt.
Przemysław Kaźmierczak- defensywny pomocnik drużyny występującej w portugalskiej SuperLidze- Vitorii Steubal.
Marek Gancarczyk- prawy pomocnik Śląska Wrocław.
Janusz Gancarczyk- lewy pomocnik Śląska Wrocław.
Carlo Costly-napastnik PGE GKS Bełchatów; reprezentant Hondurasu;

Zgadzam się z tobą tylko ze nie ściągajmy zawodników Śląska bo ci są przeciętni. Na uwagę zasługuje naprawdę Costly, który może być bdb inwestycją, jeżeli udałoby się nam go pozyskać już w Styczniu (nie sądze, że Bełchatów ryzykowałby tak jak z Gargułą i za max 200 tys. Euro puszczą go do nas ). Sprzedaż Diaza za 1,5 mln euro, pozyskać za niego Kaźmierczaka, Grzelaka( nie mamy w ogóle klasycznego lewoskrzydłowego! ) i jak dałoby się to Golańskiego i byłoby to naprawdę dobre okienko transferowe ;)
Ale ogólnie szukałbym zawodników w II ligach typu jak chociażby Serie B, czy Championship czy Ligue One (pozyskać Białkowskiego)

BiałaGwiazda 22.12.2009 20:40

Gdybym sprzedał Diaza za przynajmniej 2 miliony euro to od razu za tą kasę kupiłbym Grosickiego i Jodłowca(milion za Grosika i milion za Jodłę)

brylant17 22.12.2009 21:09

BiałaGwiazda zapomnij 1 milion idzie na łatanie dziury

tomasz_19 22.12.2009 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 833404)
Gdybym sprzedał Diaza za przynajmniej 2 miliony euro to od razu za tą kasę kupiłbym Grosickiego i Jodłowca(milion za Grosika i milion za Jodłę)

człowieku o czym ty marzysz! :D czasy kiedy łatwą ręką wydawaliśmy szmal na transfery już dawno minęły... dziś cieszyłbym się gdyby chociaż 500 tyś € poszło na transfery...

Sancezz 23.12.2009 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 833404)

Takie transfery, to nie na polska lige. Sprzedawać mozna za miliony, ale nie kupować... Graczy pokroju tych dwóch wyżej wymienionych można znaleźć za 100-400tys euro

patrzal-lca 23.12.2009 09:41

Michał Janota.. co myślicie o tym chłopaku?

Teraz w Excelsior, no ale normalnie trenujący z I-wszą drużyną Feynoordu. Nie sądzę, aby był zbyt drogi w utrzymaniu, ma dopiero 19 lat ..no i wydaję mi się, że umiejętności, które w pełni uprawniały by go do gry w Wiśle Kraków!

wiślaQ 23.12.2009 10:10

Jak by była dobra szkółka , to nikt nie martwił by się ze sprowadzaniem do nas młodych talentów.
Chyba jedynym wychowankiem u nas jest.. Mączyński.

emjot 23.12.2009 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślaQ (Post 833551)
Jak by była dobra szkółka , to nikt nie martwił by się ze sprowadzaniem do nas młodych talentów.
Chyba jedynym wychowankiem u nas jest.. Mączyński.

Kowalski to też nasz wychowanek
a z MESY: Batko, Jeleń, Brud, Czekaj, Jania, Kozieł, Liegnza, Masiuda, Ochaman, Wanatowicz, Zalewski

Marcin_fan 23.12.2009 10:34

O Janocie mówi sie w kwestii przejścia do braci z Gdańska.. Ja mam nadziej ( wiem wiem że nadzieja matką głupich ) że Wisła " po cichu " załatwi takie transery który wzmocnią drużyne i zwiększą rywalizacje w zespole..

Marcin_fan 23.12.2009 10:35

że któregoś dnia wstane rano i jak zwykle popędze na kompa, włącze którąś ze stron Wisły i zobacze jakieś dobre wiadomości w postaci nowych piłkarzy ;D

wiślaQ 23.12.2009 11:02

Cytat:

Kowalski to też nasz wychowanek
Kowalski wcześniej jeszcze grał w Kolejarzu Stróże.

emjot 23.12.2009 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślaQ (Post 833566)
Kowalski wcześniej jeszcze grał w Kolejarzu Stróże.

i co z tego
jest naszym wychowankiem a tam był tylko wypożyczony: http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8319
oto dowód

AYALA 23.12.2009 12:45

skoro na Białorusi nie dyktują cen zaporowych za zawodników to może warto poszukac ciekawych wzmocnien, niekonioecznie w Bate ale w Dynamie Mińsk,FK Gomel,Szachtjorze Soligorsk który rok temu z pucharów wyeliminował Cracovie.

patrzal-lca 23.12.2009 14:30

Kierunek białoruski może być ciekawą alternatywą, podobnie jak rynek bałkański.
Trzeba tylko postawić pytanie, czy Wisła Kraków jest gotowa inwestować w transfery, czy jednak w szkolenie młodzieży. Ilu wychowanków gra obecnie w I-wszej kadrze? No właśnie ..ale to inny wątek zupełnie.

Gdybym mial jakiś wpływ na decyzje transferowe Wisły napewno zainteresowałbym się choćby Janotą. Tak, też dziś wyczytałem o zainteresowaniu Lechii.. Ale czytałem również o zainteresowaniu przez nich Saganowskim i wieloma innymi. Wątpie, by ściągnęli wszystkich.

Kolejny problem - bramkarz! Jeśli mam być szczery ..to postawiłbym na Cebanu, lub spróbował ściągnąć Białkowskiego. Wśród doświadczonych - Moretto był dobrym kandydatem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl