Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Europy Polska-Ukraina EURO 2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8756)

qchar90 16.06.2012 22:20

Murawski to pupilek Smudy
Ciekawe czy Lato dotrzyma slowa i nie bedzie kandydował na prezesa PZPN

kriswisla 16.06.2012 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1257738)
Zaraz Zaraz....
Według mnie zagraliśmy 2 słabe mecze na tych mistrzostwach, ten z Rosją oceniam na średni.
Piłkarsko mieliśmy znacznie większe możliwości niż to co pokazaliśmy. Zastanówmy się dlaczego Błaszczykowski, Lewandowski, Piszczek zapier w Drortmundzie przez 90 minut, a tu ledwo im starcza sił na 45.

Smuda jest śmieszny w tym wszystkim, że po meczach Wisły w pucharach zawsze pier, że powinno się grać agresywnie pressingiem z pasją itp

bo ich zajechał , jak powiedział Lewandowski po pierwszych treningach ze nie czuje mocy w nogach i ta moc nie wrociła ,chłopaki z Borusii zostali zajechani moim zdaniem ,oni po prostu juz nie mieli sil ,to widac bylo po Piszczku

felipe 16.06.2012 22:21

Pal licho, ważne że kacapy za burtą :)

Jedyne co mnie martwi, to że kumpel Cupiała na bezrobociu od lipca.

Kandzior 16.06.2012 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1257738)
Zaraz Zaraz....
Według mnie zagraliśmy 2 słabe mecze na tych mistrzostwach, ten z Rosją oceniam na średni.
Piłkarsko mieliśmy znacznie większe możliwości niż to co pokazaliśmy. Zastanówmy się dlaczego Błaszczykowski, Lewandowski, Piszczek zapier w Drortmundzie przez 90 minut, a tu ledwo im starcza sił na 45.

Smuda jest śmieszny w tym wszystkim, tym bardziej, że po meczach Wisły w pucharach zawsze pier, że powinno się grać agresywnie pressingiem z pasją itp, Na tym turnieju pokazał co potrafi.

Bo reprezentacja Polski tak sobie rozkłada grę, że gola nie strzela za to zawsze się zmęczy.

kriswisla 16.06.2012 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 1257743)
MURAWSKI - 3 mecze koles gra.. kur.... same straty zero pilek do przodu zero czegokolwiek... Smuda to dyletant

a czego sie spodziewałes? jak sciagnał Polanskiego to mislalem zemnie trafi i za chwile po jego stracie kutas zawalil bramke dno i zero:-P:-P

mitmichael 16.06.2012 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1257746)
bo ich zajechał , jak powiedział Lewandowski po pierwszych treningach ze nie czuje mocy w nogach i ta moc nie wrociła ,chłopaki z Borusii zostali zajechani moim zdaniem ,oni po prostu juz nie mieli sil ,to widac bylo po Piszczku

To ja sobie nie wyobrazam co by gadali po treningu z Magathem zreszta nie wierze, zeby w BVB nie trenowali ponownie. Po prostu gwiazdy na Euro sa wypalone - z Cristiano Ronaldo na czele. Jak zwykle z gwiazd na Euro tylko Niemiec gra poprawnie.

Hanys 16.06.2012 22:29

Zrozumcie - w Borussi jest oprócz naszych 3 jeszcze 8 dobrych piłkarzy. A w reprezentacji dobrych jest tylko 3 a reszta to amatorzy.

kriswisla 16.06.2012 22:31

sorry ze tak nie wyrazie pisze ale po paru głębszych to ....a nic nie idzie TYLKO WISLA to idzie normalnie i to jest pozytyw tego wszystkiego

snyrting 16.06.2012 22:31

@mit

Ale czym innym są przygotowania do sezonu a czym innym są przygotowania do turnieju.
Jeśli ktoś tego nie rozumie, to nie może być trenerem reprezentacji i niech ogranicza się do trenowania klubów.

piotrek06 16.06.2012 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 1257744)
Murawski to pupilek Smudy
Ciekawe czy Lato dotrzyma slowa i nie bedzie kandydował na prezesa PZPN

A co to za różnica?? Czy ty naprawdę myślisz że ten kto przyjdzie zamiast Laty będzie lepszy?? Przecież to jest kółeczko wzajemnej adoracji/libacji a ja bym się nie zdziwił dyby Lato był zwykłym figurantem a prawdziwą władzę sprawowała grupa niewychylających się leśnych dziadków, jedyna nadzieja to zmiana pokoleń w PZPN bo przecież z roku na rok grupa synów PZPRu ( czyli ta trzymająca władzę) jest coraz mniej liczna ale i tak obawiam się że ci co przyjdą na ich miejsce zostali już przez nich należycie "wychowani"...

mitmichael 16.06.2012 22:34

Nie potrafimy grac pod presja - tyle w temacie Naszej kadry na Euro. Teraz przyjda elimiancje do MS w Brazylii i znowu sie niezakwalifikujemy.

qubu 16.06.2012 22:36

Trzy największe cioty to Rafał M. Sebastian B. i Ludovic O.

Piettras 16.06.2012 22:39

http://www.youtube.com/watch?v=kJqZb9Bq3C8

jak zawsze...

kriswisla 16.06.2012 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1257751)
To ja sobie nie wyobrazam co by gadali po treningu z Magathem zreszta nie wierze, zeby w BVB nie trenowali ponownie. Po prostu gwiazdy na Euro sa wypalone - z Cristiano Ronaldo na czele. Jak zwykle z gwiazd na Euro tylko Niemiec gra poprawnie.

ale, to nie jest liga tu trzeba dac chłopakom odpoczac od pilki a on ich moiim zdaniem zajechał,dlaczego niemcy z Bayernu i Borusii grają dobra pilke ? niech mi na to pytanie ktos odpowie:mysli:

mitmichael 16.06.2012 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1257763)
ale, to nie jest liga tu trzeba dac chłopakom odpoczac od pilki a on ich moiim zdaniem zajechał,dlaczego niemcy z Bayernu i Borusii grają dobra pilke ? niech mi na to pytanie ktos odpowie:mysli:

Bo to Niemcy :P Innego wytłumaczenia nie mam

Kandzior 16.06.2012 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1257752)
Zrozumcie - w Borussi jest oprócz naszych 3 jeszcze 8 dobrych piłkarzy. A w reprezentacji dobrych jest tylko 3 a reszta to amatorzy.

Otóż to. I zastanówcie się jak się im gra tam z Kagawą, Hummelsem, Schmelzerem, Götze itd. w Borussi a jak tutaj z tym grajami.

murray 16.06.2012 22:45

Bo Smuda zrobił całe przygotowania jakby do sezonu się przygotowywał.
A według mnie wystarczyły ćwiczenia z piłką, kwestie przygotowania fizycznego to wielkość boiska, czas trwania ćwiczenia, jego intensywność.

Do tego taktyka na Czechów z dupy. Najpierw coś tam się działo, potem Czesi opanowali środek pola i było w zasadzie po meczu. W grze bez środka drużyna Smudy przeważała, miała sytuacje, ale potem nie potrafili się odnaleźć. Brakowało defensywnego pomocnika, który uspokoiłby grę.

kot 16.06.2012 22:50

Następne mistrzostwa Europy dla Polski za kope lat dopiero. Stadiony mamy europejskie, ale piłkarzy niestety nadal podwórkowych i długo się to nie zmieni. Teraz Polska wkracza do Wisły i aż strach się bać.

A swoją drogą to martwiąc Adamiaków i piłkarzy z Biedronki, powiem coś optymistycznego, że chociaż skończy się to 24 godzinne disco-polo w mediach czy na ulicach. Tylko, to nie oznacza, że nadejdzie do nas europejska normalność. Niestety, polskiej piłce już nic nie pomoże i aż czlowiek nie może uwierzyć, że tak piękne stadiony, naród wybudował dla tak szmacianych piłkarzy i ich wodzów z PZPN-u.

Ps. flaga Adamiaków, w mojej wyobraźni, powinna posłużyć do okrycia trumny polskiej piłki, na dzisiejszym stadionie wrocławskim. Najwyższa pora na zmianę warty w królestwie polskiej piłki.

kriswisla 16.06.2012 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 1257769)
Następne mistrzostwa Europy dla Polski za kope lat dopiero. Stadiony mamy europejskie, ale piłkarzy niestety nadal podwórkowych i długo się to nie zmieni. Teraz Polska wkracza do Wisły i aż strach się bać.

A swoją drogą to martwiąc Adamiaków i piłkarzy z Biedronki, powiem coś optymistycznego, że chociaż skończy się to 24 godzinne disco-polo w mediach czy na ulicach. Tylko, to nie oznacza, że nadejdzie do nas europejska normalność. Niestety, polskiej piłce już nic nie pomoże i aż czlowiek nie może uwierzyć, że tak piękne stadiony, naród wybudował dla tak szmacianych piłkarzy i ich wodzów z PZPN-u.

Ps. flaga Adamiaków, w mojej wyobraźni, powinna posłużyć do okrycia trumny polskiej piłki, na dzisiejszym stadionie wrocławskim. Najwyższa pora na zmianę warty w królestwie polskiej piłki.

zapomnij PZPN swoje ,kibice swoje a Lato dalej przy władzy zostanie za piękne EURO ,ligę dalej beda tlamsić i wróci normalnosc,sorry wyjazdy na Śląsk do ogarnięcia:-D:-D

kriswisla 16.06.2012 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1257765)
Bo to Niemcy :P Innego wytłumaczenia nie mam

no to co ....a nie mozna zrobic tak jak oni ,ja juz tego nie ogarniam ,trzech gosci z mistrzowskiej druzyny sa do dupy z kondycją i wytrzymałością

La Furia Dell' Est 16.06.2012 23:01

....no szału nie ma,ale przynajmniej KACAPY odpadły:)

kriswisla 16.06.2012 23:04

....a.. Smuda ich zajechałał moim zdaniem

iiYama 16.06.2012 23:05

Mnie to zawsze rozpierdala. Tylu jest specjalistów od przygotowania fizycznego ale zawsze jeden cos spierniczy a drugi mam ochote komentowac co bylo zle i niedobrze

kriswisla 16.06.2012 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 1257773)
....no szału nie ma,ale przynajmniej KACAPY odpadły:)

no to jedyny pozytyw tego dnia :pala:

el Nuero 16.06.2012 23:11

Kilka refleksji na gorąco:
1) Raz, cieszę się że kacapy nareszcie wracają na chatę i nie będą więcej odstawiać tu wiochy.
2) Trafny tekst z babola: Smuda jest jak kiepsko zarabiający alkoholik. Stać go tylko na połówkę. Chociaż z drugiej strony nie potrafi stworzyć nawet jeden setki...
3) Czeski trener nazywa się Bilek. Nazwisko trenera PZPN-u należałoby wydłużyć o kod krajowy Niemiec (DE+ Bilek).
4) Chroń nas Panie Boże przed huraganem, trzęsieniem ziemi i Smudą na R22.

kriswisla 16.06.2012 23:12

[QUOTE=iiYama;1257775]Mnie to zawsze rozpierdala. Tylu jest specjalistów od przygotowania fizycznego ale zawsze jeden cos spierniczy a drugi mam ochote komentowac co bylo zle i niedobrze[/QUOTEwlaśnie tylu specy ,wszyscy rozpracowują wszystkich reprezentantów pod względęm wszystkiego i co ....a pytam sie Niemcy moga Angole mogą a my co w czarnej dupie ,jak zwykle,chorwaci nawet ....a daja rade tylko, my w czarnej dupie :evil:

*KoTeK* 16.06.2012 23:15

W czym są lepsi takie Perquisy, Obraniaki i inne farbowane lisy od Naszych ligowców? ....a my nawet sfaulować nie potrafiliśmy dobrze, nie mówiąc już o oddaniu strzału...

http://www.sadistic.pl/kibic-do-smudy-vt121842.htm

Na szczęście kolejne EURO prędko Nam nie grozi, bo przecież organizować znów szybko nie będziemy..

TymonPRO 16.06.2012 23:15

Ludzie na poprawę humoru hahaha

http://www.youtube.com/watch?v=AzbQ6...layer_embedded

Hanys 16.06.2012 23:17

Perquis akurat niezły. Ale reszta farbowanych lisów - dno.
Obraniak, Matuszczyk, Polański - DNO.

kriswisla 16.06.2012 23:17

sorry ze tak na parzam ale jestem w knajjpie z irysami i jest tylko jedno pytanie dlaczego ,jak to sie stało ,oni po prostu w nas wierzyli i stawiali u buków

uposledzony_ale_kumaty 16.06.2012 23:19

Może zamiast naturalizować, zaczną wreszcie szkolić? W czym jest gorszy Wolski od Obraniaka? Mówi po polsku?

TymonPRO 16.06.2012 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1257784)
sorry ze tak na parzam ale jestem w knajjpie z irysami i jest tylko jedno pytanie dlaczego ,jak to sie stało ,oni po prostu w nas wierzyli i stawiali u buków

Odpowiedź jest banalnie prosta- S M U D A :-D

iiYama 16.06.2012 23:20

[QUOTE=kriswisla;1257779]
Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1257775)
Mnie to zawsze rozpierdala. Tylu jest specjalistów od przygotowania fizycznego ale zawsze jeden cos spierniczy a drugi mam ochote komentowac co bylo zle i niedobrze[/QUOTEwlaśnie tylu specy ,wszyscy rozpracowują wszystkich reprezentantów pod względęm wszystkiego i co ....a pytam sie Niemcy moga Angole mogą a my co w czarnej dupie ,jak zwykle,chorwaci nawet ....a daja rade tylko, my w czarnej dupie :evil:

No o tym mówię. Niemcy zawsze jak żyleta. Chorwaci z Bilicem z jakąś czapą na głowie zapieprzają do zarzygania. Szwedzi paruja\a ale walczą do ostaniej sekundy. A u nas kźwa jeden sztab fachowców radzi a drugi odradza.

Meksyk.

kriswisla 16.06.2012 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1257785)
Może zamiast naturalizować, zaczną wreszcie szkolić? W czym jest gorszy Wolski od Obraniaka? Mówi po polsku?

nie bo trenerem był Smuda:-P

SLV 16.06.2012 23:22

Irlandia wczoraj po 3-0 jeszcze miała więc ambicji żeby walczyć a my przy 0:0 nic.

kriswisla 16.06.2012 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SLV (Post 1257790)
Irlandia wczoraj po 3-0 jeszcze miała więc ambicji żeby walczyć a my przy 0:0 nic.

bo oni szanuja swoich kibicow a naszym farbowanym lisom jak nie idzie to ....a po co sie wysilac

!!IRIVER!! 16.06.2012 23:32

Zwyczajnie jest mi smutno. Mieliśmy prawie wszystko, by te mistrzostwa zawojować - kilku naprawdę świetnych piłkarzy, gospodarzenie na turnieju i do tego znakomite wsparcie publiki. Prawie, bo zabrakło nam na ławce Santosa/Hodgsona/Bilka/Loewa/Blanca/Olsena, czy może nawet Błochina, którzy w swoje zespoły potrafią zaingerować, coś zmienić gdy nie idzie. Jest wielki żal, zwłaszcza takich ludzi jak trio z Dortmundu, Tytoń, Wasyl, Grosik, czy nawet farbowane lisy, które też zostawiły sporo zdrowia na murawie. Boli najbardziej to, że na tych mistrzostwach, z 23-osobowej kadry, jeśli dobrze liczę zagrało 17 zawodników. O ile "graniem" można nazwać 1 minutę Brożka w meczu z Rosją, 5 minut Matuszczyka z Rosją, 30 minut Grosickiego dzisiaj. Dlaczego Smuda powołał tych świeżaków, Wolskiego, czy Kamińskiego i ostatecznie nie dał im pograć? Wolski pokazywał się bardzo dobrze w meczu ze Słowacją, a Kamiński niby taki wielki talent. Autorski pomysł Smudy na tę kadrę nie wypalił. Dzisiejszy, zasadniczy błąd to postawienie na tę samą "11" co z Rosją. Zero zaskoczenia. A wystarczyło wypierd.lić Murawskiego, przesunąć Obraniaka na playmakera i na lewą dać Grosickiego albo Rybusa. Raz, że szybsi niż Ludo na lewej, a dwa, że Ludo bardziej kreatywny od Murawskiego...
Jak popatrzeć na te 2 pełne kolejki to każdy zespół potrafił coś odmieniać. Szwedzi do końca bili się z Anglikami i Ukraińcami, Chorwaci odwrócili mecz z Włochami, Duńczycy do końca przeciw Portugalii i znów Portugalia walcząc do końca uratowała 3 pkt i tak można jeszcze wymieniać...

kriswisla 16.06.2012 23:32

Niech mi ktos powie cos innego ;ale ja uwazam ze trenejro ich zajechał i zdechli po prostu, gdy w drugiej połowie okazało sie ze trzeba wygrac jedna albvo druga druzyna to nasi byli zerem niestety ,Czechy toto cho

Hanys 16.06.2012 23:34

Jak powinna wyglądać 11 na Euro?

moja koncepcja:

Szczęsny/Tytoń

Piszczek, Kamiński, Perquis, Wawrzyniak

Błaszczykowski, Wolski, Mierzejewski, Rybus

Lewandowski, Grosicki

z takim składem wyszlibyśmy z grupy.

iiYama 16.06.2012 23:37

Z Mierzejewskim i Wolskim w środku mielibyśmy kilka bramek w plecy.

Ale fakt że w środku pzydał by sie ktoś potrafiący grać i biegać z piłką.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl