Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Coolpick 18.12.2008 19:23

Cytat:

Włodarze Lecha Poznań, który uzyskał awansował do 1/16 finału Pucharu UEFA, już niejednokrotnie zapowiadali, że nie myślą o sprzedaży swoich zawodników. Co więcej, klub pozyskuje nowych zawodników. Dzisiaj w szeregi "Kolejorza" weszło dwóch nowych graczy - Bośniak Haris Hadzic oraz Chorwat Gordan Golik.
Lech kontynuuje "bałkański" trop ściągając kolejnych graczy z byłej Jugosławii. Po Semirze Stilicu i Ivanie Djurdjevicu "Kolejorz" pozyskał dwóch nowych zawodników z południa Europy.

- Podpisaliśmy kontrakty z Bośniakiem Harisem Handziciem oraz z Chorwatem Gordanem Golikiem. Poświęciliśmy sporo czasu na obserwacje tych piłkarzy. Liczymy, że będą znaczącym wzmocnieniem dla naszego zespołu i dzięki temu na wiosnę drużyna będzie mogła realizować postawione przed sezonem cele. Obie umowy podpisaliśmy na 4,5 roku - mówi Dyrektor Sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk.
Zaledwie 18-letni Haris Handzic ma za sobą już występy w kadrze Bośni. Debiut napastnika w "dorosłej" kadrze wypadł w meczu towarzyskim z... Polską. Z kolei Gordan Golik ma 23 lata i jest środkowym pomocnikiem. W Chorwackiej ekstraklasie reprezentował barwy Varteksu.
Lech sie wzmacnia. Szczerze mówiąc troche mi to przypomina sytuacje Legii. Legii udalo sie sprowadzić dobrego zawodnika z Hiszpanii, Astiza, a Lech sciagnal Stilica z Bałkanow. Legia stwierdziła, ze skoro Astiz jest tak dobry, to każdy Hiszpa, którego wezma bedzie swietny. No i Lech robi podobnie, ściaga teraz hurtowo piłkarzy z Bałkan. Tylko jest male ale. W przypadku Lecha te transfery wydaja sie rzeczywiscie przygotowane. Zobaczymy, co z tego wyjdzie, ja bym nie mial nic przeciwko, zebysmy przezyli deja vu ;)

KoPer 18.12.2008 19:32

U nas jest to samo :D

Z tym, że nasi mają zamiar ściągać z Ameryki Płd. ...

Arked 18.12.2008 19:34

Z informacji, które ostatnimi czasy pojawiły się w mediach wynika, że scouting wygląda u nas podobnie jak w Lechu. Problem leży w bezsensownie długim procesie decyzyjnym. Jeśli rzeczywiscie o pozyskaniu piłkarza musi decydować tyle osób to ja się boję myśleć ilu zawodników sprzątnięto nam z przed nosa.

Co do transferów Lecha to ten Handzic może być dobry. Jeśli chodzi o resztę to nie jestem o tym przekonany.

hoho 18.12.2008 20:23

Scounting mamy ten sam ,ale u nich jest polityka transferowa a u nas najpierw sie wyprzedaje a potem sie zastanawia kim my to zdobedziemy mistrza ,i sie potem okazuje ,ze wszyscy nagle licza ze eksploduje talent Juszczyka,lub Niedzielan bedzie krolem strzleców

vote-for-mikey 20.12.2008 12:26

Grosicki poszedł do Białegostoku.

Jak dla mnie to idealne miasto dla tego chłopaka, czyt. małe, bez kasyn. :D
A przyszłości niedalekiej ma tam się pojawić Tomasz F. pseudonim "Franek".

Jaga dobrze zapełnia lukę po Szczocie.

4fan_player 20.12.2008 12:35

Nie zdziwiłbym się gdyby Tomasz F. zagrał jednak gdzie indziej. Grosicki miał chyba kiedyś do nas też trafić? Przecież oni z Dawidowskim byliby królami Krakowskich kasyn :D

Szczurek_PB 20.12.2008 13:26

http://niebiescy.pl/?id=3535

Fajny ranking kar finansowych...

Ricken 20.12.2008 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 644880)
Nie zdziwiłbym się gdyby Tomasz F. zagrał jednak gdzie indziej. Grosicki miał chyba kiedyś do nas też trafić? Przecież oni z Dawidowskim byliby królami Krakowskich kasyn :D

nie zapominaj o Mr.Tomaszu H:D który broni się rękami i nogami żeby nie wylecieć z Górnika przecie za co by zwracał długi ;)

ToTylkoJa 20.12.2008 15:59

Cytat:

- Łukasz Garguła ma kilka ofert do wyboru, jedną rzeczywiście z Legii Warszawa. Jest nią zainteresowany podobnie jak i innymi. W ciągu kilku dni podejmiemy decyzję, wybierzemy ta najwłaściwszą ofertę. Czy to prawda, że mamy czas do niedzieli na odpowiedź? Faktycznie tak się umówiliśmy z dyrektorem sportowym Mirosławem Trzeciakiem, że do końca weekendu się zdeklarujemy. Czy Łukasz w razie przyjęcia oferty z Warszawy stanie się jednym z najlepiej opłacanych zawodników ligi polskiej? Tego powiedzieć nie mogę, to szczegóły ściśle tajne - mówi dla Legia.Net menedżer Łukasza Garguły Radosław Osuch.
http://legia.net/wiadomosci,32135_Me...A_z_Legii.html

Gucio25 20.12.2008 16:10

wszystkiego najlepszego z okazji 89 urodzin PZPN.
sto lat! :taniec:

Vinci 21.12.2008 11:15

W cieniu rywalizacji o Gargułę, pojawiła się ostatnio kilka razy informacja o tym, że na prezesa Polonii Warszawa szykowany jest Listkiewicz. Jeżeli faktycznie obejmie on funkcję, to ciekawe jaki to będzie miało wpływ na wiosenną rywalizację czołówki. Może to zabrzmi banalnie, ale jego wpływy w środowisku sędziowskim mogę coś do niej wnieść...

GJ1906 21.12.2008 16:32

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

coraz bardziej mi się to podoba, jak ktoś napisał niedługo ogłoszą że Lech najładniej udekorował choinkę klubową na święta.

Oto fragment tej wybitnej twórczości o której pisałem kilka postów wyżej, ehhh serce rośnie na widok takich postów:
Cytat:

OH ach ale ten lech wspaniały

niesamowite! Jest się czym jarać, żygać się chce już tym Lechem... można im oddać, ze grają w tym UEFA ale w lidze nic wielkiego nie pokazali oprócz zwycięstwa nad Wisłą... Za niedługo bedziecie się zachwycać tym, że deklasują rywali w oszczędzaniu wody. Naprawde śmiać mi sie chce powoli

odpowiedź:
Odp.: OH ach ale ten lech wspaniały

żal ci że to nie o twojej legi.wiśle,pogoni czy innej wiosce piszą !!! zazdrość cię zżera zakompleksiona istoto.Nie pasuje to sie nie odzywaj !!! A o Lechu niech piszą,bo na to zasługują !!! Jesteśmy waszą Dumą , czy wam się to podoba czy nie !!!

Żeby nie było że w jakiś sposób ujmuję dla Poznańskiej drużyny jej osiągnięcia, skądże znowu właśnie podziwiam ich za to co zrobili w UEFA, ale dziennikarze zaczynają trochę przesadzać, podobnie dziś Kołtoń w CF "próbowały Legia, Wisła, Zagłębie, dajmy szanse Lechowi zagrać w LM" - nie wiem czy pan Kołtoń wie że o tym decyduje zdobycie jeszcze MP, ale cóż chyba to był apel do właścicieli drużyn żeby oddali Lechowi MP walkowerem.

Ribas 21.12.2008 18:33

Ostrowski (prawdopodobnie) w Legii.

Maćko 21.12.2008 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 645343)
(...)

Żeby nie było że w jakiś sposób ujmuję dla Poznańskiej drużyny jej osiągnięcia, skądże znowu właśnie podziwiam ich za to co zrobili w UEFA, ale dziennikarze zaczynają trochę przesadzać, podobnie dziś Kołtoń w CF "próbowały Legia, Wisła, Zagłębie, dajmy szanse Lechowi zagrać w LM" - nie wiem czy pan Kołtoń wie że o tym decyduje zdobycie jeszcze MP, ale cóż chyba to był apel do właścicieli drużyn żeby oddali Lechowi MP walkowerem.

Nie, to był raczej apel, żeby po wywalczeniu MP Wisła oddała miejsce Lechowi, tak, jak zrobił to Drzymała przed obecnym sezonem. Wszak coś muszą chłopaki mieć od Krakowa prócz tyłków tych z drugiej strony...

rafiABG 22.12.2008 15:51

http://sport.onet.pl/0,1248675,1885470,wiadomosc.html
Cytat:

Tomasz Frankowski powraca do polskiej ligi. Były piłkarz reprezentacji Polski jutro podpisze kontrakt z Jagiellonią Białystok.

Czopens 22.12.2008 15:59

No, no, no. Jagiellonia poważnie się wzmacnia, brawo! Michał Twardowski (Freskovita W.M.)Alen Škoro (HNK Rijeka)Kamil Grosicki (Legia Warszawa)Tomasz Frankowski (Chicago Fire) obok Kolejorza Jaga jest najbardziej aktywna na rynku transferowym . ; o

tyle, że Amice nie życzymy dobrze :D

rafiABG 22.12.2008 16:27

http://sport.onet.pl/0,1248675,1885504,wiadomosc.html
Cytat:

Radosław Matusiak w sierpniu 2008 rozwiązał umowę z SC Heerenveen i poinformował o zakończeniu kariery. Teraz ma grać w Widzewie Łódź.

Pan Jotka 22.12.2008 17:27

A ja sie zacząłem zastanawiać nad czyms innym. Czy czasem sprowadzenie nadmiernej liczby Bałkańców nie spowoduje jakiegos konfliktu wewnetrznego.Wiadomo jak u nich jest---sami sie nie moga dogadac w zadnej sprawie. A tu nagle bedzie 4erech Bosniakow, 2och Chorwatow,Polacy, Arboleda, ktory do najmniej kłotliwych nie nalezy.Zeby sie tylko nie okazalo ze Lech stanie sie "budowlą" na miarę Wieży Babel. Miała zachwycic a wiadomo jak sie skonczylo :>

4fan_player 22.12.2008 17:45

Dla mnie to oni mogą się nawet nawzajem zjeść :) nie wiem czym Ty się przejmujesz :)

pan_premier 22.12.2008 18:53

pytanie co oznacz Bośniak, bo jak będą to Chorwaci to co za problem, gorzej muzułmanie, ale moze byc problem, ajk będize mieszanka serbsko- chorwacka :)

Tomaaaasz Frankowskiiiii

Czopens 22.12.2008 19:03

Dyskutowaliśmy na temat tego zawodnika, że byłby ciekawym rozwiązaniem dla Wisły...
http://sport.onet.pl/0,1248675,18856...wiadomosc.html
...ale jest w Poloni z Warszwy. :P

Pan Jotka 23.12.2008 05:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 645880)
Dla mnie to oni mogą się nawet nawzajem zjeść :) nie wiem czym Ty się przejmujesz :)

A w ktorym fragmencie postu przejawiam troske? Bo moze nie wiedzialem co pisze :>

jachting 23.12.2008 07:41

Coś mi się wydaje że liga będzie trudniejsza ,jakieś spektakularne odejścia sie raczej nie szykują a kluby się raczej wzmacniają .Reszta klubów z dołu tabeli też będzie musiała jakoś reagować na wzmocnienia Jagi czy Górnika ,Ci z góry też wiedzą ze jeśli chcą coś namieszać to bez wzmocnień się nie obejdzie .... Może być ciekawie .

AYALA 23.12.2008 09:49

Smuda wciąż marzy o Bundeslidze i uważa że nowi zawodnicy w Lechu nie są gorsi od Stliciia i Lewandowskiego.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Wasiu 23.12.2008 10:20

http://www.legia.net/wiadomosci,3215..._Legii%21.html

To ten sam, ktory gral w Beitarze i przewracal sie po dotknieciu pilki ?
Jak dla mnie tania sensacja, co na to kibice Legii ?

szczebrzeszcz 23.12.2008 10:29

Cytat:

Jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego, to bez problemu powinien zdobyć w sezonie 15-20 goli.
uwielbiam takie prognozy:-)

bigi333 23.12.2008 11:54

Dzisiaj dzień Legii, popatrzcie na kilka newsów z Legia LIVE :)
"Legia straci Muche"
"Ostrowski dopiero latem"
"Gancarczyk i Celeban nie dla Legii"
"Garguła wybrał Wisłę"
:lol:

4fan_player 23.12.2008 12:22

Tak samo jutro może być dzień Wisły :) chociaż jutro ostatnie wydanie przed świętami to może prasa się trochę ogarnie.

DominoForza 23.12.2008 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333 (Post 646377)
"Legia straci Muche"
"Garguła wybrał Wisłę"

prezenty gwiazdkowe dla kibicow :D (L)

AYALA 23.12.2008 12:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bigi333 (Post 646377)
"Legia straci Muche"
"Garguła wybrał Wisłę"

najtrudniej to chyba bedzie w Legii Muche zastąpic.Pamietam jak fenomenalnie bronił w ostatnim meczu przeciwko Wisełce.Daje głowe że Dowhań prędko znajdzie następce Muchy tak jak wcześniej znajdował Kowalewskiego,Boruca,Staneva.
Co do tych wzmocnien Wojskowych to uważam że maja tak wielu kreatywnych pomocników (Rybus,Iwański,Giza,Roger,Radovic) niegorszych od Gancarczyka i Ostrowskiego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl