Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2012/2013 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8781)

River 02.08.2012 19:40

Lecdh 0-2
Legia 0-2
Ruch 0-1

Edit: Legia 1-2

Maciuś 02.08.2012 19:40

Że niby euro 2012 napedzi koniunkture na poska pilke? hehehe

Dariook 02.08.2012 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1266241)
No widzisz, kolejny dowód, że nie czytasz co Ci się pisze, albo (niestety) nie rozumiesz. Szkocja w tym przypadku nie spadła dlatego, że odpadły jej punkty, tylko dlatego, że cztery kolejne sezony osiągali żenujące wyniki, na poziomie Gruzji czy Węgrów. Nie brak jednego sezonu zadecydował, tylko cztery kolejne słabe sezony - nikt im nie bronił cztery kolejne lata zdobywać podobne rezultaty. Jak chcesz dokładniej to opisane, to poszukaj kilka stron wstecz.

Zresztą ciekawa rzecz, chcesz z jednej strony, żeby o rankingu decydowały ostatnie dwa, góra trzy sezony, a narzekasz że szkotom odpada z rankingu sezon sprzed pięciu lat...To jak to w końcu jest?

Kurde co ty piepszysz? Co to ma do rzeczy ze 3 ostatnie sezony były zenujace? a dlaczego niby to cię tak teraz to interesuje? Przeciez ranking to suma 5 ostatnich lat!

Więc rok wcześniej byli zajebiści i trzymali się w czybie? a po roku zostani zdeklasowani o nascie pozycji?

Jak to się ma kolego do faktycznego i realnego ich poziomu?

I tu masz właśnie złoty przykład ile wart jest ten twój ranking! Rok wcześniej cacy a rok póżniej dno!
Mimo trzymania średniej krajowej hehe!

River 02.08.2012 19:44

Lech 0-3, Ruch 0-2:D

Gwiaździsty 02.08.2012 19:45

Ma ktoś jeszcze złudzenia odnośnie polskiej piłki ? Aha, zapomniałem " Nic się nie stało Polacy, nic się nie stało " :) hymn zawsze usłużnej bandy głupków tak ochoczo lansowanej w prorządowych mediach.

Arked 02.08.2012 19:46

No i chyba mamy wreszcie efekty szalonej walki o mistrzostwo ostatnich lat i niesamowitego wyścigu zbrojeń polskich klubów. W Polsce po prostu nikt poważnej piłki robić nie chce. Szkoda... do dziś się łudziłem, że coś jeszcze z tego będzie. Ale widocznie nie... Dno.

michael 02.08.2012 19:46

Szkoda Śląska, ale reszta elegancko ;) Przynajmniej nie będzie podniecania się meczami Amiki i Legiuni w LE.

pawelwislak 02.08.2012 19:46

nie mam słów żenada

Dariook 02.08.2012 19:47

RW88 Polecam wyniki naszych Polskich drużyn! Ave progres !
A teraz się cofnij i zobacz kilka postów wcześnie moje prognozy, hehe

Daj juz spokój tym twoim LOGICZNYM tezom.

BiałaGwiazda 02.08.2012 19:48

Polska piłka to dno. I nieważne czy w naszych klubach grają polscy piłkarze czy zagraniczni - zawsze są to zawodnicy 3 sortu. Dopóki w naszej piłce nie pojawią się poważne pieniądze( jak np na Ukrainie czy w Turcji),dopóty nie będzie znaczących sukcesów na arenie międzynarodowej. AMEN.

BiałaGwiazda 02.08.2012 19:49

Polska piłka to dno. I nieważne czy w naszych klubach grają polscy piłkarze czy zagraniczni - zawsze są to zawodnicy 3 sortu. Dopóki w naszej piłce nie pojawią się poważne pieniądze( jak np na Ukrainie czy w Turcji),dopóty nie będzie znaczących sukcesów na arenie międzynarodowej. AMEN.

rw88 02.08.2012 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1266253)
Kurde co ty piepszysz?

Waż słowa, na razie tutaj jedna osoba się kompromituje.

Cytat:

Co to ma do zeczy ze 3 ostatnie sezony były zenujace? a dlaczego niby to cię tak teraz to interesuje? Przeciez ranking to suma 5 ostatnich lat!

Dlaczego mnie to interesuje? Może dlatego, że cztery z pięciu sezonów branych do rankingu są chyba znaczną częścią końcowego wyniku? Ja pier... z kim ja gadam?

Cytat:

Więc rok wcześniej byli zajebiści i trzymali się w czybie? a po roku zostani zdeklasowani o nascie pozycji?

Zadajmy sobie inne pytanie, byli oni wtedy w jakimś czubie? Ano nie byli. 10, 13, 16, 15, 18, 27...to są kolejne pozycje Szkocji. Tak, jeden świetny sezon ich trzymał jeszcze trochę wyżej, ale z pierwszej dziesiątki lecieli przez długie lata, a nie jeden sezon. I dlaczego się nie utrzymali w tym rejonie? Bo CZTERY OSTATNIE SEZONY grali słabo.

Cytat:

I tu masz właśnie złoty przykład ile wart jest ten twój ranking! Rok wcześniej cacy a rok póżniej dno!
Mimo trzymania średniej krajowej hehe!

I tu masz właśnie kolejny przykład słabości Twojej logiki.

Maciuś 02.08.2012 19:51

W sumie temat mozna zamknac do przyszlego sezonu :)

Arked 02.08.2012 19:53

E nie, Legia może jeszcze spokojnie awansować.

fantom chicago 02.08.2012 19:53

Dzisiejsze wyniki polskich druzyn wywolaly wielki usmiech na mojej twarzy . Bez Wisly w pucharach moje zainteresowanie w tym roku przekladalo sie tylko na sprawdzeniu wynikow po zakonczonych meczach .Ciekawe co teraz z napinka gosci z Chorzowa , Poznania czy Warszawy .

rw88 02.08.2012 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1266261)
RW88 Polecam wyniki naszych Polskich drużyn! Ave progres !
A teraz się cofnij i zobacz kilka postów wcześnie moje prognozy, hehe

Daj juz spokój tym twoim LOGICZNYM tezom.

No cóż...do dziś mieliśmy tendencję wzrostową, od dziś odnotowujemy regres. Trafiłeś na swój dzień, tyle.

zim zum 02.08.2012 19:54

Takiego w.......u nie było nigdy w historii.

MichaelMyers 02.08.2012 19:54

To jest masakra co ci szwedzi z nami zrobili, takich wp... nie zaliczalismy nawet z Hiszpanami.Niestety, ale w ch nas ich liga przeskoczyla obecnie.Legia sie cudem uratowala, a dokladnie Ljuboja ja ocalil i powinna awansowac, ale w tym roku raczej nie bedziemy mieli druzyny w LE.Coz trzeba wygrac lige i wracac do pucharow osobiscie;)

Dariook 02.08.2012 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1266266)
Waż słowa, na razie tutaj jedna osoba się kompromituje.

Dlaczego mnie to interesuje? Może dlatego, że cztery z pięciu sezonów branych do rankingu są chyba znaczną częścią końcowego wyniku? Ja pier... z kim ja gadam?

Zadajmy sobie inne pytanie, byli oni wtedy w jakimś czubie? Ano nie byli. 10, 13, 16, 15, 18, 27...to są kolejne pozycje Szkocji. Tak, jeden świetny sezon ich trzymał jeszcze trochę wyżej, ale z pierwszej dziesiątki lecieli przez długie lata, a nie jeden sezon. I dlaczego się nie utrzymali w tym rejonie? Bo CZTERY OSTATNIE SEZONY grali słabo.

I tu masz właśnie kolejny przykład słabości Twojej logiki.

No to na jakiej podstawie wogóle twierdzisz ze ranking jest wykładnią progresu lu regresu federacji? Jeśli jeden jedyny sezon tak diametralnie potrafi obrócić wszystko do góry nogami!
Jakim trzeba być magikiem żeby stwierdzić ze poziom spadł z 18 na 27 ?!

Waż na to :

Odniose się do całości :

Widać że nie jesteś taki bystrzacha na jakiego się lansujesz.

ziz99 02.08.2012 19:54

PMSz w najlepszym wydaniu ...

Zapowiada się na totalną kompromitację polskiej piłki klubowej!

Jagul 02.08.2012 19:55

Liga będzie ciekawsza, bo przed jej startem praktycznie wszyscy odpadną :)

0 22 02.08.2012 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1266269)
E nie, Legia może jeszcze spokojnie awansować.

Ostatnia nadzieja białych :D

wislacki 02.08.2012 19:56

Polski dzień w pucharach - wpie*dol, wpie*dol, wpie*dol :D Czekam na tekst od Weszło :-D

karas1983 02.08.2012 19:58

Panowie, ciszej nad tą trumną;)

rw88 02.08.2012 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1266274)
Waż na to :

Odniose się do całości :

Widać że nie jesteś taki bystrzacha na jakiego się lansujesz.

Zwróć uwagę, że rozmawialiśmy cały czas o stanie naszej piłki do dnia dzisiejszego. I w tym miałem rację, ostatnie pięć lat to nasz progres. A że dziś nastąpił dzień odwrotu od progresu - inna sprawa, inna dyskusja, nowy rozdział naszej piłki. Masz szczęście, bo w poprzedniej dyskusji poległbyś z kretesem, teraz już dyskusje zakończysz, bo miałeś szczęście, że akurat dziś nastąpił odwrót w naszej piłce.

Niemniej jednak dzisiejszy dzień zmienia tylko spojrzenie na progres / regres naszej piłki. Twoje absolutnie bezmyślne spojrzenie na ranking UEFA dalej jest faktem, co potwierdzają argumenty o Szkotach.

Swoją drogą mam nadzieje, że dzisiejszy dzień będzie pierwszym dniem naszych klęsk w piłce, a następne przyjdą jesienią, przed wyborami - to będzie jedyna szansa na większe zmiany w naszej piłce.

kreseq 02.08.2012 20:00

Coz...Nie wiem jak inne druzyny ale u Nas jest szansa na sukces jesli... Zelwakow zatrzasnie sie w kiblu i zagramy od poczatku w 10. Mecz byl tragiczny, typowa gra Janka Urbana.......a jego mać, jak mnie ten spec od satkonogi w....ia.
Najgorsze jest to ze gdyby 2-3 cm nizej piłka trafila w ostatnich chwilach to byśmy mieli remis i kogoś by to mogło zmylić.
Co za cielaki....

wis997 02.08.2012 20:01

nie pisze tutaj często, ale Dariook czy Ty już możesz się zamknąć?czy Ty jesteś dzieckiem z gimnazjum? chyba, że tak to kontynuuj zabawę:D

Luu... 02.08.2012 20:03

dobrze jest ... w końcu mogli już odpaść w pierwszej rundzie :) jest moc, ludzie kupujcie karnety/bilety takiej pliki nigdzie nie zobaczycie ! będzie bum na piłkę jak nic, stadiony jeszcze okażą się za małe !

felipe 02.08.2012 20:03

Ważne, że poziom ligi się podnosi!

4 drużyny, 1 gol.

Paciorek w intencji tvp, polsatów i innych tvnów, że nie wpadły na pomysł przeprowadzenia transmisji tego g***a. Bo jeszcze by mnie podkusiło i bym oglądał.

Kocur 02.08.2012 20:04

A pamiętam jak z nas się śmiali ... K.wa takiego pasma kompromitujących porażek chyba nie było.

killzone 02.08.2012 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1265102)
A tak szczerze to z kim mozecie przegrac?

Z druzyna pokroju SV Reid? :D

Napisze to co "u siebie". Szkoda, ze Ljuboja strzelil na 1:2. Bo wyniki 0:2,0:2,0:3,0:3 prezentowałyby sie o znacznie lepiej :lol: :lol:

Dariook 02.08.2012 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1266281)
Zwróć uwagę, że rozmawialiśmy cały czas o stanie naszej piłki do dnia dzisiejszego. I w tym miałem rację, ostatnie pięć lat to nasz progres. A że dziś nastąpił dzień odwrotu od progresu - inna sprawa, inna dyskusja, nowy rozdział naszej piłki. Masz szczęście, bo w poprzedniej dyskusji poległbyś z kretesem, teraz już dyskusje zakończysz, bo miałeś szczęście, że akurat dziś nastąpił odwrót w naszej piłce.

Niemniej jednak dzisiejszy dzień zmienia tylko spojrzenie na progres / regres naszej piłki. Twoje absolutnie bezmyślne spojrzenie na ranking UEFA dalej jest faktem, co potwierdzają argumenty o Szkotach.

Swoją drogą mam nadzieje, że dzisiejszy dzień będzie pierwszym dniem naszych klęsk w piłce, a następne przyjdą jesienią, przed wyborami - to będzie jedyna szansa na większe zmiany w naszej piłce.

Ale ja wręcz przeciwnie, od zawsze twierdzę że ranking nie jest żadną wykładnią na której możesz opierać tezę że wybrana federacja osiąga progres lub regres!

A wy własnie w koło macieju ze jest progres bo punktujemy , bo awans Polski itp itd
A Ranking nie służy po prostu do tego. Bliżej wykreśliłem już jego zastosowanie w wcześniejszym poście.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wis997 (Post 1266283)
nie pisze tutaj często, ale Dariook czy Ty już możesz się zamknąć?czy Ty jesteś dzieckiem z gimnazjum? chyba, że tak to kontynuuj zabawę:D

Weż mnie po prostu zignoruj i twój problem zniknie jak za pociągnięciem magicznej różdzki.
Ale swoje uwagi odnośnie mojej osoby proponuję zachować dla siebie.

MichaelMyers 02.08.2012 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1266278)
Ostatnia nadzieja białych :D

Nie zapominaj o Slasku, tym razem do obrony wkroczy Wasiluk i nie ma bata zeby ktos sie dostal w pole karne:D

dynek.pl 02.08.2012 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1266251)
Że niby euro 2012 napedzi koniunkture na poska pilke? hehehe

Pewnie o tym pomysleli Ci wszyscy pseudoinwestorzy, ktorzy pojawili sie w czołowych klubach typu Walter, Rutkowski czy inny Wojciechowski.
Qrwa taki Lech miał taki ranking, że praktycznie otwartą droge do fazy grupowe LE, wzięli 4,5 mln za Rudnewa, a na najważniejsze mecze w sezonie wychodą Slusarskim czy innym Ubiparipem. Mozna ich nienawidzić ale tam naprawdę
jest klimat do wielkiej piłki - nie wiem jak Rutkowski chce teraz ludzi przyciągnąć.
Zresztą można by wiele pisać na ten temat. Legia ma otwartą drogę do tytułu to wysprzedaje 3 podstawowych graczy - też parę milionów wzięli, a potem nie stać ich 100 tys. euro na Dwaliszwiliego ale za to bilety w .... drogie nawet na sparing z Borussią.
Niestety Polska to jedyny kraj chyba na swiecie gdzie ci smieszni pseudo-wlasciciele chcą tylko na futbolu zarobić, a niewiele jest klubów na świecie przynoszących zysk.
Slask tez latwiejszej drogi do grupy LE i lepszej mozliwosci do przyciągnięcie ludzi na stadion mieć nie będzie.

Jak dla mnie to jutro spokojnie można ligę odwołać - po co oglądać jak znowu trwa wyścig żółwi o udział w kolejnej pucharowej kompromitacji w przyszłym roku. Po co w ogóle grać w lidze jak nie ma się niczego do osiągnięcia w pucharach ? Marzy mi się żeby jutro wszystkie kluby solidarnie oglosiły bankructwo i zostawiły swoich wszystkich pseudokopaczy na
lodzie bez pieniędzy. Niech grają co najwyżej za piątaka -> http://www.weszlo.com/news/11325-Pol...polskiej_lidze

kreseq 02.08.2012 20:11

Ruch 0:2 Victoria
Śląsk 0:3 Helsinborg
Legia 1:2 Ried
Lech 0:3 AIK
Polska 1:10 - Europa

Doooobra ciszej nad trumną :lol:

PS: Wkurze Was ale muszę - Wisła też by dostała ostry w....... ;) Oczywiście to tylko teorie, ale patrzac całościowo...tak by właśnie było.

wis997 02.08.2012 20:11

Dariook proponuje, żebyś wysłał swoja innowacyjną myśl w mailu do UEFA, aby zlikwidowali ranking/i, może Platini weźmie to pod uwagę.

elliot_ness 02.08.2012 20:12

Każdy ma swoją Levadię boleśnie przekonał się o tym Śląsk ruch i amica co do legii agonia może potrwać jeszcze tydzień. Rokowania są marne ale kto wie ......

SV_ 02.08.2012 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1266093)
Tysiaka srednio trzeba liczyc. Jak zagracie na wyjezdzie....a sorry wy w tym roku nie gracie.

Nerwy nie puszczaja, glupota denerwuje.

Haha, wy też nie dziecko ;-]

felipe 02.08.2012 20:16

Że zacytuję klasyka: "Kto zgłosił te drużyny do pucharów" ?

Dariook 02.08.2012 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wis997 (Post 1266294)
Dariook proponuje, żebyś wysłał swoja innowacyjną myśl w mailu do UEFA, aby zlikwidowali ranking/i, może Platini weźmie to pod uwagę.

Człowieku a z kąd ty znowu wymyśliłeś że on jest nie potrzebny? Kto tak powiedział? Jedyną osobą która tak myśli wydajesz się być ty sam...

A z resztą szkoda mi słów

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl