Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory prezydenckie 2015 - na kogo zagłosujesz? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9448)

emj10 23.04.2015 09:37

Stare, ale jare i jakże aktualne :)

kerim1906 23.04.2015 09:41

https://pbs.twimg.com/profile_images...DN0_bigger.png Andrzej Duda wyjaśniłem dlaczego wtedy wybrałem Cracovi a nie Wisłę. Dziś tamta przesłanka od lat nie istnieje

wyjaśnienie z tweetera , nie zadowala mnie , tekst o klubie milicyjnym nie do obrony, głos dostanie , z avatara znika

siemstein 23.04.2015 09:42

Widzę, że wiele osób albo nie do końca zrozumiało słowa Dudy, albo nie obejrzało drugiej części wypowiedzi. Afera nie jest o to, że powiedział, że Wisła to był klub gwardyjski czy milicyjny, bo nie ma co się oszukiwać, taki był. Afera jest o to, że praktycznie rzecz biorąc zrównał zomowców z kibicami Wisły ówczesnej Polski. To jest skandal, że kandydat na prezydenta w taki sposób wypowiada się o dużo większej części Krakowa. Nie mógł być kibicem Wisły, bo walczył o wolność i wspierał Cracovię klub miejski....... No tak, wszyscy jesteśmy komuchami! Niech żyje Stalin i Lenin!

kerim1906 23.04.2015 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1398122)
Stare, ale jare i jakże aktualne :)

he, he dołożyć Pisowi , dzień udany :help:, wołominiak w żywiole

BoBaSbK 23.04.2015 10:57

To teraz jaka ściema jak za komuny ....
https://www.youtube.com/watch?v=zo0yBhkTzPw

emj10 23.04.2015 11:02

Bronek przecież z komuny wyszedł boso, a dopiero później trafiły mu na konto DM, więc 1 majowe malowanie trawy musiało mu zapaść w pamięć :)

Jaroo1 23.04.2015 11:55

Bul to cudotwórca, skacze po krzesłach, tam gdzie się w Polsce pojawia to nagle się budowy zaczynają same robić, na jego spotkaniach są ludzie popierający PO. Cuda jak sam s....esyn.

Lukasz 23.04.2015 12:13

Nie udzielam sie w tematach politycznych, ale wybory idą, na kogoś trzeba zagłosować więci postanowilem i do tego tematu zagladnać by poszukać jakiegoś natchnienia. I.... nadal jestem w punkcie wyjścia. Jak nie urok to ogórek.

Ad rem, obiecałem sobie że zagłosuje na tego kto a) w kampanii zabłyśnie niepopulistyczną i szczerą lub skrajnie głupią wypowiedzią b) w tym temacie bedzie jakis consensus i potraktuje głos jako głos na 'Wisłę'.
Także z przyjemnością przyłaczam się biernie do dyskusji.

OT:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 1398101)
...rzeka czy morze - uznane sztucznie za granice...

:mysli: Zdumiewające.

Lukasz 23.04.2015 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1398134)
Zagłosuj na Brauna :-)

Dziękuje za propozycje.
Widzisz problem umnie jest taki ze nawet starając się i przyjmując do wiadomości że taki okres mamy w którym to kazdy polityk wchodzi po pięty i mówi wszytko byleby 'mieć głos' dalej nie rozumiem tego co czytam. Dla przykładu:

Cytat:

WOJSKO POLSKIE, POLICJA, SŁUŻBY i SĄDOWNICTWO – to trzy dziedziny, na których modernizacji powinnny skupić się działania państwa.
Mowa o służbach i nie wiem o jakich. Niby są tylko mundurowe i cywilne no ale Braun ma jakiś inny podział. Tym samym nie jestem w stanie wziąć na poważnie jego programu nad którym normalny polityk całe życie pracuje. Niby zabiega o głosy wyborców ale skoro nie rozumiem co pisze, wychodzi na to że nie zabiega o mnie. Więc jak tu rozważać całą resztę. ;)

mtk 23.04.2015 13:22

ABW BOR SKW CBA i inne Nkwd czy to takie trudne?

ABGwislakABG 23.04.2015 13:22

Wg Brauna podział jest bardzo prosty.

a )służba ludziom, czyli służba zdrowia i straż pożarna
b) służba wymiarowi sprawiedliwości (pośrednio ludziom) w postaci np. służb specjalnych.

Lukasz 23.04.2015 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 1398140)
służby specjalne

Dla mnie słuzby specjalne to są służby mundurowe jak wcześniej wymieniona policja czy wojsko. Inaczej działają dlatego sa specjalne. ABW- służba mundurowa, specjalna, podległa MSW. Tak widzę podział, ale moze jest inaczej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1398139)
b) służba wymiarowi sprawiedliwości (pośrednio ludziom) w postaci np. służb specjalnych.

Tez tak myślałem ale o ile dobrze kojarzę, wymiar sprawiedliwości chyba nie ma swoich służb specjalnych.

--

Wydaje mnie się że mniej wiecej wiem co chciał Braun powiedzieć - inwestowac trzeba w służby 'represyjne' wobec wrogów wewnętrznych i zewnetrznych. Ulepszać pałki karabiny i kratki. Tylko mam poważne wątpliwości, nawet po tym co pisze, czy wiedziałby jak to z głową zrobić. Dla mnie albo nie wie na czym stoi albo proponuje 'kolesiowskie' rozwiązanie tudziez jest to tylko kiełbasa wyborcza albo zwyczajnie go nie rozumiem.

JEDREK76 23.04.2015 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1398056)
Smuga przeczytaj sobie swój podpis, a później z czystym sumieniem idź zagłosuj na dude (celowo z małej). I nie sądzę żeby ktokolwiek tu z odrobiną oleju w głowie głosował na Komora. Ode mnie też ignor.

Mnie zatem również możesz dodać do ignorowanych. To nie są wybory samorządowe (wówczas rzeczywiście miałbym wątpliwości po takiej wypowiedzi), a wybory na najwyższy urząd w kraju i jeśli do wyboru pozostaje Komorowski (oddający honory Jaruzelskiemu i pieprzący głupoty o "ofiarach" Żołnierzy Niezłomnych, zamieszany w kontakty z WSI, podpisujący konwencje zmierzające do promowania dewiantów itp. itd.) i Duda (który niewłaściwie ulokował sympatie klubowe, szukając sobie durnej argumentacji), to nie wyobrażam sobie, aby Ktoś komu zależy na dobru Polski, na tego drugiego nie zagłosował.

Duda strzelił głupotę argumentacją swoich sympatii, to prawda. Choć w przypadku typa bez tradycji kibicowskich (ojciec Dudy - prof. Jan Duda pochodzi ze Starego Sącza) i z wypranym przez "znajomych" innowierców mózgiem - jest możliwe, że wówczas takiego wyboru dokonał nie znając patriotycznej historii Wisły. Zależy w jakim środowisku się obracał. W tym kontekście głupio wygląda jego wypowiedź, że "zawsze kibicował polskiej reprezentacji", bo będąc konsekwentnym nie powinien kibicować Reprezentacji Polski (a właściwie prylu) do końca 1989 r. Głupia wypowiedź i z naszej strony szkoda, że kandydatem PiS nie został prof. Andrzej Nowak (3m 40s;)), ale... Pro Publico bono.

Pablo84 23.04.2015 16:14

Nic dodać, nic ująć Jędrek. Aczkolwiek ja na niego zagłosuję dopiero wtedy, jeśli będzie rywalizował z Komorowskim. Póki co dla mnie najlepszym kandydatem byłby Braunokukiz ;)

Gówno Prawda przyzwyczaiła do tego typu tekstów ale to , to już zakrawa na totalitaryzm...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...fb_ref=Default

mtk 23.04.2015 16:16

Cytat:

Wydaje mnie się że mniej wiecej wiem co chciał Braun powiedzieć - inwestowac trzeba w służby 'represyjne' wobec wrogów wewnętrznych i zewnetrznych. Ulepszać pałki karabiny i kratki. Tylko mam poważne wątpliwości, nawet po tym co pisze, czy wiedziałby jak to z głową zrobić.
Pisior Ziobro za to dobrze wiedział jak. Szkoda tylko, że teraz konsekwencje ponoszą podatnicy.

mtk 23.04.2015 16:21

Cytat:

to nie wyobrażam sobie, aby Ktoś komu zależy na dobru Polski, na tego drugiego nie zagłosował.
Uważasz, że ktoś komu zależy na dobru Polski ma poprzeć człowieka, który głosował za wypłacaniem przez własną Ojczyznę odszkodowań dla Izraelitów?

uposledzony_ale_kumaty 23.04.2015 16:31

Grzegorz Braun masakruje systemowe media (Radio Wrocław & Polska Agencja Prasowa)
https://www.youtube.com/watch?v=cHq-wXPZXbw

Oraz Kowalski w Trójce (swoją drogą nie wiedziałem, że on żadnej szkoły nie skończył :D )
https://www.facebook.com/Kowalski.Ma...39/?permPage=1

JEDREK76 23.04.2015 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1398150)
Uważasz, że ktoś komu zależy na dobru Polski ma poprzeć człowieka, który głosował za wypłacaniem przez własną Ojczyznę odszkodowań dla Izraelitów?

Chcesz pozostawić wybór innym, aby prezydentem ponownie został ten, który chciał sprywatyzować polskie lasy, aby Izraelitom płacić grube miliardy rzekomych odszkodowań? Znaj miarę...

mtk 23.04.2015 16:57

Znam miarę, zamiana po na pis to zamiana kiły na rzeżączkę. Możesz próbować dalej agitacji dla żyda dudy. Płaci ci za to?

uposledzony_ale_kumaty 23.04.2015 17:30

Cytat:

Komorowski jest taki jaki jest, bo takiego „wodza” chce polska patologia i polityczny świat

Warto na krótką chwilę oderwać się od ocen politycznych i popatrzeć na wybory prezydenckie z perspektywy sportowej, intelektualnej, czy też estetycznej. Tyle wystarczy, aby zobaczyć, że mamy do czynienia z dwoma przeciwnościami. Po jednej stronie inteligentny, młody, elokwentny i fizycznie atrakcyjny Andrzej Duda, po drugiej zgnuśniały niezguła, senny i ociężały niedojda bez wąsa. Nie wierzę, że w to, że zwolennicy Komorowskiego nie widzą z kim mają do czynienia, muszą widzieć, ale polityczne otępienie i parę innych czynników decyduje o ich wyborach. Jeśli nawet pomyliłem się co do oceny i preferencji intelektualnych i estetycznych to z całą pewnością nie pomylę się w innej kwestii, decydującej o wszystkim.

Komu w Polsce, a tym bardziej na świecie mogłoby zależeć na mądrym, bezkompromisowym prezydencie, który ślepo jest zapatrzony w polski interes i bezpieczeństwo? Garstce idealistów, grupie emerytów, paru procentom młodych, którzy chcą w Polsce pozostać i to cały elektorat. Zupełnie inne kryteria ma armia urzędasów, 100 najbogatszych Polaków, aktorzy, media i przede wszystkim liczące się kraje na świecie. Od Berlina do Moskwy i od Paryża po Waszyngton, we wszystkich gabinetach politycznych wybory wygrałby Komorowski. Szacowanie szans i nadziei na wygraną z prostym jak drucik Bronisławem zwykle sprowadza się do lokalnych problemów: wolne media, fałszerstwa wyborcze i talk dalej. Niestety problem jest znacznie poważniejszy i obawiam się, że w tej chwili Polska przypomina Ukrainę na rok przed upadkiem Janukowycza. Światowi gracze dbają by kraje takie jak dawne demoludy, czy afrykańskie republiki posiadające diamenty, były zarządzane przez ustawnych, skorumpowanych albo po prostu głupich polityków, których da się formować jak plastelinę.

Naturalnie interesy mocarstw są sprzeczne, czego doniosłym przykładem jest właśnie Ukraina. U naszych sąsiadów doszło do kolejnej rewolucji ponieważ marionetka Putina wpadła w potrzask zastawiony przez kilka stref wpływów: Moskwa, Bruksela, USA. Wszyscy od Janukowycza chcieli tego samego, a on mógł oddać Ukrainę tylko jednemu graczowi. Wybrał najgorzej jak mógł i ledwie uszedł z życiem, o losach Ukrainy szkoda wspominać, bo to jeszcze nie koniec tragedii. Komorowski jest wierną kopią swojego ukraińskiego kolegi, z którym się zresztą chętnie spotykał. On nie pyta o jaki interes Polski chodzi, on się całymi dniami zastanawia na jednym. Jakim sposobem pogodzić interesy: Moskwy, Berlina, Brukseli, Waszyngtonu, aby żadnemu kontrahentowi krzywdy nie zrobić. I w tym niestety Komorowski z całą resztą są genialni. Tylko ostanie decyzje pokazują, że Bronek potrafi pogodzić Waszyngton z Moskwą i Paryż z Berlinem. Od Francuzów kupuje złom za taką kasę, której nie zapłacił by nikt inny. Od Amerykanów kupi inny złom, którym będzie można strzelać do gołębi, a nie Iskanderów. Na koniec kupi niemiecki złom pływający pod wadą, bo na powierzchni wstyd się z tym pokazać i nie będzie się też upominał o normalne ceny gazu, czy nie daj Boże wrak i skrzynki. Każdy kontrahent ma swój biznes do zrobienia, co teoretycznie tworzyć powinno naturalne konflikty, ale jedno kontrahentów łączy. Moskwa, Berlin, Bruksela, Waszyngton zgodzą się na wiele rozwiązań, ale nigdy nie zaakceptują polskiej władzy realizującej polskie interesy, bo to jest absolutnie sprzeczne z ich finansowymi i politycznymi biznesami.

Taka jest skala trudności, która sprawia, że Bronek może sobie otwierać 1000 nieistniejących obwodnic, 2000 razy wskakiwać na krzesło i 3000 razy błaźnić się na dowolne sposoby. Ktokolwiek w Polsce zadeklaruje, że będzie dbał o Polskę i Polaków zostanie zjedzony przez tutejsze sitwy dysponujące odpowiednimi środkami i przez potęgi światowe, które wprawdzie na Polsce robią takie sobie interesy, ale nie mogą pozwolić na tworzenie niebezpiecznych precedensów. Obowiązkiem przyzwoitego i myślącego Polka jest przeciwstawienie się temu odgórnie zaplanowanemu „porządkowi”, trzeba krzyczeć, trzeba głosować, trzeba robić swoje, ale z pełną świadomością, że podtrzymywana patologia ma znacznie rozleglejsze korzenie niż się naiwnie wydaje. Pierwszym krokiem do postawienia spraw na właściwym miejscu jest przekonanie samych Polaków, że ich interes jest najważniejszy. Czy taka świadomość jest dominująca, śmiem wątpić i nie potrzeba do wygranej Komorowskiego, Tuska, czy innej Kopacz żadnych fałszerstw, czy przewagi mediów. Wszystko jest możliwe, pod warunkiem, że robi się cokolwiek we właściwym kierunku. Robi się?
http://kontrowersje.net/komorowski_j...olityczny_wiat

JEDREK76 23.04.2015 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mtk (Post 1398154)
Znam miarę, zamiana po na pis to zamiana kiły na rzeżączkę..

Dzięki tego typu podejściu od 8 lat rządzi PO degenerując polskie społeczeństwo, gospodarkę, edukację i kulturę. W kolejnych 8 latach zapewne wprowadzą związki partnerskie, a być może adopcję dzieci przez pary homoseksualne. Skoro rzeczywiście nie dostrzegasz różnicy, to chyba jesteś ślepy.

Cytat:

[...] Możesz próbować dalej agitacji dla żyda dudy.

Dzięki za "zezwolenie".

Cytat:

[...] Płaci ci za to?

Grube miliardy.

:>

P.S. Odpowiadać nie musisz. Najpierw trzeba mieć jakieś zdolności polemiczne, a nie wysuwać wobec rozmówcy "oskarżenia" rodem z piaskownicy. Osobą anonimową nie jestem (w przeciwieństwie do Ciebie mam wrażenie), kto mnie zna, zarazem zna moje poglądy i źródła dochodów.

kerim1906 23.04.2015 17:54

Cytat:

Znam miarę, zamiana po na pis to zamiana kiły na rzeżączkę. Możesz próbować dalej agitacji dla żyda dudy. Płaci ci za to?

nie musi płacić , kolega Jedrek76 myśli , a Ty :mysli:, co masz do powiedzenia oprócz durnego sloganu że żyd ?

mtk 23.04.2015 18:29

No to już poznałem lekarstwo na wszelkie zło - to pis.
Nie mam zamiaru kopać się z koniem, głosujcie na żydka, wasza sprawa.

Paweł 23.04.2015 20:09

Polecam w ramach ciekawostki: http://www.latarnikwyborczy.pl/

Festence 23.04.2015 21:25

Najwyższy wynik - trochę ponad 80% u Kukiza, w ramach ciekawostki. Ale fakt popierania legalizacji małżeństw homoseksualnych go w mojej ocenie dyskwalifikuje.
Jest gdzieś coś więcej na ten temat?

Bronowianin 23.04.2015 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1398160)
co masz do powiedzenia oprócz durnego sloganu że żyd ?

Wszystkie osoby, które powtarzają ten bełkot powinny zamiast tego pseudo-argumentu powiedzieć jakieś konkrety, bo przynoszą tylko i wyłącznie wstyd swoim antysemityzmem. To już wyszło z mody Panowie, paplaniny ksenofobów nikt już nie słucha. Waszą słabość widać po tym, że nie jesteście w stanie podjąć dyskusji, lecz jedynie określić racjonalnie myślących ludzi mianem 'pajaców', bądź 'trolli' - w geście rozpaczy reaguje się nerwowo, więc to rozumiem. Szeroko rozumiana, konserwatywna strona prawicowo-katolicka, broni świata, który już dawno przeminął i nigdy nie powróci - dlatego jest głośna, bo w akcie desperacji chce wykrzyczeć tragedię swego konania. Grupki nacjonalistów pewnie będą sobie maszerować jeszcze jakiś czas po miastach, księża bałamucić naiwnych ludzi, a cyniczni politycy straszyć urojonym zagrożeniem ze strony gender, o którym tak naprawdę nie mają pojęcia. Jednakże pochodu wolności nikt już nie zatrzyma.

Padre1906 23.04.2015 22:10

Wypierdalaj.

AntyMod 23.04.2015 22:13

a ja proponuje posluchac JK-M https://www.youtube.com/watch?v=hDIK9ryAqeo

silver03 23.04.2015 22:34

Dobry troll :D

Robbie92 23.04.2015 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1398166)
Polecam w ramach ciekawostki: http://www.latarnikwyborczy.pl/

Mi wyszło najbliżej Grzegorza Brauna ;)

emj10 23.04.2015 23:19

Zrobiłem jeszcze raz tak na spokojnie. Walnąłem się wcześniej z pytaniem o in vitro, więc zmieniłem odpowiedź i teraz wyszły mi takie wyniki (wszystkie odpowiedziami ważne).

http://i.imgur.com/QPTqMDL.jpg

W sumie nie ma zaskoczenia, że liberałowie, bądź socjliberałowie z przodu, a socjaliści tacy jak Ogórek, Duda i Komorowski na samym końcu :)

Kocur 23.04.2015 23:24

Też mi wyszedł Wilk na 1-szym miejscu ale 89% a potem Jarubas.

Tak swoją drogą - zabawa zabawą ale który z nich nie ma własnego zdania w większości przypadków i czemu to bul.

Typowa pacynka z czyjąś ręką wsadzoną po łokieć w dupę podpisała 99,999% ustaw obstawiam że nawet bez czytania treści.

ziuk_NYC 23.04.2015 23:25

[QUOTE=Paweł;1398166]Polecam w ramach ciekawostki: http://www.latarnikwyborczy.pl/[/czesc pytan jest zle skonstruowana, w pytaniu 14 brakuje odpowiedzi "nie zgadzam sie". ponadto po daniu opowiedzi na ostatnie pytanie nie dostaje wyniku. "zabawa" z tego co widze jest pod patronatem gazety wyborczej ich radia i polsatu, ot taka ciekawostka.

emj10 23.04.2015 23:33

Niby organizuje CEO, czyli przybudówka PO, a wcześniej UW, która sąsiadowała z moim wydziałem ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1398179)
Też mi wyszedł Wilk na 1-szym miejscu ale 89% a potem Jarubas.

Tak swoją drogą - zabawa zabawą ale który z nich nie ma własnego zdania w większości przypadków i czemu to bul.

Typowa pacynka z czyjąś ręką wsadzoną po łokieć w dupę podpisała 99,999% ustaw obstawiam że nawet bez czytania treści.

Z tą pacynką to jednak nie do końca bym się zgodził, bo jak dobrych 15 lat temu liczono głosy w wyborach wojewódzkich struktur SKL-u to jednak widać już było kto wtedy rozdawał karty.

To poza. Wydaje mi się, że Komorowski jest bardziej niezależny niż to się niektórym wydaje, a to już prędzej Duda byłby jako prezydent tylko pupilem prezesa.

Pan Jotka 24.04.2015 07:27

Ciężka dola młodych oburzonych. Najpierw Duda okazał się żydkiem,JKM wartości konserwatywne zamienil na poligamie, zapałał miłoscia do Władka Putina, a teraz Kukiz zlewakował w wywiadzie
http://www.wykop.pl/ramka/2512199/ku...mi-lewicowymi/
Dla niecierpliwych od 13:40.
Cięzka dola.. Teraz prawidziwemu prawicowcowi ostał się jedynie sfrustrowany Grzegorz Braun :D

mtk 24.04.2015 08:00

Cytat:

Grupki nacjonalistów pewnie będą sobie maszerować jeszcze jakiś czas po miastach, księża bałamucić naiwnych ludzi, a cyniczni politycy straszyć urojonym zagrożeniem ze strony gender, o którym tak naprawdę nie mają pojęcia. Jednakże pochodu wolności nikt już nie zatrzyma..
Za dużo Marksa się naczytałeś.

Coglin 24.04.2015 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziuk_NYC (Post 1398180)
ponadto po daniu opowiedzi na ostatnie pytanie nie dostaje wyniku.

Spróbuj wyłączyć a.d.b.l.o.c.k.a.

kerim1906 24.04.2015 09:50

"Wydaje mi się, że Komorowski jest bardziej niezależny niż to się niektórym wydaje, a to już prędzej Duda byłby jako prezydent tylko pupilem prezesa."

dobre wołominiak emj10 w swoim żywiole, "niezależny" ekspert ,kto zna gostka to wie , Pis jest zły Pis ma wielkie kły :lol: , i niezależny bulu :help:, chyba od rozumu

Bronowianin "wstyd swoim antysemityzmem. "

pisząc o wypowiadanych sloganach w stosunku do Dudy nie miałem na myśli antysemityzmu tylko regularna głupotę , tak gwoli wyjaśnienia

Pan Jotka :haha:

ABGwislakABG 24.04.2015 10:14

Pan Jotka- jako jeden z wielu używasz błędnie pojęć. Pod Twoim rozumowaniem prawdziwej prawicy kryje się prawica konserwatywna.

Jak w każdym "skrzydle" pojawia się piramida na bardziej prawicową, lewicową część i centrum.

Prawica ma swoją prawicę (zwaną konserwatywną, skrajnie czy ultra prawicową), lewicę (prawica socjalistyczna) i centrum.

To samo z lewicą i centrum.

Nie mniej jednak nie mam jak przyczepić się do reszty wpisu. Dodałbym jednak jeszcze Kowalskiego ;)

Pablo84 24.04.2015 10:46

Ja zadałem 2 fundamentalne pytania : W tym jak i temacie politycznym.

1.Poprosze o parę przykładów Państw gdzie sprawdziła się publiczna służba zdrowia.
2.Gdzie jest tu mowa o żydach w ustawie w której Duda jest atakowany?
http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/age...rGlosowania=79

Oprócz tego. Poproszę o przykłady Państw stricte kapitalistycznych, które nie kontroluje swojego sektora (przedsiębiorstw) zw z energetyką, militariami, bezpieczeństwem etc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl