![]() |
Moim zdaniem glowny atut Stolarczyka to jego wlasny pomysl na gre, Dzieki temu niezaleznie jakich pilkarzy bedziemy posiadac, to on i tak w 2 miesiace zrobi z nich druzyne na conajmniej srodek tabeli ;)
Strach pomyslac co bedzie jak da sie mu popracowac w komfortowych warunkach np 2 lata :o |
sie słyszy tu i tam ze komfort mu sie marzy i
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli miałem wątpliwości, czy jesień była jednorazowym błyskiem wynikającym z motywacji, którą trener zaraził zespół, tak wiosna powoli zaczyna je rozwiewać. Nie wiem, czemu mu się wcześniej nie udało. Może musiał się doszkolić, a może w Wiśle stworzył zgrany sztab z Jopem i Sobolewskim, który uzupełnia się kompetencjami. Jeśli tak, to pewnie Stolarczyk lepiej sprawdzałby się w modelu angielskim: umie budować zespoły. W każdym razie, mam nadzieję, że zostanie u nas na dłużej.
|
Cytat:
|
To jest trener, ktory tak na prawde jest na poczatku swojej kariery. Wczesniej nie mial po prostu okazji / odwagi sie wykazac.
Mam nadzieje, ze bedzie naszym trenerem na lata :) |
Cytat:
Z tego co mówił choćby dzisiaj Królewski to jeśli kiedyś sprzedadzą Wiśle, to tylko komus z.pieniedzmi i aspiracjami, a tacy mogą też szukać trenerów z zagranicznej półki. PS. Uważam że już dzisiaj zarząd powinien usiąść do stołu z trenerem i przedyskutować przedłużenie kontraktu. |
Jak dotąd poza dwoma meczami (pogoń i ara) jestem pełen szacunku i uznania dla pracy Macieja. Okazuje się chyba optymalnym trenerem na ten niełatwy czas.
Czy równie dobrze będzie gdy pojawią się większe pieniądze (oby) i celem stanie się pudło albo walka o MP to się okaże. Obyśmy jak najszybciej mieli możliwość przekonać się o tym... |
Kuba Kubą, ale to Marciej Stolarczyk jest prawdziwym magikiem! Oby dalej mu się tak wiodło i oby długie lata u nas spędził! DZIĘKUJEMY!
|
Czapki z głow,chapeau bas czy co tam jeszcze,panie Stolarczyk ,rosnie z pana trener przez wielkie T.
|
Dziękuje Panie TRENERZE.
|
Stolarczyk stworzył najlepszą Wisłę jaką oglądałem od pierwszego sezonu Skorży, czyli od przeszło 10 lat.
Owszem, później mieliśmy indywidualności które porywąły trybuny (Melikson, Stillić, Wolski, Carlitos), ale takiej DRUŻYNY nigdy. Mam nadzieję, że po 30 kolejce (bo wtedy będzie sensowna przerwa) będziemy mieli wysyp komunikatów, zaczynając od tego: Maciej Stolarczyk przedłuża kontrakt z Wisłą o 2,5 roku. Mam nadzieję, że Stolarczyk będzie naszym trenerem na lata, to trzeba wziąć pod uwagę różne scenariusze, w tym chęć powrotu do Szczecina, lub przejęcie nas przez np zagraniczny koncern który zapranie mieć znane nazwisko na tym stanowisku. |
AMEN, Szanowny Panie Karheropie, AMEN !
|
na oficjalnej nie znalazłem - do Kiedy trener ma kontrakt podpisany?
|
"46-letni Stolarczyk podpisał kontrakt ważny na najbliższy sezon, w którym zawarto opcję przedłużenia o kolejny rok, co będzie uwarunkowane określonymi osiągnieciami sportowymi. "
|
Z przymrużeniem oka - jeśli awansujemy do pucharów (niezależnie od tego, czy w nich zagramy czy nie), Trener powinien dostać propozycję kontraktu przynajmniej 3-letniego (najlepiej wspartą pisemną informacją o obowiązku utrzymania przez klub poziomu sportowego) :)
Na serio - zastanawiam się, jakie to osiągnięcia sportowe mają być ? Awans do ósemki ? Bo biorąc pod uwagę, co się działo w klubie w zeszłym roku, to chyba nie awans do pucharów :) |
@BlurgH ja myślę, że jednak puchary, bo dobrze wiedzieli na co Stolara stać :P także dali mu ambitny cel i pewniaka że jak awansuje to dostanie trochę więcej % niż Sławek Peszko lubi :P
|
Ciekawe czy Peszko może (chce) przedłużyć wypożyczenie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Peszko wnosi sporo, gra lepiej niż się spodziewalem
Ale on ma rok kontraktu jeszcze z Lechia za 80 tys /miesiac U nas gra za połowę ale wątpię że się zgodzi na dłuższy układ tego typu A za 80 to mamy 2 graczy w jego miejsce, słuchy chodzą że przymierzamy Pawłowskiego |
Teraz pytanie- czy Peszko chce zarabiać czy chce grać?
Pawłowski który? |
Cytat:
|
Mimo, ze temat o trenerze, to wg mnie powinien zostac i Sławek i jesli to mozliwe i jest coś na rzeczy, to przyjsc Szymon Pawłowski, bo 90% gry Sosnowca to wlasnie on. Poza tym w koncu mielibysmy ekstra sytuacje na skrzydłach i konkurencje w zespole. Kuba, Sławek i Szymon Pawłowski. Kazdy mogacy grac na przemiennie na kazdej stronie i kogos na zmiane, bo wszyscy maja juz swoje lata i te 15-20 ostatnich minut meczu idealnie na zastepstwo np. Slawek schodzi Pawłowski wchodzi.
|
Ja w tego Pawłowskiego nie wierzę, stary, oddalony w Lechu, jak już to na 1 sezon i za małą kasę.
|
Cytat:
Ogladalem kilka meczow Sosnowca i naprawde 90% ich gry to on. Wyroznia sie na tle kazdego przeciwnika wiec na pewno nie bylby oslabieniem. |
Chyba żartujecie ze Sławomirem?! Niech w lecie wraca skąd przyszedł, znaleźć na jego miejsce jakiegoś chłopaka, który będzie robił progres i za rok-dwa odejdzie za kasę. Za pewne 40 tys. miesięcznie to będzie kolejka takich od stadionu do hali. Jeden gol z L wiosny absolutnie nie czyni (wg mnie).
|
Ja w Pawłowskiego wierze . Miałem tego byka w FM-ie , jak jeszcze grał w Niecieczy. Solidny ligowiec .
|
Cytat:
|
Cytat:
A Łobodziński wymiatał w FMie? Może Miedź go puści do nas :) |
Cytat:
|
Pawłowski przed kontuzją i przed Niecieczką był świetnym grajkiem jak na polską ligę, Nie sądzę żeby się tu pchał, i pamiętajmy. Nasza stara gwardia prędzej niż póżniej się wysypie. A jeśli mamy zarabiać, to sorry ale nie na takich leciwych.
|
to temat o trenerze , więc dywagacje czy jeden z topowych ligowców jest dla nas wystarczający dobry zachowajcie sobie do ".......ety oraz Wasze fantasmagorie dotyczące transferów" a nie przepraszam "Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów"
... |
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak serio to bardzo dobra wiadomość. |
Chciałbym aby Stolarczyk został najdłużej pracującym (bez przerwy, z jednym klubem) trenerem w całej historii polskiej ligi.
|
Cytat:
Natomiast tutaj najdłużej obecnie pracujący trenerzy w ekstraklasie https://polskatimes.pl/zakrecili-kar...ie/ar/13939221 Maciej Stolarczyk aktualnie na 9 miejscu 262 dni W Wiślackiej historii nie mamy się czym chwalić jeśli chodzi o staż trenerski, najdłużej (bez przerwy) pracowali: (brałem pod uwagę tylko trenerów pracujących powyżej 2 lat) 1. Czesław Skoraczyński: 06.06.1964 - 30.06.1967: (3 lata, 24 dni) 2. Maciej Skorża: 13.06.2007 - 15.03.2010 (2 lata 9 miesięcy 2 dni) 3. Michał Matyas: 01.12.1951-31.07.1954 (2 lata 8 miesięcy 30 dni) 4. Henryk Kasperczak: 16.03.2002 - 14.12.2004 (2 lata 8 miesięcy, 29 dni) 5. Josef Kuchynka 22.05.1948-01.12.1950 (2 lata 6 miesięcy 9 dni) 6. Jerzy Steckiw 20.07.1972 - 20.10.1974 (2 lata 3 miesiące) Lucjan Franczak: 1994-10.04.1996 (około 2 lata) Adam Musiał: 29.03.1990-1992 (około 2 lata) Aleksander Brożyniak: 1987-1989 (do czerwca) (około 2 lata) Orest Lenczyk 1977-1979 (do czerwca) (około 2 lata) 1 trener powyżej 3 lat. Tak więc, można sobie zadać pytanie jaki był sens podpisywanie długich kontraktów z trenerami :) |
2 z 5 trenerów to czasy Telefoniki. Jaka była cierpliwość zarządu do trenerów w tym czasie - wszyscy pamiętamy. Moim zdaniem mamy niepowtarzalną okazję ustabilizować pozycję trenera w Klubie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl