Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

Raffaello89 05.06.2015 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1403275)
W stosunku do tego co graliśmy przez ostatnie dwa lata. Tylko ślepy tego nie widzi

Sam jesteś tania opcja ...

Moskal to najlepsze co mogło się przytrafić...

100% racji

Gaszyńskiemu chyba zbyt mocno słonko ostatnio przygrzało albo dostał nakaz z góry.Jeśli te plotki oczywiście okażą się prawdą.A jak słysze nazwisko ewentualnego kandydata na następce to mną już ....a telepie.Czas chyba zrobić sobie przerwe od Wisełki póki zapanuje normalność.Na zdrowie wyjdzie.

Merkury 05.06.2015 16:36

Przede wszystkim to aktualnie mamy problem ze zdefiniowaniem drogi, którą ma podążyć Wisła. Smuda dostał dwa lata na zbudowanie zespołu walczącego o MP i europejskie puchary, był wtenczas zapewniany przez samego B. Cupiała że znajdą się środki na realne wzmocnienia drużyny a rzeczywistość była jak wiemy inna. Moskal jako trener nie ma żadnych osiągnięć i śmiem twierdzić, że gdyby nie Wisła to długo albo wcale nie zawitałby na ławkę trenerską klubu Ekstraklasy. Niestety ale błędy w ustawieniu zespołu, dobór taktyki i personaliów w ostatnim czasie kompletnie trenerowi Moskalowi nie wychodzi - grając u siebie dwoma defensywnymi pomocnikami, grając skrzydłowymi przez ponad godzinę bez zmiany pozycji przez co wszelkie walory D.G. zostały zniwelowane. Wiśle potrzebna jest świeża krew (to jeżeli idzie o piłkarzy) i przewidywalny i słowny właściciel, któremu będzie się chciało. Długo trwało zanim udało się namówić R.G. do objęcia stanowiska prezesa ale jak widać po tych kilku miesiącach podobnie jak było to w przypadku Smudy obietnice właściciela nic nie znaczą. Pozyskanie stabilnego i wypłacalnego sponsora dopóki właścicielem będzie Telefonika vide Cupiał będzie niemożliwe. Cupiał to przykład biznesmena końca lat 80-tych początku transformacji z tą mentalnością i podejściem który nie pozwala na współpracę, długofalowość etc. to przykład jak można się samemu za kiwać poprzez błędne decyzje na przestrzeni lat.

wikink1 05.06.2015 16:39

Przerażające jet to ze gorzej być może, a nawet musi. Lepiej to już było. Choć ja mam odrobinę inny obraz rzeczywistości niż większość ludzi na tym forum. Wisła potrzebuje właściciela CZASYCUPIALOWANIA W WIŚLE JUŻ SIĘ SKOŃCZYŁY i mam nadzieję,żze wraz z z końcem tego człowieka skończą się czasy pasożytów zerujących na tym klubie.

Grisza1 05.06.2015 16:39

W Wiśle powinno być dwóch trenerów: odpowiedzialny za przygotowania do rundy jesiennej i rundę jesienną Smuda i odpowiedzialny za przygotowania do rundy wiosennej i rundę wiosenną Moskal. Plus drzewko szczęścia dla Moskala, żeby w rundzie wiosennej nie wpadały bramki po 90 minucie. Smuda narobi punktów jesienią, Moskal + drzewko szczęścia narobią punktów wiosną i puchary będą nasze.

Elefant 05.06.2015 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1403260)
W stosunku do kiedy???
Bo obecnie to przecież ciężko oglądać....

W stosunku do tego co było a Smudy.
Czyli w stosunku do chaosu jaki wówczas panował na boisku.

Ciężko to oglądać starania naszych ofensiorów, żeby nie strzelić bramki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1403245)

Kamień z serca.
Choć jak mówią najpewniejsza wiadomość to ta zdementowana.:-/

Kocur 05.06.2015 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1403275)
W stosunku do tego co graliśmy przez ostatnie dwa lata. Tylko ślepy tego nie widzi

Sam jesteś tania opcja ...

Moskal to najlepsze co mogło się przytrafić...

Nie wytłumaczysz. Najlepiej zorganizować igrzyska i wypierdzielić Moskala.

Przecież to jego wina że kilka meczy z rzędu dostaliśmy czapę w ostatniej minucie - mógł machać rękami to pewnie piłka by nie wpadła ...

Jakby był Mourihno na ławce to z tym samym składem byśmy wygrywali z każdym dwucyfrowo. To oczywiste ... dla niektórych ....

Drozd 05.06.2015 17:56

Mam wrażenie, że dla niektórych im jest gorzej tym lepiej.

Jak po dwóch meczach się okazało ze Probierz to katastrofa to go bronili ze nie miał czasu, dać mu okres przygotowawczy itp. bzdety. Ze Smudą było to samo. A teraz już by trenera zmieniali. Tak was boli że Kazek to swój chłop? Że mu na klubie zależy? Że daje nadzieję na wzrost poziomu nawet bez wzmocnień. Zrozumiał bym gdyby to krawaciarze w żółtych getrach kopali pod Moskalem dołki kretyńskimi wpisami, ale wiślacy? Wstyd do k... nędzy...

siemstein 05.06.2015 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raffaello89 (Post 1403278)
100% racji

Gaszyńskiemu chyba zbyt mocno słonko ostatnio przygrzało albo dostał nakaz z góry.Jeśli te plotki oczywiście okażą się prawdą.A jak słysze nazwisko ewentualnego kandydata na następce to mną już ....a telepie.Czas chyba zrobić sobie przerwe od Wisełki póki zapanuje normalność.Na zdrowie wyjdzie.

Face palm przebił mi głowę. Szczególnie po ostatnim zdaniu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1403283)
Przerażające jet to ze gorzej być może, a nawet musi. Lepiej to już było. Choć ja mam odrobinę inny obraz rzeczywistości niż większość ludzi na tym forum. Wisła potrzebuje właściciela CZASYCUPIALOWANIA W WIŚLE JUŻ SIĘ SKOŃCZYŁY i mam nadzieję,żze wraz z z końcem tego człowieka skończą się czasy pasożytów zerujących na tym klubie.

Czasy Cupiała są i będą dopóki Cupiał jest właścicielem. Ja w porównaniu do przedmówcy jestem jednym z cupiałomaniaków. Dla mnie Wisła bez Cupiała jest rzeczą ciężką do wyobrażenia

63.5 Kg 05.06.2015 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1403295)

Czasy Cupiała są i będą dopóki Cupiał jest właścicielem. Ja w porównaniu do przedmówcy jestem jednym z cupiałomaniaków. Dla mnie Wisła bez Cupiała jest rzeczą ciężką do wyobrażenia

Kolego uwierz...
Była Wisła przed Cupiałem i ja ja dobrze pamiętam(Chociaz to nie był sczyt)
Jest Wisła Cupiała(Było dobrez i było zle)
Będzie Wisła po Cupiale ale jaka to się kiedyś okaze..

Drozd 05.06.2015 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1403276)
Drozd zdejmij różowe okulary...

Powiedzmy, że są sinorudozgniłozielone ale nie będę wyjaśniał dlaczego, bo znowu możemy się na jakiś czas pożegnać :). Jednak odkąd przyszedł Moskal widać przez nie jedność i pomysł na grę. Coś czego dawno już nie było. Gra była przypadkowa każdy ustawiał się i atakował jak mu się widziało. Teraz staramy się nie walić na aferę, gramy po ziemi, przyjemnie się to ogląda. Wyników nie ma ale wiele nie brakuje. Jeżeli wróci porządne wsparcie kibiców Możemy wrócić do gry o mistrzostwo, wrócą jacyś młodzi jacyś odejdą. Jest czas żeby uczyć się grać. Mnie wystarczy żeby każdy umiał tak grać jak grał Moskal ...

Słyszałem podobno Berg odkrył, że gramy najlepszą piłkę :) czyli w Warszawie obawa powrotu Królowej rośnie, a oni zawsze mają nosa ;)

filemon 05.06.2015 19:12

Trzeba naprawdę być w intelektualnej biedzie, by chcieć zwolnienia Moskala.

Raffaello89 05.06.2015 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1403295)

A może konkretniej sie odniesiesz do ostatniego zdania poligloto.Jak zwolnią Kazka i zatrudnią Ojrzyńskiego to na prawde odechce mi się chodzić na Wisłe.Po pierwsze jaki styl prezentują drużyny Ojrzyńskiego?Przecież to jest katorga do oglądania.Dwa.Jak wygląda polityka klubu? Co pare miesięcy wymieniają trenera jakby to coś miało pomóc.Za pół roku znowu wymyslą sobie jakiegoś Rumaka czy Wdowczyka.Ciebie to nie rusza?Bo mnie to już wszystko delikatnie zaczyna w....iać.Poziom zniechęcenia osiąga kumulacyjny poziom.Zwłaszcza że mamy Kazka, wiślaka z krwi i kości.Pod którego wodzą drużyna na prawdę wyrobiła sobie fajny styl do oglądania.A że nie ma wyników?Na to troche potrzeba CZASU.A oni go chcą zwolnic po 3 miesiącach.. No ja pierd..le

Mixu 05.06.2015 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1403209)
Nie mam pojęcia dlaczego utarło się w naszych realiach, że za wyniki zespołu w 90% odpowiedzialny jest trener.

Jestem w stanie zrozumieć takie podejście w Anglii, czy jakimkolwiek kraju, gdzie trener jest jednocześnie menedżerem, kształtuje politykę klubu, ma komfort pracy i niezależność.

Ale tutaj, gdzie to nie jest menedżer, tylko "coach", rzeźbiący bardzo często w gównie?

Gdzie odpowiedzialność piłkarzy?! Gdzie odpowiedzialność osoby dumnie zwanej "dyrektorem sportowym" ?!

Gdybym był Kazkiem Moskalem, to bym się solidnie w....ił.

1. Nie miałem żadnego wpływu na politykę kadrową
2. Nie miałem żadnego wpływu na przygotowanie drużyny do sezonu
3. Nie miałem dłuższej chwili na treningi z drużyną, bo non stop gramy co trzy dni
4. Piłkarze nie dostają pieniędzy

I po jednej rundzie, zajebiście pechowej, zostaję ochrzczony "chujowym trenerem, który siedzi przy linii jak mumia".

No to mieliście Probierza, który szczekał przy linii jak pojebany. Graliśmy mniej więcej tak samo.

Podsumowując moją opinię:

1. Na ten moment nie widzę WYRAŹNIE lepszego i GWARANTUJĄCEGO lepsze wyniki trenera w naszym zasięgu.
2. Nas po prostu i tak na takiego nie byłoby stać
3. Kazek jest tu i teraz, ma ważny kontrakt i co ważne, JEST WIŚLAKIEM.
4. Potrzebujemy zajebiście STABILIZACJI.

Jeśli ktoś mówi o Moskalu, że się nadaje na chłopców z I ligi - już widzę, jak Ojrzyński dociera do naszych celebrytów ze swoimi medalikami i pielgrzymkami do Częstochowy.

Najbardziej rozsądny post w całym temacie pracy Moskala w Wiśle. Zgadzam się z tobą gdsmk w 100%

Od siebie dodam: Wiadomo że straciliśmy ostatnio dużo punktów przez frajerskie końcówki i gdyby nie one to bilibyśmy się nawet o Mistrza, ale właśnie..nasza gra była na takim poziomie że mieliśmy czego żałować w końcówce! Nasza gra (nie licząc owych końcówek) była naprawdę przyzwoita. Widać było styl. Dobry styl. A z czasem przyjdą wyniki.

Lukasz 05.06.2015 20:26

Nie wiem czy bylo więc wrzucam:

To, że go cenię, nie znaczy, że ma patent na grę w każdym meczu. No sorry - mówi Kazimierz Moskal, trener Wisły Kraków
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...odpowiada.html

O Semirze:

Cytat:

Między słowami Stilić powiedział, że nie gra dlatego, że nie podpisał jeszcze nowego kontraktu. - Tym bardziej mnie to dziwi, bo rozmawiałem kilka razy o tym, że to dla mnie nie ma znaczenia. Liczy się dla mnie jako zawodnik, który jest w stanie pomóc - odpowiada trener.

- Tylko względy taktyczne spowodowały to, że nie grał z Górnikiem, Jagiellonią Białystok i Śląskiem Wrocław - zakończył Moskal.

Robbie92 05.06.2015 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1403302)
Najbardziej rozsądny post w całym temacie pracy Moskala w Wiśle. Zgadzam się z tobą gdsmk w 100%

Od siebie dodam: Wiadomo że straciliśmy ostatnio dużo punktów przez frajerskie końcówki i gdyby nie one to bilibyśmy się nawet o Mistrza, ale właśnie..nasza gra była na takim poziomie że mieliśmy czego żałować w końcówce! Nasza gra (nie licząc owych końcówek) była naprawdę przyzwoita. Widać było styl. Dobry styl. A z czasem przyjdą wyniki.

Pany, będzie z tego chleb, dajmy czas! Czemu u nas pokutuje hasło: mamy mieć wszystko, nie mając nic specjalnego w kasie klubu..
Przyszły sezon będzie ok, większa frekwencja przy tańszych biletach, za grę odpowiadają w 60% zawodnicy, 40% to tak naprawdę treneiro.. Wisła wygrywa w Poznaniu, Górnik w Warszawie, hm? :mysli: W pucharach niech sobie robią co chcą..

Ajax 05.06.2015 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1403246)
Bo ze Smudą istniała duża szansa na grę w grupie spadkowej?

Nie no bez przesady wygraliśmy chyba z dwa mecze przez przypadek, Smuda też dałby radę osiągnąć taki "sukces"

Jeśli Moskal ma zostać to Brożek i przyjaciele muszą polecieć karnie do rezerw, bo on ewidentnie posłuchu u piłkarzy nie ma.

Wyniki Moskala anno domini 2015 to spadek z ligi/ jego okolice. Gdyby nie zaliczka Smudy to byśmy inaczej dziś mówili.

W przyszłym roku takiej zaliczki nie będzie, będzie strach o utrzymanie.

Ale i tak nie widzę nikogo zamiast Moskala, możemy zatrudnić innego równie słabego trenera.

siemstein 05.06.2015 22:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raffaello89 (Post 1403301)
A może konkretniej sie odniesiesz do ostatniego zdania poligloto.Jak zwolnią Kazka i zatrudnią Ojrzyńskiego to na prawde odechce mi się chodzić na Wisłe.Po pierwsze jaki styl prezentują drużyny Ojrzyńskiego?Przecież to jest katorga do oglądania.Dwa.Jak wygląda polityka klubu? Co pare miesięcy wymieniają trenera jakby to coś miało pomóc.Za pół roku znowu wymyslą sobie jakiegoś Rumaka czy Wdowczyka.Ciebie to nie rusza?Bo mnie to już wszystko delikatnie zaczyna w....iać.Poziom zniechęcenia osiąga kumulacyjny poziom.Zwłaszcza że mamy Kazka, wiślaka z krwi i kości.Pod którego wodzą drużyna na prawdę wyrobiła sobie fajny styl do oglądania.A że nie ma wyników?Na to troche potrzeba CZASU.A oni go chcą zwolnic po 3 miesiącach.. No ja pierd..le

Czytałem do "odechce mi się chodzić na Wisłę"

dominatorbj 05.06.2015 23:22

Osobiście jestem z tych co są "za Smudą" i oczywiście chciałoby się przypomnieć, że Smuda został zwolniony, ponieważ istniało ryzyko nie zagrania w pucharach.
Moskal pucharów nie zdobył,a taki miał postawiony cel.

Uważam, że winny obecnej sytuacji nie jest najbardziej ani Smuda, ani Moskal, ani piłkarze.

Dla mnie głównym winowajcą jest prezes, który:
a) obiecał sponsora
b) obiecał wzmocnienia
c) obiecał przedłużenie kontraktu (Stilic)
d) powiedział, że piłkarze muszą zdobyć miejsce gwarantujące udział w pucharach.

Jak wiemy:
a) nie wykonał swojej roboty
b) wzmocnienia po zgrupowaniu, w dodatku 2ch piłkarzy z kontuzjami
c) nie wykonał swojej roboty
d) dobił swoim przymusem i tak już wątłe morale
+ zwolnił trenera, który przez 2 sezony potrafił poukładać klocki w kupę i sprawić, że nasi zaczęli przypominać piłkarzy.

Wiemy dobrze, że Smuda potrafi wyrobić piłkarzom charakter, ale też ich zajeżdża pod koniec swojej przygody. Tym samym każdy niemal trener, który dostaje od niego zespół dostaje piłkarzy z charakterem, wolą walki i jak doda im trochę świeżości i swojego podejścia, to zespoły te osiągają bardzo dobre wyniki, a często sięgają po MPolski.
Tutaj tego zabrakło. Wydaje mi się, że raczej z tego iż zostały rozbudzone nadzieję przez prezesa, a brak ich realizacji dobiło morale.

Dlatego pomimo iż mam żal do prezesa o to co Wiśle zrobił, to jak już jest Moskal, to niech ma szansę poprowadzić zespół w nowym sezonie. Niech przygotuje sobie zawodników którzy zostaną i niech się sprawdzi. Bez poważnych wzmocnień i tak czeka nas w przyszłym roku walka co najwyżej o czołową 8.

filemon 05.06.2015 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dominatorbj (Post 1403328)
Osobiście jestem z tych co są "za Smudą" i oczywiście chciałoby się przypomnieć, że Smuda został zwolniony, ponieważ istniało ryzyko nie zagrania w pucharach.

W pierwszej ósemce.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dominatorbj (Post 1403328)
Dla mnie głównym winowajcą jest prezes, który:
a) obiecał sponsora
b) obiecał wzmocnienia
c) obiecał przedłużenie kontraktu (Stilic).

a) do końca roku, nie minęła nawet połowa
b) i je przeprowadził w takiej możliwości jaką obecnie miał, też żałuję, że nie Messi :-(
c) powiedział, że chce, że się postara, a nie obiecał

Co do pucharów - miał otwarcie mówić, że ich nie chce? Świetnie by się to na frekwencję przełożyło.
Warto do win Gaszyńskiego dodać, że to przez niego Garguła nie umie podać Brożkowi, Stilic 2x trafić do pustej a sędziowie sędziować.
Nie jest bezbłędny (vide akademia), ale już nie przesadzajmy.

Baryl 06.06.2015 05:06

Cytat:

Dla mnie głównym winowajcą jest prezes
Żeby oceniać prezesa to trzebaby było mieć potwierdzone informacje ile prezes naprawdę może a ile kompetencji i decyzji jest w rękach właściciela.

Jak dla mnie ten brak transparentności w strukturze i polityce klubu jest już zbyt męczący. Nie wiem, czy Gaszyński to marionetka, słup, pijarowy pan w garniturze czy prezes pełną gębą który ma władzę cokolwiek wywalczyć.
Nie wie też wielu, być może większość. Czasem można znaleźć wypowiedź kogoś "kumatego" co jest "blisko Wisły" i pisze, że ktośtam cośtam z kimśtam gdzieśtam. No taka polityka informacyjna klubu to dla mnie porażka.

Nie wiadomo zatem czy decyzja na temat Kazimierza Moskala będzie w jakimkolwiek stopniu uzależniona od prezesa. Być może to Cupiał dostał znowu jakiegoś szału a Gaszyński będzie robił tylko dobrą minę i szukał profesjonalnej korpo-mowy? Naprawdę... szkoda na ten cyrk zdrowia.

Pana Kazimierza zwyczajnie i po ludzku żal. Choć też nie jestem jego fanem jako trenera.
Nie można odmówić, że zawsze jest na zawołanie, nie zdziwiłbym się gdyby zawsze pracował dla Wisły za relatywnie śmieszne stawki, no bo Wiślak przecież i tak dalej, a regularnie dostaje kopa w tyłek. W jakich warunkach pracuje to wszyscy wiemy i zostało to już tutaj x razy napisane (wypłaty dla piłkarzy, przyjście w środku sezonu).

bonawentura 06.06.2015 09:17

Rumak na trenera!

serek.c2 06.06.2015 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1403317)
Nie no bez przesady wygraliśmy chyba z dwa mecze przez przypadek, Smuda też dałby radę osiągnąć taki "sukces"

Jeśli Moskal ma zostać to Brożek i przyjaciele muszą polecieć karnie do rezerw, bo on ewidentnie posłuchu u piłkarzy nie ma..

Pierwsze wyniki na wiosnę wskazywały, że raczej pierwszej ósemki by nie było.

A co do Twojego drugiego zdania, które zacytowałem - chyba nie bardzo orientujesz się komu na klubie zależy w tej naszej zbieraninie, skoro wysyłasz Brożka do rezerw...

Ajax 06.06.2015 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1403343)
Pierwsze wyniki na wiosnę wskazywały, że raczej pierwszej ósemki by nie było.

A co do Twojego drugiego zdania, które zacytowałem - chyba nie bardzo orientujesz się komu na klubie zależy w tej naszej zbieraninie, skoro wysyłasz Brożka do rezerw...

Nie no bez przesady punkt na mecz Smuda też przez przypadek by uciułał. Podobnie jak było w zeszłym sezonie.

Brożkowi bardzo zależy widać to w każdym meczu, niestety wrócił do machania rękami na wszystkich zamiast zajmowania się grą. Poza tym Brożek brał udział w zwolnieniu tylu trenerów, że nie zdziwiłbym się gdyby był jednym z organizatorów akcji Smuda w tym roku.

Drozd 06.06.2015 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1403368)
Nie no bez przesady punkt na mecz Smuda też przez przypadek by uciułał. Podobnie jak było w zeszłym sezonie.

Brożkowi bardzo zależy widać to w każdym meczu, niestety wrócił do machania rękami na wszystkich zamiast zajmowania się grą. Poza tym Brożek brał udział w zwolnieniu tylu trenerów, że nie zdziwiłbym się gdyby był jednym z organizatorów akcji Smuda w tym roku.

Smuda nie powinien się w Wiśle w ogóle pojawić był tylko, gwarantem marazmu zapoczątkowanego zatrudnieniem Probierza. Gwarantował ze o nic nie będziemy walczyć. Przypomnij mi ile punktów zdobyliśmy w zeszłym sezonie po tym jak Smuda orzekł, że on potrzebuje tylko trzech?

I przypominam, że potrafiliśmy pod jego oświeconą batutą przegrać pięć meczów z rzędu. Więc nie wiem skąd bierzesz punkt/mecz.

W tym roku miało być to samo, ale całe szczęście dostał kopa i nagle z drużyny która walczy o ósemkę staliśmy się galaktikos którzy powinni wygrywać z każdym a jak się nie udaje to wina trenera. Wcześniej winne były "grajki za 5 zł" teraz już winny trener. Kabaret.

filemon 06.06.2015 14:47

Cytat:

Jeśli mowa o dociągnięciu do pierwszej ósemki to:
Smuda wiosną - 0,25 pkt/mecz
Moskal wiosną - 1,43 pkt/mecz

Których trenerów zwolnił Brożek?

serek.c2 06.06.2015 15:05

Cytat:

Oczywiście, tak jak uciułał zeszłej wiosny - przypomnisz tę znamienitą serię?

A co do Brożka, to potwierdzasz, że nie wiesz o czym piszesz (tak btw. to pewnie też jego wina, że Gargułą nie potrafił mu podać prostej piłki w Białymstoku, że Stilić nie potrafił podać w Warszawie albo nie trafił do pustej z podania Pawła... zapewne zirytowali się, bo Paweł "machał łapami"...).

Ajax 06.06.2015 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1403371)
Oczywiście, tak jak uciułał zeszłej wiosny - przypomnisz tę znamienitą serię?

A co do Brożka, to potwierdzasz, że nie wiesz o czym piszesz (tak btw. to pewnie też jego wina, że Gargułą nie potrafił mu podać prostej piłki w Białymstoku, że Stilić nie potrafił podać w Warszawie albo nie trafił do pustej z podania Pawła... zapewne zirytowali się, bo Paweł "machał łapami"...).

No przypominam, najpierw uzbierał multum punktów na jesieni, które dawały pi razy drzwi pierwszą ósemkę.
Ile bramek strzelił Brożek/Stilic itp pod wodzą Moskala a ile Smudy? Jak gra Guła i tak dalej. Ile setek przewalił Brożek wiosną, zawsze nie lubiłem tych jego gestów. Zwracam na to uwagę na jesieni jak coś nie poszło to nie machał łapami, a teraz znowu nic nie strzela i ma pretensję do całego świata.

Smuda przynajmniej dawał gwarancję dużej ilości punktów na jesieni, a z Moskalem będzie na jesieni tak jak na wiosnę Smudową. Więc bezpiecznej zaliczki nie będzie.

Cytat:

Jeśli mowa o dociągnięciu do pierwszej ósemki to:
Smuda wiosną - 0,25 pkt/mecz
Moskal wiosną - 1,43 pkt/mecz

Których trenerów zwolnił Brożek?
A jak wybierasz 4 mecze to równie dobrze można mówić, że Moska 0 punktów na mecz. Przypomnij sobie ile punktów miał Smuda, Brożek, Stilic strzelali bramki regularnie. Jak to jest, że duet Brożek/Stilic trybi pod jednym trenerem a Ci sami piłkarze po zmianie trenera nie ogarniają najprostszych akcji.

Zaczęło się od zwolnienia Dana Petrescu a potem było sporo takich cudownych przemian

Zresztą wybacz ale jeśli na potrzebę dyskusji wymyślasz fakty z kapelusza to nie mamy o czym dyskutować Moskal w 2015 zdobył jakieś 1,1 punkta na mecz nie wiem skąd wyczarowałeś te 1,43. Policzyłeś mecze z Legią i Jagielonią do 85 minuty?

Cytat:

Smuda nie powinien się w Wiśle w ogóle pojawić był tylko, gwarantem marazmu zapoczątkowanego zatrudnieniem Probierza. Gwarantował ze o nic nie będziemy walczyć. Przypomnij mi ile punktów zdobyliśmy w zeszłym sezonie po tym jak Smuda orzekł, że on potrzebuje tylko trzech?

I przypominam, że potrafiliśmy pod jego oświeconą batutą przegrać pięć meczów z rzędu. Więc nie wiem skąd bierzesz punkt/mecz.

W tym roku miało być to samo, ale całe szczęście dostał kopa i nagle z drużyny która walczy o ósemkę staliśmy się galaktikos którzy powinni wygrywać z każdym a jak się nie udaje to wina trenera. Wcześniej winne były "grajki za 5 zł" teraz już winny trener. Kabaret.
Kolejny przypadek krótkiej pamięci, wszystkie mecze z 2015 pamięta ale jakoś o tym, że drużyna na jesieni grała jak z nut mieliśmy pretendenta do korony króla strzelców to już nikt jakoś w ogóle nie pamięta.

Smuda miał wyniki, wali mnie co mówił i jak się prezentował, broniły go wyniki sporo ponad stan których Moskal nie uzyska w żadnen sposób. Fajny z niego człowiek ale żaden trener.

Zresztą pogadamy po rundzie jesiennej 2015 czy Brożek będzie w czołówce strzelców i czy będziemy w czubie tabeli. Nie wiem czy jest na to matematyczna szansa jak wygramy 3 mecze i będziemy dostawać bęcki od wszytskich.

Drozd 06.06.2015 20:42

A tak że Stilic, to "syn"Smudy" i kiedy się okazało, że po rundzie odlot to zaczął sabotować grę. Dlatego z Brożkiem mu nie wychodziło bo Brożek chciał grać a nie udawać.

Możesz mi powiedzieć jakież to wyniki miał Smuda? Bo ja pamiętam, że takie jakie mu pozwolili mieć, żeby walczącym o splendor nie wchodzić w paradę. Dlatego w jesieni Smuda wygrywał bo nie miało to żadnego znaczenia. Jak przyszły mecze o czymś decydujące to Smuda dostał w pałę pięć razy z rzędu. Trzeba też dodać, że sam przygotowywał wszystkich na taką kolej rzeczy i zupełnie się tym nie przejmował.

Natomiast bądź tak dobry i nie baw się w proroka co będzie na jesieni, jak to będziemy dostawać bęcki i tym podobne brednie. Bo zwyczajnie się ośmieszasz...

Ajax 06.06.2015 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1403400)
A tak że Stilic, to "syn"Smudy" i kiedy się okazało, że po rundzie odlot to zaczął sabotować grę. Dlatego z Brożkiem mu nie wychodziło bo Brożek chciał grać a nie udawać.

Możesz mi powiedzieć jakież to wyniki miał Smuda? Bo ja pamiętam, że takie jakie mu pozwolili mieć, żeby walczącym o splendor nie wchodzić w paradę. Dlatego w jesieni Smuda wygrywał bo nie miało to żadnego znaczenia. Jak przyszły mecze o czymś decydujące to Smuda dostał w pałę pięć razy z rzędu. Trzeba też dodać, że sam przygotowywał wszystkich na taką kolej rzeczy i zupełnie się tym nie przejmował.

Natomiast bądź tak dobry i nie baw się w proroka co będzie na jesieni, jak to będziemy dostawać bęcki i tym podobne brednie. Bo zwyczajnie się ośmieszasz...

Dokładnie Smuda pozwalał na grę w mistrzowskiej 8 i spokojne utrzymanie. Co na naszą kadrę jest wynikiem ponad stan posiadania. Rozumiem, że Brożek seryjnie nie strzelał bramek przez Stilica???:haha:Dobre Stilic mu coś do butów wkładał czy co?

A Moskal na dzień dzisiejszy ma wyniki pozwalające się realnie obawiać o utrzymanie w lidze to jest fakt.
Smuda dawał spokojnie pierwszą 8 to jest fakt.
Jeśli będziemy grali na jesieni tak jak na wiosnę będziemy w okolicach strefy spadkowej to jest fakt.

Rozumiem, że przewidywanie, że Moskal na jesieni będzie miał dobre wyniki to nie jest ośmieszanie się w Twoim mniemaniu?

Drozd 06.06.2015 21:23

Jasne, zwłaszcza w tym roku po wiosennych popisach Smudy pierwsza ósemka była gwarantowana. A tak, zapomniałem, że dla Smudy to jest wynik ponad stan, a dla Moskala kompromitacja, kolego obiektywny...

Bzdura, a nie fakt. Moskal awansował do pierwszej ósemki i to jest fakt
Smuda dawał jedno, poziom "Smuda jak się uda"
Jeżeli będziemy grać tak jak na wiosnę to będzie szansa na mistrza.

Brożek kolego nie strzelał bramek bo Stilic sabotował grę, patrz rozegranie przewagi 3/2 pod koniec pierwszej połowy w Warszawie. Za takie zachowanie powinien wylecieć z boiska, a on grał i w drugiej połówce znowu zmarnotrawił wysiłek tych którym na wyniku zależało. Obawiam sie że takich zachowań było więcej choćby gruby w Białymstoku. A tacy jak Ty eksperci winą za kretyńskie zachowania doświadczonych grajków obarczają trenera. Całe szczęście nie jest was za wielu...

Ajax 06.06.2015 22:26

Awansował bo musiał, przez przypadek coś wygrał i się udało. Gdyby Smuda na jesieni zdobył tyle punktów co Moskal oglądalibyśmy mecze z innymi drużynami. To jest fakt.

Jeśli nie widziałeś tabeli po rundzie jesiennej to nie wiem czy mamy o czym rozmawiać bo jeśli zaprzeczasz tak oczywistym sprawom jak ilość punktów to polecam szybki powrót do rzeczywistości.
Jasne wszyscy widzieliśmy tylko miesce w czubie tabeli i seryjne strzelanie bramek zero poziomu - nie to Kazimierz Moskal w końcu wygrał z dwa mecze!!
A możesz mi wytłumaczyć jakim cudem wygrywając dwa mecze będziemy mieli szanse na mistrza reszta drużyn się wycofa czy przestaną grać po 80 minucie??

Ale w czym Stilic przeszkadzał Brożkowi strzelać jak już ten miał klarowne sytuacje? Sabotował mu buty bo dalej nie rozumiem.

I wytłumacz mi jeszcze jedno czemu taki świetny trener pozwalał na grę piłkarza sabotującego mecze? Zdajesz sobie sprawę, że na jesieni Stilica nie będzie w drużynie to dalej ten biedny Brożek nie będzie strzelał? Bo Stilic będzie go sabotował smsami?

Jeśli przerąbalibyśmy jedno spotkanie w końcówce ok. Ale jeśli przegrywanym je seryjnie i podobnie działo się w innym klubie prowadzonym przez tego samego trenera to coś jest nie tak.

Zresztą pogadamy po rundzie jesiennej. W końcu idziemy na mistrza :D.

Jeszcze do poprzedniego Twojego postu przypomnij mi ile meczy o stawkę wygraliśmy za aktualnej kadencji Moskala bo jak dobrze policzyć to wyjdzie coś pomiędzy zero a nic.

filemon 06.06.2015 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1403396)
A jak wybierasz 4 mecze to równie dobrze można mówić, że Moska 0 punktów na mecz. Przypomnij sobie ile punktów miał Smuda, Brożek, Stilic strzelali bramki regularnie. Jak to jest, że duet Brożek/Stilic trybi pod jednym trenerem a Ci sami piłkarze po zmianie trenera nie ogarniają najprostszych akcji.

Zaczęło się od zwolnienia Dana Petrescu a potem było sporo takich cudownych przemian

Zresztą wybacz ale jeśli na potrzebę dyskusji wymyślasz fakty z kapelusza to nie mamy o czym dyskutować Moskal w 2015 zdobył jakieś 1,1 punkta na mecz nie wiem skąd wyczarowałeś te 1,43. Policzyłeś mecze z Legią i Jagielonią do 85 minuty?

1. A ile meczów Smudy wiosną mam wybrać skoro rozegral 4? Szesnaście, dwa i pół czy może właśnie cztery? Nie ma znaczenia forma sprzed ponad kwartału, bo analizujemy wiosnę i to czy Smuda by dociągnął do pierwszej ósemki.
2. Powiedziałeś, że zwalniał trenerów. Dan Petrescu to jeden trener, kto jeszcze konkretnie spośród "sporo cudownych przemian"?
3. Mówimy cały czas o awansie do pierwszej ósemki, zamiast oskarżać bzdurnie, naucz się czytać ze zrozumieniem. Legia 2-2, sąsiadka 2-1, Jaga 2-2, Górnik 1-1, Bielsko 2-2, Korona 2-0, Śląsk 0-1. To daje 10 punktów w 7 meczach, czyli, tak jak napisałem ("fakty z kapelusza" :lol: ), 1,43 pkt na mecz.

Wyniki Smudy jesienią - super, ale im bliżej wiosny, tym gorzej gra (i zdobycz punktowa) wyglądała. Przychodzi Moskal i wyniki okresowe podskakują o ponad punkt na mecz. Dla mnie zmiana na plus. Grupa mistrzowska to inna, niezbyt przejrzysta, bajka.

Ajax 06.06.2015 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1403414)
1. A ile meczów Smudy wiosną mam wybrać skoro rozegral 4? Szesnaście, dwa i pół czy może właśnie cztery? Nie ma znaczenia forma sprzed ponad kwartału, bo analizujemy wiosnę i to czy Smuda by dociągnął do pierwszej ósemki.
2. Powiedziałeś, że zwalniał trenerów. Dan Petrescu to jeden trener, kto jeszcze konkretnie spośród "sporo cudownych przemian"?
3. Mówimy o awansie do pierwszej ósemki, zamiast oskarżać bzdurnie, naucz się czytać i liczyć. Legia 2-2, sąsiadka 2-1, Jaga 2-2, Górnik 1-1, Bielsko 2-2, Korona 2-0, Śląsk 0-1. To daje 10 punktów w 7 meczach, czyli, tak jak napisałem ("fakty z kapelusza" :lol: ), 1,43 pkt na mecz.

No właśnie to jak liczysz mecze wiosenne Smudzie to policzy wszystkie mecze Moskala wtedy na meczy wychodzi około 1,1 punkta. Ucinasz mecze z grupy mistrzowskiej bo mniej Ci to pasuję. A jeśli nie ma znaczenie forma sprzed kwartału to policz punkty Moskala z samej rundy mistrzowskiej wtedy to już w ogóle wychodzą "cudowne" wyniki. Jeśli dobrze pamiętam to nawet poniżej 1 na mecz. Ale spoko Smude trzeba było wywalić bo nie było wyników a Moskala trzeba zostawić bo nie ma wyników:D Genialne.

Można się czarować jak się chce ale drużyna Kazmierza Moskala nie zdobywa punktów i przegrywa wszystkie ważne mecze.

Drużyna Franciszka Smudy zdobywała punkty przez część sezonu i przegrywała wszystkie ważne mecze.

Z dwojga złego wolałem Smudę.

filemon 06.06.2015 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1403416)
No właśnie to jak liczysz mecze wiosenne Smudzie to policzy wszystkie mecze Moskala wtedy na meczy wychodzi około 1,1 punkta. Ucinasz mecze z grupy mistrzowskiej bo mniej Ci to pasuję. A jeśli nie ma znaczenie forma sprzed kwartału to policz punkty Moskala z samej rundy mistrzowskiej wtedy to już w ogóle wychodzą "cudowne" wyniki. Jeśli dobrze pamiętam to nawet poniżej 1 na mecz. Ale spoko Smude trzeba było wywalić bo nie było wyników a Moskala trzeba zostawić bo nie ma wyników:D Genialne.

Można się czarować jak się chce ale drużyna Kazmierza Moskala nie zdobywa punktów i przegrywa wszystkie ważne mecze.

Drużyna Franciszka Smudy zdobywała punkty przez część sezonu i przegrywała wszystkie ważne mecze.

Z dwojga złego wolałem Smudę.

Nie rozumiesz, że bierzemy pod uwagę okres poprzedzający awans do pierwszej ósemki? Z wynikami Smudy (0,25) był nierealny, dopiero przyjście Moskala (1,43) pozwoliło na to. Żadne "bo mniej Ci pasuje", tylko fakty, liczenie w tym kontekście jesieni Smudy czy grupy mistrzowskiej jest błędne. Stoisz na stanowisku, że Smuda by awansował do górnej ósemki. Twoje prawo, szanuję, ale nie możesz w tym kontekście liczyć meczów z jesieni czy meczów po awansie, to byłoby bez sensu, mylące.
Ponawiam pytanie jaki był inny niż Petrescu trener zwolniony przez Brożka, w końcu "zwalniał trenerów" :-)

PiVoSH92 07.06.2015 00:08

No to żeby było realnie - ile pkt/mecz ma Smuda za wiosnę 2014? To chyba powinno wyjaśnić co-nieco, a na pewno nie będzie to 1,4.

Mixu 07.06.2015 01:33

Smuda zostal pogoniony niw tylko za wyniki, zostal zwolniony rownież za sianie defetyzmu i krytykowanie transferow.

Kosztowal 50 tys zl. za miesiac. Moskal kosztuje moze z polowe tej ceny. Jesli otrzymujesz usluge o podobnej jakosci ale za pol ceny to chyba sie cieszysz co nie? Ale tak wiem Ajax, ty wolisz Smude..

Smuda to prawdziwek, naturszczyk, dyzma ktory jest kiepski wizerunkowo dla klubu. Pewnie bedzie wiecej takich jak ja ktorych bolaly oczy patrzac na niego.

Smuda powiedzial ze nie potrzebuje trenera od przygotowania fizycznego bo on sie wszystkim zajmie..za jego wyplate :)

Ajax proszę cię

wolfy 07.06.2015 01:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1403420)
Kosztowal 50 tys zl. za miesiac. Moskal kosztuje moze z polowe tej ceny. Jesli otrzymujesz usluge o podobnej jakosci ale za pol ceny to chyba sie cieszysz co nie?

Widzisz, tylko że my płacimy Smudzie i Moskalowi JEDNOCZEŚNIE. Innymi słowy, otrzymujemy tą samą usługę za 150% ceny samego Franza:D Do tego u Smudy były jaja na konferencjach prasowych gratis. Od początku pisałem, że to będzie słaba zamiana:D

Nie, żebym był zwolennikiem zwolnienia Moskala. Wręcz przeciwnie. Chciałem tylko zaznaczyć, że klubem nadal rządzą idioci.
Jak będziemy płacić trzem trenerom, a nie będziemy - zawodnikom, to nie widzę naszej przyszłości w różowych barwach...

jova 07.06.2015 03:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1403405)
Moskal awansował do pierwszej ósemki i to jest fakt

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1403414)
Mówimy cały czas o awansie do pierwszej ósemki

Chyba powinniście nazywać to utrzymaniem pierwszej ósemki. Mówienie o awansie jest mylące. Sugeruje, że byliśmy poza ósemką.

Gdy Smuda odchodził tabela wyglądała tak:
http://i.imgur.com/8cc7fcD.png

Wiosna 2014:

http://i.imgur.com/H1ptsJb.png

Mecze Moskala na wiosnę 2015:

http://i.imgur.com/q3WOS3H.png

O ile w przypadku Smudy mocne jesienie i słabe wiosny były normą praktycznie w każdym klubie, który prowadził, to w przypadku Moskala rzeczywiście można się obawiać, czy też w kolejnej rundzie nasza gra się poprawi.

wiesniak842 07.06.2015 04:32

Nie wiem jaki cel maja takie pseudoporownania. Dajmy Moskalowi popracowac dokladnie taki sam czas co Dyzmie, wtedy bedzie mozna porownywac bo poki co to nie ma zadnego sensu.

filemon 07.06.2015 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1403422)
Chyba powinniście nazywać to utrzymaniem pierwszej ósemki. Mówienie o awansie jest mylące. Sugeruje, że byliśmy poza ósemką.
(...)
Mecze Moskala na wiosnę 2015:
(...)

Ad. 1 Będąc np. na szóstym miejscu awansujesz do pierwszej ósemki (jako późniejszego etapu), tak jak będąc np. na drugim awansujesz do pucharów, "awansować" dla mnie akuratne, a nie mylące :-)
Ad. 2 To dopiero jest mylące! Jeśli chcesz ich porównać, to wliczanie meczów z grupy mistrzowskiej jest błędem. Zasadna by była tabela z rundy wiosennej w wykonaniu Moskala, nie całość (bez meczów "po awansie" jeśli dywagujemy czy takowy był realny za Smudy czy dopiero za Moskala). Już prędzej można porównać grupy mistrzowskie obu panów (Smuda 2014 i Moskal 2015).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl