![]() |
Cytat:
Tak samo jak jeszczce parę dni temu paru ekspertów było pewnych! zwycięstwa cracovii z GKSem. Cytat:
|
Termalica raczej nie dostanie licencji informuje szef Sportu Interii http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...e-l,nId,977762
W tej sytuacji ból głowy czy w meczu Flota - Termalica należy trzymać kciuki za Flotę aby wyprzedzili Cracovię i byli 3, czy trzymać za Termalicę i liczyć na licencję. Ale wówczas Cracovia nawet jak przegra będzie 3. |
No to po zabawie. Zawisza, Flota, Termalica bez licencji...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nieciecza najprawdopodobniej zgłosi stadion na Suchych Stawach. edit: błąd co do dni przysługujących na odwołanie. |
Całość uchwały PZPN
http://pzpn.pl/index.php/Federacja/A...Klubowych-PZPN |
Mają 2 dni. Nie 5 :)
|
To było do przewidzenia, że kiedy parchy sportowo zaczna miec problem z awansem, pzpn-wskie dziady pośpieszą z pomocą. Dziwne, ze Podbeskidzie jak awansowało do ekstraklasy dostało licencje ze swoim stadionem.
|
Spokojnie.
Licencje wszysycy raczej dostaną a teraz to taka zasłona dymna parchovii żeby morale przed ważnymi meczami obniżyć. Liczę ze Miedź im wpieprzy 2 bramki, obie ze spalonego żeby bardziej bolało i sen o ekstraklasie skończy sie tak sam jak sen o LM. |
Cytat:
|
Już w poniedziałek ostateczne decyzje komisji odwoławczej! Szybko! Jestem przekonany, że cała 3 nie dostanie licencji.
|
O ile zakład?
Zawisza dostanie na pewno licencję, bo ponoć uchybienia były na tyle "drobne", że trudno brać pod uwagę taki wariant. Osoba Osucha również nie jest bez znaczenia. Natomiast wydaje mi się, że ktoś z dwójki Nieciecza/Flota nie otrzyma licencji, gdyż zarówno stadiony, jak również finansowanie są tam dalekie od ideału. |
Pieknie jestescie naiwni. Juz koledzy profesura przypilnuja tego zeby ani termalica ani flota nie dostaly licencji ;) Ale wtedy to juz bedzie ostateczne s....ienie sie tego smiesznego klubiku i zapewne kolejny wysyp dziel na krakowskich murach.
Ktoś odswiezy klasyka ? |
Cytat:
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...&postcount=231 ? ;) |
Zasadniczo zastanawiające jest to, że decyzje o licencjach mają zostać, z tego co zrozumiałem podjęte po zakończeniu sezonu? :) Przecież w sytuacji, gdyby Zawisza i Nieciecza sportowo utrzymały awans, to jest od razu pole manewru na wpuszczenie żydów do T-ME, bo któremuś z zespołów można nie dać licencji. Ciekawe, co zrobią, jak Cracovia przy zabawnym zbiegu okoliczności zajmie 4.miejsce i naprawdę trzeba będzie przekombinować? :-) Każdy żydów wykpi, zresztą jak się czyta nawet gdzieniegdzie wpisy ich kibiców to oni sami nie chcą awansu. :P
|
Obstawiam, ze Zawisza dostanie licencję (Boniek z Bydgoszczy) a Termalica zostanie w chamski sposób wyrąbana. Nie na darmo chyba lała się ostro wóda w lożach VIP podczas meczu repry z Lichtensteinem gdzie bonzowie pzpn-wscy podejmowani byli przez pasiastego patrona i posła zarazem (info od naocznego świadka). Ogłoszenie o braku licencji także nie wybrane przypadkowo, w przededniu ostatecznego rozstrzygnięcia na boisku. Ewidentnie ma zniechęcić chłopaków z Nicieczy aby podświadomie nie za bardzo się starali bo i tak nic z tego nie będzie.
|
Wy to tylko spiski wszędzie widzicie. Jak nie Legia to Cracovia. Ogarnijcie się, bo wszyscy dostaną licencję i wam skoczy gul.
|
Jeśli w Niecieczy sami czegoś nie spieprzą, raczej nie ma opcji żeby nie dostali licencji w drugiej instancji. Formalne sprawy są łatwe do uzupełnienia, a stadion chcą remontować. Nawet jeśli nie zdążą, Hutnik czeka z otwartymi ramionami.
Więcej tutaj: http://lovekrakow.pl/aktualnosci/cra...lase_2979.html |
Z decyzji Komisji Licencyjnej, to raczej mozna sie spodziewac, ze na 99% Flota i Termalica nie dostana licencji na ekstraklase. Mam tez watpliwosci, co do Zawiszy, bo tu tez uchybienia sa duze(brak sprawozdania finansowego i brak prognoz finansowych na przyszly sezon). Podobno sie tylko spoznili, ale czy zawartosc tych dokumentowych bedzie wiarygodna?
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Analogia Niecieczy z PBB aż nadto widoczna. Zespoły, które pierwszy raz awansują mogą i powinny liczyć na rodzaj krótkotrwałej dyspensy. |
Cytat:
|
Cytat:
A weź może spierdalaj z tekstami o biednej gnębionej cracovii. Termalica ma 100x bardziej przejrzyste finanse niż Wisła i płaci wszystkim co do jednego w terminie. Jak chcesz sie brandzlować z hipotetycznego awansu parchow to złe forum dyskusyjne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
A bo mi ciśnienie podniósł ...
sąsiadka już kolejny raz włazi pod zielony stolik a ten jeszcze ich broni. Trzymam kciuki przede wszystkim za trio: Zawisza, Nieciecza i Miedź. Mam nadzieję że kolejny raz będą się bali ciągnąć garbatych za uszy w górę. |
Co jak co mimo, że Cracovia gra słabo to awansu nikt im już nie odbierze.
|
Sobotnie spotkania poprowadzą:
Olimpia Grudziądz - Stomil Olsztyn, godz. 17:00, sędzia: Zbigniew Dobrynin (Łódź). GKS Katowice - Dolcan Ząbki, godz. 17:00, sędzia: Robert Marciniak (Kraków). Okocimski KS Brzesko - Warta Poznań, godz. 17:00, sędzia: Jarosław Rynkiewicz (Zielona Góra). Miedź Legnica - Cracovia, godz. 17:00, sędzia: Hubert Siejewicz (Białystok). GKS Tychy - Bogdanka Łęczna, godz. 17:00, sędzia: Michał Zając (Sosnowiec). Sandecja Nowy Sącz - Kolejarz Stróże, godz. 17:00, sędzia: Jacek Małyszek (Lublin). Polonia Bytom - Zawisza Bydgoszcz, godz. 17:00, sędzia: Szymon Marciniak (Płock). Flota Świnoujście - Termalica Bruk-Bet Nieciecza, godz. 17:00, sędzia: Tomasz Musiał (Kraków). |
Cytat:
|
no to przynajmniej jeśli chodzi o sędziów w dwóch meczach nas interesujących nie można narzekać, lepszej dwójki w Polsce nie ma.
|
OŚWIADCZENIE ZARZĄDU KLUBU NIECIECZA KS- w sprawie licencji
http://www.termalica.brukbet.com/ind...lnosci&id=3174 OŚWIADCZENIE ZARZĄDU KLUBU NIECIECZA KS- w sprawie artrykułu z Interii http://www.termalica.brukbet.com/ind...lnosci&id=3173 |
Dobrze mówię że ten klub jest lepiej zarządzany niż Wisła ...
U nas na sprostowania bełkotu dziennikarskiego czeka się czasami tygodniami . |
Mała ciekawostka. W Rumunii wprowadzono przepis o nieuzupełnianiu drużyn, które nie otrzymały licencji. Jeżeli ktoś nie dostał licencji to i tak spada tyle drużyn ile miało spaść i z 2 ligi awansuje tyle ile miało awansować. 2 kluby nie otrzymały licencji i tym sposobem w przyszłym sezonie liga rumuńska zamiast 18 zespołów będzie miała 16. Chciałbym aby u nas tak zrobiono. Ale widać u nas chcą mieć na siłę komplet 16 zespołów. Zatem w Rumunii zwyciężył sport. Nie masz licencji - nie grasz ale nikt przy stoliku nie zajmie twojego miejsca.
Gdyby tak było u nas to z Ekstraklasy odpadły by: Polonia, Ruch, GKS z 1 ligi bez licencji Zawisza i Termalica, które są na pierwszych 2 miejscach a więc 13 zespołów by grało w przyszłym sezonie w Ekstraklasie. |
Cytat:
|
Brak zwycięstwa Zawiszy to chyba opcja najmniej prawdopodobna. Interesują nas więc tylko te dwa mecze, w Świnoujściu i Legnicy. Mnie interesuje tylko to, w jaki sposób wygra ten mecz Cracovia i jak straci punkty Nieciecza... Inne rzeczy schodzą na plan boczny :-)
|
W Legnicy będzie remis mowie wam bo juz podjechali z walizkami tam.he he
|
Cytat:
Filipiak dba o swoich - "nie przejmujcie się licencjami - ja wam to załatwię z Bońkiem" ... |
Przepraszam wszystkich że jestem przeżutem i niestety muszę się do tego przyznac.
Do booooju Legnica. Nie znam ich przyspiewek, ale mam nadzieję się dzisiaj nauczyć. |
Cracovia juz dostała karnego, śmiech na sali.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl