![]() |
Murawski to pupilek Smudy
Ciekawe czy Lato dotrzyma slowa i nie bedzie kandydował na prezesa PZPN |
Cytat:
|
Pal licho, ważne że kacapy za burtą :)
Jedyne co mnie martwi, to że kumpel Cupiała na bezrobociu od lipca. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zrozumcie - w Borussi jest oprócz naszych 3 jeszcze 8 dobrych piłkarzy. A w reprezentacji dobrych jest tylko 3 a reszta to amatorzy.
|
sorry ze tak nie wyrazie pisze ale po paru głębszych to ....a nic nie idzie TYLKO WISLA to idzie normalnie i to jest pozytyw tego wszystkiego
|
@mit
Ale czym innym są przygotowania do sezonu a czym innym są przygotowania do turnieju. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to nie może być trenerem reprezentacji i niech ogranicza się do trenowania klubów. |
Cytat:
|
Nie potrafimy grac pod presja - tyle w temacie Naszej kadry na Euro. Teraz przyjda elimiancje do MS w Brazylii i znowu sie niezakwalifikujemy.
|
Trzy największe cioty to Rafał M. Sebastian B. i Ludovic O.
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Bo Smuda zrobił całe przygotowania jakby do sezonu się przygotowywał.
A według mnie wystarczyły ćwiczenia z piłką, kwestie przygotowania fizycznego to wielkość boiska, czas trwania ćwiczenia, jego intensywność. Do tego taktyka na Czechów z dupy. Najpierw coś tam się działo, potem Czesi opanowali środek pola i było w zasadzie po meczu. W grze bez środka drużyna Smudy przeważała, miała sytuacje, ale potem nie potrafili się odnaleźć. Brakowało defensywnego pomocnika, który uspokoiłby grę. |
Następne mistrzostwa Europy dla Polski za kope lat dopiero. Stadiony mamy europejskie, ale piłkarzy niestety nadal podwórkowych i długo się to nie zmieni. Teraz Polska wkracza do Wisły i aż strach się bać.
A swoją drogą to martwiąc Adamiaków i piłkarzy z Biedronki, powiem coś optymistycznego, że chociaż skończy się to 24 godzinne disco-polo w mediach czy na ulicach. Tylko, to nie oznacza, że nadejdzie do nas europejska normalność. Niestety, polskiej piłce już nic nie pomoże i aż czlowiek nie może uwierzyć, że tak piękne stadiony, naród wybudował dla tak szmacianych piłkarzy i ich wodzów z PZPN-u. Ps. flaga Adamiaków, w mojej wyobraźni, powinna posłużyć do okrycia trumny polskiej piłki, na dzisiejszym stadionie wrocławskim. Najwyższa pora na zmianę warty w królestwie polskiej piłki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
....no szału nie ma,ale przynajmniej KACAPY odpadły:)
|
....a.. Smuda ich zajechałał moim zdaniem
|
Mnie to zawsze rozpierdala. Tylu jest specjalistów od przygotowania fizycznego ale zawsze jeden cos spierniczy a drugi mam ochote komentowac co bylo zle i niedobrze
|
Cytat:
|
Kilka refleksji na gorąco:
1) Raz, cieszę się że kacapy nareszcie wracają na chatę i nie będą więcej odstawiać tu wiochy. 2) Trafny tekst z babola: Smuda jest jak kiepsko zarabiający alkoholik. Stać go tylko na połówkę. Chociaż z drugiej strony nie potrafi stworzyć nawet jeden setki... 3) Czeski trener nazywa się Bilek. Nazwisko trenera PZPN-u należałoby wydłużyć o kod krajowy Niemiec (DE+ Bilek). 4) Chroń nas Panie Boże przed huraganem, trzęsieniem ziemi i Smudą na R22. |
[QUOTE=iiYama;1257775]Mnie to zawsze rozpierdala. Tylu jest specjalistów od przygotowania fizycznego ale zawsze jeden cos spierniczy a drugi mam ochote komentowac co bylo zle i niedobrze[/QUOTEwlaśnie tylu specy ,wszyscy rozpracowują wszystkich reprezentantów pod względęm wszystkiego i co ....a pytam sie Niemcy moga Angole mogą a my co w czarnej dupie ,jak zwykle,chorwaci nawet ....a daja rade tylko, my w czarnej dupie :evil:
|
W czym są lepsi takie Perquisy, Obraniaki i inne farbowane lisy od Naszych ligowców? ....a my nawet sfaulować nie potrafiliśmy dobrze, nie mówiąc już o oddaniu strzału...
http://www.sadistic.pl/kibic-do-smudy-vt121842.htm Na szczęście kolejne EURO prędko Nam nie grozi, bo przecież organizować znów szybko nie będziemy.. |
|
Perquis akurat niezły. Ale reszta farbowanych lisów - dno.
Obraniak, Matuszczyk, Polański - DNO. |
sorry ze tak na parzam ale jestem w knajjpie z irysami i jest tylko jedno pytanie dlaczego ,jak to sie stało ,oni po prostu w nas wierzyli i stawiali u buków
|
Może zamiast naturalizować, zaczną wreszcie szkolić? W czym jest gorszy Wolski od Obraniaka? Mówi po polsku?
|
Cytat:
|
[QUOTE=kriswisla;1257779]
Cytat:
Meksyk. |
Cytat:
|
Irlandia wczoraj po 3-0 jeszcze miała więc ambicji żeby walczyć a my przy 0:0 nic.
|
Cytat:
|
Zwyczajnie jest mi smutno. Mieliśmy prawie wszystko, by te mistrzostwa zawojować - kilku naprawdę świetnych piłkarzy, gospodarzenie na turnieju i do tego znakomite wsparcie publiki. Prawie, bo zabrakło nam na ławce Santosa/Hodgsona/Bilka/Loewa/Blanca/Olsena, czy może nawet Błochina, którzy w swoje zespoły potrafią zaingerować, coś zmienić gdy nie idzie. Jest wielki żal, zwłaszcza takich ludzi jak trio z Dortmundu, Tytoń, Wasyl, Grosik, czy nawet farbowane lisy, które też zostawiły sporo zdrowia na murawie. Boli najbardziej to, że na tych mistrzostwach, z 23-osobowej kadry, jeśli dobrze liczę zagrało 17 zawodników. O ile "graniem" można nazwać 1 minutę Brożka w meczu z Rosją, 5 minut Matuszczyka z Rosją, 30 minut Grosickiego dzisiaj. Dlaczego Smuda powołał tych świeżaków, Wolskiego, czy Kamińskiego i ostatecznie nie dał im pograć? Wolski pokazywał się bardzo dobrze w meczu ze Słowacją, a Kamiński niby taki wielki talent. Autorski pomysł Smudy na tę kadrę nie wypalił. Dzisiejszy, zasadniczy błąd to postawienie na tę samą "11" co z Rosją. Zero zaskoczenia. A wystarczyło wypierd.lić Murawskiego, przesunąć Obraniaka na playmakera i na lewą dać Grosickiego albo Rybusa. Raz, że szybsi niż Ludo na lewej, a dwa, że Ludo bardziej kreatywny od Murawskiego...
Jak popatrzeć na te 2 pełne kolejki to każdy zespół potrafił coś odmieniać. Szwedzi do końca bili się z Anglikami i Ukraińcami, Chorwaci odwrócili mecz z Włochami, Duńczycy do końca przeciw Portugalii i znów Portugalia walcząc do końca uratowała 3 pkt i tak można jeszcze wymieniać... |
Niech mi ktos powie cos innego ;ale ja uwazam ze trenejro ich zajechał i zdechli po prostu, gdy w drugiej połowie okazało sie ze trzeba wygrac jedna albvo druga druzyna to nasi byli zerem niestety ,Czechy toto cho
|
Jak powinna wyglądać 11 na Euro?
moja koncepcja: Szczęsny/Tytoń Piszczek, Kamiński, Perquis, Wawrzyniak Błaszczykowski, Wolski, Mierzejewski, Rybus Lewandowski, Grosicki z takim składem wyszlibyśmy z grupy. |
Z Mierzejewskim i Wolskim w środku mielibyśmy kilka bramek w plecy.
Ale fakt że w środku pzydał by sie ktoś potrafiący grać i biegać z piłką. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl