Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

leyzer87 23.12.2008 02:12

Zamówię teraz coś dobrego z dojazdem do żarcia? Chory jestem, przespałem cały dzień, a lodówka pusta. Wdupczyłbym coś(niekoniecznie Pizzę), a Banolli nieczynne. Mieszkam tuż przy radiu Kraków.

Kamil_mchw 23.12.2008 02:12

czy mogę prosić o nazwę lub najlepiej link do jakiegoś super łatwego w obsłudze programu do obróbki zdjęć...??

pawelwp9 23.12.2008 08:25

Picasa 3 ;P

Kaan 23.12.2008 08:49

Idąc tym samym tropem - szukam prostego programu do łączenia filmików z aparatu w jedna całość.

Maniek_Olkusz 23.12.2008 08:53

Co musze zrobic aby moc wysylac wiadomsci prywatne nie tylko do osob z listy?

Kobieta_Wislak 23.12.2008 10:12

Ja klikam na nicka i pojawiają się opcje i jest tam między innymi "prywatna wiadomość".
próbowałam Ci to na priva wysłać ale masz zablokowane wiadomości - więc może to o to chodzi? że w obie strony działa?

Maniek_Olkusz 23.12.2008 10:27

kurde, ja to zawsze musze miec jakies problemy na tym forum... jak sobie zalozylem pierwsze konto to nawet nie moglem sie udzielac w tematach:/ i zalozylem to...

Kurt 23.12.2008 13:58

Gdzie jest w Krakowie duży wybór plakatów? Zwłaszcza muzycznych?

jurukuru 23.12.2008 14:06

bodajże na ulicy Grodzkiej w (Stare Miasto) jest sklep muzyczny koszulki, naszywki, plakaty.

1q2 23.12.2008 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt C. (Post 646450)
Gdzie jest w Krakowie duży wybór plakatów? Zwłaszcza muzycznych?

Swego czasu w empiku na rynko bylo sporo ale wieki tam nie bylem wiec info moze byc przeterminowane.

Kondipr 23.12.2008 15:10

Jaki programem kompresować filmy z aparatu, zeby 7min nie zajmowao mi 700MB :/

born2b3k 23.12.2008 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kondipr (Post 646479)
Jaki programem kompresować filmy z aparatu, zeby 7min nie zajmowao mi 700MB :/

dr. divx :-p

Genio 23.12.2008 15:48

mam do Was pytanie zwiazane z odtwarzaniem plyt dvd i kompresji divx
posiadam
- http://allegro.pl/item504393123_yama..._warszawa.html

i chcialbym obejrzec film swiezo sciagniety z internetu w formacie 700mb, skompresowany divx'em

pytanie jest nastepujace, jak powinienem go nagrac na plyte by moc go odtworzyc wraz z napisami ktore posiadam odzielnie w pliku txt?
czy wystarczy zwyczajne nagranie jako dwoch plikow? czy powinienem najpierw 'polaczyc' tekst z filmem, i dopiero wtedy nagrywac na plyte? [jezeli tak, to jakim programem nadać obrazowi tekst]

z gory dzieki za sensowną podpowiedz

Kamil_mchw 23.12.2008 17:53

mam duży problem, włączyłem sobie ostatnio do ściągania kilka płyt fajnej muzy:P w programie Ares i w momencie kiedy miałem już po ok 80% każdej z płyt program się zawiesił więc zakończyłem jego działanie, i uruchomiłem go ponownie, lecz niestety już tych wszystkich płyt nie było na liście ściągania... :/ w folderze download są pliki ściągane i próbowałem już je uruchomić ale nie działają... :/ niech ktoś mi pomoże... :P ja chce te płyty... :D

edit; a te pliki, które zostały na liście nie chcą się ściągać... :/ nawet nie da się zapauzować itp.

help!!

Maniek_Olkusz 23.12.2008 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 646565)
panel uzytkownika
edytuj opcje,
wlacz prywatne wiadomosci...

Miałem włączone prywatne wiadomości ale miałem tez zaznaczone tylko od przyjaciół i moderatorów.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam

P.S. Szali skrojonych,walk zwyciężonych, wrogów obitych,flag zdobytych, wyjazdów masy z wjazdami pod kasy!

Romy S. 23.12.2008 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 646499)

z gory dzieki za sensowną podpowiedz

Napiszę jak ja sobie radzę z podobnym problemem.

Formatów plików tekstowych stosowanych jako napisy do filmów jest kilka, może się zdarzyć iż Twój odtwarzacz DVD będzie czytał wszystkie lub większość. U mnie odczytuje jeden i na dodatek ma bardzo małe czcionki na ekranie, do czego doszedłem nagrywając kiedyś jeden film z czterema bodajże formatami plików z napisami ( wcześniej różnie je nazywając ).
Jak zaznaczyłem efekt takowego oglądania na TV jest w moim przypadku nie ciekawy, więc zastosowałem inne rozwiązanie; mianowicie z użyciem dwóch programów :
Sub Edit Playera oraz
AVI ReComp .
W tym pierwszym wrzucam film i napisy w pliku tekstowym i dokonuję konwersji napisów do formatu .ssa gdyż ten jest obsługiwany z możliwością edycji czcionki przez AVI ReComp.
W drugim programie utworzone napisy .ssa łączę z filmem czego efekt końcowy możesz zobaczyć na załączonym fragmencie.
Taka przeróbka odcinka Prison Break zajmuje na moim komputerze około 35-40 minut w trakcie jego normalnej eksploatacji, jeśli dysponujesz mocna maszynką to może coś przyspieszysz ten proces.

Załączony fragment odcinka Prison Break waży 6,77 MB ( na sendspace.pl )

PB s4x15 _ sample.avi

rafiABG 23.12.2008 18:23

orientuje się ktoś ile kosztuje 1 raca w tej hurtowni fajerwerków w Łagiewnikach ?

Zarko 42 23.12.2008 19:48

Cytat:

Potrzebuje kupić w Krk taki gadżet od ręki tzn. w sklepie bo nie mam czasu na allegro, wie ktoś może gdzie moge dostać coś takiego??
http://allegro.pl/item511120820_duze... _zelowy.html
Ponawiam pytanie czy ktoś nie wie gdzue moge to dostać, w "Flo" w Galerii nie ma i prawdopodbnie w całej galerii nie ma bo przekopałem dzis tam chyba wszystkie sklepy w ktorych mogłobybyć ZAJE8IŚCIE PILNE

vote-for-mikey 23.12.2008 21:35

Zarko, przed mikołajkami było we flo na pewno, a nie chce mi się wierzyć, że już wyszedł cały zapas... pytałeś sprzedawców?

nagrywam serial z rozszerzeniem .rmvb na cd. czy odtworzy mi go nan najzwyklejszym odtwarzaczu dvd?

Genio 23.12.2008 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 646584)
Napiszę jak ja sobie radzę z podobnym problemem.

Formatów plików tekstowych stosowanych jako napisy do filmów jest kilka, może się zdarzyć iż Twój odtwarzacz DVD będzie czytał wszystkie lub większość. U mnie odczytuje jeden i na dodatek ma bardzo małe czcionki na ekranie, do czego doszedłem nagrywając kiedyś jeden film z czterema bodajże formatami plików z napisami ( wcześniej różnie je nazywając ).
Jak zaznaczyłem efekt takowego oglądania na TV jest w moim przypadku nie ciekawy, więc zastosowałem inne rozwiązanie; mianowicie z użyciem dwóch programów :
Sub Edit Playera oraz
AVI ReComp .
W tym pierwszym wrzucam film i napisy w pliku tekstowym i dokonuję konwersji napisów do formatu .ssa gdyż ten jest obsługiwany z możliwością edycji czcionki przez AVI ReComp.
W drugim programie utworzone napisy .ssa łączę z filmem czego efekt końcowy możesz zobaczyć na załączonym fragmencie.
Taka przeróbka odcinka Prison Break zajmuje na moim komputerze około 35-40 minut w trakcie jego normalnej eksploatacji, jeśli dysponujesz mocna maszynką to może coś przyspieszysz ten proces.

Załączony fragment odcinka Prison Break waży 6,77 MB ( na sendspace.pl )

PB s4x15 _ sample.avi

dzieki za wskazowke, zastosuje sie do niej

dopowiedz do tego jeszcze, czy nagranie dwoch plikow filmowych z 'nadpisanym' juz tekstem, na plycie dvd bedzie mozliwe pozniej do odtworzena w odtwarzaczu dvd? inaczej mowiac, czy odtwarzacz wykryje dwa pliki na plycie i oba bedzie odtwarzal?

qazwsx123 23.12.2008 21:50

dvd nie odtwarza rmvb. musisz przekonwertowac na avi. napisy beda pasowaly a rozmiar sie nie zmieni

Genio 23.12.2008 21:54

dobrze, ale czy plyta z dwoma plikami filmowymi bedzie 'widoczna' w odtwarzaczu dvd?
czy jest mozliwosc pozniejszego przelaczania sie miedzy nimi?

Deivid 23.12.2008 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 646692)
dobrze, ale czy plyta z dwoma plikami filmowymi bedzie 'widoczna' w odtwarzaczu dvd?
czy jest mozliwosc pozniejszego przelaczania sie miedzy nimi?

tak bedą widoczne 2 pliki i bedziesz mógł wybrac kazdy z nich do odtwarzania

Romy S. 23.12.2008 22:15

Genio
obrazowo powiem tak: na płytę CD 700 MB wchodzą dwa odcinki serialu ( w zdecydowanej większości są one po około 350 MB, ostatnio poza Dexterem - około 550 MB czy Mam na imię Earl - około 175 MB ).
Dla zmniejszenia kosztów można filmy pakować na płytę DVD, zawsze więcej w portfelu zostanie.

M.C (nowy kleparz) 23.12.2008 23:19

Czy w Krakowie można gdzieś zakupić bryłe lodu??No 10,15 kg?

gse 24.12.2008 11:01

Pytanko od i do której otwarta dziś jest galeria krakowska?Z góry dziękóweczka

maTyS. 24.12.2008 11:25

pytanko do zorientowanych :

jak grać w ut 2004 przez neta ?

Or_do 24.12.2008 12:29

Zna ktoś Jakieś ciekawe Życzenia Świąteczne ? Tylko chodzi mi o Życzena z "Jajem"

Żeby były Eleganckie ;)

WILU TS 24.12.2008 12:36

Mniej Wyrazów Zaczynających Się Od Dużej Litery Na Rozmaitych Forach.PaSuJe Ciiii ?

Maniek_Olkusz 24.12.2008 12:57

Szali skrojonych,walk zwyciężonych, wrogów obitych,flag zdobytych, wyjazdów masy z wjazdami pod kasy!

WiselkaMLP 24.12.2008 13:01

mam pytanie do Manka czy niebieskie dachy sa na osiedlu Mlodych ??

Maniek_Olkusz 24.12.2008 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 646987)
mam pytanie do Manka czy niebieskie dachy sa na osiedlu Mlodych ??

Nie, niebieskie dachy są na Słowikach inaczej "smerfy" :lol:

Kamil_mchw 24.12.2008 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 646572)
mam duży problem, włączyłem sobie ostatnio do ściągania kilka płyt fajnej muzy:P w programie Ares i w momencie kiedy miałem już po ok 80% każdej z płyt program się zawiesił więc zakończyłem jego działanie, i uruchomiłem go ponownie, lecz niestety już tych wszystkich płyt nie było na liście ściągania... :/ w folderze download są pliki ściągane i próbowałem już je uruchomić ale nie działają... :/ niech ktoś mi pomoże... :P ja chce te płyty... :D

edit; a te pliki, które zostały na liście nie chcą się ściągać... :/ nawet nie da się zapauzować itp.

help!!

podbijam, ludzie to dla mnie ważne...
wesołych

rafiABG 24.12.2008 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafiABG (Post 646591)
orientuje się ktoś ile kosztuje 1 raca w tej hurtowni fajerwerków w Łagiewnikach ?

podbijam!
wkoncu potrzebne jakieś zabawki na sylwestra,nie? :)

Kamil_mchw 24.12.2008 14:06

jeszcze jedno... do osoby która zna się chociaż trochę na kompach...
chciałbym zgrać rzeczy z PC na laptopa, w komputerowym kupiłem kabel sieciowy i podłączyłem oba złomy ze sobą... co dalej? trzeba coś instalować czy konfigurować?? bo ja nie mam o tym zielonego pojęcia
proszę o instrukcję krok po kroku.

Nowohucianin^^ 24.12.2008 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafiABG (Post 646591)

Podbijam bo na sylwestra by spasowała.... a można gdzieś jeszcze bliżej zakupić race (gdzieś blisko huty) ??:P

Arkas 24.12.2008 14:33

Jakaś dobra strona z czcionkami. Z góry dzięki :)

palikot 24.12.2008 14:47

Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego Lotnisko w Atlancie w stanie GEorgia w USA ma największe lotnisko na świecie o przepustowości 85mln ludzi, a miasto jest mniejsze od Krakowa i ma poniżej pół miliona mieszkańców? Po co ci ludzie tam latają? Ani tam biznesu jakiegoś(4 wierzowce na krzyż) miasto małe, ani turystyki ani nic. Dziwi mnie ze nowy jork ma tylko 50 mln, tam np jest po co latać.

WiselkaMLP 24.12.2008 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucianin^^ (Post 647040)
Podbijam bo na sylwestra by spasowała.... a można gdzieś jeszcze bliżej zakupić race (gdzieś blisko huty) ??:P

w Wieliczce podam ci link na priv jak cos

WislakWiDoK 24.12.2008 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 647047)
Jakaś dobra strona z czcionkami. Z góry dzięki :)

http://www.dafont.com/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl