Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

Pan Jotka 24.11.2009 21:21

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html Mam nadzieję, że zawodnicy NIE PRZEJDĄ OBOK MECZU i zobaczymy ciekawe zawody,Wynik jak zwykle sprawą otwartą, bo to derby.

Marszałek 24.11.2009 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 821189)
Nie mówię, że koniecznie mamy kupić do Wisły akurat jego, ale warto byłoby poszukać w Japonii jakiegoś ciekawego zawodnika, a nie sprowadzać z Brazylii kolejnego Beto.

Strasznie są ambitni, ale czy coś więcej potrafią nie sądzę a i tak pewnie wołają spore sumy.

Jak szukać to w portugalii, tam jest zaklimatyzowana, jak na nasze warunki, dobrze kopiąca rzesza Latynosów, grająca tam za grosze.

-Goral- 24.11.2009 22:01

http://www.90minut.pl/news/109/news1...atorskich.html

Nareszcie jakaś pozytywna informacja związana z PZPN. Jeszcze takich 1000 tysiąc akcji i będzie normalnie.
Ogólnie jak się teraz widzi jak po różnych wioskach powstają świetne boiska z super równą sztuczną nawierzchnią z oświetleniem to naprawdę optymizmem to napawa, może coś tego będzie za 15 lat.

0 22 24.11.2009 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 821181)
Najwyraźniej moi szanowni przedmówcy mają problem z rozumieniem słowa pisanego. Więc przypomnę: napisałem, że to było parę lat temu. Parę lat temu to nie teraz.

Nie rozumiem Cie, bez kitu. Rosłoń grał w Legii i komentował mecze (nigdy Legii) zle. Ok, to jestem w stanie zaakceptować. Był smród. Dalej komentuje w Legii nie ma go oddawna. Pomijam juz, ze robi wrazenie ogarnietego i jego komentarze moim zdaniem są zwyczajne (bo to jest juz kwestia do oceny).

Ale totalnie nie rozumiem oburzenia na... Filipa Surme. Po pierwsze Surma jest z Krakowa. Po drugie jego wujek jest chyba kapelanem Cracovii. Po trzecie Łukasz Surma jest wychowankiem Wisły... Dajemy sie troche zwariować.

A jakby tego było mało głównym ekspertem C+ jest teraz Mielcarski (Lech) i.... Szymkowiak (!!!!!!) - wystepuje w programie przed kolejka i w hitach na murawie. Czy w zwiazku z tym Wisła jest faworyzowana? Węgrzyn najwieksze sukcesy robił w Wiśle.

Nie mówiąc juz o tym, ze dosc wazna funkcje w Ekstraklasie S.A. pełni.... Bogdan Basałaj (!!!!!!!!!!!!!), który pare lat pracował w Wiśle. Na takich podstawach mozna by nakreslic znacznie wiekszy pseudospisek niz na fundamencie... Zarzecznego. Nie pamietam zeby pracował w Legii. Ale akurat moze tu ja sie myle..

W kazdym razie to chyba jakis zart w swietle przytoczonych faktów.

Cytat:

A wtedy właśnie utarło się mówić, że Canal+ sprzyja Legii. Jak jest teraz - nie mam pojęcia bo na oglądanie ligi kopanej nie mam czasu.
A teraz chyba Wiśle, bo Szymkowiak latał po murawie i komentował w czasie meczu Wisła - Legia. :)

Pan Jotka 24.11.2009 22:14

o22... A co ma Mielcarski do Lecha?? On gral swego czasu w Poznaniu , ale w Olimpii. Faktem jest , ze szukaja wszycy spisku tam gdzie go nie ma. A skad jest Paulina Bojarska? ;-)

0 22 24.11.2009 22:28

:shock:

Rzeczywiscie nie grał w Lechu. Niby 9 meczów w Amice, ale jednak nie to samo. Człowiek uczy się całe zycie :)

No, to grał w Górniku w 94, wiec zapewne jest negatywnie nastawiony do Legii !!!!!!!!!!!!!!

:-)

Pan Jotka 24.11.2009 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 821352)

Rzeczywiscie nie grał w Lechu. Niby 9 meczów w Amice, ale jednak nie to samo. Człowiek uczy się całe zycie :)

No, to grał w Górniku w 94, wiec zapewne jest negatywnie nastawiony do Legii !!!!!!!!!!!!!!

:-)

Po takim przewale sędziowskim jaki odszedl na Ł3 podczas meczu BEZPOŚREDNIEGO Z GÓRNIKIEM też bym był :D Widzę , że temat niczym z sezonu ogórkowego, a tutaj jutro Derby Pomorza.

Wojtas 24.11.2009 23:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 821337)

A teraz chyba Wiśle, bo Szymkowiak latał po murawie i komentował w czasie meczu Wisła - Legia. :)

Szymkowiak??

Jest z Poznania ,ale to chyba raczej Widzewiak.
Do WIsly to moze miec tam jakis sentyment.

0 22 25.11.2009 00:24

No, ale porownaj sobie jego zaangażowanie w Wisłe, a Filipa Surmy w Legię....

P.S. Zreszta... ja sobie jaja robie przecież. W odpowiedzi na niektórych teorie..

KuLwIk 25.11.2009 18:41

No i ładnie.

Lechia prowadzi :)

Pan Jotka 25.11.2009 19:51

Prowadzi juz 2-0 :D

Krissu 25.11.2009 19:54

Dlaczego ten mecz jest dziś?

Cholera - byłem przekonany, że grają w weekend...

Peroslaw88 25.11.2009 20:06

1:2 Wachowicz 70 minuta

Konrad. 25.11.2009 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 821743)

Dlaczego ten mecz jest dziś?

Cholera - byłem przekonany, że grają w weekend...

Arka od poniedziałku będzie mieć przebudowywany stadion, pzpn im poszedł na rękę i zmienił datę ostatniego meczu u siebie...

A na wiosnę będą grać na stadionie Rugbystów...

KuLwIk 25.11.2009 20:30

No i koniec meczu.

Brawa dla Lechii! :)

Wojtas 26.11.2009 00:22

Lechia nawet pare ciekawych akcji skonstruowala i zasluzenie prowadzila 2;0

potem wszedl jezdziec bez glowy Wachowicz ,strzelil bramke i Lechia niewiedziec czmeu sie pogubila.

Miala wygrany mecz a w koncowce mogla to roztrwoonic...

Ale brawa dla naszych Braci :)

Lechia Gdansk-prawdziwi WLADCY PÓLNOCY :)

QBAS 26.11.2009 00:45

Brawo Panowie! Meczu nie wiedziałem, ale w derbach najważniejszy jest wynik...

Wizard 26.11.2009 08:55

Gdyby Wisla zagrala z takim zaangazowaniem z Cracovia, jak Lechia wczoraj z Arka, to wynik bylby calkowicie inny w niedzielnych derbach! Brawo pilkarze! Feta po meczu na T29 - zapamietana na cale zycie, dla takich chwil warto zyc! :D

PS. Sorry za brak polskich znakow.

Kamson 26.11.2009 09:27

Lechijka nas pomściła :)
BKS!

St@chu 26.11.2009 09:44

Urban bo Urban, ale warto posłuchać... Mądrze gada niestety...

W końcu ktoś mówi otwartym tekstem o tym, o czym od dawna wiadomo...

http://www.sport.pl/video/12,98305,7...ujemy_sie.html

szczebrzeszcz 26.11.2009 10:06

Urban dobrze gada

a o tym życiu historią to odniosłem wrażenie że odnosi się do Piechniczka:lol:

poza tym tu na forum jest dużo osób które z zawodnika po ledwie dobrym sezonie bądź pół roku robią gwiazdę, lub kopacza ponad przeciętnego
tacy właśnie trafiali do Wisły czy Legii

AYALA 26.11.2009 10:17

Ameryki Urban nie odkrył tylko że jego drużyna też wielkiej piłki nie gra na tle naszej słabej ligi.

szczebrzeszcz 26.11.2009 10:23

tylko widzisz ktoś w końcu z tego polskiego bagienka, mówi wprost jak jest...
poza tym czy o wyróżnia Legię pod tym względem, o piłkarzach całej ligi mówi

a taki Piechniczek zaraz Ci powie ile to on dla młodzieży nie robią... :|

skttrbrain 26.11.2009 11:24

Gorzka prawda niestety. I obawiam się, że w czasach względnej młodości mojego pokolenia - pokolenia dwudziestoparolatków, możemy sobie pomarzyć o jakiejś fajnej polskiej drużynie klubowej, która cokolwiek osiągnie. Trzeba się niestety będzie przyzwyczaić do radości z drobiazgów, jak np gra Lecha w zeszłym sezonie. Pół roku minęło, a z tej gry nie pozostało już nic. Incydentalny wyskok. Bardzo szkoda tego, co nie stało się z polską piłką przez ostatnie dwadzieścia lat. Zostaliśmy w schyłkowej komunie, mimo że jako 40-milionowy naród powinniśmy mieć znakomite piłkarskie perspektywy, niezłą ligę i przyzwoite wyniki w pucharach, przeplatane jakimś tam sukcesikiem od czasu do czasu. Ale niestety jesteśmy w dupie i nawet nie próbujemy z niej wyjść.

martin_6 26.11.2009 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 821929)
Gorzka prawda niestety. I obawiam się, że w czasach względnej młodości mojego pokolenia - pokolenia dwudziestoparolatków, możemy sobie pomarzyć o jakiejś fajnej polskiej drużynie klubowej, która cokolwiek osiągnie. Trzeba się niestety będzie przyzwyczaić do radości z drobiazgów, jak np gra Lecha w zeszłym sezonie. Pół roku minęło, a z tej gry nie pozostało już nic. Incydentalny wyskok.

I było Smudę wywalać? :>

Akurat przed piłką ligową jakieś perspektywy widzę. Kluby będą się robiły coraz bogatsze dzięki nowym stadionom, to zaczną ściągać coraz lepszych piłkarzy z zagranicy. Natomiast dla kadry w najbliższym czasu ratunku nie widzę...

sergio 26.11.2009 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 822044)

Akurat przed piłką ligową jakieś perspektywy widzę. Kluby będą się robiły coraz bogatsze dzięki nowym stadionom, to zaczną ściągać coraz lepszych piłkarzy z zagranicy. Natomiast dla kadry w najbliższym czasu ratunku nie widzę...

A myslisz że coraz lepsi piłkarze zagraniczni będą przyjeżdzać do kraju gdzie reprezentacja
jest na poziomie Albani Estonii i Bóg wie kogo jeszcze!

Żaden klasowy piłkarz nie będzie grał w lidze gdzie tylko może stracić na swojej wartości?
Mogę się założyć że jeśli by ponownie zapytać Kirma czy Irsaka czy chcieliby grać w naszej
lidze bez zająknięcia by odmówili!

pan Dudi 26.11.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 822044)

ale co z tego, że będzie coraz więcej pieniędzy? PZPN też ma dużo pieniędzy i nic się od lat nie zmienia! Tu się ludzie muszą zmienić, a nie ilość zer na kontach klubów!

martin_6 26.11.2009 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 822048)
A myslisz że coraz lepsi piłkarze zagraniczni będą przyjeżdzać do kraju gdzie reprezentacja
jest na poziomie Albani Estonii i Bóg wie kogo jeszcze!

Żaden klasowy piłkarz nie będzie grał w lidze gdzie tylko może stracić na swojej wartości?
Mogę się założyć że jeśli by ponownie zapytać Kirma czy Irsaka czy chcieliby grać w naszej
lidze bez zająknięcia by odmówili!

Dla większości piłkarzy ważna jest tylko kasa. Taki Żurawski mógł powalczyć o LM z Wisłą, a zdecydował się pójść do nawet nie mistrza Cypru, bo tam dostał 2x więcej kasy. Jak pojawią się poważne pieniądze, to będą i sensowni gracze z zagranicy.

Panie Dudi - myślę że w niektórych klubach znajdą się rozsądni ludzie z pomysłem, jak napływające pieniądze dobrze zainwestować. Całe szczęście tutaj nawet PZPN nie jest w stanie zaszkodzić.

sergio 26.11.2009 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 822058)
Dla większości piłkarzy ważna jest tylko kasa. Taki Żurawski mógł powalczyć o LM z Wisłą, a zdecydował się pójść do nawet nie mistrza Cypru, bo tam dostał 2x więcej kasy. Jak pojawią się poważne pieniądze, to będą i sensowni gracze z zagranicy.

Mógł powalczyć ale pewnie wiedział że nic z tego nie będzie.A mistrz czy w-ce mistrz Cypru
bije Nas na łeb i szyje i wystepuje regularnie w europejskich pucharach!

Obecnie liga cypryjska jest zdecydowanie lepsza ligą do podnoszenia umiejętności i daje
większe mozliwości w wypromowaniu się na arenie europejskiej tak więc wybór Żurawia
mnie wcale nie dziwi!

Lemoniadowy Joe 26.11.2009 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 822049)
ale co z tego, że będzie coraz więcej pieniędzy? PZPN też ma dużo pieniędzy i nic się od lat nie zmienia! Tu się ludzie muszą zmienić, a nie ilość zer na kontach klubów!

ludzie to podstawa można mieć 400 tys euro i dać na jednego przecietnego a można za to mieć 3 Jasiów Paulistów :)

można mieć Kazimierskiego i mówić że dobry bramkarz kosztuje miliony i nas nie stać a można mieć Dowhania i sprzedawac co jakiś czas bramkarzy za miliony

odpowiedni ludzie to podstawa sukcesu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl