Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w Pucharze Polski 2010/2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7567)

Suszanin 26.10.2010 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 999624)
wazne jest to zeby nie grac dogrywki, bo to dodatkowe 30 minut meczarni

A teraz nie ma czasem od razu rzutów karnych?

sevenheaven 26.10.2010 21:21

dogrywka z tego co widze po innych meczach

mercury 26.10.2010 21:22

nie, Polonia wygrała po dogrywce..

DevilMayCry 26.10.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Suszanin (Post 999626)
A teraz nie ma czasem od razu rzutów karnych?

Nie. Patrz KSZO: Polonia czy ŁKS: Lechia

MMTS 26.10.2010 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 999621)
MMTS nie bądź śmieszny bo jakby tak było mocno to by od razu złapał się za twarz a nie jak Boukhari się położył
sam patrz uważnie - bez odbioru

czyli co, możesz kogoś zj... bo masz ochotę? zastanów się człowieku, to forum, a nie prywatny folwark

wolfy 26.10.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 999568)
Widzew to najbardziej zenujaca pilkarsko druzyna w naszej lidze.

Eeee... Cracovia?

Vuko 26.10.2010 21:24

Małecki dzisiaj nieźle grał. oby mu zaczęły wychodzić dośrodkowania w lidze.

Kluvi 26.10.2010 21:25

MMTS nie wiem co bierzesz ale to musi być mocnee :)

cinekw 26.10.2010 21:25

Branco < Cikos

WioReXXX 26.10.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 999632)
Eeee... Cracovia?

No właśnie jakaś bezsensowna wypowiedź kolegi. Widzew ma tylko 1 punkt mniej od nas w lidze, jeżeli chodzi o strzelone gole to mają najwięcej razem z Jagą, Lechią i Koroną. Ostatnio przecież z niezłą Jagiellonią wygrali 4:1.
Wielu widzewiaków w Wiśle też by sobie dało radę.

johny96 26.10.2010 21:27

Mam nadzieje, że Robak dostanie kilka meczy zawieszenia i druga żółta kartka dla Boukhariego zostanie enulowana, bo nie wiem za co ją otrzymał, a pajacowanie przy tej akcji Dudu, to mistrzostwo. Sędzia, ogólnie pyciarski. Dziękuje i dobranoc.

FajQ 26.10.2010 21:29

Podoba mi się to że tworzymy pomalutku drużynę.Akcje które mieliśmy były wypracowane a nie były z przypadku.Idzie to w dobrą stronę.
Tak na szybko na +
Cikos
Kirm(szkoda sytuacji co miał słupek, ale był ostry kąt)
Garguła
Małecki(Dobrze grał, poprawił dośrodkowania)

Wasiu 26.10.2010 21:29

Gra nie byla porywajaca, ale cale szczescie, ze udalo sie wygrac i to grajac przeciwko 12 rywalom. To, co robila ta k...a z gwizdkiem przekraczala wszelkie granice. Nigdy nie widzialem tak stronniczego sedziowania. Czikosz napewno nie jest gorszy niz Branco, to Slowak powinien grac. Nikt ze starszych w tej druzynie nie ma jaj, zeby wytargac Bunoze za uszy jak sie tylko do wolnego zblizy ?

Filippo 26.10.2010 21:30

Gra zaczyna się nam pomału kleić. Niezły mecz, dobra postawa zwłaszcza Pawełka, Cikosa, kolejny niezły mecz Kirma, Małego. Boukhari standardowo, w tempie plazowego lenistwa, brakuje mu kondycji.

Ps. Dzisiaj zagraliśmy bez Pawła i było widać jak na dłoni jak wygląda atak(a właściwie jego brak) Wisły bez niego. Rios ślamazarny i nieskuteczny. Nie było komu zagrać prostopadłej piłki.

KamAr 26.10.2010 21:30

Małecki ładnie walczył. Boukhari też niezły mecz zagrał. Kilka akcji w drugiej połowie mogło się podobać. Czyżby ekipa zaczynała się zgrywać?;)

flamengista 26.10.2010 21:30

Nie wiem, po co te niepotrzebne nerwy w końcówce.

Moim zdaniem widać poprawę w grze, szczególnie ofensywnej. Mecz z solidnym Widzewem przyzwoity w ofensywie - naprawdę sporo sytuacji i przede wszystkim pomysł na grę (ruch przy ataku pozycyjnym, sprawne przechodzenie z obrony do ataku, nieźle działające skrzydła). Wygrana zasłużona.

Cieszy bramka Żurawskiego - może to właściwa dla niego rola? Dżokera, który wchodzi na ostatnie 30 minut? Na tle podmęczonego przeciwnika prezentował się nieźle, nie tylko przy bramkowej akcji.

Moim zdaniem na wyróżnienie w tym meczu zasłużyli przede wszystkim Kirm i Małecki. Świetna gra nie tylko w ataku (zarówno pozycyjnym, jak i w kontrach), ale także aktywny udział w pressingu i odbiorze piłki. Tak trzymać!

O dziwo w obronie przyzwoity występ Cikosza, tylko że chyba rywale na skrzydle niezbyt wymagający. Pajlić przyzwoity na lewej stronie. Podobnie Pawełek w bramce. Za to Bunoza... A Cleber nie jest już młodzieniaszkiem, więc nie zawsze potrafił być na czas by naprawiać błędy młodszego kolegi.

Co do minusów - oprócz środka obrony - martwi mnie gra Riosa. Niby fajnie pyka, ładnie dla oka ale korzyści z tego nie ma! Marnuje ciągle sytuacje, które klasowy piłkarz musi wykorzystać. Jeśli szybko tego nie poprawi, to nie widzę sensu w zatrzymywaniu go na kolejne lata.

Bielau 26.10.2010 21:32

No naprawdę niezły mecz. Spokojne konstuowanie akcji i kilka setek mieliśy (cleber x2, żuraw, kirm czy rios) więc zaslużone zwycięstwo;) a co komentowania to mnie rozkładało co chwile:D albo wywiad pomeczowy z zawodnikiem Widzewa i pytanie dziennikarza "no co było taak blisko?" nawet ten widzewiak nie wiedział co powiedzieć;P

zordon 26.10.2010 21:33

bosz... ciężko się to oglądało
byłem za trenerem zza granicy, żeby skończyło się "kolesiostwo" przy wpuszczaniu przereklamowanych gwiazdek przez trenera. Jeśli trener kolejny mecz nie zauważa, że Boukhari jest najsłabszy w zespole,a po jego zejściu znów zaczynamy grać to ja p**dole takiego specjalistę...
P.S. Nie wiem czy to tylko moje spostrzeżenie, ale Wilk dzisiaj najlepszy w zespole. Żeby bezpodstawnie nie "jechać" po Boukharim obserwowałem naszych środkowych pomocników, również bez piłki i z całej trójki wyróżniał się na duży plus. Garguła dzisiaj słabiej, Boukhari bez komentarza. Wilk ma świetną wydolność i chyba niezły charakter. Po stracie piłki szybko się podnosił i walczył o jej odzyskanie, obok Cikosza najbardziej waleczny piłkarz w dzisiejszym meczu. Jak dla mnie powinien grać razem z Sobolem, jeśli utrzyma poziom to dla mnie najlepszy transfer lata do Wisły

daniello1987 26.10.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zordon (Post 999648)
byłem za trenerem zza granicy, żeby skończyło się "kolesiostwo" przy wpuszczaniu przereklamowanych gwiazdek przez trenera. Jeśli trener kolejny mecz nie zauważa, że Boukhari jest najsłabszy w zespole,a po jego zejściu znów zaczynamy grać to ja p**dole takiego specjalistę...
P.S. Nie wiem czy to tylko moje spostrzeżenie, ale Wilk dzisiaj najlepszy w zespole. Żeby bezpodstawnie nie "jechać" po Boukharim obserwowałem naszych środkowych pomocników, również bez piłki i z całej trójki wyróżniał się na duży plus. Garguła dzisiaj słabiej, Boukhari bez komentarza. Wilk ma świetną wydolność i chyba niezły charakter. Po stracie piłki szybko się podnosił i walczył o jej odzyskanie, obok Cikosza najbardziej waleczny piłkarz w dzisiejszym meczu. Jak dla mnie powinien grać razem z Sobolem, jeśli utrzyma poziom to dla mnie najlepszy transfer lata do Wisły

otóż to.Wilk o niebo lepiej prezentuje sie obecnie niz "boski" Boukhari który jest ociężały i spowalnia kazde akcje Wisły. Kiedy Jego nie ma na boisku nasza gra jakos zaczyna sie kleic.czy to przypadek?

krystiano 26.10.2010 21:40

Panowie przedewszstkim w końcu STRZELAMY z DYSTANSU!

westersyl 26.10.2010 21:40

Boukhari jeden z najlepszych na boisku dzisiaj. Bardzo dobrze rozciągał grę, masa dobrych inteligentnych podań.
Wiekszosc prymitywnie myslących kibiców widzi tylko to że ciężko biega. OBejrzycie sobie jeszcze raz ten mecz i zobaczcie jakie piły rzuca Bokuarhi to może zrozumiecie że ten piłkarz jest naprawdę przydatny zespołowi.

Generalnie dobry mecz, nie pozwolimy Widzewowi na wiele. Dużo strzałów z dystansu, dużo dośrodkowań, powoli zaczyna to wszystko się zazębiać. Solidna drużna Widzewa która przyjechała do nas podbudowana zwycięstwem nad Jagą 4:1 w tym mecz została kilkarotnie spychana do głębokiej defensywy.

tomasz_19 26.10.2010 21:42

Bardzo mi się podobał mecz, a to z takiego powodu, że wreszcie zobaczyłem pełnię zaangażowania mimo, że chłopaki mieli w nogach mecz z Lechią... mnóstwo walki i zaangażowania po stronie naszej kochanej Wisełki! I te ciśnięcie rywala do ostatniej minuty, zaprocentowało!
Boukhari... on ma nadwagę? Kloc, słaniał się po boisku...totalna porażka, ile on miał strat i podejmował głupie decyzje to nie potrafię zliczyć (jedyne dobre zagranie to wrzutka na głowę Clebera) musi odejść na wiosne!
Wilk i Małecki, świetny mecz! Na nich trzeba oprzeć przyszłą drużynę! Kirm łapie formę, obok wymienionej dwójki najlepszy zawodnik meczu.
Brawo chłopaki, jedziemy dalej! :)

krystiano 26.10.2010 21:44

Dla mnie również Boukhari ok! Bez fajerwerków, ale widać, że to inteligentny piłkarz z dobrym przeglądem pola i dobrą techniką. Brakuje mu tylko (aż!) przygotowania fizycznego

tofik 26.10.2010 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 999652)
Boukhari jeden z najlepszych na boisku dzisiaj. Bardzo dobrze rozciągał grę, masa dobrych inteligentnych podań.
Generalnie dobry mecz, nie pozwolimy Widzewowi na wiele. Dużo strzałów z dystansu, dużo dośrodkowań, powoli zaczyna to wszystko się zazębiać. Solidna drużna Widzewa która przyjechała do nas podbudowana zwycięstwem nad Jagą 4:1 w tym mecz została kilkarotnie spychana do głębokiej defensywy.
Jeszcze raz napiszę dobra gra Boukariego.

Popieram. Widzę po twoich postach, że jako jeden z niewielu dobrze analizujesz grę i postawę piłkarzy.

JohnnyH 26.10.2010 21:46

Dla mnie Boukhari wręcz przeciwnie...najgorszy na boisku. Nikt tak jak on nie zwalnia gry Wisły...zszedł z boiska i odrazu piłka chodziła szybciej...W każdym razie, będzie to duża radość dla mnie że nie będę musiał go oglądać w następnym meczu...

Sam mecz, ciężki...choć ostatnie 10 minut w ataku to jest właśnie to o co chodzi. Pozytywnie zaskoczył Czikosz choć mam wrażenie że musi jeszcze bardzo popracować nad taktyką bo w innych meczach (zwłaszcza z Lechią) zbyt często gubi krycie. Najlepszy na boisku jak dla mnie Cleber. Powinien grać w następnym meczu z Chavezem bo Bunoza jest jak dla mnie na Wisłę za słaby.

fialo 26.10.2010 21:46

Niestety z przyczyn niezależnych ode mnie (po raz kolejny ciężka kontuzja kolana - trochę obawiam się o wyjazd do Poznania, ale mam nadzieję że dam jakoś rade:)) nie mogłem być na meczu, ale naprawdę bardzo podobała mi się gra Wiślaków w dniu dzisiejszym :) Wymieniali podania, wychodzenie na pozycje, ciągły ruch. O to chodzi. Ogrooomny plus przy nazwiskach Małeckiego, Wilka i Cikosa przede wszystkim. Erik zagrał wielki mecz dziś, oby powtórzył to samo z Amiką w niedziele, będą z niego ludzie :)

Kryniu 26.10.2010 21:47

Przed chwilką wróciłem z stadiony i powiem wam super. Z pewnością stać nas na zwycięstwo w Poznaniu

Dean 26.10.2010 21:48

Mi Boukhari się spodobał po tej akcji ;) na drugą żółtą na pewno nie zasłużył.

Proud 26.10.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 999663)
Przed chwilką wróciłem z stadiony i powiem wam super. Z pewnością stać nas na zwycięstwo w Poznaniu

ironia?

dla mnie dramat. Również dopiero co wróciłem.

Syn Kangura z 1984 26.10.2010 21:50

Nie chce zapeszać, ale chyba robi nam się prawdziwa drużyna. I nie mówię tutaj o grze, bo błędy nadal są, choć dziś nie było ich tak wiele jak ostatnimi czasy, ale widać że wszyscy złapali wspólny język i trzymają się w kupie, a jak wiadomo kupy nikt nie ruszy ;)

matti123 26.10.2010 21:50

Pawełek kolejny świetny mecz, nie miał za dużo interwencji ale 3-4 razy pokazał klasę. Kapitalne trener dodał mu pewności siebie. Wreszcie dobry mecz Clebera(+stare dobre wyjścia do ofensywy), znów cienki Bunozy. Garguła umiejętnie rozrzucał piłki co wreszcie zaowocowało równą grą 2 skrzydłami. Jak dla mnie słabszy mecz Wilka z powodu dużej ilości niedokładnych zagrań. Super Małecki i Kirm śmigali na skrzydłach, szkoda że Kiro nie zabierze troche Małeckiemu umiejętności dryblingu. Rios dziś nie miał swojego dnia, szkoda bo szansa może się nie powtórzyć. Trener powinien to zauważyć i zdjąć go w przerwie żeby się chłopak nie męczył. Żuraw to ewenement 5 kontaktów z piłką 1 kopnięta od niechcenia i 3 straty i golll, brawo Maciek!

Znalazł ktoś statystyki z meczu, jestem ciekawy ile oddaliśmy strzałów.

Kryniu 26.10.2010 21:51

czemu? Z pewnością szkoda tych zmarnowanych sytuacji ale gra nie była fatalna a Widzew większość meczu murował bramkę

moce 26.10.2010 21:51

Jak na Puchar Polski to mecz byl na dobrym poziomie caly czas martwi bunoza

ziz99 26.10.2010 21:53

Wreszcie jakieś pozytywne symptomy. Czasem nieudolnie, chaotycznie i niedokładnie, ale jednak trochę gry piłką było. Dzidy w ostateczności, no i niepotrzebnie się cofnęli na koniec zamiast grać dalej swoje.

Dać holendrowi popracować spokojnie, a zobaczymy. Guardiolą ani Mourinho on nie jest, ale może coś z tego będzie.

Kryniu 26.10.2010 21:53

Najbardziej podobała mi się postawa Małeckiego. Widać że to walczak i nie odpuszcza. Na minusie Rios a szkoda

dj_ibutti 26.10.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 999660)
Popieram. Widzę po twoich postach, że jako jeden z niewielu dobrze analizujesz grę i postawę piłkarzy.

Otóż to! Boukhari gra jak kiedyś Żurawski, niby go nie widać, ale odpierdala kawał dobrej roboty. Rzuca piły na milimetry i walczy, walczy, walczy. Fakt, że nie jest demonem prędkości ale nie jest też wolny.

Nikt nic nie napisze o Pawełku? Nie ma się do czego przy.......ić, to cicho siedzicie?

Karherop 26.10.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zordon (Post 999648)

Mi przeciwnie , dobry mecz w naszym wykonaniu , szczególnie w defensywie widac było większy spokój , na Clebera bardzo dobrze podziałał ten mecz przerwy , w ofensywie mieliśmy nawet więcej pomysłu niż w meczu z Lechią , tym bardziej że dzisiaj o kontry było trudniej.

Oceny

Pawełek - 8 - facet mnie zadziwia , wygrywa pojedynki sam na sam , broni strzały z dystansu , celnie dobrywa ,mobilizuje drużyne coś z nim jest nie tak ? nie wiem co pali, ale niech tego nie rzuca

Cikos - 7 - świetny mecz , daje drużynie 10 razy więcej niż Branco

Cleber - 7 - bardzo dobry mecz , z drobnymi błedami , rządził i dzielił w defensywie

Bunoza - 4 - najsłabszy jak dla mnie w zespole ,

Paljic - 6 - dobry mecz , widać że coraz lepiej dogaduje się z Kirmem

Małecki - 7 - motor w ofensywie , z meczu na mecz coraz lepiej wygląda

Wilk - 6 - dobrze zastąpił Sobola , ale nie jestem przekonany czy jest na tyle lepszy ( w tym momencie ) żeby wejść za niego do składu

Garguła - 6 - robi coraz lepsze wrażenie , daje mu dwa-trzy tygodnie regularnej gry i będzie czarował jak za czasów gry w GKSie

Boukhari - 4 - lepiej niż z Lechią , ale nadal jego miejsce to ławka rezerwowych, są lepsi w druzynie

Kirm - 7 - widać że jest w gazie , jedyne czym mi podpadł to słabe strzały , na które niepotrzebnie się decydował mając małe szanse na powodzenie , trzeba mu jednak wybaczyc ;)

Rios - 5 - wysunięty napastnik to pozycja nie dla niego , nie mógł sobie znaleźć miejsca na boisku , poza tym za dużo strat

Jirsak - 5 - przeciętność i zbytnia asekuracja w grze

Żurawski - bez oceny , ale brawa za odważne strzały , wkońcu kibice skandowali jego nazwisko jak należy

JrQ- 26.10.2010 21:56

fajnie graliśmy nawet do 30 metra jak zwykle, co na pewno jest zaslugą Maaskanta, jednak później, widac było że brak nam jakości w wykończeniach, a to niestety nie leży już w gestii trenera

edit: Kiro w tym sezonie naprawdę prezentuje się bardzo dobrze, dwie bramki z Lechią to nie był przypadek, zresztą, od poczatku tego sezonu było widać u niego straszną chęć gry...

pierdek18 26.10.2010 21:56

widac powoli ze cos ruszyło pomogło przełamanie!! można zauważyć gołym okiem ze Wisła prowadzi grę . Bunoza zagrał dzis poprawnie jak dla mnie jeden błąd dał sie ograć Sernasowi czy jak mu tam ,

teraz tylko do zimy i czekajmy na zimowy oboz

Kurz 26.10.2010 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 999674)
Mi przeciwnie , dobry mecz w naszym wykonaniu , szczególnie w defensywie widac było większy spokój , na Clebera bardzo dobrze podziałał ten mecz przerwy , w ofensywie mieliśmy nawet więcej pomysłu niż w meczu z Lechią , tym bardziej że dzisiaj o kontry było trudniej.

Oceny

Pawełek - 8 - facet mnie zadziwia , wygrywa pojedynki sam na sam , broni strzały z dystansu , celnie dobrywa ,mobilizuje drużyne coś z nim jest nie tak ? nie wiem co pali, ale niech tego nie rzuca

Cikos - 7 - świetny mecz , daje drużynie 10 razy więcej niż Branco

Cleber - 7 - bardzo dobry mecz , z drobnymi błedami , rządził i dzielił w defensywie

Bunoza - 4 - najsłabszy jak dla mnie w zespole ,

Paljic - 6 - dobry mecz , widać że coraz lepiej dogaduje się z Kirmem

Małecki - 7 - motor w ofensywie , z meczu na mecz coraz lepiej wygląda

Wilk - 6 - dobrze zastąpił Sobola , ale nie jestem przekonany czy jest na tyle lepszy ( w tym momencie ) żeby wejść za niego do składu

Garguła - 6 - robi coraz lepsze wrażenie , daje mu dwa-trzy tygodnie regularnej gry i będzie czarował jak za czasów gry w GKSie

Boukhari - 4 - lepiej niż z Lechią , ale nadal jego miejsce to ławka rezerwowych, są lepsi w druzynie

Kirm - 7 - widać że jest w gazie , jedyne czym mi podpadł to słabe strzały , na które niepotrzebnie się decydował mając małe szanse na powodzenie , trzeba mu jednak wybaczyc ;)

Rios - 5 - wysunięty napastnik to pozycja nie dla niego , nie mógł sobie znaleźć miejsca na boisku , poza tym za dużo strat

Jirsak - 5 - przeciętność i zbytnia asekuracja w grze

Żurawski - bez oceny , ale brawa za odważne strzały , wkońcu kibice skandowali jego nazwisko jak należy

Ani Rios, ani Jirsak nie zaprezentowali się lepiej od Boukhariego. Trochę obiektywizmu...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl