![]() |
Cytat:
- Wisła gra w piłkę (porównując do Wisły Ramireza) - Lepszego trenera nie znajdziemy. |
Cytat:
|
Na rozgrzane głowy od trenera Jagi Ireneusza Mamrota
Cytat:
A tak na prawdę w dupie byliście i gówno widzieliście, mimo oglądania przez X lat piłki nożnej nawet nie kumacie jej podstaw. // Post skierowany głównie do krzykaczy na szałboxie |
Cytat:
|
Wynika więcej niż w poprzedniej rundzie.
6 punktów z drużynami, z którymi w zeszłej rundzie zdobyliśmy 4. Dziś powinno być 8, ale Carlitos zmarnował karnego. To wina trenera? A może nie powinien stawiać na Carlitosa? Do tego pijesz Dzimi czy tylko marudzisz, żeby marudzić? Do tego wizualna przewaga we wszystkich meczach, a w poprzedniej rundzie zarówno Korona jak i Arka nas rozniosły jak gnój po pustym polu. Nie ma co narzekać, to co los dziś zabrał - pewnie niedługo odda. |
Oby już z jagą
|
Cytat:
Ten mecz, a moze raczej 2 polowa, byla zdecydowanie lepsza, niz poprzednie mecze i ja NAPRAWDE wierze w Carillo i ten projekt. Ale oceniajmy stan faktyczny, a nie zyczeniowo. Do najlepszych meczow Kiko tej druzynie jeszcze daleko. |
Cytat:
Przed meczem (polecam wątek meczowy) płakano, że nas Korona zmiecie. Teraz płacz, że tylko remis. Ludzie, było -15 na stadionie! |
No bo Korona przed meczem z nami była świetnie poukładaną drużyną od której należało brać przykład, teraz po meczu nagle forumowi eksperci zmienili front, Korona to słaba drużyna :D
|
WioReXXX: Ty naprawdę usiłujesz polemizować z liczbami? Porównałem pod względem punktów Kiko z Carillo i porównanie wypada na plus Carillo. O czym tu jeszcze gadać?
Liczby mówią więcej niż lanie wody. |
WioReXXX, więc niech wróci Ramirez, z przyjemnością pooglądamy te dzidy na Carlitosa !
|
Cytat:
Do Carillo obok uporczywego trzymania się koncepcji z Mitroviciem mam jeszcze jedną pretensję, zmiany powinien wprowadzić już po 60 minucie, a nie pierwsze dopiero w 78 min. gdzie schodzi Boguś, a Mitrović dalej "walczy" ..... Carlitos ma problemy z formą, ale możliwe,też że nie najbardziej pasuje mu taktyka z 3 ofensywnych zawodników wymieniających się miejscami, jemu najlepiej pasuje gra przed polem karnym na 20-25 metrze, gdzie mijając 1-2 przeciwników wychodzi z możliwością strzału na wprost bramki. No i pewnie frustracja, że nie strzelił bramki od 3 meczów....... |
Cytat:
|
Cytat:
Niemniej - postęp w grze jest. Czas żeby doszły do tego zwycięstwa. 6 pkt w 5 meczach musimy zdobyć by mieć spokój. By grać o więcej - trzeba więcej ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Pierwsze 4 mecze Kiko - 9 punktow,wygrana z ...Korona i Jagiellonia i Piastem na wyjezdzie. Bilans bramek 7-3. Joan - 4 mecze - 6 punktow,bramki 5-4. Tyle o liczbach i ich "interpretacji" przez forumowych geniuszy... A teraz powrot do normalnosci. Nie ma co krytykowac Joana - zreszta to trener Wisly i bede go mocno wspieral. Ramireza nie ma w naszym klubie i,mimo iz go bronilem i dalej uwazam decyzje zarzadu za bezsensowna,to nastepny trener oczywiscie otrzymuje wsparcie i zwalnianie go po 4 meczach lub jakas zmasowana krytyka tez brzmi mi idiotycznie. Co rzuca sie w oczy to rzeczywiscie Wisla gra inaczej. Czy lepiej ? Dla oka - uczciwie napiszmy ze tak. Zdobycze punktowe na razie nie sa rewelacyjne,ale trzeba pamietac,ze to poczatek jego drogi w klubie. Na pewne rzeczy potrzeba czasu. Niemniej rzucaja sie tez w oczy pewne bledy a takze to,ze facet otrzymal czas na przygotowanie Wisly i mocniejsza kadre,niz Kiko poprzedniej jesieni,nie kompletowana tak ad hoc i przy tak duzych klopotach finansowych. Co do reszty wnioskow trzeba sie powstrzymac i dac sobie troche czasu. Oczywiscie zalosnie wyglada spora czesc argumentow przeciw Ramirezowi podnoszona na tym forum,zwlaszcza tych personalnych. No bo jak sie okazalo Carillo tez slabo ocenia potencjal Halilovicia,Balaniuka czy Kolara,dalej wielu z tych pilkarzy niczego zreszta nie pokazalo w Wisle. Tylko szaleniec moglby miec zreszta o to pretensje do tych trenerow o takie stawianie sprawy - Wisla to klub,w ktorym presja wyniku jest b. duza,ze zrozumialych wzgledow zaden trener nie bedzie wariatem i nie bedzie pchal na boisko zawodnikow do nauki,jesli nie sa lepsi od reszty szatni. Krytka Boguskiego ? Na dzien dzisiejszy chapeau bas przed...Ramirezem,to on jak pamietamy uparl sie na kolejny kontrakt Bogusia z Wisla i Rafal rozwiazuje Wisle wiele problemow na boisku. Nie,nie jest idealny,ale ma 33 lata i ciezko wskazac np. 5 lepszych pilkarzy od niego w Wisle. Stad dopoki moze,niech gra. I stad Carillo go wystawia - bo nie ma lepszych,po prostu. Toz samo z Mitroviciem - facet trzyma przynajmniej pozycje na boisku,bzdury takze niektorzy opowiadaja,jakoby podawal tylko do najblizszego. Jeszcze raz napisze - wielu z was patrzy na mecz,a nie go oglada. Mozna wiele pisac o kretynskiej krytyce - ale trudno ja akceptowac takze wobec osoby obecnego trenera. Jasne,powodow do hurraoptymizmu tez nie ma,ale widac,ze mamy do czynienia z fachowcem. Oprocz tego,jak to w zyciu,potrzeba szczypty szczescia. Bo nie ma watpliwosci ze Joan chce temu szczesciu pomoc. |
Tyle, że Ramirez miał na początku w drugiej lini Mączyńskiego, Brleka, Małeckiego w formie, Ondrasek czyli klasyczna 9-tka, której tak brakuje, też coś strzelał (Piast).
Śmiem twierdzić, że Carillo mając taką pomoc jak Ramirez miałby tych pkt. teraz sporo więcej. Jak się pomoc rozpadła to Kiko stracił jakąkolwiek koncepcje i zaczęło się krwawienie oczu. Carillo mając takie antytalenty w pomocy do gry ofensywnej jak Cywka i Mitrovic plus wybitnie def. Lloncha potrafił narzucić swoją koncepcję i styl gry drużynie. Stąd jestem przekonany, że to trener na dłużej i na pewno lepszy od Kiko. |
Cytat:
O tym jak Mitrović trzyma pozycję na boisku najlepiej widać poniżej... https://twitter.com/hashtag/WISKOR?src=hash Dodam, że to akcja po której straciliśmy bramkę wczoraj..... Na szczęście wrócił Brlek, a do składu powoli wraca Fran Velez, więc mam nadzieję, że Mitrović nie będzie w takiej formie w jakiej jest męczył moich oczu na boisku..... Dobra postawa w sparingach - przypomina mi to Cywkę, który w sparingach wyglądał co najmniej dobrze, a wzmocnieniem się nie okazał. Na szczęście Mitorvić jest na 0,5 roku, więc ma coraz mniej czasu na przekonanie do siebie ...... |
Nie ma sensu porównywać pierwszej rundy Kiko i Carrillo. Ten sam skład mamy obecnie, którym Kiko grał na jesień, - Perez + Mitrović, -Ze Manuel + Wasyl. Zobaczymy teraz, gdy wrócił Petar.
|
Cytat:
|
bilans trenera Carillo po 4 meczach:
- 6 pkt - 4 stracone bramki - 5 strzelonych - 1 mecz z czystym kontem - 1 wygrana i 3 remisy - 0 porażek na temat stylu gry: plusy: - długo utrzymujemy się przy piłce - gramy dużo po ziemi - staramy się grać kombinacyjnie minusy: - oddajemy mało strzałów na bramkę - słaba skuteczność w ofensywie (czyt. wyżej) - słaba skuteczność w obronie (głupio tracone bramki przez błędy indywidualne) decyzje trenera: - forowanie swoich (Mitrovic, strasznie wolny i ociężały - wczorajsza stracona bramka obciąża zdecydowanie jego konto) - późne zmiany (niemalże pod koniec meczu co nic nie wnosi do gry) - niezrozumiałe trzymanie zawodników którzy nic nie wnoszą do gry, a wręcz przeszkadzają (Mitrovic wiadomo, Sadlok niemiłosiernie ogrywany przez Cebulę) Reasumując, albo to się wszystko zazębi i będzie żarło, albo .......nie z rozmachem |
Cytat:
Za to porównywalna jest sytuacja. Obaj panowie mieli zimowy okres na przygotowania. W obu sytuacjach skład był również w miarę ustabilizowany. W przeciwieństwie do czystki z lata. |
Cytat:
W drugiej linii Joan nie ma tych pilkarzy,ale tez nie wzieto mu ich nagle w trakcie przygotowan czy startu do Wiosny,sciagajac pospolite ruszenie i kazac mu grac i przywracac do formy kazdego,kogo udalo sie skusic wizja klubu z niskim kontraktem i problemami placowymi. Dodatkowo Mitrovic to zyczenie Carillo,jakbys nie pamietal... A o wybitnie defensywnym Llonchu to mi nie pisz,bo on gral i za Ramireza. Jedynym ofensywnym graczem ktorego Carillo nie ma to Brlek - no chyba,ze zaraz podkoloryzujesz rzeczywistosc i napiszesz,ze Maczynski to byl ofensywny pomocnik :rotfl: Za to w obronie Carillo dostal PRZYGOTOWANEGO stopera o doswiadczeniu,jakiego w Wisle nigdy (albo bardzo dawno) nie bylo,dodatkowego bocznego obronce i wspomnianego pomocnika,ktory w systemie trenera juz wczesniej gral. Czemu traci wiecej bramek ? Gdyby zespol prowadzil Kiko,to bylby kwik wsrod tutejszych geniuszy... Cytat:
To,ze byl inny sklad ? Ale tak,ja wlasnie o tym napisalem,Sherlocku. Tak,jak Ramirez mial kompletnie inny sklad,ktory pozniej calkowicie musial przemeblowac,i stad (ale nie tylko ) slabsze wyniki w rundzie jesiennej,tak Carillo jest teraz w zupelnie innej,daleko lepszej sytuacji niz Kiko w rundzie jesiennej. Tych okresow nie da sie porownac i nieuczciwe jest stawianie tak sytuacji. Tak wobec Joana,jak i Kiko. Tylko tyle i az tyle. Stad pisalem o tych "analizach" punktowych - gdyby patrzec na suche liczby to poczatek pracy Ramirez mial lepszy,ale suche liczby daja tylko pewne pojecie o druzynie - natomiast nie oddaja calej prawdy. Do tego potrzebna jest sensowna analiza z dluzszego okresu,a nie Wojcikowe radosne kielbasy w gorze,bo trener gra ofensywnie. Mozna wiec znalezc setki argumentow za i przeciw teraz,wiec tylko bawi jak piszesz,ze Carillo bedzie lepszy niz Ramirez. Ja tam poczekam na pierwszy kryzys,i wtedy zobaczymy,czy wielu tutaj bedzie mialo jaja by bronic trenera,ktory dzisiaj jest uwazany za dobrego czy tez zrejteruje. I jak kibice starej przyjaciolki z drugiej strony Blon bedzie jak zwykle go hejtowac.i cieszyc sie po porazkach Wisly. Mnie po tej stronie na pewno nikt nie zobaczy. Dla jasnosci - w przeszlosci zdarzalo mi sie krytykowac trenerow,nigdy nie twrierdzilem,ze Ramirez to geniusz. Wszelako Wisla za Cupiala mogla sobie pozwalac na nieco inny model prowadzenia klubu - obecna Wisla powinna sie po prostu zastanawiac nad swoimi ruchami dluzej. Ramirez od poczatku twierdzil,ze chcialby zeby Wisla grala jak Atletico (czy grala to inna sprawa) - a wiec nastawienie defensywne NIE MOGLO byc dla nikogo zaskoczeniem. Jesli dla Zarzadu bylo - to nie wystawia im dobrego swiadectwa. Nie zamierzam zaprzeczac ze Ramirez stracil szatnie,stad niektore katastrofalne wystepy pod koniec tamtej rundy. Umarl krol,niech zyje krol. Od teraz wiec nie napisze juz ani slowa o Ramirezie. To temat o Carillo i o nim trzeba pisac. Juz wystarczajaco duzo argumentow padlo. Wiec jeszcze raz - Joan po pierwszych meczach wyglada na fachowca. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
To ze sie nie udalo to szkoda, ale ...nie widziecie jak wysoko staramy sie grac przez caly mecz? Caly mecz! a nie jak za poprzednikow przez pierwsze maks 15 minut Wydaje mi sie ze jestesmy tez na ten moment niezle przygotowani kondycyjnie. |
Jak już pisałem wcześniej, o pucharach trzeba zapomnieć, trener jak najbardziej ma potencjał nawet na MP, ale niestety nie z tymi wykonawcami...
|
Cytat:
|
Miną 3-4 kolejki i różnie może być.
Na pewno Carillo wydaje się być dobrym materiałem do dłuższej współpracy,tym bardziej niepotrzebnie robimy sobie wariackie plany na puchary w tym roku. Nie pospieszajmy go, damy mu czas, a powinno być ok. Realnie to skończymy 5-7 miejsce. |
Cytat:
Tak w ogóle, to w tym meczu mieliśmy chyba kupę szczęścia jeśli mnie pamięć nie myli. edit: ktoś był szybszy |
Cytat:
Poza tym nie lubię jak ktoś kategorycznie oświadcza, że "na pewno". 5 kolejek do końca 2 rundy i jeszcze runda (oby) mistrzowska. |
Cytat:
|
W mojej opinii na wydawanie wyroków czy analizy jest zdecydowanie za wcześnie. Za mało graliśmy z tym trenerem, żeby go porównywać do Ramireza - chyba, że doświadczeniem i ogólnym emploi. Byłem ciekaw, dlaczego ktoś napisał, że chciałby tego trenera na lata. Szczerze nie rozumiem, skąd ta opinia, bo Carrillo za dużo jeszcze nie pokazał - bo i nie miał kiedy.
Sprawia wrażenie, jakby miał coś w sobie. Na pewno zasługuje na szansę. Niepokoi, że chce grać na upartego jednym systemem - niezależnie od tego, czy ma do niego ludzi. Jednocześnie już widać, że (nawet gdyby miał wyniki, nawet gdyby był na lata), ma potencjał, żeby irytować, np. upartym stawianiem na swoje wynalazki (Mitrovic), późnymi zmianami. Mam nadzieję, że odstawienie Głowackiego od składu w ostatnich miesiącach jego kariery było decyzją trenera na dłużej, a nie wynalazku, którego za chwilę tu nie będzie. Bo nie mam wątpliwości, że gdyby został Ramirez, to Arek miałby plac. Zobaczymy. |
Co to za porównanie z Piastem? Przecież nie od dziś wiadomo, że oni nie mają problemów z traceniem bramek, tylko z ich zdobywaniem. Mają zdecydowanie najgorszą ofensywę w lidze.
|
Dla ochłonięcia - wywiad z Peterem Hybalą z PS (za jakiś czas będzie w necie)
Cytat:
|
Cytat:
I na pewno jeżeli w najbliższych 4 meczach mimo niezłej gry zdobędziemy raptem 4 punkty nie powinniśmy żądać zmiany trenera, jeżeli nasza gra w dalszym ciągu będzie wyglądała tak jak w meczu z Koroną. Dlatego, że wbrew pozorom mamy szpital i rekonwalescentów, a mimo teoretycznie szerokiej kadry przy kartkach Sadloka i Arsenicia, kontuzji Arka i Ivana, ciężko zmontować jest blok obronny na mecz z Jagiellonią. W pomocy - cały czas gramy 3 zawodników (Tibor z ławki) bo Basha, Velez są kontuzjowani. W ataku mamy 5 zawodników, ale na boisku jest nominalnie 1 z nich (Carlitos) Nie znam możliwości Balanyuka czy Kolara ale zdrowy Brożek akurat w grze po ziemi jako napastnik mógłby się nieźle odnaleźć i być może godnie pożegnać z Wisłą.... Teraz najważniejsze jest przedłużenie kontraktu z Llonchiem - jego kontrakt wygasa beza możliwości przedłużenia a w linii środkowej to nasz najlepszy zawodnik w tej chwili |
Arsenić za tą czerwoną kartkę dostał dwa mecze dyskwalifikacji?
|
Arsenić 1 mecz kary.
|
Krótkie podsumowanie tego co było do tej pory. Widać jakiś pomysł na to wszystko. Grają bardziej ofensywnie, bardziej po ziemi co cieszy. Mnie osobiście irytują dwie rzeczy. Brak rotacji w składzie oraz późne zmiany. Ciekawy jestem najbliższego meczu z Jagą, a potem Śląskiem. Ciekawe, czy Carillo mimo krótkiej przerwy pomiędzy meczami coś będzie zmieniał w składzie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jakby byli tego warci to pewnie by z nich korzystal.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl