Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   WISLA -LEGIA 12.11.2010 godz 20.00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7709)

mlody_ale_wierny 12.11.2010 15:54

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/b...ualny_1024.jpg
ale boisko pięknie wykoszone ;D

Konrad. 12.11.2010 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1009320)
. Wina Skorży jest taka w tym meczu, że zaufał bandzie nieodpowiedzialnych ludzi, bo Levadia nas nie stłamsiła, żeby mówić, ze Skorża źle przygotował zespół... Drużyna nie była w formie, ale takiego rywala to po trzecim treningu powinni ograć bez problemu...

Przecież sam Skorża się przyznał, że źle przygotował zespół. Dosłownie tak powiedział.

Druga sprawa, sytuacje z Levadią były, ale nie było widać specjalnej różnicy klas. Naprawdę nie próbuj bronić Levadii, bo w Tallinie graliśmy dramatycznie...

tofik 12.11.2010 16:15

Levadia była drużyną lepszą i zasłużenie awansowała. Wyglądali lepiej nie fizycznie - choć może trochę też,ale przede wszystkim PILKARSKO. I to jest największy dramat, w końcu wtedy jeszcze grali Głowacki i Marcelo.
W kontekście pucharów trzeba patrzeć tak - w lidze: zwycięstwa fartowne, słaba gra, ale wysoka pozycja w tabeli = w pucharach kompromitacja
słaba pozycja w lidze jak teraz = w pucharach pogrom od Levadii
dobra dyspozycja w lidze = w pucharach jest szansa przejść pierwszą runde, może dwie
dominacja ligi wygrane po 4:0, 5:0 = szansa na dojście do ostatniej rundy eliminacji

To taka ściąga jakbyśmy kiedyś mieli grac jeszcze mecze w Europie

PhantomRanger 12.11.2010 16:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1009582)
Faworytem jest Legia, ale wynik moze byc kazdy ;). Wydaje sie jednak, ze gladko sobie z nami poradza, czyli 0 : 2. U nas postepu nie ma zadnego patrzac na ostatnie spotkania z Lechem czy Cracovia, bo to byla profanacja futbolu.

Macka Skorze nalezaloby dobrze przyjac, bo 2 MP i zostawienie zespolu na pierwszym miejscu w tabeli, to naprawde cos. Sam sie nie zwolnil, jak koledzy wyzej pisali.

On jest trenerem Wisły, że mamy go dobrze przyjmować? Za 2 mistrzostwa już my mu podziękowali w czasie fet na rynku. Ten sam trener również nas skompromitował z amatorami z Estonii więc może trzeba mu za to podziękować?? Wyniki go zwolniły.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mlody_ale_wierny (Post 1009616)

Tak trochę dziwnie to wygląda. Takie koło przypominające kręgi w trawniku, gdzie zaraz zlecą się amatorzy UFO

For_FuN_ 12.11.2010 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1009643)
On jest trenerem Wisły, że mamy go dobrze przyjmować? Za 2 mistrzostwa już my mu podziękowali w czasie fet na rynku. Ten sam trener również nas skompromitował z amatorami z Estonii więc może trzeba mu za to podziękować?? Wyniki go zwolniły.

Nikt nie mowi o dziekowaniu. Chodzilo mi o to(szkoda, ze musze robic rozpiske, bo to chyba oczywiste), zeby zaden "kolega" nie probowal bluzgac na niego w czasie meczu, bo jednak zapisal ladna karte w historii Wisly.

Zwolnil go Cupial, ktory wybral wariant oszczednosciowy(czytaj sprzedawania najlepszych pilkarzy w kazdym okienku i sprowadzaniu slabszych). Akurat Skorza wyciagal max. z grajkow, ktorymi dysponowal. Dzisiaj widzimy, co robi Maaskant, ktory ma silniejsza linie pomocy i linie ataku w porownaniu do pana Macieja.

RAF 12.11.2010 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1009320)
Nie może być tak, że Kasperczak, robi klubowi straty 6 mln zł, dostaje pensje 30 tys/mc za nic nierobienie a potem sie jeszcze o cos chce sądzić...

palikot,

Nie jestem fanem Kasperczaka ale gdyby nie rozpi....ono mu druzyny w lecie 2003 to jestem przekonany ze na 85% bylaby LM w Krakowie (nawet przy ciezszych eliminacjach) Te 15% to mega pech wylosowania Barcelony, Manchesteru i innej mega ciezkiej druzyny. Wiec jezeli chodzi o bilans Kasperczaka to trzeba byc uczciwym ile tez pieniedzy przyniosl / mogl przyniesc klubowi gdyby nie SABOTAZ w postaci braku inwestowania w druzyne ktora grala jak z nut (nie utrzymanie Kosowskiego i sprawa Uche). A jezeli chodzi o pieniadze.... Ktos z nim ten kontrakt podpisal, prawda?

Krzysiek Grabski 12.11.2010 16:47

Już za kilka godzin mecz naszych drużyn.
Prawdziwy,ligowy,polski klasyk piłkarski.
Wisła:Legia,Derby Polski(bez względu na zajmowane miejsce w tabeli).
Śpiewacie:"Legia to stara k...a..."aby zaraz zaśpiewać:"Wisłę trzeba szanować..."
Domagacie się szacunku od innych a sami...
Wiem,obie strony okopały się w nienawiści do siebie.
Ale niech każdy mówi i pisze tylko za siebie.

Ja Wisłę Kraków szanuję z prostej przyczyny.
Za jej historię w którą wplecione jest powstanie mojej Legii na Kresach Rzeczypospolitej,kiedy właśnie żołnierze - piłkarze z Krakowa oraz Lwowa stanowili większość Drużyny Legionowej.
Tam walczono o Niepodległość a dzisiaj nasze kochane drużyny powalczą o ligowe punkty.

Oby w dzisiejszym meczu nie było żadnych kontrowersji.

Pozdrawiam wszystkich kibiców Białej Gwiazdy,pozdrawiam nawet tych co źle mi życzą...

Trzymajcie się zdrowo.

grzechu1991 12.11.2010 17:10

Niech wygra lepszy:) I mam nadzieję, że bedzie to Wisła. Licze na Riosa za Gargule/Nordina, i mam nadzieję, że Małecki przypomni sobie poprzedni mecz z Legią i zagra tak samo. Do zobaczenia na R22!

canarinhos 12.11.2010 17:22

Jupitery juz zapalone! Do zobaczenia na R22! Tylko zwyciestwo!

KamAr 12.11.2010 17:24

No łatwo nie będzie. Ale mam nadzieję, że klasyk będzie dla Nas;) Niestety ja mecz będę oglądał w TV, bo nie udało mi się zdobyć biletu.

Tylko Wisła:)

wojteqs80 12.11.2010 17:25

dobra koniec pieprzenia:) dzisiaj tylko zwyciĘstwo !!!! Jazda jazda jazda

palikot 12.11.2010 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1009605)
Palikot Pier****lisz jak twój klon w TV.

Nie znasz się na piłce , a chcesz udawać znawcę. Skorża wtedy żle przygotował zespół kondycyjnie. Więc to on ponosi winę w całości za ten mecz. A nie jakieś Cwielongi, Jopy, Brożki.

Chcesz wielkiej Wisły, chcesz wyników.

To zasponsoruj fizjologa + kadrę medyczną która wkońcu przygotuje fizycznie tą badę nieodpowiedzialnych ludzi.

Co do Skorży.

Ten trener to niesamowity fra**jer. Wielce dr. z zawodu trenera, ale co to za fachowiec w swojej dziedzinie który nie potrafi stworzyć sztabu szkoleniowego na poziomie.
Oczywiście od naszego terażniejszego II ligowego Holenderskiego złotomówcy Maaskanta wielkiego, jest o wiele lepszy. Ale i tak uważam że dziś na Wiśle nie wygra.

Po co ta napinka? Lepiej ci już? Spoko... Nie wiem czy przygotowanie kondycyjne odpowiada, za umiejętnosć trafienia z dwóch metrów do bramki... moze sie faktycznie nie znam:shock:, co nie zmienia faktu ze napisałem, ze forma była słaba, nie byli przygotowani dobrze do tego spotkaniq, ale na Levadie to powinno wystarczyć. Co miał mówić? Zwalic winę na piłkarzy jak Kasperczak?

http://www.youtube.com/watch?v=xlHHrIo1Vx0 - Zobacz sobie ten skrót jeszcze raz... i jakoś nie widze ze Levadia zasłużyla, żeby nas stłamsiła... widze tylko sam na sam i sam na sam itd. i nie ma ze 2 sytuacji pod koniec meczu...

Ja go nie bronie, za ten mecz ale jak ktoś pisze, że Skorża był słaby to mnie to w....ia i tyle...

leszekpw 12.11.2010 17:27

Gdzie można w necie obejrzeć mecz?

tommiyacht 12.11.2010 17:31

a przed chwilą w teleexpresie był zapowiedz meczu , jako hit bla bla , i spiker mowi.. ze w krakowie odbedzie sie mecz gdzie Wisła przegra... to znaczy zagra z Legią..

przejęzyczenie w stylu "podaj mi sól"

ok, to ja juz lece na meczyk. bo ostatnio stanąłem chyba bliżej domu niż stadionu

palikot 12.11.2010 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1009654)
palikot,

Nie jestem fanem Kasperczaka ale gdyby nie rozpi....ono mu druzyny w lecie 2003 to jestem przekonany ze na 85% bylaby LM w Krakowie (nawet przy ciezszych eliminacjach) Te 15% to mega pech wylosowania Barcelony, Manchesteru i innej mega ciezkiej druzyny. Wiec jezeli chodzi o bilans Kasperczaka to trzeba byc uczciwym ile tez pieniedzy przyniosl / mogl przyniesc klubowi gdyby nie SABOTAZ w postaci braku inwestowania w druzyne ktora grala jak z nut (nie utrzymanie Kosowskiego i sprawa Uche). A jezeli chodzi o pieniadze.... Ktos z nim ten kontrakt podpisal, prawda?

....a!!!!!!!!!!!! Tak? Co mu rozjebali? Przed Tibilisi mieli najmocnieszą kadrę w historii klubu!!! Weź się ....a już nie odzwywaj, bo .......isz takie głupoty ze szkoda gadać... Najpierw poczytaj troche historii jak interesujesz się Wisłą od 3,4 lat a potem coś mów...

a i zeby nie było... 6 mln zł klub miał straty w 2004 a nie w 2003 roku

Proud 12.11.2010 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1009673)
a przed chwilą w teleexpresie był zapowiedz meczu , jako hit bla bla , i spiker mowi.. ze w krakowie odbedzie sie mecz gdzie Wisła przegra... to znaczy zagra z Legią..

przejęzyczenie w stylu "podaj mi sól"

:D

dokładnie...

jakby ktoś nie widział:

http://www.youtube.com/watch?v=ca1nQa2Feb0

Sartre 12.11.2010 17:36

Orłoś ma historię takich freudowskich błędów ;) Cóż, ja już rączki zacieram przed tym dzisiejszym meczem, w którym Wisła przegra... yy... zagra z Legią :D

63.5 Kg 12.11.2010 17:40

Orlos to taki wlasnie frajer...

1q2 12.11.2010 17:41

Domyślam się że to nie było przejęzyczenie tylko coś ala Dyzma, tzn trener;)

RAF 12.11.2010 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1009674)
....a!!!!!!!!!!!! Tak? Co mu rozjebali? Przed Tibilisi mieli najmocnieszą kadrę w historii klubu!!! Weź się ....a już nie odzwywaj, bo .......isz takie głupoty ze szkoda gadać... Najpierw poczytaj troche historii jak interesujesz się Wisłą od 3,4 lat a potem coś mów...

a i zeby nie było... 6 mln zł klub miał straty w 2004 a nie w 2003 roku

posluchaj kolego jak chcesz wiedziec to zarejestrowalem sie na tym forum cale szesc lat przed Toba wiec daruj sobie te teksty ze interesuje sie Wisla 3-4 lata, bo jak ja pisalem tutaj to Ty jeszcze chodziles do podstawowki (optymistyczna wersja). Nie pieprz glupot ze najcmocniejsza kadre Wisla miala przed Tibilisi bo jest to zwyczajne klamstwo! Najmocniejsza kadre Wisla miala przed sezonem 2002-2003 bo jezeli Ty, palikocie, porownujesz Gorawskiego do Uche, a Kosowskiego do Zienczuka to gratuluje poczucia humoru. Uwazasz ze nie rozpieprzyli mu druzyny? Dla mnie puszczenie Kosowskiego (zamiast dania mu podwyzki), puszczenie Kuzby i sprawa Uche to jest po prostu sabotaz i rozpieprzenie druzyny, co Ci trzej pilkarze (wraz z Zurawiem i Szymkiem) decydowali o ofendywnej grze Wisly.

1q2 12.11.2010 17:46

Skończcie już oftopować - Wisła raz miała na prawdę mocną kadrę(choć nie całą) i było to właśnie w 2002/3 roku.Potem już 'gorszy pieniądz wypierał lepszy', aż do dziś.

Teqcontroller 12.11.2010 17:50

Co jak co ale ten temat jest o Meczu Wisła - Legia a nie o przeszłości i innych dupe szretach....

Dawidka 12.11.2010 18:17

Co jak co ale na mecz trzeba jechać !
Dlatego milgo oglądania w TV życzę , idęk wspierać naszych swoją obecnośćią na stadionie, bo o to też chyba chodzi :)

killzone 12.11.2010 18:25

Wypadalo by wkoncu w lidze na R22 wygrac, wiec po ciezkim meczu 1:0 dla Legii :P

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mlody_ale_wierny (Post 1009616)

Co to jest to nad "I" i "S"? :shock: Miejsce na telebim? A jak mam racje to czemu telebimu tam nie ma?

mic 12.11.2010 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1009701)
Po ciezkim meczu 1:0 dla Legii :p

Co to jest to nad "I" i "S"? :shock: Miejsce na telebim? A jak mam racje to czemu telebimu tam nie ma?

Monument Majchroskiego

lysy9055 12.11.2010 18:27

UP: Chyba miejsce na telebim xd

Robek 12.11.2010 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 1009701)
Wypadalo by wkoncu w lidze na R22 wygrac, wiec po ciezkim meczu 1:0 dla Legii :P

tak miejsce na telebim a go niema bo nasze wladze miasta najpirw zamontowaly ramy a teraz niema chetnego co by telebim do tego dopasował wtakiej cenie jak to sobie miasto wymysliło:rotfl::lol:

A Wybory tuż tuz :p:p:p

HOOLIGANSWISŁANH 12.11.2010 18:44

Niemamy wyjścia musimy wygrać DO BOJU!!

killzone 12.11.2010 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robek (Post 1009704)
tak miejsce na telebim a go niema bo nasze wladze miasta najpirw zamontowaly ramy a teraz niema chetnego co by telebim do tego dopasował wtakiej cenie jak to sobie miasto wymysliło:rotfl::lol:

A Wybory tuż tuz :p:p:p

Domyslam sie za najlepszą opcją byloby za "Bóg zapłać" :D

Dobra koniec off'a, czas najwyzszy poszukac odpoiwedniego streama coby nie ścinało :-)

jc2007 12.11.2010 19:03

Skład:
Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Paljić - Sobolewski - Małecki, Garguła, Jirsak, Kirm - Paweł Brożek

Jirsak? Już wolę Boukhariego albo Riosa :/

qchar90 12.11.2010 19:03

Pawełek - Cikos, Chavez, Bunoza, Paljić - Sobolewski - Małecki, Garguła, Jirsak, Kirm - Paweł Brożek

o kurde Jirsak w pierwszym skladzie

Robcio 12.11.2010 19:05

łohohoho no to trenejro zaszalał ze składem :)
Nie ma co, musimy wygrać, porażka nie wchodzi w grę, Legia aż tak dobrze nie gra, więc nie jest aż takim faworytem jak to ujął Maaskant.

rafalek 12.11.2010 19:05

Trener zaszokował.. z tego co widzę po karnym w meczu z Lechem Czarek Wilk nie powącha murawy przez dłuższy czas.

HEDu 12.11.2010 19:11

Garguła na skrzydle czy Jirsak? Czy może Garguła - Jirsak w linii a Sobol za nimi? Kirm - Małecki skrzydła? Zobaczymy, ciekawie sie zapowiada.

cinekw 12.11.2010 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jc2007 (Post 1009718)
Skład:

Jirsak? Już wolę Boukhariego albo Riosa :/

Wolisz Boukhariego? Zastanów się co ty gadasz, chyba że oglądasz co 5 mecz Wisły. Ja liczyłem że zagrają 4-4-2 ale trudno. Znowu Brożek będzie osamotniony.

Markus 12.11.2010 19:19

Niepokoi mnie, że Maaskant wciąż wyraźnie nie ma pomysłu na sensowne wykorzystanie najlepiej technicznie wyszkolonego piłkarza Wisły, którym bez wątpienia jest Rios.

Pomysł z wystawieniem Jirsaka pozostawię bez komentarza. Kolejny eksperyment w ważnym meczu. W dodatku Czech zawsze był jednym z najsłabszych ogniw zespołu.

tofik 12.11.2010 19:21

Technicznie może i dobry jest ale co z tego, skoro gra pod siebie nic z tego nie wynika dla zespolu. Jedna asysta z Koroną i tyle.

RAF 12.11.2010 19:25

Hmm, troche szokuje Jirsak w pierwszej "11". Zawodnik, ktory ostatnio siedzial na lawce na ciezki mecz wychodzi grac od pierwszej minuty, jeden defensywny pomocnik i reszta ofensywnych..... Troche szok, mowiac szczerze. I znow Rios zamiast Maleckiego, ja rozumiem ze Argentynczyk moze miec jakies braki ale gorzej chyba niz Malecki z Cracovia by nie zagral..... Zobaczymy. Oby bylo dobrze! I tak troche dziwi fakt ze znalazl miejsce Maaskant dla Jirsaka a dla Riosa nie.... W czym Czech jest lepszy od Argentynczyka?

lysy9055 12.11.2010 19:32

Skoro Jirsak się załapał do pierwszego skłądu to może oznaczać, że jest w formie. Coś czuję, że dobry będzie miał występ. Formację widziałbym swoją:

Pawełek: 3 obrońców (Bunoza/Cikos, Chavez, Branco) przed nimi defensywny pomocnik Sobolewski/Wilk w środku Jirsak i Kirm, a przed nimi ofensywny Garguła i w ataku trzech piłkarzy (Brożek, Małecki, Rios/Żurawski) gdzie Rios byłby trochę cofnięty. Gra skupiona w środku pola, bez skrzydeł, a dlatego że nie mamy dobrych skrzydłowych, a przeciętnych.
Byłoby to ciekawe rozwiązanie (nie wiem czy gorsze czy lepsze) ale na pewno gra wyglądałaby lepiej niż ta dotychczas. Byśmy mięli przewagę do szybkiego odebrania piłki rywalom, ataki środkiem pola. Szybkie zgrania, jak najwięcej podań z pierwszej piłki, z klepki. No cóż ale to moje myślenie. Zobaczymy jak potoczy się ten mecz. Boje się ale jednoczesnie wierzę, że zagramy dobry mecz.

yoda79 12.11.2010 19:37

Maaskant jest niesamowity - on w ogóle ma rozeznanie w możłiwościach piłkarzy? Najpierw Guła poza 18, potem nagły wskok do pierszej 11, teraz to samo z Jirsakiem. Nie rozumiem.
Oby dzisiaj było zwycięstwo:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl