![]() |
Jaki Ojrzyński.. Kolejny po Mandryszu kandydat na miarę Pawłowskiego.
Aparycją przypomina komandosa, warsztat opiera na darciu mordy, a taktykę na zapierdalaniu. A wolałbym jednak całym sobą, aby trenerem Wisły był po prostu świetny szkoleniowiec, prezentujący nowoczesne metody na polu taktyki, przygotowania motorycznego itp |
Ojrzyński ma charyzmę i myślę, że jest całkiem niezłym "psychologiem". Z polskich trenerów imponuje mi jeszcze Podoliński - mam nadzieję, że kiedyś któryś z tej dwójki poprowadzi Wisłę.
Na chwilę obecną, to jak dla mnie nawet Broniszewski może prowadzić zespół. |
W Zabrzu tym składem co miał to nawet Mourinho z Ancelottim by więcej punktów nie ugrali.W Koronie i PDB Ojrzyńskiemu szło całkiem przyzwoicie.
|
Cytat:
|
Ja na trenera moge iść na 3 miesiące
Pensji wezme tylko 2000zł miesiecznie Mam doświadczenie grałem w 2 lidze A TAK poważnie SMUDA EWNTUALNIE SKORŻA nie widze nikogo na już |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pamiętam, jak oglądałem nasz mecz z PBB, kiedy prowadził je Ojrzyński. Ile ja się wtedy nakląłem. Tam był wjazd za wjazdem. Kości trzeszczały. Do dzisiaj uważam, że takich trenerów i ich drużyny powinno się wykluczać z rozgrywek. Rozumiem koncepcję twardego futbolu tj. w Anglii. Ale różnica między twardym a chamskim futbolem narażającym piłkarzy na kontuzję jest kolosalna. PS. Pierwszy raz zgadzam się z FraMatem |
Jak bardzo głupi musi ktoś być, żeby po 7 artykułach piszących, że od poniedziałku Smuda obejmuje Wisłę, i po jednym tweecie, że ktoś pojechał na Chorwację negocjować trenera, wydać oświadczenie dementujące tylko to drugie?
|
Cytat:
Lub do Smudy i ten powie "tak pogrywacie? to ja też nie przejdę.." Nie mówię, zebym sie nie cieszyl, ale pewnie Cupial by sie wk.. za pokrzyzowanie planow. |
Wychodzi na to że jednak Smuda. Temat Moskala nawet nie jest chyba brany pod uwagę. A nikt inny do takiego bagna nie przyjdzie, nie na tym etapie rozgrywek, nie przy takim zepsuciu przygotowania fizycznego w przerwie zimowej. Trzeba będzie zdzierżyć Smudę na te 2-3 miesiące, a potem znaleźć jakiegoś normalnego trenera i dać mu czas na przygotowanie zespołu do nowego sezonu.
|
Cytat:
|
Cytat:
Patrząc na to jaki burdel panuje w klubie to akurat po tym jak Smuda utrzyma Ekstraklasę to znajdą sensownego nowego trenera i wyrzucą Smude? Tego prawdziwego przyjaciela, co nawet w biedzie był z Wisłą? A nowy będzie mógł popracować długofalowo? Będzie mógł przegrać/zremisować parę spotkań w pierwszej rundzie? A Smuda na pewno będzie siedział cicho wtedy, bez żadnego opowiadania, że Wisła była na dnie i tylko On ją uratował, bo nikt inny nie chciał w marcu się tego podejmować? Jasne... |
Kyrie eleison, tylko nie Dyzma.
|
Obawiam się że tutaj nie pomogą nawet dobre relacje Dunina z SKWK.
Jak Cupiał zarządził Smudę to będzie Smuda. Wczorajsza reakcja klubu wyraźnie na to wskazuje....Dementujmy bo się jeszcze Franio obrazi i rozmyśli! |
Cytat:
fakt możesz nie oglądać meczów Termaliki, bo nazwa nie powala, ale wyrazy uznania dla Mandrysza że z tej lepianki zrobił naprawdę solidny zespół się należą - bez dwóch zdań |
Nie porównuj szatni Termaliki, gdzie każdy miał mokro na sam fakt nazwy Ekstraklasa z Wiślacką, która podejrzewam zaraz weszłaby Mandryszowi na głowę.
Dla mnie po prostu trener musi mieć albo sukcesy w CV albo jak jest na dorobku to być osobowością z racji kariery pilkarskiej, co pozwoli mu na autorytet wśród zawodników (vide Petrescu). |
Cytat:
Podobnie chyba postąpił Gaszyński który podał się po zwolnieniu Moskala żeby pokazać jasno że nie była to jego decyzja. |
No to ponoć Smudy nie będzie... ciekawe kto więc za niego się pojawi.
|
http://m.interia.pl/sport/news,nId,2156973
Yeah :D Coś czuje, ze kibice mieli w tym swoją cegiełkę.. Pytanie czy Smuda sie przestraszył czy Cupial posłuchał. |
chorwacki Franz Smuda :D
|
wyobrażacie sobie Kapkę jeżdżącego po Europie w poszukiwaniu trenera?
|
ja p... mają na miejscu trenera, którego szatnia ceni i lubi, który jest wislakiem i który daje gwarancje uporządkowania gry i wprowadzenia trochę spokoju (nie piszę o Smudzie), a szukają kwadratowych jaj po całej Europie
|
Cytat:
|
Moskal myślę żeby się zgodził. On w wywiadzie nie mówił, że nie chce, ale że nie ma tematu, bo nikt się z nim nie kontaktował. To bardziej weto Cupiała, który nie wybacza porażki w derbach (czytaj porażki ad personam z Filipiakiem).
Też uważam, że Moskal by to ogarnął wszystko w tym momencie najlepiej. W budżecie w jakim się poruszamy to umówmy się, każdy z trenerów będzie miał podobny warsztat, doświadczenie czy osiągnięcia. Dlatego wyróżnikiem pomiędzy każdym z nich i aspektem, który może zmienić grę jest chemia z szatnią i relacje z każdym z zawodników. Dwa - zmiany warsztatowe w treningu w tak krótkim czasie nie dadzą dużego efektu podobnie jak powyżej aspektem, który może zmienić grę jest psychologia i relacja z zawodnikami, sfera mentalna. A tu Moskal jest na 1 miejscu. Jesli nie Moskal to mam nadzieje, ze Kapka o tym wie i mocno bierze pod uwagę fakt jakim kandydaci na trenera są psychologami, jakie mieli relacje z szatnią w swoich poprzednich klubach. Tu widzę jedyne pole, które może odmienić obraz gry w tak krótkim czasie. |
Myślę że jak by dobrze pogadac z Moskalem to by wrócił dla Wisły bo to wislak z krwi i kości
|
może jakoś zareagujmy dzisiaj na C żeby przywrócono Moskala przynajmniej na te pół roku
|
Cytat:
-Zapytać zawsze warto. :rotfl: A co do Moskala, to przecież.nasz zarząd jest taki ostatnio biegły w zwalaniu winy, to wystarczy powiedzieć że to Gaszyński go zwolnił.... a Dunin za to nie odpowiada i prosi o powrót. ;) |
Błagam Was z tym Moskalem. Za piątym razem się uda? Żaden Moskal, żaden Smuda, żaden Kulawik.
|
Tylko Mourinho!
|
Cytat:
1) sędziowanie 2) żelazna jedenastka przeciętna i nic wiecej 3) szpital 4) brak alternatywy dla Brożka 5) i mimo wszystko, naprawdę, mega s....ysyński pech (sory za łacine) |
Idealna ta zagrywka Smudy.
Ciekawe, czy się Cupiał nabierze i mu więcej rzuci na kontrakt. |
Cytat:
Pytanie gdzie jest trener który nas utrzyma? Fantaści piszący o trenerach z Chorwacji których w życiu na oczy nie widzieli niech lepiej zamilkną. |
Jakim trzeba być "znafcą" żeby źle pisać o Moskalu. Dla mnie to niepojęte jak można być takim futbolowym analfabetą. Twarde dowody w postaci wyników, jakości gry, opinii przeciwników to za mało? Moskalowi brakowało tylko jednego lub dwóch piłkarzy którzy umieją się zachować pod bramką. Poza Brożkiem nie było nikogo. Pod tym względem byliśmy absolutnym ewenementem w całej lidze i cała liga to wiedziała i widziała. Że wyżej wała nie podskoczymy. Ale to nie wina Moskala. Na pewno.
|
Cytat:
|
Ja osobiście kilkukrotnie powtarzałem tu na forum, że Moskal to dobry trener, widać było za jego kadencji pomysł na grę, wyraźnie wypracowany styl, owszem raziła nieskuteczność, natomiast to nie była jego wina. Miał wykonawców jakich miał i taka jest prawda. Teraz w przeciwieństwie do rundy jesiennej mamy 3 napastników, nie 1. Mamy swobodny wybór na skrzydłach, Moskal miał 1 skrzydłowego tak naprawdę. Grał bez dobrej 10 a i tak ta gra wyglądała solidnie. W drużynie panowała dobra atmosfera.
Teraz nie wyobrażam sobie, żeby Moskal dał się namówić na kolejny powrót. Owszem to Wiślak z krwi i kości, ale swój honor też ma i dlatego może być problem. Teraz już wiemy że Smuda najprawdopodobniej trenerem na te 3 miesiące nie zostanie, pojawia się pytanie kto? Najlepiej byłoby zatrudnić kogoś kto mógłby dostać od razu szanse poprowadzenia zespołu dłużej niż do maja/czerwca. Nie wydaje mi się aby zostawili Broniszewskiego, chyba że wygra 2 najbliższe mecze. Znalazły się fundusze na transfer Brleka, wypożyczenie Wolskiego, czy kontrakt dla Zdenka, więc uważam że powinna się również znaleźć kasa dla trenera, ale musi to być rozsądna kandydatura. Zespół jest słabo przygotowany fizycznie, owszem ale bez przesady to nie jest kadra na spadek.... |
Cytat:
|
Cytat:
Jak spadniemy z Broniszewskim, bo nikt inny sensowny nie będzie chciał nas poprowadzić to zapewne nie znajdzie się nikt kto powie 'popełniliśmy błąd, ze Smudą może byśmy się utrzymali". Jak nie przekonają Moskala czy Skorży to w zasadzie już można sobie analizować potencjalnych rywali w I lidze. |
A czy powiesz, ze popelnilismy blad ostatnio zwalniajac Smude?
|
Cytat:
I umówmy się - po odejściu Smudy wyniki nie uległy poprawie. |
Ciekawe czy gdyby Moskal nie był Wiślakiem też tak ochoczo chcielibyście jego powrotu.
Moskal nigdy nie miał wyników ani nic nie osiągnął,jego zespoły osiągają średni pułap w lidze i wyżej nie podskoczą. Ktoś pisze że to nie wina trenera że tracimy bramki w końcówkach czy nie wykorzystujemy sytuacji no to od czego jest trener?Nie wydawało się wam że patologicznie było tracić gole w ostatnich minutach?Od trenera zależy mentalne przygotowanie zespołu na takie sytuację chyba że rozliczamy Trenera tylko z pięknych goli i wygranych meczów co wydaje mi się że tak właśnie kilka osób postępuję na tym forum z Moskalem.Kolejny jego powrót to już będzie jego kompromitacja żeby wracać tam gdzie go się tyle razy pozbywano w takich okolicznościach jakich nie przystaje takiemu klubowi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl