![]() |
Cytat:
|
dogrywka z tego co widze po innych meczach
|
nie, Polonia wygrała po dogrywce..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Małecki dzisiaj nieźle grał. oby mu zaczęły wychodzić dośrodkowania w lidze.
|
MMTS nie wiem co bierzesz ale to musi być mocnee :)
|
Branco < Cikos
|
Cytat:
Wielu widzewiaków w Wiśle też by sobie dało radę. |
Mam nadzieje, że Robak dostanie kilka meczy zawieszenia i druga żółta kartka dla Boukhariego zostanie enulowana, bo nie wiem za co ją otrzymał, a pajacowanie przy tej akcji Dudu, to mistrzostwo. Sędzia, ogólnie pyciarski. Dziękuje i dobranoc.
|
Podoba mi się to że tworzymy pomalutku drużynę.Akcje które mieliśmy były wypracowane a nie były z przypadku.Idzie to w dobrą stronę.
Tak na szybko na + Cikos Kirm(szkoda sytuacji co miał słupek, ale był ostry kąt) Garguła Małecki(Dobrze grał, poprawił dośrodkowania) |
Gra nie byla porywajaca, ale cale szczescie, ze udalo sie wygrac i to grajac przeciwko 12 rywalom. To, co robila ta k...a z gwizdkiem przekraczala wszelkie granice. Nigdy nie widzialem tak stronniczego sedziowania. Czikosz napewno nie jest gorszy niz Branco, to Slowak powinien grac. Nikt ze starszych w tej druzynie nie ma jaj, zeby wytargac Bunoze za uszy jak sie tylko do wolnego zblizy ?
|
Gra zaczyna się nam pomału kleić. Niezły mecz, dobra postawa zwłaszcza Pawełka, Cikosa, kolejny niezły mecz Kirma, Małego. Boukhari standardowo, w tempie plazowego lenistwa, brakuje mu kondycji.
Ps. Dzisiaj zagraliśmy bez Pawła i było widać jak na dłoni jak wygląda atak(a właściwie jego brak) Wisły bez niego. Rios ślamazarny i nieskuteczny. Nie było komu zagrać prostopadłej piłki. |
Małecki ładnie walczył. Boukhari też niezły mecz zagrał. Kilka akcji w drugiej połowie mogło się podobać. Czyżby ekipa zaczynała się zgrywać?;)
|
Nie wiem, po co te niepotrzebne nerwy w końcówce.
Moim zdaniem widać poprawę w grze, szczególnie ofensywnej. Mecz z solidnym Widzewem przyzwoity w ofensywie - naprawdę sporo sytuacji i przede wszystkim pomysł na grę (ruch przy ataku pozycyjnym, sprawne przechodzenie z obrony do ataku, nieźle działające skrzydła). Wygrana zasłużona. Cieszy bramka Żurawskiego - może to właściwa dla niego rola? Dżokera, który wchodzi na ostatnie 30 minut? Na tle podmęczonego przeciwnika prezentował się nieźle, nie tylko przy bramkowej akcji. Moim zdaniem na wyróżnienie w tym meczu zasłużyli przede wszystkim Kirm i Małecki. Świetna gra nie tylko w ataku (zarówno pozycyjnym, jak i w kontrach), ale także aktywny udział w pressingu i odbiorze piłki. Tak trzymać! O dziwo w obronie przyzwoity występ Cikosza, tylko że chyba rywale na skrzydle niezbyt wymagający. Pajlić przyzwoity na lewej stronie. Podobnie Pawełek w bramce. Za to Bunoza... A Cleber nie jest już młodzieniaszkiem, więc nie zawsze potrafił być na czas by naprawiać błędy młodszego kolegi. Co do minusów - oprócz środka obrony - martwi mnie gra Riosa. Niby fajnie pyka, ładnie dla oka ale korzyści z tego nie ma! Marnuje ciągle sytuacje, które klasowy piłkarz musi wykorzystać. Jeśli szybko tego nie poprawi, to nie widzę sensu w zatrzymywaniu go na kolejne lata. |
No naprawdę niezły mecz. Spokojne konstuowanie akcji i kilka setek mieliśy (cleber x2, żuraw, kirm czy rios) więc zaslużone zwycięstwo;) a co komentowania to mnie rozkładało co chwile:D albo wywiad pomeczowy z zawodnikiem Widzewa i pytanie dziennikarza "no co było taak blisko?" nawet ten widzewiak nie wiedział co powiedzieć;P
|
bosz... ciężko się to oglądało
byłem za trenerem zza granicy, żeby skończyło się "kolesiostwo" przy wpuszczaniu przereklamowanych gwiazdek przez trenera. Jeśli trener kolejny mecz nie zauważa, że Boukhari jest najsłabszy w zespole,a po jego zejściu znów zaczynamy grać to ja p**dole takiego specjalistę... P.S. Nie wiem czy to tylko moje spostrzeżenie, ale Wilk dzisiaj najlepszy w zespole. Żeby bezpodstawnie nie "jechać" po Boukharim obserwowałem naszych środkowych pomocników, również bez piłki i z całej trójki wyróżniał się na duży plus. Garguła dzisiaj słabiej, Boukhari bez komentarza. Wilk ma świetną wydolność i chyba niezły charakter. Po stracie piłki szybko się podnosił i walczył o jej odzyskanie, obok Cikosza najbardziej waleczny piłkarz w dzisiejszym meczu. Jak dla mnie powinien grać razem z Sobolem, jeśli utrzyma poziom to dla mnie najlepszy transfer lata do Wisły |
Cytat:
|
Panowie przedewszstkim w końcu STRZELAMY z DYSTANSU!
|
Boukhari jeden z najlepszych na boisku dzisiaj. Bardzo dobrze rozciągał grę, masa dobrych inteligentnych podań.
Wiekszosc prymitywnie myslących kibiców widzi tylko to że ciężko biega. OBejrzycie sobie jeszcze raz ten mecz i zobaczcie jakie piły rzuca Bokuarhi to może zrozumiecie że ten piłkarz jest naprawdę przydatny zespołowi. Generalnie dobry mecz, nie pozwolimy Widzewowi na wiele. Dużo strzałów z dystansu, dużo dośrodkowań, powoli zaczyna to wszystko się zazębiać. Solidna drużna Widzewa która przyjechała do nas podbudowana zwycięstwem nad Jagą 4:1 w tym mecz została kilkarotnie spychana do głębokiej defensywy. |
Bardzo mi się podobał mecz, a to z takiego powodu, że wreszcie zobaczyłem pełnię zaangażowania mimo, że chłopaki mieli w nogach mecz z Lechią... mnóstwo walki i zaangażowania po stronie naszej kochanej Wisełki! I te ciśnięcie rywala do ostatniej minuty, zaprocentowało!
Boukhari... on ma nadwagę? Kloc, słaniał się po boisku...totalna porażka, ile on miał strat i podejmował głupie decyzje to nie potrafię zliczyć (jedyne dobre zagranie to wrzutka na głowę Clebera) musi odejść na wiosne! Wilk i Małecki, świetny mecz! Na nich trzeba oprzeć przyszłą drużynę! Kirm łapie formę, obok wymienionej dwójki najlepszy zawodnik meczu. Brawo chłopaki, jedziemy dalej! :) |
Dla mnie również Boukhari ok! Bez fajerwerków, ale widać, że to inteligentny piłkarz z dobrym przeglądem pola i dobrą techniką. Brakuje mu tylko (aż!) przygotowania fizycznego
|
Cytat:
|
Dla mnie Boukhari wręcz przeciwnie...najgorszy na boisku. Nikt tak jak on nie zwalnia gry Wisły...zszedł z boiska i odrazu piłka chodziła szybciej...W każdym razie, będzie to duża radość dla mnie że nie będę musiał go oglądać w następnym meczu...
Sam mecz, ciężki...choć ostatnie 10 minut w ataku to jest właśnie to o co chodzi. Pozytywnie zaskoczył Czikosz choć mam wrażenie że musi jeszcze bardzo popracować nad taktyką bo w innych meczach (zwłaszcza z Lechią) zbyt często gubi krycie. Najlepszy na boisku jak dla mnie Cleber. Powinien grać w następnym meczu z Chavezem bo Bunoza jest jak dla mnie na Wisłę za słaby. |
Niestety z przyczyn niezależnych ode mnie (po raz kolejny ciężka kontuzja kolana - trochę obawiam się o wyjazd do Poznania, ale mam nadzieję że dam jakoś rade:)) nie mogłem być na meczu, ale naprawdę bardzo podobała mi się gra Wiślaków w dniu dzisiejszym :) Wymieniali podania, wychodzenie na pozycje, ciągły ruch. O to chodzi. Ogrooomny plus przy nazwiskach Małeckiego, Wilka i Cikosa przede wszystkim. Erik zagrał wielki mecz dziś, oby powtórzył to samo z Amiką w niedziele, będą z niego ludzie :)
|
Przed chwilką wróciłem z stadiony i powiem wam super. Z pewnością stać nas na zwycięstwo w Poznaniu
|
Mi Boukhari się spodobał po tej akcji ;) na drugą żółtą na pewno nie zasłużył.
|
Cytat:
dla mnie dramat. Również dopiero co wróciłem. |
Nie chce zapeszać, ale chyba robi nam się prawdziwa drużyna. I nie mówię tutaj o grze, bo błędy nadal są, choć dziś nie było ich tak wiele jak ostatnimi czasy, ale widać że wszyscy złapali wspólny język i trzymają się w kupie, a jak wiadomo kupy nikt nie ruszy ;)
|
Pawełek kolejny świetny mecz, nie miał za dużo interwencji ale 3-4 razy pokazał klasę. Kapitalne trener dodał mu pewności siebie. Wreszcie dobry mecz Clebera(+stare dobre wyjścia do ofensywy), znów cienki Bunozy. Garguła umiejętnie rozrzucał piłki co wreszcie zaowocowało równą grą 2 skrzydłami. Jak dla mnie słabszy mecz Wilka z powodu dużej ilości niedokładnych zagrań. Super Małecki i Kirm śmigali na skrzydłach, szkoda że Kiro nie zabierze troche Małeckiemu umiejętności dryblingu. Rios dziś nie miał swojego dnia, szkoda bo szansa może się nie powtórzyć. Trener powinien to zauważyć i zdjąć go w przerwie żeby się chłopak nie męczył. Żuraw to ewenement 5 kontaktów z piłką 1 kopnięta od niechcenia i 3 straty i golll, brawo Maciek!
Znalazł ktoś statystyki z meczu, jestem ciekawy ile oddaliśmy strzałów. |
czemu? Z pewnością szkoda tych zmarnowanych sytuacji ale gra nie była fatalna a Widzew większość meczu murował bramkę
|
Jak na Puchar Polski to mecz byl na dobrym poziomie caly czas martwi bunoza
|
Wreszcie jakieś pozytywne symptomy. Czasem nieudolnie, chaotycznie i niedokładnie, ale jednak trochę gry piłką było. Dzidy w ostateczności, no i niepotrzebnie się cofnęli na koniec zamiast grać dalej swoje.
Dać holendrowi popracować spokojnie, a zobaczymy. Guardiolą ani Mourinho on nie jest, ale może coś z tego będzie. |
Najbardziej podobała mi się postawa Małeckiego. Widać że to walczak i nie odpuszcza. Na minusie Rios a szkoda
|
Cytat:
Nikt nic nie napisze o Pawełku? Nie ma się do czego przy.......ić, to cicho siedzicie? |
Cytat:
Oceny Pawełek - 8 - facet mnie zadziwia , wygrywa pojedynki sam na sam , broni strzały z dystansu , celnie dobrywa ,mobilizuje drużyne coś z nim jest nie tak ? nie wiem co pali, ale niech tego nie rzuca Cikos - 7 - świetny mecz , daje drużynie 10 razy więcej niż Branco Cleber - 7 - bardzo dobry mecz , z drobnymi błedami , rządził i dzielił w defensywie Bunoza - 4 - najsłabszy jak dla mnie w zespole , Paljic - 6 - dobry mecz , widać że coraz lepiej dogaduje się z Kirmem Małecki - 7 - motor w ofensywie , z meczu na mecz coraz lepiej wygląda Wilk - 6 - dobrze zastąpił Sobola , ale nie jestem przekonany czy jest na tyle lepszy ( w tym momencie ) żeby wejść za niego do składu Garguła - 6 - robi coraz lepsze wrażenie , daje mu dwa-trzy tygodnie regularnej gry i będzie czarował jak za czasów gry w GKSie Boukhari - 4 - lepiej niż z Lechią , ale nadal jego miejsce to ławka rezerwowych, są lepsi w druzynie Kirm - 7 - widać że jest w gazie , jedyne czym mi podpadł to słabe strzały , na które niepotrzebnie się decydował mając małe szanse na powodzenie , trzeba mu jednak wybaczyc ;) Rios - 5 - wysunięty napastnik to pozycja nie dla niego , nie mógł sobie znaleźć miejsca na boisku , poza tym za dużo strat Jirsak - 5 - przeciętność i zbytnia asekuracja w grze Żurawski - bez oceny , ale brawa za odważne strzały , wkońcu kibice skandowali jego nazwisko jak należy |
fajnie graliśmy nawet do 30 metra jak zwykle, co na pewno jest zaslugą Maaskanta, jednak później, widac było że brak nam jakości w wykończeniach, a to niestety nie leży już w gestii trenera
edit: Kiro w tym sezonie naprawdę prezentuje się bardzo dobrze, dwie bramki z Lechią to nie był przypadek, zresztą, od poczatku tego sezonu było widać u niego straszną chęć gry... |
widac powoli ze cos ruszyło pomogło przełamanie!! można zauważyć gołym okiem ze Wisła prowadzi grę . Bunoza zagrał dzis poprawnie jak dla mnie jeden błąd dał sie ograć Sernasowi czy jak mu tam ,
teraz tylko do zimy i czekajmy na zimowy oboz |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl