![]() |
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętajcie tylko że nie zawsze Mielcarz będzie puszczał pawełki a Małecki nie będzie akurat znajdywał się tam gdzie sobie to wyobraża Serb i już może nie być tak bogato. Po drugie, grywał chyba też Paljic w pucharach, czemu tych meczy nie wliczacie do statystyk? Bo już tak nie wygląda obiecująco? http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...cki__1_0_.html Jak ktoś po oglądnięciu tego filmiku (szczególnie ostatniej powtórki) będzie mi dalej wmawiał że Paljic dobrze wiedział gdzie jest Małecki i dlatego tam zagrał a nie na farta to przepraszam, ale wychodze. PS. Jak nie wierzycie w brak walki w obronie Paljica to oglądnijcie drugą bramkę http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...awu__1_1_.html Aż nogi strzelały jak Paljic ofiarnie próbował odebrać piłke, jeszcze później ten pressing, widać że brał korki u Maćka Iwańskiego. No ale tak, przecież trzeba się oszczędzać bo najważniejsze to mieć "dobre statystyki". PS2. Znaczy wg was Boguski spełnia oczekiwania? W końcu dwie bramki w pucharach więc staty Serboszwaba zjada na wejściu. |
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc już było widać trochę lepszą grę niż dotychczasowa. Nie prowadziliśmy jednak w drugiej połowie piłki(w pierwszej połowie było może trochę inaczej), za szybko traciliśmy piłkę, na co kładzie jednak nacisk Maaskant, by to jego zespół prowadził grę, a nie by było inaczej. |
Cytat:
swoją drogą, śmieszy mnie globalne pianie na temat tego, jak fantastyczny jest Rios - okej, fajnie się pokazał, ale nie przesadzajmy. Tak samo, jak nie trzeba było przesadzać z płakaniem na jego grę po wcześniejszych spotkaniach. |
Ludzie dajcie sobie na wstrzymanie z tym flekowaniem naszych ....
"3/4 zawodników do wymiany ......." ??? Np taki Boguski - tak gra tragicznie ... - widać że utrata miejsca w drużynie działa na niego strasznie stresująco ..... każde dojście do piłki to u niego totalny strach ... ale ludzie 1 .. no może 1,5 roku temu ratował Wiśle tyłek był jednym z lepszych zawodników w kadrze .... i co ... ? .... teraz ma doła to wywalić ? Gwizdaniem po kiepskim zagraniu też mu się nie pomaga ..... Boguś jeszcze nie raz będzie ciągnął Wisełkę do wygranej ... |
jedna rzecz mnie cieszy ze Brożek Brother's nie graja w pierwszej jedenastce, dalej beda sie opieprzac na treningach, nie przykladac to beda sobie siedziec na laweczce,
|
Cytat:
Bez przesady jeśli idzie o Gole Boguskiego to były z drużyną która gra na poziome 3 ligi . Pajlic gra jak gra ale zdobywa ważne gole i asysty które otwierają wynik i przesądzają o meczu . Poza tym chyba póki co lepiej gra niż Krim i Brożek Piotrek oni jak grają nic nie notują w statystykach w takiej są formie Musisz się przyzwyczaić że 80% tych nowych graczy zostanie w Wiśle na 2-3 lata !!!. Więc będziemy musieli grać tym co jest !!!. Gramy bagno w drużynie mamy szrocik ....i tak już będzie dopóki nie trafi się nowe pokolenie i nie trafimy na graczy pokroju Marcelo+Uche+Kosowski w jednym okienku wtedy będzie gra będą wyniki w Europie powalczymy ... A tak to walczymy o puchary w tym sezonie i tyle a później czekamy na cud że przejdziemy wreszcie jakiś Karabach czy Levadie w końcu do 3 razy sztuka .... Później zaś na ziemie sprowadzi nas jakiś Juventus , Austria Wiedeń czy Szachtar i tyle gry w tej europie Takie czasy cóż począć .. |
Swoją drogą, tak jeszcze patrzę na bramkę dla Polonii - broniła u nas tylko obrona (czterech zawodników) - ich było pięciu. Jeśli obrona nie jest w żaden sposób wspomagana, to siłą rzeczy czasem takie sytuacje się będą zdarzać - bo czwórka naszych nie upilnuje tamtej piątki. Zwłaszcza, że Bunoza zrywu do piłki świetnego nie ma. A przy omawianej akcji cała pomoc stała i patrzyła (Rios po nieudanym wślizgu poprawiał se getry, Paljic - po tym, jak mu siatę założyli - stał i patrzył. Najbliżej akcji z pomocników był Jirsak, który powoli se truchtał w stronę bramki).
|
Wiele osób w ostatnich postach ma rację.Jeszcze więcej pisze takie bzdury że mi wstyd-że też tu piszę.
Sami wybierzcie odpowiednich:-/. Uważam że: powinniśmy podziękować Boguskiemu,Jirsakowi Żurawskiemu.Ławka jak najbardziej zrobi(ła) dobrze Pawłowi Brożkowi,który powinien zagrać za tydzień właśnie w miejsce Macieja Ż. Dobrze że (jeszcze) jest Cleber. Cikos jeżeli już to prawa pomoc (jednak dziś co to za pomocnik który nie zagra równie dobrze w pomocy jak i w obronie {patrz.Alves} [wiem,poniosło mnie:D] lub odwrotnie). Pajić to dobry zawodnik,będzie pożytek. Rios podobnie jak Pajić. Niestety Sobolewski dramat. Diaz cały czas chaos. Mały-Szacunek.Wilk = przyszłość. Pawełek=przeszłość-oby. Poza tym słowa trenera po meczu dobrze zwiastują.Dużo widzi. |
Podpisuję się pod tym, że Brożki powinny siedzieć. Jak widzę Pawła na Widzewie, wchodzi na 10 minut i nie chce mu się ruszyć dupy to niech siedzi na tej ławce i do końca kariery. Martwi mnie, że znowu do bramki powrócił Pawełek. Kupiony został Jovanić i trzeba mu dać szansę, Pawełek otrzymał szans od groma. Nie wiem dlaczego Małecki został ściągnięty w 70 minucie. To wygląda tak jakby ktoś mu rzucał kłody pod nogi, mimo że był znowu najlepszy na boisku. Boguski to katastrofa, zaliczył ogromny regres. W tej chwili nie powinien mieścić się na ławce. Bunoza i Cleber dzisiaj pozytywnie. Wilk powinien grać na środku i powoli, powoli zastępować Sobola, wiem że go ciężko odstawić bo to ikona.
|
Sobolewski ikoną?? No nie wiem... Jak dla mnie nigdy nią nie był.
|
Cytat:
I nie wiem po czym wnioskujesz że wg mojego toku rozumowania do wylotu jest 90% zawodników. Ja powiedziałem że wg mnie do wylotu jest Paljic i tyle. Jaki był mój tok rozumowania wg Ciebie? Bo mi się wydawało że "najważniejsze jest to jak grają a nie to jakie mają statystyki" więc "Tylko Paljic to wylotu" spokojnie mieści się w tej koncepcji. Po tym co piszesz wnioskuje że mam założyć różowe okulary i udawać że "gówno jest czekoladą". Nie, dziękuje, postoję. PS. Oczywiście wywalibym też Małeckiego ale tu wiadomo, nie tylko względy sportowe decydują. PS2. Kirm też ma asystę (z meczu z Arką). |
Pewnie sie sporej czesci naraże ale uwazam ze brak oprawy na ostatnim meczu na SS to jest Skandal... sorry bylo juz tyle meczow na kazdym zostaly zbierane fundusze na oprawy a oprawy... 1 oprawa na meczu w Łodzi i that's all juz nawet flag nie wywiesili na tym meczu...
Jak ktos daje na oprawy to chce widziec te oprawy... no chyba ze zbieramy na oprawy widmo to wtedy rozumiem Natomiast co do meczu poza Riosem Małeckim i Wilkiem reszta totalnie olała mecz... Zurawski mam wrazenie ze z kazdym meczem sie cofa... sorry jak mozna tak grac mam nadzieje ze Maskaat zrobi cos z tym towarzystwem |
Cytat:
|
zbierane fundusze to masz tutaj
http://legionisci.com/news/39049_Ult...y_zlotych.html my tyle przez 4 spotkania nie uzbieralismy.. poza tym stadion Hutnika nie jest przystosowany do opraw (zbyt plaskie trybuny, za male i w ogole kiczowate), zreszta przy takiej frekwencji nie ma co sie osmieszac.. a co najwazniejsze bylo mowione ze uzbierane fundusze zostana przeznaczone na oprawy przy Reymonta.. (i moze nie wiesz ale dosc przyzwoita oprawa to koszt czasem 15 tys zl |
Mecz po raz kolejny pokazał, kto jest w sensownej dyspozycji, a kto nie.
Obrona - Cikos znów udowadnia, że żaden z niego defensor. Jest łatwy do ogrania, źle się ustawia, źle kryje, mizernie radzi sobie w powietrzu. Nie ma dośrodkowania, więc kiwa się. Nawet gdy wbiega na pełnej szybkości, robi to chaotycznie i w nieodpowiedni sposób. Cleber - obecnie nasza ostoja, choć prawem wieku jest bardzo wolny. Z napastnikami typu Smolarka, Rundowsa, będzie miał ogromne problemy. Bunoza - gra lepiej niż na samym początku w Wiśle. Ale to najwyżej melodia przyszłości. Jeden w miarę równy Diaz (który jednak wybitny nie jest) to bardzo malutko. Jestem rozczarowany sytuacją Chaveza - albo jest przeraźliwie słaby i stanowi kolejną pomyłkę transferową, albo bez formy. Nie wróży dobrze, że nie potrafi wygryźć ze składu niemal emeryta i popeliniającego błedy Bunozę. Druga linia - nie ma środka pola. Sobolewski gra słabiutko, Jirsak w kreacji ofensywnej nie istnieje. Brak Garguły oznacza to samo, co brak Chaveza. Wilk daje zespołowi znacznie więcej niż Czech i Sobol. Skrzydła nadal mamy slabiutkie. Nie ma tam zawodników, którzy mogliby zmienić ów stan. Wątpię, by Kirm się przebudził. W ataku wreszcie błysnął paroma zagraniami Rios. Widać, że ma najlepszą technikę użytkową w całym zespole. To akurat dobrze wróży na przyszłość. Żurawski mimo gola miał potwornie dużo nieudolnych zagrań. Dlatego trudno oceniać go pozytywnie. Obawiam się też, że kiedyś nie zdzierżę i na widok kolejnego błyskotliwego przyjęcia piłki przez Boguskiego szlag mnie trafi na miejscu, bo nawet trampkarze potrafią to robić lepiej. |
Szacun dla Clebera. Szczerze mówiąc - mam wielką nadzieję, że synowie odziedziczyli choć część charakteru po ojcu i będą zapitalać dla naszej Wisełki, bo sam Clebi chce skończyć z piłką w zimie. Pod koniec meczu już nie wychodził na stałe fragmenty, itd - widać, że może nie taka kondycja, ale ciągle jak na naszą ligę jest NIESAMOWITY - waleczny, ambitny, choć w zasadzie osiągnął już wszystko co miał do osiągnięcia i mógłby mieć to wszystko w dupie, doczekać tylko do końca kontraktu...
E: Diaz nie potrafi blokować dośrodkowań, daje się łatwo obejść, ale za to ratuje nam dupę w 90% sytuacjach, gdzie żaden inny zawodnik by jej nie uratował... Dziwny zawodnik, doprawdy. |
Cytat:
|
Cytat:
po tym meczu nowe nabytki oceniam tak: Rios od 2 polowy pokazal że z obrońcami z naszej ligi będzie robił co chcial, będzie grał coraz lepiej.. Bunoza gra coraz pewniej, nabytek na + Paljic, jak narazie dzięki niemu mamy 6 punktów Cikos, ma potencjał, tyle że jak narazie gra słabo Żuraw, trudno go oceniać bramkę strzelił ale mecz mu nie wyszedl za bardzo. Wilk pokazał że będzie z niego pociecha Poziom meczu....Dno i dwa metry mułu, nawet czasami jednej albo drugiej drużynie coś wyszlo. Polonia zagrała chyba najlepszy mecz w tym sezonie |
|
Cytat:
|
Cytat:
Ani Kirm, ani Rios dzisiaj nie zaliczyli asyst, niektorzy chca oceniac zawodnikow jak nawet nie znaja definicji slowa "asysta". Ciekawe czy chociaz wiedza kiedy gol jest. |
kilka dni temu na tym forum ktoś (przperaszam, nie pamiętam kto) twierdził, że mamy kłopot bogactwa z napastnikami i że bardziej brakuje nam skrzydłowych.
Dzisiaj okazało się, że nie mamy napastnika (najlepszy Rios to cofniety napastnik, który musi mieć kogoś do pomocy z przodu). Na co nam taki nominalny napastnik, Żurawski, którego średnia pozycja na boisku oscyluje wokół linii srodkowejj i ktory rozgrywa piłkę na 30 metrze ... od własnej bramki? Większość znęca się się na Mackiem i całkowicie słusznie. Ja dodam tylko jedną sytucję gdzieś około 80 minuty: 25 metrów przed bramką Polonii... atakujemy (jesli to można nazwac atakiem,) pilke ma Rios i biegnie z nią w poprzek boiska czekając aż ktoś zrobi ruch do przodu. Maciek stoi na 25 metrze. Nadal stoi. Zawodnicy Polonii też stoją. A co? Skoro Wisła "atakuje" stojąc... Rios biegnie z piłką w kierunku Maćka. Maciek stoi i podziwia. Albo myśli: po co ta cholera tak biega? Rios zniechęcony podbiega z piłką w kierunku Maćka i w akcie rozpaczy podaje z dwóch metrów do stojącego nadal Magica sam próbując zbegać w pole karne. Żurawski traci piłkę. Koniec akcji. W sierpniu pracowałem w Luksemburgu. Oglądałemw w telewizji mecze III Bundesligi. To były mecze piłki nożnej. W przeciwieństwie do dzisiejszego spotkania na SS. Kilku młodych Trzeciobundesligowców, ktorych widziałem na pozycji napastników czy ofensywnych pomocników, moim skromnym zdaniem grało tak, że spokojnie zmiesciliby się w naszym składzie (chocby taki Tobias Jänicke z Rostocka - tu link do fragmentu meczu Rostocka - III Bundesliga a mecz jak w polskiej ekstraklasie: http://www.youtube.com/watch?v=azWYliFMbgQ) |
Cytat:
|
Jedyny plus to gra Riosa, facet pokazuje,że ma nie mały potencjał. Lekkość gry,przegląd pola,tylko nie ma z kim grać. Szkoda. Druga bramka to jego indywidulane popisy,a zwód w polu karnym, po którym uderzył i dobił Zurawski,naprawdę pierwsza klasa. Reszta to taki żal. Holender musi odwalić kupę roboty aby to jakoś poustawiać. Brożek Paweł jest tak słaby,że nie gra,czy już pokazał swoje gwiazdorstwo?Tak czy siak jakoś jego braku nie widziałem,Rios wystarczy.
|
wypowiedzi trenerów po meczu.
http://kiks.tv/2010/08/maaskant-ciez...je-w-trzy-dni/ |
Cytat:
|
Cytat:
Podoba mi się jego podejście mam nadzieje, że popracuje i "zrobi tą różnice" z Wisła tak jak mówi Co do meczu Liczą się 3 punkty oby lepiej to wyglądało z Jagą, choć łatwo napewno nie będzie |
Masakra, nie dalo sie ogladac tego meczu. Podstawowy nasz problem jest taki, ze nie mamy napastnika, ANI JEDNEGO.
Pawełek 6 - Dobry mecz Pawelka, w jednej sytuacji, gdy swietnie wyszedl i tylko lekko zmienil lot pilki uratowal nam skore. Podejrzewam, ze gdyby na bramce byl Jovanic to do tej pilki by nie wyszedl. Mimo wszystko trzymanie w bramce Mariusza to tykająca bomba... Cikos 1 - tragedia, tragedia, tragedia. W ataku jeszcze czasami mu cos wyjdzie, ale w obronie to jest MASAKRA. Najgorszy prawy obronca w Wisle od ładnych kilkunastu lat. Teraz naprawde zatesknilem za Alvarezem, a nawet za Singlarem. Cleber 6+/7 - Ostoja defensywa. Tylko, ze za kilkanascie tygodni konczy kariere... Bunoza 5+ - Nawet niezle. Kilka bledow, ale tez kilka niezlych interwencji. Moze z niego cos bedzie. Aha, bezsensowna kartka. Diaz 6 - Sredni wystep Diaza. Niemniej gdyby nie wstawil w pierwszej polowie glowy przed Sawale, to byloby nieciekawie. Małecki 6 - Dzisiaj nie zachwycił Mały, no ale bramke strzelił. Mało bylo rajdow w typowo jego stylu. Sobolewski 4+ - Coraz gorzej gra Sobol. Zachodzi syndrom Mauro niestety. Wilk wyglada duzo lepiej. Jirsak 1 - Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie? Paljic 5 - Przecietny wystep, ale w sumie czego mozna bylo sie po nim spodziewac. Brawo za bardzo dobre podanie przy pierwszej bramce. Zurawski 3 - Masa nieudanych zagran Zurawia. Na szczescie ladnie zachowal sie po strzale Riosa, dobrze urwal sie obroncom i strzelil bramke. Rios 7+ - W pierwszej polowie zupelnie bezbarwnie, za to w drugiej zachwycil mnie. Jedyny obok Małeckiego pilkarz, ktory moze zrobic roznice w naszej ofensywie. Technicznie naprawde z innej planety. Rezerwowi - Bardzo dobre wejscie Wilka - mysle, ze zasluzyl na gre w pierwszym skladzie. Piotrek Brozek sie niczym szczegolnym nie wyroznil. Za to Boguski sie wyroznil swoimi znakomitymi przyjeciami. Profesor! |
Cytat:
Poprawiłeś mi dziś nastrój. Cóż, ruch bez piłki był w meczu z Widzewem więc nasi dzielni chłopcy stwierdzili zapewne, że co za dużo to niezdrowo. Jeszcze się kibicom w dupach poprzewraca. Jest źle, wszyscy to wiemy, a jak czytam o super-Pajliciu czy Bunozie+ to nie wiem, czy ludzie są tak zdesperowani w szukaniu pozytywów, czy po prostu tak ślepi. O Cikosu to w ogóle już nie wspomnę. Niestety, z naszą obecną kadrą to przyjeżdża dowolna drużyna która trochę będzie potrafiła i przy okazji będzie jej się chciało - pogrom. Żeby nie było, że tylko mendzę - w naszej ekstraklasie oba powyższe warunki są bardzo trudne do spełnienia jednocześnie. Tak całkiem serio jednak - 9 punktów po czterech meczach to niesamowity rezultat, biorąc pod uwagę co gramy. Cytat:
|
Cytat:
Także tam gracze do ligi conference to jest 5 czy 6 liga są raczej zawodowe ! w pełni ... wiem że mecze z niższych lig są transmitowane w telewizji . A stadiony w lidze angielskiej są na lepszym poziomie niż u połowy Polskich klubów w ekstraklasie . Niedawno w Divsion One grało Leeds i co ciekawe w zeszłym sezonie sensacyjnie wyeliminowali Manchester Utd w Pucharze Anglii i to było na Old Trafford także nie ma przypadku tam akurat .... Diwision One to jest 3 liga angielska Dwision Two 4 liga zatem te ligi na pewno są w pełni zawodowe . Mecze co tydzień z tych lig są w telewizji . Także Anglia ma najlepiej zorganizowany system lig zawodowych na świecie ... Także osobiście nie jestem pewny czy Wisła wygrała by rozgrywki takiej Division Two bo tam się gra 48 meczy w sezonie i mecze są oparte na typowo wyspiarskim futbolu walka ... kondycja wybieganie ... . |
Mecz dramatyczny. No ale nie można było się spodziewać czegokolwiek innego, gdyż Wisła straciła nie tylko Głowę, Marcelo i Alvareza. Wisła straciła również Brożków, Sobola i Boguskiego. Jeśli w tym klubie w zarządzie jest choć jedna osoba trzeźwo i racjonalnie myśląca, to powinna ona na głowie stanąć i sprowadzić prawego obrońce i napastnika.
|
Jeszcze dwa tygodnie i Jaga nam dupe złoi:-) póżniej Korona która zagra z nami na 120% i może sie okazac że....dalej mamy 9 pkt:lol:
chyba że nasz trener to cudotwórca.....ale raczej nie:lol: z tego materiału który ma nic dobrego nie bedzie:-) |
Panowie! Przecież w klubie mamy ponad 20 piłkarzy - dwie kadry można zrobić! Brakuje jeszcze piłkarzy? W każdym okienku kogoś sprawdzamy, wydajemy na niego kase, tak jak chcecie - robimy transfery, a tu kogoś brakuje jeszcze? Już wrzucam kase do Wisły, jak do studni bez dna od ponad 10 lat, a jeszcze kable produkuje, więc pomyślcie zanim napiszecie. Skoro mamy złe transfery, to zaraz tu trzeba zwolnić "scoutów" Kapke i ludzi za to odpowiedzialnych. Trenera juz zmieniłem, teraz pora na inne odpowiedzialne osoby. A w zasadzie - nieodpowiedzialne. Do zwolnienia. Ktoś musi odpowiedzieć za transfery, nie tylko trenerzy, których u nas już nie ma. Dziękuję.
: D Co do dzisiejszego meczu, to nie wywołał u mnie żadnych emocji. Wisła już przyzwyczaiła mnie do nudnej, rozpaczliwej quasi-walki mającej z futbolem mało wspólnego. Pamiętajmy jednak, że wpływ na negatywny odbiór meczu mają także warunki atmosferyczne (padający deszcz i smutne niebo) oraz ruina SS : D Dziwi mnie tylko jedno - że Wisła grając w ten sposób ciuła jakiekolwiek punkty. Ale to chyba przez podświadomą bojaźń ze strony przeciwnika. Bo wiadomo, jak trafi się zmotywowany przeciwnik, to taki Ruch pakuje nas do zera : ) |
Cytat:
tak źle nie będzie ta liga nie jest aż tak silna .... typuje 2 pkt lub optymistycznie 5 pkt :p |
Cytat:
ja typuje w białym stoku remis albo zwycięstwo oczywiście Wisełka a z koroną tylko zwycięstwo wkońcu wracamy na R22 musimy wygrać |
wrocimy na Reymonta to wtedy po paru meczach bede mogl ocenic przydatnosc kazdego z zawodnikow.. o dupe rozbic bylo ta gre na Hutnikach i w Sosnowcach, po wszystkim moge to napisac, nie zamierzam ich usprawiedliwiac ale to jednak nie jest R22, i jestem w 100% pewien ze gdyby chocby koncowka sezonu byla rozgrywana przy Reymonta to MP zostaloby w Krakowie (paru komentatorow i dziennkarzy mialo podobne zdanie) , oczywiscie nie jest to regula, ze kazdy mecz na R22 bedziemy wygrywac, ale na pewno nie zaliczylibysmy tylu wpadek jak przez gre po Hutnikach i Sosnowcach, czlowiekowi odechciewalo sie wszystkiego i poniekad nie dziwie sie pilkarzom ze padali co nie zmienia faktu ze ich usprawiedliwiam, ale jednak to dwa rozne swiaty.. i nie chodzi tylko o doping.. o sama przynaleznosc.. atmosfere unoszaca sie w powietrzu.. te trybuny.. murawa.. to miejsce.. zawsze byla gadka ekip przyjezdzajacych na Reymonta ze bedzie bardzo bardzo trudno (wlasnie przez to miejsce), pewnie, zdarzylo sie 1-4 z Amika, zdarzyly sie tez inne wyniki, ale nie zapominajmy ze to do Wisly nalezy rekord wszech czasow w europejskiej pilce jesli chodzi o ilosc nieprzegranych meczow pod rzad u siebie, na Reymonta i tu tez przezywalismy niezapomniane chwile jak z FCB, Beitarem i reszta, takze ligowa, a to do czegos zobowiazuje
na Reymonta, bedzie lepiej, musi :) |
|
Cytat:
W sensie dwie wygrane i -1 za styl, czy wygrana i remis i +1 nam z litosci dadzą? |
relacja filmowa z meczu oraz wypowiedź Żurawskiego:
http://kiks.tv/2010/08/debiut-maaska...chymi-stawami/ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl