Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

wiśnia 07.08.2010 18:32

zamiast nowego trenera niech najpierw kupią porządnych grajków, zabierają się za budowe drużyny od dupy strony, zresztą jak na razie ja nie widze żadnej budowy tylko same półśrodki....

Tenzen 07.08.2010 18:43

Dobrze się zabierają bo najpierw potrzebny jest trener a potem dopiero zawodnicy pasujący do jego wizji.
Np. Petrescu chciałby zawodników którzy nie są całkowitymi nierobami.

Także teraz trener i dyrektor sportowy a w zimie wymiana połowy drużyny na prawdziwych zawodników i przed następnymi pucharami zakaz sprzedaży kogokolwiek z podstawowego składu w letnim okienku.

siara 07.08.2010 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 955315)
Dziwię się takim komentarzom, szczególnie o Simeone. Gość zdecydowanie lepiej rokuje niż Dan gdy do nas przychodził. 2 mistrzostwa Argentyny przez 4 lata trenerki to jest osiągnięcie. Do tego był świetnym piłkarzem, który zarówno grał dobrze w obronie jak i w ataku. Ma doświadczenie z dwóch bardzo mocnych lig: włoskiej i hiszpańskiej. W Polsce w historii piłkarza tej klasy nie było, nawet Deyna czy Boniek byli słabsi. Takiemu trenerowi nasze gwiazdki by nie podskoczyły.

Nasze gwiazdki "podskoczą" każdemu, kto będzie od nich wymagał ciężkiej pracy.Przykład Petrescu wystarczy...Minie wiele, wiele lat, nim piłkarze zmienią mentalność...Niestety w Polsce żaden Klub nie pozwoli sobie wyrzucić na zbity pysk 10-12miernot zarabiających krocie. Minie wiele lat, nim wyjdziemy z tego g...na

jachting 07.08.2010 19:09

Wymiana pół składu to napewno nie ... ale już uzupełnienia i jakies wzmocnienia jak najbardziej .
Dlatego że gdyby Bogusław chciał kończyć , to jużby to wczesniej zrobił . Teraz zaś otwierają się wieksze możliwości niż kiedykolwiek .
Skoro myślą teraz o dobrym trenerze , to znaczy że nie załamuje się rąk tylko myśli o przyszłości .
Gdyby pare lat temu było wiecej cierpliwosci , konsekwencji, systematycznosci i troche wiecej madrosci to Wisła bylaby dzis w innym miejscu.
Skład jest teraz mocniejszy niż w ostatnich sezonach , rewolucja nie jest potrzebna tylko mądrość , wyeliminowanie tych bledów ktore popełniały polskie kluby i wprowadzanie nowych dobrych rozwiazan i standardów .

trombczanin 07.08.2010 19:13

Ludzie opanujcie się, ciekawe co zrobi Larsson albo Simeone jak wyjdzie na pierwszy trening na łąkę ogrodzoną siatką miedzy stacją auto gaz LPG a serwisem autobusów, pewnie weźmie taksówkę pojedzie na lotnisko i wróci do normalnego świata

szprotson 07.08.2010 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez trombczanin (Post 955411)
Ludzie opanujcie się, ciekawe co zrobi Larsson albo Simeone jak wyjdzie na pierwszy trening na łąkę ogrodzoną siatką miedzy stacją auto gaz LPG a serwisem autobusów, pewnie weźmie taksówkę pojedzie na lotnisko i wróci do normalnego świata

zrobi to co powinien zrobić trener.
Weźmię piłke, gwizdek i zacznie trenować.

Już ku**a nie róbmy z Polski takiego zaścianka do cholery. Niedługo argumentem co do naszej słabej gry w piłkę, będzie to że trener nie ma meleksa by podjechać pod boisko i nie nosi zegarka za 200.000 którym mierzy puls u zwierząt.

Q13SON 07.08.2010 19:19

Tylko żeby tym nowym trenerem nie był Nawałka albo Lenczyk. W końcu to Polska, przejdzie wszystko.

*Michael* 07.08.2010 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Q13SON (Post 955414)
Tylko żeby tym nowym trenerem nie był Nawałka albo Lenczyk. W końcu to Polska, przejdzie wszystko.

wyraźnie było powiedziane ze szukają trenera zaganicą...

tarantulaw2 07.08.2010 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 955400)
Nasze gwiazdki "podskoczą" każdemu, kto będzie od nich wymagał ciężkiej pracy.Przykład Petrescu wystarczy...Minie wiele, wiele lat, nim piłkarze zmienią mentalność...Niestety w Polsce żaden Klub nie pozwoli sobie wyrzucić na zbity pysk 10-12miernot zarabiających krocie. Minie wiele lat, nim wyjdziemy z tego g...na

A ja myśle że Cupiał, nauczony tym, że zagranicą znajdzie dobrego trenera (Petrescu), a Polak da sobie na głowę wejść i w Europie nic nie osiągnie (Skorża)... Myśle, że dzięki temu teraz postąpi tak, że jak jakiś piłkarzyna przyjdzie na skargę to go wywali. Oraz myśle, że wie także, że tym składem nie zawojuje Europy (Levadia, Karabach). I przede wszystkim da nowemu trenerowi popracować długo.

Oby tak było.

PS. Sorki jak niezrozumiałe, ale jakoś... Nie umiałem tego inaczej napisać.

master777 07.08.2010 19:47

tarantulaw2 - w skrócie:
Boguś Cupiał zatrudnia renomowanego trenera.
Nie zwalnia go po roku (no chyba że zajdziemy nad strefę spadkową)
Jak jakiś grajek przyleci i powie że go nóżka boli od tego biegania na treningu, i po co to wszystko, przecież wygrywamy, to Boguś zaproponuje mu pracę przy kablach w jednym z ukraińskich oddziałów jego firmy:)

glutusmaximus 07.08.2010 19:57

Panowie
Podstawa podstawy to trener który rozumie co się dzieje w drużynie. Mamy skład z którego można bez problemów zrobić mistrzowski zespół. Celowo piszę Zespół bo obecnie Wisła to 11 kopaczy. A akcje między Kirmem i Brożkami i innymi zawodnikami nie mogą być tolerowane przez żadnego trenera. Obojętne kto do nas przyjdzie najpierw musi sobie poradzić z kaprysami pseudogwiazd. :evil:

czera84 07.08.2010 20:04

Ja jestem w 100% za kandydaturą Diego Simeone.Mistrzostwo Argentyny z Estudiantes i River Plate to chyba nie przypadek.Diego mógł by także zarekomendować pare talentów z Argentyny.Mniej jestem za Larssonem bo jednak trenuje klub z II ligi szwedzkiej i jakoś super mu się nie wiedzie.Tylko czy my kibice i działacze a przede wszystkim Pan Szanowny Cupiał będzie miał cierpliwość??
Ps.Sorry za OT ale kto się zna coś na komputerach to niech pisze do mnie na priv:)

tarantulaw2 07.08.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master777 (Post 955425)
tarantulaw2 - w skrócie:
Boguś Cupiał zatrudnia renomowanego trenera.
Nie zwalnia go po roku (no chyba że zajdziemy nad strefę spadkową)
Jak jakiś grajek przyleci i powie że go nóżka boli od tego biegania na treningu, i po co to wszystko, przecież wygrywamy, to Boguś zaproponuje mu pracę przy kablach w jednym z ukraińskich oddziałów jego firmy:)

Dokładnie tak jak piszesz :)

gizmowisla 07.08.2010 20:21

Wy naprawde wierzycie ze taka osoba jak Diego Simeone bedzie trenowac nasz klub ?? ze przyjedzie robic kariere w Polsce ???? na poczatku czytalem Wasze wypowiedzi na zasadzie żartu, z przymróżeniem oka ale z godziny na godzine zaczynam myslec że Wy naprawde w to wierzycie !!!..... ludzie zejdźcie na ziemie ... a tym najbardziej wierzącym w ten fakt moge tylko wspolczuc przyszlego rozczarowania , MEGA fantazji i wiary w CUDA !!!

Smyrgu 07.08.2010 20:27

zarówno Larssson czy Simeone to o niebo lepsi kandydaci niz po stokroc z doswiadczeniem polskie wynalazki, obaj grali na najwyzszym poziomie w najlepszym klubach swiata mozna powiedziec ze ich staz i doswiadczenie zebrane przez kilkanascie lat obcowania z profesjonalnym futblem na najwyzszym poziomie jest nieporownywalne do warsztatu i stazow robionych przez naszych nieudacznikow, polscy trenerzy sa zerem, nikt nie trenuje zadnego zagranicznego klubu, zaden nie ma dobrej m koksmarki poza naszymi granicami a polska to jesli chodzi o poziom jest jak "w buszu" to sa dobrzy kndydaci a z jakim efektem poprowadza ewantualnie Wisle , tego niktnie jest w stanie przewidziec...jedyne wyjscie aby ratowac Wisle to zagraniczni tenerzy z wiekszym lub mniejszym doswiadczeniem i nawet w przypadku niepowodzenia nie nalezy sie zrazac...Europa i pilkarski swiat tak daleko nam uciekly ze powinnismy sie cieszyc ze wogole ktos chce do nas przyjsc...dobrze trzeba zaplacic i jechac z tym koksem

broziobogus 07.08.2010 20:35

Gizmowisla jeszcze sie zdziwisz jak Diego obejmie wisle.. wtedy bedziesz dla kazdego posmiewiskiem ..
moze Ty obejmij nasz klub..

tarantulaw2 07.08.2010 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 955441)
Wy naprawde wierzycie ze taka osoba jak Diego Simeone bedzie trenowac nasz klub ?? ze przyjedzie robic kariere w Polsce ???? na poczatku czytalem Wasze wypowiedzi na zasadzie żartu, z przymróżeniem oka ale z godziny na godzine zaczynam myslec że Wy naprawde w to wierzycie !!!..... ludzie zejdźcie na ziemie ... a tym najbardziej wierzącym w ten fakt moge tylko wspolczuc przyszlego rozczarowania , MEGA fantazji i wiary w CUDA !!!

To teraz podaj konkretne argumenty dlaczego mieliby nie przyjść do nas.

lucekj 07.08.2010 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 955459)
To teraz podaj konkretne argumenty dlaczego mieliby nie przyjść do nas.

bo to są wymysły, które narodziły się w Waszych głowach, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością.

szprotson 07.08.2010 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 955462)
bo to są wymysły, które narodziły się w Waszych głowach, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością.

polemizowałbym z Tobą...

tarantulaw2 07.08.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 955462)

Oj nie byłbym tego taki pewien... Zresztą - pożyjemy , zobaczymy kto będzie miał rację.

kibicwisły1906 07.08.2010 20:52

Trenerem będzie ktoś z Włoch na 100% - to kierunek gdzie jeszcze w czerwcu Basałaj sondował możliwość zatrudnienia szkoleniowca...

kristos 07.08.2010 20:57

Moim ulubionym trenerem jest Adrianese i chciałbym by kiedyś poprowadził Wisłę.
Myślę że byłby w naszym zasięgu finansowym.

wolfy 07.08.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 955272)
tak, bo poszła jedna wrzuta z jego strony w Azerbejdżanie i odrazu nie umię blokować. co, Alvarez w tamtym roku ani jednej nie przepuścił? od czego są środkowi obrońcy?

Obejrzyj mecze z Karabachem jeszcze raz, tym razem na trzeźwo.
Robili go jak chcieli.

DwayneWade3 07.08.2010 21:12

Trenerem powinien zostać ktoś z zagranicy. Ktoś, kto kiedyś coś osiągnął (w karierze piłkarskiej lub trenerskiej - bez różnicy), bo tylko wtedy piłkarze czuliby do niego respekt i wzięli się za harówę na treningach i podczas meczów. Kogo chciałbym zobaczyć na ławce trenerskiej Wisły? Bruno Metsu. To ten długowłosy francuz, w miarę młody, który w ciągu 2 lat z reprezentacją Senegalu (2000-2002) zdobył z nią wicemistrzostwo Afryki (przegrali w finale z Kamerunem dopiero po karnych) i w mundialowym debiucie w Korei i Japonii w 2002 roku doszli do ćwierćfinału, gdzie minimalnie przegrali 0:1 z Turcją. Od kilku lat jest o nim cicho, bo siedzi w krajach Arabskich.
Są tylko dwa problemy:
1. Właśnie ten finansowy. Szejkowie w Arabii płacą mu tyle, że nie wiem czy by przyszedł do Polski (poziom ligi raczej lepszy, ale płaca...)
2. Ma jeszcze chyba robotę (z tego co wiem trenuje Katar).

filemon 07.08.2010 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 955487)
Obejrzyj mecze z Karabachem jeszcze raz, tym razem na trzeźwo.
Robili go jak chcieli.

Prawda jest taka, ze kazdego z nich robili jak chcieli.

szczebrzeszcz 07.08.2010 21:23

z polaków można by zatrudnić tego pana:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=893

ale skończyłby tak samo jak Petrescu

Cytat:

Ryszard Komornicki ma również doświadczenie jako trener: asystent w FC Aarau, FC Luzern, FC Solothurn, rezerwy FC Zurych. Od stycznia do kwietnia 2006 roku trenował zespół 14-krotnego mistrza Polski Górnika Zabrze. Odszedł po konflikcie z częścią zawodników.
:pobity:

lub Piotra Nowaka
tyle że on zaczął właśnie prowadzić Philadephia Union

tarantulaw2 07.08.2010 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 955497)
z polaków można by zatrudnić tego pana:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=893

ale skończyłby tak samo jak Petrescu

:pobity:

lub Piotra Nowaka
tyle że on zaczął właśnie prowadzić Philadephia Union

Ale przecież Basałaj wyraźnie powiedział że trener będzie z zagranicy, więc nie wiem po co te propozycje.

murray 07.08.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 955501)
Ale przecież Basałaj wyraźnie powiedział że trener będzie z zagranicy, więc nie wiem po co te propozycje.

Z zagranicy, a zagraniczny to jest różnica ;)

Wichar87 07.08.2010 21:40

Komornicki nie nadaje się na trenera, na pewno nie Wisły, ale to jest moje zdanie, chyba mam do niego prawo, więc bez napinki :)

tarantulaw2 07.08.2010 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 955507)
Z zagranicy, a zagraniczny to jest różnica ;)

Fakt , mój błąd , ale oczywiście miałem na myśli zagranicznego :)

szczepek19 07.08.2010 23:21

aaa może Jurgen Klinsmann :>

jachting 07.08.2010 23:40

Z tego co pamietam to w lidze tureckiej , gdy ta wchodziła w przyspieszone tory rozwoju , zatrudniani byli trenerzy z marką ...
Wisła jest już wystarczająco atrakcyjnym "produktem" żeby przyciągnąć trenera który coś potrafi , szczególnie jesli uwzglednimy jej potencjał jak i polskiej ligi , a ten jest duży , odnosząc do tego co jest teraz , to bardzo duży .
W obecnej chwili to stadion i aspiracje klubu i własciciela są mocnymi i atrakcyjnymi kartami .

Wiadomo że nie każdy bedzie chciał tu pracować , ale są trenerzy których taka propozycja może zaciekawić , inni znowu są otwarci na rózne doświadczenia , wyzwania , nie wszedzie tez da sie grac w lidze o najwyzsze cele,czy w ogóle w pucharach . Atrakcyjnosc takiej propozycji tym wieksza gdy akurat ktoś jest obecnia bez zajecia a piłka jest jego pasją

Ps . Można też poszukać kogoś takiego jak Wójcik , kogoś kto dawno nie pracował ale chce wrocić do piłki :D . Gdyby to było tak duże nazwisko jak Wójcik w Polsce to ja byłbym za .

mr_kwolf 07.08.2010 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepek19 (Post 955556)
aaa może Jurgen Klinsmann :>

Musiałby przyjść z Joachimem Loewem bo tajemnicą poliszynela jest że Klinsmann to był tylko figurant :)

Baryl 08.08.2010 05:00

polska.mysl.szkoleniowa - niestety popelniasz zasadniczy blad juz na samym poczatku tego wywodu.
Otoz wyobrazam sobie, ze w dobrym Zachodnim klubie to KAZDY zawodnik ma "status" typu "dana szansa". Bo co to niby w ogole ma znaczyc "zostawic"?

Zostawic to mi sie kojarzy z Mauro ktory podnosil dupsko z lawki gdy mu sie umowa konczyla. Bardzo optymistyczna wizja. Btw czemu wlasciwie nie pomyslisz zanim wyslesz posta? Przeciez to naprawde durne co napisales. Nawet w FMie bym czegos takiego nie zrobil a co dopiero...

--

A mowiac juz na temat :

1. H. Larsson - skad to sie w ogole wzielo? Taki temat w kontekscie Wisly? Jakies szemrane gazetki typu F... ?
2. Jak oceniacie prezesa Basałaja? Ja musze powiedziec, ze jestem w szoku po tym oknie transferowym i pewnie bede w szoku gdy poznamy nazwisko trenera...
3 ...choc nie napalam sie na 'wielkie nazwisko'. Nam potrzeba sredniego trenera ze sredniaka sredniej ligi europejskiej. Takiego ktory nie zrobi zamieszania samym soba ale bedzie zmienial cale podejscie pilkarzy do pracy.
4. Tak naprawde to przydaloby sie nam dwoch trenerow. Jeden na teraz, drugi za pol roku. Dlaczego?
Druzyna jest malo zgrana. Chlopaki sie nie znaja miedzy soba nawet. Zgrywanie druzyny to nie jest automatyczny proces. To moze sie udac albo nie. Jest wiele takich jalowych druzyn w europie i w Polsce (legia w zeszlym sezonie np.).. niby jest tych 11stu na boisku ale jakby tego nie wiadc. Druzyna wcale nie musi sie zgrac. Zwlaszcza gdy sie ma takich klaunow jak Małecki...

Nic tak nie jednoczy jak wspolny wrog dlatego ja bym zaryzykowal i wpuscil tutaj jakiegos prawdziwego SKU*#$*@# ktorego znienawidza. Po pol roku kontrolowanego konfliktu mozna wprowadzic kogos, kto zlapie kontakt z pilkarzami. :P Zarzadzanie strachem. Tansze niz Larssony czy tego typu nazwiska. Choc nie powiem ze nie posikalbym sie w majty widzac asa Szkocji, Szwecji i niby Barcy na Reymonta. :]

Tarann 08.08.2010 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baryl (Post 955606)
4. Tak naprawde to przydaloby sie nam dwoch trenerow. Jeden na teraz, drugi za pol roku. Dlaczego?
Druzyna jest malo zgrana. Chlopaki sie nie znaja miedzy soba nawet. Zgrywanie druzyny to nie jest automatyczny proces. To moze sie udac albo nie. Jest wiele takich jalowych druzyn w europie i w Polsce (legia w zeszlym sezonie np.).. niby jest tych 11stu na boisku ale jakby tego nie wiadc. Druzyna wcale nie musi sie zgrac. Zwlaszcza gdy sie ma takich klaunow jak Małecki...

Nic tak nie jednoczy jak wspolny wrog dlatego ja bym zaryzykowal i wpuscil tutaj jakiegos prawdziwego SKU*#$*@# ktorego znienawidza. Po pol roku kontrolowanego konfliktu mozna wprowadzic kogos, kto zlapie kontakt z pilkarzami. :P Zarzadzanie strachem. Tansze niz Larssony czy tego typu nazwiska. Choc nie powiem ze nie posikalbym sie w majty widzac asa Szkocji, Szwecji i niby Barcy na Reymonta. :]

Przekombinowane trochę. A nie można prościej: trener miły i sympatyczny, który na pierwszym treningu przynosi każdemu trzyskibowy pług z homontem. A ci co fikają po wskazaniu przez trenera idą w obroty dyrektora sportowego( skoro Basałaj nie widzi się w roli gościa z krwią na rękach), moim zdaniem wystarczy jedna zniszczona kariera w młodej ekstraklasie.

Wit.Ek. 08.08.2010 07:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 955588)
ta analiza jest zupełnie off topicowa i kwalifikuje się do wykasowania

Temat brzmi :
Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 955592)
Nie jest o tyle, że pokazuje, jakim to materiałem ludzkim będzie dysponował nasz nowy szkoleniowiec. Od tego zaczęła się dyskusja, zdaje się, że pociągnąłem jakiś wątek Markusa/Wolfiego.

JEST... To nie jest temat "jakim materiałem będzie dysponować trener" tylko
"Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą"

POSTY NA TEMAT MATERIAŁU ZOSTAŁY DLATEGO SKASOWANE

skeba 08.08.2010 08:05

Cytat:

Wisła jest już wystarczająco atrakcyjnym "produktem" żeby przyciągnąć trenera który coś potrafi , szczególnie jesli uwzglednimy jej potencjał jak i polskiej ligi , a ten jest duży , odnosząc do tego co jest teraz , to bardzo duży .
W obecnej chwili to stadion i aspiracje klubu i własciciela są mocnymi i atrakcyjnymi kartami .

Atrakcyjnym klubem to my jesteśmy dla 90% klubów europejskich, prawie kazdy chce nas wylosowac w eliminacjach do pucharów, bo to gwarantuje im przejście do kolejnej fazy.
Potencjał ligi polskiej jest znikomy, a my nie mamy nic do zaoferowania oprócz kasy Cupiała.

Manager89 08.08.2010 08:41

Wiktor Goncharenko

Młody trener który zdobywa regularnie tytuły mistrzowskie z BATE Borysów, korzystnie prezentuje się z tym zespołem na arenie europejskiej. Poczekać niech zakończy sezon na Białorusi (system wiosna-jesień) czyli do grudnia i zatrudnić go jako trenera Wisełki.

tarantulaw2 08.08.2010 08:48

Hmm... Może i byłby to niegłupi pomysł , ale nie możemy czekać do grudnia...

jasnyGwint 08.08.2010 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baryl (Post 955606)
1. H. Larsson - skad to sie w ogole wzielo? Taki temat w kontekscie Wisly? Jakies szemrane gazetki typu F... ?

raczej szemrani użytkownicy typu z...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl