![]() |
Ja mam pytanie do tego tekstu o muzeum z głównej strony. To jest część jakiegoś wywiadu, tekst na podstawie jakiegoś dłuższego tekstu? Czy po prostu ktoś Basałaja spotkał i zagadał a ten o tym opowiedział?
Bo mnie bardziej interesuje kwestia boisk treningowych. Jest jakiś postęp? Coś się dzieje w tą stronę? Bo muzeum fajnie że będzie, super filmiki nakręcą, ale może jednak coś o tej bazie by ktoś go zagadnął? |
Cytat:
Jak przychodził to mówił,że będzie konkretna baza. Ciekawe co by powiedział teraz jak by ktoś go zapytał? Ogólnie to o tym cisza ,widać sprawa,która ciągnie się od 1998(wtedy była już mowa o rozbudowie bazy)mało kogo interesuje. |
A tyle było gadania że stawia warunki zanim znów zaczął być prezesem że baza to podstawa... Ogólnie pewnie modli się o to żeby już się liga skończyła znów będziemy sprowadzać Makinwe...
|
Cytat:
|
To wypowiedź Basałaja z wczorajszej prezentacji filmu Discovery ;)
Ed: Koper mnie uprzedził... |
Muzeum dopiero od nowego sezonu? Mam przynajmniej nadzieję, że będzie zrobione na tip top przez ten czas.
Biorąc pod uwagę historię Wisły, to można zrobić muzeum jakiego nie powstydziłby się żaden europejski klub. Mam nadzieję, że przeniosą wreszcie Wiślacki Świat i zrobią z niego sklep klubowy z prawdziwego zdarzenia. Ciekawe czy powstały te dodatkowe kasy w narożnikach i będzie można wreszcie uruchomić sprzedaż biletów w nowych kasach. |
Tak mi się skojarzyło z naszymi dywagacjami o filmikach robionych czy to przez klub, czy przez firmy zewnętrzne...
http://www.youtube.com/watch?v=y2IHH...ayer_embedded#! |
Tak się spytam, reklama Garnier przez przypadek pojawiła na oficjalnej stronie Wisły. Ostatnio trochę zakręcony jestem i nie wiem czy jest już tam od dłuższego czasu?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
element
Wyobraź sobie, że w Krakowie mamy festiwal filmu dokumentalnego, gdzie absolwenci między innymi krakowskich uczelni filmowych oraz krakowscy jurorzy festiwalu, w tym zapewne i kibice Wisły Kraków, prezentują lub oceniają coroczne produkcje filmowe. I co ?? Po 104 latach mieliśmy wątpliwy zaszczyt obejrzeć propagandę milicyjną o Wiśle w wydaniu Walterowskim, czyli konkurencyjnym do Wisły. Nawet Pasy potrafiły nagrać i to z budżetu miasta Kraków między innymi, film o ich mistrzowskich hokeistach i o "wielkiej" Cracovii przy okazji, a Wisła sama od siebie nic nie potrafi. Wstyd i jeszcze raz wstyd. Komunistyczny Majchrowski sponsoruje Pasy a na Wisłę przewrotnie do swojej własnej przeszłości i przeszłości Filipiaka także, śpiewa hymn Cracovii o "psach" ( chichot historii ). Czy naprawdę skazani jesteśmy wyłącznie na filmowe archiwa milicyjne i ludzi w Wiśle tym okresem historycznym, chwalących się do dziś ?? Bo na miejscu Miętty, Basałaja i wszystkich uczestników tej projekcji filmu o milicyjnych "zaszczytach" Wisły, tuż po zakończeniu projekcji tego filmu, autora tej nikczemnej propagandy, powiadomiłbym, że jest na Wiśle od dziś personą non grata i im szybciej opuści okrąglak, tym lepiej dla niego. Tyle w temacie szacunku do Wisły i do samych siebie. Szacunek dla Machowskiego ode mnie. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Autor antyfilmiku o Wiśle, poświęcił 90 % czasu Wiśle komunistycznej i 10 % czasu Wiśle niekomunistycznej, podczas gdy historia Wisły wygląda następująco : 1906-1945 + 1989-2010 = 60 lat Wisły niekomunistycznej 1945-1989 = 44 lata Wisły komunistycznej ( w tym Wisły gwardyjskiej ) Reymanowi i innym zacnym Wiślakom oraz złotej erze Cupiała, poświęcono w filmie wręcz zerową ilość czasu a komunistycznym "pijakom" i milicyjnym pokazom stadionowym, całą resztę. Ps. żądając szacunku od innych, ,musisz najpierw sam siebie szanować |
Rozwala mnie motyw że, film który pokazuję Wisłę w nie takim świetle jakbyśmy sobie tego życzyli będzie sprzedwany w naszym OFICJALNYM sklepie. Przecież to śmiech na sali.
EDIT: Krążyły tutaj mity o Bogdanie Basałaju ( osobiście lubi tego gościa), że to marketingowiec pełną gębą, itp. Jak dotąd ja tego Basałajwego marketingu tak bardzo nie zaobserwowałem. Kilka filmików z agencji, jakieś tam plakaty które każdy średnio zaawansowany użytkownik Photoshopa mógłby zaprojektować. Kilka fajnych inicjatyw mimo wszystko trochę mało. Przede wszystkim nie jest to robione w takiej formie jak trzeba. Kwestia z podbijaniem o filmiki do agencji to śmiech na sali. Basałaj wspominał coś o tworzeniu struktur marketingowych, jak te struktury wyglądają ? Siedzi koleś przed komputerem piszę maila do agencji " Zróbcie nam filmik"? Od takich rzeczy trzeba mieć własnych ludzi. Filmik, który wychodzą od nas według mnie są strasznie słabe, nie chcę nikogo obrazić ale delikatnie mówiąc filmiki nie powinny być robione w movie markerze( najprostszym programie jaki może tylko być). Żałosne jest to że klub posiada jedną wątpliwej jakości kamerę. Kiedy oglądam wstęp do filmiku z oficjalnej "Niebiskie standardowe tło"... to aż mnie skręca w środku, kiedyś spadałem z krzesła bo głośność naszego hymnu była ustawiona na kosmicznym poziomie. Klub powinien posiadać własną animację od której powinien zaczynać się każdy filmik tak aby stała się ona znakiem rozpoznawczym. Pewnie dziwicie się że robię aferę o głupie filmiki, internet jest teraz narzędziem numer jeden.... filmik : Na to czekają zawodnicy obejrzało 76 000 widzów !!!!!! Dziwię się że Bogdan Basałaj który posiada brata pracującego w telewizji dopuszcza do takiej sytuacji. Wiem, że on ma ważniejsze sprawy na głowie jednak zatrudnił szefa marketingu który pozwala na odstawianie lipy. Nie ma łatwiejszego narzędzia do dotarcia do kibiców niż internet dlatego widzę w tym elemencie OGROMNE pole do popisu dla naszych marketingu którego praca w tym momencie nie wiem na czym polega. Wciąż uważam, że dużo pracy wymaga nasza strona internetowa. Jestem zwolennikiem zrobione strony na całkowicie nowym skrypcie ukierunkowaną przede wszystkim na sprzedaż biletów i pamiątek. wiem, że pewnie wielu z was się to nie podoba, nie chcę jednak dyskutować w tej kwestii. Taka jest po prostu moja opinia. Zastanawia mnie to też że na stornie nie widnieje w widocznym miejscu logo portalu społecznościowego facebook. Powinien znajdować się w wyraźnym miejscu duży baner coś w rodzaju " Kliknij a by dodać nas do facebooka" dlaczego to jest takie ważne ? Nie każdy codziennie wizytuje oficjalną stroną natomiast facebooka już tak. Dlatego aktualizacje wypisywane na facebooku docierają do większej liczy użytkowników. Jest przerwa, jest dużo czasu aby wszystkie te elementy poprawić, nie wyobrażam sobie aby to wszystko wygląda to tak jak teraz przed inauguracja nowego stadionu.... w klubie MUSZĄ znajdować się takie osoby jak GRAFIK z prawdziwego zdarzenia, osoba od montowania filmików, osoba od nagrywania, należy kupić PORZĄDNĄ kamerę. Przede wszystkim ludzie którzy tam pracują muszą chcieć rozwijać samych siebie aby robić więcej dla Wisły... obserwować jak wyglądają strony internetowe zagranicznych klubów, jakie pomysły wdrażają, cały czas muszą być na bieżąco Mam nadzieję, że zobaczmy już porządne filmiki ze zgrupowań. Jak do tej pory praca naszego marketingu to poziom dna i wodorostów. edit 2: Obserwowałem trochę jak robią to większe marketingowo klubu od nas. Robiona jest naprawdę masa zapowiedzi przed meczowych w postaci filmików... na kocu każdego z nich info o biletach. Tak powinno być. Dodam też że na większości stron innych klubów logo facebooka znajduję się w takim miejscu że nawet ślepy by je zauważył. U nas ukryte jest gdzieś w dupie. Wystarczy użyć trochę mózgu. Im więcej użytkowników na Facebooku doda oficjalny kanał tym do więcej osób trafią aktualizację które są tam zamieszczane. Informacja o biletach itp. Na innych stronach zrobione jest to tak że aż rzygać się chcę od informacjach o biletach... bo gdzie się nie kliknie to wszędzie wciskają tylko te bilety. Oczywiście jest to działanie jak najbardzije prawidłowe bo po to taka strona jest. W drugiej kolejności wszędzie jest info o pamiątkach dopiero potem jest cała reszta. Dostrzegłem też jedną rzecz, przegląda kilka stron większy klubów zagranicznych jaki też tzw średniaków i na ŻADNEJ z nich nie spotkałem się z jakimiś reklamami, jesteśmy ewenement na skale światową tylko u nas może kupić telewizory... kosmetyki. Oni promują przede wszystkicm samych siebie, sprzedają bilety, pamiątki a my RTV i kosmetyki BRAVO. Kliknięcie w reklamę jest najszybszym sposobem na opuszczenie oficjalnej strony przez użytkowników, powinna ona jednak trzymać ich jak najdłużej a przede wszystkich doprowadzać ich do biletów i do sklepu. |
Ja mam takie pytanko bo po spotkaniu z piłkarzami w back to track naszła mnie taka refleksja: jakie przymioty prócz obcisłych spodni ma nasz rzecznik prasowy? Można by się spodziewać że zna przynajmniej dwa języki obce i uczy się kolejnych, a tymczasem jak się słucha jego tłumaczenia z angielskiego to się człowiek zastanawia czy to jakieś żarty czy on po prostu rozumie tylko 65%... Jest w stanie ktoś odp. na to pytanie.
|
Niestety, do rzecznika PSV który zna podobno 6 języków (patrz: dzisiejszy artykuł o Marcelo na Weszło!) trochę mu brakuje
|
Cytat:
Co do posiadania przez klub kamery, to wcale nie trzeba w nią inwestować - wystarczy, że jakieś godne, małe studio producenckie do tego zatrudnią. Na stronie polskiego instytutu sztuki filmowej jest kilkaset kontaktów, podejrzewam, że Kraków to jakieś 20, może 30 procent z nich. Do tego, raz do roku, do jednej zajawki internetowej wzięliby Matwiejczyka, albo innego Sławomira Shutego, offowego grafomana, myślisz, że studenciaki nie rozkręciłyby hypeu na Wisłę? Żulczyk teraz w książce nowej dał kibola Cracovii i już się zaczęły śmichy, chichy - ale dał. Myślisz, że taki grafoman - poczytny i młodzieżowy, nadzieja młodej polskiej literatury nie połasiłby się na parę stów? Do tego dochodzą seriale, filmy itd. Dlaczego telefonika nie miałaby się dołożyć do jakiegoś ścierwa serialowego 200-300 złotych, żeby wprowadzili tam bohatera z Krakowa, który kochałby Wisłę? Fajna sprawa, pewnie, że tak, ale to kosztuje. Pole do popisu jest ogromne, bo dzisiaj marketing to nie tylko reklama w radio i tv, ale ogromne product placement i ukryty cośtam cośtam (jakąś fajną ang. nazwę to ma) w internecie. Ale kosztuje. |
Cytat:
W naszym gronie, czy w gronie TWSD, są osoby, potrafiące zrobić znakomite filmiki. Akurat o innej treści, ale dla mnie ( może nie strefa techniczna,ale czucie tematu ) mistrzostwo ! http://www.youtube.com/watch?v=A-kONCtPXg0 |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Siara - piwo Ci się należy;) |
Cytat:
Basałaj robi dobrą minę do tego że nic innego się w tym klubie nie poprawia, może nie nie poprawia, ale dreptamy w miejscu. Gadka o sponsorze na koszulki. Może od nowego sezonu. To są jaja, to jest marnowanie czasu, to jest nieróbstwo. Tej wstawki początkowej nawet mi się komentować nie chce. Animacja jak z painta. Te filmiką są tak przaśne jak budka z winem na targach bożonarodzeniowych. Są możliwości które cały czas ktoś olewa. |
Obserwowałem trochę jak robią to większe marketingowo klubu od nas.
Robiona jest naprawdę masa zapowiedzi przed meczowych w postaci filmików... na kocu każdego z nich info o biletach. Tak powinno być. Dodam też że na większości stron innych klubów logo facebooka znajduję się w takim miejscu że nawet ślepy by je zauważył. U nas ukryte jest gdzieś w dupie. Wystarczy użyć trochę mózgu. Im więcej użytkowników na Facebooku doda oficjalny kanał tym do więcej osób trafią aktualizację które są tam zamieszczane. Informacja o biletach itp. Na innych stronach zrobione jest to tak że aż rzygać się chcę od informacjach o biletach... bo gdzie się nie kliknie to wszędzie wciskają tylko te bilety. Oczywiście jest to działanie jak najbardzije prawidłowe bo po to taka strona jest. W drugiej kolejności wszędzie jest info o pamiątkach dopiero potem jest cała reszta. Dostrzegłem też jedną rzecz, przegląda kilka stron większy klubów zagranicznych jaki też tzw średniaków i na ŻADNEJ z nich nie spotkałem się z jakimiś reklamami, jesteśmy ewenement na skale światową tylko u nas może kupić telewizory... kosmetyki. Oni promują przede wszystkicm samych siebie, sprzedają bilety, pamiątki a my RTV i kosmetyki BRAVO. Kliknięcie w reklamę jest najszybszym sposobem na opuszczenie oficjalnej strony przez użytkowników, powinna ona jednak trzymać ich jak najdłużej a przede wszystkich doprowadzać ich do biletów i do sklepu. |
Cytat:
nie ma snesu robić dobrych filmików, nie ma sensu naśladować klubów znacznie lepszych marketingowo niż nasz, wstyd mi to mówić ale moglibysymy sporo nauczyć się obserwując działania Lecha, teraz nawet Legii. rozumiem że nie ma sensu wklejać ikonki facebooka tam gdzie powinna być, no pewnie nie ma sensu generalnei niech wszystki będzie tak jest jest. Niech ludzie którzy tam siedzą biorą pieniądze za nic. Nie wiem na co tych chcesz czekać, jesteśmy w momencie w którym sięgnęliśmy dna jeśli chodzi o zacofanie marketingowe. Nie wiem widzisz ale mamy problem zapełnieniem nawet tej połowy stadionu. Nasz marketing polega w tym momencie na sciąganieciu kilku lasek na stadion które poparadują w koszulkach Wisły i wszyscy mają wszystko w dupie. Progres w stronie ? W czym ? W tym że apeiro zrobiło inne kolorki i trochę pozmieniało rozmieszenie tej przestarzałej stroneczki ? Oceniamy prezesów, piłkarzy, trenerów dlaczego nie mamy oceniać marketingu, właściwie dzieżko jest go oceniać bo go nie ma. Szefem marketingu jest pan Kobylarczyk, - jest 100 lat za murzynami. Potrzeba kogoś nowego, młodego, energinczego goscia, z otawrtą głową, który zbuduje marketing od postaw. |
Cytat:
Tutaj nie trzeba jakiś kosmicznych nakładów pieniędzy, przede wszystkim należy włożyć w trochę serca. W tym klubie mam po prostu odczynienia z lenistwem mentalnym. Działania marketingów, które zaobserwowałem na przestrzeni lat są według mnie dramatem. Na przykład trzeba być naprawdę geniuszem aby wpaść na pomysł "Radio Biała Gwiazda" już kiedyś komentowałem to żałosne przedsięwzięcie. Rozwalało mie to że Radio działało w trakcie meczów co było dużym paradoksem bo : Jedna część kibiców jest na stadionie, kolejna częśc oglądało mecz w telewizji, z kolej ta cześć, która nie ma canalu + w domu, z dużym prawdopodobieństwem oglądało mecz w internecie bo teraz dostęp do tego jest bardzo prosty. Kto o zdrowych zmysłach wybierze słuchania radia jak może obejrzeć mecz na żywo ? Rodzi się pytanie kto został rozliczony za ten projekt ? ile pieniędzy przez czyjąś głupotę poszło w błoto. Można było poszperać czy kluby bardziej rozwinięta marketingu robiły podobne rzeczy, osobiście nie spotkałem się z radiem Barcelona, radiem Arsenal :D. Coś mi się zdaję że dzięki działaniom naszego marketingu sprzedaliśmy więcej telewizorów niż biletów. Tak jak pisałem nigdzie nie spotkałem się z tym aby któraś z oficjalnych stron zachodnich klubów zamieszczała prywatne reklamy. Oni promują samych siebie, swój stadion, bilety pamiątki. Zresztą ile można o tym pisać... dzisiaj mój kolega powiedział mi oficjalne strona jest fajna, po tym jak pokazałem mu jak pracują/wyglądają inne strony zmienił zdanie, i zgodził się ze mną że jest po prostu do dupy. PS. Dodam jeszcze, że sugestie użytkowników są ignorowane, chociażby na facebooku ktoś apelował pierwszy od menie, że logo FB powinno być w bardziej widoczny miejscu. Dla przykładu Lech ma 70 000 użytkownik którzy dołączyli do grupy, natomiast Wisla Kraków ma 20 000. Nie przez to że mamy mniej kibiców, przez to że komuś nie chciało się pomyśleć, zajrzeć na zagraniczne strony jak to jest robione.........!!!! |
Nie ma co ukrywać, nasza oficjalna jest kiepska. Mało przejrzysta, napaćkane reklam, informacje istotne są pochowane... ktoś powinien za to beknąć.
|
Cytat:
|
Tylko że mają Barca tv...
|
Cytat:
Dziś oglądam sobie galerie z budowy i tak naprawdę trudno mi się połapać co jest gdzie, spoko jest opis ogólny, ale nie ma opisu do każdego zdjęcia. I co tu dużo ukrywać, ludzie dziś nie dość że mniej zaradni i przystosowani to do tego leniwi, nie będą szukać czy ta zapakowana bryła to są schody czy nie, nie będą się domyślać gdzie to jest taka spadzista szyba, czy to poziom parteru, czy może skyboxy. Sama stronka nie jest jakimś wielkim problemem, lifting, dodanie odpowiednich odnośników i będzie do przeżycia, ale brakuje tu takiego dopieszczenia materiału. Ja rozumiem też że może nasz cały dział to jeden chłopak który ma do ogarnięcia zdjęcia, zaproszenia, relacje i tysiące innych pierdół, to co piszę nie jest zarzutem do osób że tak powiem na dole. To są po prostu problemy mocno organizacyjne. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Według mnie też takie coś powinno być. Od strony graficznej - Totalne dno, ta animacja jest nie potrzebna bo całe logo jest do dupy, nie trzeba nawet robić zbliżenia aby dostrzec pixele, ogołolnie cała kolorystyka jest komedią. Dodam, że tabelki są źle porobione, za duże, złe szerokości długości. Cytat:
Pisałem już o tym, że strona sprzedaje telewizory zamiast biletów ... jesteśmy w tym elemencie ewenementem na skale światową bo na żadnej innej zagranicznej stronie się z takim czymś nie spotkałem, jedynie jakieś pojedyncze loga sponsorów. Strona ma promować klub, stadion, ma sprzedawać bilety i pamiątki a nie telewizory.... Wstydzę się za tą stronę i nic mojego zdania nie zmieni. Ogólnie cały system marketingowy jest w dupie. |
Cytat:
Nie twierdzę że nasz strona jest dobra, ale co poniektórzy po prostu uwielbiają narzekać, na wszystko. Taka już mentalność polaków. Edit: Przeczytałem cały, pozwoliłem sobie zacytować to co mi się najbardziej nie spodobało. Dla mnie beznadziejna, totalne dno itp. jest strona np... http://www.fclevadia.ee/ Wisły jest przeciętna. |
Cytat:
Właśnie Polska metanowość jest taka że jesteśmy zajebiście leniwy nie chce nam się rozwijać. No pewnie niech będzie tak jak jest. Niech tylko Prezes Basałaj nie wmawia, że zbudował strukturę marketingową bo ja jakoś tego nie zauważyłem. |
a ja pamietam juz jakis czas temu co prawda ale jednak ranking oficjalnych stron klubowych i przez ukochana nasza gazete wyborcza zostala nasza uznana za najlepsza a chyba daleko sa od stronniczosci na naszą strone.
oczywiście malkontenci zawsze beda mogli sie przyczepic... nie ma rewelacji ale prezes dziala pol roku a w dodatku przyszedl do klubu ktory funkcjonowal sila rozpedu, tu nic nie bylo tak jak powinno byc. idą zmiany na lepsze i tylko osoba zupelnie nieobiektywna tego nie zauwaza. że są niedociągnięcia? pewnie że są i będą i trzeba zwracać na nie uwagę. strona of jest ok i nigdy nie mialem problemu ani graficznie ani merytorycznie na niej, co wiecej pomysly jak np doping Clebera albo wR22acamy podobaja mi sie a tego nie bylo od wielu lat.. pan malkontent powie że to mało albo że byle jakie a ja powiem że od czego trzeba zaczac bo przedtem tego nie bylo i bylo gorzej. powstaje muzeum, ktos za cos odpowiada, sa skaucie, jest dyr sportowy, jest pomysl na mlodziez itp. klub staje sie bardziej profesjonalny. co do strony to w porownaniu z wieloma stronami nawet markowych druzyn zachodnich nasza wydaje mi sie lepsza ale to pewnie subiketywne zdanie. ps wielki zarzut reklama tv a na http://www.valenciacf.com/es/Home/index.html czyli jednego z najbardziej znanych klubow na swiecie sprzedaje sie piwo (dokladnie to reklamuje tak samo jak na stronie of Wisly sie nic nie sprzedaje) i inne takie i gdzie ten ewnement na skale swiatowa?? |
A mi się stona Wisły podoba.Zresztą, ostatnio razem z czyjąś inna stroną sportową (chyba Legii) została uznana za najładniejszą z polskich klubów.Stronie niczego nie brakuje.
Wszedłem sobie na stronę Realu, ManU, juventusu i jakoś nie widzę jakiejś nowej hiper jakości. Moim zdaniem czepiasz się na siłe. A skoro nie zauważyłeś, że Basałaj BUDUJE marketing to wspołczuje.Porozmwiaj sobie z kims który pracuje w klubie.Przed Basałajem pracowały 2 -3 osoby w tym zdaje się Ochalik. Zobaczymy jak będzie z budową stadionu, ale pierwsze efekty pracy marketingu zobaczysz na początku przyszłego roku |
Cytat:
Na stronie Valencii dwie rzeczy ktore od razu mi sie rzucily w oczy - bilety online (wstyd, ze klub czegos takiego jeszcze nie ma), druga - wspolpraca z miastem... moze to za daleko idacy wniosek po jednym banerze ale na naszej stronie prozno szukac jakiegos sygnalu o takiej wspolpracy. Zdaje sobie sprawe, ze to nie koniecznie wina klubu ale obie strony powinny byc zainteresowane dzialaniami w ta strone! |
Od tej rundy będzie wymiana starych kart kibica na najnowsze ze zdjęciem.Wprowadzona też będzie dzięki temu sprzedaż biletów online.
|
Cytat:
Co do strony Legii, na pewno nie jest idealna, ale tabelki są ładnie rozmieszczone widać że nie marnują miejsca. U nas przez fatalne tabelki tracimy sporo miejsca, nie wspominam już o OGROMNEJ reklamie TV na środku strony. Podoba mi się też ze promują stadion, przydałby się taki motyw, umieściłbym nawet już zdjęcie stadionu w logu. Po to aby go promować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Widzisz, tylko problem polega na tym, że narazie nie mamy systemu sprzedaży biletów ONLINE oraz odpowiedniego sklepu klubowego (chyba, że uważasz za odpowiedni blaszany barak.
Będzie sklep i muzeum (i nie wiem jak restauracje) w narożniku północno-wchodnim, to i odpowiednio wyeksponują odnośnik do wiślackiej sprzedaży biletów online.Niech wszystko otworzą i rozpoczną odpowiednią kampanie.W tej chwili wiele rzeczy nie mogło ruszyć ze względu na to, żenie było pionu marketingu (nie wiem czy pamiętasz ale wywalono za nic Falka) a przedewszytkim stadionu!. |
Co do naszej strony - ona jest jedną z lepszych, bo jest PROSTA i estetyczna. Żadnych udziwnień, napakowania flashem czy innych syfów typu lightbox przy zdjęciach.
Brakuje jedynie sprzedaży biletów online, ale to się zapewne zmieni już niedługo. Ja czekam na otwarcie muzeum klubowego, przeniesienia Wiślackiego Świata i sprzedaży biletów w nowych kasach (wie ktoś, czy zrealizowano te 17 dodatkowych kas?) |
a ja widze na stronie i galerie z budowy i wywiady i koszulki i fb i odnosniki do tego co mnie interesuje. prezes bylby glupi gdyby wydal kase na sprzedarz online jak nie wiadomo jak bedzie ze stdiononem dokladnie, zapewne bedzie sprzedarz online i kolejne fajne inicjatywty. powatarzam jak ktos mowi ze nic sie nie dzieje to nie jest obiektywny bo wymienilem kilka elementow ktore sie pojawily odkad jest prezes, mozna wymieniac dalej jak chocby realne zainteresowanie klubu stadionem bo przedtem jeden radny i paru forumowiczow to robilo. pojawia sie polityka historyczna, bedzie muzeum, beda kolejne inicjatywy, caly plan przygotowany sciagania ludzi na stadion
prawda jest taka ze idzie wszystrko w dobrym kierunku. i nikt kto patrzy obiektywnie nie moze powiedziec ze przed Basałajem bylo gorzej albo ze nic nie robi. kwestia wizualna strony? mi sie super podoba ale to kwestia gustu i prosze nie ferowac wyrokow za wszystkich bo wchodzilem na kilkanascie stron z ciekawosci roznych klubow i porcz pokazanej valenci (na ktorej stronie sa jeszcze 3 reklamy tylko ze nie dzialaja co jest niezlym obciachem) to wiekszosc klubow ma wedlog mnie gorzej zrobiona strone... wiec panowie malkontenci napiszcie do adminow of ze to i tamto jest zle moze zmienia. choc wtedy jak zmienia ze wam sie bedzie podobalo to sie znajda inni malkontenci ktorzy powiedza ze teraz zupelnie bez sensu. :D:D |
Ciężko znaleźć mi inne określenie osoby, która mocno narzeka na naszą stronę klubową niż zrzęda. Można mieć niewielkie zastrzeżenia co do jej wyglądu, w końcu o gustach się nie dyskutuje. Ale trzeba uczciwie przyznać, że jest nowoczesna, przejrzysta i czytelna. Nigdy nie jest tak, żeby nie mogło być lepiej, ale jeśli wszystko w klubie byłoby na poziomie strony www, od kilu lat gralibyśmy w LM
A co do muzeum to na prawdę można z tego zrobić mega atrakcję turystyczną. Pewnie aż tak wielu turystów zagranicznych nie uda się ściągnąć, jeśli nie będziemy się reklamować w europie dobrymi występami w LE lub LM. Wierzę jednak, że bardzo dużo wycieczek krajowych będzie zainteresowanych zwiedzaniem muzeum ponad stuletniego klubu z Krakowa. Jestem właśnie po wizycie na stadionie i w muzeum arsenalu. Muszę przyznać, że zrobiło to na mnie duże wrażenie. Zbudowane muzeum będzie służyło klubowi i miastu przez kilkadziesiąt lat. Na pewno nikt tego nie będzie przebudowywał zbyt szybko. Mam zatem ogromną nadzieję, że ta inwestycja zostanie przeprowadzona od początku (projekt) do końca (wykonanie szczegółów) PROFESJONALNIE. Basałaj musi zdawać sobie sprawę, że może to być w kolejnych latach kilkunastoprocentowy zastrzyk do kasy klubowej, nie można zwalać winy i obowiązków na miasto Kraków. Trzeba zakasać rękawy i zrobić wszystko, żeby zbudować NAJLEPSZE muzeum klubowe w Polsce. Nie wiem czy poruszano tak dokładnie tę kwestię podczas spotkań ostatnich z prezesem, ale może SKWK też mogłoby jakieś uwagi i pomysły wnieść do tego projektu... |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl