![]() |
Cytat:
A dlaczego blad? Bo jest to zwykle pod****ianie wiekszosci krajow UE ,ktore defacto nic nie znaczy. Ja mam takie zdanie ze jesli juz byc w mniejszosci to w sprawach ktore sa dla nas wazne i o czyms decyduja a to jest taki typowy zabieg w stylu - 'niezapominajcie ..... ze ja was nie lubie':> Inna sprawa ze ten traktat powinien okupowac juz kosz na smieci ,bo jest smiech na sali jak najpierw wszyscy zgodnie twierdza ze wszystkie kraje musza go ratyfikowac, a gdy noga sie powinela ,juz przebakuje sie o powtornym referendum. Rownie dobrze moga zrobic cotygodniowe referenda i w koncu w ktoryms wygraja;) Cytat:
|
Cytat:
W Danii zrobiono przecież jeszcze jedno referendum . Natomiast Norwegia nie była sygnatariuszem , tylko wypowiadała się w referendum nad zgodą na przyjęcie tego traktatu i wstąpieniem do UE . Więc też był ,,martwy" , Nicea też była ,,martwa" i Lizbona też jest ,,martwa'' . Dziwnym trafem tak się zdarzyło , że wszystkie traktaty zmartwychwstały , tylko tym razem ten jest wyjątkowo bezprzedmiotowy , ze upoważnia L.K do jego niepodpisywania . Cytat:
Jeżeli staniemy na drodze przyjęcia tej umowy , to pójdziemy nie tylko w poprzek interesom Francji , tylko interesom całej Unii . Sakrozy nie działa wyłącznie w egoistycznym interesie Francji , bo gdyby każdy tak działał , to integracja europejska nie miała by miejsca . Cytat:
Cytat:
Cytat:
A nie żadne działania w imię obrony demokracji irlandzkiej i tym podobne kiełbaski :) Tak samo jak ten pan biznesmen z Irlandii . ..– Lepszego startu do politycznej kariery nie można sobie wyobrazić. On chce się wspiąć na samą górę. Ma pieniądze, ma popularność, teraz potrzeba mu już tylko jednego. Władzy." Idealne podsumowanie :) |
Cytat:
1) skoro nic nie znaczy, to czemu kraje inne sie pod****ą? 2) dlaczegotraktat nie okupuje śmietnika? Czy uważasz, że to dobrze? Czy przyjecie tego traktatu przez Polske zsprawi, że on siew tym śmietniku znajdzie? Uwżasz ze cotygodniowe referendum jest OK? |
1. No bo znajac zycie oni cos wykminia ze i tak to przejdzie
2.uwazam ze to zle, w ogole uwazam za zle referenda o czyms o czym 'zwykly czlowiek' nie ma zielonego pojecia ale jesli juz tak jest to bezapelacyjnie powinien sie skonczyc etap tego traktatu i zaczac etap tworzenia nowego(byle to tylko nie polegalo na przeunieciu kropki i dodaniu przecinka). |
@Mareq
być może, nie wiem dokładnie jak przebiegała ratyfikacja traktatu z Maastricht, nie będę się spierał. Nie zmienia to faktu, że żaden z nich nie powinien "zmartwychwstać". Jak się nad czymś głosuje i odrzuca, to nie ma powrotu. Europa tego nie chce. Przypomnę, że już w trzech krajach odrzucono konstytucję/traktat. I również w Wielkiej Brytanii by odrzucono, gdyby było referendum. Traktatu chcą przede wszystkim politycy. A narody są w tym względzie znacznie bardziej podzielone. |
To jest tak ze unia chce byc 'och ach' -pokazywac jak to wszystko pieknie idzie.Tu kompromis, tam wszystkie kraje sie zgodzily -taki wersalowy bełkot.
Nie wzieli tylko pod uwage tego ze sa kraje ktore sa zamozne i maja gdzies to wszystko. My jeszcze jestesmy na etapie gdzie + Unijne sa widoczne.Inne kraje maja wlasne problemy, stad 0 entuzjazmu wsrod ludzi i po czesci tez przez politykow ktorzy to wykorzystuja. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie bredź - a jesteśmy pod ruską? Zawsze mnie smieszy, że aby się uchronić przed nią powinniśmy udać się w "opiekuńcze" ramiona Berlina. I na zaś - jakie sukcesy odniosła rusyfikacja, a jakie germanizacja. |
Taka dola państwa o mniejszych wplywach ,ze szuka wsparcia ( nie myl z byciem wasalem) u panstw silnijeszych,chyba ze sie jest krezusem w regionie (tak jak Rosja ) i sie rozdaje karty .My na tle Rosji i europy zachodniej nawet jestesmy najwyzej dupkami zolednymi :lol: i do bycia asem nam bardzo duzo brakuje (uzywajac terminologii karcianej:lol: ) Dazyc do tego mozemy tylko droga unijna , i stopniowo goniac gospodarki zachodnie .
Dziwi mnie ze tak chwalisz teraz Rosje ,a z drugiej strony tak zazarcie sie klocisz o agentow PRL itd. itp. Pisanie ze u ruskich bylo lepiej...no w Katyniu zamordowano mniej osob niz w Oswiecimiu...o innych oczywistych rzeczach psiac nie ma sensu |
Cytat:
|
Pan Brudzinski jak to polityk,ma pretensje do wszystkich dookola,do PO ze im nie pozwala wprowadzac PIsowskich ustaw czyli de facto nie pozwala im rzadzic . Brudzinski miales 2 lata na to...
|
Nie o to chodzi, że nie pozwala wprowadzać PiSowskich ustaw, tylko o to, że PiS składa projekt ustawy a Komorowski zamiast poddać ją pod głosowanie (gdzie by przepadła, bo PiS nie ma większości) trzyma ją zamkniętą w szufladzie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja nie narzekam na Bronka, tylko wskazuję, że komentarz K_2 do słów Brudzińskiego jest chybiony, bo Brudziński o co innego ma pretensje.
|
Cytat:
"Zamrażarka" nie jest zresztą wymysłem PiSowskim (czyli Marszałków Jurka i Dorna) wcześniej również takie manewry stosował Borowski. Edit. Oczywiście 1q2 ma rację, że w kwestii ustway deubekizacyjne zawalił sam PiS:/. W tym przypadku mam ogromne pretensje do Dorna, który nie wprowadził tej ustawy przed końcem kadencji w obawie że komuniści nie poprą samo rozwiązania Parlamentu. |
Wiadomo ze PO chce to pod siebie podpiac i bardzo madrze - byle to poszlo szybko , konkretnie no i co najwazniejsze, zeby bylo zgodne z prawe.Teraz napisac kto wierzy ze tak bedzie:>
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:rotfl: Inna sprawa, ze komisja w sprawie blidy to by byla farsa. |
Cytat:
Samo stawianie tezy nie jest złe, złe może być co najwyżej jej dowodzenie. |
No chłopaki - wypada sie tylko cieszyc. Mnie g**o obchodzi z czyjej inicjatywy ta ustawa. Cos mi jednak podpowiada, że założenia ustawy PO o deubekizacji nie będą się różnić niczym od projektu ustaw korporacji prawniczych o dopuszczeniu ludzi bez nazwiska do zawodu.
Ale zobaczymy - póki co jest standart tego rządu a więc zapowiedzi - za chwile Tusk bedzie zpaowiadał pogodę - z tym, że tutaj miałby nawet sporą sprawdzalnosć - przez co mógłby podnieść statystyki he he http://img379.imageshack.us/img379/381/zuchsl5.jpg |
Cytat:
To nie o tej książce tylko tak ogólnie. |
Konferencja o Traktacie Reformującym, mec. Stefan Hambura, Kalisz 17 lutego 2008 [MP3, 4MB]
|
Cytat:
:lol: Zerknij w podręcznik historii i np. spójrz sobie jaka pozycja była Polski w 1310 a jaka sto lat później. No ale aby o tym pamietać nalezaloby cos ze szkoły wynieśc. Cytat:
Może trza wprowadzic prawdziwe reformy aby był skok.. Cytat:
Wiem ze to szokujące, że nie widze w Rosji jakieś większego zagrożenia (oczywisicie nastapi zmiana gdyby wchłoneła Ukraine i Białorus - ale póki co nawet z tym sobie poradzic nie może).. I po pierwsze co ma jedno z drugim wspólnego? A po drugie aby to zrozumieć - musisz przyjąc mój punkt widzenia - a on jest banalny - baczę wyłącznie na nasz interes. Cytat:
Niemcy tak (i warto przypomnieć że Niemcy tak naprawdę zaczynają się za Łabą, a Berlin kiedyś był słowiańską wsią, podległą Gnieznu). W XX wieku Niemcy miały wschodnie granice nad Prosną czy Niemnem, a w polskim Wrocławiu (jednym z najważniejszych grodów-miast poczatków naszej państwowości) przed 45 Polak-autochton był tak częstym zjawiskiem jak łoś w Paryżu. |
Cytat:
-------------------------------------------------------------------------------------------- Pierwszym śmiertelnikiem powstałym z grobu - był Łazarz - wskrzesił go Jezus Drugim w historii świata, śmiertelnikiem powstałym z grobu, który i Jezusa i Łazarza - miał szeroko w poważaniu jest Edward Gierek. Zmarło mu sie 7 lat temu - ciało jego nie dosć że już nie cuchnie to zgniło. Mimo to został wskrzeszony przez niemiecki dziennik -Dziennik i portale internetwe, w tym walterowski onet. Jest to epokowe wydarzenie i stawia pod znakiem zapytania sens wiary katolickiej i istnienia Boga ... |
Jak widać w Gazecie Wybiórczej po miłosierdzie trzeba stać w kolejce i znajdują się w niej "równi i równiejsi":-/
http://fakty.interia.pl/polska/news/...orczej,1139817 "... Helena Łuczywo: Zaraz dostaniesz faksem zwolnienie. Widzisz, nie jesteśmy bezwzględnymi kapitalistami, tylko humanitarnymi demokratami, dlatego nie dzwoniliśmy do ciebie w lutym, kiedy gorzej się czułeś..." |
Cytat:
|
Cytat:
Nie widzisz w Rosji zagrozenia ? Ciekawe czemu tak usilnie od lat staramy sie od niej uniezaleznic? To jest potezny kraj o imperialnej charakterystyce i chce miec wplywy wszedzie ,no ale tego to tlumaczyc chyba nie trzeba. Rosjanie nie sa nas w stanie wykonczyc ? A czy my caly czas musimy byc przez kogos wykanczani ? Nie mozemy w koncu byc silnym panstwem z efektywna gospodarka zblizona (za pare albo i parenascie :lol: lat) do Francji czy Niemiec?Nie my musimy byc mesjaszem narodow ,martyrologia forever |
Wilku ma w tej kwestii inne zdanie -bardziej boi sie zagrozenia ,nazwijmy to pokojowego ,ze strony Niemiec, niz czysto militarnego ze strony Rosji.
Ja to poniekad rozumiem, lecz jednak patrzac daleko w przyszlosc, zdecydowanie bardziej obawiam sie ruskich. |
Cytat:
Wiesz co było przed 1310? - rozbicie dzielnicowe właściwie podbicie Polski przez Czechy itd.. i nie było żadnych widoków na to że Polska będzie 100 lat póżniej mocartwem. Wiesz co może być za 100 lat? - ja nie, ale przy sprzyjacym zbiegu okolicznośći sznase zawsze na to są. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to że Niemiszki zrozumiały iż wojna ich cofa i lepiej spokojnie metodycznie zwiekszać swoją siłe i wpływy pokojowymi metodami to inna inszość - skutek się liczy. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zbychu - więcej dystansu do siebie.... Bardzo dobrze zrobił - ten filmik powinien być w co drugim poście w każdym wątku. Mareq wyklinał niebiosa, że o traktacie w Irlandii decyduja jakieś wiejskie chłopy co to literek nawet nie umieja składać i traktatu na oczy nie widziały.. Cytat:
Olo: Dlaczego?... Franz powoli mówi: W imię zasad, s****ysynu.... - czy kiedyś to plugastwo zazna sprawiedliwosci? |
Biorąc pod uwagę jaką funkcję pełni w sejmie Wałęsa , to jest wstyd że nie potrafił odpowiedzieć na tak podstawowe i proste pytania . Przecież oni ich nie pytali o procedury ustawodawcze , tylko o podstawowe kwestie dotyczące funkcjonowania instytucji jak chociażby ile wedle traktatu trwa kadencja przewodniczącego rady europejskiej . To , że Martyniuk , Cymański czy Czarnecki nie wiedzieli , to mnie nie dziwi wiele bym się po nich nie spodziewał a oprócz Czarneckiego to i funkcje które pełnią ich do tego nie obliguje .
Co i tak absolutnie nie wpływa na to , że dalej uważam że zgodę na przyjęcie skomplikowanej umowy międzynarodowej powinno wydawać ciało przedstawicielskie pod postacią parlamentu a nie naród w drodze referendum. |
Cytat:
.... |
Przy okazji uwolnienia Ingrid Betancourt warto wspomnieć, że jedynym krajem Ameryki Pd, gdzie nie ma problemu z czerwonym (z resztą czy jest jakiś inny?) terrorem jest Chile.
|
Cytat:
Pewnie gdyby sens europaństwa streścić w zwięzłych rozdziałach zrozumialych dla wiekszości, to by się okazało że ta cala unifikacja nie jest niczym atrakcyjnym, a jest to w praktyce stworzenie nowego panstwa.A ze ludzie by tego tak grzecznie nie przyjeli, to rozmylo sie wszystko do 3000 stron ktorych i tak nikt nie przeczyta, więc musimy zaufać parlamentom, hehe. Spryciarze. |
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ji_na_psy.html
Cytat:
Kod:
- Pies to w islamie stworzenie nieczyste - zaprotestował Mohammed Asif, radny i przedstawiciel społeczności muzułmańskiej w DundeeAle dają po dupie - czekam tylko aż się w końcu ktoś obudzi i pierd ... ręką w stół - bo jak się jest w gościach to się siedzi cicho, a jak się nie podoba - to wypier ... na Wschód. ---------------------------------------------------------------------- http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ozdrawial.html Cytat:
Oj i znowu kolejnemu redaktorowi żyłka pękła ... tylko nie wiadomo czy na czole czy na dupie ...:-p Kolejna w ostatnich miesiącach taka sprawa i kolejna przegrana ... "Wyborczej" :) |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl