![]() |
Bądź co bądź, podoba mi się to, w jaki sposób przepuszczają piłkę partnerowi, robiąc tym samym na szaro kilku obrońców.
|
Ogladalem te bramki z Lecha i musze stwierdzic ze jestem delikatnie zszokowany.
Chlopaki graja z ogromnym romzachem i polotem, bardzo szybko operuja pilka, wiedza jak sie ustawic i co maja zagrac z partnerem. Ogolnie jestem bardzo pozytywnie nastawiony dla takiej gry...Im sie chce:) |
Jeleń , Chrapek , Papież ,Rado wprowadzać ich do pierwszej drużyny
|
Jelenia bym nie wprowadzał.Ale Papieża,Rado i Chrapka tak.I dołożył bym jeszcze Ligenze lub Nalepe
|
Jak już coś to musi być to stopniowe.Wyrożniający się graczy jako nagodę powinni pojechać z pierwszą drużyną np na obóz przygotowawczy- tam trener będzie mieć wszytkich na oku i obiektywnie oceni, czy mają jakikolwiek cień szansy na granie chociazby ogonów, czy nie.
Ale szczerze mówiać cienko to widzę, bo w zimie szykuję się dosyć poważna transferowa ofenywa. A tego Branco zostawcie w spokoju, bo jest naprawdę dobrym graczem.On coś gra a tak naprawde (podobnie jak Boukhari) nie mieli styczności z piłka pół roku.Ocenicie ich po okresie przygotowawczym w zimie.Na treningach prezenuje się wręcz wybornie. |
Oglądam tylko skróty z ME, i śledzę ich wyniki więc mój osąd nie jest poparty jakąś gruntowną analizą, ale wydaje mi się, że gra naszej młodej dużyny nie wynika z faktu, że mamy tam jakieś niesamowite talenty i super piłkarzy. Drużyna jest po prostu dobrze poukładana taktycznie, zgrana, dobrze przygotowana fizycznie i jest w niej świetna atmosfera. W połączeniu z faktem, że w ME gra jest bardzo "delikatna" wręcz bezkontaktowa, pozwala jechać po przeciwnikach, ale niestety nie przekłada się na potencjalne wzmocnienia które można przesunąć do pierwszej drużyny.
Taki piłkarz, w Ekstraklasie traci wszystkie atuty dzięki którym teraz błyszczy - zgranie z kolegami, pewność siebie, wypracowane schematy, dobrą atmosferę, i możliwość spokojnego klepania piłki. W Ekstraklasie gra się 25% szybciej, ma się dużo mniej miejsca, trzeba pokazać opanowanie piłki na pełnej szybkości, bo jak się nie biegnie na pełnej, to Cię obrońcy zmiażdżą i zadepczą. I tacy piłkarze sobie nie radzą. Prawdopodobnie nie radzą sobie nawet na treningach I drużyny, dlatego tak mało ich wchodzi do głównego składu. Chlubnymi wyjątkami są na razie Małecki, Brożki, Mączyński (mniej, bo cały czas tylko I liga z ŁKS). Miał szanse Leszczak, ale chyba sobie przetrącił karierę. Mam nadzieje, że któryś z aktualnych wiodących graczy z ME przeskoczy poziom wyżej, ale przestrzegam przed strasznym podniecaniem się wynikami w ME. Bardziej to dobrze świadczy o Kulawiku, niż o potencjale piłkarzy. |
Nie ma co się oszukiwać, że pół Młodej Wisły będzie grało wyśmienicie w pierwszej drużynie. Nie w najbliższej przyszłości, ale w ogóle. Myślę, że jeśli 2-3 zawodników z obecnego składu znalazłoby sobie miejsce w pierwszej jedenastce w przeciągu najbliższych 2 lat to byłby to na pewno sukces. Szczególnie, że w kwestii szkolenia młodzieży nie jesteśmy potentatem. Nawet na krajowym podwórku...
Niemniej jednak każde zwycięstwo Wisły serce raduje. A jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma i z wyników młodych cieszyć się trzeba. Bo w "starszych" na razie możemy jedynie wierzyć, a do bycia w pełni zadowolonym z ich postawy jeszcze trochę brakuje.. :] Zatem do boju Młoda Wisła! |
Cytat:
|
Cytat:
|
pijesz, nie pisz ;)
|
Jak widziałem Rado na treningach z pierwszą drużyną, to wcale od nich nie odstawał, a wolne bił fantastycznie ;]
|
należałoby odpowiedzieć sobie na pytanie, czy to, że
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Skrót meczu przypomina mi grę Wisły z przełomu wieków- definitywnie brak pressingu, dlatego gra wygląda na prowadzoną z polotem. Oczywiście nie ujmuje niczego chłopakom, którzy pokazali, że czas na nich w dorosłej piłce. |
hmm cieszę się że chłopaki wygrywają no i tak jak ktoś tam wyżej pisał kilku powinno jechać w zimie z seniorami na obóz i grać w sparingach w 1 drużynie
a co to tej całej ME to moim zdaniem dużo lepiej by było gbyby oni mogli grać jako II Wisła w jakiejś tam 3 czy 4 lidze tak jak było kiedyś, tylko że wtedy byli też seniorzy w rezerwach a oni normalnie tym młodym składam powinni się ogrywać bo ME to napewno niższy poziom niż chociażby 3 liga ( dawna 4 liga ) p.s. przynajmniej były by derby z hutnikiem :D:D:D |
Co do Krzysia Mączyńskiego to chyba sie z nim pożegnamy. Nie ma co gościa trzymać i cały czas wypożyczać skoro żaden szkoleniowiec nie chce na niego postawić. Moim zdaniem od Jirsaka nie odstaje, Garguła niestety wiele lat u nas nie pogra i Krzysiek mógłby u nas się wpasować. No ale skoro żaden szkoleniowiec nie ma na tyle odwagi[?] żeby konsekwentnie na niego stawiać, no to trudno.
Albo sprzedać, albo dać prawdziwą szansę. Lubię faceta, trzymam kciuki za niego i życzę powodzenia, jakąkolwiek drogę obierze. Bo kolejny rok utrzymany w ten sposób będzie bez sensu, szcz. dla niego. Rado na pewno nie odstaje, co pokazał na początku sezonu za Kulawika. On nie tylko nie był w tyle za starszymi, ale był jedynym [jednym z kilku] do których nie można było mieć pretensji (np. w Chorzowie). Wszyscy w Wiśle grać pewnie nie będą, ale jak wszystkich przetracimy na przeciętnych obcokrajowców to mnie do czubków wezmą bo oszaleję. ;) |
Cytat:
to nawet nie chodzi tylko o poziom ale o możliwość gry w wieku 16-18 lat przeciw dorosłym chłopom wtedy na siłę trzeba przeciwstawić się techniką bo nie każdy dorównuje w tym wieku fizycznie zawodnikom w wieku 20-35 lat (w tym wielu z przeszłością ekstraklasową i pierwszoligową)a to daje kopa do rozwoju |
A wie ktoś może dlaczego Czekaj ostatnio nie gra w Młodej Ekstraklasie? Kontuzja?
|
Cytat:
|
Wczoraj bramke przeciez strzelil w Katowicach ?
|
Hmm... myślałem, że nie trenuje, skoro ma czas na meczach MESY bywać? :>
|
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing7731.html
taka ciekawostka ;) |
gra młoda
po pierwszej połowie jest 1-0 |
jest jakaś relacja live z młodej ekstraklasy?
|
Cytat:
|
Na meczu ok tysiac osob, doping prowadzony od pierwszego gwizdka.
|
Jestem pod wrażeniem tego co wyprawia Mączyński Łks-ie.
A czy ktoś wie jaki wynik na młodej Wiśle ? |
a my go oddalismy czy wypożyczyliśmy
|
wypożyczenie
|
e to dobrze
|
http://cracovia.pl/pilka-nozna/mecze..._ME:_Cracovia_
Wstyd, pejsy prowadzą relacje, a od nas z klubu nikt sie nie pofatygował... |
Koniec meczu.
Młoda Wisła, tak jak pierwsza drużyna, pokonała Cracovię 1:0! Bramkę w 43. minucie zdobył Jirsak. Wisła ma 28 pkt i zrównała się z Legią, która przewodzi tabeli. Zobaczymy jak zakończy się spotkanie stołecznej drużyny z Jagą w Białymstoku. Brawo Panowie! Derby Krakowa - Jesień 2010: 2 zwycięstwa Wisły Kraków |
no i gitara ME tak samo :D
|
Wyjściowy skład Młodej Wisły:
Kurto – Burliga, Cyzio, Nalepa, Cygal, Jeleń, Jirsak, Brud, Chrapek, Rado, Rios Bravo!!! |
słaby mecz ;) Wisła miała kilka szans ale i żydki też mogły coś trafić, bardzo dobrze bronił Kurto
Całe g2 zapełnione i doping prowadzony cały mecz, ogólnie fajne sobotnie popołudnie chociaż z dużą ilościom bluzgów na odmieńców i zrobiło sie troche anty |
brawo dla Chrapka, chłopak się świetnie pokazuje, dać mu szansę.
ładnie też Kurto. ogólnie przyzwoita gra, powinno być więcej niż 1-0. |
Cytat:
Ogolnie meczyk fajny pod kazdym wzgledem... :) |
Ale skoro parchy nie mają inwencji twórczej, by zaśpiewać coś innego od napinkowych pieśni to nie znaczy, że my też musimy.
Na początku było to znośne, ale gdy co drugą przyśpiewką było "barak 6, barak 6...", albo "Jebać Żydów S....ysynów", to robi się nudno. We wszystkim trzeba mieć umiar. |
Cytat:
|
No lekka przesada była z tym anty, trochę już mdliło hehe no ale też było dużo innych normalnych przyśpiewek ;)
|
Cytat:
Przychodze na Wisle i mam ochote kibicowac naszemu klubowi a nie robic bydła. Jeszcze te przyspiewki typu "barak 6..." czy "Auschwitz Birkenau sialalala...". Takie rzeczy moga spiewac tylko jakies polmozgi, ktore nie znaja historii i nie wiedza co sie tam dzialo. Pojedzcie tam,poczytajcie troche, a potem na kleczkach na Jasna Gore (przeciez 95% Polakow to katolicy, podobno). Jakby Ci tam rodzine zabili to tez bys tak spiewal? teraz drastyczny przyklad. Jakby twoja żone zgwałcił oddział niemcow, potem poderżnęli by jej gardlo, a potem zwolki Twojej żony zgwałciłi caly garnizon ukrainskiej policji pomocniczej to tez bys cieszyl ryja spiewajac "Auschwitz Birkenau sialalala..."?? Takie rzeczy sie tam dzialy matole. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl