Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

CrazyBoy96 28.02.2018 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1495198)
Dlaczego?
10 znaków

Odpowiem za kolegę.

- Wisła gra w piłkę (porównując do Wisły Ramireza)
- Lepszego trenera nie znajdziemy.

pepe72 28.02.2018 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1495212)
Pamiętam występ Carlitosa w Turbokozaku. Dwa karne w lewy dolny róg, bezbłędnie strzelone. Przy trzecim przykombinował i mu bramkarz wyjął. Jak miał szalik na oczach i strzelał w ciemno to znowu w lewy dolny i wleciało w boczną siatkę przy słupku. Nic wiążącego, ale być może coś negatywnie wpływa na Carlitosa, choćby i zima, zmiana trenera i taktyki lub też potrajanie krycia wobec niego. To wszystko może wpływać na pewność siebie, zdolność do podejmowania dobrych decyzji czy pełne skupienie podczas całego meczu. Oby to były tylko takie powody, a nie nic zakulisowego.

Carlitos - Hiszpan, trener Joan - Hiszpan, prezes Junco - Hiszpan. Niech się chłopy dogadają co go blokuje. W Białymstoku powinno być powyżej 0.

silver03 28.02.2018 23:29

Na rozgrzane głowy od trenera Jagi Ireneusza Mamrota

Cytat:

Pamiętam co się działo, jak miałem kilka meczów bez zwycięstwa. Zaraz krytyka – chcę zaznaczyć, że nie w klubie, ale ogółem, z zewnątrz. Apelowałbym o rozsądniejsze podejście do zwycięstw i porażek. Apelowałbym o bardziej drobiazgową analizę. Czasami zespół gra bardzo dobrze, a przegrywa mecz. Obija słupki, poprzeczki, ale ma pecha. I co? I od razu wiadro pomyj. Mało kto zagłębia się tak, by dostrzec jak to wszystko naprawdę wygląda.
U nas na forum standardowo porażka/remis = wiadro pomyj i bicie piany, czemu tak, a czemu nie tak, czemu gra Cywka (przecież mamy wielu fantastycznych pomocników :D), wuefista z Hiszpanii, gdzie są zmiany itd.

A tak na prawdę w dupie byliście i gówno widzieliście, mimo oglądania przez X lat piłki nożnej nawet nie kumacie jej podstaw.

// Post skierowany głównie do krzykaczy na szałboxie

Dzimi 28.02.2018 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CrazyBoy96 (Post 1495214)
Odpowiem za kolegę.
- Wisła gra w piłkę (porównując do Wisły Ramireza)

Ale nic z tego nie wynika. Plus trener uparcie stawia na tych którzy się nie sprawdzają.

s1mone 01.03.2018 00:02

Wynika więcej niż w poprzedniej rundzie.

6 punktów z drużynami, z którymi w zeszłej rundzie zdobyliśmy 4.

Dziś powinno być 8, ale Carlitos zmarnował karnego. To wina trenera? A może nie powinien stawiać na Carlitosa? Do tego pijesz Dzimi czy tylko marudzisz, żeby marudzić?

Do tego wizualna przewaga we wszystkich meczach, a w poprzedniej rundzie zarówno Korona jak i Arka nas rozniosły jak gnój po pustym polu. Nie ma co narzekać, to co los dziś zabrał - pewnie niedługo odda.

sl@y 01.03.2018 00:08

Oby już z jagą

WioReXXX 01.03.2018 00:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1495222)
Wynika więcej niż w poprzedniej rundzie.

6 punktów z drużynami, z którymi w zeszłej rundzie zdobyliśmy 4.

Dziś powinno być 8, ale Carlitos zmarnował karnego. To wina trenera? A może nie powinien stawiać na Carlitosa? Do tego pijesz Dzimi czy tylko marudzisz, żeby marudzić?

Do tego wizualna przewaga we wszystkich meczach, a w poprzedniej rundzie zarówno Korona jak i Arka nas rozniosły jak gnój po pustym polu. Nie ma co narzekać, to co los dziś zabrał - pewnie niedługo odda.

Mysle, ze nie narzeka dla narzekania. Zdobylismy 6 punktow w 4 meczach, nie grajac z czlolowką. Ba, 2 z 4 druzyn, z ktorymi gralismy nawet jeszcze nie wygray meczu w tym roku! 3 punkty zodbylismy tylko w meczu z Arka po fatalnym meczu bramkarza i podarowanie nam praktycznie 2 goli.

Ten mecz, a moze raczej 2 polowa, byla zdecydowanie lepsza, niz poprzednie mecze i ja NAPRAWDE wierze w Carillo i ten projekt.

Ale oceniajmy stan faktyczny, a nie zyczeniowo. Do najlepszych meczow Kiko tej druzynie jeszcze daleko.

pepe72 01.03.2018 01:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 1495225)
Mysle, ze nie narzeka dla narzekania. Zdobylismy 6 punktow w 4 meczach, nie grajac z czlolowką. Ba, 2 z 4 druzyn, z ktorymi gralismy nawet jeszcze nie wygray meczu w tym roku! 3 punkty zodbylismy tylko w meczu z Arka po fatalnym meczu bramkarza i podarowanie nam praktycznie 2 goli.

Ten mecz, a moze raczej 2 polowa, byla zdecydowanie lepsza, niz poprzednie mecze i ja NAPRAWDE wierze w Carillo i ten projekt.

Ale oceniajmy stan faktyczny, a nie zyczeniowo. Do najlepszych meczow Kiko tej druzynie jeszcze daleko.

Trener Joan od kiedy przyszedł do Wisły nie przegrał jeszcze meczu. Jak wklejam co kolejkę mieścimy się w top8 i patrząc na kalendarz konkurencji mamy bardzo duże szanse zakończyć w top8.
Przed meczem (polecam wątek meczowy) płakano, że nas Korona zmiecie. Teraz płacz, że tylko remis.
Ludzie, było -15 na stadionie!

silver03 01.03.2018 08:30

No bo Korona przed meczem z nami była świetnie poukładaną drużyną od której należało brać przykład, teraz po meczu nagle forumowi eksperci zmienili front, Korona to słaba drużyna :D

s1mone 01.03.2018 09:27

WioReXXX: Ty naprawdę usiłujesz polemizować z liczbami? Porównałem pod względem punktów Kiko z Carillo i porównanie wypada na plus Carillo. O czym tu jeszcze gadać?

Liczby mówią więcej niż lanie wody.

CrazyBoy96 01.03.2018 10:31

WioReXXX, więc niech wróci Ramirez, z przyjemnością pooglądamy te dzidy na Carlitosa !

funkykoval 01.03.2018 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1495232)
No bo Korona przed meczem z nami była świetnie poukładaną drużyną od której należało brać przykład, teraz po meczu nagle forumowi eksperci zmienili front, Korona to słaba drużyna :D

Ech Silver Korona nadal jest dobrze poukładaną drużyna, tylko Wisła była w tym meczu zdecydowanie lepsza ale nie potrafiła udowodnić tego na boisku. Było to bardzo trudne ze względu na fakt, że graliśmy w 10 i bynajmniej za tego nieobecnego na boisku nie uważam Bogusia czy Cywkę, tylko Mitrovicia - nie dość, że wolny jak wóz z węglem to jeszcze na twitterze u Treli są fotki kto krył Kiełba przy straconej bramce - niestety był to Mitrović, który zupełnie odpuścił scyzora i tyle.... W każdym meczu notuje dużą ilość strat i wyhamowuje każdą kontrę, która przechodzi przez niego. Perez 2 tak na tę chwilę jest postrzegany przeze mnie (i chyba nie tylko).
Do Carillo obok uporczywego trzymania się koncepcji z Mitroviciem mam jeszcze jedną pretensję, zmiany powinien wprowadzić już po 60 minucie, a nie pierwsze dopiero w 78 min. gdzie schodzi Boguś, a Mitrović dalej "walczy" ..... Carlitos ma problemy z formą, ale możliwe,też że nie najbardziej pasuje mu taktyka z 3 ofensywnych zawodników wymieniających się miejscami, jemu najlepiej pasuje gra przed polem karnym na 20-25 metrze, gdzie mijając 1-2 przeciwników wychodzi z możliwością strzału na wprost bramki. No i pewnie frustracja, że nie strzelił bramki od 3 meczów.......

ashkeczup 01.03.2018 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1495226)
Wymiń konkretnie jakie to mecze Kiko ;)

Płock, seria meczów z Koroną :rotfl: :rotfl: :rotfl:

!!IRIVER!! 01.03.2018 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1495226)
Wymiń konkretnie jakie to mecze Kiko ;)

Pewnie myśli o tym pamiętnym 3:0 z Lechią, gdzie faktycznie zagraliśmy super. ;)

Niemniej - postęp w grze jest. Czas żeby doszły do tego zwycięstwa. 6 pkt w 5 meczach musimy zdobyć by mieć spokój. By grać o więcej - trzeba więcej ;)

Kurz 01.03.2018 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1495234)
WioReXXX: Ty naprawdę usiłujesz polemizować z liczbami? Porównałem pod względem punktów Kiko z Carillo i porównanie wypada na plus Carillo. O czym tu jeszcze gadać?

Liczby mówią, że Wisła zdobyła 9 punktów w 4 pierwszych meczach Kiko. I 19 w 9. Nowy trener ma co gonić.

wyar 01.03.2018 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1495234)

Twoje liczby sa g... warte,jak kazde dowolnie interpretowane. Skoro jednak sie tak przy nich upierasz,sprawdzmy,jak zaczal Ramirez w Wisle.
Pierwsze 4 mecze Kiko - 9 punktow,wygrana z ...Korona i Jagiellonia i Piastem na wyjezdzie. Bilans bramek 7-3.
Joan - 4 mecze - 6 punktow,bramki 5-4.

Tyle o liczbach i ich "interpretacji" przez forumowych geniuszy...

A teraz powrot do normalnosci.

Nie ma co krytykowac Joana - zreszta to trener Wisly i bede go mocno wspieral. Ramireza nie ma w naszym klubie i,mimo iz go bronilem i dalej uwazam decyzje zarzadu za bezsensowna,to nastepny trener oczywiscie otrzymuje wsparcie i zwalnianie go po 4 meczach lub jakas zmasowana krytyka tez brzmi mi idiotycznie.

Co rzuca sie w oczy to rzeczywiscie Wisla gra inaczej. Czy lepiej ? Dla oka - uczciwie napiszmy ze tak. Zdobycze punktowe na razie nie sa rewelacyjne,ale trzeba pamietac,ze to poczatek jego drogi w klubie. Na pewne rzeczy potrzeba czasu. Niemniej rzucaja sie tez w oczy pewne bledy a takze to,ze facet otrzymal czas na przygotowanie Wisly i mocniejsza kadre,niz Kiko poprzedniej jesieni,nie kompletowana tak ad hoc i przy tak duzych klopotach finansowych.

Co do reszty wnioskow trzeba sie powstrzymac i dac sobie troche czasu. Oczywiscie zalosnie wyglada spora czesc argumentow przeciw Ramirezowi podnoszona na tym forum,zwlaszcza tych personalnych.

No bo jak sie okazalo Carillo tez slabo ocenia potencjal Halilovicia,Balaniuka czy Kolara,dalej wielu z tych pilkarzy niczego zreszta nie pokazalo w Wisle. Tylko szaleniec moglby miec zreszta o to pretensje do tych trenerow o takie stawianie sprawy - Wisla to klub,w ktorym presja wyniku jest b. duza,ze zrozumialych wzgledow zaden trener nie bedzie wariatem i nie bedzie pchal na boisko zawodnikow do nauki,jesli nie sa lepsi od reszty szatni. Krytka Boguskiego ? Na dzien dzisiejszy chapeau bas przed...Ramirezem,to on jak pamietamy uparl sie na kolejny kontrakt Bogusia z Wisla i Rafal rozwiazuje Wisle wiele problemow na boisku. Nie,nie jest idealny,ale ma 33 lata i ciezko wskazac np. 5 lepszych pilkarzy od niego w Wisle. Stad dopoki moze,niech gra. I stad Carillo go wystawia - bo nie ma lepszych,po prostu.

Toz samo z Mitroviciem - facet trzyma przynajmniej pozycje na boisku,bzdury takze niektorzy opowiadaja,jakoby podawal tylko do najblizszego. Jeszcze raz napisze - wielu z was patrzy na mecz,a nie go oglada.

Mozna wiele pisac o kretynskiej krytyce - ale trudno ja akceptowac takze wobec osoby obecnego trenera.
Jasne,powodow do hurraoptymizmu tez nie ma,ale widac,ze mamy do czynienia z fachowcem. Oprocz tego,jak to w zyciu,potrzeba szczypty szczescia. Bo nie ma watpliwosci ze Joan chce temu szczesciu pomoc.

nesta 01.03.2018 13:18

Tyle, że Ramirez miał na początku w drugiej lini Mączyńskiego, Brleka, Małeckiego w formie, Ondrasek czyli klasyczna 9-tka, której tak brakuje, też coś strzelał (Piast).
Śmiem twierdzić, że Carillo mając taką pomoc jak Ramirez miałby tych pkt. teraz sporo więcej.

Jak się pomoc rozpadła to Kiko stracił jakąkolwiek koncepcje i zaczęło się krwawienie oczu. Carillo mając takie antytalenty w pomocy do gry ofensywnej jak Cywka i Mitrovic plus wybitnie def. Lloncha potrafił narzucić swoją koncepcję i styl gry drużynie.
Stąd jestem przekonany, że to trener na dłużej i na pewno lepszy od Kiko.

funkykoval 01.03.2018 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wyar (Post 1495259)
........
Toz samo z Mitroviciem - facet trzyma przynajmniej pozycje na boisku,bzdury takze niektorzy opowiadaja,jakoby podawal tylko do najblizszego. Jeszcze raz napisze - wielu z was patrzy na mecz,a nie go oglada. ...........

jak z Twoim wpisem w zasadzie się zgadzam, tak z tym zacytowanym powyżej kawałkiem nie mogę....
O tym jak Mitrović trzyma pozycję na boisku najlepiej widać poniżej...

https://twitter.com/hashtag/WISKOR?src=hash

Dodam, że to akcja po której straciliśmy bramkę wczoraj.....

Na szczęście wrócił Brlek, a do składu powoli wraca Fran Velez, więc mam nadzieję, że Mitrović nie będzie w takiej formie w jakiej jest męczył moich oczu na boisku.....
Dobra postawa w sparingach - przypomina mi to Cywkę, który w sparingach wyglądał co najmniej dobrze, a wzmocnieniem się nie okazał. Na szczęście Mitorvić jest na 0,5 roku, więc ma coraz mniej czasu na przekonanie do siebie ......

ashkeczup 01.03.2018 14:05

Nie ma sensu porównywać pierwszej rundy Kiko i Carrillo. Ten sam skład mamy obecnie, którym Kiko grał na jesień, - Perez + Mitrović, -Ze Manuel + Wasyl. Zobaczymy teraz, gdy wrócił Petar.

!!IRIVER!! 01.03.2018 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1495258)
A to nie był przypadkiem mecz przed Kiko z Sobolem na ławce? Najlepszy mecz Kiko to 3:1 z Jagą, gdzie zagraliśmy fajną 1 połowę, a 2 to już było zero gry ze strony Wisły, jak i Jagi.

Racja. Zwracam honor :) Mecz z Lechią to był popis asystencki judasza Krzysia M.

tomasz_19 01.03.2018 14:17

bilans trenera Carillo po 4 meczach:
- 6 pkt
- 4 stracone bramki
- 5 strzelonych
- 1 mecz z czystym kontem
- 1 wygrana i 3 remisy
- 0 porażek
na temat stylu gry:
plusy:
- długo utrzymujemy się przy piłce
- gramy dużo po ziemi
- staramy się grać kombinacyjnie
minusy:
- oddajemy mało strzałów na bramkę
- słaba skuteczność w ofensywie (czyt. wyżej)
- słaba skuteczność w obronie (głupio tracone bramki przez błędy indywidualne)
decyzje trenera:
- forowanie swoich (Mitrovic, strasznie wolny i ociężały - wczorajsza stracona bramka obciąża zdecydowanie jego konto)
- późne zmiany (niemalże pod koniec meczu co nic nie wnosi do gry)
- niezrozumiałe trzymanie zawodników którzy nic nie wnoszą do gry, a wręcz przeszkadzają (Mitrovic wiadomo, Sadlok niemiłosiernie ogrywany przez Cebulę)

Reasumując, albo to się wszystko zazębi i będzie żarło, albo .......nie z rozmachem

Kurz 01.03.2018 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1495261)
Tyle, że Ramirez miał na początku w drugiej lini Mączyńskiego, Brleka, Małeckiego w formie, Ondrasek czyli klasyczna 9-tka, której tak brakuje, też coś strzelał (Piast).
Śmiem twierdzić, że Carillo mając taką pomoc jak Ramirez miałby tych pkt. teraz sporo więcej.

Jak się pomoc rozpadła to Kiko stracił jakąkolwiek koncepcje i zaczęło się krwawienie oczu. Carillo mając takie antytalenty w pomocy do gry ofensywnej jak Cywka i Mitrovic plus wybitnie def. Lloncha potrafił narzucić swoją koncepcję i styl gry drużynie.
Stąd jestem przekonany, że to trener na dłużej i na pewno lepszy od Kiko.

To tylko gdybanie, bo z kolei Llonch jest w takiej formie w jakiej jeszcze tu nie był. Imaz przepięknie się "obudził". Wasyl wzmocnił obronę. I jest Carlitos, który nawet w słabszej formie sporo daje drużynie.

Za to porównywalna jest sytuacja. Obaj panowie mieli zimowy okres na przygotowania. W obu sytuacjach skład był również w miarę ustabilizowany. W przeciwieństwie do czystki z lata.

wyar 01.03.2018 14:38

Cytat:

Wow,naprawde ? A teraz ma Imaza ,Carlitosa w formie,o jakiej Ondrasek mogl tylko pomarzyc,ze mu sie zdarzy. Carlitosa,ktory (wiem,nie zauwazyles...) cala poprzednia runde gral jako 9-ka..

W drugiej linii Joan nie ma tych pilkarzy,ale tez nie wzieto mu ich nagle w trakcie przygotowan czy startu do Wiosny,sciagajac pospolite ruszenie i kazac mu grac i przywracac do formy kazdego,kogo udalo sie skusic wizja klubu z niskim kontraktem i problemami placowymi. Dodatkowo Mitrovic to zyczenie Carillo,jakbys nie pamietal... A o wybitnie defensywnym Llonchu to mi nie pisz,bo on gral i za Ramireza. Jedynym ofensywnym graczem ktorego Carillo nie ma to Brlek - no chyba,ze zaraz podkoloryzujesz rzeczywistosc i napiszesz,ze Maczynski to byl ofensywny pomocnik :rotfl:

Za to w obronie Carillo dostal PRZYGOTOWANEGO stopera o doswiadczeniu,jakiego w Wisle nigdy (albo bardzo dawno) nie bylo,dodatkowego bocznego obronce i wspomnianego pomocnika,ktory w systemie trenera juz wczesniej gral. Czemu traci wiecej bramek ? Gdyby zespol prowadzil Kiko,to bylby kwik wsrod tutejszych geniuszy...

Cytat:

Carillo mając takie antytalenty w pomocy do gry ofensywnej jak Cywka i Mitrovic plus wybitnie def. Lloncha potrafił narzucić swoją koncepcję i styl gry drużynie.

Poczatek pracy z Ramirezem to narzucenie stylu i swojej koncepcji druzynie. Zaowocowalo to wieksza iloscia punktow,i o wiele bardziej defensywnym nastawieniem. Trudno wiec zrozumiec,o co w tym zdaniu chodzi - chyba,ze chodzi o to,ze Wisla posiada teraz wiecej pilki - tyle,ze na razie efekty punktowe sa srednie. Przypomniam,ze w 2-och (polowie...) z dotychczas rozegranych meczow Wisla strzelala celnie na bramke po...1 razie. Znowu moglbym siegnac po kwiki forumowych geniuszy z przeszlosci,kiedy podobne osiagi mial Kiko...

To,ze byl inny sklad ?

Ale tak,ja wlasnie o tym napisalem,Sherlocku. Tak,jak Ramirez mial kompletnie inny sklad,ktory pozniej calkowicie musial przemeblowac,i stad (ale nie tylko ) slabsze wyniki w rundzie jesiennej,tak Carillo jest teraz w zupelnie innej,daleko lepszej sytuacji niz Kiko w rundzie jesiennej. Tych okresow nie da sie porownac i nieuczciwe jest stawianie tak sytuacji. Tak wobec Joana,jak i Kiko. Tylko tyle i az tyle. Stad pisalem o tych "analizach" punktowych - gdyby patrzec na suche liczby to poczatek pracy Ramirez mial lepszy,ale suche liczby daja tylko pewne pojecie o druzynie - natomiast nie oddaja calej prawdy. Do tego potrzebna jest sensowna analiza z dluzszego okresu,a nie Wojcikowe radosne kielbasy w gorze,bo trener gra ofensywnie.

Mozna wiec znalezc setki argumentow za i przeciw teraz,wiec tylko bawi jak piszesz,ze Carillo bedzie lepszy niz Ramirez. Ja tam poczekam na pierwszy kryzys,i wtedy zobaczymy,czy wielu tutaj bedzie mialo jaja by bronic trenera,ktory dzisiaj jest uwazany za dobrego czy tez zrejteruje. I jak kibice starej przyjaciolki z drugiej strony Blon bedzie jak zwykle go hejtowac.i cieszyc sie po porazkach Wisly. Mnie po tej stronie na pewno nikt nie zobaczy.

Dla jasnosci - w przeszlosci zdarzalo mi sie krytykowac trenerow,nigdy nie twrierdzilem,ze Ramirez to geniusz. Wszelako Wisla za Cupiala mogla sobie pozwalac na nieco inny model prowadzenia klubu - obecna Wisla powinna sie po prostu zastanawiac nad swoimi ruchami dluzej. Ramirez od poczatku twierdzil,ze chcialby zeby Wisla grala jak Atletico (czy grala to inna sprawa) - a wiec nastawienie defensywne NIE MOGLO byc dla nikogo zaskoczeniem. Jesli dla Zarzadu bylo - to nie wystawia im dobrego swiadectwa.

Nie zamierzam zaprzeczac ze Ramirez stracil szatnie,stad niektore katastrofalne wystepy pod koniec tamtej rundy. Umarl krol,niech zyje krol. Od teraz wiec nie napisze juz ani slowa o Ramirezie. To temat o Carillo i o nim trzeba pisac. Juz wystarczajaco duzo argumentow padlo.

Wiec jeszcze raz - Joan po pierwszych meczach wyglada na fachowca.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1495263)
jak z Twoim wpisem w zasadzie się zgadzam, tak z tym zacytowanym powyżej kawałkiem nie mogę....
O tym jak Mitrović trzyma pozycję na boisku najlepiej widać poniżej...

No tak,ale moge pokazac,jak trzyma pozycje w sytuacjach tez waznych,czy jak zagrywa pilki prostopadle (pierwsza akcja Boguskiego z meczu z Korona). Przeciez nie zamierzam twierdzic,ze to nie byl blad,ani ze Mitrovic to jakis kozak. Wiesz jak i ja,jakie mamy mozliwosci sprowadzania kozackich pilkarzy ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1495270)

Za to porównywalna jest sytuacja. Obaj panowie mieli zimowy okres na przygotowania. W obu sytuacjach skład był również w miarę ustabilizowany. W przeciwieństwie do czystki z lata.

Widze,ze jak zwykle mnie uprzedziles... :>:pala:;)

szprotson 01.03.2018 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1495232)

Korona gra naprawde fajną pilke a to co powiedzial po meczu ich trener powinno nas budowac.
To ze sie nie udalo to szkoda, ale ...nie widziecie jak wysoko staramy sie grac przez caly mecz? Caly mecz! a nie jak za poprzednikow przez pierwsze maks 15 minut
Wydaje mi sie ze jestesmy tez na ten moment niezle przygotowani kondycyjnie.

TOMEK 11 01.03.2018 18:29

Jak już pisałem wcześniej, o pucharach trzeba zapomnieć, trener jak najbardziej ma potencjał nawet na MP, ale niestety nie z tymi wykonawcami...

pepe72 01.03.2018 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1495282)
Jak już pisałem wcześniej, o pucharach trzeba zapomnieć, trener jak najbardziej ma potencjał nawet na MP, ale niestety nie z tymi wykonawcami...

Dziękujemy ci trenerze tysiąclecia. Chwilowo tabela o tym nie świadczy.

El'kabat 01.03.2018 19:44

Miną 3-4 kolejki i różnie może być.

Na pewno Carillo wydaje się być dobrym materiałem do dłuższej współpracy,tym bardziej niepotrzebnie robimy sobie wariackie plany na puchary w tym roku.

Nie pospieszajmy go, damy mu czas, a powinno być ok.
Realnie to skończymy 5-7 miejsce.

JrQ- 01.03.2018 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1495248)
Pewnie myśli o tym pamiętnym 3:0 z Lechią, gdzie faktycznie zagraliśmy super. ;)

Niemniej - postęp w grze jest. Czas żeby doszły do tego zwycięstwa. 6 pkt w 5 meczach musimy zdobyć by mieć spokój. By grać o więcej - trzeba więcej ;)

A ten mecz nie był za Sobola?
Tak w ogóle, to w tym meczu mieliśmy chyba kupę szczęścia jeśli mnie pamięć nie myli.

edit: ktoś był szybszy

pepe72 01.03.2018 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1495290)
Miną 3-4 kolejki i różnie może być.

Na pewno Carillo wydaje się być dobrym materiałem do dłuższej współpracy,tym bardziej niepotrzebnie robimy sobie wariackie plany na puchary w tym roku.

Nie pospieszajmy go, damy mu czas, a powinno być ok.
Realnie to skończymy 5-7 miejsce.

Realnie pewnie tak ale ja tylko piszę co tabela pokazuje ;)
Poza tym nie lubię jak ktoś kategorycznie oświadcza, że "na pewno". 5 kolejek do końca 2 rundy i jeszcze runda (oby) mistrzowska.

TOMEK 11 01.03.2018 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1495284)
Dziękujemy ci trenerze tysiąclecia. Chwilowo tabela o tym nie świadczy.

Masz problemy ze wzrokiem? To załóż okulary, wtedy zobaczysz też, że 13 Piast Gliwice stracił tylko 3 bramki więcej...

czaro 01.03.2018 23:32

W mojej opinii na wydawanie wyroków czy analizy jest zdecydowanie za wcześnie. Za mało graliśmy z tym trenerem, żeby go porównywać do Ramireza - chyba, że doświadczeniem i ogólnym emploi. Byłem ciekaw, dlaczego ktoś napisał, że chciałby tego trenera na lata. Szczerze nie rozumiem, skąd ta opinia, bo Carrillo za dużo jeszcze nie pokazał - bo i nie miał kiedy.

Sprawia wrażenie, jakby miał coś w sobie. Na pewno zasługuje na szansę. Niepokoi, że chce grać na upartego jednym systemem - niezależnie od tego, czy ma do niego ludzi. Jednocześnie już widać, że (nawet gdyby miał wyniki, nawet gdyby był na lata), ma potencjał, żeby irytować, np. upartym stawianiem na swoje wynalazki (Mitrovic), późnymi zmianami.

Mam nadzieję, że odstawienie Głowackiego od składu w ostatnich miesiącach jego kariery było decyzją trenera na dłużej, a nie wynalazku, którego za chwilę tu nie będzie. Bo nie mam wątpliwości, że gdyby został Ramirez, to Arek miałby plac.

Zobaczymy.

s1mone 02.03.2018 00:17

Co to za porównanie z Piastem? Przecież nie od dziś wiadomo, że oni nie mają problemów z traceniem bramek, tylko z ich zdobywaniem. Mają zdecydowanie najgorszą ofensywę w lidze.

pepe72 02.03.2018 09:34

Dla ochłonięcia - wywiad z Peterem Hybalą z PS (za jakiś czas będzie w necie)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez "Przegląd Sportowy
Peter Hybala, były trener juniorów Borussii uważa, że gdyby Borussia nie miała tyle cierpliwości, Lewandowski mógłby nie zrobić takiej kariery.

Słyszałem pana wypowiedź, że gdyby w Dortmundzie po pierwszym sezonie nie byli cierpliwi względem Roberta Lewandowskiego, jego kariera mogła się potoczyć zupełnie inaczej. Może pan to rozwinąć?
Lewandowski przyszedł do Dortmundu z Polski. Miał przed sobą Lucasa Barriosa, który był ulubieńcem kibiców. Lewandowskiego nikt nie znał. Nie miał kumpli w mediach, którzy by się o niego upominali. Fani nie wiedzieli, że jest dobry, więc nie naciskali na trenera, by dać mu szansę. Jurgen Klopp chciał grać jednym napastnikiem. I Lewandowski mógł mieć problem. Trzeba mu było dać czas. To ważne, by właściwie rozpoznać w klubie potencjał zawodnika. Dwudziestolatkowie, nawet z wielkimi możliwościami, zwykle potrzebują czasu. Ale w futbolu często go nie ma. Gdy przegrasz cztery mecze jako trener, już cię w klubie nie ma. Fani mogą być emocjonalni, ale działacze muszą być spokojni. Niewielu to jednak potrafi. Dlatego uważam, że Lewandowski miał szczęście, bo w innych klubach niż Dortmund, mogliby z niego zrezygnować.

funkykoval 02.03.2018 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1495304)
W mojej opinii na wydawanie wyroków czy analizy jest zdecydowanie za wcześnie. Za mało graliśmy z tym trenerem, żeby go porównywać do Ramireza - chyba, że doświadczeniem i ogólnym emploi. Byłem ciekaw, dlaczego ktoś napisał, że chciałby tego trenera na lata. Szczerze nie rozumiem, skąd ta opinia, bo Carrillo za dużo jeszcze nie pokazał - bo i nie miał kiedy.

Sprawia wrażenie, jakby miał coś w sobie. Na pewno zasługuje na szansę. Niepokoi, że chce grać na upartego jednym systemem - niezależnie od tego, czy ma do niego ludzi. Jednocześnie już widać, że (nawet gdyby miał wyniki, nawet gdyby był na lata), ma potencjał, żeby irytować, np. upartym stawianiem na swoje wynalazki (Mitrovic), późnymi zmianami.

Mam nadzieję, że odstawienie Głowackiego od składu w ostatnich miesiącach jego kariery było decyzją trenera na dłużej, a nie wynalazku, którego za chwilę tu nie będzie. Bo nie mam wątpliwości, że gdyby został Ramirez, to Arek miałby plac.

Zobaczymy.

Dokładnie.
I na pewno jeżeli w najbliższych 4 meczach mimo niezłej gry zdobędziemy raptem 4 punkty nie powinniśmy żądać zmiany trenera, jeżeli nasza gra w dalszym ciągu będzie wyglądała tak jak w meczu z Koroną. Dlatego, że wbrew pozorom mamy szpital i rekonwalescentów, a mimo teoretycznie szerokiej kadry przy kartkach Sadloka i Arsenicia, kontuzji Arka i Ivana, ciężko zmontować jest blok obronny na mecz z Jagiellonią. W pomocy - cały czas gramy 3 zawodników (Tibor z ławki) bo Basha, Velez są kontuzjowani.
W ataku mamy 5 zawodników, ale na boisku jest nominalnie 1 z nich (Carlitos) Nie znam możliwości Balanyuka czy Kolara ale zdrowy Brożek akurat w grze po ziemi jako napastnik mógłby się nieźle odnaleźć i być może godnie pożegnać z Wisłą....
Teraz najważniejsze jest przedłużenie kontraktu z Llonchiem - jego kontrakt wygasa beza możliwości przedłużenia a w linii środkowej to nasz najlepszy zawodnik w tej chwili

swiety37 02.03.2018 10:12

Arsenić za tą czerwoną kartkę dostał dwa mecze dyskwalifikacji?

rozarian 02.03.2018 10:48

Arsenić 1 mecz kary.

Marcinnno 02.03.2018 11:25

Krótkie podsumowanie tego co było do tej pory. Widać jakiś pomysł na to wszystko. Grają bardziej ofensywnie, bardziej po ziemi co cieszy. Mnie osobiście irytują dwie rzeczy. Brak rotacji w składzie oraz późne zmiany. Ciekawy jestem najbliższego meczu z Jagą, a potem Śląskiem. Ciekawe, czy Carillo mimo krótkiej przerwy pomiędzy meczami coś będzie zmieniał w składzie.

Kurz 02.03.2018 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1495322)
Krótkie podsumowanie tego co było do tej pory. Widać jakiś pomysł na to wszystko. Grają bardziej ofensywnie, bardziej po ziemi co cieszy. Mnie osobiście irytują dwie rzeczy. Brak rotacji w składzie oraz późne zmiany. Ciekawy jestem najbliższego meczu z Jagą, a potem Śląskiem. Ciekawe, czy Carillo mimo krótkiej przerwy pomiędzy meczami coś będzie zmieniał w składzie.

Będzie zmieniał, bo ma Brleka i kilku zawodników wróciło/wraca po kontuzjach. Nie sądzę, żeby zbyt często korzystał z dotychczas zdrowych ławkowiczów.

Marcinnno 02.03.2018 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1495326)
Będzie zmieniał, bo ma Brleka i kilku zawodników wróciło/wraca po kontuzjach. Nie sądzę, żeby zbyt często korzystał z dotychczas zdrowych ławkowiczów.

To zdziwiony jestem, bo na rezerwie byli m.in : Bałaniuk, Kolar czy Halilović. Wydaje mi się, że powinien z nich korzystać w większym wymiarze czasowym.

wiesniak842 02.03.2018 13:34

Jakby byli tego warci to pewnie by z nich korzystal.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl