![]() |
Jeżeli cena pojedynczego biletu na D to 39 zł a na E 49 zł to nie można mówić, że jest jakoś bardzo drogo.
To jest koszt dużej pizzy czy dobrego burgera. Nie wiem na ile to wychodzi taniej w karnecie, bo jeśli klubowi zależy na ich sprzedaży to powinno być to co najmniej 10 zl na mecz albo nawet blizej 15, cena jednego piwa czy kiełbaski. I tak zapewnie stali nabywcy kupią. |
Cytat:
Różnica taka, że karnet jest na cały sezon i jednorazowa kwota niektórych szokuje. Trzeba wyjąć kalkulator podzielić przez 17 i przestać pieprzyć farmazony. |
Czekamy Drozd,czekamy kiedy w końcu przestaniesz....
|
szczerze ?
w karnecie maks 20 |
Cytat:
|
no to nie rób takich wrzutek, bo zaraz ci ktoś odpowie i s.......isz ciekawą debate
podtrzymuje karnet na zwykły sektor maks 20 młyn 10 vipowskie mogą być droższe tylko poprawić im ten nieszczęsny catering |
Areczku nie stresuj się tak pilnowaniem aby spamu nie było w każdym temacie. Spokojnie, tu się udziela kilka osób w kilku tematach na krzyż, które się uzupełniają/przeplatają więc nie musisz już być nieformalnym moderatorem.
|
Cytat:
Od stycznia 2024 r. płaca minimalna za godzinę wynosi 27,70 zł brutto, a od lipca 2024 r. 28,10 zł. W przeliczeniu jest to odpowiednio 23,90 oraz 24,25 zł netto. Ale teraz masz -35 ------------- 2 piwa na rynku -43 ------------- 2,5 piwa na rynku -50 ------------- 3 piwa na rynku Czyli na najdroższe miejsca pracujesz w Polsce najwyżej 2 godziny. |
przekonałeś mnie
maks 30, młyn maks 20 |
Ceny są OK. Przypominam że klub płaci miastu, nie na odwrót jak w większości klubów.
@Czerepach - kiedy ostatnio kupiłeś karnet? |
Drozd podsunął całkiem ciekawe alternatywy i przekonał mnie że chyba lepiej chlać na rynku niż finansować burdel Zaskrońca spod Gorlic.
|
1906% poparcia.
|
Rachunek ekonomiczny wygląda prosto: karnety kupią Ci co zawsze minus Ci których krew już zalała. Tych drugich nie przekonają obniżki.
Ile procent więcej karnetów sprzeda klub jeśli obniży ceny o połowę? Realnie 10%, może 20%. Niech będzie nawet 30. Z punktu widzenia ekonomii nie opłaca się obniżać ceny karnetu. Problemem nie jest cena, tylko poziom sportowy. Obniżka ceny to byłoby działanie na szkodę spółki przy obecnych długach. P.S. Jeszcze nie pamiętam żeby ceny karnetów były w porządku. Zawsze za drogo :D |
Cytat:
|
Ktoś jeszcze pamięta o trzyletnim planie, który miał zostać przedstawiony w Czerwcu, czy usta zatkane Moskalem ?
|
W temacie cen. Generalnie nie szokują mnie one jak tako. Jakby te liczby były konsekwencją sukcesywnych 10% podwyżek co sezon to pewnie nikt by się nawet nie zająknął.
Natomiast jak dochodzi do sytuacji, że karnety idą w górę o średnio 40-50% z sezonu na sezon i to po kompromitacji jaką było 10 miejsce w 1 lidze to nie ma co się dziwić, że ludzie są wkuurwieni. |
Cytat:
|
Cytat:
A co do planu trzyletniego to CI mogę napisać: - długofalowy rozwój - awans zrobiony mądrze a nie na siłę - uszczuplenie kadry - cięcie kosztów aby Wisła mogła spłacać długi i żeby nie było dziury budżetowej - rozwijanie AI żeby być klubem przyszłości, który będzie na AI zarabiał Nie wiem czego więcej ktoś oczekuje niż .......enia Zaskrońca jak to będzie wszystko dobrze robione i jak kiedyś będzie dobrze w Wiśle. Słowo klucz: będzie. |
Plan trzyletni. Żebyście się nie zdziwili po raz kolejny jak usłyszycie te brednie owinięte pierzynką biznesowego języka, z elementami zapożyczeń z angielskiego. Będzie na pewno bardzo mądrze.
|
Błagam, mam nadzieję, że nie będzie żadnego ogłaszania 3-letnich i innych planów. Żeby coś ogłaszać i mieć min. wiarygodności w tym, stawać w pozycji wielkiego planisty i stratega, to trzeba mieć do tego jakieś umocowanie. Bo inaczej wyjdziesz komicznie, jako osoba, która rok po roku notuje coraz większy zjazd sportowy i jak gdyby nigdy nic zacznie opisywać perspektywę najbliższych lat?! Miejmy trochę przyzwoitości wszyscy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To będzie sytuacja analogiczna do tej po spadku, gdy trio zapowiedziało konferencje 3 tygodnie po Warcie (jakoś tak) i nie dość że było samo wodolejstwo, to wyglądali dalej bardziej zaskoczonych faktem spadku niż przygotowani na działanie w realiach 1 ligowych.
Teraz JK zapowiedział konferencje, a 3 dni przed zacznie w power poincie tworzyć znajdy. Takie plany nie tworzy się w kilka tygodni i nie w zespole 1 osobowym. Bądźmy poważni. Dowiemy się z niej wyłącznie tego, że Wisła jest przygotowana na wszystko i nie ma o co się martwić. I tak w ogóle kiedyś awansujemy bo marka taka jak Wisła statystycznie musi powrócić na swoje miejsce. Można się rozejść |
Informacja o planie 3 letnim pojawiła się zaraz po zakończeniu meczu z Niecieczą.
Czyli przed oświadczeniami Socios i UW. Generalnie można powiedzieć - że w innej epoce. W czasach, kiedy Królewski głęboko namawiał Rude do pozostania. Oczywiście, że to będą totalne pierdoły w stylu Królewskiego - ale jednak jakikolwiek brak reakcji w temacie zapowiedzianym oficjalnie przez klub.... |
Zapominacie panowie że mamy do czynienia z człowiekiem renesansu.Myślę że to będzie minimum 80 stron świetlanych wizji.
|
Będą okrągłe słówka o konieczności stabilizacji, rozwoju analityki danych, precyzyjnym diagnozowaniu problemów, zaufaniu, że dopiero teraz może być rozliczany i dlatego może swobodnie planować, innowacyjnych rozwiązaniach, jak to się będzie zmieniać w kolejnych latach, co już stworzyli w klubie, rozmowach z różnymi podmiotami, ale bez konkretów, bo w sumie to nikomu nie chcę nić oddawać bla bla bla.... Generalnie szkoda czasu.
Ale słusznie ktoś zauważył, sytuacja jest inna. Kibice z różnych środowisk pokazali, że ściema tu więcej nie przejdzie. Zatem nie zdziwiłbym się jakby nastąpiła weryfikacja planów i tego czy cokolwiek ogłaszać. |
Plan trójletni będzie wyglądał następująco:
pierwszy sezon- selekcja najzdolniejszej młodzieży, próba utrzymania przed spadkiem drugi sezon- zgrywanie wyselekcjonowanej drużyny, próba utrzymania przed spadkiem trzeci sezon- AI, matematyka, EXCEL kłamią, czwarta liga wita. Jest tak cicho w klubie i wokół niego, że nawet chyba B. Karcz wziął sobie urlop :) |
Jest cicho bo w klubie sam JK robi, wszystkich wyjebał więc jak on wywiadzików nie daje albo na x nie wojuje to nawet nie ma się ktokolwiek, cokolwiek od kogokolwiek dowiedzieć :D
|
Cytat:
|
Co znaczy spokój. Panowie i Panie to jest Wisła tu ma się klikać, a nie ma co. JK zapomniał o nas, o klubie, zajął się kasą z karnetów.
|
Moskal podobno jest już mocno poirytowany sytuacją z transferami. Jarek i Kuba nie mogą się dogadać z resztą towarzystwa co do dalszych inwestycji w klub, prawdopodobnie jakieś ruchy kadrowe do drużyny nastąpią dopiero w lipcu. A Królewski niestety ściemę walił z tym przygotowaniem letniego okienka transferowego, odszedł Kiko i zrobił się problem.
|
Niestety nie świadczy to najlepiej o Moskalu, jeśli dał się nabrać na coś, na co nie nabrałoby się 90% użytkowników tego forum.
|
Problemem legend i ostatnich trenerów jak Jop, Sobol a teraz Moskal jest właśnie ich legendarność i patrzenie z sentymentem na klub. Wisła to potężna marka a na początku XXI wieku najmocniejszy klub w Polsce. To wszystko sprawiło, że dla wielu ludzi ten klub jest jak rodzina.
I przez to później każdy się oszukuje, ze będzie dobrze, że mimo problemów chcą pracować w klubie itd. Dlatego np taki Rude wy.......ił stąd w podskokach po kilku miesiącach, Hyballa się nie gryzł w język, tylko jechał z kurestwem a Sobol, Wuja siedzieli jak najdłużej i nie umieli w odpowiednim czasie podjąc decyzji o odejściu, na pewno też samych siebie okłamywali, że przecież w tym klubie wcale nie jest źle, nie ma patologii. Teraz tę rolę odgrywa Moskal. Chłop na 100% chce dobrze, a wyjdzie jak wyjdzie. Królewski to oszust ale gadkę ma zajebistą więc na pewno też potrafi ładnie namieszać w głowie legendom. Zaskroniec z Wisły zrobił skansen, przytułek dla ludzi naiwnych z wiślackim rodowodem. Kto w tym klubie pracuje? Każdego kto się nie urodził na R22 wy.......ił z klubu, ludzie z zewnątrz widzą jaki to jest krętacz i do tej rzeki nie chcą wejść, zostali tylko ci, o których napisałem wyżej, czyli Wiślacy, legendy, ludzie co tu pracują z sentymentu, dobroci serca. Oczywiście problem w tym, że większość z nich nie ma kompetencji, a jedynie chce dobrze. Taki Brożek, Kmiecik... A taka Kawula? Przecież jej rola w klubie jako rzecznika prasowego jest uwłaczająca... rzecznik, który jest przyćmiony przez gwiazdę, prezesa klubu, który w każdym temacie ma więcej do powiedzenia niż właśnie Kawula. Ale pracuje bo jest wnuczką legendy. Nikt normalny i sznujący się by nie chciał na takich zasadach tu robić. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale co w tym dziwnego.Moskal na pewno postawił przy rozmowach pewne warunki odnośnie wzmocnienia i uzupełnienia kadry oraz czasu w jakim powinno to nastąpić. Dostał prawdopodobnie porcję tych bajek o 280 wyselekcjonowanych nazwiskach przez AI i i trzymaniu ręki na pulsie.
Pewnie na dniach zaczną się jaja.Jakiś czas temu naszła mnie myśl,że Moskal z dużym prawdopodobieństwem będzie kolejnym trenerem który sam stąd s.......i pomimo zapewnień Zaskrońca o chęci współpracy.Teraz myślę że może to nastąpić szybciej niż się niektórym zdaje. Jest to pewnego rodzaju znak czasu,dawniej trenerzy w Wiśle po podpisaniu kontraktu od razu siadali na gorącym stołku.Od kilku sezonów w klubie jest taki burdel że wolą sami uciekać po tym jak dotrze do nich w co wdepnęli. |
Myślę, że to mimo wszystko temat sci-fi sponsorowany przez sezon ogórkowy :)
Nie to żebym był jakimś orędownikiem Królewicza, po prostu wątpię - czytając między wierszami wypowiedzi Moskala - aby ten miał jakieś wygórowane wymagania transferowe. Sam mówił, że w pierwszej kolejności chce się przyglądnąć posiadanym piłkarzom wypożyczonym do innych klubów, młodym zawodnikom i że woli mało transferów, ale o odpowiedniej jakości niż większą ilość na łapu capu. Niektórzy po prostu się nudzą i szukają sensacji :) |
Ale kilkukrotnie też mówił w wywiadach, że jak się komuś wydaje, że Wisła ma drużynę gotową do rywalizacji to jest w dużym błędzie, że na już (dosłownie to powiedział), potrzebuje 4 pozycji - śo, lo, pomocnik, napastnik.
Cytat:
|
Ostrzeżenie - Jarosław znów blokuje. Oberwało mi się za pytanie w kontekście wykresu rozwoju aplikacji AI wrzuconego przez prezesa:
https://i.ibb.co/q0DVqjf/IMG-2021.jpg |
Najpierw pokaż, że masz siano i dopiero porozmawiamy o AI. Inaczej won, zero przecieków dla sepów odnośnie najnowszych technologii w piłce.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl