Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

gigant 20.06.2008 21:43

Pewne jest jedno, Cupiał nie lubi gdy ktoś podskakuje. Kokoszka w Wisle juz ma pozamiatane. Jesli się okaże że nie może odejść, to przy jego pierwszym zapewne niskim kontrakcie, zgnije w rezerwach młodej ekstraklasy. Zostanie mu 2,5 roku do upragnionego prawa Webstera i z młodej ekstraklasy trafi do czarnej dupy, nie za granicę.

Zresztą to głośne ostatnio prawo Webstera, wykorzystał dotychczas sam Webster po długich bojach.

nesta 20.06.2008 23:36

Cytat:

Do tego czasu ma się także wyjaśnić sprawa przedłużenia kontraktu z Arkadiuszem Głowackim. Warunki przedstawione przez kapitana Wisły musi zaakceptować rada nadzorcza klubu. - Spokojnie czekamy do wtorku - mówi Bartłomiej Bolek, menedżer Głowackiego.
Gazeta Krakowska

ToTylkoJa 20.06.2008 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 554698)

Zresztą to głośne ostatnio prawo Webstera, wykorzystał dotychczas sam Webster po długich bojach.

nie jestem pewny, ale obiło mi się o uszy, że Mikel Arruabarrena przeszedł do Legii na podstawie prawa Webstera. Został mu rok kontraktu, a wykupienie kosztowało ok 200 tys euro.

Kaspersky 21.06.2008 01:02

1 porażką jak dla mnie będzie nie zainteresowanie się Hernanim. To młody obrońca a już bardzo dobry. Jak dla mnie razem z Bartczakiem powinni być celami numer 1 bo cena 400tys Euro to naprawdę nie drogo za tak dobrego obrońcę(kończy mu się kontrakt za rok).

Potem jak Dudka pojdzie za granicę jeszcze Gargułę i Pawłowskiego i git.

Ogryzek 21.06.2008 10:34

Mam nadzieje że Dudke spzedamy za kase i tylko za kase a nie za jakieś chore wymiany np z Lazio!

Z całym szacunkiem dla tego klubu - ale nie jest to Inter Mediolan gdzie siedzą prawdziwe gwiazdy na ławce i wielu świetnych piłkarzy nie mieści sie do skladu - i może któryś chciałby 1 sezon pograc w naszej badziewnej lidze:D

Też w tych skautów w Lazio nie wierze - patrząc na ich kadre i tego kogo kupują. To bardzo przecietny klub włoski który jeszcze kilka lat temu po swoim złotym okresie był bliski bankructwa...

I My Wisła kraków mielibysmy byc filialnym klubem takiego przeciętniaka? Litości!

Bierzemy kase i tylko kase od nich za Dudke i rozgrywamy sparing na Reymonta z nimi i jest super:D
I nic więcej bo jak zwykle damy ciała:D

PS
Pomijam aspekt kibicowski itd

nesta 21.06.2008 10:55

Jak Lazio, lub jakakolwiek inna druzyna z SERIE A jest przecietniakiem, to kim jest Wisla ?

_ukoL 21.06.2008 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 554829)
Jak Lazio, lub jakakolwiek inna druzyna z SERIE A jest przecietniakiem, to kim jest Wisla ?

Może nie pozbawiajmy się złudzeń nesta. :lol:

Natomiast co do transferów to o ile Bartczaka można było obserwować i nie byłby to głupi transfer, to Lewczuka nigdy nie widziałem podobnie jak Lewandowskiego. Za Lewandowskim przemawiały bramki ale nie jest wcale powiedziane, że będzie strzelał regularnie w Poznaniu. Lewczuk kompletnie dla mnie anonimowy zawodnik ale skoro interesują się Nim pierwszoligowcy to musi mieć jakiś potencjał. Kwestia tylko czy wystarczający na Wisłę...

gigant 21.06.2008 11:16

Współpraca z Lazio skończy się z dniem wyciągnięcia od nas Dudki. Do niczego nie jestesmy im potrzebni, więc wszelkie złudzenia porzućcie od razu.
Bramkarz nie potrafiący wygrać konkurencji z 44 letnim konkurentem, to chyba nie najlepszy pomysł.

Maćko 21.06.2008 11:21

Lazio kupiło Rozehnala, więc Dudka jest im raczej zbędny... Nie wiem więc, po co te dywagacje i przedstawianie tego w ten sposób, jakoby władze włoskiego klubu były "napalone" na Dudkę.

gigant 21.06.2008 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 554840)
Lazio kupiło Rozehnala, więc Dudka jest im raczej zbędny... Nie wiem więc, po co te dywagacje i przedstawianie tego w ten sposób, jakoby władze włoskiego klubu były "napalone" na Dudkę.

Więc pewnie temat współpracy umrze smiercią naturalną.

Ogryzek 21.06.2008 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 554829)

Lazio jest przeciętniakiem wobec Interu, Milanu, - i wg mnie ma nam niewiele do zaoferowania!

W TYM SENSIE JEST PRZECIĘTNIAKIEM! :D
( a nie w porównaniu do nas!!!)

PS
Chcieliby kupić Dudke za półdarmo i dlatego kombinują z tą współpracą a gówno możemy na tym zyskać... tyle... chyba jasne o co mi chodzi?

Ochlapy a dla nas zbawienie to moga spaść ze stołu naprawdę możnych kłubów (Inter, Real, Bayern) a nie jak na warunki włoskie średniaków!

Lemoniadowy Joe 21.06.2008 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 554843)
PS
Chcieliby kupić Dudke za półdarmo i dlatego kombinują z tą współpracą a gówno możemy na tym zyskać... tyle... chyba jasne o co mi chodzi?

Ochlapy a dla nas zbawienie to moga spaść ze stołu naprawdę możnych kłubów (Inter, Real, Bayern) a nie jak na warunki włoskie średniaków!

ja bardziej liczyłem na ich skauting ale jak sobie sprawdziłem skąd i za ile ściągają graczy to chyba nie ma na co liczyć nie ten poziom finansowy

Cytat:

i zaraz mają ściągnąć jeszcze dwóch obrońców z Rumunii za nie małe pieniądze , jakby Dudka został jeszcze pół roku to by się nic nie stało mimo dość słabych notowań wśród kibiców to ma spory potencjał i potrafi grać znacznie lepiej

tomasz1906 21.06.2008 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 554849)
, jakby Dudka został jeszcze pół roku to by się nic nie stało mimo dość słabych notowań wśród kibiców to ma spory potencjał i potrafi grać znacznie lepiej

Nikt chyba nie watpi ze Dudka ma potencjal i potrafi grac lepiej, tylko ze nie w Wisle, co pokazala ostatnia runda.

flamengista 21.06.2008 12:05

Lemoniadowy Joe - owszem, masz trochę racji. Ale z niewolnika nie ma pracownika.

Wiele zależy od samego Cupiała. Czy chce pokazówki - zniszczenia kariery Kokoszki (rezerwy, ławka - do końca kontraktu) - w celu odstraszenia innych, kosztem pieniędzy które może dostać za tego piłkarza? Trzeba pamiętać, że teraz jest najlepszy moment by Kokosa opchnąć, skoro stroi fochy. Zawsze uczestnik ME brzmi nieźle.

Pamiętać też trzeba, że takie działanie również nie musi się spodobać piłkarzom Wisły i tym, którzy myślą by do nas przyjść. W końcu mało kto zakłada grę w danym klubie do emerytury...

Konrad - ja nie wiem, ile on dostanie. Kluby włoskie może płacą przyzwoite pieniądze, ale nie są krezusami. Nie wiem, ile może dostać za podpisanie kontraktu wolny zawodnik z Polski, nawet jeśli to reprezentant kraju i perspektywiczny piłkarz. Pamiętaj, że obrońcy zawsze są mniej cenieni niż zawodnicy ofensywni.

Wiem tyle, że korzystanie z prawa Webstera jest ryzykowne i Kokos takie ryzyko podjął. A w takiej sytuacji mało rozgarnięty, niedoświadczony zawodnik jest łatwym łupem dla menedżera. Skoro Garguła nie wiedział, czy ma w umowie kwotę odstępnego, to czy Kokos wie na co się pisze? Nie jestem tego taki pewien.

Oczywiście wszystko wyjdzie w praniu, to czyste dywagacje. Moim zdaniem jednak Kokoszka właśnie ruinuje sobie karierę.

don Providence 21.06.2008 12:07

co do wypożyczonych, ja się cieszę z możliwości powrotu Barreto. Oby z niej skorzystano. Andre miał mało szans gry a mimo to widać było u Niego spory potencjał... Dziwię się że tak łatwo się go pozbyto.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=18200

Baala 21.06.2008 12:23

Też jestem zdania że ta współpraca to nic nam nie da. Brać pieniądze za Dudke ewentualnia sparing u nas i to wszystko. Ten bramkarz to mnie śmieszy bo gośc z dziadkiem nie potrafił wygrać rywalizacji, a Lazio juz od dwóch sezonów szuka na gwałt nowego bramkarza. Co do Rozenhala to był wypożyczony i teraz na stałe go kupili także Ledesman ma przedłużyć kontrakt, a jest defensywnym pomocnikiem. Z tym że Lazio to średniak to sie nie moge zgodzić bo w tym okienku chcą ściagać graczy o jakich możemy pomażyć (napalili się na Palacio).

Ciekawi mnie sprawa naszych piłkarzy którzy wrócili z wypożyczenia, można by Kokoszke sprzedać (za cene w granicach 1mln Euro) i zostawić Varge jako rezerwowego (widze dla niego miejsce bo jest dość wszechstronny) co inneg z Barreto który bedzie pewnie sie zapierał rekoma i nogami by u nas nie grać.

Jednak w tej chwili priorytetem powinny być kontrakty dla Brożka i Głowackiego.

don Providence 21.06.2008 12:37

Skorża z Barreto porozmawia i będzie dobrze;)... grał regularnie u mistrza 2 ligi portugalskiej i chcą go w pierwszej więc musi sobą coś prezentować... a patrząc na ostatni sezon w polskiej ekstraklasie, nie widać żadnego ofensywnego piłkarza który mógłby nas znacząco wzmocnić... tematu Iwańskiego już nie ma (na słabsze ligowe drużyny może i byłby wzmocnieniem:)), Garguła nic ostatnio nie pokazał (ja osobiście bym w niego kasę jednak zainwestował jakbym tyle miał;))... oby Andre wypalił, podpisać Głowę i trzeba będzie pomyśleć o defensywie bo u Clebera widać już zbliżający się koniec kariery a bez jednego piłkarza - Arka, cały def sie posypie

AYALA 21.06.2008 12:39

Co do powrotu Gołosia to może warto spróbować przekwalifikować go na obrońce (stoper) ?? skoro na pomocy ciężko mu bedzie wskoczyć do składu.Kokos chce doejść , Głowa chyba też wiec widze tu szanse dla Konrada bo Varga to jest zawodnik bardzo podatny na kontuzje.Jak przyszedł do Wisełki to p[amietam że co chwile było coś nie tak z jego zdrowiem a Goły to twardziel co przed nikim nie pęka

Uran235 21.06.2008 16:49

Cytat:

Wielokrotnie powielany błąd, Rozehnal nie jest nowym zawodnikiem Lazio. On do Lazio przeszedł już zimą, tylko że na zasadzie wypożyczenia. Teraz Lazio zdecydowało się go wykupić. Ponadto Rozehnal gra na stoperze, a Dudka jest postrzegany raczej jako defensywny pomocnik.

Co do Kokoszki, to ja go skreśliłem już jakiś czas temu, bo za bardzo gwiazdorzy. Mam nadzieję, że uda go się sprzedać za przyzwoite pieniądze. Ze względów wychowawczych lepiej byłoby gdyby pół sezonu przewegotował w młodej ekstraklasie i nabrał pokory, ale obawiam się, że Leo i jego przydupasy zrobiłyby o to taką burzę, że przez miesiąc wszystkie gazety pisałyby tylko o tym.

DrunkenBear 21.06.2008 17:02

Z tego co wyczytałem, to piłkarz może skorzystać z prawa Webstera jeśli jego kontrakt jest długoterminowy, i upłynęło 3 lata od jego podpisania, a dla piłkarzy którzy skończyli 27 lat, to kontrakt po 2 latach, ale taki piłkarz musi spełnić jeszcze trzy warunki:
1. Musi wypowiedzieć umowę nie dalej niż 15 dni przed ostatnim meczem ligowym.
2. Nowy klub zawodnika nie może pochodzić z tego samego kraju.
3. Nowy pracodawca zobowiązany jest do zapłaty odszkodowania klubowi opuszczanemu.

Chyba, że coś źle przeczytałem.... Więc jak dla mnie nie ma mowy o prawie Webstera, bo przecież Kokos wypowiedział umowę za późno, więc krótko mówiąc spieprzył sobie karierę w tym momencie...

W15LA_UK 21.06.2008 17:08

Chyba, że coś źle przeczytałem.... Więc jak dla mnie nie ma mowy o prawie Webstera, bo przecież Kokos wypowiedział umowę za późno, więc krótko mówiąc spieprzył sobie karierę w tym momencie...[/quote]

Wypowiedzenie wysłał 22.05.2008 wiec w terminie ale chyba?? zapomniał o aneksie jeśli takowy istnieje( osobiście wieże panu Wilczkowi)

jova 21.06.2008 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heban (Post 554874)
Ale w świetle pewnych informacji, ktore ukazały się w mediach, to menagerem Kokoszki jest nijaki Marcin Kubacki z Wiednia, który ma jeszcze 3 kadrowiczów Leo w swoim inwentarzu ( Zahorski,Pazdan i Majewski). Tak więc Kokoszka o poradę do Leo napewno się udał i otrzymał odpowiedź, zgodną z treścią listu, jaki przesłał do Wisły jeszcze w maju. Przecież od czasu, gdy trafił do kadry Leo, rozpoczęła się krucjata z jego chęcią odejścia z Wisły. Może Adaś liczy na duet : Listek + Leo, który w PZPN i FIFA może wiele a w tym wygrać prawo Webstera. W maju chłopcy Leo byli tak pewni swojej kariery, że nie przewidzieli kompromitacji na ME i ujawnienia faktów, że kadra jest jednym wielkim biznesem Leo Ltd Company z udziałem Kaczmarków,Kubackich i De Zeuewów. Jaskrawym dowodem handlowego przeznaczenia przez Leo naszej kadry, jest przecież przykład Matusiaka, ciągniętego do kadry za uszy, wbrew wszelkim zasadom profesjonaliżmu w piłce a ostatnio sprawa Rogera, która przeszła w swojej historii, wszelkie do tej pory, szemrane zasady promocji piłkarza, włącznie ze złamaniem w Posce prawa i konstytucji polskiej.

Heban, piękna teoria spiskowa, ale moim skromnym zdaniem kompletnie bezsensowna. Odniosę się tylko do fragmentu o Kokosie, bo tylko on pasuje do tego tematu. Mówisz, że w kadrze jest spisek trenersko-menadżerski, ale czemu w takim razie ten spisek skoncentrował się na tanim i słabym piłkarsko Kokosie, a nie na drogim, łatwym do wypromowania i zwyczajnie bardzo uzdolnionym Majewskim? W przypadku Kokosa "spisek" mógłby zarobić na transferze zwykłe grosze, zupełnie niewarte zachodu i promowania piłkarza. Twierdzisz, że od momentu gdy Kokos trafił do kadry rozpoczęła się kampania mająca na celu wytransferowanie Kokosa. Udowodnij tą tezę. Moim zdaniem to zwyczajna bzdura. Najpierw pojawiły się zupełnie normalne i zrozumiałe głosy nawołujące by młody piłkarz dostawał więcej szans w pierwszej drużynie Wisły, a pół roku później spekulacje na temat możliwego transferu do Lubina. Transferu, na którym "spisek" mógłby zarobić najwyżej kilkadziesiąt tysięcy Euro, a działka Leo wyniosłaby pewnie z kilka tysięcy. Jesteś w stanie wytłumaczyć dlaczego Beenhakker, który według Ciebie zarabia mała fortunę miałby się połasić na tak śmieszną kwotę?
Moim zdaniem mylisz się także co do Matusiaka. Dziwię się, że jego przypadek nie skłonił Cię do dodania Skorży do Twojej urojonej teorii i tego swoistego piłkarskiego "Axis of Evil". Przecież Skorża tak jak Beenhakker miał udział w "ciągnięciu za uszy" Matusiaka. Pan Maciej też dostałby działkę z ewentualnego transferu Radka? :rotfl: Chłopie, tak Skorża jak i Leo zwyczajnie chcieli, by kopacz, który całkiem niedawno był świetny odzyskał dawną formę. KONIEC! Nie ma w tym żadnej filozofii, ani spisku. Matusiak był ciągnięty za uszy, bo tylko grając, tylko dostając szanse mógł odzyskać formę. A w dobrej dyspozycji byłby bardzo przydatny tak Wiśle jak i repie.
Z Rogerem to już kompletnie ponosi Cię fantazja. Zdajesz się nie zauważać, że menadżer Guerreiro (pan Marcelo Robalinho) jest spoza "układu", a występy Brazylijczyka w polskiej drużynie to przede wszystkim duże wzmocnienie naszego słabiutkiego zespołu, a nie promowanie na siłę przeciętnego zawodnika, którego można sprzedać po dobrej cenie.

1q2 21.06.2008 17:55

hehe dokladnie jova -Skorza jest w spisku - kosztem Wisly ,promowal Matusiaka.Do calej tej teorii Hebana, ktora nieco ocenzurowal ,badz ktos mu ocenzurowal, tylko tego mi brakowalo:)

nesta 21.06.2008 19:06

Ktos ma jeszcze watpliwosci co do poziomu tej ligi :lol:

Cracovia Krakow [1 - 2] Shakhtyor Soligorsk

Trzeba brac pilkarzy z zagranicy, bo w tym bagnie nie ma w ogole czego szukac. Przynajmniej dopoki nic sie nie zmieni.
Taki klub jak Wisla powinien penetrowac chociazby rynek balkanski, zarowno 1 i 2 lige. W slabszych druzynach mozna znalezc zdolnych pilkarzy, ktorzy chetnie zagraliby w pucharach i za pieniadze jakie placi Wisla. A lepszy solidny Chorwat czy Serb niz gwiazdor OE. Oni maja naturalny talent do pilki i warto kupowac rowniez pilkarzy na dorobku i wprowadzac ich w Polsce w dorosly futbol.

Kaspersky 21.06.2008 19:11

Wisła musi robić wzmocnienia cholercia. Przecież już niedługo zaczynamy przygotowania do pucharow i walki o kolejnego mistrza. A wzmocnien nie widać!!

Bednarz LICHO NIE ŚPI...

A żeby nie było za dużego oftopu! Pawłowski niech chociaż przyjdzie do przodu a Bartczak do tyłu i będzie można chociaż powiedzieć że przynajmniej coś ryzykujemy, że coś się dzieje do przodu a nie marazm totalny. Drużynkę można wzmocnić a ja się trochę boję że zdecydują się nie zaryzykować kasy teraz a trza! Trza INWESTOWAĆ w tą naszą Wisełkę, a nie tylko myśleć jak tu sprzedać Dudkę. Sprzedaż Darka to najwyżej handicap, a jak się nie uda to trzeba mu dać większy kontrakt i namowić a nie ciągle kombinować bo stracimy na tym maraźmie.
Tak apropos oprocz Hernaniego to moim zdaniem jedyni piłkarze co warto z naszej ligi. Garguła drogi a już stary i się na nim nie zarobi... Chyba że Bełchatow zejdzie do 650 tys czyli tyle co za Iwańskiego, ale i tak uważam że to dużo za piłkarza w tym wieku, bo się już go nie sprzeda, a pomoc też nie takie pewne czy pomoże, bo mało co ktory piłkarz z naszej Orangy by się teraz do 11 załapał.

W każdym razie trza się chyba powoli decydować na kogo i rozpocząć ofensywne działania. A nie ciągle myśleć ktory by pasował bo tak mi to wygląda. Lech miał 4 upatrzonych i 4 kupił.

jova 21.06.2008 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heban (Post 555017)
Ależ każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ktore może być ocenione dopiero po czasie, po którym okaże się, kto był spiskowcem a kto był naiwniakiem. Przed Dziurowiczem, tacy jak wy, także nazywali takich jak ja spiskowcami korupcyjnymi. :> Ja z nikogo z was tutaj nie szydzę pochopnie a więc po co ta ironia z waszej strony.

Owszem, każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale nim się podzieli swoją teorią ze światem wypada przeanalizować czy jest ona logiczna. W przypadku Twojej tezy bardzo bogaci ludzie byliby zainteresowani bardzo małymi zyskami, a to nie jest zbyt sensowne. Być może jakiś spisek w kadrze istnieje, ale na pewno nie wygląda tak jak sugerujesz.
Cytat:

Matusiaka to można ciągnąć za uszy z ławki na boisko najpierw, a nie na ME od razu, co chciał stopniowo uczynić Skorża i za co mu Raduś podziękował pięknie w mediach, uważając swój czas u Skorży za stracony.

Chyba gdzieś Ci umknęło, że Matusiak na Euro nie pojechał, a tym samym nie doszło do niezasłużonej promocji zawodnika.
Cytat:

Jedno łączy Kokoszkę z Zahorskim czy Pazdanem lub Majewskim. Są to piłkarze obiecujący ale nic ponad na tą chwilę i łączy ich aktualnie niczym nie uzasadniona obecność w kadrze na ME, na których sam Leo bał się ich wystawić na boisko. Łączy ich jeszcze jedno - Marcin Kubacki. Jak dla mnie są to wystarczające argumenty za wyciągnięcim takich moich wniosków a nie innych w sprawie Kokoszki.

Znów gdzieś Ci umknęło, że Majewskiego na Euro NIE BYŁO! Skoro zauważasz, że Leo nie wystawiał tych zawodników, nie promował, to jak do cholery doszedłeś do wniosku, że był zamieszany w jakieś niedozwolone machlojki związane z promowaniem tych zawodników?! Kokos, Zahorski i Pazdan pojawili się w kadrze, bo są jednymi z najzdolniejszych polskich piłkarzy młodego pokolenia i selekcjoner miał prawo uznać, że samo bycie na turnieju może im dać doświadczenie, które zaprocentuje w przyszłości.
Cytat:

Tak jak Matusiak nie miał prawa grać za lepszego Brożka w Wiśle, tak Kokoszka za lepszych Głowackiego i Clebera, więc nie przesadzaj.

Przesadzam twierdząc, że ogrywanie Kokosa w końcówkach meczy mogło być korzystne dla Wisły? Nigdy nie domagałem się, by Kokoszka zajął miejsce Głowy lub Clebera.
Cytat:

Co do Rogera, to jest to jedyny z faworytów Leo, który wykazał pewien sens piłkarski ale ten wyjątek, tylo potwierdza regułę promocji i handlu a nie jej zaprzecza.

Że co? Wyjątek? Nie udało Ci się wskazać ANI JEDNEJ sytuacji gdy było inaczej niż w przypadku Rogera! Jego sytuacja to nie wyjątek tylko reguła. Podaj nazwisko zawodnika, który był ewidentnie promowany i wystawiany kosztem innych, lepszych piłkarzy. Matusiak? Nie pojechał na Euro, a wcześniej gdy był wystawiany w ważnych meczach był czołowym piłkarzem kadry. Kokos, Pazdan, Zahorski? Sam zauważasz, że Leo nie uważał ich za istotnych piłkarzy i nie wystawiał do składu. W jaki sposób ten Twój wyimaginowany spisek działał na szkodę polskiej kadry?

Ja naprawdę nie widzę powodu by twierdzić, że trenerzy kadry chcą zarobić na transferze Kokosa, a jeśli ktoś wysuwa taką tezę to wypada mieć mocne dowody by poprzeć tak poważne zarzuty.

Kaspersky 21.06.2008 20:41

Znowu się tu zaczynają jakieś polemiki. Przypomina mi to te okienka jak Wisełka spała. Czyżby to wysłannicy naszego klubu znowu probują odwrocić uwagę od marazmu.?

Jak nasza wyższa forumowa inteligencja włącza swoje monologo- marudzenie to znaczy że naprawdę nic się nie dzieje i nie zapowiada się żeby coś się działo wogole.

TSW06 21.06.2008 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 555002)
Ktos ma jeszcze watpliwosci co do poziomu tej ligi :lol:

Cracovia Krakow [1 - 2] Shakhtyor Soligorsk

Trzeba brac pilkarzy z zagranicy, bo w tym bagnie nie ma w ogole czego szukac. Przynajmniej dopoki nic sie nie zmieni.
Taki klub jak Wisla powinien penetrowac chociazby rynek balkanski, zarowno 1 i 2 lige. W slabszych druzynach mozna znalezc zdolnych pilkarzy, ktorzy chetnie zagraliby w pucharach i za pieniadze jakie placi Wisla. A lepszy solidny Chorwat czy Serb niz gwiazdor OE. Oni maja naturalny talent do pilki i warto kupowac rowniez pilkarzy na dorobku i wprowadzac ich w Polsce w dorosly futbol.

wydaje mi sie ze troche przeginasz z tym swoim pesymizmem... jakbym mial do wyboru majewskiego i jakiegos bolka z ligi serbskiej to wybralbym majewskiego bez dwoch zdan... po drugie to byl mecz towarzyski cracovii i nie wiadomo w jakim craxa grala skladze... co jesli to byly glebokie rezerwy? a nawet jesli nie to Shakhtyor jest (jak rozumiem bo nie wiem gdzie lezy soligorsk) zespolem rosyjskim wiec jest w przerwie miedzy dwoma rundami trwajacego sezonu a craxa (podobnie jak cala nasza liga) skonczyla juz sezon

22:58 : przepraszam za błędy!! już się doinformowałem że to puchar Intertoto i że Soligorsk jest na Białorusi!!

Kaspersky 21.06.2008 20:49

Sądzę że był to piłkarz ktoremu złożyliśmy ofertę, ale jak widać coś nie możemy przekonać graczy:

Cytat:

Ostravský útočník Magera podepsal smlouvu s Temešvárem

Útočník Lukáš Magera přestoupil z Baníku Ostrava do rumunského celku Politehnica Temešvár, který vede jeho krajan Dušan Uhrin mladší. Podle klubového webu ve čtvrtek pětadvacetiletý fotbalista podepsal smlouvu na tři roky s následnou dvouletou opcí a vyzkouší si první zahraniční angažmá.

19. 6. 2008 18:27 OSTRAVA "Nejprve došlo k dohodě mezi kluby a poté velmi rychle přijal kontrakt rumunského celku i samotný Lukáš," uvedl předseda představenstva Baníku Tomáš Trucha.
Pro Baník i Mageru byla nabídka ambiciózního rumunského celku atraktivní, kluby ovšem přestupovou částku nehodlají zveřejnit. Podle dobře informovaných zdrojů by měl ostravský celek za hráče utržit více než milión eur. "Dost důležitou roli sehrál fakt, že v Temešváru trénuje Dušan Uhrin mladší, který Lukáše už před časem opakovaně lákal do Mladé Boleslavi," doplnil Trucha.
Magera odehrál v české lize 110 utkání a vstřelil 21 branek. Místo vysokého odchovance Dolního Benešova získal ostravský klub Davida Střihavku, nyní se čeká, jak se vyvine situace kolem reprezentačního útočníka Václava Svěrkoše.

a nie spoko... myślałem że był za darmo ale tu piszą że kosztował ponad milion Euro. Więc nie składaliśmy.

Sorry za pomyłkę, ale to przez transfermarkt.de. Tam było napisane że kończy mu się kontrakt, ale jak widać nie było przetargu:)

czesiu 21.06.2008 20:56

To z tego Basty nic nie wyszło skoro Bednarz złożył ogertę Lubinowi. Do Bartczaka to specjalnie przekanany nie jestem. Piłkarz pokroju Baszcza, tyle że młodszy i może trochę lepszy.
A jak Lewczuk nie ma przekonania czy wybrać Jage czy Wisłę to ja już nie wiem co myśleć.
Jak na razie to tylko uzupelnienia, bo jednak nie takich piłkarzy mam na myśli w kategoriach wzmocnień.

Kaspersky 21.06.2008 20:59

Szczerze mowiąc to ten Lewczuk jest raczej słabym piłkarzem, gdzieś właśnie na poziomie Jagiellonii obecnie. W kategorii poszerzenia kadry należy go traktować więc się mu nie dziw.

Jeżeli przyjdzie on a nie Bartczak to po prostu będzie wersja oszczędnosciowa. Zresztą cena jest adekwatna do tej roli. Przypominam że on kosztuje 130tys Euro.

Styk83 21.06.2008 21:30

Basta rowniez moze grac w pomocy w ktorej potrzebujemy rowinez duzych wzmocnien bo Lobo mnie nie przekonuje ani troche co potwierdzily mistrzostwa,Cantoro jest ulubiencem kibicow ale jakos w jego ponowne przebudzenie nie wieze,Zieniu to dlamnie rowniez niewiadoma i zycze aby mu sie udalo utrzymac forme a Sobol jest dla mnie wielki i czysci pole jak malo kto,mam nadzieje ze wkoncu dostanie szanse Tomas i bedzie obiawieniem sezonu.

Kaspersky 21.06.2008 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 555049)
Basta rowniez moze grac w pomocy w ktorej potrzebujemy rowinez duzych wzmocnien bo Lobo mnie nie przekonuje ani troche co potwierdzily mistrzostwa,Cantoro jest ulubiencem kibicow ale jakos w jego ponowne przebudzenie nie wieze,Zieniu to dlamnie rowniez niewiadoma i zycze aby mu sie udalo utrzymac forme a Sobol jest dla mnie wielki i czysci pole jak malo kto,mam nadzieje ze wkoncu dostanie szanse Tomas i bedzie obiawieniem sezonu.

no np wystarczyłoby Basta + Pawłowski/Garguła? zamiast 10 piłkarzy. cała trojka jest uniwersalna a to tak jak by było 4 kupionych. Garguła środek, lewa pomoc, Pawłowski oba skrzydłą, Basta obrona pomoc boczna i defensywna.

Ale jak przyjdzie Bartczak zamiast Basty też nie będę narzekał. Natomiast Lewczuk tak jak mowię nie będzie to żadne wzmocnienie, ew. wariant Baszczynski podstawowy, a na wszelki wypadek Lewczuk... ale i tak w przyszłości trzeba będzie szukać prawego obrońcy. Bartczak ma tę zaletę że jest napewno w stanie na dłuższą metę zastąpić Baszczynskiego miej więcej na jego poziomie.

PS, pewnie jak wielu z was wiedziałem że Rosja ma kapitalną drużynę, ale to co dzisiaj pokazali. Ech... normalnie grali super, żeby tak Wisełka grała:)

adamd303 22.06.2008 11:30

Po przyjściu Garguły i powrotach Gołosia, Vargi i Barreto będziemy mieli w składzie 9 - 10 pomocników. Czy to nie jest lekka przesada? Ja za kasę wyłożoną na Gargułe wolałbym Wasiluka i Lewandowskiego, na tych pozycjach jest pilniejsza potrzeba wzmocnienia.

Kaspersky 22.06.2008 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adamd303 (Post 555231)
Po przyjściu Garguły i powrotach Gołosia, Vargi i Barreto będziemy mieli w składzie 9 - 10 pomocników. Czy to nie jest lekka przesada? Ja za kasę wyłożoną na Gargułe wolałbym Wasiluka i Lewandowskiego, na tych pozycjach jest pilniejsza potrzeba wzmocnienia.

Ale z tej 3 to szansę na grę widzę tylko u Barreto. No i ew. Vargi jako 4 stopera.
I czuję że większość z was ma podobne zdanie.

Czemu nawet w prasie nie słychać o takich ew. ofertach transzy. Widocznie Bednarz nawet tego nie rozważ. I dlatego porządnie się dziwię bo to są przecież spore możliwości żeby wszystkie strony były szczęśliwe.

Chyba też uważacie że GKS napewno rozważyłby zatrudnienie Gołosia Ćwielonga czy Kokoszki. Bo są to piłkarze mocno przyszłościowi. Napewno nie czuli by się oszukani przy włączeniu ich w transakcję. A i piłkarze też mogliby być zainteresowani bo Bełchatow to fajne spokojne miejsce do promocji.

adamd303 22.06.2008 11:40

Na pewno GKS Bełchatów nie jest klubem marzeń Adama Kokoszki. Zagrał on bardzo dobry mecz na ME przeciwko Chorwacji, myśle że Beenhakker żałuje że tak póżno wstawił Adama do składu. Ja życze mu powodzenia. W Wiśle ani nie grał, ani nie zarabiał dobrej kaski, ani nie miał kolegów w drużynie ani nie miał zaprzyjaźnionych dziennikarzy którzy pisaliby przychylne artykuły. Moim zdaniem za kilka miesięcy Kokoszka będzie grał w pierwszym składzie reprezentacji bo jest o wiele lepszy i od Bąka i od Jopa i w znanym europejskim w klubie z kontraktem min. 800 tys euro.

Kaspersky 22.06.2008 11:40

Na pewno GKS Bełchatów nie jest klubem marzeń Adama Kokoszki. Zagrał on bardzo dobry mecz na ME przeciwko Chorwacji, myśle że Beenhakker żałuje że tak póżno wstawił Adama do składu. Ja życze mu powodzenia. W Wiśle ani nie grał, ani nie zarabiał dobrej kaski, ani nie miał kolegów w drużynie ani nie miał zaprzyjaźnionych dziennikarzy którzy pisaliby przychylne artykuły. Moim zdaniem za kilka miesięcy Kokoszka będzie grał w pierwszym składzie reprezentacji bo jest o wiele lepszy i od Bąka i od Jopa i w znanym europejskim w klubie z kontraktem min. 800 tys euro.[/quote]Tak pytanie jest tylko czy pan wielki talent ADAM KOKOSZKA znajdzie sobie klub ktory zapłaci tyle co chce Wisła, bo wątpię żeby nasz klub poszedł na jakie kolwiek ustępstwa wobec tego pana w najbliższym czasie. Jak sie popełnia takie gafy, to należy traktować ew. ofertę z Bełchatowa za uśmiech losu. Chyba że rację ma szanowny pan niewolnik Kokoszka to wtedy wogole dyskusja nie ma sensu. A dlaczego mamy iść na ustępstwo wobec Adasia. Co on ma za zasługi dla Wisły. Bo cały czas powtarza że już 6 lat jest w Wiśle i co takiego dla niej zrobił żeby się dla jego dobra poświęcać? Niech sam myśli jak wybrnąć z sytuacji z ktorej nie jest zadowolony, a nie probuje nic nie winną Wisłę wycyckać.

Kokoszka nie jest jakimś wybitnym piłkarzem. Jakiś poziom prezentuje, ale to też nie jest jego zasługa że w Polsce nie ma stoperow lepszych od mimo wszystko przeciętnego(wolnego i mało zwrotnego) Kokoszki. A wcale tak wybitnie z 2 kadrą Chorwacji nie zagrał, a w lidze Włoskiej grają dużo lepsi napastnicy niż ci co grali przeciwko niemu.

Naprawdę nie przeceniał bym Adasia bo to stoper jakich wielu. A że jest dobry już od najmłodszych lat? Raczej lepszy dużo już nie będzie bo ma za małą szybkość a tego się nie da tak łatwo poprawić.

Witoldon 22.06.2008 12:17

Ciekawi mnie, że wszyscy ostatnio wymieniani piłkarze, którzy są w kręgu zainteresowań Wisły grają na prawej stronie boiska. Lewczuk i Bartczak to prawi obrońcy, Basta to prawy obrońca, który może także grać na skrzydle. Pawłowski to skrzydłowy, od biedy może grać jako napastnik. To jest naprawdę dziwne, że ta lewa strona jest tak zaniedbywana, niby Skorża mówi o przesunięciu Piotrka Brożka na lewą stronę pomocy ale wg. mnie trójka Diaz-Brożek-Zieńczuk wymaga wzmocnienia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skorża
Co z miejscem na lewej obronie, które zwolni Brożek? - Junior Diaz już zaaklimatyzował się w Polsce, a ma potencjał wystarczający nawet na Ligę Mistrzów, więc o obsadę lewej obrony martwić się już nie będę - odpowiada trener Wisły Kraków.

Jakoś mnie to nie przekonuje.

Gołoś też gra na prawej stronie pomocy.

wojtole14 22.06.2008 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witoldon (Post 555269)
Ciekawi mnie, że wszyscy ostatnio wymieniani piłkarze, którzy są w kręgu zainteresowań Wisły grają na prawej stronie boiska. Lewczuk i Bartczak to prawi obrońcy, Basta to prawy obrońca, który może także grać na skrzydle. Pawłowski to skrzydłowy, od biedy może grać jako napastnik. To jest naprawdę dziwne, że ta lewa strona jest tak zaniedbywana, niby Skorża mówi o przesunięciu Piotrka Brożka na lewą stronę pomocy ale wg. mnie trójka Diaz-Brożek-Zieńczuk wymaga wzmocnienia.

Jakoś mnie to nie przekonuje.

Gołoś też gra na prawej stronie pomocy.

A może to po prostu przykrywka dla mediów, żeby nie niweczyli planów transferowych Wisły. Ja jestem dziwnie spokojny o transfery. Mam nadzieję, że Bednarz chce się przypodobać kibicom i zrobić bum transferowy jednego dnia. Wszystko idzie zgodnie z planem. Było kilka wiadomości od klubu sugerujących właśnie takie działanie Pana Jacka.

dorotja 22.06.2008 13:32

Przypominam, że transferowe fantazje, własne przypuszczenia i marzenia zamieszczamy w temacie >>> "Gdybym był Bednarzem.."

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl