![]() |
Wisła Kraków w ekstraklasie tańsza już nie będzie...pytanie czy TS wypuści tą sekcje ze swoich rąk.
pytanie na które po dziś dzień TS nie odpowiedział kto sfinansował/sfinasuje kupno Wisły od JM ? to sa miliony złotych...jeszce nie tak dawno TS'u nie było na to stać...zatem skad nagle takie możliwości ? i dlaczego R. Szymański na konferencji jasno i zartykulacja mówił ze JM o sprzedaży chciał rozmawiać tylko z prezesem SKWK....skoro poki co wiadomo ze wlascicielem zostal TS ? to raczej poczatek ciekawej historii.... |
Cytat:
A niby czemu nie da sie ogarnac tego w 2 dni? Jeśli istniała wcześniej umowa sponsorska - wystarczy 5 minut Jesli umowy nie było - wystarczy ją spisać. 2 dni spisanie nie trwa jesli sie zgłosi do odpowiednich ludzi. Co innego jeśli czeka sie na szejka z 3 mln euro i odrzuca biedaków co przynoszą po 500 tysi. Wtedy to inna bajka i kończy się ręka w nocniku. |
Cytat:
|
Cytat:
Skąd ten news? :) Jakieś podparcie faktami? |
Cytat:
Cytat:
|
Co do wejścia w sponsoring to paradoksalnie jest bardzo dobry moment, gdyż jest o nas głośno w mediach i każdy sponsor będzie rycerzem na białym koniu.
|
Cytat:
E: Dziekówa |
Tak trochę offtopowo:
Dukat na konferencji kompletnie nie wzbudził u mnie zaufania, wyglądał jak przestraszony uczniak przed pytaniem nauczyciela. Ogólnie bardzo dziwne sprawiał wrażenie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Należą Ci się kolego Smyrgu przeprosiny. Szymański mówił o Damianie bez nazwiska i odniosłem to do Juszczyka. Sprawdziłem i mówił jednak o członku RN. Przepraszam, to mnie się pop...
|
Cytat:
Wypadałoby, żeby ktoś od nowa oglądnął konferencję bo jak dla mnie to tam było o Gołdzie w tym temacie. Nie jestem pewny teraz ale raczej nie był to Dukat. edit: ok, sam sprawdziłem filmik i mowa była o Dukacie. |
W sobotnim Sporcie były przedstawione "nowe twarze" i tam też został zacytowany Robert Szymański gdzie wyraźnie mówi że jedyną osobą z którą chciał rozmawiać Jakub M. był Damian Dukat.
|
Sytuacja jak w kraju.
Mamy panią premier, mamy ministrów, a i tak za sznurki pociąga Jarek K. Niestety, nic z tego dobrego wyjść nie może. |
Wywiad z naszą Panią Prezes
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...owa_16402.html |
Na twitterze Wisły Kraków jakieś dziwne wymiany z E.Wedel się odbywają. Może to zbyt daleko idące podejrzenia, ale może to przyszły sponsor.
|
Cytat:
|
Cytat:
Można prosić linka ? |
Cytat:
Myśle, że TT obsługuje jednak rzecznik prasowy ;) Zwróć uwagę na to, jak poprawiła się komunikacja z kibicami, od kiedy jest ten człowiek. Wcześniej piszcząc do Wisły na FB czekałeś na odpowiedź, jakieś 5 dni (jeśli wgl. odpisali) Teraz po zmianie rzecznika odpowiedź jest w ciągu kilku godzin, albo nawet minut ;) |
|
Cytat:
Tak rodzą się spekulacje :D |
Cytat:
|
Nie lubię spekulować, ale to byłby naprawdę fajny sponsor, zwłaszcza na koszulki. Nie wspominając o innych pozaboiskowych akcjach. No i może z korzyścią dla nas wszystkich, glukoza pomaga w życiu.
|
Dziś przeczytałem, chyba w Lovekrakow.pl, że mówi się o firmie Lyoness jako potencjalnym sponsorze koszulkowym. Wg mnie jest to prawdopodobne, choćby z tego powodu, iż firma ta była blisko Wisły w lutym, wówczas zostało to zablokowane m. in. przez Gaszyńskiego.
Kiedyś czytałem wypowiedź osoby, będącej blisko tej firmy, która twierdziła że Lyoness rozważa wejście na centralne miejsce koszulki Wisły Kraków i tylko Wisły, interesują ich również inne klubu ale ta współpraca miałaby wyglądać inaczej (mniejszy wymiar). Ostatecznie trafili na rękawki Lecha, Legii i chyba Lechii. Edit: Miejsca jest jednak sporo, można przecież umieścić logo jakiejś firmy z tyłu pod numerkiem, na rękawku, spodenkach. Można iść również śladem Napoli i zdecydować się na 2 firmy w centralnym miejscu meczówki, choć mogłoby to nie wyglądać zbyt estetycznie, ale kasa musi się zgadzać. |
Cytat:
|
Równie prawdopodobna jest zależność odwrotna: mówi się o Lyoness dlatego, że już się o niej w lutym mówiło.
|
@up
Tak to możliwie, jednak jeśli Dunin po 2 miesiącach pracy w Wiśle S.A. miał ich nagranych to niewykluczone że temat powrócił. Możliwe że jednak jest tak jak mówisz, czyste spekulacje. Cytat:
Zakładając że obecnie oczekujemy za taki sponsoring 3,5-4 mln (takie kwoty pojawiały się za czasów BC) Jeśli tylko znalazłyby się firmy które na takie coś pójdą za powiedzmy 2,5 mln to i tak my zyskujemy. Ale tak jak mówisz, chcieć muszą dwie strony. Co do kwot to także czyste spekulacje. |
Hej Koledzy powiedzcie mi czy ja mam jakieś specjalne opcje włączone w przeglądarce czy ten świat zupełnie zdziczał. Otwieram podanego przez Was linka do konta Wisły na Twitterze dot. Wedla a tam komentarze osób z imienia i nazwiska o treści: "zwal se konia, kochasie" i inne mało kulturalne. Czy to na prawdę się wyświetla wszystkim, którzy otworzą przedmiotowy link ? Przecież to jest... abstrakcyjny brak kultury...
|
Cytat:
Cytat:
Wystarczy spojrzeć na twittera tej debilki - "Pomścimy @Mkijowski" czy "Jedwabne - indywidualni Polacy, Nicea - wszyscy muzułmanie #prawackalogika" - Szkoda gadać :lol: :lol: |
Nie ma się nad czym rozwodzić to jakaś chora psychicznie żydówka...
|
Cytat:
|
@Wislaportal Jesteśmy dziś po bardzo ważnym spotkaniu. Mamy nadzieję, że już wkrótce, będziemy mogli wspólnie zdziałać dla naszej Wisły bardzo wiele!!!
Ciekawe co mają na myśli... |
Cytat:
|
A ja sobie tak myślę , że może by tak nawiązać jakiś kontakt z Chińczykami :) Wiem że to czysta fantazja ale z drugiej strony nie do końca . Polska ma być bazą wyjściową chińskich firm na Europe , mówi się juz nawet o wykupieniu przez chińczyków LOT-u . Może warto byłoby się rozglądnąć w tym kierunku ? Kraków i Wisła ze swoją marka mogłaby być całkiem dobrym kąskiem dla jakiejś poważnej firmy .
|
Cytat:
Konkrety. Nie mamy czasu na pitolenie. Te czasy już minęły. |
Cytat:
|
Martwi cisza wobec obsady stanowiska dyrektora sportowego. Jestem gotów nawet przełknąć Kapkę, ale w obecnej sytuacji, to stanowisko musi być obsadzone przez kogoś doświadczonego. W zarządzie bowiem ani w RN nie ma NIKOGO z doświadczeniem na poważnym polu zawodniczym lub trenerskim.
Pan Gołda i Pani Sarapata mają z pewnością spore atuty w zakresie zarządzania i w zakresie prawa, Wisłę noszą w sercu, ale nie mają kompetencji w kreowaniu strategii rozwoju drużyny piłkarskiej. Nie mają również kompetencji w negocjacjach transferowych, kontaktach menadżerskich. I nie chodzi tu o stricte *negocjacje*, które Państwo z zarządu na pewno potrafią dobrze prowadzić. Taki dyrektor sportowy przeprowadza transfery również w oparciu o liczne kontakty w środowisku z menadżerami, agencjami, innymi klubami, dziennikarzami. Po prostu "wie co w trawie piszczy". Innymi słowy - tu musi być osoba "ze środowiska", która zna zapach piłkarskiej szatni i będzie umiała zarówno przygotować plan i pomysł na drużynę Wisły we współpracy z trenerem (tym lub innym), ale także poprzez transfery/administrowanie od strony sportowej - wcielać go w życie. Pani prezes powiedziała wczoraj, że nie planują powiększenia zarządu. Rozumiem, że potencjalny dyr. sportowy nie wchodzi w skład zarządu i są plany jego zatrudnienia. Bo bez tego daleko nie zajedziemy. PS. A może Kapka działa tylko w obawie o reakcje kibiców nie chcą głośno o tym mówić? W końcu pojawiła się informacja, że został odwołany z urlopu i poproszony o spędzenie dnia z drużyną i trenerami (choć nieoficjalnie). |
W TS jest na pewno ktoś jeszcze znający rzemiosło dyrektora sportowego, nawet taki ktoś kto się zajmował drużyną koszykarek by sobie poradził z tym tematem, a z Panem Kapką mogą ustalić warunki rozstania
|
Ktoś tu pisał, że ZK to jednak wcale nie jest czarny charakter, a człowiek-instytucja. Biorąc pod uwagę, że nie będzie samodzielnie podejmował decyzji transferowych, a i środki, które można utopić zostały mocno ograniczone, nie ma powodu go demonizować. Jakbyśmy mieli postawić na reorganizację klubu na wzór holenderski/belgijski/niemiecki, czy jakikolwiek inny, to byłby sens postawić na fachowców z zewnątrz. Ale na to się nie zanosi.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl